Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7900) k1csi válasza total90 (#7890) üzenetére


k1csi
senior tag

Amiket felsoroltál mind belépő szintű gépek, nagy eltérést ne keress.

Ha később bővíteni szeretnél akkor rendszerben kell gondolkodni. Beltérben fotózáshoz hiába nem zajos a váz magas ISO-n az még kevés lehet. Azaz vagy vaku (ha kell a mélységélesség) vagy fényerősebb fix (ha nem gond a nagyon kis mélységélesség), de inkább mindkettő. Ugye egyik kit obi sem fényerős...

A makró tipikusan manuál fókusz, LCD-n nézve. Azaz itt jól jöhet a nagyobb felbontás ill. a kihajtható kijelző. Viszont ez akkor lenne jó, ha mindkettő együtt van. A 230k pixeles kijelző nem igazán számít jónak ma már...

A Canon 18-135-ös kit-et kihúznám a listából az obi miatt. Ez az az obi amit nem igazán dicsér senki. Bár nagyobb átfogása van mint a 18-55-nek, de képszéleken jóval gyengébb mint a 18-55 mind a nagylátó, mind a tele végén. Azaz a használható tartomány kisebb mint a 18-55 és ez a kit az összesből pont az obi miatt a legdrágább.

A videó az 550D-ben ill a D3100-ban jó. Viszont ez nem annyira spontán videózásra, hanem tervezett "filmezésre" használható. Spontán videó elég macera.

Ha a két Pentax kit közzül kellene választani akkor (hacsak nem mindenféleképpen kell a tele) akkor a K-r-t venném. Az a 6 kép/s sorozat nagyon jó (sajnos a Canon már a "prosumer" vonalon is ez alá került), kijelző felbontása is jó. A 6 fps-el már sportnál is jól elkaphatod a pillanatot (ha ez szempont, ezt te tudhatod, viszont ehhez megfelelően gyors obi is kellene), és ha később kell gyűjtesz a telére, addig kitapasztalod a kit obit. A videó mód viszont nemcsak a külső mikrofon csatlakozás miatt lehet problémás. Azaz, ha fontos a vidó akkor a Pentaxot hanyagolnám...

Nagyon régi obikra sem optimalizálnák. Bár itt jóval lassabb mint vázaknál, de azért van fejlődés. Sokkal fontosabb lehet az, hogy mit tudsz gyorsan/olcsón beszerezni. Vsz. ebben a Canon jó (akár USM obikat is jó áron lehet használtan venni).

Azaz röviden: Elég hasonló belépő cuccok ezek, nincs olyan, hogy ez vagy az tuti vétel. Egy-egy dologban hol ez, hol az jó. Azt kell eldönteni mi az ami neked fontos mi az aminek a hiánya neked kizáró ok lehet és akkor könnyebb lesz a döntés.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.