Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #51405 üzenetére
kifutottam az időből....vedd ki a focus priority módból (off). ha be van kapcsolva akkor pl. manual focus esetén világosít a kijelzőn, hogy tudd használni a manual focus-t.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz hibavissza #51406 üzenetére
Szóval user error
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
hm köszi a tippet, a srác jövő héten hozza vissza a kölcsönadott obijaimat, és hozza a gépet is, akkor én is belenézek picit bár nem csak ez a kijelzővilágosítós ficsőr gond, hanem az is, hogy félig lenyomott expó gombal nem lehet fixálni a fénymérést, ez csak úgy oldható meg, ha ráprogramozom ezt a funkciót egy Fn gombra, így viszont körülményes a használata
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Studi
veterán
Próbálgattam itthon asszony Panáját, de erre én sem jöttem rá.
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #51413 üzenetére
hm, köszi, ezek szerint a g5-öd is így viselkedik? a külön programozható gombal az a gond, hogy ez egy újabb gomb amit állandóan nyomogatni kell...olvastam viszont egy olyant, hogy mf meg afc módban csinálják ezt a panák, afs módban nem, amit sajnos nem tud most a srác kipróbálni mert csak manuális obija van, és így valamiért nem engedi a gx1, hogy fókusz módot váltson...
szerk: amíg a gx1 gondon agyalok reseteltem egyet az olympus-omat is, és láss csodát helyrejött a kurzor gombokra előugró gyorsmenüje, ami cirka 2 éve halott szal ha a gx1 nem is jön helyre, valami jó csak kisült az egészből[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mercutio_
félisten
válasz hibavissza #51509 üzenetére
Ha tényleg minden címletet lecserélnek az lesz mint az utcaneveknél, csak kapkodjuk a fejünket
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
titán
válasz hibavissza #54302 üzenetére
Van újabb DXO, lehet, hogy annak nincs gondja a Pana torzításkorrekciójával.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz hibavissza #54304 üzenetére
Letöltötted a korrekciós modult DXO-n belül PL25-höz?
Nálam magától letöltötte a korrekciós modulokat az Oly 14-42 és 14-150-hez, a fixekhez pedig nekem kellett kezdeményezni. Egy fájlokkal teli könyvtáron percekig molyolni, míg elvégzi a korrekciókat, egyébként. Mert neki nem ó ám csak a betöltött képen bohóckodni, ő mindenáron a teljes könyvtárat előre feldolgozza
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz hibavissza #54320 üzenetére
Olyat mondj, amit nem tudok
Nemhiába adtam el a Colorchecker passport-ot.
-
madgie
titán
válasz hibavissza #54322 üzenetére
Ja, OK
Más: tegnap kiskutyát fotóztam, olyan körülmények között, hogy ISO 6400 kellett az F1.2 mellé is. Küzdött az első generációs Fuji AF, mint disznó a jégen
(képeket nem tudok még mutatni, szerintem bő egy hétig nem jutok gép elé). -
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #54325 üzenetére
-
madgie
titán
válasz hibavissza #54325 üzenetére
Manuállal is alig láttam, a franc egye meg.
Juszt: ne is mondd, tiszta netadó fíling van egy hete, meg lesz még egy hétig. Semmi normális net, még PC sincs, telefonnal bohóckodom néha, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #54399 üzenetére
esetleg valami példát is, nekem nincs PS-em...
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #54399 üzenetére
Nem, ez sem jó....maszkolás nélkül nem tudom megcsinálni. Valahogy megoldották, hogy a környezet színéhez nem piszkál hozzá, a bőrszínt meg módosítja.
Azon kívül, hogy szebb színeket lehet vele könnyen elérni én nem sok értelmét látom ennek a szoftvernek. A kiégett részeket egyáltalán nem lehet visszahozni vele. Szelektív dolgok teljesen hiányoznak belőle. DNG formátumot nem támogatja (a 10-es már lehet).
£ 229 az ára. Egy Lr 23 ezer forint egy diákkal.
-
Studi
veterán
válasz hibavissza #54432 üzenetére
Vagy 60e, de akkor egy kacsintásdetektálós-szuperszelfizős babaőrös NX Minit is kapsz hozzá!
-
.mf
veterán
A kiégettekkel egy bizonyos pont után tényleg nem sokat tud, s ami kiégett marad, az jobban meglátszik; de ellenben a sötét és a bebukott részekkel egész jól bánik.
De mint írtam, szerintem a legnagyobb erőssége a szenzorokkal és obikkal való tapasztalatukból a finom részletek és élesség visszaállítása, az automatikus korrekció. Lehet akár csak ezt is használni belőle.
A DxO 8.5 jelenleg 0 Ft., diákigazolvánnyal itt a többség már nem rendelkezik.Nem tudom, hogy másnak is feltűnt-e, hogy a legtöbb nőcis képet a topicban ki posztolja... asszony tud róla? De attól még jöhetnek a képek
Laca, javaslom írasd át a nicked, a PanaLaca találóbb
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MrChris
nagyúr
basszus, nem oly rég töröltem a legtöbb pana rawom, mert átkonvertáltam dng-be amit jobban, gördülékenyebben kajálnak a progik. Erre a dxo meg nem.
-
madgie
titán
válasz hibavissza #54879 üzenetére
Jól látod, már letapadt. Persze a küszöb is tavalyi...
-
Mercutio_
félisten
válasz hibavissza #55024 üzenetére
jpg-ben kell fotózni és nincs sz*pás a raw-okkal ISO1600 fölött meg mehet át BW-be, a színzajt úgy se lehet elkerülni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #55023 üzenetére
öö, várj csak, ezeket hol állítsam? lr? camera calibration vagy color fülön?
-
madgie
titán
válasz hibavissza #55053 üzenetére
Én már Colorchecker-rel is eljátszottam ezt, pipettáztam ezerrel a Photoshopban, nagyon nem annyi a történet, hogy red hue ide, blue saturation oda. Ha behúzod az alapszíneket Oly-sra, elmegy a szürkeskála Hawaii-ra, de a sima CMY is minimum két faluval odébb.
Ha itt is, ott is közelítesz, két napig zsonglőrködsz (gammával is, csatornánként!) , akkor a végén lesz egy papíron 80-90%-osan Oly-snak tűnő profilod, amit ha ráengedsz az első Pana raw-ra, sávos lesz az egész, meg borzalmas. A második képnél meg fogod és shift+del a profilra, mérgedben.
Fokozzam? Öncumi.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz hibavissza #55055 üzenetére
Az Oly E-330 annak idején szó szerint vörös posztó volt, akkor ugrottak Kodak érzékelőről Panára. Igazából az E-1, E-300, E-400 tudta a hagyományos "Oly színeket".
Furcsa összefüggés, a Fuji is hasonló bizonyos tekintetben, az X-Pro 1, X-E1 és X100 után elkezdtek levágni a sötétek felől, sokan a régi, finomabb profilú színeket sírják vissza,
-
arn
félisten
válasz hibavissza #55066 üzenetére
Ez szerintem inkabb a usereken mulik, mit hoznak ki belole. Manapsag inkabb a realisztikus festmeny a divat, mint a foto.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #55091 üzenetére
mi a gond az expóval? wb elcsúszott, de az rawból korrigálható...második-harmadik úgy tűnik ízlés kérdése, sztem nagyon laposak
amúgy nem tökéletes színeket akarok, az oly színei sem azok, csak a bőrnek legyen bőrszíne, a fának meg szép zöld, az őszi levelek legyenek sárgák stb... valahogy úgy, mint a korábbi oly-s képeimen...szal nem vagyok extra igényes, csak eye-candy fotókat szeretnék[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #55100 üzenetére
uhh, még mindíg lapos nekem, kb. olyan mintha lenne rajta 20% szépia és egy adag vinyetta na de mindegy, hagyjuk, nem akarok háborút
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz hibavissza #55134 üzenetére
Jó ez így, jjeah tesóját mindig szívesen látjuk!
pollai: néztük sörözésen is, hogy a 20-as túllóg a vázon, elég furán néz ki, tiszta Sony feeling. Nem sokkal nagyobb amúgy az E-PM2 sem, nekem egy kicsit kellemesebb volt a fogása, és árban is sokkal kellemesebb.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #55136 üzenetére
hát nálunk is két napja nézi asszony hogy most miért sasolom
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #55132 üzenetére
ezen a vonalon indultam el én is, de támpont, hogy a fogak külön csalás nélkül valamelyest fehérek legyenek. Különben szerintem nagyon barnás-vöröses marad minden amitől kb vörös szépia marad. No meg a pulcsi zöld, a beszűrődő napfény meg fátyolos, szerintem ínkább kékesfehér...
-
b.vr
őstag
válasz hibavissza #55308 üzenetére
"g5 hogy mutatja a dof-ot?"
Mutatja szépen, expo-szimulációnál a tényleges rekesszel megy az EVF/LCD (ha közben rekeszt állítasz hallatszik is ahogy az obi kattog és közben ennek megfelelően természetesen változik is a kép mélységélessége)
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
polcsa
aktív tag
válasz hibavissza #55423 üzenetére
Az ajánlaton kívül semmi. Árulok egy PL-3-ast és beszámításnak kínálták.
-
polcsa
aktív tag
válasz hibavissza #55427 üzenetére
Persze, részben költői volt a kérdés, de úgy érzem, hogy leginkább az olympus 45mm f1.8-at tudnám használni. Még nagyon az elején vagyok, de ezt céloztam be elsőre.
MrChris:
Tényleg nem rossz, de inkább későbbi lehetőségnek gondolom.
Amúgy érdekes, de tényleg jobbnak tűnik a pana kitobi. Bár azt nem tudom, hogy az én oly kitobimhoz viszonyítva milyen lehet. -
polcsa
aktív tag
válasz hibavissza #55432 üzenetére
De, amúgy fixek azok a manuálok (Helios, Zuiko 50mm f1.4), csak még nem tudtam kipróbálni őket, mert úton vannak a közgyűrűk. Próbálgatni vettem őket.
Azt csak gondolom, hogy egy mai oly 45mm f1.8 sokkal jobb képeket csinál. Tévedek?
Ja, meg az af... -
Schanyee
senior tag
válasz hibavissza #55437 üzenetére
Amúgy általában igyekszem ott helyben is figyelni, hogy ne legyen ferde a kép, a kompozíciós segédvonalakkal egész jól lehet, csak már elszoktam a manuális fókusztól, ezért arra koncentráltam és eszembe se jutott, hogy vannak alap dolgok, amikre azért érdemes még odafigyelni
Hogy én is írjak valamint a 14mm-es fix kérdéséről (inkább felhasználói tapasztalat, mint minőségbeli összehasonlítás):
Nekem volt/van az első generációs 14-42-es Pana kit objektívem, 14-es fixem és a 12-32 is. Azon a szinten amin én vagyok nem igazán látni különbséget a minőségük között. Az előbbi nincs már meg, első objektívem, nekem a felépítés minőségén és a méretén kívül nem volt vele semmi gondom. Aztán mikor a mérete sok volt, kaptam kölcsön a 14-es fix-et. Igazából mérete miatt nekem verhetetlen volt akkor. Elég hasznos az a kis fényerőbeli előnye is, még egy kicsit a DOF-al is lehet játszani. Azt később meg is vettem, mikor a 20-as volt az egyetlen nagylátóm, mert tájakat szeretek fotózni, így elég jól jött. Bármikor nálam lehet a kittel ellentétben. Ha választani kellene a 2 között, akkor mivel nekem a 42mm-es tartomány annyira nem fontos mint a kis méret, ezért a fix-et választanám gondolkodás nélkül. Aztán azóta lett a 12-32, nos azóta nem volt fent a 14-es fix egyszer sem, szóval erősen gondolkodom, hogy el kellene adni, csak fölöslegesen áll itthon a polcon. Az kicsi is, a felépítésével sincs semmi bajom, sőt elég jó.Hogy legyen valami techno is, elővettem 3 hasonló szituációs képet, nálam határozottan a 14-es fix-nek van a legjobb képminősége a kép közepén, 2.5-ös rekeszen határozottan részletgazdagabb a képe a többinél. Utána jön a 12-32 és talán hajszálnyival mögötte a 14-42 portrénál, viszont tájképnél meg fordítva éreztem. Bár ezek olyan dolgok, hogy a gyártási szórás miatt nincs is sok értelme szerintem összehasonlítani. Meg azt vettem észre, a 12-32-nél a rekeszt növeli szivesebben a váz, a másik kettőnél meg a záridőt és a diffrakció miatt az már nem mindegy hogy 1/250 mellett f9 vagy 1/2000 mellett még csak f/4.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz hibavissza #56082 üzenetére
Hátsó obisapka.
Mondjuk olcsóbbak, mint azok az objektívek, amiket az Oly vázsapkaként árul.
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #56272 üzenetére
srgb, az összehasonlítást valamikor megcsinálom, csak találjak modellt
-
madgie
titán
válasz hibavissza #56272 üzenetére
Nem mindegy, miben használja a gépet ,ha a számítógépen keletkező RAW nem tetszik neki?
Nagy kár, hogy a LR nem ismeri a Pana színmódjait, az talán segítene kicsit az ügyön.
-
madgie
titán
válasz hibavissza #56278 üzenetére
Azt írta.
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #56280 üzenetére
amióta panasonic-om van csak azóta van gondom a színekkel, szal a g3-al lesz a gond nem a színterekkel...de amúgy igen, megvannak. a macska vigye el milyen drága az e-m5, ha x-e1 áron menne, már ebben a hónapban vennék egyet
jpegezni próbáltam az elején én is, de a wb-t meg a kiégéseket nem sikerült helyrehozni pár amúgy igen jó képen, így mentek a kukába... azóta rawozok, főleg mert a jpg-ken is elmatatnék amúgy is, szal nekem ez nem jelent +időt.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Én szívesen bekalibrálnám neki, de még hozzám képest is nagyonkeleten lakik a koma.
-
MrChris
nagyúr
én is ezzel szenvedek, kalibrálatlan monyón se tetszett. Kalibráltam az eizo-t de ilyen szempontból nem volt sok jelentősége. A flikkeren is néha kiszúrni hogy mikor váltott a delikvens olyról panára
Van akinek van szeme hozzá, van akinek nincs, van kollégám aki nem érzett különbséget a tn és ips monitor között, pedig nem színvak. És ugyan így hifiben... -
madgie
titán
válasz hibavissza #56342 üzenetére
Az az igazság, hogy ezeknek a régi objektíveknek sokszor olyan képe van, mintha valami szűrőt raknál a képre. Ebben az esetben az a fura a fórumtársnak, hogy a színileg kifogásolható darabokat szépen palástolta az Oly kitűnő színvilága, ezzel szemben a Pana sokkal
szarabbőszintébb, azzal nem fog eyecandy tónusokat kapni (legalábbis ezekkel az objektívekkel).Nem vagyok ám ilyen penge a régi MF objektívek témájában, de sokat levelezek FEDman-nel, aki keni-vágja az ilyesmit, bő gyakorlati tapasztalattal (már a legelején megmondta ő is, hogy jjeahh utálni fogja a Panát ).
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #56476 üzenetére
nekem ekvivalens 40mm jobban tetszene meg kicsivel több, ~f2 fényerő. És akár 100e-t is megadnék érte
-
titán
válasz hibavissza #56722 üzenetére
Panára Panát, Olyra Olyt. Cipőt meg a cipőboltból. Ennyi.
-
madgie
titán
válasz hibavissza #56722 üzenetére
A stabi a józanéletűeknek való
-
madgie
titán
válasz hibavissza #56737 üzenetére
Légzési technika milyen? Kifúj, tart, pici relax, stabil tartás megy?
-
MrChris
nagyúr
1/80? Mitől van? Azért az már nagyon rövid.
-
gorgo
őstag
Nekem egyszer volt ilyen problémám, az új 14-140 v2-vel, de annak oka a shutter shock volt. Ott sem 100% esetben, de az arány elég tragikus volt (~50% szellemképes) de csak egy jellemző záridő tartományban (1/60 - 1/120 vázfüggően). Nem is volt meg soká az obi...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
törölt tag
válasz hibavissza #56866 üzenetére
Az amúgy tényleg udvarias bizt. őrök azt mondták, hogy ezt adta ki nekik az igazgató utasításba. Fogalmam sincs. Elvileg még közterület is, nem ?
Amúgy sík buta az ilyen... Sony A7R + Zeiss OTUS, ha már ipari kémkedni akarnék - csak mit ? A kő szobrokat, vagy a kő korlátokat, vagy mégis mit ?
Egy igen buta országban élünk.. gondoltam rá, hogy megblogolom a 444-nek...
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #56866 üzenetére
Nemtom, Apám nyakában E1-el szétfotózta 3 obival, senki sem szólt.
-
törölt tag
válasz hibavissza #56876 üzenetére
Aha dettó, külön layer-en élesítés és zajszűrés, így a végeredmény gyönyörű lesz - mindezt puha ecsettel, finom szélekkel (feather) stb. Mert a 75 1.8 élessége amúgy pazar.. egy vadállat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...