Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52051) csacsi77 válasza snake1977 (#52039) üzenetére


csacsi77
senior tag

Azért ne gondold, hogy minden párezer expós gépet hamisított expószámmal hirdetnek. Eleve nem is hallottam még arról hogy lehetne ezt az értéket átírni, másrészt én is nem egy gépet adtam el akár pár száz expóval mert nem jött be/kellett a pénz/stb.
Szerinted hogy lehet több száz értékelést és 100%-ot elérni itt a fórumon? Ennyire azért ne legyél paranoiás.

Öreg fater megoldja!!!!

(#52052) snake1977 válasza csacsi77 (#52051) üzenetére


snake1977
őstag

Nem paranoia, szimplán rossz tapasztalat, tömören: vettem egy ips monitort pár éve az apróról, mikor megérkezett akkor szembesültem vele hogy nagyobb szögben oldalról nézve foltos a kijelző, a tápcsatlakozót buherálták már, a 100+ értékeléses eladó nem akarta vissza venni, visszautalt helyette egy kevés pénzt, én meg buktam az eladásán, mert nekem szúrta a szemem a foltosodás mégha pont szemből nem is látszott.

Viszont amire céloztam hogy rengeteg hírdetés van fent olyan eladókkal akinek még 10 értékelése sincs, az is jobbára vevőként, ezt hívhatod paranoiának, előítéletnek, de az ilyen eladóban nem tudok megbízni, ekkora összegnél, mint a fenti példa mutatja sok értékeléssel sem mindig korrektek az emberek. A shutter countot pedig kérdeztem első körben, én sem hallottam ilyenről. Bár ettől nekem még furcsa ha nagyon alacsony expót látok egy 8-9éves gépnél, de a fentiek fényében megnyugvással elfogadom hogy valós a szám.:R

Mr.Csizmás: köszönöm a linket, körbenézek hátha kifogok egy kellemes áru garanciás gépet. :R

MrChris: Köszönöm, egy youtube videón láttam hogy korrigálták ± 20-as értékkel, azt hittem minden gép tud ilyet, dslr-em nem volt még így nem tudtam hogy csak a komolyabb gépek rendelkeznek ilyen lehetőséggel. Gondoltam egy belépő szintű vázzal és néhány filmes objektivvel kielégítem a hobbim, de akkor ha a Nikont kizárom, mit javasolsz mint lehetőséget, Canon, vagy Milc?

[ Szerkesztve ]

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#52053) MrChris válasza snake1977 (#52052) üzenetére


MrChris
nagyúr

Canonra felmennek az elterjedt M42-es, meg OM obik és még pár másik... További kérdés, hogy a filmes objektívekből kb az 50-esek és 135-ösök vannak kevés pénzért amik használhatók. Viszont a kézi élesség állítás elég nehézkes DSLR-el.
Régi tucatnyi manuális obihoz vettem egy Fuji xe1-t, egész jó EVF keresője van és jó színeket produkál. Viszont a natív objektívek elég drágák hozzá, bár a többi se sokkal olcsóbb.
Ennyi pénzből olyan vázak jönnek ki obival amit én nem vennék meg, nem is ajánlanék. Minimum konfignak Canon dslr-ből 550d-től felfelé kitobival. Hozzá egy 50/1.8.
Milcből kevés pénzért Olympus EM10-t kitobival, majd egy 25/1.7-es Pana. Kezdésnek.

(#52054) Mr.Csizmás válasza MrChris (#52053) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

azért egy E1 + 16-50 is megáll 60-70 környékén.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#52055) MrChris válasza Mr.Csizmás (#52054) üzenetére


MrChris
nagyúr

Na az még jobb, én azt a kitet választanám manuál obik mellé. Bár inkább még pár ezret kuporgatva az xt1-et céloznám meg.

(#52056) Neck válasza snake1977 (#52052) üzenetére


Neck
veterán

Én mindenképpen MILCben gondolkoznék a helyedben, itt az olcsóbb modellek esetében sem kell tartani Front /back focus problémától. Emellett az olcsó tükrös gépek keresője sötét, mint egy kulcslyuk. Ezen kívül a legtöbb milc bázistávja nagyon kicsi, így bármely régi filmes obi feltehető rá, ha bevállalod amanuális fókuszt.
Illetve, ha azt bevállalod, Nikon és Canon tükrös obik is felmennek rá. :B

Én inkább a Sony gépeket követtem, de ebben az árkategóriában m4/3 gépet találsz nagyobb eséllyel, nagyobb a használt piaca (mivel váltanak Sony FF-re ;], csak vicceltem) , és obikat is találni rá jó áron. Sonyból esetleg a régebbi NEX szériából foghatsz ki használtan a büdzsédbe passzoló gépet, esetleg A3xxx. Érdemes a rendszer kiválasztása előtt obi fronton szétnézni, átgondolva előre a fejlődés irányát, és azt a rendszert választani, ahol ehhez passzoló árú, és tudású obik vannak.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#52057) PuMbA válasza Neck (#52056) üzenetére


PuMbA
titán

"Emellett az olcsó tükrös gépek keresője sötét, mint egy kulcslyuk."

Az olcsó MILC gépek keresője meg alacsony felbontású és lassú a drágábbakéhoz képest. Nem fogok vitába belemenni, de mindkettőnek van ugyanannyi előnye és hátránya, szóval én ezt a tulajdonságot nem emelnék ki, mert teljesen szubjektív :)

[ Szerkesztve ]

(#52058) Muerte68 válasza Neck (#52056) üzenetére


Muerte68
addikt

A nex-szériában a 6-os kivételével nincs kereső, ami nélkül manuálozni szado mazo kategória:)
Az XE1-vagy főként az XT1 nagy előnye a manuálnál a kereső.
Az XE1- bagóért van apsc,evf+ olcsón van hozzá egy jó kit obi.
Az XT1- kicsit drágább de dupla akkora evf.
Evf nélküli gépet nem ajánlanék annak aki manuálozni akar.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#52059) Neck válasza Muerte68 (#52058) üzenetére


Neck
veterán

Hol írtam, hogy Nex 5? ;)
Annyit írtam, hogy válasszon rendszert, és obikat előbb, majd ehhez vázat.

A kereső (is) egyéni preferencia, persze jobb, ha van, mintha nem lenne. Ha régi filmes obikra épít, persze jobb, ha keresős gépet választ.

Pumba: inkább legyen szemcsés, meg lassabb, mint sötét. Legalábbis nekem ez vált be, rühellem, hogy nem látom a készülő képet, és a beállítások hatásait sem. Ettől még persze lehet fotózni vele.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#52060) Muerte68 válasza Neck (#52059) üzenetére


Muerte68
addikt

Én sem írtam hogy 5:)
Nex szériát írtál,3-5-bármi lehet 6 nem igazán az az árkategória, még mindig drága és ritka is.
Alapból manuálnál+ esetleg kit obi volt a kérdés kevés pénzért.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#52061) MrChris válasza PuMbA (#52057) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nekem fuji xe1 van manuálozásra és nagyon jól tudok vele élesre állni. Elegndően nagy, világos, részletes. Az általad visszatérően emlegetett lagozás, evf késés egy bullshit. Szerinted mekkora? Max pár századmásodperc. Itt van a kezemben a gép és a 180mm-es obival is kiválóan követem a dolgokat, minden kézmozdulásom, rezdülésem azonnal közvetlenül látható. Szerintem soha sem volt a kezedben ilyen gép, max valami fos régi. HAT evf-es milc gépem volt, fordult meg nálam és a lag kb észrevehetetlen volt. A kulcslyuk dslr kereső viszont alkalmatlanul szenvedős manuálhoz. Melyik azaz olcsó milc ami a laggozós?

(#52062) asdf_ válasza PuMbA (#52057) üzenetére


asdf_
veterán

Az olcsó MILC gépek keresője meg alacsony felbontású és lassú a drágábbakéhoz képest.

Ne vicceljunk mar, egy full belepo, 4 eve bejelentett em10 II-nek 2.36 millio keppontja van az EVF-eben. Hobbista fotosnak boseggel eleg az (meg akkor is, ha utanaszamol az ember, es konstatalja, hogy ez csak 1024*768). Meg ha a GX80 savos kepfrissiteset mondanad, az meg erne pontot, de ez... :(

(#52063) Mr.Csizmás válasza PuMbA (#52057) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

persze, csak a pana G1 meg szotyi a3000 óta eltelt pár év, és generáció ;)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#52064) snake1977


snake1977
őstag

Srácok köszönöm a sok építő jellegű hozzászólást. :R
Őszintén szólva most mégjobban megkavarodtam, nekem a milc jóformán a kis méret és a kukucskálós kereső hiánya miatt nem tetszik, az S5800-al általában azzal fotóztam távolabbi témát de makró jellegűnél viszont az lcd-t figyelve kényelmesebb volt. Az első képet nézve látható miért szeretnék jobb gépet, a "makróhoz" elég volt a kis fuji is mert közelről emészthető a minősége, viszont már nagyon öreg. Nehéz dönteni, mindkét géptípusnak megvan számomra az előnye és hátránya, ahogy olvasom, viszont fogásra mindenképp egy markolattal rendelkező gépet preferálnék, az objektiv pedig nem árt ha nem egy havi fizumba kerülne, így a régi filmes obik legalább tájkép, illetve távolabbi téma fotózására jó is lehetne. Ma dobtak fel egy 700D-t jó áron, ezen gondolkodtam, ugyanakkor az AF probléma meg a milcek felé orientál.

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#52065) asdf_ válasza snake1977 (#52064) üzenetére


asdf_
veterán

nekem a milc jóformán a kis méret és a kukucskálós kereső hiánya miatt nem tetszik,

Itt tevedesben vagy, a kukucska attol fugg, melyik gepet valasztod. Jellemzoen szokott lenni.

(#52066) snake1977 válasza asdf_ (#52065) üzenetére


snake1977
őstag

Abban az árszegmensben amiben eddig kerestem talán egy gépnél volt, amit Mr.Csizmás is linkelt, egy panasonic G5-nél, de néztem nx200-ast is ami még belefért volna, ezen sincs, bár róla hamar letettem amúgyis vezérlőtárcsa esetleges problémája miatt, J1-esen sincs ami még szóba jöhetett volna.

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#52067) Mr.Csizmás válasza snake1977 (#52066) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

nx az halott rendszer, nikon cx (1) szintén, bár utóbbival tvamos alkot szépeket, ha példa kell.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#52068) MittuDomain_ válasza Mr.Csizmás (#52067) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Azért ha kapnék egy NX1-et és minden hozzá való üveget és kiegészítőt, nem ellenkeznék...

Nagyon sajnálom, hogy beszántották a rendszert, miután hiába tették le komoly fejlesztést az asztalra, kevesen vették. Beindult volna az, ha kap még esélyt.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#52069) snake1977 válasza Mr.Csizmás (#52067) üzenetére


snake1977
őstag

Egy Pana G5 14-42 obival jó lehet nekem? Esetleg egy canon 700D+kitobi?
Perpill ezt a kettőt találtam, és elérhető az áruk számomra is.

[ Szerkesztve ]

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#52070) PuMbA válasza MrChris (#52061) üzenetére


PuMbA
titán

Manuálhoz például jobb az EVF, ahogy írod. Mint mondtam, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, ezt nem vitatom :) Az emberek többségének jobb az EVF, hiszen főként álló témákat fotóznak, de még mindig bőven ajánlható az OVF, ha bizonyos fajta fotózásról van szó és / vagy szubjektívan tetszik valakinek.

EVF lag van, ha olvasol tényleges sportfotósok tapasztalatát (és nézd meg a képeit is a saját honlapján vagy a szociális médián, hogy nem csak a levegőbe beszél, mert például a Nike-nak és az Adidas-nak is fotóz) és a csúcs Sony A9 kamerán is AF-C-ben például az alap ~25ms-ról 100ms-ra nő. Lemérték. Amivel az EVF határait tudod tesztelni, hogy kevés fényben sorozatfotót csinálsz. Ha ilyenkor is kiválóan működik, akkor az tényleg egy nagyon jó EVF. Nikon Z6, Z7-nél például EVF előnyben részesítés van, tehát nem tud olyan gyors sorozatfelvételt, de az EVF képminősége minden esetben marad. Olympus E-M1X EVF-je sorozatfotónál láthatóan alacsonyabb felbontást tol ki. Sportfotósok használnak még olyan technikát, amit most az Air Race-en én is használtam, hogy az egyik szemed az OVF-et nézi, a másik szemed meg a valóságot és itt sem remekel például az Oly EM-1X EVF-je:

"It's possible to shoot the Olympus with both eyes open, but I found it to be rather jarring. This is because the limited brightness and contrast of the EVF means what you see in your EVF eye never quite agrees with what you see with your real-world-viewing eye."

Aztán ott vannak azok a dolgok, hogy a 3.6M pixeles EVF-fel, ha kis madarakat fotózol és az EVF egy kis területére koncentrálsz, akkor még mindig baromi pixeles lesz a kis madár, míg OVF-ben gyönyörűen látsz mindent a végtelen felbontás miatt. Ezért jönnek az 5M pixeles EVF-ek hamarosan meg majd a 240Hz-esek, hogy ezeket a dolgokon mind-mind javítsanak, amiket felsoroltam.

[ Szerkesztve ]

(#52071) Rapid136 válasza PuMbA (#52070) üzenetére


Rapid136
őstag

"az EVF egy kis területére koncentrálsz, akkor még mindig baromi pixeles lesz a kis madár, míg OVF-ben gyönyörűen látsz mindent a végtelen felbontás miatt."
hát ilyenkor mondjuk belenagyítok az EVF-be és nem egy apró madárkát próbálok a végtelenben figyelni :))

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#52072) konyi79 válasza PuMbA (#52070) üzenetére


konyi79
addikt

Csak neked, lemértem.
Nem bírtam volna aludni, ha az EVF késleltetését nem tudom meg.
Kicsit problémás a dolog, mert olyan stopper ami 1ms alat frissíti a kijelzőt nincs itthon, egyszerű kijelzőre rakva 33ms után frissítő alkalmazással be kellett érnem.
Pont ezért 20 mérésből számoltam átlagot, ami már közelítőleg jó lehet. Kicsit még a fény terjedési sebessége torzíthatja a mérést, de ettől most eltekintünk.
A feladat egyszerű: EVF-be belefotóz úgy, a stopper eredeti képe is rajta legyen a képen. Ez két tükörrel megoldva, majd a képen lévő 2 idő különbségéből megvan a késleltetés. Átlagolva 20 mérésből.
AF-C-ben, ISO6400-on ez kijött 42ms-ra.
Ettől azért használható marad ugye? Egy sima A7m3-on? Lehetne az ISO-t tovább tekerni, de ott már az OVF-ben nem sokat látsz úgyse. Gyanítom az A9 még jobb.

Ez valóban észlelhető, de bőven reakcióidő alatti, szóval gépeket többnyire hírből sem ismerő topikban ne erre alapozzuk az ajánlást.

[ Szerkesztve ]

(#52073) A Zéé


A Zéé
addikt

Hali!
Kíváncsi lennék a véleményetekre: mászkálós, "point-and-shoot" kamerának Oly E-M5 + Pana 20/1.7 kombó, vagy egy Fuji X100 (esetleg X100s) lenne alkalmasabb? Van Nikon D3100-am, obik, vaku is hozzá, de ezeket egy jó ideje einstandolta a párom :)
Szerintem megmaradnék a jpeg képeknél, igazából most is elég kevés esetben csinálok pár alap csúszka tologatásnál többet. Működési sebesség, elkészült jpeg-ek tekintetében melyik lenne a jobb? Amennyire nézegettem az általam ismert használt cuccos oldalakat, nem egy gyakori portéka egyik sem, de azért kis szerencsével lehet találni 80-90k környékén belőlük.

Vagy vegyek egy Nikon vázat, és tekerjem rá a már meglévő 35/1.8-at :F Igazából szeretem azt az obit, csak lehet, hogy kipróbálnék mást is.

Just a simple Lineman...

(#52074) Muerte68 válasza A Zéé (#52073) üzenetére


Muerte68
addikt

A Fuji lassabb, az Olympus-nál kisebb a szenzor.
Az X100-egy élet érzés;),az M5- jóval korszerűbb.
JPG- ben jó mindkettő.
Én a fix obi ellenére a Fujit venném, de ez szubjektív dolog:)

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#52075) MrChris válasza PuMbA (#52070) üzenetére


MrChris
nagyúr

A srác olcsón keresett vázat, 50e-ért, innen indultunk ki. Nyílván nem ultimate sportfotóra. Egy xe1 és társainak az EVF késlekedése kb. semmiség, nincs jelentősége, olyan kicsi. Ráadásul nagy és világos, fotóson áll, hogy megtanuljon vele élesre állni. Márpedig a kérdező és még sokan mások relatíve olcsó manuállal is fotóznak. A legtöbb belépő és 'haladó' dslr-nek a keresője kicsi és sötét, valamint nagyon finom szemcséjű a mattüvege ami nem kedvez az élesség megtalálásának. Nekem jó szemem van, de dslr ovf-el így is van egy élességi tartomány amiben az 50/1.4-es obival se tudok belőni. Így a keletkező kép csak a szerencsén múlik, hogy pontosan éles lesz. Meg persze ez a művelet nem túl gyors, bizonytalankodás és marhára kell figyelni. Egy evf-el a 40ms lag abszolút érdektelen, egyébként sincs jelentősége.
Még mindig azt mondom próbálj majd ki egy ilyet, akár egy A6000-es, vagy EM10-es keresőjét.

Air race-t szerintem kitárgyaltuk jómultkoriában, sok képet sikerült csinálnom a kis szaros gx80-al és egy manuál teleobival, amatőr szinten megoldható. Pedig anna az EVF kontrasztja, minősége biztosan messze elmarad az EM1X-től. De ilyen hülyeségeket mint az a csóka én is tudok írni, pl EVF-el az ívhegesztés fotózása biztonságos, míg OVF esetén meg is vakulhatsz.

(#52076) Mr.Csizmás válasza MrChris (#52075) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

ofc, 50k keretbe A9 példával, totally youtube-based evidence érvelés :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#52077) kalanchoe


kalanchoe
senior tag

Sziasztok! ismerősöm keresne DSLR típusú fényképezőt, egy Nikon 3200-at szeretne váltani. csak új, árkeret max. 200 ezer forint, márkában Nikon / Canon. kit-ben venné, objektívvel együtt. videó nem fontos. Előre is köszi! :R

(#52078) grigo válasza kalanchoe (#52077) üzenetére


grigo
őstag

Mi a kérdés?

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#52079) total90 válasza grigo (#52078) üzenetére


total90
veterán

Azt megette a cica.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#52080) vihartigris válasza kalanchoe (#52077) üzenetére


vihartigris
őstag

Gyűjtsön még.

bármi reciproka a semmi

(#52081) A Zéé válasza Muerte68 (#52074) üzenetére


A Zéé
addikt

az én szívem is afelé húz... :)
3 olyan gép/váz volt annó, amit nagyon szerettem volna, amikor nagyon rá voltam pörögve erre a fényképezős dologra, most már talán meg is engedhetem magamnak... Az egyik a D7000 (ez a 35/1.8-al nem barát, így kiesik), a másik az Oly E-M5 (ehhez kialakításban hasonlót használtam egy ideig, mert öcsémnek Oly Stylus 1 van), ami viszont eddig totál kimaradt, az a Fuji. Na, megálmodom még :)

Just a simple Lineman...

(#52082) kalanchoe válasza grigo (#52078) üzenetére


kalanchoe
senior tag

Addig szerkesztgettem, hogy kimaradt, mi érdemes ennyiért? Inkább még gyűjtsön?

(#52083) snake1977


snake1977
őstag

Sziasztok, sikerült találnom egy G6-os panát, meg is venném, kértem egy fekete háttéről képet a hibás pixeleket hogy kiszürjem, viszont felfedeztem két hibás pixelcsoportot, de komolyabban nem értek hozzá, így kikérném a véleményeteket. Szenzortisztitás és happy minden, vagy felejtsem el? Magic wand-al kijelölve 1px toleranciával meg elég látványos a fekete kép, bár zárt obi sapkával készült.

1

2

3 magic wand [kép]

[ Szerkesztve ]

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#52084) lugosi válasza snake1977 (#52069) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Állítólag nem rossz a 14-42, én nézegettem, a 14-45 mondjuk jobb.

(#52085) snake1977 válasza lugosi (#52084) üzenetére


snake1977
őstag

Egyelőre az a G5 kiesett nem érem el sehogy a tulaját, de a G6 meglenne, csak nem tudom mit kezdjek ezzel, kértem újabb fekete képeket, (obi sapkával fotózva) és két szenzor tisztitás után mégtöbb pötty került elő. Gondolom ez nem feltétlenül jó?

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#52086) Mr.Csizmás válasza snake1977 (#52085) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

index fuji topic: [link]

vázat gondold meg :K

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#52087) snake1977 válasza Mr.Csizmás (#52086) üzenetére


snake1977
őstag

Köszönöm, a váz jó árban van semmi kétség. :) Ehhez a tipushoz valami olcsóbb árfekvéső objektív létezik? Azaz gyárit kell keressek, vagy vannak egyéb gyártóktól esetleg olcsóbb obik is?

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#52088) Mr.Csizmás válasza snake1977 (#52087) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

AF-esben XC 16-50, XF27, MF-ben samyang, 7artisan, és egyéb kínai klón fixek vannak natívan, vagy régi filmes obik adapterezve.

7artisan-ból az árával arányos a minőség.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#52089) kalanchoe válasza vihartigris (#52080) üzenetére


kalanchoe
senior tag

250ig -bővítve az árkeretet van valami jó választás?

(#52090) Tin_Shield válasza kalanchoe (#52089) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Nincs. Ami érdemben többet tud egy belépő DSLR-nél, az a Nikonnál a D7200 Canonnál a 80D. De ezek kitben nem férnek bele a megemelt keretedbe sem...

(#52091) Mr.Csizmás válasza kalanchoe (#52089) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

ha elengedi a márka+dslr propaganda szemellenzőt, sokkal több lehetősége van.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#52092) tvamos válasza Tin_Shield (#52090) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nikon D7200 Ez nem sokkal tobb. Es vegulis Nikonja van... gondolom nem obi nelkul.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#52093) vihartigris válasza tvamos (#52092) üzenetére


vihartigris
őstag

18-105 obival- 290 alatt

[ Szerkesztve ]

bármi reciproka a semmi

(#52094) Tin_Shield válasza tvamos (#52092) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Azt írta az előzményekben, hogy kitben venné. Először 200e volt a keret, most 250e. Háromszámjegyű Canonra vagy Nikon D5x00-re váltani nincs nagyon értelme a D3200-ról.

(#52095) snake1977 válasza Mr.Csizmás (#52088) üzenetére


snake1977
őstag

Meglestem a GX80-ast, és a sample képeket, videókat, mindkét gép nagyon meggyőző minőséget mutat, számomra bármelyik elegendő lenne de a gx80 felé húzok, a E1 kicsit olcsóbb, GX80-ban meg ott az 5 tengelyes stabilizálás, jól gondolom hogy jobb vétel a panasonic?

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#52096) Tin_Shield válasza snake1977 (#52095) üzenetére


Tin_Shield
őstag

GX80 fasza kis gép, bátran bele lehet ugrani, ha arrafelé húz a szíved. MFT bajonettre van jópár kedvező árú objektív. A Fuji X gépek nagyon szerethetők, nekem is van egy játszósnak pár öreg Nikon üveg alá manuálozni, de az XE1 jóval öregebb konstrukció, a mindennapokban kényelmesebb lesz az élet a Panával szerintem.

(#52097) Mr.Csizmás válasza snake1977 (#52095) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

a gx hi-tech, a fuji nem egy sebességbajnok, inkább fogd fel úgy a jó jpg és filmmódok miatt, hogy egy classic analóg gép, csak tud AF-et, és memkarira rögzít :DD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#52098) snake1977


snake1977
őstag

Köszönöm urak! :R
Akkor levadászok egy GX80-ast, amint tudok. :)

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#52099) kalanchoe


kalanchoe
senior tag

Köszi mindenkinek! Ha MILC is játszik, akkor van már értelmesebb lehetőség, amire válthatna?

(#52100) vihartigris válasza kalanchoe (#52099) üzenetére


vihartigris
őstag

Miért váltaná le a Nikon 3200-t?

bármi reciproka a semmi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.