Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19937) Tin_Shield válasza atirag (#19936) üzenetére


Tin_Shield
őstag

"mert régen még volt egy konica minolta gép amit sokat használtam."

Ezt a vonalat a Sony viszi tovább, miután megvette őket. Pár dolog lehet még ismerős is lesz, ha a kezedbe veszel egy Sony gépet.

"Csak nagyon nagy volt és emiatt nem volt nálunk mindig."

Sokaknak ez a baja tükrössel, többek között nekem is, ezért váltottam MILC-re. Értem én, hogy a DSLR "Maga A Nagybetűs Fényképezőgép", vannak olyan területei a fotózásnak ahol nincs is jelenleg jobb megoldás, pl sportfotózás, (nagytelés) természetfotózás, ilyesmik. De amit leírtál arra tökéletesen elég egy MILC is, és azt nem fogod otthon hagyni azzal az indokkal hogy túl nagy. Képminőségben nem kell kompromisszumot kötnöd. Egy Sony Nex ugyanazt hozza mint egy Sony, Pentax vagy Nikon DSLR, ugyanaz a szenzor van benne. A Fujifilm X gépei egy picit még jobbak is. Az Olympus újabb szériás gépei a kisebb szenzorméretük ellenére közepesen magas érzékenységig (ISO1600) abszolút versenyképesek, e fölött is csak hangyányit maradnak le, a Canon DSLR-eket gyakorlatilag beérték.
Egy kis összehasonlítás (a Fuji géphez adott kitobjektív sajnos nincs fenn a camerasize-on, a képen láthatótól kicsit rövidebb).
Persze lehet a fogáspróbán elbuknak majd nálad a MILC gépek, de azt javaslom élből ne zárd ki, hanem próbáld ki ezeket is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.