Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51351) dioka7 válasza asdf_ (#51350) üzenetére


dioka7
senior tag

Értelmet ne keress! Mondom, hogy nő... ;] :DDD :DDD
Svédországban él, ott 25% az áfa, túl nagy különbség nem lesz a vételárban. Viszont ha garit kell intézni, akkor itt jobb, mert magyarul jobban tud, mint svédül és viszonylag sokat jár haza. Illetve nem tudom ott magyar menü van-e a gépekben. :F

[ Szerkesztve ]

(#51352) Keem1 válasza dioka7 (#51349) üzenetére


Keem1
addikt

Canon M50 esetleg? Annyira kicsi, hogy az már néha túlzás :DDD Viszont 200 körül megvan kitobival, és (szerintem) nagyon jó képminőséget produkál.

Közben megválaszolom egy korábbi kérdésemet: manuális módban van "bölb" záridő is (B mód), hátha az újak kérdeznék.

[ Szerkesztve ]

(#51353) 80hun válasza dioka7 (#51351) üzenetére


80hun
addikt

Panasonic Gx80 kit

(#51354) MittuDomain_ válasza Keem1 (#51352) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Biza, van rá ismét visszatérítés, így asszem 170e az M50 kit. Nézzen utána.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#51355) tvamos válasza dioka7 (#51351) üzenetére


tvamos
nagyúr

Pedig tok jo arban van az M50 kit. Tudnak a boltban angolul, es nem g..ciznek annyit a garancia ugyintezessel, mint otthon. (Legalabbis nekem ez a tapasztalatom.)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#51356) dioka7 válasza tvamos (#51355) üzenetére


dioka7
senior tag

Pfff. Ez tényleg jelentős különbség az árban. És vajon tud magyarul az ott vásárolt gép? Mert a menüben található szakszavak angolul sem mennek neki. Ez mindenképpen fontos lenne.

(#51357) tvamos válasza dioka7 (#51356) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ez rendes hivatalos Canon kereskedo, tehat tudnia kell a vaznak a magyar nyelvet. Itt benne van a listaban, ha legorgetsz az Specifikationerna i detalj / Övriga funktioner / Menyspråk: ungerska.
Szerintem a boltban be is allitjak neki a Magyar nyelvet, ha megkeri ra oket.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#51358) MittuDomain_ válasza dioka7 (#51356) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Én Dubajban vettem az M5-öt. Illetve egy kint dolgozó barátom vette a kérésemre, kimentem meglátogatni, és a géppel jöttem haza. Ha még abban a régióban sem volt gond a nyelv, itt szinte kizárt, de egész egyszerűen kérdezz rá a kereskedőnél.

Mondjuk a cashback-el itthon is ~ennyi most (22e-t utalnak vissza a számládra), de ha a kinti árra még van svéd cashback is, akkor mindenképpen kint venném meg.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#51359) nzozz


nzozz
aktív tag

Sziasztok!
A 150-160 ezer Ft körüli kategóriában van esetleg olyan gép (kit), amelyik határozottan jobb lenne, mint a Panasonic GX80 a 12-32 -es kitobjektívvel? Nagyon megtetszett, de szeretném kikérni a véleményeteket.
Mondhatni minden téma érdekel, a tájképektől a makróig, a fényképezéstől a videózásig. De elsődleges felhasználásnak inkább a külföldi/belföldi utazás, túrázás közbeni széles látószögű fényképezést mondanám. Emiatt az mindenképp szimpatikus, hogy elég kompakt a szerkezet - bár valószínűleg idővel kap majd egy normálisabb markolatot a váz - illetve hogy van szenzor stabilizátor is (azt mondjuk nem tudom kézből, nem stabilizált objektívvel milyen, később egy esetleges 20/1.7 vagy egy olcsóbb zoom (pl. 40-150/4-5.6) miatt). Illetve csak piszkálja a fantáziám a videózás, tehát a 4K is egy jó pont.
Van valami említésre méltó jellemző hibája, problémája ennek a gépnek? A "zajzosodás" mennyire valós probléma? Illetve elég sok, amúgy jól megvilágított témáról akár f1.7 -es objektívekkel készült kép tűnik számomra sötétnek, ez a gép hibája vagy inkább felhasználó hiba?

Köszönöm

(#51360) Tin_Shield válasza nzozz (#51359) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Jó kis gép, bátran bele lehet ugrani.
Hibái: a jpg motor nem a legkifinomultabb, a szenzor sem a legújabb, az EVF sem csúcsminőségű, nincs mikrofonbemenet és C-AF sem az igazi. De ezért az árért a gép tudása ezekkel együtt is bőven rendben van.

A zajosodás ISO1600-ig nem vészes, egy kis zajszűréssel a 3200 is vállalható szerintem.

A sötét(ebb) képeket több minden is okozhatja, látatlanban nem lehet megmondani. Ez a hiba - ha egyátalán hiba - a folyamatos élőkép miatt itt nem olyan probléma mint a tükrösöknél. A kép készítése előtt már látod mit kapsz, az esetleges alexpo pillanatok alatt korigálható.

(#51361) vakablak93 válasza nzozz (#51359) üzenetére


vakablak93
őstag

szerintem alap esetben iso800-ig oké, ha van valami programod amivel tudsz zajtszűrni akkor 1600-ig oké, a keresője nem a legjobb, ki kell próbálnod előtte mindenképp, nem fogok hazudni néha jojózik a szemem ha belenézek.....
az mft gépek videó AF-je meginnt olyan dolog amiről neked kell tudnod hogy neked ez a szint elég e..-de a felvett videó minősége ezen az árszinten nagyon jó.
viszont az el kell mondani hogy ezektől eltekintve komolyabb betegsége nincs, és ha vidizni akarsz abban biztos lehetsz hogy hosszú felvételek alatt a legnagyobb melegben sem fog cserben hagyni.
a fogást próbáld ki, lehet kell majd a markolat, de nekem például eszméletlenül kézre áll a kezelése.
A kijelző felőli oldalon lévő tárcsára odaprogramozhato az expozíciókorrekció azzal pillanatok alatt korigálhatsz sötét-világos irányba ahogy neked tettszik(a menüben nagyon egyszerűen bekapcsolható)
a pana 20 f1.7 nekem ma már elsődleges üveg rá, a vázstabi kényelmesen helyettesíti az obikban lévőt(rövid gyújtótávolságok esetén; minél hoszabb az üveg ez annál nehezebb ), de ez is véleményes , nekem kézből 1/10 sec-es záridők a kényelmesen kézből kitarthatóakhoz tartoznak, a kitben kaphatóval 1 másodperc is benne van.

[ Szerkesztve ]

Majd akkor lesz instám, ha felkel a nap a hold sötét oldalán :D

(#51362) SI-ZO


SI-ZO
csendes tag

Teljesen kezdő, a fotótechnika iránt erősen érdeklődő személy vagyok. Eddig főleg telefonnal fotóztam (Sony Xperia XA1) . Szeretnék vásárolni magamnak egy tükörnélküli fényképezőképet, de ahogy élnézem az új Milcek árait inkább használt fényképezőgép vásárlásán gondolkodok. Tudnátok ajánlani olyan fényképezőgépet, ami egy telefon szenzorához képest sokkal jobb képi minőséget ad, de a használt piaci ára olyan 20-25ezer környékén van? Főleg portréfotózáshoz, illetve tárgyfotózáshoz kellene, és NE nikon legyen,mert legfőképpen, régebbi M42-es objektívekkel használnám.

(#51363) Rapid136 válasza SI-ZO (#51362) üzenetére


Rapid136
őstag

20-25 ezer?

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#51364) Tin_Shield válasza SI-ZO (#51362) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Első generációs MFT váz talán megcsíphető 30 ezer környékén, kitobi nélkül, pl. Olympus E-PL1/2/3, E-PM1/2, Panasonic GF1/2 stb.
Az M42 adapter gombokért is van.
De ha általános fotózásra is használnád a gépet akkor a natív objektív(ek)et - legalább egy kitobit - nem úszod meg.

[ Szerkesztve ]

(#51365) Mr.Csizmás válasza SI-ZO (#51362) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

epm1-et hirdet valaki fb-n, ha megtalálom, belinkelem.

szerk. [link]

szerk 2 on, ez pont Tin_Shield leírása.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#51366) Devil84


Devil84
tag

Sziasztok, használtam 50.000 Ft körül milyen gép ajánlott, javasolt? Amiket néztem:

MILC-ben:
- Nikon 1 J1
- Sony Alpha Nex-5N
Kompaktban:
- Panasonic DMC-FZ200
Esetleg régebbi tükörreflexes Nikon D60?

Köszönöm!

Neuroanatómiai károsodás zavarja a retikuláris aktiválási rendszeremet :)

(#51367) Tin_Shield válasza Devil84 (#51366) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Ha ezek közül kell választani akkor a NEX-5N, egyértelműen. Az a gép a mai napig vállalható tudásban és képminőségben is.

[ Szerkesztve ]

(#51368) nzozz válasza vakablak93 (#51361) üzenetére


nzozz
aktív tag

Tin_Shield, vakablak93: köszönöm a válaszokat! A lényeg, hogy ebben a kategóriában a GX80 jó választási illetve nem igazán van olyan alternatíva ami számottevően jobb lenne.
Ma kipróbáltam egyet (mondjuk memóriakártya pont nem volt...) nekem tulajdonképp rendben volt a EVF, kicsit mintha "mélyen" lenne a képe, de nem tűnt rossznak. Az első kis tárcsa illetve a módválasztó egy kicsit nehezen mozgott, nem szorult, de egy ujjal "tolva" nem volt az igazi, de ez legyen a legnagyobb probléma. A gép fogásra is rendben volt, nyilván nem egy DSLR, de szintén egész rendben volt. Ezeken felül meg már csak a lényeg van, hogy milyen képeket/videókat lehet csinálni vele, de az meg úgyse az első próbánál fog kiderülni.

[ Szerkesztve ]

(#51369) Tin_Shield válasza nzozz (#51368) üzenetére


Tin_Shield
őstag

A video még magasabb (ár)kategóriában is megállja a helyét. A Pana jpg motort és a színeket szokás szidni, de ez már inkább csak megszokás (hasonlóan a Sony ilyentérű szekálásához), érezhető a fejlődés ezen a téren is. És persze ott raw, ha nem tetszik a jpg motor produktuma.
Nagyobb és/vagy nehezebb objektív esetén kényelmetlen lehet a távmérős jellegű kialakítás, ezen segíthet az utódhoz gyártott markolat, úgy tudom jó ehhez is. De az is lehet a szorgos kis kínaiak utángyártott markolatot is csinálnak.
És majd nézz be az MFT topikba is, van ott pár GX80 tulaj.

(#51370) pruzsi


pruzsi
őstag

Üdv!
Sony A58K-t szeretném "nagyobbra" cserélni.
Sony Alpha 77 Mark II érdemes erre?,van az a58 hoz külön macro,tele,portré objektívem is és vaku.

(#51371) Rapid136 válasza pruzsi (#51370) üzenetére


Rapid136
őstag

Feljebb pozicionált váz, de nincs fél év a két gép közt, szóval lehet azonos generációs az érzékelő.
Itt vannak a különbségek.
Egy fullframe A99 esetleg :)

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#51372) 80hun válasza pruzsi (#51370) üzenetére


80hun
addikt

Érdemes. Fejlettebb Af és jobb szenzor és strapabíróbb váz.
De akár az a68-at is érdemes lehet megnézni.

(#51373) gery2123


gery2123
őstag

Sziasztok!

Nagyon kezdő felhasználónak mit tudnátok ajánlani?

- Gépre szánt összeg? 140k

- Felhasználás? mindenre, család, természet

- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság). Nem különösen

- Videóra szükség van ? nem szempont de ne legyen nagyon gagyi

- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Lehetőleg új, vagy garanciális használt is

- Egyéb kívánság, speciális igények? Nincsenek

Néztem a Sony A5100-as gépet, 130 meg lehet most venni, de nem tudom mennyire ajánlott ebben a kategóriában.

Előre is köszönöm!

-- PSN_ID: GerY2123

(#51374) lugosi válasza gery2123 (#51373) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én jó szívvel ajánlom a Panasonic gx80 kitet.

(#51375) andreijj


andreijj
tag

Sziasztok, cimborám szeretne egy komolyabb fényképezőt, az alábbi információk mentén tudtok valamit ajánlani?

1. Kb 200-220 nagyon max 250. (gondolom ha cserélhető objektíves akkor ebben 1 van vagy bele lehet zsúfolni kettőt?

2. Gyerkőc, természet, nyaralás, városi épületek

3. Méret szerintem annyira nem számít

4. Nem igazán kell videó, de ha van az persze nem baj

5. Használt nem preferált.

Ezer köszönet!
Andris

(#51376) gery2123 válasza lugosi (#51374) üzenetére


gery2123
őstag

Sokat gondolkodtam,hogy melyik legyen de vegul maradtam az a5100 mellett. 110k volt az auchanban es azért 50 k különbség jelentős, plane baba elott. Remélem nem banom meg, mondjuk van 3 napom ha nem tetszik.

Megér ekkora osszeget a gx80 amúgy? Vagy kezdő gépnek az a5100 is teljesen jo?

-- PSN_ID: GerY2123

(#51377) lugosi válasza gery2123 (#51376) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Megéri a gx80, az szerintem tudásban, szolgáltatásokban elég sok pluszt tud adni.

(#51378) gery2123 válasza lugosi (#51377) üzenetére


gery2123
őstag

Meggondoljuk még akkor, ha hosszú tavon megéri.

-- PSN_ID: GerY2123

(#51379) StLui válasza gery2123 (#51376) üzenetére


StLui
veterán

Miért van 3 napod, valami extra auchan-os akció?

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#51380) kovsol válasza StLui (#51379) üzenetére


kovsol
titán

Szerintem ő a három napos cseregaranciára gondolt viszont ott:

A három munkanapos cseregarancia – mint a neve is mutatja – csak a termék cseréjére jogosítja fel a fogyasztót, és csak abban az esetben, ha az adott termék hibás. Pénzvisszafizetésre (vagyis jogilag nézve elállásra) nem jogosít ez a garancia. Az elállás (pénzvisszafizetés) csak akkor jöhetne itt szóba, ha az eladó nem tud/nem akar cserélni, és a szavatossági igényérvényesítés visszatér a „rendes kerékvágásba”, vagyis ha megnyílnak a második lépcsős szavatossági jogok (árleszállítás, javíttatás a kötelezett költségére, elállás).
forrás

Online vásárlás esetén más a helyzet persze, ott 14 napos elállási jog van, ami ugye teljesen más.

May the Force be with you!

(#51381) StLui válasza kovsol (#51380) üzenetére


StLui
veterán

Ezt sejtem én is, de hátha...

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#51382) gery2123 válasza kovsol (#51380) üzenetére


gery2123
őstag

Bocsi rosszul emlékeztem, mondjuk nekem volt mar olyan hogy visszavittem es nem kertem cseret es visszadtak a penzt. De nagy valószínűséggel maradni fog, aztán ha mar belejovunk a fotozasba akkor majd cserelunk valami komolyabbra. Első gépnek teljesen jó lesz.

-- PSN_ID: GerY2123

(#51383) Stevan87


Stevan87
tag

Sziasztok.
Egy kis segítséget,vagy megerősítést vagy véleményt kérek gép vásárlás kapcsán.
Első komolyabb gépem lenne.
A keret max ~160 ezer .S csak is újban gondolkodok.
Elsősorban sportesemények,állat-növényvilág fényképezésére kellene. Illetve talán a videózásra se lenne hátrány,ha lehetne használni. Több igény nagyon nincs is.
Elég sok gépet megnéztem,átnyálaztam, kettő maradt:
- Sony Alpha 6000 ILCE-A6000L + 16-50mm
illetve
- PANASONIC DMC-GX80KEG-K + 12-32mm Kit

Tudom hogy a Panasonicnak ha videózásra is kellene,akkor inkább ez lenne a jobb választás. De több dologban meg alulmarad.
Melyik éri meg jobban a kettő közül?
Vagy még milyen gép jöhetne szóba?

(#51384) pandur99 válasza Stevan87 (#51383) üzenetére


pandur99
aktív tag

Ha sportra, ill. állatvilágra, növényvilágra is kell, akkor a gép oké, de az objektív nem. Oda kell minimum egy tele, meg egy vagy makróobjektív, vagy makró előtét, közgyűrű, de az pl. a 12-32-vel nem igazán jó. Ha nem akarsz manuálozni, a m4/3 körül keresgélj inkább, ott nagyobb az objektívválaszték.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#51385) ggf8600gts


ggf8600gts
tag

Sziasztok,

azt szeretném megkérdezni, hogy melyik cserélhető objektíves fényképezőgépnek van a legjobb

OOC jpeg-je?

Azt szeretném kérni, hogy a fotózz RAW-ban jellegű posztokat ebben az esetben ne...

Arra lennék kíváncsi mely típusnak van a legjobb JPEG motorja...

A segítséget előre is nagyon köszönöm... :R

(#51386) Muerte68 válasza ggf8600gts (#51385) üzenetére


Muerte68
addikt

Olympus-Fuji:)

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#51387) Mirman válasza ggf8600gts (#51385) üzenetére


Mirman
őstag

Canon is nagyon erős ezen a téren .

(#51388) Mr.Csizmás válasza Mirman (#51387) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

mihez képest? :F

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#51389) tvamos válasza ggf8600gts (#51385) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nekem nincs bajom a Nikon jpeg motorjaval sem.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#51390) krmcz


krmcz
tag

Pentaxot és a Panasonicot miért hagyjátok ki? :DDD

(#51391) ggf8600gts


ggf8600gts
tag

Nagyon köszönöm mindenkinek a visszajelzést. :C :R

(#51392) lugosi válasza krmcz (#51390) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A panasonicé szerintem nem olyan jó.

(#51393) vihartigris válasza krmcz (#51390) üzenetére


vihartigris
őstag

Akkor már a Sony se maradjon ki :DD

bármi reciproka a semmi

(#51394) Mirman válasza Mr.Csizmás (#51388) üzenetére


Mirman
őstag

Bármihez képest . Bőrtónusok szépek , és a többi szín is megfelelően eye-candy de nem túl tolva .

Nekem ezelőtt oly volt , annál szerintem jobb a Canon mindenképp . Fujinál a filmszimulaciok teny hogy nagyon jók.

(#51395) berobi78 válasza ggf8600gts (#51385) üzenetére


berobi78
tag

+1 a Fujinak. Film szimulációk nagyon ütősek.

(#51396) grigo válasza vihartigris (#51393) üzenetére


grigo
őstag

Röhögtök a sony-n de ahol fű van a képen ott eszembe sem jutna az olyt használni ha sony is van. Oylval szinte éget a zöld, néha már mint a neon. Sokszor kapok a valósághoz közelebbi képet a sonyból. Persze ma kevesebben keresik a valóságot mert eye candy kell meg insta filter hatás. Ettől még a fuji állat dolgokat művel meg legtöbbször az oly is nagyon ott van. Csak nem röhögnék ki alapból semmit.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#51397) kovsol válasza grigo (#51396) üzenetére


kovsol
titán

Beragadt a lemez sokaknál, és nem veszik észre Sony pár generációt haladt mióta kialakultak ezek az előítéletek.
Az új fuji és új Sony vázak tudnak a valósághoz leghűbb képet adni, és a Canon fasorban sincs ilyen téren.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#51398) Mirman válasza kovsol (#51397) üzenetére


Mirman
őstag

Csak általában annak aki OOC JPG-et akar használni annak nem a valósághoz legközelebb álló és színhelyes kép a fontos hanem hogy nulla utómunkával egy tetszetős eredményt kapjon és lehessen feltenni közösségi médiába . Nem biztos hogy a 100%ban valós színek erre a megoldás .

(#51399) kovsol válasza Mirman (#51398) üzenetére


kovsol
titán

Akkor szépen bemegyek a menübe, és beállítja, hogy akar több szaturációt, több kontrasztott, több élesítést, kiválaszt az előre definiált profilokból olyant ami neki legjobban tetszik.
Vagy ha még erre se veszi valaki a fáradtságot, hanem kézbe vesz és kattintgat hát akkor így járt. AWB -t is lehet finomhangolni, hogy kevesebb magenta vagy ahogy neki tetszik.
Vagy akár videós profilokat is ráhúzhatja jpegre, és ott is szépen be lehet állítani a képi világot.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#51400) tvamos válasza kovsol (#51399) üzenetére


tvamos
nagyúr

Megneztem par videot errol, azert ez nem mindenkinek ilyen kezenfekvo. Aki tudja ilyen modon finomhangolni a vazat, annak szerintem RAW sem okoz gondot. Plane akkor nehez ez, ha nem egy szemely hasznalja a gepet, hanem mondjuk tobben egy csaladban. Te, vagy en bemegyunk a menube, de Anyam nem megy oda.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.