Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
Urak!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Jelenleg egy Nikon D3200+Sigma 17-70/2,8-4+Nikon 50/1,8+Jupiter135/3.5 felszerelésem van. Innen tervezek tovább lépni. Az egyik út egy Nikon D7100 a meglévő obikkal. Ez ellen az szól, hogy a legtöbbet utazáskor használom, ill. sokat túrázok, és a nagy méret és súly itt hátrány, főleg a "Bigma" obival kombinálva.
A másik azonban a MILC vonal, amiből a Sony kiesik mert nem tetszik a menü és a gagyi kitobi, az A7 meg drága. Canon M50 kicsi, nem tetszik, ugyanez igaz az Oly-ra is. Ami viszont megfogott MILC téren, az a Panasonic, mert tetszik a GX80 design-ja, és jókat is olvasok róla (G7 is tetszik). A M4/3 obijai úgy tudom, olcsóbbak mint a Nikon f bajonettesek, így könnyebben tudnék szélesebb obiparkot kiépíteni (amire igény van: jó alapzoom (12-32?), egy fényerős fix (25/1,7; 45/1,7?), egy kistele - ezek elsőkörben, és 1-2 manuál lenne majd szerintem, meg egy ultra nagylátót is beszereznék majd később, szerintetek ez mennyiből jönne ki
Abban kérném a segítségeteket, hogy melyik pana vázat ajánljátok, és miért ebben az árkategóriában, illetve hogy az általatok ajánlott váz, vagy a GX80 miben lenne előrelépés a D3200-hoz képest (súly, F-B fókuszon kívül), illetve miben visszalépés, és miben nem a potenciális D7100-hoz képest.
A Panasonic try&buy még érvényes?Előre is köszönöm a segítséget, ill. hogy végigolvastatok!
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz MrChris #88350 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Igen, a D3200 már a 24 mp-es, viszonylag jól sikerült szenzor.Az olcsóbban kihozhatót azért gondoltam, mert többen mondták, hogy a M4/3-hoz rengeteg objektív van, és ahogy néztem az aprón, nem voltak olyan vészesen drágák, de ezekszerint itt is megkérik az árát a legtöbb dolognak.
A fő okok, amiért váltanék a d3200-ról: jobb, nagyobb kereső, vázba épített AF motor (tükrösnél), több fókuszpont, jobb személyreszabhatóság, több beállítasi lehetőség. A d7100 mindennek megfelel, csak a méret, meg az esetleg F-B fókusz amitől lehet, hogy megkímélném magam.
Tehát a GX80 EVF kicsi, nem a legjobb?
Eggyel felette lévő árkategóriában milyen Panát ajánlotok?
Azt az elején nem írtam, de videó egyelőre abszolút hidegen hagy, természet, város, street, portré a fő témám.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz xXxian #88373 üzenetére
Hello!
Igen, néztem, kacsintgattam arrafele is. De drágább az a rendszer. Használt xt-20 kb.160e, 18-55/2,8-4 80e, egy fényerős fix legalább még egyszer amnyi és akkor ultranagylátóról még szó se volt...
Marad a Nikon.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz un2112 #88382 üzenetére
Igazából elkezdtem kiépíteni a Nikon rendszerem, a boltba is azért mentem hogy a 7100 utódjaként működő 7200at megtapizzam, menüját megnézzem, kipróbáljam. Csak közben kacsintgattam a Milc felé is méret és FB fókusz elkerülése végett. A Pana tetszett, ezért körül akartam járni a témát, kíváncsi voltam a véleményekre, de ezek és a saját mérlegelésem alapján is túl sok kompromisszumot kéne kötnöm, ami a keresőt, felbontást, dinamikát, kezelhetőséget illeti, és nem kompenzálja ezt sem az árral, sem más számomra döntő faktorral!
De köszönöm még egyszer mindenki segítségét!
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Urak!
Panasonic G7 milyen vételnek számít a kategóriájában? Mi az elődje, utódja? A G80 mennyivel tud többet nyújtani fotózás terén? GX80-hoz viszonyítva? A G7 jobban kézreáll, jobb az EVF, főleg fotózásra használnám, ha ennek tükrében felvilágosítanátok itt a káoszos elnevezésekről, azt nagyon megköszönném!„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz qpakcovboy #88583 üzenetére
+Thin_Shield, + MrChris:
Köszönöm mindenkinek!Van esetleg a topikban valakinek Pana G7-e, amit kipróbálásra bocsájtana számomra egy rövidke fotózás erejéig? Ígerem, hogy meghálálom!
-
itouchfan
senior tag
Ahogy látjátok, erősen kacsintgatok a Panák felé.
Amire most legjobban hajlok, az egy:
G7 váz
Pana 12-32 kitobi
Oly? 45 mm f1,7
Pana 45-150 f4,5,6A kérdésem továbbá, hogy az Olympus (pl. Pen 17 mm F2,8), és a Zuiko objektívek ugyanúgy működnek a Pana vázon, mint egy gyári obi? Van megfelelő sebességű AF, fénymérés, stb..?
Sigma fix 2,8-asok is vonzóak árban, teljesítményben is jót nyújtanak?
Illetve mi a véleményetek erről a kombóról amit fent írtam? Ilyen igazi mindenes felhasználás, főként utazás, kirándulás, túrázás, de portré és (családi) események, gyereksport fotózása is szerepel a repertoárban.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Tin_Shield #88627 üzenetére
Köszönöm!
Ez a shutter shock az, hogy a ?zár? felcsapása rezgéssel jár, ami bemozdítja a kamerát ezért bizonyos zársebesség tartományban életlen lesz a kép? Valahol azt írják, hogy 1/20-1/200 között, ami mondjuk nem a legjobb...
Hogy lehet ilyen hibát a gépben hagyni?Gx80, G80 mentes ettől?
-
itouchfan
senior tag
válasz MrChris #88631 üzenetére
értem köszi!
És akkor ha megvenném így, akkor milyen hátrányokkal járna? Gondolom a zár felcsapása néha bemozgatná a szenzort, és sok elmosódott képem lenne?
Mit jelent, hogy e-shutterrel ki tudom váltani? Az igényel plusz időt/beállítást a gépen, vagy gyorsabban "használódik", amortizálódik tőle?Bocsi a hülye kérdésekért, de sose volt még MILC-em, és egyszerűen nem értem, hogy hogy lehet olyat gyártani, hogy a gép berázza saját magát kb a leggyakrabban használt zársebesség tartományban
-
itouchfan
senior tag
válasz MrChris #88639 üzenetére
Köszi!
Közben próbáltam utánaolvasgatni, a Mirrorslap&Shutter Shock oldalt már tegnap olvastam, a videót majd megnézem.
Köszi, hogy kifejtetted, összességében így nem tűnik annyira vészesnek a dolog, ha nem minden képnél jelentkezik/csak a képek tört részénél jelentkezik (optimális esetben). Köszi az E-shutter infókat!
Most úgy vélem, a legfontosabb lesz/lenne kitapasztalni, hogy milyen helyzetben hogy viselkedik a gép, mikor lehet E-shuttert használni, és mikor nincs ez a zár működéséből fakadó rezgés. Ha ez megvan, szerintem simán vállalható.Bár még átgondolom a G80-at (drága, kevesebb jutna obikra), meg a GX80-at (kisebb, kevésbé jó a fogása, a szélen van az EVF). Viszont azt 12-32 kitobival adják, és mindenképp 12 elejű kitobit vennék. 12-60 is drágítja a dolgokat kicsit...
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Úgy néz ki, meg fogom venni a G7-t. Egy kérdésem lenne még: 12-60 mm, vagy 12-32 mm? Melyiknek jobb a képminősége?
Jobb lenne a nagyobb átfogás, ezért választanám a 12-60-at, könnyű az is, nem nagy (sigma 17-70 után ).
A 14-42 mm kit amivel most a legolcsóbban adják a G7-t, nem szimpi annyira, mert jó lenne az ekv. 24 mm, a 28 azért nem ugyanaz, illetve ha jól tudom, a két 12-xx-nek a képe is jobb. Tehát mit javasoltok, venni egy 14-42-t és lecserélni 12-32-re, vagy venni 12-60-nal egyből?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Tudom, hogy kicsit off topic itt, de meg akartam kérdezni már, hogy az ND szűrők skálázása exponenciálisan történik ugye? (Remélem nem írtam hülyeséget). Arra gondolok hogy ND4= -2 FÉ, ND8= -3 fé, ND16= -4 Fé, ... és ND1000= -10 fé, ugye?
-
itouchfan
senior tag
válasz Serius1974 #89050 üzenetére
Úgy, hogy nincs. Nem tudod érvényesíteni.
-
itouchfan
senior tag
válasz Speeedfire #90066 üzenetére
Az utolsó Mónis képed a kezdő fotós topikban gondolom 56mm/f 1,4-en lőtted. Annál kisebb DOF meg minek, mire? Így is (nagyon) kevés lett éles (szerintem).
-
itouchfan
senior tag
És akkor az ND1000 az 1000x kevesebbet?
Szerintem nem...vagyis nagyon nehéz elképzelni, de lehet csak én nem értem.(Bocsi amúgy read only vagyok itt csak ez érdekel).
-
itouchfan
senior tag
válasz Speeedfire #90420 üzenetére
Manuálisból van Jupiter 85/2. Asszem valamelyik Facebookos csoportban hirdetnek is egyet, igaz, 50k felett megy általában.
-
itouchfan
senior tag
Panasonic GX8-ról mi a véleményetek? Kirándulósnak (legtöbbször utazás, táj, város), mindenesnek (néha portré, meg lehet, hogy makró), átváltani Nikon DX-ről M4/3ra.
Szerintem egy 12-32, egy 25/1,7, és egy nem annyira sötét tele elég lenne nekem ekv. 300-400 mm-ig, arra mit ajánlotok?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz MrChris #90571 üzenetére
Alapvetően nem videóznék, csak fotó, de most így side by side összehasonlítva a GX80-at a GX8-cal, lehet, hogy tényleg nem tud annyival többet, hogy megérje az árkülönbözetet. Csak a szenzor (20 mp, kicsit jobb dinamika tartomány és iso tűrés), meg egy-két feature az, amivel több, de azokra nem tudom, hogy szükségem lenne-e...
Nem tudom, ez a shutter shock mennyire valós amúgy... egy-két angol fórumba beleolvasva, az emberek 2-3%-ánál van (valakinél csak úgy, hogy direkt hozza elő), de az új FW már automatikusan átvált E-shutterre, az érzékeny záridőknél.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz itouchfan #90572 üzenetére
Ami kimaradt, hogy nyilván a méret, a kialakítás, ergonómia, gombok elosztása, szabadon programozható gombok-tárcsák száma rengeteget számít, és ez kevésbé van benne a specifikációkban.
-
itouchfan
senior tag
Köszönöm!
Egyelőre lehet, hogy nem kapkodom el a projektet, néztem szürkeimportos árakat és elég jó áron lehet beszerezni kintről ezeket a vázakat (is).
A GX9 akkor azt mondjátok, hogy inkább a GX80 utódja? És egy esetleges GX9 vs G80 összevetésben melyik a jobb? Tetszik ez a kompaktosabb, távmérős stílus (persze, ha jó fogás társul mellé), de a GX9 is ajánlott lehet, ugye?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Tin_Shield #90587 üzenetére
Nagyon köszi mindkettőtöknek!
Utolsó idióta kérdésem, hogy vajon miért 16:9 az EVF? A közepét kitölti a kép, es a két szélen infók, ikonok vannak, vagy hogy?
És a GX8-on is ilyen az EVF? Illetve ha jól tudom, lehet váltogatni a képarányok (4:3, 3:2, 16:9) között már a kép készítese előtt is, azzal együtt az EVF élőképe is változik?
-
itouchfan
senior tag
válasz hibavissza #90613 üzenetére
Engem is érdekelne, hogy miért vizuális környezetszennyezés ez, illetve egy-két saját madárfotóval illusztrálva az is, hogy milyen az, ami nem instant shift-del, hanem egy jó kép.
-
itouchfan
senior tag
válasz hibavissza #90634 üzenetére
Köszi szépen a korrekt válaszokat, kultúrált stílusban. Ja bocs, nem neked.
Én nem kértem mást, csak a normális véleményed + 1-2 saját fotót. Azt sem azért, mert nem értek egyet azzal, amit írsz, hanem azért, mert aki ilyen magas lovon ül, annak illik bizonyítania, hogy nem csak anonim fotelharcoskodásban jó, hanem fotózásban is legalább annyira.
-
itouchfan
senior tag
válasz hibavissza #90636 üzenetére
"Én nem kértem mást, csak a normális véleményed + 1-2 saját fotót. !!!!Azt sem azért, mert nem értek egyet azzal, amit írsz,!!!! hanem azért...."
Megint csak, ki beszélt itt az MFT-ről? Ennyit kértem, semmi mást.
-
itouchfan
senior tag
válasz MrChris #91577 üzenetére
Én egyszer szemeztem vele, akkor a shutter shock-ot mondtátok, mint átgondolandó tényező.De asszem azt már szoftverfrissítéssel megoldották.
Továbbra is izgat, több rajta a tárcsa, gomb, kezelőszerv egy GX80-on, és ez vonzó.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Nagyon érik a váltásom Nikonról M4/3-ra, egy obi már el is ment.
Valszeg Pana GX80 lesz a befutó, azt szeretném kérdezni, hogy az esetleges gyengeségeit le tudnátok-e írni, ez még fontos lenne, hogy miben kell kompromisszumot kötni!„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
A MM-ban ajándék objektíveket adnak bizonyos vázak/kitek mellé. Engem most egy EM10 m3, 14-42 pz, és 45/1,8 kombóra akartak rábeszélni 190k jó magyar forintért...nagyon elgondolkodtam de nincs rá szükségem most...bár...
Új hozzászólás Aktív témák
- YouTube
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Fotók, videók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest