Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8451) Alexios válasza csakb (#8450) üzenetére


Alexios
veterán

Értem, köszönöm, most rákerestem boltokban rájuk, canon-ból ami van 150 alatt ahoz a kitobi nem IS-es, és én azt olvastam, hogy nem csak a stabilizátorban különböznek, hanem az új kitobi sokkal jobb, viszont 150 fölött kicsit sok lenne már(így is 100körül kezdtem 2 napja még:D), a Nikon még érdekes lehet, bár azt mondod annak nem jobb a kitobija, ami nekem most fontos lenne, nem hiszem, hogy mostanában tudnék új obira költeni, meg eleve még csak tanulgatni akarom. Illetve a Nikon-ra hallottam olyat is, hogy elég gyenge a Jpeg feldolgozó rendszere, nem tudom ez mennyire igaz, viszont ha így van, akkor nálam nem annyira játszik, macerás lenne raw-ból mindig jpg-be konvertálni a képeket.

(#8452) PRO-peller válasza Alexios (#8451) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Tipp: ;) Ez elég jónak néz ki.

(#8453) csakb válasza Alexios (#8451) üzenetére


csakb
őstag

Igen, Canon kitobiból szigorúan az IS-est érdemes csak venni.

Ez a jpeg-dolog kissé túl van parázva szerintem, egyáltalán nem gyenge egyik sem, ha megfelelően beparaméterezed magadnak, és megtanulod használni a gépet (pl. hogy hova mérsz fényt, vagy mikor merre korrigálsz az expón). :)

Az tény, hogy van akinek a Canon zaj- és részletszűrt világa jobban bejön. :)

A RAW-konverzió egyáltalán nem akkora macera. Ha egyszer beletanulsz kicsit, utána már könnyen megy, és sokkal szebb és jobb eredményt tudsz kihozni RAW-ból, mint bármelyik JPG-motor. De tény, hogy a tanulásra, kísérletezésre rá kell szánni az időt.
Valamennyi utómunkát amúgy is csinál az ember még a JPG-n is (kis vágás, kis horizont-korrekció stb.), és akkor már nem nem olyan sok plusz munka és idő elindítani egy batch konverziót JPG-be.

A D5000-nél inkább azt kalkuláld be, hogy nincs a vázban AF-motor, így a régebbi, nem AF-S/I-s, és esetleg olcsón beszerezhető obikkal nem lesz autofókusz. Teléből meg VR-est, vagyis stabilizáltat érdemes venni, ami drágít a dolgon. A Pentax viszont szenzorstabilizált, ami mondjuk nem olyan hatékony, mint a Nikon VR, vagy a Canon IS, viszont minden objektívvel van, működik.

Viszont mondjuk a használtan, olcsón beszerezhető, és amúgy baromi jó, régebbi Nikon vakuk TTL-ben is mennek Nikonnal. Pentaxra kicsit szomorúbb a vakuhelyzet. Már ha kell esetleg vaku is majd valamikor.

(#8454) Alexios válasza csakb (#8453) üzenetére


Alexios
veterán

Na most teljesen elbizonytalanodtam, hogy mit vegyek :DDD Lényegében nagyjából egy árkategória mind, hasonló minőségűek, bár a canonnál illetve nikonnál nagyobb a használtpiac, de náluk meg más negatívumok vannak :DDD

(#8455) csakb válasza PRO-peller (#8452) üzenetére


csakb
őstag

Árban jó, de ez pont a nem IS-es, vagyis optikailag is elég ratyi 18-55, és tudtommal a 75-300 is eléggé low-end, szidják mint a bokrot. Az 1000D-t meg nem is akarom hasonlítani az eddig felmerült vázakhoz. :)

(#8456) PRO-peller válasza csakb (#8455) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Bocs. :B

Az 1000d-ben hittem eddig. :(((

(#8457) csakb válasza Alexios (#8454) üzenetére


csakb
őstag

:)

Azt vedd meg, amelyik neked a legszimpatikusabb, amelyiket a legszívesebben használod. Nincsenek nagy különbségek ezek között, inkább a szubjektív tulajdonságok döntsenek, azokat meg mi nem mondhatjuk meg. A saját ízlés és perverzió az ami számít a végső döntésnél. :)

Ezért mondom, hogy fogdosd össze őket, ha lehet. Melyik a legkevésbé elborzasztóan plasztik fílingű? Késztet-e arra, hogy bármikor felkapd, és elmenj fényképezni vele? Nem túl nagy és nehéz-e? Nem túl kicsi-e? Nem érzed-e úgy, hogy kicsúszik a kezedből? Ilyesmi.

A későbbi fejlesztéseknél meg nem a piac mérete, hanem a pénztárcád lesz az elsődlegesen limitáló tényező (ahogy ezt már más is megfogalmazta valahol), mert beszerezni ma már gyakorlatilag mindent be lehet.

(#8458) csakb válasza PRO-peller (#8456) üzenetére


csakb
őstag

Ne értsd félre, annyira nem rossz gép, árban különösen nehezen verhető, de én nem szívesen használnám, inkább gyűjtenék még egy kicsit egy kellemesebb ergonómiájú, vagy nagyobb tudású vázra. Ez az én véleményem (meg még sokaké). :)

Az a két optika viszont tényleg nagyon gyengusz, nem sokkal többért klasszisokkal jobbat lehet venni Canonból.

(#8459) Alexios válasza csakb (#8457) üzenetére


Alexios
veterán

Értem, Canon 500d-t fogtam már, illetve egy nikon d50-et, a canon annyira nem jött be, a nikon sokkal jobban tetszett. Holnap mindenesetre elmegyek a MM-be ott van Nikon D5000 emlékeim szerint, Pentax meg talán lesz valahol. Most nézem Nikon gyári kitobija van itt az aprón 15k-ért, 120ért meg kapok vázat boltban, így már kb a pentaxal van egy árban, de nem kell akkut vennem.. Na mindenesetre kipróbálom holnap. Amúgy a D3100 és a D5000 között mi a különbség? Megéri az árdifferencia a kettő közt?

(#8460) Darkness1 válasza Alexios (#8459) üzenetére


Darkness1
aktív tag

Látom, sokat kinlódsz ezzel a vásárlással.

Keress egy helyet, ahol van választék, vedd mindet kézbe és amelyik a legjobban tetszik, azt vedd meg. Teljesen szubjektív alapon is dönthetsz a rendelkezésre álló kereten belül. Később majd kialakul a többi.

Privátban adok tippet, hova érdemes menni.

[ Szerkesztve ]

No stress, no work Today!

(#8461) csakb válasza Alexios (#8459) üzenetére


csakb
őstag

Hát igen, a D50 egy eléggé jó kis váz volt, sok szempontból jobb, mint a D5000.

A K-r-t azért tartsd a tarsolyban, ha 140-ért hozzájutsz garanciával, mindennel. Jelenleg inkább 180 körül van kitben. És mondom, ehhez nem kell plusz akkukat venni, csak a K-x-hez.

A D3100 kicsit újabb, kicsit több a megapixel a szenzorán, tud fullhádé videót, viszont néhány apróságot kivettek belőle, ami a D5000-ben benne van. A D5000-nek kihajtható az LCD-je, ami esetleg jó dolog lehet, infra távkioldóval is el lehet sütni, és pl. tud interval shootingot, ami inkább a sokkal komolyabb gépekre jellemző. (Ezt egyébként a K-r is tudja már, a K-x még nem.) Ilyesmi.

(#8462) ezsuzsi


ezsuzsi
csendes tag

Sziasztok,
Adam, ha bp-i vagy, akkor a mammutos "hülye azért nem vagyok" áruházban van Pentax kirakva tapizni, K-x és K-r is.

(#8463) ezsuzsi válasza ezsuzsi (#8462) üzenetére


ezsuzsi
csendes tag

Ill. az egy másik hálózat, de a lényegen nem változtat. :)

(#8464) PRO-peller válasza csakb (#8458) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Hát a Canon alsós gépek fogása kriminális. Ebben a C a leggyengébb. Ráadásul az 1000D műanyag érzéses is. Valszeg ezért olcsóbb. De most láttam 1 350D kit-et apróban 53k-ért. Az ott gondolkodtatott...

(#8465) Alexios válasza ezsuzsi (#8462) üzenetére


Alexios
veterán

Szuper, köszi az infót, még ma elmegyek megnézni:)

(#8466) PRO-peller válasza Alexios (#8465) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Nézegettem a belépő Sony A290-est, azaz a tesztképeit. Vélemény: :O . De occsó. Felejteni.

(#8467) Alexios válasza PRO-peller (#8466) üzenetére


Alexios
veterán

És az A390?:D Az sincs olyan vészes árban kitben, bár a sony-ról nem tudok semmit:D

mod: közbe megnéztem dpreviewon összehasonlítva a d5000-el, hát szerintük a nikon mindenben jobb :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8468) Alexios válasza ezsuzsi (#8462) üzenetére


Alexios
veterán

Na elmentem megnézni őket. A Canon 1000D valami brutálisan gagyi, ilyen csúszós műanyagból van a háza, konkrétan csúszott a kezembe a gép, nagy rossz volt. Az 500D nem volt rossz, de ahhoz meg az IS nélküli obit adták volna 150k-ért.. A K-x fogása a canonokéhoz képest sokkal jobb volt, de nem az igazi, a legjobb a K-r és a Nikon D3100-é volt(nekem). D5000 sajnos nem volt, de ha annak is hasonló a markolata a D3100-éhoz, akkor tudom, hogy mit veszek.

(#8469) zolka78 válasza Alexios (#8468) üzenetére


zolka78
senior tag

Szia!

Én decemberben váltottam dslr gépre, nagyjából ugyan ebben a dilemmában voltam mint te. Szóval hasonló cipőben jártam. Teljesen kezdőként még annyira nem is volt teljes fogalmam mi az ami kellhet nekem, csak a pénztárca volt a legfőbb szempont. A végére két gép maradt, a Canon 500D és a Nikon D5000. Nekem minden tekintetben a Nikon tetszett jobban, de ahol vettem és olyan feltételekkel amit nem akartam kihagyni várni kellett volna 3 hetet rá vagy többet is, ezért a Canon 500D lett a vége. Egyáltalán nem bántam meg a vásárlást, lévén nem volt saját tapasztalatom dslr ügyben, hogy máshoz hasonlítsam. Talán annyi, hogy a sokak által lehúzott kihajtható kijelző az jó lenne, ennyi ami így utólag hiányzik a másikból, de ez már csak itthon derült ki. Sokat fotózom itthon a cicákat és hason meg térden csúszva bizony kellene. Egyébként fogásra elég kellemes a D5000 sokszor megtapiztam, olyan van benne anyag érzetet kelt. A markolatánál szerintem jobban rá lehet fogni mint az 500D-nek. Tény, hogy egyikkel sem jársz rosszul. Az 500D-t elég sok helyen árulják képstabis alap obival 150e-160e közt.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#8470) Throme válasza Alexios (#8468) üzenetére


Throme
veterán

A D3100 egy kicsit kényelmesebb - szerintem - a D5000-nél, mert a markolat érzésem szerint jobban gumírozott. Viszont átlagos kézzel minden ujjad fogja a D5000-ret, míg a másikat nem.

Hsz-ekből nekem az jön le mástól várod, hogy megmondják mit vegyél. Pentaxos a pentaxot, canonos a canont fogja ajánlani első sorban.
Most kezdesz csak utána járni fizikailag is a szóba jöhető gépeknek.
Máris látható, hogy a véleményed is megváltozott (sutba vágva az eddigi hsz-eket).
Amíg nem ismered az egyes gépek főbb funkcióit, gombkiosztását és a saját igényeid, addig - szerintem - nem is fogsz tudni dönteni. Vagy ami rosszabb, elhamarkodott döntésre jutsz.
Pl 1 apróság, ha már a nikon felé kacsintgatsz, mennyire probléma Neked a magyar nyelvű menü hiánya? Vagy hogy a nikonon nincs dedikált gomb a wb-hez, míg a canonon van. (most csak kiragadtam 2 apró dolgot a tudom is én hány különbség közül).

(#8471) Alexios válasza Throme (#8470) üzenetére


Alexios
veterán

Azért igyekszem utánaolvasni, és nem várom, hogy más megmondja, csak azt láttam, hogy sok gép van egy kategóriában, és kicsit megijedtem:) Megmondom őszintén, kézbe fogtam ott az 1000D-t, az 500 és 550D-t de valahogy egyik se volt olyan kényelmes mint a Nikon, de nyilván ez egyénfüggő. A magyar nyelv hiánya meg egyáltalán nem érdekel, de mielőtt megveszem a D5000-et azért ki akarom próbálni természetesen:)

(#8472) rumos14 válasza Alexios (#8468) üzenetére


rumos14
nagyúr

a K-x és a K-r vázak között nagyon minimális az eltérés, fogásra elvileg nincs különbség.
Sony-ból az A500-at tudom esetleg javasolni, bár az argep.hu szerint csak 1 helyen kapható elfogadható áron (150k).

(#8473) Mercutio_ válasza rumos14 (#8472) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mondjuk inkább, hogy ránézésre minimális:)

AF segédfény
230 helyett 921ezer képpontos 2,7" helyett 3'-os LCD
Fókuszpont visszajelzés a keresőben
akkus és (adapterrel) hagyományos ceruzaelemes tápellátás
Továbbfejlesztett AF (SAFOX VIII --> SAFOX IX)
LV alatti látványosan gyorsabb AF
Gyorsabb sorozatkép (4,7-ről 6/mp-re 17 helyett 25JPG-ig)
Lencsekorrekció (Sajnos csak 1 érték adható meg, a nagyobb vázak 20 értékével szemben)
IRsimple
+ Toltak az ISO-n is, 12800 --> 25600 de ez inkább marketing

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8474) Alexios válasza Mercutio_ (#8473) üzenetére


Alexios
veterán

Hát nekem fogásra is kényelmesebbnek tűnt, mintha jobb lett volna a gumírozása vagy nemtudom. Most már csak az a kérdés, hogy K-x vagy D5000 lesz, ez is attól fog eldőlni, hogy melyik lesz kapható:D

(#8475) rumos14 válasza Mercutio_ (#8473) üzenetére


rumos14
nagyúr

bocs, kifejezetten a fogásra gondoltam, reflektálva arra, hogy a kolléga a K-x-hez képest a K-r-t érezhetően jobbnak találta - de ez szíve joga :)

[ Szerkesztve ]

(#8476) Danniel


Danniel
tag

Sziasztok!

Kezdő dslr-es lennék. Canon A570IS után akartam kicsit komolyabbat venni. Először bridge-ekről érdeklődtem, de az ottani topicban azt mondták/olvastam, hogy jobban járnék egy kezdő dslr-rel. Ezért kérdezlek most titeket. Amit kinéztem - bár elég nagy a választék belépő szinten is - az a K100D. Mi a különbség a Super és a "sima" között?

http://apronet.hu/digitalis/gepek/100000/forint/alatt/aprohirdetes=10416290

Köszi

http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/

(#8477) Danniel válasza Danniel (#8476) üzenetére


Danniel
tag

Hopp, találtam egy ilyet:
http://www.expressz.hu/foto_videokamera/digitalis_slr_tukorreflexes/hirdetes-25149732/

Duplakites, és helyileg a mi kerületünkben van :) Ha minden igaz, amit írt (500 kép, 2 obi, gari, stb...) akkor ez elég jónak tűnik szerintem...

Kérlek adjatok tanácsot! Ti megvennétek ennyiért?

http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/

(#8478) expander válasza Danniel (#8477) üzenetére


expander
senior tag

186ezer forintert talaltam ujonnan ilyet, ugyanebben a duplakitben. ad meg hozza memkarit meg külsö vakut es 500 expo van benne ? szerintem tul szep, hogy igazlegyen mindez 80ezerert, de ne legyen igazam

(#8479) Mercutio_ válasza Danniel (#8477) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az expószámot az itt leírtak szerint ellenőrizheted, ha nincs nagy eltérés megéri az árát.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8480) Alexios válasza Danniel (#8477) üzenetére


Alexios
veterán

Szerintem ennyiért megéri, nézd, meg hogy tényleg annyi expo legyen benne, de ez nagyon olcsón van, majdhogynem csak a vaku kerül annyiba. Szóval ha nem akar átverni, akkor nagyon olcsó:D

(#8481) csakb válasza Danniel (#8476) üzenetére


csakb
őstag

A Super gyakorlatilag két dologban tud többet a K100D-nél. Egyrészt meg tudja rázni a szenzort, hogy lehulljanak róla a porszemek. Sokat nem ér, egy körtepumpa hatékonyabb. A nagyobb mondás, hogy a bajonettbe bekerültek a megfelelő pinek, és SDM motoros obikat is tud kezelni.

Szurkolok, hogy az E-520 ne valami átbacás legyen. Ennyiért nagyon-nagyon megérné.

(#8482) fezsoo


fezsoo
aktív tag

Sziasztok.

Én találtam egy ilyen hirdetést. Írtam neki kíváncsiságból és ezt válaszolta:
Szia,

A Nikon Cameras vadonatúj és hiteles. Ez a teljes tartozékok és 2 éves jótállás közül mindegyikkel jön.

NIKON D90 (500€)
NIKON D700 (1200€)
NIKON D300 (670€)
NIKON D80 (420€)

Azt fogom szeretni, hogy tudd, hogy a boltunk Lincolnshire-ben van, Anglia de szállítani fogjuk a Camerát neked, ha az veled OK. Azt kézbesíteni fogják a címednél a szállítás 48 óráján belül ez.Minden, amit neked tenned kell, van elküldi a teljesen szállító címedet és telefonszámodat és mi kézbesít neked. Szállítunk a FedExen keresztül 24 órás éjjeli expressz küszöbkézbesítés-szolgáltatás.
Ha te ezzel OK vagy, azután azt válaszolod annyira, hogy tudunk, járj el. Várakozás hamarosan híreket kapni tőled. Köszönöm.

Majd a szállításra is rákérdeztem:

Hello,

Szállítási költség 30 €.
Fizetni kell a parkolásért a kiszállítás előtt. Fizetni kell átutalásra Western Union. Részletek is sor kerül.
Szállítás után kezdődik fizetési megerősítésre került, és szállít a 48-óra.
Visszatér hozzánk, ha elégedett a fizetési és szállítási feltételeket. Mi lesz Önnel a fizetési adatokat.
Harry.

Megvan az angol szöveg is, ezt így kaptam lefordítva.
Lehet valakinek hasznos lehet. Ezért gondoltam hogy megosztom. :)

Samsung Galaxy A70; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f

(#8483) Alexios válasza fezsoo (#8482) üzenetére


Alexios
veterán

Ez az amit el kell felejteni, igen nagy valószínűséggel átverés.

(#8484) bnorci71


bnorci71
addikt

Szevsztok!

első DSLR gépem megvásárlása előtt állok amik szóba jöttek
-Canon 1000D a képstabi hiány miatt elvérzett
-Oly E-450 szinén a képstabi hiány
-kicsit meginogva szóba került a Fuji HS10 mint kakukktojás, de a pixinfon a tesztképeket látva.... :(
majd beleakadtam a Pentax K-x be
tulajdonságai tesztképei tudása ára tetszik per pill ez a befutó csak épp nincs 2 obis kitben ha lesz 15% kedvezménnyel 140e-ért birtokolhatom.

A gépet hobbifotósként használnám elég lehetetlen feladatokra is.
Kisebbik fiam focizik a szabadtér gondolom nem fog gondot jelenteni, de a teremtornák már biztos kihívást fognak jelenteni. Vakuzni ugye nem igen illek a szemükbe max. derítve szóval itt kelessz bizonyítania. Tudom ehhez F2,8 vagy alatti obi kellene, de a piszkos anyagiak....
A másikkal ralira járunk itt is előfordul erdőbe borús idő de ezt az akadályt talán jobban veszi majd a gép.

Ha valakinek van jobb alternatívája szívesen veszem.

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#8485) Frigetrus válasza bnorci71 (#8484) üzenetére


Frigetrus
senior tag

A képstabi hiánya miatt vérzett el nálad ez a két gép? Ne ez legyen a fő szempont.
A Fujiról meg annyit, hogy a Pixinfós tesztek nem éppen valósak, nem olyan rossz az a gép. Bújtatottan a Canont favorizálják látszólag, azok valahogy mindig jobban szerepelnek, de persze furcsa módokon.

És szerintem érdemes több márkát is megnézned.
Amúgy persze a Pentax is megteszi, de majd beszélnek róla mások, akiknek van tapasztalatuk róluk. ;)

Én nikonos vagyok, ezért nikont ajánlok, :D ez egész jó így: Nikon D3100+18-55 stabilizátoros obi!! és táska

[ Szerkesztve ]

(#8486) Alexios válasza bnorci71 (#8484) üzenetére


Alexios
veterán

Szia!
Mivel én is most állok gépvásárlás előtt, így megfogdostam mostanában pár gépet és bár nekem valószínűleg egy Nikon D5000 lesz, azért leírom a tapasztalataimat:
Elsőre mielőtt döntenél azért fogd kézbe őket, stb. Nekem pl. a Canon 1000D itt hullott ki, (szerintem) nagyon igénytelen anyagból készült, nem jó a fogása, csúszós, stb.
Az Olympusnál ne feltétlen a képstabi legyen a gondod(amúgy a canonban van, csak ott nem a vázba, hanem az objektívbe építik be), hanem a 450-re fokozottan igazd, hogy vedd kézbe, próbáld ki, mivel sokaknak nem jön be a markolata, szerintem megszokható, de ezt neked kell eldönteni. Illetve vedd figyelembe azt is, ha magasabb érzékenységen akarsz fényképezni, 4/3-on általában előbb kezd zajosodni a kép.
A Fuji-t nem igazán ismerem, a Pentax K-x-ről pedig én csak jókat tudok mondani, kényelmes markolata van, illetve azért tud sok extrát is a többihez képest(pl. videófelvétel), de tény, hogy drágább is. Illetve azt is számold rá, hogy venned kell hozzá ha még nincsen AA akkukat, mivel ezt nem akkuval adják.

Frigetrus: azért azt is vedd figyelembe, hogy a D3100-hoz ezen az áron csak egy obi jár, és ha én jól értem neki fontos a duplakites kivitel:)

[ Szerkesztve ]

(#8487) Frigetrus válasza Alexios (#8486) üzenetére


Frigetrus
senior tag

Én az árat vettem figyelembe, mert 140-150 körül nem sok duplakites gép van.
Az Oly 450-es van pl, de annak lényegében nincs fogása :), a Canon 1000d meg két gyér obival van ennyiért. Továbbá a Pentax sem túl gyakori ennyiért két obival.

(#8488) Alexios válasza Frigetrus (#8487) üzenetére


Alexios
veterán

Én mondjuk inkább a D5000-et venném akkor, kihajtható LCD, picit nagyobb, kényelmesebb váz :DDD Amúgy ő mondta, hogy lehet lesz Pentax 140ért 2 obival, annyiért nem rossz:)

Oly-nak lehet nem a legkényelmesebb a fogása, viszont a kitobijai azért elég jók, és 100k a kettő kitobival, azért az már elég nagy árdifferencia:)

[ Szerkesztve ]

(#8489) bnorci71 válasza Frigetrus (#8487) üzenetére


bnorci71
addikt

adam014

igen fontos a 2 obi is

Canont megfogdostam hülyébe, hm nem is tudom 2 obival ugyan annyi mint a K-x viszont nem stabis, nem mondom a videó hiányába belehalnék de azért nem rossz ha van.
Oly sajna nem volt kezeim között hülyéknél nálunk nincs 2 obival 100e lenne de ugye a stabi hiányzik egyébként sokáig befutó volt.

Pentax ma a kezembe volt igaz nem sokáig de elsőre kényelmesnek jó fogásúnak tűnt és igen némi kedvezménnyel 140e be meglenne :DD

AA aku nem gond sőt inkább én úgy gondolom előny mint a saját aksi ami ha elszáll drága mulatság a külön töltő mondjuk se nem hátrány se nem előny mert az AA aksihoz is vinni kell nyaraláskor a töltőt

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#8490) t_a_m_a_s válasza bnorci71 (#8489) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Én azt gondolom, ezt a kényelem dolgot sokan kicsit túlmisztifikálják. Én inkább úgy árnyalnám a dolgot, hogy a Pentaxnak, Nikonnak sokkal inkább masszív, jól összerakott, minőségibb érzetet kelt a fogása, mint az 1000D-nek. Ezt az érzetet nálam a Pentax tudja a legjobban.
Nekem Nikon D40-em volt, most D5000-em van. A D40 egy kicsi váz (igaz, a kezem sem nagy), de nyaraláson, fotóstalin 1 napot simán (intenzíven) végigfotóztam vele anélkül, hogy a fogását kényelmetlennek éreztem volna.
Tornacsarnoknyi beltérben minden obi elvérzik amit a választott kategória kínál, oda egyrészt fényerő kell, másrészt ISO 1600-3200 vagy mégtöbb. Szerintem azt nézegesd meg, hogy magas ISO-n mit tudnak a kiszemelt gépek. Az ajánlott D3100 ebben elég jól teljesít...
A tereprallira - résztvevőként- meg én ki nem vinném a tükröset az biztos;)

Holnap majd jól beletépünk...

(#8491) Alexios válasza bnorci71 (#8489) üzenetére


Alexios
veterán

A canonnál az IS nélküli objektívet amúgy sokan mondják, hogy el kell felejteni, mert az újabb, képstabilizátoros verzióval áttervezték az objektívet, és sokkal jobbminőségű lett, míg a régi az felejtős.

(#8492) csakb válasza fezsoo (#8482) üzenetére


csakb
őstag

Szia!

Ezt sürgősen felejtsd el, átverés. Használt gépet külföldről csakis ebay-en, és paypal-es fizetéssel rendelj, megbízható eladótól!

[ Szerkesztve ]

(#8493) bnorci71 válasza t_a_m_a_s (#8490) üzenetére


bnorci71
addikt

nem tudom ezek a képek jónak számítanak-e [link]
nekem mint amatőrnek nem tűnnek vészesnek főleg képjavítással, csodát ugye nem szabad várni.
A D3100 már túl van a fájdalomhatáron 145e körül 1 obival 2 obival 205e környéke :(
vagy 18-105-el 180e körül.

tényleg egy csarnokba a kézilabda pálya az durván 50m ahhoz, hogy egész képet kitöltő emberalakot fényképezzen az ember mekkora zoom kell.
mondjuk egy ilyenhez
[link]
a kép tulajdonságait nézve
135mm

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#8494) Alexios válasza bnorci71 (#8493) üzenetére


Alexios
veterán

Várj, amit linkeltél az K-m, nem K-x, a kettő közül melyik kéne?:) Mert a kettő közt azért voltak változások(magasabb iso, videófelvétel, live view, stb)

(#8495) bnorci71 válasza Alexios (#8494) üzenetére


bnorci71
addikt

K-x a kiszemelt, rosszul linkeltem az előzményekből
[link]
nézegetem a D3100 képeit hasonlításnak hát tény kicsit részletgazdagabb de nekem kicsit világosabbnak is néha fakóbbak tűnik

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#8496) Alexios válasza bnorci71 (#8495) üzenetére


Alexios
veterán

Figyelj, szerintem ennyi pénzért teljesen korrekt a K-x is, főleg kezdésnek. Nagy valószínűséggel egy darabig úgyse a gép lesz ami visszafog:)

(#8497) bnorci71 válasza Alexios (#8496) üzenetére


bnorci71
addikt

na az biztos, hogy a gép többet tud a fotózásról mint én, de már beszereztem a szükséges tananyagot, mire elolvasom virágoznak a fák éled a természet :)

most már csak azt kell kivárni megérkezzen végre a gép a boltba

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#8498) AmunRa


AmunRa
aktív tag

Sziasztok.

Pentax k-r -en hogy lehet megnézni az exposzámot?

(#8499) Mercutio_ válasza AmunRa (#8498) üzenetére


Mercutio_
félisten

PhotoMe programot feltelepíted, megnyitod vele a K-rrel készített képet, alul a keresőbe beírod "shut" és a Shutter count mezőben lévő szám lesz az expószám.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8500) AmunRa válasza Mercutio_ (#8499) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Szia!
A gépen nem lehet megnézni? Holnap veszek egy 0 exposat és jó lenne ott ellenőrizni.

üdv.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.