- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- moonlight115: Privát, oh!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Quake III. , ahogy nekem kezdődött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
“én nem hiszek abban, hogy hirtelen minden szar lett”
Nem gondolom, hogy hirtelen, és nem is szar, csak szép lassan avulgat. Ha ma megveszünk egy 4 éves technikájú gépet és 2-3 évig használjuk akkor az 2-3 év múlva 6-7 éves lesz és az ebben a szegmensben sok. Én úgy gondolom hogy az a gép jó volt, de eljárt felette az idő és mint minden Olympus csúcs vázat irreálisan drágán adnak. Namost ez a jelenleg kapható legkisebb szenzoros múlt váz ha jól látom, 530 ezer Ft-ért, amennyiért kettő nagyságrenddel nagyobb szenzorú azaz full frame vázat lehet kapni (oké ezt akcióban ki kell fogni mert most 40e-vel drágább de azért látod a képet). Innentől nincs miről beszélni, az oly 1 mk2 egy irracionális választás, csak lehet pátyolgatni az emléket meg hitegetni magunkat hogy az mennyire elég.
És nem a ff-en van a hangsúly, ennyiért több más jobb választás is van. Egy fuji xt3 130e-vel olcsóbb a szóban forgó Olympus váznál, az egy jó obi ára. Oly mk2 ár +50 és ott a fuji xt4 ha valakinek ff-herótja van.
Szóval szerintem ennyi pénzért 2020 végén nem baromi jó gép az az oly váz. Mondom ezt úgy hogy a kedvenc youtubereim egyike Robin Wong és nagyon szeretem az olympusos videóit, de azt a vázat az ár és idő és szenzor függvényében helyén kell kezelni. -
BEndre34
tag
-
Neck
veterán
-
kovsol
titán
3 éve használom, és olyan mint az új. Szerintem kb örök darab egy ilyen szíj.
Meg sokat könnyít, hogy könnyen átrakom egyik vázról a másikra, ha a 200-600-al megyek akkor az objektívre rögzítem egy mozdulattal, mert azon is lóg egy ilyen kis felfogató.
Erősen túlárazott cuccok, főleg a táskák.
De ha már néha 1+Millió forintos cuccot lógatok az oldalamon, akkor inkább ebben bízok, mint valami kinai cuccban.
A gyári sony/canon szíjhoz képest meg ég és föld kényelemben. Én így hordom a kamerát: [link] egyik rögzítő a váz alján, másik a váz oldalán, 200-600 esetén kamera oldala helyett az objetkív oldalán, és a váz alján rögzítve. -
-
vakablak93
őstag
ha neked kell akkor kell , ezt te tudod
,
hidd el volt mikor a hátam mögött 1,5méterrel már 20 m magas vízesés volt és a folyó közepén ott álltam benn egy kis sziklán és, még pipiskedtem hogy az állvány elférjen, és ne lökjem a vízbe.... szóval tudom nem mindig leányálom -
tvamos
nagyúr
En pont az ellenkezojet tapasztaltam. Ha nincs fokuszban a lurko, lehet kidobni a kepeket. Ha kicsit homokosabb a kep, (mafas iso-n zajos,) attol meg emleknek tokeletesen jo. En igy tapasztaltam. Persze, nem full frame-ben jatszom. Es nem is vagyok nagyon ugyes.
Szerintem most a legujabb Sony-t vennem, a cicaszem fokusszal. -
-FreaK-
veterán
Köszönöm, hasznos infó!
Milyen rendszerben kezdjek el gondolkozni?
Eszembe jutott mondjuk az Olympus OM-D E-M10 mk2 (kit-ben 125e Ft), de elég régi, nincs pl. 4k videó, ami mondjuk a jövőre nézve hasznos lenne. Ha 15-20 év múlva vissza akarom nézni a felvételeket, akkor jó lenne azért a 4k.
Sony A6xxx széria már talán jó lenne, de az már drága kicsit (aprón 250e egy 6500as kit.)
A7 nyilván, de az aztán már tényleg túl van a kereten
-
NandorHUN
addikt
Nem sokról.
Bármint most z6 is "akciós", de még így is csak kicsivel kerül kevesebbe mint a többi boltban, MM esetén nagy akció, de csak azért mert alapból jó drágán árulták (ahogy sokminden mást is felárasan árulnak).Van az a réteg, akik tudatos vásárlókból állnak és ők pl. megveszik 50 ezerrel olcsóbban máshol a z6-ot.
MM inkább - szerintem - olyanokra épít akiket nem érdekel az ár meg nem érdekel a minőség. Csak elmennek shoppigolni aztán megveszik ami megtetszik. Pro vagy félprofi kamerát meg nem ilyen emberek vesznek. -
MrChris
nagyúr
Lassan már 50e-ért meg lehet venni, az meg tényleg nem sok.
asdf_: lehet, hogy a 80 nem sok, de nem lehet annyiért eladni csak madárnak. Picit is körbenéz 80-ért lassan már obi is lesz rá. Ez van. Én már letettem róla, hogy eladjam, inkább használom, meg most olyan projektben vagyok amiben ez a max súly lehet amit elbír a cuccos. -
vond
MODERÁTOR
Egyelőre úgy, hogy a G80 állandóan kézben volt, a GX80-at meg elő-előkaptam a válltáskából (mindennek a tetején volt, jól elérhető helyen), és egykézzel lövöldöztem vele. Meglepő, de elég könnyen kivitelezhető volt.
Egyébként rendeltem már két vállpántot. Az a cél, hogy a bal-jobb oldalon külön lógjon a két gép, és mindig azt emeljem fel, amelyikkel épp fotózni, videózni akarok.
De mivel viszonylag kicsi és könnyű mindkét váz, meg az obik is, így ha a helyzet megkívánja, lehet akár egyszerre is használni őket egy-egy kézzel. Már próbálgattam itthon. Akár még videós melóknál is jól jöhet, hogy pl. egyszerre rögzítek egy nagylátót, meg egy kicsit szűkebb képet. Szépen össze lehet fogni a két gépet, "csak" arra kell figyelni, hogy állandóan jó képkivágás legyen mindkettőn.
-
PuMbA
titán
A kérdés tényleg az, hogy mennyire kell pro szint. Tegnapelőtti viharban állványállítási idő híján, felkészületlenül én kézzel fotóztam 10mm (FF 16mm-en) 1/5-tel stabilizátorral ISO 1600-zal egy távolabbi vastag villámot. Amint megláttam a villám kezdetét, gyorsan lenyomtam a gombot és meglett a fotó.
-
Bullitz
aktív tag
Szia, köszönöm a válaszod.
Természetesen nem a natgeo a cél, első körben a saját magam szórakoztatása, később meg.. ki tudja mit hoz a jövő.
Jelen pillanatban ezt a gépet néztem ki, használtan 100e körül mozog, azt nem tudom ehhez mennyire vannak 3rd party objektívek, de gondolom lehet vadászni.
Sony A6000-et néztem.
Valamint 150 körül A7-esek is vannak, de ahogy nézem az már inkább a haladó szint, amire kétlem, hogy szükségem van.A sima gépek melyeket ajánlottál jók közeli képekre? smink és portéra, valamint az általam hőnáhított táj/ég fotózásra?
-
stargazer
senior tag
Nem hiszem hogy ha veszek egy Sony A7III-at akkor ne lenne drámai az előrelépés (valszeg még egy A7II-vel is). Kipróbáltam a G6-on egy sima 25mm/1,7-et egy dómban, és brutál király volt, pedig ott aztán fény nem sok van. A fényereje majdnem tökéletes volt, tehát azt mondom az esetek 90 százalékában nekem oké lenne, tehát oké lenne. Csak az meg nekem szűk kicsit. És kegyetlenül vaciláltam/vacilálok hogy ne vegyek-e inkább mégis csupán egy 12mm/1,4-et vagy talán egy 15mm/1,7 is jó lenne (nem), de aztán meg félek hogy hiányozna a hosszú vége. Már megszoktam hogy a 14-42 ad egyfajta rugalmasságot és ezt nem szivesen áldoznám fel. És mint mondtam, nem akarok egy halom objektívet, meg állandóan cserélgetéssel vacakolni.
Dehát nem azért van ennyi fajta objektív meg gép hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb párosítást? -
jaanoo89
aktív tag
Nem akar fixeket használni, de legyen nagy fényererejű, nagy zoomátfogású objektíve, lehetőleg jó olcsón, na ilyen nem létezik. Van viszont (nem nagy zoomátfogású és nem olcsó
) egy objektív a Canon-tól: RF 28-70 f/2 a becses neve, ez 1.1 millió FT és mellé még 800.000 a váz, amire rá lehet tenni. Csak aztán azzal majd az lesz a baj, hogy nincsen benne stabilizátor.
-
stargazer
senior tag
Nem mondtam hogy legyen kicsi, sőt pont az van hogy a G6 kicsi a kezemnek. És épp azt ecseteltem hogy számomra fontosabb a jó képminőség, a méret és súly másodlagos. (= lehet nehezebb) Nem tudom hogy legyártották-e azért vagyok itt hátha segít valaki kideríteni. Sokan segítenek annak ellenére hogy bevallottan nehéz eset vagyok. Sajnálom hogy belőled ezt váltom ki. Bárcsak okosabbnak születtem volna!
80hun: tényleg jók a képek! Mondjuk oké, egy profi valszeg azért az, mert. Megvan benne az ami másokban nincs és piszok jól tudja kompenzálni a hardver hiányosságait. Én nem vagyok profi, ergo nekem sajnos a vassal kell ellensúlyoznom a fantázia hiányát
-
jaanoo89
aktív tag
"udnál erre valami képi alátámasztást? Nagyon érdekelne, mert lehet, hogy panára készülök cserélni az e-m10-et."
Privát képeimet nem szoktam osztogatni, sok tájképem meg nem maradt, mert eladtam marha gyorsan, de eltudom mondani alapvetően én milyen különbségeket tapasztaltam.
Pana: Beállítod a terepen az EVF-en keresztül a képet, egész jól mutat, katt. Hazamész, annyira nem is olyan jó, nembaj, RAW + JPG-t lőttél, kicsit utána húzod. Aztán jön a meglepi, hogy nincsen alkalmazás, ami lekövetné a Pana JPG beállításait, szóval hátrébb indulsz (tulajdonképpen miért is van akkor EVF?) és azon fogsz küzdeni, hogy legalább nullában legyél, hozd a JPG szintjét, ami ugye nem valami jó. Aztán ha ezen túl akarsz lendülni, akkor (hacsak nincs hatalmas tapasztalatod ebben) jó eséllyel elfognak csúszni a színek. Azok a képek, amiken emberek vannak, az a bőrszín... hmm. Érdemes megnézni bármelyik Pana teszten az embereket, jellegzetes a Pana bőrszín és elég nehéz korrigálni. Kültéren se jött be, Székesfehérváron felhő nélküli égbolton sikerült úgy lefotózni a püspöki kastélyt (ami sárga színű), hogy az ég átment lilába. Több képet is lőttem, mindenféle beállltással, többféle WB-vel is, vagy az ég lett lilás árnyalatú, vagy a kastély nem lett ugyanolyan szép sárga. (ezt könnyebben tudtam korrigálni RAW-ból, de az Olympus sima autotama módban is értelmesebb képet adott, mint bármelyik beállítás a GX80-on) Nehéz leírni a színvilágát, olyan, mintha valami olcsó fehér műanyag ládára festenéd fel a képeidet, de van try & buy, mindenképp próbálj ki egyet, bárhuzamosan, hogy lásd a különbséget!
Olympus: Beállítod a terepen az EVF-en keresztül a képet, egész jól mutat, katt. Hazamész és általában jó is a kép. Ami nem az, a gyári szoftverrel korrigálod, ami képes betölteni mindent amit ott kinn beállítottál, tehát onnan folytatod a munkát ahol abba hagytad, ha esetleg kevés lenne a gyári szoftver, tiffel mehetsz tovább, de már úgy, hogy a színek nagyjából rendben vannak. Olympusnál egyedül az erdőkben kell vigyázni, ott a zöldet képes túl tolni, azt ki kell tapasztalni, de alapvetően szép színvilága van. (Nem feltétlen a valóságot mutatja, de szemre tetszetős)
Tényleg próbáld ki, nekem hetek mentek abba, hogy a 10 éves (Olympus mércével nézve rossz) E-P1 színvilágát visszahozzam, nem sikerült, de lehet, hogy neked fog, viszont mindenképpen többet fogsz a monitor előtt ülni.
-
Muerte68
addikt
Nekem volt pana G3-és Olympus em10 is és JPG szempontból ég és föld,az oly jpg simán használható a panának még a raw-ból sem sikerült rendes szineket kicsikarni.
Az újabb panák elvileg jobban de eddig az oly és Fuji jpg volt olyan amihez nem kellett hozzányúlni.
Ha jpg-ben akarsz fotózni akkor maradj az Olympus-nál -
p_adam
addikt
Akkor körülírhatod, hogy milyen különbségeket látsz a felhozott példákban, még ha egy adott képen más-más színekre fókuszál az ember, a különbségeket egymás mellett már le tudja olvasni, ugyanúgy ahogy képes színárnyalatokat sorba rendezni.
Az előző hsz-ben linkelt első példánál látszik hogy nagyjából egálba lehet hozni a bőrszíneket, de akkor meg már más színek kezdenek elmenni más irányba (meg persze egyensúlyba is kell hozni, a profilt csak a feliratkozókkal osztották meg).
Persze az instán ennek már nem feltétlen van sok jelentősége (vagy annak, aki ért hozzá, hogy mit hova állítson át, ez feltétlen nem olyan könnyű, mert előre kell látni több lépést egyszerre), mindenesetre az elejére visszatérve, a Sony jpeg (és AWB) egyáltalán nem olyan kiszámítható, mint egy Canon (stúdióban találtam viszonylag a legjobbnak, külső fényeket kizárva)
-
törölt tag
(#51226) grigo
"Mindenképp kompromisszumos lesz szerintem a vásárlás. Jelenleg az igények: nincs objektívcsere, kisebb méret, az F4 már sötét, széles zoomtartomány."
Igen, muszáj kompromisszumot kötnie, bármit is vesz. Hogy neki az átfogás nagysága fontosabb-e, a nagylátószög nagysága, vagy a fényerő, azt nem tudhatjuk.
(#51227) Mr.Csizmás
Azért soroltam fel több obit is, hogy ki tudja választani a megfelelőt - ha van ezek között. Van ott 200 g alatti tömegű is, ha ez a fontos számára. Olyan mindenesetre nem lesz, ami tudja a 16-85 átfogását, kicsi, könnyű és még fényerősebb is f4-nél.
-
bigaatis
csendes tag
ha ver a szél és magasan a súlypont a 100 ezres manfrotto is ki fog borulni
max a leszurhato lábas lesz atomstabil, megfelelő helyen
a korábban említett szintezőműszer állvány na az biztos jó lenne, csak legyen ember a talpán aki kirándulásra magával viszi a több kilós monstrumot, ami ráadásul igazán kicsire se csukható össze
-
p_adam
addikt
Ez egyértelmű, affiliate link = money KR szerint az RP-ben nincs hiba, csak hiányzó dolgok, ezen már akkor mosolyognia kellett, miközben bepöntyögte
-
törölt tag
-
tvamos
nagyúr
"Hát kompó ügyileg nem tudom az mennyire nyerő ha pontosan csak középre tudsz fókuszálni."
Nyilvan nem kell kozepen legyen az, akit elesnek akarok, akkor sem, ha kozepre allitom a fokuszpontot. Ennyire azert nem nehez kezelni egy gepet.
Termeszetesen allithatnam masik AF pontra is az elesseget, de nekem, szemely szerint, az zavaro, ha mashol van, es a gep allitgatasaval toltom az idot. Pedig van touch fokusz is, megsem ugy hasznalom legtobbszor. -
Pimpa
tag
Persze hogy nem számít sokszor a kiadás éve, én most csak abból indultam ki, hogy 3 év alatt azért csak fejlődött valamit a tudomány, ha más nem akkor erősebb és jobb processzorok kerülnek beléjük.
Pl a 6400-sre rá lehet mondani, hogy többet ad, persze másfélszeres áron.
Viszont rájöttem, hogy ez a terület is nagyon el van hanyagolva, persze nem lehet mindig őrületes fejlődést felmutatni, de pl a mobilpiac hogy pörög évről-évre.
Kicsit hasonlít nekem a tablet piachoz, ott is várnék egy 8"-s modeltt a Galaxy Tab S2 után, de az istenért nem akar jönni, a 10-seket erőlteti a Samsung, és jó ha 1 modell kijön 1 évben. Meg a többi márkánál se nagyon ömlenek a cuccok. A tablet piac megmaradt a fanatikusoknak és a gyerekes szülőknek, mert ott azon játszanak a gyerekek sokszor, a fotós piac meg a haladóbb és profi fotósoknak, mert az egységsugarú ügyfél elvan a ezergigapixeles telefonnal, amit ráadásul álló helyzetben használnak mindig -
kacsento1
senior tag
A fő célom olcsó natív objektív ( sigma nd ) használata lenne, a vintage csak mellékes, de annyira fontos, hogy számításba vegyem. Az a7-et most adtam el, ezért biztos nem veszek még egyet
. A6000 is csak használtan játszik ha eladtam a 85-öst, vagy egy 40-50d, csak ott meg szűkös a 85mm beltérben. Nem egyszerű az élet
.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
+ a kínaiak ráébredtek, hogy az X-mount is piac - igaz csak MF obik -, minap láttam aliexpressen 50/1.1, 22/1.8, 14/3.5, 35/1.2, 25/1.8, stb., <150$ kategória mind.
-
Rapid136
őstag
Minél ujabb egy érzékelő annál jobban teljesit extrém fényviszonyok közt. Tökmindegy hogy tükrös vagy MILC, pont ugyanaz az érzékelő van benne. 2-3 évente van ugrás, de nem törvényszerű.
Ha visszafelé megy az ember akkor az szenvedés lesz, jó ha nem próbálta ujabb géppel akkor nem lesz viszonyítási alapja...
Flipperversenyt fotóztam, minimális fény + a gépeké, iso12800-on 2-es rekesznél jött ki az 1/350, mondjuk azért szinpadi rendezvényeken több fény van. Viszont ha többen vannak a szinpadon akkor meg rekeszelni kell a mélységélesség miatt, szóval egy 2,8-as telezoom nem mindig elég. -
Warton
őstag
Így olvasva eléggé kényszerhelyzetben van a kolléga, mert stabi ide, stabi oda 1/250-nél lassabb nem lehet a záridő, sőt. A rekesz, meg annyi, amennyit az obi tud, úgyhogy marad az ISO tologatása felfele, amitől zajos lesz. Vaku?! No persze nem az, ami a kamerába van beépítve. Talán egy Canon 430-as plafonra irányítva nem annyira zavaró a táncosoknak.
-
PuMbA
titán
-
atee
őstag
Köszönöm!
Nincs rá szükségünk. Sose volt, de addig mondta, hogy kell neki amíg vettem egyet.
A gép szuper! Csak nem nekünk van kitalálva. Előkapjuk a mobilt és nekünk elég az a minőség amit a mai mobilok tudnak.
A gépet meg mindig otthon felejtjük...
Egyszerűen nem a fotózás a hobbink. Csak van ,de kihasználatlan teljesen! -
topikk
senior tag
Szerintem is sokkal olcsobban ki lehet hozni egy DSLR szettet, Egy D750 megveheto 1000 EUR-ert, kitben 1400 EUR. [link] [link]
Nehany parameterben gyengebb mint az A7iii, nehanyban meg jobb, de ez ma is egy rettentoen jo gep, fele annyiert obikkal egyutt mint a Sony.
Szeretnem latni azt a fotost akit korlatoz tudasanak kibontakoztatasaban a D750
-
p_adam
addikt
Ok, konkretizáljunk. Mindenki ezt az A7III gépet mondja, tényleg tök jó, sokat tud. Meg van hozzá egy viszonylag emészthető árú, olcsóbban megépített standard Tamron 28-70mm f/2.8 zoom.
Na most ebből a pénzből amibe ez a két dolog kerül, itthoni áron nézve 1M felett (természetesen van olcsóbban, de akkor másból is még nagyobb engedménnyel) nem lehet egy sokkal széleskörűbben használható kitet kiépíteni? Értem ha valakinek ezen felül is korlátlan kerete van, vegyen azt, amit jónak lát.Vagy persze, vannak sokkal régebbi (nem olyan kifinomult), kisebb szenzoros stb. gépek, de itt megint nem arról van szó, hogy ízlések és pofonok és nem feltétlen ostobaság venni egy FF DSLR gépet?
Én mást nem látok itt, csak nagyfokú utálatot a DSLR gépek iránt, és személyes tapasztalataim alapján nem értem, hogy miért, azt megértem ha valaki ezt az iskolát kijárta és meggyűlölte, van egy csomó pénze váltani vagy kompromisszumot kötni. De pl. aki a semmiből indul és komolyabban is érdekli a dolog (vagy nagy keze van), annak nem feltétlenül fog rosszat tenni egy optikai keresős régimódi gondolkodásmód, mint azt nézni mint az emberek az okostelefonokon, hogy úú de jól leköveti az arcot meg hasonlók.
-
p_adam
addikt
Nem erről van szó, hogy nem lehet pl. sportot fotózni vele. Hanem arról hogy egyrészt más használni, amit papírra hiába vet az ember, nem adódik át(ha valaki szerint 'elviselhetetlen', ok), másrészt akkor meg kell hozzá venni ezt azt, és jelen esetben erősen vitatható, hogy ez most mennyire éri meg.
Ha valakinek megfelel a "consumer" objektív, akkor az árkülönbség nem annyira jelentős, meg ugye a belépő DSLR-ek keresője nem jó(egy használt, de jobb géppel szemben nem hiszem, hogy megéri), de a képek is olyanok lesznek.
A köztes (pár százezres) árkategória, ahol tényleg tetemes különbségek vannak és aki azért vesz egy 'teljesen elavult' (egyébként modern) gépet, mert ugyanannyi pénzből kétszer annyi objektívje lesz, azt nem lehet hibáztatni, ha egyszer tök jó az a kamera is. Nem ajánlottam senkinek, hogy DSLR-t vegyen, csak ezt a megbélyegzés dolgot kéne ezen dolgok miatt kicsit visszább fogni - vagy akkor a hátrányokat nem elrejteni, mert totál egyoldalúan van illusztrálva az egész, és ez félrevezető. (Mint persze az is, mikor valaki szerint a CaNikon-on kívül más nem fényképező) -
konyi79
addikt
Bármire.
Promóciós termékek szoktak lenne jóval nagyobbal is, de vannak csupán 5%-os kedvezmények is.
Most leghamarabb Glamour napok okt. 11-14, fotós cuccokat az újságban csak a Sony centereket találtam, 20% engedmény a boltokban megjelölt termékekre a készlet erejéig... -
Piftuka
veterán
"A csúcskompakt is lehet jó éjszaka, sőt igazából bármi, de ilyenkor sok esetben állvány és hosszú expóval van megoldva a jó kép."
A kupoláját neki!
Ilyen remek minőségű képeket készít a SONY Rx100 kompakt?
Ez akár akkor megfelelő is lehet számomra is.
A SONY A6000 a tudása alapján nagyon szimpatikus, de nem szeretnék ~300.000-400.000 forintot költeni egy jó gépre és egy jó objektívre. Hiszen írtátok itt többen, hogy a hozzá adott gyári objektív szinte használhatatlanul rossz.
Ezért még mindig nem tudtam dönteni...
-
Snooker147
tag
Igazából a Sony RX100-at néztem ki először, rossz véleménnyel nem is találkoztam vele kapcdolatban, belépőszintű dslr minőség, meg csudaszép éjszakai fotók stb. De utána meg olvasom, hogy egy Milc az Apsc szenzorával sokkal jobb, és igazából abból egy belépő kategória akár használtan (A5000) jobb választás. Jobb a fényereje az RX-nak, kérdés hogy a milc szenzor ezt küszöböli-e, vagy egy f3.5-től induló fényerejű lencsével csak jó fényviszonyok mellett lehet szép fotókat készíteni?
Meg nem értek a különböző manuális beállításokhoz sem, az iso-t tudom a fényerőt jelenti de kb. ennyi is. Szóval auto módon dolgozna többségëben a gép az tuti.
Arról is jót olvastam úgy általában mikcek esetében, jól eltalálják hogy mit szeretnék fotózni. -
Grga_Pitic
aktív tag
Pedig nyitva is karcol, az enyém mindenképpen. Erre a témára inkább azért nem jó, mert 50cm a legkisebb fókusztávolság, nem egy makró objektív, az biztos.
Bazsee71: A DoF szerintem az MFT-n is elég, hacsak nincs kifejezetten ilyen fétised. Ezért szerintem ne cserélj rendszert, ha amúgy minden klappol.
-
ReSeTer
senior tag
-
törölt tag
(#47192) grigo
Mivel én rawban fotózom, ezért ez annyira nem számít. A Pana raw fájlokat a C1 dolgozza fel szerintem a legszebb színekkel, de ez Panára nem ingyen van. Utána a Silky, ami elég béna, de végülis működik.
(#47193) Terapeuta
Nem muszáj azonosulni a véleményemmel senkinek.
(#47194) Throme
Igen, például az a nagy előnye ennek a gépnek, hogy kitobival sokkal kisebb, mint egy tükrös. Ha nem akarom a Sigma 17-70-et a mérete miatt, felteszem a kis kitobit. Ugyanez egy tükrösnél nem működik.
A Canon 100D vs. Sony A6300 valami vicc akart lenni, ugye?
(#47195) tvamos
Ha kipróbálod, már nem is rétegigény, hidd el, olyan extrákat kapsz, amely más vázakban egyszerűen nincs.
-
PuMbA
titán
Így van, Sonyra főként a portré és esküvő fotósok váltanak inkább és nem sportfotósok, mert őket nehezebb meggyőzni Eye AF szerű dolgokkal
Nekik fontos, hogy a váz ténylegesen vízálló legyen, a fókusz konzisztens és sorozatfotó után ne kelljen csomót várni egy használható gépre.
-
Muerte68
addikt
Minden árkategóriát külön hasonlítottak,kit-et jöttek,pro obit pro val.
A Sony-nál pont az olcsó kategória hiányos.
A kollégám az A6000 hez szeretne egy alap obit,a szerinte elég gyenge kit obi helyett,de nem nagyon van lehetősége ha nem GM, vagy Batiz-obit szeretne.
Elkezdte nézegetni az adaptert de jobban örült volna egy natív obinak főleg hogy az MC11 elég drága.
Én a Fujin megvettem a 18-55/2,8-at és van zoom meg fényerő is de a 16-50 az olcsó műanyag is jó minőségű sokan használják mert olcsó könnyű és jó. -
Muerte68
addikt
Nekem volt Em10 szerettem is jó volt sok mindent tudott,de az ősrégi XE 1 gyel sokkal több mindent tudok a képekből kihozni főleg részletességben, dinamikában plusz hogy most megvan a 18-55 van fényerős zoom,sétálósnak belefér az Em10 táskájába, minden másra meg ott a manuál
-
Muerte68
addikt
Én XE1-gyel használom most a 18-55/2,8-at és azon is kijön a minősége,vagyis az XT-1 en is működne, ráadásul ott a nagy kereső a manuàlozáshoz.
Persze az XT 20-újjab tud több mindent de kérdés mi a fontosabb.
Nekem mivel rossz a szemem a nagy evf jól jönne,a kép szempontjából meg a mostani is jó,ami miatt cserélném az a gyorsabb fókusz esetleg a hajtogatós kijelző meg a nagyobb evf. -
itouchfan
senior tag
-
Tin_Shield
őstag
Leginkább azon, hogy így ennek (almát a körtével, úgy megválasztott peremfeltételek, hogy az én igazamat támassza alá) semmi értelme. Olyan mintha önigazolást keresne állandóan ezzel a Sony a6000 überalles tukmálóval.
De nem véletlenül állította le a moderáció sem, hogy minden idetévedő gyanútlannak linkelgesse, akármit is szeretne a kérdező.Szerk:
Az XT20 objektíven nézve gyakorlatilag mindenben paraméterben jobb és modernebb, csak olyan csúnyácska szegény. Az XT1 sokkal szexibb, jobb érzés kézbe venni és használni. Manuálozni szerintem ezt venném. -
-
tvamos
nagyúr
+1 Nagyon jó lenne egy ilyen tábla, ami valamennyire friss, es mondjuk benne van a Canon / Nikon is. (Persze, rohadt sok meló, és mindig lenne, akinek nem tetszik.)
Tökre tetszik a Canon pénzvisszatérítési akció... Megmozgatta a fantáziám. És augusztusig tart, ha jól látom.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M