Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Amúgy, ki kell fogni. A gyártók nem merik bevállalni, hogy azt írják rá, amit kellene, azaz az írási sebességet. Mindig mindenütt a nagyobb számot írják, azaz az olvasásit, ami ugye "megtévesztés". Egy éven belül vettem Samsung Pro plus 128GB-s kártyákat, többet is. Rá van írva, 160MB/s az olvasás, 120MB/s az írás. Az újabb verzióra már 130 van rá írva. Olcsó, kb 11ezer. Sajnos, a Sandisk egy kabaré kb. Mire kinyomozza az ember, hogy az adott kártya milyen is, beszrás.
Vettem még Silicon Power Superior Pro SDXC 256GB UHS-II/U3/V60 kártyát is, kb 20ezer körül. Ez már UHS-ii-s, 280-170MB/s a rá írt adat.
Legújabb kártyám a Sandisk SDXC 256 GB Extreme PRO + Rescue PRO Deluxe, és 200-140MB/s-t ír a gyártó! Jól meg kell nézni, mert ugye a Sandisk egy halom kártyát dobott piacra, és ugye kb a sor:ultra, extreme, extreme plus, extreme pro. De, méret függő a sebessége, a 128gigás lasabb, mint a 256-os...
Csak, hogy könyebb legyen....
-
0519
senior tag
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Balinov
üzenetére
Az UHS-I max. elméleti írási sebessége 104MB/s, mindent amit e-felett látsz az az olvasási sebesség (csak elfelejtik közölni), itt emlékeim szerint talán 200MB/s-ig mehet megfelelő olvasóval (nem a gépből USB kábellel olvasva, ha tud egyáltalán ilyet).
Az UHS-II hosszú gyors sorozatoknál, nagyon nagy bitrátájú hosszú videónál, ill. amikor kimásolod a kártyáról (UHS-II olvasóval) jelent előnyt.
Eleinte az OM-1-nél 170MB/s-es Sony Tough-al kísérleteztem, azzal néha fagyott. Azután áttértem a 300MB/s (R), 299MB/s (W) Sony Tough-ra, most azt használom.
Itt nem tapasztaltam fagyást, de azóta SW frissítés is volt, azaz nehéz megmondani mi oldotta meg.
Egy rövid ideig kísérleteztem a leggyorsabb Sandisk UHS-II-vel (itt sem volt fagyás), de azt érezhetően lassabbnak éreztem a Sony-nál (most egy off vázban van).Mivel még ki sem írta a pufferből már vissza lehet nézni a képeket stb. drasztikus előnyét a gyors kártyának fotónál nem látom (mivel relatíve új szabvány vsz. a kevés gyártó ill. kisebb darabszám miatt drága, persze van második érintkező sor stb. de az vsz. nem akkora költség).
Ha olyan vázban használod az UHS-II-t ami nem tudja azt és csak UHS-I-ként használja (azaz csak a külső érintkező sort) a memóriaszervezés miatt még lassabb is lehet mint egy jó UHS-I.
Ez olyan vázaknál lehet érdekes ahol csak az egyik kártyahely UHS-II (Az UHS-II-re raw fájlokat érdemes írni raw+jpg esetén ill. esetleg videót).Nekem eddig csak Sony ill. Sandisk kártyáim voltak (Sony-ból csak UHS-II), de a Lexar is egy komoly név ezen a területen.
-
Throme
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Ez van nekem most, amit használok első sorban:
Nekem ez a közepes szint is jó és még lehet bele tenni gyorsabbat, de nem kell . Annyira nem extrém a felhasználás.
Pro-capure módban ha a madár elrepült, akkor van ideje a gépnek átírogatni a file-okat a bufferből a kártyára.
AZ EM1 kategóriának ráadásul a buffere is nagyobb. -
Throme
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Procapture-t használok.
Most egy sandisk extreme pro 200MB/s sdxc kártya van.
Ez ugye az olvasás. Az írás lehet úgy 90MB/s.
Ezzel nincs gondom. Még villog a kis piros ikon, hogy ír a kártyára, de lehet használni a következő sorozatra.EM5 mk3 a váz.
Ha neked EM1 mk3 van, akkor oda is jónak kell lennie. A szenzor egyforma, a proci a tiédben jobb.Ez alá nem mennék.
Igaz a tartalék kártya a korábbi 95MB/sec extreme pro is elboldogul ezzel a funkcióval.
Nekem sincs usi-2. -
Balinov
titán
válasz
Balinov
üzenetére
Na, megis jott a cucc. Megneztem a rendelesvisszaigolo email timestampjat. nem volt 22 ora az, meg akozott, hogy atvettem a DHL futartol a cuccot.
Kicsit megdobogtatta a nemet MPB a szivemet, kaptam szallitasi ertesitot X DHL ref-el, amit meg ma is shipment info receivednek mutattot a DHL, aztan leesett, hogy DHL kuldott nemsokara ra egy masik emailt, konkretan a tenyleges DHL AWB-vel, ami reggel 7kor mar a dublini hub-on volt.
Az Excellent-et valasztottam, nem a like new-t, de en akarhogy nezem, ezt alig hasznaltak, legalabbis kulsoleg hibatlan. az SKU alapjan 1 gyari, 1 utangyartott akksi jar hozza, erre volt egy eredeti oly a vazban, megegy eredeti es megegy, zold Patona premium. 2 extra akksi kulon becsomagolva, vekony habszivacs foliaba, 1-eselve kulon lezart boritekban. Tolto, garjegy, kabelek, kezikonyv, doboz, minden.
A doboz konkretan ugy nez ki, mintha lefoliazott, vatta uj vazat bontanek ki a fotosboltban, annyira alig van hasznalva.
Amazonrol kedden jon a Darrell Young fele "kezikonyv"
Lassan vegzek meloval, megnezem, friss FW van-e rajta. Meg at kell neznem az SD kartyaimat, ebben (legalabbis raw-ra) legalabb UHSI kene
Shutter count-ot hogy tudom ellenorizni, ill. hogy mikori gyartas?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
Mpb-vel nekem is most volt az első bizniszem, hónapok óta hirdetek marketplacen egy kitobit és nem kell senkinek, így gondoltam kérek árajánlatot rá és a durván lestrapált GH2-őmre is, aminek a váza egy helyen repedt volt, a keresőről a gumi hiányzott, a markolaton már a gumi borítás elöregedett és ragadt. Szal a lehető legrosszabb állapotot választottam ki. Jött az automatikus árajánlat, amit elfogadtam, úgy, hogy nem pénzt kértem cserébe, hanem egy "well used" állapotú Samyang 7.5mm-t és a legközelebbi munkanapra kértem a DHL-t. A címkéket ki kell nyomtatni, de nem nagy kaland, jó A4-es lapra is, majd fel kell a dobozra ragasztani úgy, hogy ne tudják szállítás közben leszakítani. Jött is az igért napon reggel a DHL, vitte a csomagot ingyen, de nem kaptam semmi infót, hogy ezután mit csináltak vele és hol tart. Aztán rájöttem, hogy a kinyomtatott címkéken ott a tracking szám, azzal lehet követni az elküldött csomagot. Viszonylag gyorsan odaért, azonnal értesített az mpb is, hogy átvették és még aznap bevizsgálták a cuccaimat. Meglepően korrektek voltak, szóltak, hogy a váz nem heavily used, ahogy állítottam, hanem egy fokkal jobb "well used" és többet ér. Emailben válaszoltam rögtön, hogy ha többet ér, akkor légszi cseréljék ki a cserébe kért well used Samyangot jobb állapotú drágábbra és írtam konkrét termékazonosítót a kínálatukból, hogy melyikre. Következő munkanapon kicserélték, elfogadtam és rögtön el is küldték INGYEN, tehát ha a régi fotós kütyüket náluk becseréled másikra, nincs semmi postaköltség. Most úton van, valszeg jövő héten érkezik meg... kíváncsi vagyok, de eddig nagyon korrektek. Ja, az optikára is kíváncsi vagyok, bár nem annyira, mint anno a 75-ösre
. Régóta bakancslistán van a Samyang halszem, de mivel nem volt annyira fontos, mindíg inkább más dolgokra költöttem a pénzt. Így viszont kb. ingyen van és végre a régi poros használatlan cuccoktól is sikerült megszabadulni.Még van egy G6-om, ami okés állapotú, sok expó sincs benne, de 1000 éve használatlanul ül, mert nem hajlandó m¤ködni, a kijelzőn annyit ír, hogy kapcsoljam ki, majd kapcsoljam be újra. Eddig semmi nem segített rajta, pedig ha lenne rá házi megoldás, elküldeném ezt is mpb-nek.
-
aginor
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Majd mondd el a véleményedet róluk, mert még nem nagyon van vele tapasztalatom.

"Nezem az uj arat, ha a feleert ideadnad az is sok lenne" - Pedig most pofátlanul akciózza a mintabolt.

Amúgy szerintem kell valami megoldás a markolatra, mert elég alacsony. Erre(is) jó lehet a markolat, vagy akár egy fém toldat, olcsóbban. -
aginor
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Anno, amikor az új vázat néztem, akkor én is ugyanebben a dilemmában voltam.
Az X-el az a "baj", hogy nem tudod markolatot leszedni, így a mérete mindig adott, akkor is ha nem kell. Bármelyik M1+markolat annyiban jobb, hogy ha tudod, hogy nem kell a markolat plusz kényelme, vagy a második akku, akkor leszeded és kapsz egy funkciókban ugyanolyan, de kompaktabb méretet. Viszont az X mellett szól, hogy szoftveresen hozzá képest az AF butítva lett az mk3-ban (pl.: témafelismerés).
Honnan rendelted a vázat? Illetve nem kell hozzá egy markolat?
lugosi: ez az m43 számomra már sajnos rég nem arról szól, mint amikor beléptem a rendszerbe (mondjuk én is változtam, de nem ez a kizárólagos ok).
-
0519
senior tag
válasz
Balinov
üzenetére
Én biztos nem cipelném az EM1-X-et városnézős, kutyasétáltatós fotózáshoz.
Nekem az mindig vadfotós célgépnek tűnt.
Az EM1MK2 egy napot simán kibír egy jó, frissen töltött akkuval ilyen felhasználás mellett. Ha nagyon kell a plusz üzemidő, akkor én is inkább a grip felé mennék és csak akkor tenném fel a második akkut, amikor tényleg kell.SoC = system on a chip - a központi vezérlő chip.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
Mi a pék f... az SOC? A google találatoknak nem sok köze van a fotózáshoz.
Biztos jó cucc az X, de 997 g. Ma voltam egy kirándulós fotózáson a Jeli arborétumban, E-M1 MkII, 12-100 f4, 60-as makró, Godox TT685 meg a sallangok. Nem egy nagy cucc, mégis kurva nehéz lett a táska a végére. Biztosan jobban meg kellene indokolnom magamnak, mint a €100, hogy miért akarom mindig ezt vinni magammal mint az 580 g-os mkIII-ast.
-
-
Throme
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Szerintem a kártyára írási sebességnek inkább pro-capture módban van jelentősége.
Tettem egy 200MB/s kártyát a vázba, aminek most meg nem mondom az írási sebességét (a 200 ugye az olvasási sebesség).Régebbi kártyákkal kisebb sorozatoknál nem volt vészes, de egy gyors kártyával ez orvosolható szerintem.
-
Throme
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Kettő közül - nem szakértőként - az EM1-re tenném a voksom.
Az Em5 mk3 az EM1 mk2 után megy, így az EM1mk3 még többet ad. Szerintem a szenzor ugyanaz, viszont több fícsőrrel bír, illetve a hasonló fícsörök többet tudnak (videóban, vagy sorozatban, kép stabilizátorban...stb).Nekem EM5mk3 van, nagyon szeretem.
12-45-tel csúcs (számomra).
Ami kurvára idegesít, hogy nem lehet a custom módot gombokra kirakni, vagy tárcsára.
1 állítási lehetőség van, de 3 módot tudsz beállítani. A fennmaradó 2 mód menüből kimazsolázható.... hát baxák meg.
Ráadásul az OM5-ben ezen javítottak, de nem képesek/hajlandók ezt fw frissítéssel nekünk is megadni...
Hát rohadjon rá az JIP-re az összes OM5... (erősebb procit és a plusz sw többletet leszámítva 'kopipészt')Ez az állványmenet kiszakadás nem tudom mennyire para, de inkább nyakpánton hordom, pedig a vállpánt jobb lenne. Nikonokat és az EM10 mk2-t is azon hordtam.
... mindegy , úgy is kihúztam a pántot
-
válasz
Balinov
üzenetére
Az E-M5 mk3-nál egy nem tetsző dolgot találtam, hogy amíg ír a kártyára, addig nem enged szinte semmit sem csinálni. Lősz egy hosszú sorozatot, aztán pl. nem tudod az írás alatt visszanézni a képeket. Egyébként remek gép.
(#103341) ROBOTER : thx (pár madaras kép is lett a 100-300 Megával)
(#103340) jjeahh : 14-140 Power OIS, a korábbi szigeteletlen verzió.
Ez Laowa 7,5-es:
-
Throme
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Ha nem tervezel újabb vázat venni, akkor elegendő egy normál ultra .
A 64GB is sok lehet, mert ha jól tudom a vázad 16Mpx-es szenzorral dolgozik és raw-ban nem olyan nagy file. Még a 20Mpx file sem.
A 24Mpx-es aps-c vázamhoz is elég volt 2x 16GB -os kártyák, nyaraláshoz.
Most az oly-hoz volt nálam 1db 32Gb meg tartalékban az egyik 16GB.os.
Csak az előbbi kellett, pedig én nem vagyok jó fotós, szóval kattintgatok rendesen. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Balinov
üzenetére
Az UHS-I elméleti írási sebesség maximuma 104 MB/s. Ennél gyorsabb kártya az UHS-II (amin van 1 második érintkező sor), ami UHS-I vázban a memória szervezése miatt még lassúbb is lehet mint egy gyors UHS-I...
Az olvasási lehet több is (nem tudom hogyan, ne kérdezd és lehet spéci olvasó is kell hozzá) csak ugye nagy betűkkel ráírják pl. hogy 170 MB/s és ebből az veszi le a többség, hogy akkor ennyivel is ír (nem).
Azaz, ha a közeljövőben nem tervezel olyan vázat venni ami tudja az UHS-II-t akkor az kidobott pénz (és nem kevés mert az UHS-II lényegesen drágább tapasztalatból legalább 2-3x az igazán gyorsak még többször, és nekem a Sony-val voltak is gondjaim OM1-el, hogy ne legyek teljesen off...) -
Throme
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Nekem csak pro-capture esetén villog a piros kártya ikon, hogy dolgozik és 90MB/sec ultrám van, ami kb 60MB/s ír.
Szóval ne azt az értéket nézd , ami a kártyára van írva. Mindig az olvasási sebességet promózzák.
Aztán meg pislog az ember, hogy miért ír lassan a kártyára a váz...Ha meg 1-1 képet elcsattintasz, még lassabb és olcsóbb kártya is elég lesz.
-
válasz
Balinov
üzenetére
Igazából eddig én semmiben sem éreztem, hogy a GX9 hátráltatott volna.
A kereső képe nem túl szép, kb. ennyi, de ezt tudtam előre.
A GX9-nél van egy olyan kijelzőmód, hogy ha automatára van téve az EVF-LCD, akkor ha a szemedhez emeled a gépet, akkor a keresőben a képet látod, ha pedig elveszed a gépet a szemedtől, akkor a hátsó kijelzőn egy bőséges menü látható. -
HuMarc
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Kint vagyok Angliában, úgyhogy nem, a GB oldalról.
yle_greg
Wouh! Ez az obi eddig valahogy elkerülte a figyelmemet, de tényleg önmagában kiváltaná (sőt!) a 12 mm + 25 mm kombót (és akkor a két vázból egyet kivált, amely esetben már nehéznek sem úgy nehéz). Az ára kicsit durvának tűnik (bár nem tudom, a használt piacon mennyiért szoktak menni, most csak az új árát látom), de ja, potenciálisan relative hamar visszahozhatná az árát (kb. 4-5 szemeszter alatt, lol). Mondjuk egyelőre lehet, hogy hamarabb vennék egy 40-150 f/2.8-at, vagy a PL 50-200-at, mert a 4/3-os Oly 50-200 azért hiányzik (de ezek most egyelőre csak távoli vágyak, úgy érzem, hogy a jelenlegi szett elég teljes, és sok mindenre jó, és nem akarok nagyon beleesni a GAS-ba... főleg, hogy van egy PL 100-400-am, amivel továbbra is alig lőttem, most várom, hogy itt az egyetemen beinduljon a sportszezon, és akkor oda kivinném). De a valódi cél most az, hogy 0-ra kijöjjek az elmúlt szűk egy év fotós költéseiből (legdrágább tételek az az E-M1 Mk II, meg a 100-400, de ha minden mást összeadunk, az se kis összeg...)
A kölcsönzésre még nem gondoltam, de nézem, hogy Londonban van is kölcsönözhető 10-25 £20-25/napért, az nem vészes (főleg ha fizetnek az eseményért, akkor leírom abból), köszi az ötletért!
> es ha az autofokuszhoz sotet van, akkor a manual fokuszra atvaltani nagyon konnyu es gyors, ami buliban ahol hirtelen kell reagalni amikor valaki az asztalon tancol, nagyon jol johet.
Néha olyan sötét van, hogy rohadtul nem talál az AF semmit, szóval ismerem az érzést, és teljesen igazad van, jól jön az a focus clutch (most úgy szoktam "csalni" a nagyon nagy sötétben, hogy az FL-600R-ben bekapcsolom a LED segédfényt, és jól belevilágítok az emberek arcába, amíg nem találok fókuszt).
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
Balinov
üzenetére
Ehhez csak hozzátenném, mint csendes olvasó, hogy az E-M5 (MK1) nem tud focus peaking-et. Az egyik art filter használatával azonban van egy praktika, amivel a focus peaking-hez hasonló dolgot be lehet lőni.
Biztosan volt már a topikban, de hogy ne kelljen keresgélni, itt egy (angol nyelvű) "tippek-és-trükkök" oldal E-M5, E-M10 (MK1) változataihoz, ilyesmi témákban egy helyre összeszedett infókkal, mint az említett art filteres trükk, beállítások manuális obik használatához stb.: [link]
Nyilván ezen infók elszórva máshol is megtalálhatóak a neten, csak így egybegyűjtve nekem pont hasznos, mint szintén nemrég óta E-M5 (MK1) tulajnak, aki pont tervezi főleg Contax/Yashica vintage és régi FT obikkal a vázat rendszeresen használni.
-
Throme
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Robin W. egyik obi bemutató videójában (12-100, 12-200, vagy hasonló
) készített közeli fotókat (mondjuk nem a légy tökéna apattanás volt a cél) és egy szórt fényű lámpát használt, külön a váztól függetlenül.
#96078) aginor
Raynox-szal én is szoktam játszadozni, de nem könnyű. Nagyom kis és közeli tartományban éles a téma, még f8 környékén is.
-
-
b.vr
őstag
válasz
Balinov
üzenetére
Olyan obim nincs, de mivel az nem egy túl nehéz objektív szerintem nem lesz abból gond ha simán a vázat teszed állványra/monopodra (lehet hogy rosszabbat is tennél ha az obi tartaná a vázat ha már a gyártó nem így találta ki) Amúgy elsőre azt gondoltam volna hogy fizikailag nem is lehetne ilyen obihoz utólagosan gyártani, de végülis egy gyors kereséssel a Pana 100-300hoz végülis találtam erről videót [link]
De persze a helyhiány miatt erősen kompromisszumos a dolog, hiszen azt az objektívet nem így tervezték, szemben mondjuk egy Oly 40-150/2.8-vel. Ahhoz járt ugye a gyári állványtalp, ami egy precízen kitalált és kialakított szerkezet: ki van találva hogy helyezed fel hogy utána ne csúszkáljon, mind az obi, mind az állványtalp ennek megfelelően van tervezve, egyúttal lehetőséged van a tengelyirányban finoman forgatni, stb. Meg hát az persze egy masszív obi, ennél érthető hogy inkább ezt csatlakoztassa a fotós az állványhoz (nálam mondjuk más a felhasználás így állványról lényegében sosem használom, de ha egész nap egy vad-lesben ülnék akkor persze más lenne a helyzet)
Lényeg a lényeg, ha már a gyártó se gondolta másképpen annál az obinál, szerintem a vázon keresztüli rögzítéssel megfelelően lehet használni. -
p_adam
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
Pár napja nekem is segített ez a fórum az első m43-as objektívem vásárlásával, gondoltam illik kompenzálni valamivel - bár vázam az még nincs, remélhetőleg találok valami hasonló egy napos dolgot arra is - ha igen, akkor belinkelem

Az EU-ban sajnos annyira nem akarnak akciózni, az USA-ban ugye az objektívekhez "ingyen" dobálták a vadonatúj vázakat, már az is eléggé árulkodó jel volt... -
Mercutio_
félisten
válasz
Balinov
üzenetére
Azzal az adapterrel AF-es filmes/DSLR obikat lehet A-bajonetes vázra felrakni, nem manuális obikhoz van

nzozz: Ha nem lenne ilyen vacak most az € árfolyam nagyjából az adapter és a 100-300 árából megvehetnéd e-infinite/e-global oldalról a Panasonic 100-300 II natív m4/3 objektívet.
-
totálkezdő
tag
válasz
Balinov
üzenetére
Először is köszönöm a segítséget. Mivel fogalmam sincs, hogy mit csinálok, ezért háromféleképpen is végigfuttattam. Engedelmetekkel ide másolom őket, mert én sajnos egy hangot sem értek ebből. Az is lehet egyáltalán nem is ezt kellene csinálnom?
1
CrystalDiskMark 7.0.0 x64 (C) 2007-2019 hiyohiyo
Crystal Dew World: https://crystalmark.info/
------------------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes
[Read]
Sequential 8MiB (Q= 8, T= 1): 20.133 MB/s [ 2.4 IOPS] <1918867.76 us>
Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 21.184 MB/s [ 20.2 IOPS] < 49163.17 us>
Random 4KiB (Q= 32, T=16): 6.737 MB/s [ 1644.8 IOPS] <135306.66 us>
Random 4KiB (Q= 32, T= 1): 6.759 MB/s [ 1650.1 IOPS] < 19342.21 us>
[Write]
Sequential 8MiB (Q= 8, T= 1): 8.389 MB/s [ 1.0 IOPS] <2690836.61 us>
Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 20.134 MB/s [ 19.2 IOPS] < 51896.25 us>
Random 4KiB (Q= 32, T=16): 0.814 MB/s [ 198.7 IOPS] <409189.15 us>
Random 4KiB (Q= 32, T= 1): 1.196 MB/s [ 292.0 IOPS] <108137.10 us>
Profile: Default
Test: 1 GiB (x5) [Interval: 5 sec] <DefaultAffinity=ENABLED>
Date: 2020/05/01 19:49:44
2,
[Read]
Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 21.183 MB/s [ 20.2 IOPS] < 49197.68 us>
Random 4KiB (Q= 1, T= 1): 6.449 MB/s [ 1574.5 IOPS] < 634.36 us>
[Write]
Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 20.134 MB/s [ 19.2 IOPS] < 51754.00 us>
Random 4KiB (Q= 1, T= 1): 1.548 MB/s [ 377.9 IOPS] < 2641.37 us>
Profile: Real
Test: 1 GiB (x5) [Interval: 30 sec] <DefaultAffinity=ENABLED>
Date: 2020/05/01 19:55:16
[Read]
Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 21.184 MB/s [ 20.2 IOPS] < 49167.21 us>
Random 4KiB (Q= 1, T= 1): 6.032 MB/s [ 1472.7 IOPS] < 678.18 us>
[Write]
Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 20.135 MB/s [ 19.2 IOPS] < 51692.42 us>
Random 4KiB (Q= 1, T= 1): 1.346 MB/s [ 328.6 IOPS] < 3029.01 us>
Profile: Real
Test: 4 GiB (x5) [Interval: 30 sec] <DefaultAffinity=ENABLED>
Date: 2020/05/01 20:05:30
OS: Windows 10 Professional [10.0 Build 18363] (x64)+ információ: A fényképezőgépet gépet 2020. decemberében vettem újonnan és elég keveset fotóztam még vele.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
P.s. most jut eszembe, hogy ezt a kártyát korábban másik (kompakt) géppel is használtam, és az azzal készült fotók rajta voltak még, amikor áttettem az Olympusba. A fenti teszteket viszont megformált kártyával készítettem. Ez befolyásolhatta a dolgot?
-
Studi
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Szeretnél lépni előre, vagy nem? Szeretnél nagy vázat hordani, vagy inkább pici, zsebgépre hajtasz?
Az E-M5II nem igazán előrelépés, inkább csak más a tudása. E-M1II elég komoly előrelépés, de meg is kell fizetni. Nyersz vele felbontást, sebeséget, rugalmasságot. Kapsz cserébe egy kis plusz súlyt, méretet, könnyebb pénztárcát. E-M5II nagyon kezes kis gép, haladó cucc, de nem profi. Egész más a fogása, azt szokni kell. Viszont kicsi méret, nagyon kezes jószág.
-
ZephX
senior tag
válasz
Balinov
üzenetére
Szoktam úgy is, csak néha sima rawban, hogy ne kelljen utána törölgetni.
pandur99 azért szeretnék ugyan olyat csinálni, mert utólag pl rájöttem hogy nincs kedvem mind a 100 képet szerkeszgetni és jó az úgy ahogy van. De ha nincs rá megoldás akkor megszerkesztem én. Csak gondoltam hát ha van rá valami tool.
-
Throme
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Korábban volt 12db-os, rendes könyv méret, könyvespolcra rakható. Minden töltő állomásnak külön kis kijelző... ebből lett a 8 db-os kisebb, csak visszajelző led-es. A 12 db-osban simán benne hagyhattad az akksikat, és így mindig volt feltöltött. Kérdeztem kollégát, neki így sem döglöttek meg a ladda akksik, hogy állandóan benne voltak. Gondolom a 8-as is ilyen.
Nekem jobban bevált a 2x4-es, mert ritkán kell tölteni sokat egyszerre. A régi még "madzagos" , az újabb közvetlen fali aljzathoz csatlakoztatható. Sőt, a mostani 4-es esetében minden állomásnak külön töltés visszajelzője van (töltődik/kész állás).
Plusz jelzi ha nem jó az akksi.
Ennél több egy átlag háztartásban nem kell. Az IPC-1L meg fekszik a fiók mélyén... -
jaanoo89
aktív tag
válasz
Balinov
üzenetére
"De neki AF-S módban nem talál"
Úgy meg főleg hihetetlen. Volt Pana vázam, gx80, AF-S módban semmivel nem volt gyorsabb és pontosabb az E-M5 II-nél, mindkettő jó. Olyat AF-S módban még nekem nem csinált, hogy nincsen éles terület, vagy jól fókuszált, vagy kicsit mellé, de pittyenés után valami mindig éles volt a képen. Ha én állítottam be hogy hova fókuszáljon, akkor pedig mindig oda fókuszált.
Azért nehogy elhiggyük, hogy egy közönséges Pana ennél jobb lesz, pláne nem AF-S módban. Ott gép/objektív vagy user error lesz.
csurgoi:
Érdemes lehet az egyik objektívvel együtt küldeni a gépet és egyszerre együtt nézzék meg, hogy mi a gond.Szervizekről: Már nem lennék MFT tulaj, ha a Fuji gépek olyan jók lennének, nagyon tetszik a rendszer, hetekig jártam a fórumokat és amikor megláttam, mennyi embernek fagyogat a fényképező, vagy nem fagy le de az AF rendszer elszáll és csak újra indítás segít rajta (A csúcs X-H1 is ilyen) és páran azokat is küldték szervizbe, vissza jött, hogy semmi baja, átértékeltem a dolgokat és pénzköltés helyett inkább maradtam. Az Olympus Mintaboltban legalább kedvesek és tény, hogy többször is vittem vissza ugyanazt az objektívet, mindig szívesen fogadtak és valamit mindig hozzányúltak, mert mindig változott a képe. Nem úgy mint a Pana szervíznél, ahol egy 300.000-es decenteres PL12-60 már harmadjára vittem vissza, mert az első két alkalommal azt mondták, javították és pöcre pontosan ugyanolyan képet adott (valszeg hozzá se nyúltak), majd harmadik alkalommal már erélyesebben kellett szólni, hogy vegye át, mert ez hibás, nem poénból járkálok ide. Na azóta semmi hír, 4 hete náluk van, nem tudják megmondani mikor lesz kész (és az első két eset óta simán kinézem, hogy ugyanúgy visszakapom) ráadásul csak egy számlám van, amire nem írják rá mennyit nőtt a gari idő, szóval azért még külön műsor lesz, egyszerűen ahogy kezelik ott az embert, valami botrányos. Szóval mindenhol vannak hibák, de nem mindegy, hogy vásárlás után hogy állnak az emberhez...
-
Balinov
titán
válasz
Balinov
üzenetére
Hatha masnak is erdekes lesz. ND nelkul, 32 expo, allvanyrol, ugy emlekszem, 1sec intervall shooting. PS-ben stackelve (a minoseget ne nezzetek, gyors/alap csuszka LR-ben, 80%-ra exportalva jpeg-be, csupan a teszt kedveert)
32 exponal az eg hatasa kifejezetten tetszik, a viz kevesbe, az valahogy nem lett olyan, amilyet vartam. Lehet, tobb mint 1 sec-re kellett volna (3-4, akar 5s) tenni az intervall-t. Fak is erdekes tukrozodest vetnek a vizen.
Jo, eleg szeles is volt, valszeg azt is bele kene kalkulalni. Viszont ha az ND otthonmarad, de alvany adott (vagy fixen, pl. kore le lehet tenni a vazat) szerintem boven hasznalhato.
-
törölt tag
válasz
Balinov
üzenetére
Köszi. Nekilátok.
@ Tin_Shield
Én is erre gondoltam -
aginor
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
De sovány vagy te eb, mindjárt emelek az ISO-don.

jaanoo89: szerintem nincs itt baj. Az a második legnagyobb gép az Olympusnál egy viszonylag jó szenzorral, én pont nem számítottam rá, hogy egy pdaf szenzort tesznek az új gépbe. Így végre kezd értelme lenni az M5-nek az időjárásálló kialakításon túl (bár a G9 még mindig jobb vásárnak tűnik). Amennyire én látom egyáltalán nem húzott el az APSC világ, max felbontásban, de már ott is évek óta konstans a 24mpx a szint. Ugyanakkor egy rendszer többről szól, mint a szenzor, arról már nem is beszélve, hogy a megfelelő szoftverek körültekintő használatával azért bőven kezelhető a zajszint (tudnák rá bőven példát mutatni). Nekem fontos a viszonylag kis méret és a sok funkció is, valamint már erre a rendszerre kezd kialakulni az elképzelésem, hogy hogyan fog majd nálam kinézni, elég nagy macera lenn máshol újrakezdeni az egészet, pláne nüansznyi különbségekért. Ha váltanék, akkor csakis FF, az meg horror áron van a pénztárcámnak, arról nem is beszélve, hogy ólomsúlyú kályhacsövekkel kellene operálni.

-
hibavissza
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Nem teljesen értem mit szeretnél?
Nem szeretek a trágyában turkálni.Minek ezeket külön elemezni?
Nincs a képekben annyi részlet, hogy érdemes lenne az élességet külön vizsgálni. Nem vizuális kultúrát akarok ezzel oktatni, ha itt ez az etalon akkor elfogadom. Ez egy ilyen topik. Nincs ezzel gond
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Automata kávégépek
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- Tamron 11-20mm f/2.8 Di lll-A RXD Sony E
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3915, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4031
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Csak, hogy könyebb legyen....

nem kifogás a "szar idő"
![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/53661886492_f37b02fd8b_w.jpg)

)