Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hibavissza #90602 üzenetére
+1
Egyik kollégámnak pont E-M1 II van, nagytelével fotóz vadakat. Nem használhatatlan, de azt mondta, hogy a Sony A9 kipróbálásával egy új dimenzió nyílt meg, az addigi 10/2 hibásan fókuszált fotó lement kb 100/2-re, ami már Nikon D5 kategória, mindezt úgy, hogy sokkal bátrabban megy bele mozgó téma fotózásába, mint addig.
Mint tudjuk, az A9 fókuszrendszerén alapul több olcsóbb Sony modell is.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #90603 üzenetére
Ez a madár/vadfotó elég ingoványos terület. Én nem mernék típust/márkát ajánlani senkinek, mert elég brutális árakon mozognak a fényerősebb teleobjektívek. Adott esetben egy fényerősebb obi megérheti a gyengébb fókuszteljesítményt vagy szolgáltatáslista. Nagyon egyéni preferencia kérdése.
Szerintem ez tipikusan az a terület, ahol abszolút alá kell rendelni mindent az objektívválasztásnak. Egy jó áron elcsípett legendás obi megérhet egy teljes rendszerváltást és az ezzel járó nyűgöket.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hibavissza #90604 üzenetére
Valahogy így, neki van mellette Nikon FF DSLR rendszere is, de sokkal szívesebben megy egész napos túrára az E-M1 II + Oly Pro telével. A Sony meg még eldől mi lesz vele, eddig csak hosszabb tesztre (értsd: pár hét) volt nála.
-
Schanyee
senior tag
Érdekes megfigyelés, mert én végül pont azért váltottam vissza Panasonicra Olympusról mert az előbbi fényévekkel jobb volt.
-
inzsellér
tag
-
hibavissza
veterán
válasz Schanyee #90606 üzenetére
Szerintem nem ugyan arról beszélünk követő fókusz alatt. Ezt abból gyanítom, hogy nekem és a teljes iparágnak a tieddel ellentétes tapasztalata van.
(#90608) inzsellér: erre mit is írhatnék, mivel a témához nem kapcsolódik. Mint fénykép instant Shift-Del avagy vizuális környezetkárosítás? Még gondolkozom rajta
[ Szerkesztve ]
-
jaanoo89
aktív tag
válasz Schanyee #90606 üzenetére
Volt GX80 nem rég, az S-AF jobb volt az E-M5 II-nél, C-AF-t bár nem szoktam használni, próbálgattam mindkettőnél, hát a jó az biztos nem ilyen. Egyformán nem tetszettek.
Igazából a stabikat nem igen kell/szükséges már jelentősen fejleszteni, így talán jut pénz erre a területre is a jövőben.
-
Schanyee
senior tag
válasz hibavissza #90609 üzenetére
Azon átsiklottam, hogy em1 (pdaf)) volt a te hozzászólásodban, az előtte lévő alapján írtam, ahol em10 volt. Illetve a saját tapasztalataim alapján, amik messze nem a használhatatlan eredményt(80% fölötti éles fókusz) adták ha Panasonic volt ellentétben az olyval (90% éles háttér). Ezért meglep ha a pdaf is gyenge. Ha egy iparágnál ügyesebb/szerencsésebb vagyok azon nem fogunk összeveszni, lehet érdemes lenni a vázakat nem csak váltogatni hanem kiismerni is, ez sajnos nagyon általános trend, hogy nem a fotós a béna hanem a gép, azt könnyebb feldolgozni
-
Mercutio_
félisten
Miért is nem kapcsolódik a c-af-fel teleobis vad(madár)fotózás témához?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hibavissza
veterán
válasz Schanyee #90611 üzenetére
Akkor meg van a félreértés. Másrészt abban igazad van, hogy én a Pana C-AF-et videónál tartom
használhatatlannakelképesztő gyengének a konkurensekhez képest. Fotónál csak simán van nála sokkal jobb és az nem az Olympus.(#90612) Mercutio_: miért akarod, hogy inzsellért keresztre feszítsem? Gonosz vagy. Legyen elég ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
jaanoo89
aktív tag
Media Markt weboldalán akciós az 45-ös és 75-300-as Zuiko 3 napig.
-
inzsellér
tag
Jöhet a keresztre feszítés, szakszerű kritikákból tanul az ember!
-
itouchfan
senior tag
válasz hibavissza #90613 üzenetére
Engem is érdekelne, hogy miért vizuális környezetszennyezés ez, illetve egy-két saját madárfotóval illusztrálva az is, hogy milyen az, ami nem instant shift-del, hanem egy jó kép.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
hibavissza
veterán
Sok a látássérült vagy mindenki mobilon nézi? Ezeket egy mobillal is meg lehet lőni ebben a minőségben. Másrészt: az !egy darab! fotó amin balról jobbra, közel egy síkban mozog a jószág mitől érv a követő fókuszra. Manuális obival is meglőhető minden erőfeszítés nélkül. Szomorú, hogy ezeket külön magyarázni kell.
-
inzsellér
tag
válasz hibavissza #90618 üzenetére
[Ezeket egy mobillal is meg lehet lőni ebben a minőségben Mobillal, kb. 50 méterről? Jó szert szedhetsz..
-
aginor
veterán
válasz inzsellér #90619 üzenetére
De abban igaza van, hogy a képek nem tökéletesek, bár szerintem is felesleges volt a művészi értékükbe belekötni (nekem is vannak olyan képeim, amiket gyakorlásból lőttem, nem is osztom őket, max technikai példának linkelem, ha úgy adódik).
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
topikk
senior tag
válasz csurgoi #90600 üzenetére
szia! bár sok jó tanácsot kaptál, de azért leírom én is, mert pont E-M10 ii-t használtam sokáig (még megvan, kb 1 éve nem vettem elő, nem akarja megvenni valaki? ) és utána E-M1 ii-t. Ég és föld. Biztosan vannak ennél jobbak is CAF / TR szempontból, de nem hiszem hogy ez a szint már korlátot jelentene a fotók minőségében. Ahogy írták, az objektív is fontos eleme - AF szempontból is - a rendszernek. Nekem volt Pana 100-400, ami többmindenre használható, de madárra jobb az Oly 300 ezzel a vázzal. Sokféleképpen lehet hangolni / beállítani az AF-et és ez sokszor jelentős különbséget okoz. Ha valaki csak egyszer kipróbálja a rendszert, az biztosan nem mérvadó. Pont ezen a hétvégén fotóztam sportot (kosárlabda) és egy állítással drasztikusan javult a követés (AF sensitivity -2), meg is lepődtem, mert madárra a + beállítások működnek inkább (nagyon ritkán fotózok sportot)
[ Szerkesztve ]
-
jaanoo89
aktív tag
Pont néztem, hogy 120k-t kéne kicsengetnem egy alap teleobiért + a telóm se mai csirke. Így egyben letudhatom a kettőt egy új mobillal. Melyiket ajánlod, amivel ezt meglőhetném?
-
Speeedfire
félisten
Pár turistás fotó. Próbálgattam a 40-150 pro-t a mai napon. Sajnos nem igazán volt modellem mára. Viszont egy kislány elém ugrott, hogy fotót szeretne.
Még mindig baromi nehéz, folyamatosan attól paráztam, hogy elszakad a pánt, emiatt fogtam az obit. De az meg nem volt komfortos. Amikor meg csak hagytam lógni, na az még ennyire se.
Lehet, hogy vastagabb pánttal jobb lett volna.
Nagyon jó a fókusza, szerintem jobb, mint a 12-40 pro. De lehet, hogy csak placebó. Ahogy kitekertem az obit, és kattintottam szinte ugyan abban a pillanatban a fókusz is megvolt. Kevés ment mellé. Teljesen kitekerve, nyitott állásban egész jó a bokeh is szerintem.
Jó kis obi ez, azt kell mondjam.UI: a táskámban mondjuk alig fért el, fektetve már jobb volt a helyzet
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
tuctuc
aktív tag
Sziasztok!
Mennyiert mennek az ujszerü, hasznalt G80-ak, nem nagyon talalok friss hirdetest.
Köszi: Sanya22 éve a PH-n
-
vond
MODERÁTOR
válasz tuctuc #90627 üzenetére
Csak váz? Szerintem olyan 140-160k, állapottól, garitól függően. HA-n van 155-ért egy G85 extrákkal, Jófogáson meg 135-ért egy markolatos, plusz akksis szett. A gépekről nem sokat írnak egyik hirdetésben sem, és az eladók sem igazán ismertek.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
csurgoi
aktív tag
válasz topikk #90621 üzenetére
Elolvastam a hozzászólásokat, megnéztem a mintafotókat és nekem az jön le, hogy ez a rendszer nem a sport és madárfotósoknak lett kitalálva.
A te mintafotóidon is hiányolom azt az élességet, amit egy tükrös gép minden erőlködés nélkül kirajzol.
Ne sértődj meg, nem veled van bajom és még csak a fotóba sem lehet nagyon belekötni, de olyan érzésem van mint az alkoholmentes sörrel.
De nyilván ez a rendszer(is) a kompromisszumokról szól.
Gondolkoztam azon is, hogy nem a gépet, hanem az Oly 75-300-at cserélem le egy Pana Laica 100-400-ra, de nem vagyok benne biztos, hogy számomra annyival többet nyújtana, mint amennyivel több az ára.
Egy szó mint száz: ebben a kategóriában szerintem még mindig toronymagasan a tükrös a győztes.
De arra meg nincs már pénzem, hogy a MILC mellett egy tükrös rendszert is fenntartsak :-([ Szerkesztve ]
https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
un2112
tag
válasz csurgoi #90630 üzenetére
Vegyél E-M1X-et, annak elég fasza a követő fókusza, de gondolom, az E-M1 II-nek is.
De lehet, sokaknak, akik szaroznak mindent, érdemes beleásniuk magukat a fotózás történetébe, megnézni pár klasszikus alkotót, akik mai felfogás szerint béna szar semmire nem jó gépekkel és obikkal oldottak meg kb. mindent, és kapták el a tökéletes pillanatokat, aztán megpróbálni a saját cuccukból kihozni a legjobbat, ahelyett, hogy mindent és mindenkit leoltanak. Mert az még mindig áll, hogy a fotó tőled lesz jó, nem a gépedtől, és hogy nem az számít, hogy XY kurvaokos, valódi életet nem élő vagy épp túlfrusztrált amúgy-rendes-ember-lenne mit mond rá, hanem az, hogy neked tetszik-e, te hogy érzed magad, mikor fotózol. Bár megfelelő szemszögből nézve semmi nem számít semmit, mert végül úgyis meghalunk, és egy darab fotót sem vihetünk magunkkal[ Szerkesztve ]
-
csurgoi
aktív tag
válasz un2112 #90631 üzenetére
Bocsi, de nem volt szándékomban senkit leoltani
Még csak nem is minősítettem le senki munkáját csak megállapításokat tettem, amiben lehet hogy nincs is igazam.
A többi mondandóddal teljesen egyetértek.https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
un2112
tag
válasz csurgoi #90632 üzenetére
Hát nem is rád értettem. Látom, hogy járod a természetet, lövöd a képeket, és biztos van, aki szerint az is shift-delete, de úgy tippelek, amúgy élvezed a dolgot, csak néha bassza a csőrödet, hogy de még milyen obi kéne, és ez is teljesen normális, erre nevelnek minket a marketingosok, csak nehogy már az legyen, hogy bármi ilyen elrontja bárkinek a jókedvét, amit a fotózás okoz neki! Ahogy ugye nekem is épp, ahelyett, hogy lenyugodnék és elkönyvelném ezt is, hogy á, ilyen a világ meg az emberek, nem kell mellre szívni
-
hibavissza
veterán
válasz aginor #90620 üzenetére
Senki nem kötött bele ezen képek művészi értékébe, mivel olyanjuk soha nem is volt. Ettől még biztos szép emlékeket idéznek fel. A fő gond, hogy inzsellér ezekkel a képekkel próbálta igazolni az MFT rendszer nagyszerűségét a követő fókuszos, teleobjektíves, madárfotóra. Ez a két fotó erre a két dologra nem jó. Sőt mi több, inkább a rendszer lejáratására alkalmasak.
Külön plusz a mókában ahogy a sok vakegér tele pofával védi a semmit
-
itouchfan
senior tag
válasz hibavissza #90634 üzenetére
Köszi szépen a korrekt válaszokat, kultúrált stílusban. Ja bocs, nem neked.
Én nem kértem mást, csak a normális véleményed + 1-2 saját fotót. Azt sem azért, mert nem értek egyet azzal, amit írsz, hanem azért, mert aki ilyen magas lovon ül, annak illik bizonyítania, hogy nem csak anonim fotelharcoskodásban jó, hanem fotózásban is legalább annyira.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz hibavissza #90636 üzenetére
"Én nem kértem mást, csak a normális véleményed + 1-2 saját fotót. !!!!Azt sem azért, mert nem értek egyet azzal, amit írsz,!!!! hanem azért...."
Megint csak, ki beszélt itt az MFT-ről? Ennyit kértem, semmi mást.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csurgoi #90630 üzenetére
Én nem ezekből a mintafotókból indulnék ki, annyiban egyetértek (az önmagát bunkósbotnak képzelő) hibavissza fórumtárssal, hogy ezek technikai megvalósítása számos ponton kikezdhető. Mondjuk kapásból ott, hogy az ISO 2500 érzékenység MFT esetén már a halálzóna, szét lett zajszűrve, ami nem tesz jót a finom részleteknek, ránézésre olyan, mint amikor egy erősen cropolt fotót felnagyítasz és még a gyenge részletvisszaadást egy erős élesítéssel próbálod ellensúlyozni.
A természetfotózás, ezen belül is a mozgó vadak megörökítése egy technikai sport, ahol sajnos jellegéből adódóan a technikailag kikezdhetetlen megvalósítás elengedhetetlen alapkövetelmény. Kétség kívül vannak olyanok, akiknek ez az egész inkább szól a természetjárásról, mint a tökéletes minőségű fotózásról (ismerek nem egy ilyet), én nem is bántanám őket emiatt. De ezek a mintafotók tényleg nem jók azt igazolni, hogy az MFT alkalmas-e magas színvonalú természetfotózásra. Vannak az MFT-nek is korlátai, de közel sem itt.
Az igazság az, hogy a szupertele tartomány a DSLR-eket is fekteti (vagy úgy általában véve a nagyobb szenzoros gépeket, ide értve más MILC rendszereket), mert képtelenség igazán jó fényerőt kicsikarni belőlük, így a használatuk főleg a kifejezetten napfényes órákra tud korlátozódni. A pro természetfotósok is igyekeznek inkább fényerős, mint hosszú teléket használni (ekv. 200-300mm) és épített leshelyről várnak az itató/etető közelében. Sokan használnak távirányítású eszközöket is, akár vakut, amivel nem feltétlenül kell a záridőt annyira lecsökkenteni, hogy az ISO-t kelljen az egekbe emelni.
Ha te az erdőben sétálgatva akarsz random eléd kerülő madarakat lekapni, ott az eredmény nagyjából ilyen lesz, mindegy milyen gép + objektív párosítást veszel kézbe.
-
Balinov
titán
válasz hibavissza #90636 üzenetére
Nem akarok beallni a veled egyet nem ertok soraba, csak erdekelne, hogy ugyanezen velemenyed lenne-e, ha az inzsellertol altal linkeltket peldafoton (elso ekv 200m, masodik ekv 800mm) a fokusz nem lenne felrecsuszva?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Mercutio_
félisten
Lehet én nézek valamit rosszul, de a második képen a madár mozgásának síkja nekem ferdének tűnik
btw mióta vannak ekv 200/800-as lencsék a mobilokban
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
csurgoi
aktív tag
válasz MrChris #90641 üzenetére
Igazad van, nem volt pontos a fogalmazásom:elsősorban itt a fázis-különbség ill. a kontraszt AF különbségéről van szó.
Én ezt DSLR-MILC-re fordítottam le, holott ma már a MILC-nél is van kevert AF rendszer.[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz hibavissza #90634 üzenetére
Mondjuk az első kép alapvetően jól van fókuszálva és az gyors mozgás is lehetett, a másodiknál valóban egyértelműen rossz helyen van az élesség. Ettől függetlenül abban van némi igazságod, hogy nem feltétlenül a legjobb példa egyik kép sem.
Saját tapasztalat alapján én nem erőltetem soha a követő fókusz egyik válfaját sem, bár az igaz, hogy drága váz és drága objektív párossal még nem volt alkalmam próbát tenni, így nem is nagyon kardoskodom egyik oldal mellett sem.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
csurgoi
aktív tag
válasz Stauffenberg #90643 üzenetére
Vidéki lévén elég nehéz ennek a logisztikája
-
hibavissza
veterán
válasz Mercutio_ #90640 üzenetére
A kép minőségének szempontjából teljesen érdektelen, hogy a készítője épp milyen messze volt a témától. Ha utána oda kell írni, hogy: "jódehát 50 méterre voltam tőle és murva nyád" akkor az a kép rossz. Tehát ha közelebb repül a két madár akár egy mobillal is lehet ilyen kaliberű képet készíteni. Erre utaltam.
Igen, jól látod. A második madár nem síkban repült. Éles is. Ja nem.Ennyi volt mára a fotós tanfolyam.
(#90639) Balinov: könyörgöm, nem látod? Halálra zajszűrt, lapos, madarászokon kívül nem igazán érdeklődést kiváltó téma. Tipikusan olyan fotók, melyek kívánják a protekcionista kivitelezést. Egyébként az alap koncepció nem rossz. Látni bennük az igyekezetet. Lehettek volna nagyon jó képek, de demózni nem jók. Aláírom, hogy egy madárrajongónak tökéletesek, hiszen tök jól látni mi van rajta. De szerencsétlen módon techdemóztak velük.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #90647 üzenetére
protekcionista=perfekcionista google rulz
-
Balinov
titán
válasz hibavissza #90647 üzenetére
Én egészen konkrétan az elessegre gondoltam, zaj, ilyesmik szóba sem kerültek
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest