Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16475) k1csi válasza Lassú Víz (#16465) üzenetére


k1csi
senior tag

Az ötlet jó (bár nem tudom a gyakorlatban mennyire használható) viszont elvileg nem lehet teljes (a nagylátó TS-nél).
A TS obik jóval nagyobb képkört rajzolnak mint a szenzor. A gyutáv ugye mindenféle shift nélkül igaz, viszont ha a shiftet is bevesszük hatalmas látószög jön ki. A nagyobb képkör egy FF obit adaptálva mFT-vel is adott lesz. Viszont a látószög nem lesz nagyobb shift-el mint a FF-en shift nélkül (a felbontás viszont jóval jobb lesz...).

Freddy76
Ez a popszakma márcsak ilyen...

sir_mook
Ide nem fotósok, hanem föképp hobbi fotósok járnak kérdezni. Többünknek van DSLR is. Személy szerint akkor viszem a tükröst, ha tényleg kell (és nem azért mert nincs elég jó obim hozzá). A legtöbbször mFT van nálam.

Persze, egy 400-as telével is lehet UWA hatást elérni, csak kell belőle 50 fotót készíteni.

Nyugodtan kezd el kiforgatni amit írtam, max. kiszálok ebből a vsz. egyébként is eléggé értelmetlen beszélgetésből.

Van mFT időjárásálló váz (nem nagyon hat meg), van makró obi (több is), lehet közgyűrűzni, adapterezni előtétlencsézni stb (nem hat meg).

A DSLR tényleg olcsóbb. Lehet a gyártása is olcsóbb egyenlőre a nagyobb szériaszámok miatt, bár ki tudja ez meddig lesz igaz.

Viszont pl. egyre több mFT vázban olyan szenzorstabi van ami jobb mint a tükrösök obi stabija (legalábbis a számomra legfontosabb gyutávokon), ha egyáltalán van az obiban stabi.

De mindegy, mindenki azt vesz amit akar. Nekem mindkét rendszer párhuzamosan van egyszerre már egy jó ideje. Elsősorban a csúcs mFT vázak árazása zavaró, nem amit nyújtanak. Az a legtöbb hobbi fotósnak több mint elég.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.