Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz jaanoo89 #86229 üzenetére
Lightroom. Olyan színvilágot kreálsz benne amilyet akarsz.
(#86232) MrChris: Igen. Elindul a videó és eltűnik. Ráadásul túl nagy a legkisebb mérete is. Sokat kitakar a komponáláshoz. Arra gondoltam, hogy képközépre (aranymetszéshez) beállítanék egy kis négyzetet és ott is hagynám. Sajnos az élkiemelés teljesen hektikusan jelenik meg. Témafüggő a használhatósága.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz jaanoo89 #86234 üzenetére
Szerintem a legutolsó Lightroom/ACR alap beállításon is teljesen jó színeket kreál a Gx80-ból. Próbáld ki. Szokd meg. Valaki az Olympus harsányságát, af rendszerét nem kedveli. A Fuji vízfestékez és méregdrága. Ritka szerencsés aki az aktuális vázával maradéktalanul elégedett.
Amúgy, ha nem kell az UHD videó, kizárólag fotóra nem volt egy szerencsés választás. Nem a te "készülékedben" van a hiba.
-
MrChris
nagyúr
válasz jaanoo89 #86234 üzenetére
Amennyi haszontalan időt eltöltesz a piszkálással azt nyugodtan bukd el a cserén, még pár tízezer is kevesebbet ér mintha összeadod a hiába való óraszámot. A Viewert annak idején arra használtam, hogy a WB-t helyére tegyem, meg esetleg egy kis expó korrekció, te ezzel jársz a legjobban.
Én most a Fujival küzdök Pana ellenében. Eddig nincs az a wow és hogy hűha most már nincs csúszkázás.hibavissza: Lehetni lehet kreálni, csak egyszerre egy gépet használnék, nem akarok taranis mélységeibe elmerülni.
Azzal sajnos nem értek egyet, hogy ACR-el bármilyen színt el tudnék érni. Például ez a képpár ugyan az a raw, felül a C1, alul ACR. Megfigyelhető, hogy a sárga kis flakon az sárga C1-ben, míg ACR-el van egy vörös stihje amit ha korrigálok elbaxxa az arcbőrt, mögötte a vörös pedig elmegy narancsba. Nem lehet olyanra húzni, se profilváltással. Alsó képen a ruha kékjében pedig van egy kis döglöttség, amit szaturációval se lehet eltüntetni, mert nem a megfelelő árnyalat. A bőrön is lehet látni ami árnyék felé fordul ACR-ben döglődni kezd, bejön valami lila. ACR-el semelyik profillal nem lesz telibe sárga a flakon. Meg az egész olyan döglődős, ha emelem a színt csak egyre rosszabb lesz. Nem csak az a lényeg, hogy az sárga legyen (mert az a flakon tényleg citrom sárga), hanem ilyen kis dolgok összessége miatt módosulnak az árnyalatok a különböző programokban. A tapasztalatom az, hogy van olyan kép ami egyikben vagy a másikban néz ki jobban, kültérben az ACR általában jobban teljesít, ebben az esetben a C1 nyert. -
-
MrChris
nagyúr
válasz jaanoo89 #86266 üzenetére
Van néhány összehasonlító oldal képekkel, azokat nézd meg. Szinte tök egyforma. Azt venném amelyikhez jó áron jutnék hozzá. Nekem a régi van, ritkán kerül más a vázra, legélesebb natív obik egyike, az af lassú és jól hallható. Ára nagyon baráti.
-
un2112
tag
válasz jaanoo89 #86283 üzenetére
Tényleg azon múlik, mire használnád. De az egy jó próba lehet, hogy fogod a kitobit, amin ugye az összes kérdéses gyutáv megvan, és rászánsz némi időt, hogy belövöd 20-ra, 25-re, 45-re, és megpróbálsz fixen azzal fotózni. Persze a fényérték nem lesz az, mint a fixeknél és ez is számíthat, de az érzés meglesz, hogy milyen látószöget kapsz, és mit tudsz vele kezdeni, és az azokkal készült képek hogy tetszenek.
Pluszban portréra én még bedobnám a Pana 42,5 mm f/1,7-est, pláne, hogy G80-ra veszed. Szerintem gyönyörű, éles képe van, és bár nyilván szűkebb, mint a 20-as és 25-ös, portréra azért sokkal jobb ezeknél.
Amúgy meg ha egyszer kezedbe kerül egy Pana 20-as, és ráérzel az élességére meg a háttérelmosására, akkor a listádon lévő két másik úgyis kiesik (De igen, az a lassú autófókusz néha nagyon lassú tud lenni, főleg, ahogy mások is mondták, gyorsan mozgó témánál.) -
Mercutio_
félisten
válasz jaanoo89 #86295 üzenetére
Abban az árban szerintem más rendszerben sincs élesebb kit-tele, a gyutáv hosszabb végén mind lágyul.
A 45-200 II-t nem ismerem, de súly alapján nagyobb vázakra tudom elképzelni, viszont mivel kitben talán nincs is az új bolti áron már a használt 100-300-ak is képbe kerülnek.
45-175 annak lehet érdekes aki sokat videózik (elektronikus zoom) ha a váz is tudja ezt a funkciót.
45-150 ideális turistáskodni, kicsi, könnyű, egy apró tokban derékra akasztva is elfér.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz jaanoo89 #86297 üzenetére
Az M.Zuiko is jó rajzú obi, a 45 helyett 40-es induló vég is hasznos, de stabis vázon még nem próbáltam, stabi nélkülinél pedig kevesebb fényben könnyebb bemozdult képet csinálni vele.
Ennél az obinál a kitból kivett "használt" ár (30-35ezer) a bolti fele vagy az alatt van, ha elromlik és veszel másikat is ugyanott vagy árban.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Muerte68
addikt
válasz jaanoo89 #86297 üzenetére
Jó a Zuiko-de én stabi nélküli gépre nem venném 100mm-fölött elég nehéz bemozdulás nélküli fotót lőni vele a zársebességgel meg csak verőfényben tudod kompenzálni.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
MrChris
nagyúr
válasz jaanoo89 #86314 üzenetére
Rajta vagyok
Az első tényleg alexpós, kb 2/3 ev-vel, de szerintem egyáltalán nem baj, legalább több maradt a felhőkben. Sőt kb minden benne van, csak ki kell hozni. Nekem ilyen lett. A zölddel szoktam bajban lenni. Egyrészt mintha eluralná a környezetét, másrészt ha kékül csak sárgítással lehet enyhíteni. A kék égen lehetne még finomítani. Nem akartam agyon maszkolni, párat tettem bele. -
MrChris
nagyúr
válasz jaanoo89 #86318 üzenetére
Most nézve a sziklást kicsit túltolt. Sziporkázó idő volt, erre gondoltam. Nemtom mennyi ideig, de nem egy perc. Próbálgattam a profilokat, hogy melyik passzol szerintem hozzá aztán világosítás, szín, részletek. Ezt a kört ismételve. Közben gyerekfürdetés, etetés Meg pár perc után már nem látom jól a színeket, arányokat. A második képpel nem is tudtam mit kezdeni, az előtér tisztább zöldje elhúzza, a téma meg egyre kékül.
Portré nehezebb dió lenne, mert a bőrről már van egy kialakult elvárás.
Silkypixel és C1-el most ránéztem, de nekem nem jön sehogy az a tiszta kék, fehér felhővel...
ACR-el csináltam, ott van a szerkesztést tartalmazó fájl, meg a végén egy kis neat. -
MrChris
nagyúr
válasz jaanoo89 #86328 üzenetére
Sajnos ilyen funkció nincs a Silkyben, most kipróbáltam. Exportáltam vázon jpg a sziklás rawod maximális idynamic-al, majd ehhez próbáltam a rawot húzni. Elég jól működik ez a ficsőr és ezt az alexpósnak látszó jpg-t még lehet húzni, Silkyben 0.7 ev-t simán elbír, meg egy 0.55-ös centercontrastot és 1.18 szaturációt. Nem is gondoltam volna. Ps-ben meg lehet még jobb lenne.
OlyViewer jellegű azonos konverziót PC-n tudtommal nem tudsz Panán elérni. -
jjeahh
nagyúr
válasz jaanoo89 #86342 üzenetére
Hát annyira nincs szerencsém, mert pénz nincs erre most... ha meg lesz hobby célra fölös pénzem, akkor új telót kéne vegyek a bringába stb. Na de majd lesz valami, szerintem valami e-m10 + 12-32 lesz aztán, mert pici szett.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Royo85
tag
válasz jaanoo89 #86368 üzenetére
Most van az Olympus On tour
Ha elmész ott is adnak 10%-os kupont, amit a megadott üzletben tudsz felhasználni, plusz a pénzvisszatérítés. -
-
-
Studi
veterán
válasz jaanoo89 #86423 üzenetére
A legendás Oly színek azok a Kodak CCD szenzoros vázak jellemzői voltak. Ez igazából 4 váz (E-1, 300, 400, 500), de arra épp elég volt, hogy fennmaradjon annak tudatában, aki látott ilyet.
Az Olympus színkezelése ettől függetlenül a későbbi generációknál is megmaradt kellemesnek. Nem annyira különleges, de még mindig nagyon szép. Pana ezen a téren sajnos tényleg le van maradva, fakók, szürkések a képeik alapból, többet kell rajtuk reszelgetni utómunkán. -
Peat;)
veterán
válasz jaanoo89 #86467 üzenetére
Pár expo normális új gépeknél, a többi tünet persze messze nem, de elárulnád miért érte meg személyesen megvásárolni? Valami akció volt csak bolti vásárlásnál? Én minden létezőt amit lehet weben keresztül rendelek meg hogy a 14 napom ott legyen elállni a vásárlástól, akármi miatt, pl ilyen esetben én a végén mondanám hogy emiatt is hoztam vissza...de ne én várjak a szervizre ha már van lehetőség kikerülni, hanem a bolt az újraértékesítés előtt. De most sem lesz baj szerintem mert ez nagyobb bolthálózat.
-
bigsee
addikt
válasz jaanoo89 #86483 üzenetére
Na ugye, jó fejek mégiscsak. Sztem online rendelted, ezért a 14 napos elállás joga megillet...!
Más: ISO200-nál azért nem illene zajnak lennie. Ezt: [link] olvasd át és állítsd majd be a gépet, sok okos dolgot ír ez a Robi gyerek.
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
MrChris
nagyúr
válasz jaanoo89 #86483 üzenetére
Na ez remek, legalább sínre került. A viewert én is szerettem az e510-hez, de a pl2-vel a részletesség gyengébb volt. Mostanában néha neat-el szűrtem a gx80-t. Alap ison az xe1 sima zajtalan, 1600-on lényegesen kevesebb a zaj, viszont a gx80 alapvetően élesebb és jól szűrhető, míg az xe1-t nem tudom szűrni, a vízfesték/labirintus effekt nagyon előjön.
-
MrChris
nagyúr
válasz jaanoo89 #86488 üzenetére
Azt a profilozóst szoktam csinálni, de még nem jöttem rá mi jó neki. Homogén terület hol jó, hol nem, van, hogy az arc felel meg. Már próbáltam szürkekártyával több féle isoval lőtt képekről profilt menteni és azt felhasználni, de nem igazán vált be.
Mercutio: csak utágyártott? Elhagyás veszélyes?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Hardcore café
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Napelem
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen TV-t vegyek?
- EAFC 25
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest