Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz kalanchoe #52099 üzenetére
[link] És még a déeseler kinézet/fogás is megvan nagyjából. Azt mondjuk nem tudom, hogy érdemes-e a D3200 helyett erre elkölteni negyed millát. Mi a cél az új géppel? Miért kell minden infót harapófogóval kihúzni?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
kalanchoe
senior tag
válasz vihartigris #52100 üzenetére
Az obival és a beállításokkal nem tud számára megfelelő képet lőni, ezzel érvelt.
vond: Köszi, ezt ajánlom neki.
Célként azt mondta, fejlődni szeretne, és jobb fotókat készíteni. Leginkább természetben szokott fényképezni, meg néha portré fotókat csinál.[ Szerkesztve ]
-
SpeedyG
tag
GX80 12-32 kit mellé szeretnék egy fényerős fixet. Feladata: beltérben gyerkőcök, családi események; kültéren nyaralások és kerti partik megörökítése. Nem tudok dönteni - a korábban itt ajánlott - Pana 20 ill. 25mm 1.7 között. Az első árban majd duplája, ill. lassabb a fókusz is. Javaslat? Melyik lenne optimálisabb?
-
grigo
őstag
válasz Mr.Csizmás #52106 üzenetére
Van egy stílusa, de szerintem a fotózásba remekül bevezet a fotós könyvsorozata. Aztán azokon is gyorsan túl lehet lépni. De legutóbb például előrendeltem a rendszervakus könyvét, az kifejezetten tetszett, egy délelőtt alatt elolvastam és azt tuti megtartom. Az utómunkás könyveit már bánom, nekem ott a Unmesh Dinda sokkal többet ad a videóiban.
Ugyanakkor az eredeti témára reflektálva (ma nagyon kifinomult vagyok) ha a 3200-es nikonnal nem tud fotózni, akkor valahogy én abban user errort érzek. Ha nem megy a bordély ugyebár hiába cseréljük le a bútorokat vagy mi. A fényérzékenység rekesz záridő szentháromság mellett ott a komponálás és az utómunka. Ez bármelyik gyártónál kelleni fog, hiába cserélget felszerelést.
Amúgy abból érzem, hogy az alapokkal van gond, hogy ha valakinek ez megvan és kvázi kinőtte a D3200-at akkor az nem egy ismerősét küldi fórumozni, hogy kérdezze meg neki a tutit, hanem tudja mi a gond és olyan felszerelést vesz amivel megoldja a gondjait.(#52107) SpeedyG: ugyanezt vadászom én is, rossz topicba jöttél, bár az mft-ben nem feltétlenül találtam meg azt a választ amit szerettem volna, de tegyél te is egy próbát.
Nekem 1.2-es üveget és off camerás rendszervakus setupot ajánlottak a szekrény tetejére....
Az előbbinek frankóbb a látószöge, az utóbbinak viszont gyors az af-a. Azóta a nagy matekolásban úgy voltam, hogy ráérünk arra még.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
vond
MODERÁTOR
válasz SpeedyG #52107 üzenetére
Próbálgasd a 12-32-est 20 illetve 25 mm-es állásban, hogy melyik látószög lenne jobb (akár égig emelt ISO-val, hogy nagyjából ugyanolyan záridőket kapj, mint az f/1.7-es lencsékkel).
A 20-as kisebb, és talán kicsit élesebb is, a 25-ös meg olcsóbb és gyorsabb az AF-je. Ha árban beleférne a 20-as is, akkor szürkeimportból egy Leica 15mm f/1.7 is megvan kicsivel 100 ropi felett. Az még kényelmesebb látószög, és minőségben leveri mindkét Lumix-ot.
Átpöccintettelek ON-ba, mert ez szerintem bőven az. Bár lehet, hogy az MFT topikban jobb helyen lenne. Bár a döntést ott is Neked kell meghoznod.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #52110 üzenetére
Én is szemezgetek vele, de most egy időre letiltottam magam mindenféle fotós/videós vásárlásról. Max. ilyen kis bizbaszokat veszek, mint kijelző védő üveg/fólia, meg pótakku a GX80-ba.
-
-
grigo
őstag
Valahol találtam a garázsban 600D fóliákat a múltkor. Ha van kedved vagdosgatni küldhetek neked, mert szerintem legközelebb megint 3 év múlva fogom megtalálni őket
Én is próbálom letiltani magam, és max a 25 1.7-re ráállni. De mindig belinkel valaki egy summiluxot, vagy xt10-20at. És folyton a fejemben van a samyang 35-ös obija is. Áldás lenne ha elmenne a nethttps://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #52112 üzenetére
Itt az idő újra elsütni.
(#52113) grigo: Kösz, de ne fáradj vele. Már rendeltem Ali-ról jópénzért.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz MrChris #52119 üzenetére
Ez az a tesztelő, aki úgy szokott összehasonlítani gépeket és/vagy objektíveket, hogy fél évvel később, teljesen más időjárási körülmények között, és más napszakban lövöldöz vele ilyen képeket egy hídról. Már belefutottam régebben is. Maradjunk annyiban, hogy én fenntartással kezelném.
Persze ettől még lehet, hogy az az obi nem volt pont egy élességbajnok. Mondjuk más tesztekben meg kihozták kitűnőre a képek közepén, és nagyon jóra a képek szélein. f/2.8-on már borotva, de abszolút használható f/2-n, vagy akár teljesen nyitva is.
[ Szerkesztve ]
-
taptaq
aktív tag
Szevasztok!
Gép vásárláson gondolkodom, Panasonic G7 + Pana 14-140mm kittre esne a választásom. [link].
Érdekelne a véleményetek pro és kontra.
Ebben az ársávban esetleg valami mást (használt) is meghallgatok. Milc vonalon maradnék.Eddig Olympus Epl7 + Oly 14-150mm-es szettem volt, de azt már eladtam.
A Pana mellett szól a kiforgatható kijelző és "kukucs".Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Samsung A54, CASIO 1500WH
-
MrChris
nagyúr
válasz taptaq #52121 üzenetére
Fő negatívumok, nincs szenzorstabilizátor (nélküle vázat valszeg már nem is vennék ) valamint a zárja még a régi. Zajosabb és előfordulhat a berázás. G80-at mondanám a javított verziónak.
Zaj és dinamika terén eltérés valszeg nem lesz az Olyhoz képest. Színek mások lesznek. -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Fotómasinát szeretnék vásárolni az alábbi paraméterekkel:
- 100-150e Ft a keret obival együtt.
- ~70 éves szülőknek lenne ajándék, akik eddig egy 15 éves alsó kategóriás kompaktot használtak, és elegünk lett a szörnyű minőségű képekből. Utazások során szeretnek fotózni, valamint családi események megörökítésére szolgálna. Nagyon fontos: nem fognak már beállításokkal bíbelődni, így az automata módos képkészítés minősége az elsődleges szempont.
- ne legyen akkora tank, mint egy DSLR, de hitelkártya méretű sem kell. "átlagos" mérettel nincs gond.
- videózásra nem igazán van szükség. Jól jön, ha van rá lehetőség, de ez sokad rangú funkció és nem is elvárt.
- elsősorban új gépet keresünk, lehetőleg amazon.de-ről elérhetőt.
Köszi,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Muerte68
addikt
válasz Mosqu!to #52123 üzenetére
[link]
pldvagy ez pld kereső nélkül,de olympus PL-szériából is van ebben az árban ezek jók Autómata módban és jó a JPG-alapból nem kell Raw-al foglalkozni
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Mosqu!to
addikt
válasz Muerte68 #52124 üzenetére
Köszi a tippeket. Láttam most még két akcióban levő, elvileg drágább kamerát, a Canon EOS M100 valamint a Canon PowerShot G7 X Mark II.
Ezek hová helyezendőek az ajánlottaiddal szemben?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Neck
veterán
válasz Mosqu!to #52123 üzenetére
Kár, hogy most jött fel ez a dolog, pár napja ment le az Amazonon a Prime Day. A Sony gépekre is volt Deal of the Day, emlékeim szerint az RX100 szériából valamelyik modell volt kifejezetten akciós - erre a felhasználásra én pontosan ezt nyomnám a kezükbe - annak ellenére is, hogy a mérete kisebb az átlagosnál. Ebbe az árkategóriába az RX100 III fér bele.
De kb mindenki akciózott, a fenti gépek közül pl asszem az M100-at is láttam akcióban.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Mosqu!to
addikt
válasz #95152384 #52127 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok elfogult egyik irányban sem, azonban úgy gondoltam, hogy a MILC magasabb kategória, jobb képeket tudnak vele készíteni a nagyobb szenzor miatt, és több lehetőség van benne a cserélhető obi miatt (amire valószínűleg náluk nem kerül sor, de fene tudja).
Ha van rá rendes érv, akkor nyitott vagyok rá. Miért vegyünk inkább kompaktot?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz Tin_Shield #52130 üzenetére
Köszi srácok a segítséget, örülök, hogy kerekedett egy szép listánk.
Pana LX100,
Sony RX100,
Pana GX9,
Canon M100,
Olympus OM-D E-M10 Mark II
Fujifilm X-A20Azonban a bőség zavarában ebből kéne 1-2t kiemelni, csak fotózás automata módban, főleg családi események és utazás során készülő "átlagos" képekre.
Melyik lenne az?
-
PuMbA
titán
válasz Mosqu!to #52131 üzenetére
Kezelhetőség egyszerűsége számít? Mert a Canon M100-at például olyan egyszerű kezelni, mint egy telefont. Semmiféle gomb nincs rajta és az LCD-n levő elemek is letisztultak, egyszerűek. Egy Panasonic LX100 gépen alapból annyi infó és piktogram jelenik meg, hogy simán zavaró lehet egy átlagembernek és a menüje se valami hű, de egyszerű. Fogási kényelem számít? Akkor az M100 már ugrik, mert alig lehet megfogni, állandóan ki akar csúszni a kezedből.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Mosqu!to #52131 üzenetére
A Pana GX9 nem kompakt gép(hanem milc) mellesleg jóval drágább is.
ha kompakt akkor valszeg a canon G9X-ről lehet szó...ettől függetlenül nem csalódnál egyikben sem valszeg
PuMbA: tényleg olyan kő egyszerű az M100? Ajándékba keresek vmi végletekig egyszerűsített kezelésű gépet ( a tulaj csak automatán kattingatna mint telefonnal) .
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz vakablak93 #52133 üzenetére
Persze, a többi ahhoz képest bonyolultabb. De a G9X is hasonló. Tudható, hogy a Canoné a legegyszerűbb kezelőfelület az emberek többsége szerint Felsőbb kategóriákban már nem ennyire egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz vakablak93 #52133 üzenetére
ofc, az aktuális jutubberek szerint egyszerű de eddig mindegyik gépnél láttam haladó/kezdő módot kapcsolgató lehetőséget.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
PuMbA
titán
Embertől függ. Amikor anno még csak telefonnal fotóztam és megláttam egy Panasonic TZ100-at, akkor azt gondoltam, hogy mi ez a sok tököm ikon meg sz*rság a képernyőn, amitől semmit nem látok Pedig A+ módban volt a gép. Na meg amikor bementem a menükbe....azt se tudtam mi hol van, meg mi mit jelent. Amikor meglett a Canon gépem, akkor láttam, hogy lehet ezt jobban is csinálni. Sokkal hamarabb megtaláltam mindent, a kézikönyvre szükség sem volt, mert az elnevezések is értelmesebbek.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Azt ugye tudod, hogy be lehet úgy állítani a kijelzőt/EVF-et, hogy csak a képet lásd rajta, semmi ikont, meg információt?
QVS: Akkor is baromság szerintem. Az olyan idiótát meg nem tudom sajnálni, aki vesz egy batár gépet, mikor nem is olyat akart.
Az ilyeneket se hozzuk fel itt érvnek.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Mr.Csizmás #52135 üzenetére
na igen ez oké hogy mindben van, csak szerintem elfelejtené, az hol van
"jutubberek"
szívem szerint egy LX100-at vennék neki, az felelne meg neki leginkább...de ha a tatyóban a szemceruza meg egyéb dolgok mellett mondjuk eltekeredik a rekeszgyűrű ,az úgyis maradna.....aztán kapom a hívást hajnali kettőkor egy buliból, hogy mért sötét a kép 2 perce
PuMbA : kössz ,megnézem mindkettőt. -
bunz
csendes tag
Sziasztok,
jelenleg egy Panasonic G6-ot használok, de lassan elérkezettnek látom az időt, hogy lecseréljem egy komolyabbra. A keret nagyjából obival együtt 200-250ezer. MILC és DSLR is szóba jöhet. Főként kutyákat fotózok, mozgás (játék) közben is, de az utazásainkhoz is ezt szeretném magammal vinni. Mit ajánlanátok helyette?
Köszi válaszokat előre is. -
PuMbA
titán
Igen, tudom, de akkor is bonyolultabb a kezelése szerintem 4K Post Focus meg hasonló dolgok a menükben, amit csak kevés ember használ, de valamiért bele kellett rakni, hogy sok fícsör legyen benne és lehessen 3 almenü mélyen 4 aloldalas beállítás halmazt csinálni. Bemész a menük legmélyére és alig tudod, hogy honnan kezdted. Szóval nekem elég kavar volt.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Nekem teljesen egyértelmű minden a Lumix menüben, és könnyen meg is találom a dolgokat. A Post Focus-hoz, meg egyéb fícsörökhöz sem kell 3 almenü 4 aloldalát megnyitni. Ez hülyeség. Sokhoz külön tárcsa, és/vagy gomb van, vagy be lehet állítani, de a menüben is egyszerűen fellelhetőek. Szóval ja.
De majd a kérdező (vagy akinek veszi) eldönti, hogy direkt akar-e fapados cuccot venni azért, hogy még véletlenül se állítson el semmit, vagy inkább veszi a személyre szabhatóbbat, ami több lehetőséget ad, és ha akarja, akkor állítgatja a dolgokat, ha nem, akkor meg nem.
(#52141) bunz: Szenzorméretben is feljebb akarsz menni, vagy elég az MFT? Miben szeretnél előbbre lépni a G6-ról, hol ütközöl korlátokba?
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
"4K Post Focus meg hasonló dolgok a menükben, amit csak kevés ember használ, de valamiért bele kellett rakni, hogy sok fícsör legyen benne és lehessen 3 almenü mélyen 4 aloldalas beállítás halmazt csinálni"
Nem tudom milyen gépre mondtad ezt, de nekem pl a Panasonic GX80-on a post focus alapértelmezésben pont dedikált gombot kapott. Igaz ezt a funkciót épp nem használom, így átállítottam másra, de defaultban külön gombja van.
-
Mosqu!to
addikt
Köszi mégegyszer mindenkinek, elmegyek valahová megnyomkodni az LX100-at (ha lehet), aztán ha üzemeltethető minimum efforttal, akkor szerintem ő nyer.
Azt mondjuk még mindig nem értem, hogy a DSLR/MILC topicban végül miért ajánlottatok egy kompaktot inkább?
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #52147 üzenetére
Persze se MM, 220v EDigital, BestByte és a többi árukeresős webshop se tart belőle készletet. Hol érdemes keresni, hogy élőben kipróbáljam?
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #52147 üzenetére
Bocsi, lassan jönnek a gondolatok
Továbbá most néztem utána, és látom, hogy ez egy 4,5 éves konstrukció. Tényleg nem vagyok nagyon otthon a témában, de amit a telefonok fejlődtek az utóbbi időben, ez nem volt olyan jelentős a kompakt fényképezők esetében? Jobb egy 4,5 éves modell ~150k -ért (ami anno 250 volt), mint egy 1 éven belüli ami mostanában 150-ért nyitott?
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mosqu!to #52149 üzenetére
Elég nagy szégyen a gyártókra nézve, hogy még mindig ajánlható az a gép.
A szenzor már azért koros egy picit, meg csak 12MP, de mégis csak 4/3", az átlag prémium kompaktos 1" helyett. Ráadásul a beépített objektív is fényerősebb gyakorlatilag az összes kompaktnál (kivéve az LX15-öt). Ha külön kiadnák, akkor az a lencse önmagában érne 200+ ezret.
Szenzorban van azért hátránya a mostani APS-C-sekhez, de még kicsit az MFT-sekhez képest is. De a lencsének az átlag kitobikkal szemben van nagyjából 2FÉ előnye nagylátón és kistelén is. Ami kb. annyit jelent, hogy ahol az LX100-zal mondjuk ISO1600-on még vállalható képeket lövöldözöl, ott a többi gépnél ugyanolyan expóhoz fel kell tolnod (vagy tolnia az automatikának) ISO6400-ra, ami már azért sok gépnél elég véleményes (itt a jó APS-C-sek előnyben vannak). Vagy ha a záridőt nézzük, akkor azonos érzékenységnél pl. 1/5 helyett használhatsz 1/20-ot, amit pl. már nagyobb eséllyel fog meg a stabilizátor. Nem mindegy.
Nem tudom, a méret mennyire számít, meg hogy az objektíven kell tekergetni a zoom gyűrűt, és nem az expógomb körül, de pl. az M100+15-45 kit most tényleg elég jó árban van pár boltban. Azért ez is meggondolandó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.