Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51951) bluobluo75 válasza Quent1n (#51950) üzenetére


bluobluo75
őstag

Én változatlanul maradok az aláírásomban leírtakhoz, azaz csak újonnan, gyári bontatlan gép kell!
50.000 forinttal meg a gyerek kicsit (inkább nagyon) el van szállva, de az utánvétes ügyintézéssel meg mégjobban, mert a szállítás teljes értékét ráterhelheti a címzettre! :DDD
Olyan meg nincs, hogy nem veszem át, akkor minek rendeli meg??? ...pfff :W
Utalni meg a Prohardver is figyelmeztetett már mindenkit, hogy "ne utalj"!
Én biztos nem fogok :N

[ Szerkesztve ]

(#51952) sanzi89 válasza bluobluo75 (#51951) üzenetére


sanzi89
addikt

Akkor sok sikert a nemvásárláshoz, felesleges is tovább spam-elni a topikot.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#51953) blackmoto válasza bluobluo75 (#51951) üzenetére


blackmoto
senior tag

:U

:W

(#51954) creation válasza Quent1n (#51950) üzenetére


creation
senior tag

Ne haragudj, de sehol nem írtam árat, hogy meddig mehet :R

Rámutattam egy kis kompaktra, ami iszonyat olcsó, de egy szóval sem mondtam, hogy az az árkategória érdekel. (Persze azért ragadjunk meg a realitás talaján. A cég területéről a gép soha nem fog kilépni.)

A külföldi rendelés sajnos nem játszik, mi több még az is meg van szabva, hogy honnan tudom beszerezni, ugyanis zárt céges beszerzési láncunk van. Így elsősorban az érdekel, hogy a feladatra megfeleljen. És kb az érdekel, hogy milyen típus az ami jó lesz.... Azt hogy honnan vesszük meg az már a beszerzési osztály feladata, nem az enyém :)

Tehát akkor a kérdés még ugyanaz.

"Munkafolyamatok dokumentálására vadászok olcsó kompakt gépet. Nem fogok a világ másik végéről fotózni semmit. Így a zoom maximum a makróknál jön szóba.
Feladata egy mérőszobán előforduló termékek dokumentálása (hogyan van felhelyezve méréshez), esetlegesen reklamációk kezeléséhez (makró egy furatról, repedésről, sérülésről).
Saját akkus modell lenne a legjobb, akkor nem kellene töltőt venni meg aksikat, amit aztán mások elkunyerálhatnak. Fémházas (némileg behatásoknak ellenálló modell) előnyben. De az ellenkezőjéről is meggyőzhető vagyok."

Köszönöm segítségeteket előre is :R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51955) DJGABI


DJGABI
addikt

Üdv!

Jelenleg a családban egy Pana DMC-FS42 van, szoktam vele néha fényképezgetni, de inkább szenvedés a használata, baromi kevés a beállítási lehetőség, valami komolyabbat szeretnék. Használt gép lenne, bridge-ben gondolkozom, a 720p videó jó lenne, ilyen 20k kategória környékén Fuji S2950, S4000 ilyeneket nézegettem. van valami best buy? tudnátok valami ajánlani?

Előre is kösz

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#51956) czanga válasza Quent1n (#51950) üzenetére


czanga
őstag

Végre egy válasz köszönöm! :R Mindkettőnek megnéztem a tesztjét én is, de a saját konklúziót direkt nem írtam, de az álltalad felsoroltakon kívül is pl a CMOS szenzor nekem szimpatikusabb, illetve az itteni vélemények is. Lehetne még sorolni, de lényeg a lényeg:

Canon ixus 115 HS lett végül, ebből már leszürhető. :) Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Gyors szoftver, jó képeket csinál, egy kis állítgatás után főleg. Ráadásul ez 12 000 Ft volt, míg a Nikon 23 lett volna.

(#51957) Quent1n válasza bluobluo75 (#51951) üzenetére


Quent1n
senior tag

A gyereknek van esze :) Tudja, hogy a gép újonnan most 100k HA lehet kapni, de inkább nem. Garit van rá, szóval annyira nem rossz bolt, ez van most sajna, bár szerintem az LX7 jobb vétel 75ért használtba.

Ha viszont ragaszkodsz az újhoz akkor sajna ennyi, ilyen áron nincs új/bontatlan gép hasonló specifikációkkal a piacon.

creation: Igen azt kihagytad, hogy mi a limit árba :) A külföldi linket nem azért adtam, hogy onnan rendeld csak hogy egész jó kis ajánlókat tudnak írni egy-egy árkategóriára. Egyébként szerintem ilyen feladatra szinte bármelyik beépített vakus kompakt gép megfelel. Egyébként ezt pl. szoktuk ajánlani a dönthető vaku miatt ami beltéri fotózáskor nem hülyeség, mert nem direktbe veri a fényt ugye.

czanga: Ennyiért szerintem elég jó vétel volt, használjátok egészséggel! :)

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#51958) bluobluo75 válasza sanzi89 (#51952) üzenetére


bluobluo75
őstag

???

(#51957) Quentin: Ha nincs, akkor majd lesz.... kamera áráért úgy sem fogok fényképezőgépet venni :R

[ Szerkesztve ]

(#51959) creation válasza Quent1n (#51957) üzenetére


creation
senior tag

Köszönöm segítséged. Megfontolom az utóbbi előterjesztését, mert pl egy furat makrózásánál elég a környezetének derítése, akkor pedig jól jön, ha nem telibe tolja... :R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51960) XFoxyX


XFoxyX
tag

Sziasztok!

Fényképezőt szeretnék venni kb 50.000Ft-ig. Teljesen buta vagyok ebben a témában nem tudom ,hogy milyet érdemes. Kisebb faját szeretnék hogy könnyen lehessen hordozni.

(#51961) Nimda


Nimda
addikt

Panasonic LX7 és a Sony RX100-as fényképezőgép között vacilálok, képtelen vagyok dönteni.Ha esetleg valakinek van hosszútávú tapasztalata, kérem ossza meg velem.

Meghibásodás, kezelhetőség, stb.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#51962) vond válasza Nimda (#51961) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Próbálj meg az igényeid alapján kizárni dolgokat. Nekem pl. sok lenne az RX100 29mm-es nagylátója. De valakinek meg túl nagy az LX7 mérete a Sony-hoz képest. De van még egy csomó ilyen tulajdonság, amiben különböznek.

Amúgy meg: tesztek, leírások, felhasználói tapasztalatok, képes, videós összehasonlítások, stb.: [link]

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#51963) Nimda válasza vond (#51962) üzenetére


Nimda
addikt

Köszi az infot, a látószög el is kerülte a figyelmemet, így egyelőre az LX7 felé billent a mérleg :)

(#51964) Sage83


Sage83
aktív tag

Sziasztok!!

Fuji x 30 al van már valakinek valami tapasztalata??

Válaszokat előre is köszönöm!! :R

Igazából 3 közül lesz valamelyik csak nem tudok dönteni, hogy melyik legyen!?

Fuji x 30 vagy Sony dsc rx100 vagy canon g16 :Y

(#51965) wickkky


wickkky
újonc

Üdv Mindenkinek!
Eléggé tanácstalan vagyok. Végigolvastam egy csomó review-t és fórumot(a topicindítóját is), de mivel nem értek a dolgohoz nehéz dönteni.
Eddig egy ajándékba kapott Casio exilim ex z9-esem volt.Amerikból hozták nekem kb 5-6 évvel ezelőtt, kiválóan működött és az akkuval sincs a mai napig semmi baj(emiatt húzok a Li ionos akksis gépek felé). Igazából ma is működik, kültérben nincs is vele gond. Beltérben már annál inkább, és sajnos mostanában inkább beltérben fotózok.
Totál amatőr vagyok, de szeretnék a mostainál picivel jobb gépet.
Szeretnék újat venni, a keret kb 50-60 eFt, és most valamiért a bridge típus tetszik nem ez a kompakt (igen nőből vagyok! ) Bridge-es topicot nem találtam sajna :-(
Ha konkrét gépet nem is tudtok ajánlani, annyit segítsetek mire figyeljek oda!
Mik a jó paraméterek.

Eddig ezek vannak terítéken: Panasonic Lumix DMC-LZ40, Nikon Coolpix L840(ebben csak az elemek nem tetszenek :-S ) .
Köszi szépen előre is!

[ Szerkesztve ]

(#51966) Tin_Shield válasza wickkky (#51965) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Beltérben már annál inkább, és sajnos mostanában inkább beltérben fotózok (...) Szeretnék újat venni, a keret kb 50-60 eFt, és most valamiért a bridge típus tetszik nem ez a kompakt (...)

El kell keserítselek ez ebben a formában nem fog összejönni. A beltéri fényképezéshez a minél nagyobb (és jobb) szenzor, és minél fényerősebb optika a legfontosabb (esetleg komolyabb rendszervaku), és pont ez a kettő nincs meg a bridge gépekben (sokszor még a vakupapucs is hiányzik). Pontosítok, az ebben az árkategóriában kapható bridge gépekben.
Szóval el kell gondolkozni mi a fontosabb a képminőség (kül- és beltéren) vagy a nagy optikai zoom és a "fénykepzőgépes" külső. Konkrét típus nélkül (mivel nem tudok jó szívvel ajánlani 50-60e Ft-os bridge gépet), ezeket érdemes figyelembe venni: optika fényereje, szenzor mérete, esetleg még a szenzor típusa.

(#51964) Sage83

Fujifilm X topikban van több embernek, a nagyfőnöknek is :)

(#51967) Sage83 válasza Tin_Shield (#51966) üzenetére


Sage83
aktív tag

Okok,köszi mindenképpen megnézzem!!! :R

Amúgy egyre jobban tetszik a fuji x 30 ,már csak az árával kell megbarátkoznom... :)

(#51968) bluobluo75 válasza Sage83 (#51967) üzenetére


bluobluo75
őstag

:DDD az nehéz lesz!

(#51969) sideburns


sideburns
aktív tag

Edigitálnál most van 10% akció Panasonic gépekre, LX7 95k, FZ200 97k, LX100 202k, stb. sőt MILCekre is vonatkozik, GF6 is beesett 100 alá.

Sőt: Nikon 1 S2 70k

(#51970) Lacesz88


Lacesz88
tag

Kedves forumtársak!

A segítségeteket szeretném kérni. A barátaimmal nyaralni megyünk 1 hét múlva Görögországba és vásárolni szeretnénk egy vízálló/sportkamerát, hogy az élményeinket megörökítsük videók és képek formájában. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy összedobnánk a pénzt és vásárolnánk kb 30 ezer Ft értékben egy ilyen masinát, de gyakorlatilag egyikünk sem egy nagy fotó és videómágus. Amit fontosnak tartanánk, hogy viszonylag korrekt minőségű, viszonylag élethű képek és videók készüljenek. Mindenképp vízbe is vinnénk a gépet, ott is videóznánk, szóval csak ilyet vásárolnánk.

Nézelődtem már, hogy milyen lehetőségek vannak ebben az árkategóriában:
Amiről pozitív véleményeket olvastam az a Nikon coolpix S32-33 gépei, továbbá az sjcam sj4000. Ezek képezik nagyjából ezt az árszintet.
Aki tud kérem adjon némi információt ezért a pénzért mi lenne a legmegfelelőbb választás, ha nem a fentiek közül valamelyik akkor esetleg mi más jöhet szóba? Előre is köszönöm mindenkitől a segítséget!

(#51971) t.benedek válasza Lacesz88 (#51970) üzenetére


t.benedek
tag

Szia,

Nem ez a legmegfelelőbb topic erre, hanem ez.
SJ4000-et nyugodtan veheted, jó fényben jó videókat lehet vele csinálni. Fényképezésre (szerintem) teljesen alkalmatlan. 1080p-s felbontás már elég ahhoz, hogy ha szükséges a videóból utólag kivehess képeket. A fényképek sem lennének sokkal jobbak, amiket csinálni tudsz vele. Én síeléshez használtam, arra tökéletesen megfelelt.

(#51972) wickkky válasza Tin_Shield (#51966) üzenetére


wickkky
újonc

Köszönöm szépen a segítséget.
Lehet, hogy inkább a kompatnál maradok akkor. Ahhoz meg van itt tanács a fórumon bőven. ;-)
További szép napot mindenkinek!

(#51973) PofaJenö válasza wickkky (#51972) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Talán ez ? [link]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#51974) geristar


geristar
tag

Barátnőm szeretne venni magának fényképezőgépet.
Teljesen amatőr felhasználásra, maximum nyaralás megörökítésére használná.
A felhasználható keret max 28-30k lenne. Tudom, hogy nagyon kevés, de tudnátok ajánlani valami jót, amivel azért normális képeket lehet készíteni?

(#51975) PofaJenö válasza geristar (#51974) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Egy kicsit több csak http://www.tennofoto.hu/webaruhaz/fenykepezogepek/kompakt/nikon-coolpix-s3700-digitalis-fenykepezogep-1917.html

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#51976) Tin_Shield válasza geristar (#51974) üzenetére


Tin_Shield
őstag

használt gépet vennék, pl ezt, két-három éve a Canon SX2xxHS sorozat az ajánlott kompakt gépek egyike volt, Van PH teszt (az SX230HS-ről, csak a GPS a különbség)

[ Szerkesztve ]

(#51977) Zafi


Zafi
tag

Sziasztok!
Pana lx7-em töltőjét otthon hagytam!!!! Van más lehetőség a töltésre vagy ezt meg szívtam???Minden megoldás érdekel. /vegyek egyet azt hagyjuk /

(#51978) wickkky válasza PofaJenö (#51973) üzenetére


wickkky
újonc

Pont ezt néztem ki én is! Ma meg is rendelem! :-) :P
De köszi szépen!

[ Szerkesztve ]

(#51979) nextman


nextman
aktív tag

Mi a velemenyetek a Sony Dsc RX100-rol?

Megeri az arat?

(#51980) asdf_ válasza Zafi (#51977) üzenetére


asdf_
veterán

En egyszer egy beteglazodott telefonnal kenyszerultem az alabbi MacGyver modszerre akksitoltes kapcsan: ;)

220-as usb tolto, bele usb kabel, melynek az eszkozbe dugos veget levagtam, merev drotbol hajlitottam erintkezoket az akksi polusai fele, aramkorlatozonak pedig egy zseblampaizzo. Ha van multimetered es tudsz valahol forrasztani, akkor -iszonyat ovatosan es vigyazva, mert nagyot robban egy ilyen akksi es eletveszelyes - tudsz egy ilyet csinalni. Egyedul hagyni nem szabad, es mivel nincs toltoaramkor, nem hagyja abba a toltest, szoval neked kell kihuzni.
Ha az otthonhagyast ugy kell erteni, hogy nyaralni mentel, akkor viszont gaz a szitu. :/

[ Szerkesztve ]

(#51981) Zafi válasza asdf_ (#51980) üzenetére


Zafi
tag

Igen otthon hagytam, nyaralunk! Várom azért az ötleteket,hát ha megvalósítható valamelyik. Van nálam pálinka,fogpiszkáló meg kés. :C

(#51982) vond válasza Zafi (#51981) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ha pálinka van, akkor nem lesz gond. :D Igyál annyit, hogy ne érdekeljen a fényképezés.

Viccet félretéve, szerintem bukó. Nem hiszem, hogy nyaralás alatt össze tudsz erre ütni valami értelmeset. Úgyhogy marad a spórolás az akksival, vagy gyors töltő (esetleg előre feltöltött akksi) rendelés és szállítás a nyaralás helyszínére.

Annak mennyi az esélye, hogy találsz ott valakit, akinek ugyanilyen gépe van, és magával vitte a töltőjét is? Mert esetleg még ez is lehet egy megoldás. Elég népszerű gép az LX7, nem valami beszerezhetetlen ritkaság, úgyhogy ha olyan a helyzet, én megpróbálnám ezt is. Pl. körbekérdezés a neten (PH, fotós fórumok, stb.), szálloda, strand recepció, hangosbemondó, ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#51983) forras2


forras2
őstag

Sziasztok!

Olyan gondom lenne, hogy vettem 1 Nikon Coolpix L340-es gépet.
Próbálgattam vele pár képet nappal is, és éjszaka is...
De éjszaka csak akkor vakuzik, ha maximálisan rázoomolok valamire...
Ez vajon mitől lehet?
Én rontok el valamit? A beállításokban nem találtam vakuvak kapcsolatos lehetőséget...
Automata vakuzás be van kapcsolva, még sem teszi a dolgát, csak a korábban említett esetben...

(#51984) asdf_ válasza Zafi (#51981) üzenetére


asdf_
veterán

(#51985) Zafi


Zafi
tag

Köszönöm mindenkinek, szerencsére sikerült megoldanom 1 táppal meg alufóliával ezek voltak a vezetők!!A lényeg, hogy sikerült és nem vágtam haza az aksit. :C

(#51986) vond válasza Zafi (#51985) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Az nem gyenge. ;] Képet remélem csináltál. :D

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#51987) Quent1n válasza nextman (#51979) üzenetére


Quent1n
senior tag

A 109 ezret megéri a 129-öt nem :) Olvashatsz itt róla eleget meg külföldi siteokon is, remek kis gép, leginkább a Pana LX7-et szoktuk közvetlen vetélytársként említeni ebben az árban. A Sonynak nagyobb a szenzora, kompaktabb, a panának jobb az optikája, több kezelőszerv. Nézz képeket mindkettőről olvasgass és dönts :) Persze játszhatnak más gépek is de szerintem ebben a kategóriában ez a kettő a legerősebb. Nekem az LX7 összességében egy kicsit szimpatikusabb még akkor is ha kisebb szenzora van.

Többieknek info, befutott már több bolthoz is a Sony RX100 MK IV valami elképesztően irreális nyitóáron 379.000 forintért. Szerintem ez elég nonszensz ezért a gépért, akármennyire is okosabb lett. Ilyenkor áldom az eszem, hogy nem vártam rá.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#51988) Fedo82


Fedo82
újonc

Segítsetek dönteni! Nikon coolpix L840 (tetszik a dönthető LCD) vagy Olympus SP-100EE (a kereső jó ötlet, megbízhatónak tűnik) vagy Canon PowerShot SX520 HS (a mostani is Canon, nagyon megbízható). A srácaim sokat sportolnak, őket szeretném közben fotózni (zoom, mozgást jól vegye, beltérben is jó képet csináljon). Nagyon tanácstalan vagyok, botban azt ajánlja ami van, vagy amiért több jutalékot kap :(

(#51989) Quent1n válasza Fedo82 (#51988) üzenetére


Quent1n
senior tag

Keret ami ráköltenél? :)

Egyébként ezt a gépet szoktuk ajánlani ilyen célokra: [link]

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#51990) Fedo82 válasza Quent1n (#51989) üzenetére


Fedo82
újonc

Indultam 70ezertől, tegnap este 80ezernél jártam. A 100ezer már picit sok :F

(#51991) vond válasza Fedo82 (#51990) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Bőven megéri azt a plusz 20-30 ezret. Nagyzúmos, nem cserélhető optikás gépek között nagyjából ez az első, amit érdemes megvenni. Persze el lehet a többivel is bohóckodni, de fényerőben és ezen kívül még más dolgokban is sokkal jobb, mint a linkelt gép.

A teljesség igénye nélkül:

- nagylátón fél-egy, telében 2-2,5 fé előny, ami azt jelenti, hogy amíg az FZ200-on ugyanolyan záridővel ISO100-on lődözöl, addig az SX520-on ISO200-400-800-on.
- kihajtható kijelző
- jobb EVF
- FullHD 50p/60p videó
- nagyobb záridő intervallum
- több ki- és bemenet

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#51992) elcse


elcse
csendes tag

Sziasztok,

Valahogy 60e alatt kellene maradnom.
Ami fontos:
- széles látószög (25 v alatta)
- az árhoz képest jó lencse (f 2.8 - 3.2 max)
- a hatékony vaku (sok fotózás rossz fényviszonyok között)
- 1080p video
- tartósság (már 2 szappantartó fáradt el - letörő pöckök, alkatrészek, stb, pedig vigyázok rá, csak az olcsók egyszerűen szarok ezen a téren)

2 maradt fent a rostán:
- Olympus Stylus SH-60
- Samsung WB352F

SH-60 mellett szól, nekem fontossági sorrend: fémház, erős vaku, jobb makró, jobb sorozatkép, SD kártya
Samu mellett szól: jobb fényerő és látószög, manuális fókusz, okos (wifi, nfc, tapi lcd)

Szerintetek melyik?

(Vagy gyűjtsek egy Nikon 1 S2-re? :) )

(#51993) PofaJenö válasza elcse (#51992) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Kicsit több de .... [link]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#51994) sideburns válasza PofaJenö (#51993) üzenetére


sideburns
aktív tag

De mi?
Nem fejezted be a mondatot. Érdekelne a vége.

(#51995) Exom


Exom
tag

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Egy kis történelem: Eddig volt egy Canon A720is gépem + egy Panasonic NV-GS400 miniDV kamerám. Mindkettőnek, de főképp a minidv -nek lejárt az ideje.

A fényképezőgéppel nem voltam megelégedve, de elvoltam vele. Volt korábban már APS -es DSLR gépem is, + optika hozzá, de azt igaziból autómata álláson használtam legtöbbet. A korábbi tapasztalatok alapján mondhatom, hogy kizárt hogy optikát cseréljek fényképezőgépen, nem hobbim.

Amit szeretnék: 1 db eszközt szeretnék vásárolni, amivel tudok fényképezni jobb minőségben, és tudok FullHD -ban videót készíteni. (lehetőleg 25p, 50p). A videó felvétel minősége lenne számomra a fontosabb.

A fényképek esetében családi fényképekről lenne szó, többnyire fényszegény környezetben, gyakran vakuval. Nem fényképezek gyorsan mozgó gyereket, még nyaralásra vinném magammal. A videó is hasonló környezetben készülne.

Nézegettem gépeket (LX7) amivel a kicsi zoom a problémám. Szeretnék olyan 6 - 10 szoros zoomot. A keret 100 - 130. Ha muszáj, lehet kicsit több is.
Milyen gépet tudnátok nekem ajánlani? Ráérek a vásárlással, tudok várni.

[ Szerkesztve ]

(#51996) Quent1n válasza Exom (#51995) üzenetére


Quent1n
senior tag

Hali!

Hát képminőségbe nem fogja ugyanazt hozni de elsőre ezeket tudom mondani amik megfelelnek a kritériumoknak:
Oly Stylus 1
Nikon P7800

Két gépre lenne érdemes várni esetleg, az egyik a Nikon P8000, a másik a Canon G17 de egyik se lesz 100 ezer körül az tuti.

Egyébként én lemondanék a nagyobb zoomról és maradnék az LX7-nél vagy Sony RX100 MKI-II vagy Canon G7x gépeknél, esetleg Fuji X30.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#51997) Nimda válasza Quent1n (#51996) üzenetére


Nimda
addikt

Az Oly Stylus1 valami észbontóan jól (is) néz ki élőben, csak drágább volt mint egy belépőszintű DSLR.Vérzett is a szívem érte, de nem mégsem azt választottam.

[ Szerkesztve ]

(#51998) Exom válasza Quent1n (#51996) üzenetére


Exom
tag

Köszönöm az infót.
Miért mondanál le a nagyobb zoomról? Annyival jobb az LX7 és az RX100 videóban?

(#51999) mazsi70 válasza Exom (#51998) üzenetére


mazsi70
senior tag

A Panasonic ,Sony AVCHD tömörítést használ .Szvsz jobb vele dolgozni .

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#52000) Zafi válasza vond (#51986) üzenetére


Zafi
tag

Itt a kep😉

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.