Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52150) vond válasza Mosqu!to (#52149) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Elég nagy szégyen a gyártókra nézve, hogy még mindig ajánlható az a gép. :(((

A szenzor már azért koros egy picit, meg csak 12MP, de mégis csak 4/3", az átlag prémium kompaktos 1" helyett. Ráadásul a beépített objektív is fényerősebb gyakorlatilag az összes kompaktnál (kivéve az LX15-öt). Ha külön kiadnák, akkor az a lencse önmagában érne 200+ ezret.

Szenzorban van azért hátránya a mostani APS-C-sekhez, de még kicsit az MFT-sekhez képest is. De a lencsének az átlag kitobikkal szemben van nagyjából 2FÉ előnye nagylátón és kistelén is. Ami kb. annyit jelent, hogy ahol az LX100-zal mondjuk ISO1600-on még vállalható képeket lövöldözöl, ott a többi gépnél ugyanolyan expóhoz fel kell tolnod (vagy tolnia az automatikának) ISO6400-ra, ami már azért sok gépnél elég véleményes (itt a jó APS-C-sek előnyben vannak). Vagy ha a záridőt nézzük, akkor azonos érzékenységnél pl. 1/5 helyett használhatsz 1/20-ot, amit pl. már nagyobb eséllyel fog meg a stabilizátor. Nem mindegy.

Nem tudom, a méret mennyire számít, meg hogy az objektíven kell tekergetni a zoom gyűrűt, és nem az expógomb körül, de pl. az M100+15-45 kit most tényleg elég jó árban van pár boltban. Azért ez is meggondolandó.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.