Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51901) sinick válasza jjeahh (#51900) üzenetére


sinick
senior tag

Érdekes, hogy egy időt invesztálnak tesztelésbe, meg cikk írásba és az egészből az szúrhető le, hogy "az ilyen pontozások sokat nem érnek". Ha ennyire eltérő a pontozás, akkor az egész teszt megkérdőjelezhető.

[ Szerkesztve ]

(#51902) scapegt


scapegt
senior tag

Sziasztok!

Nem találtam topikot, ahol megkérdezhetném, így hozzátok fordulok.

Van egy Panasonic LX7-esem és nagyon sokat kell várni ahhoz, hogy bekapcsolás után videózhassak. Meg tudnátok mondani mitől lehet ez? A memóriakártyára nem foghatom, ugyanis az az egyik leggyorsabb, írási sebessége 45 Mb/s. Elindítom a gépet, látom, ahogy feljönnek az ikonok és hiába nyomom a rec gombot, semmi nem történik. Nagy nehezen kiírja, hogy hány kép fér a kártyára, aztán még jó néhány másodperc és ezer nyomkodás után elindul a videófelvétel ... nagyon idegesítő. Másnak is ilyen? Bár nem rémlik, hogy régen is ilyen lett volna, talán haldoklik a memóriakártya? Vagy csak frissíteni kéne (lehet?) a firmware-t?

Szerk.: Lemértem, 10 másodperc, míg reagál a rec gomb megnyomására. Másnál is ennyi?

Köszönöm előre is! :R

[ Szerkesztve ]

(#51903) sinick válasza scapegt (#51902) üzenetére


sinick
senior tag

Passz, hazamegyek és kipróbálom én is.

Hány másodperc az a nyagyon sokra várás?
Mindig ugyanannyi másodperc?

Nincs hozzá újabb firmware, nem is volt újabb és szerintem nem is lesz újabb. Pedig a dpreview tele van LX7-et érintő és talán firmware frissítéssel orvosolható hibával.

(#51904) scapegt válasza sinick (#51903) üzenetére


scapegt
senior tag

Szerkesztettem az előző hsz-t, 10 mp, viszont az előbb ez kb. 20 is volt úgy, hogy már mérgemben fényképeztem egyet, hátha magához tér, de semmi, aztán még 5-6 másodperc volt és akkor már lehetett videózni.

Eszembe jutott egy talán fontos infó, hogy csinálta már azt is a gép, hogy fényképeztem párat, kikapcsoltam (volna), de kb. 10-20 másodpercre még valami olyasmit írt, hogy írásra várakozás. Mindezt úgy, hogy a bekapcsoló gomb már az OFF állásban volt. Aztán nagy sokára kikapcsolt teljesen.

Lehet tényleg a memóriakártya hibája lesz?

Na, írás közben eszembe jutott még valami ... sok olyan videó van amire azt írja, hogy "Ez a mozgókép nem játszható le", pedig mindent ezzel a fényképezővel készítettem.

(#51905) nextman


nextman
aktív tag

Sziasztok!

Milyen kompaktot ajanlanatok, ami meg ejszakai fotozasra is alkalmas lehet?
Tudom alapvetoen erre nem kompakt kene, nem azert kerdezem, hanem mert a mindennapi eletben szuksegem lenne egy kompaktra, de jo lenne neha egy csillagos eget vagy egy teliholdat is loni vele. Jo lenne nagy zoom is. Van ilyen keszulek?

(#51906) sideburns válasza nextman (#51905) üzenetére


sideburns
aktív tag

Panasonic FZ1000 vagy Canon G3X jó lehet ezekre, amiket írtál.

Minek a teliholdat lefényképezni?

[ Szerkesztve ]

(#51907) nextman válasza sideburns (#51906) üzenetére


nextman
aktív tag

AHROOOOOOO WOO WOOOahhhhh

Szerintem poen.

(#51908) kovisoft válasza nextman (#51907) üzenetére


kovisoft
őstag

Van ráció sideburns kérdésében, mert maga a telihold lapos megvilágítású, nincsenek rajta árnyékok, önmagában nem túl érdekes vagy látványos. Leginkább úgy van értelme teliholdat fotózni, ha egyéb tereptárgyakat is belekomponálsz a képbe, de akkor nem is kell akkora zoom, hogy a Hold majdnem kitöltse a látómezőt. Ha viszont csillagászati jellegű felvételt akarsz készíteni, akkor sokkal érdekesebbek az egyéb holdfázisok, ahol rendes árnyéka van a krátereknek.

(#51909) nextman válasza kovisoft (#51908) üzenetére


nextman
aktív tag

Szerintem pontatlanul fogalmaztam, mert barmilyen fazisu hold erdekel. Akar egy sorozat is a kulonbozo fazisokbol. De azert olyan szinten nem kell csillagaszati minosegu kep, hogy kulon erre a celra vegyek egy profi kamerat, objektivet, stb.

(#51910) tserrof77


tserrof77
senior tag

Üdv, Hölgyek-Urak!

11 éves Konica-Minolta z2-m kezd fáradni, és a pótlására nézegetek gépeket. hülyeazértnemvagyok boltba próbálgattam pár bridge-t és a Panasonic LZ40-ese elég szimpatikusnak tűnik Általános dolgokra, nyralás/síelés eseményeihez, néha pár makró képre (virág, bogár) venném. Van esetleg valami tapasztalatotok róla? Esetleg értelmes alternatíva ebben az ársávban?

Köszönöm előre is :R

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#51911) jjeahh válasza sinick (#51901) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A tesztekkel általában nincs gond, csak ezt a pontozást tartom badarságnak. A fuji jpeg motra legendásan jó, ez alol az x30 sem kivétel. Az lx7 obijánál meg egyszerűen nem tudok nagyobb fényerejűt kompakt fronton, nem mellesleg a képminősége sem rossz... Gyenge fényre meg videózni inkább a panát venném, ha fontosnak tartanám a keresőt és a jó jpeg motrot, akkor a fujit. Persze vannak még extra ficsőrök, amik erre vagy arra az irányba dönthetik a mérleget, de ezek a legkiemelkedőbb jó tulajdonságai ennek a két gépnek.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#51912) sinick válasza scapegt (#51904) üzenetére


sinick
senior tag

Nálam bekapcs, majd LCD-n kép van (kb. 2 mp), majd OSD bejön (kb. 1 mp) és videó gombbal egyből indít (összesen kb. olyan 3 mp). Kártyaformázást próbáltál már?

(#51913) scapegt válasza sinick (#51912) üzenetére


scapegt
senior tag

Nem formáztam az első óta. Bekavarhat vajon, ha sok minden van az sd-n? Lassan törölnöm kéne róla, van rajta adat rendesen, de szerintem még hely is van bőven. Megpróbálom holnap, hátha. Köszi a tippet :)

(#51914) nextman


nextman
aktív tag

Szerintetek van ertelme, hogy egy kameran operacios rendszer fusson, pl. android?
A Samsung Galaxy Camera speckoit olvasgatva ezen gondolkozok, mennyire van ennek letjogosultsaga. Jopofanak jopofa.

(#51915) t.benedek válasza nextman (#51914) üzenetére


t.benedek
tag

Szerintem lenne létjogosultsága. Androidra ugye rengeteg képszerkesztő program elérhető (nem mintha szerencsés lenne egy 4.8" kijelzőn szerkesztgetni a képeket). Ez ilyen fél megoldásnak tűnik nekem: telefonnak sem igazán acélos, meg fényképezőnek sem tűnik annak. Ha kellenek a telefonos fícsörök, akkor érdemes olyan kamerát nézni amiben van wifi és át tudja küldeni a képet a telefonodra.

[ Szerkesztve ]

(#51916) creation


creation
senior tag

Szervusztok.

Munkafolyamatok dokumentálására vadászok olcsó kompakt gépet. Nem fogok a világ másik végéről fotózni semmit. Így a zoom maximum a makróknál jön szóba.

Feladata egy mérőszobán előforduló termékek dokumentálása (hogyan van felhelyezve méréshez), esetlegesen reklamációk kezeléséhez (makró egy furatról, repedésről, sérülésről).

Saját akkus modell lenne a legjobb, akkor nem kellene töltőt venni meg aksikat, amit aztán mások elkunyerálhatnak.

Fémházas (némileg behatásoknak ellenálló modell) előnyben. De az ellenkezőjéről is meggyőzhető vagyok.

Esetleg ez?

Köszönöm segítségeteket előre is. :R

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51917) onodi85


onodi85
újonc

Sziasztok!

Sony dsc hx60 vagy hx90? melyiket ajanlanatok egy abszolut amator fotosnak? melyik gep csinal szebb kepeket?

(#51918) jjeahh válasza onodi85 (#51917) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ennyiért nem lehet már rendes gépet is kapni? :D Elég gyengének tűnnek optikailag...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#51919) bluobluo75


bluobluo75
őstag

Üdv!

Keresek olyan digi gépet mint az Olympus xz-10 csak hasonló áron, lehetőleg bőven 100.000Ft alatt ha lehet, és tudjon nappal is kültérben, beltérben illetve éjszaka is szép képet csinálni.
Ami kritérium volna:
- ceruza akku
- beépített vaku
- lehetőleg kémlelőnyílás legyen rajta
- kb olyan mint az xz-10 csak újabb
Ha van ilyen, linkeljetek már párat!
Köszönöm! :R

(#51920) Pistike65


Pistike65
újonc

Sziasztok!

Kutyáimat szeretném fényképezni, így nagy zoom-al rendelkező bridge gépeket néztem ki, aminek viszonylag gyorsnak kellene legyen. A Sony Cyber-shot DSC-HX300 és a Nikon Coolpix P510en gondolkodok. Melyiket ajánlanátok? Illetve belépő kategóriájú tükörreflexes gép erre a célra megfelelő lenne-e? Mondjuk egy NIKON D3200 + 18-105VR KIT?

Előre is köszönöm a segítséget!

(#51921) jjeahh válasza Pistike65 (#51920) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha szaladó, játszadozó kutyát akarsz, egy dslr megfelelőbb lenne a pdaf miatt, kompaktal esélytelen lesz és saját tapasztalataim szerint egy tele vagy telezoom a legjobb erre a célra, no persze nem nagytele, elég max egy ekv. 200-300mm körüli üveg. Ha viszont pózolós képeket akarsz a kutyuliról, arra jó bármilyen gép, viszont a szuperzoomok helyett inkább egy valamilyen csúcskompaktot ajánlanék...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#51922) darvak


darvak
senior tag

Sziasztok,

Milyen gépet ajánlatok 50-60e és ~100eFt körül?

Samsungot ne, kösz előre is! :R

(#51923) bluobluo75 válasza bluobluo75 (#51919) üzenetére


bluobluo75
őstag

Erre valaki?

(#51924) sanzi89 válasza bluobluo75 (#51923) üzenetére


sanzi89
addikt

Szerintem ma már minden komolyabb - de a komolytalanabb - kompakt gép saját akkuval rendelkezik, nem találni ceruzaelemes gépet.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#51925) Quent1n válasza bluobluo75 (#51919) üzenetére


Quent1n
senior tag

A ceruza akkumulátor résznél már bebuktad. Komolyabb kompakt gépeknél már rég elhagyták az ilyen cuccokat. Kereső némelyiken szokott lenni némelyiken nem igazából az se létkérdés plusz lehet kapni napellenzőket az LCD-re vagy akár fullos (bár kényelmetlen) átalakítót ami teljesen leárnyékolja az lcd-t és kvázi keresőt csinál belőle. Modernebb gépeknek szerencsére erős fényben is jól látható az LCD-je, illetve ha RAW-ba fotózol akkor úgyis lehet korrigálni utólag.

Az ár is húzós kérdés mert bőven 100 alatt nem kapsz olyan gépet amit írtál, ez van sajnos. Ha olyan kell mint az XZ-10 akkor az LX7-el járnál talán a legjobban de az 100ezer, sajnos itt kezdődnek a komolyabb kompaktok. Esetleg nézz valami MILC-et ha a kompakt méret nem annyira fontos abba talán olcsóbban is kijöhetsz ha pontosan megmondod mire kell, azon túl, hogy "szép képeket csináljon nappal meg éjszaka". :)

darvak: Mire kell? Új vagy használt?

onodi85: Ha van annyi pénzed, hogy megvedd a HX90-et akkor sokkal jobban jársz az RX100-as Sony-val. Ha 150-ig el tudsz menni árba akkor meg RX100 MKII vagy Canon G7x. A két HX kompakt meg van nagy zoomjuk de kb. ennyit tudnak sajnos. Persze ha a zoom fontos szempont és a kompakt kiszerelés is kell akkor nincs mese :)

nextman Szerintem egy Android nem való egy komoly gépre, inkább egy zártabb rendszert tudnék elképzelni amit erre fejlesztettek. Aminek én fenemód tudnék örülni ha lenne a WIFI-s gépekbe facebook, insta, flickr stb. app és egy nyilvános hotspotról fel tudnám nyomni a képeket, nem kéne telefonra küldözgetni aztán onnan fel. Más hirtelen nem jut eszembe ami annyira kéne és telefonon nincs meg. :) Esetleg valami képszerkesztő de max ilyen effektezés, vágás, forgatás stb. szóval ilyen alapdolgok amit a tapicskolós kijelzőn gyorsan meg lehet csinálni.

scapegt: Ilyenkor az első lépés egy memóriakártya csere persze csak kölcsönbe egyet ha tudsz. Tedd rá ugyanazokat a képeket/videókat, ha azzal is szórakozik akkor gép, ha meg vajsimán megy akkor kártya. Nem tudom hány képed/videód van a kártyán de az is lehet, hogy szimplán törölni kéne párat, mert egyszerűen sok a gépnek.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#51926) bluobluo75 válasza sanzi89 (#51924) üzenetére


bluobluo75
őstag

Az a baj a gyári akkukkal, hogy ha kileheli a lelkét akkor igen nehéz hozzájutni, ha meg van is, jobb utángyártottat ahogy hallottam, mert az eredeti nagyon drága.
A ceruzát meg akár a Tescoban is találsz :U
Ezért ragaszkodnék inkább a ceruza akkuhoz...

(#51927) bluobluo75 válasza Quent1n (#51925) üzenetére


bluobluo75
őstag

Az LCD azért aggaszt, mert verőfényes napsütésben gond lehet vele.
Nem tartom nagyra vágyónak magam, de ha nincs hasonló mint az xz-10 volt annó, akkor egy kisebb gép is jó, csak 60e Ft-tól ne legyen drágább, meg jó volna ha tudásban azért minnél jobban hasonlítson rá.
A mostani Kodak gépemen záridőt nem lehet állítani, új gépen meg jobb volna ha már éjszakai képet szeretnék csinálni.
- Konkrét típus kéne mi a jó ár érték arányban van 50-60e Ft környékén.
- Videó készítés is jó volna ha lenne legalább 720p
- 12, vagy 16 megapixel
- új gép kell mindenféleképp, használt nem kell!
nem tudom mire vagy még kíváncsi...
Egy kb 2003-as Kodak gépet váltana
MILC-hez nem értek, nem tudom melyik kategória...

[ Szerkesztve ]

(#51928) jjeahh válasza bluobluo75 (#51926) üzenetére


jjeahh
nagyúr

sanzi89-val egyetértek, amúgy nem olyan nehéz hozzájutni az utángyártott akksikhoz és nem adják meg olyan hamar magukat :N Nekem a vázaimhoz 17 akksim van, ebből 13 olcsó kínai noname utángyártott és soha egyikkel sem volt gondom, szal szerintem kár a ceruzaelemhez ragaszkodni, mert ez alaposan leszűkíti a kört pár ósdi elavult gépre ;)

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#51929) sanzi89 válasza bluobluo75 (#51926) üzenetére


sanzi89
addikt

eBay-en lehet olcsón találni normális utángyártott aksikat. De sok esetben egy powerbank is gyógyír lehet, ha a gépben tölthető az akku, szerencsére egyre több gép ilyen.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#51930) faki_ válasza bluobluo75 (#51927) üzenetére


faki_
senior tag

A MILC a tükör nélküli cserélhető objektíves gépeket jelöli. Méretben sokszor alig testesebbek egy kompaktnál és a nagyobb szenzorból adódóan jobb a képminőségük. Objektíveket meg nem feltétlenül kell cserélgetni, a kitobijukkal is el lehet lenni, ugyanakkor nem zárod ki egy esetleges későbbi bővítés lehetőségét.

A keresőről és az AA akksikkról ugyan le kellene mondani, de ilyen áron most valószínűleg nem kompaktot vennék: Nikon 1 S2 + 11-27,5mm: ~70e Ft (nem ismerem a konkrét típust, a szenzor mérete a kompaktokban és a gyakoribb MILC-ekben használtak között van).

(#51931) creation


creation
senior tag

Szervusztok,

Kérlem az illetékeseket, vessenek erre is egy pillantást és véleményezzék: #51916

:R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51932) bluobluo75 válasza jjeahh (#51928) üzenetére


bluobluo75
őstag

Jó, tegyük fel jó a hozzáadott akku, már csak arra vagyok kíváncsi melyik az a gép ami jó ár érték arányban max 60e Ft-ig?

(#51929) sanzi89: Ebay-ról nem szoktam venni, csak itthoni bolt érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#51933) bluobluo75 válasza faki_ (#51930) üzenetére


bluobluo75
őstag

Ebben az ársávban most a Nikon 1 S2 a legjobb?

(#51934) faki_ válasza bluobluo75 (#51933) üzenetére


faki_
senior tag

Ennyire nem értek hozzá, remélem, majd valaki segít! Szerintem egy hasonló árú kompaktnál jobb.

(#51935) sanzi89 válasza bluobluo75 (#51933) üzenetére


sanzi89
addikt

Ebben az ársávban újonnan nem nagyon van a Nikon 1-nél olcsóbb cserélhető objektíves gép. Esetleg leárazott Samsung-ok, de azok nagyobbak és inkább 80k körül vannak.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#51936) darvak válasza Quent1n (#51925) üzenetére


darvak
senior tag

Új, lényeg,h kicsi legyen.

Csak emlékfotózásra, kirándulás, ilyesmi, de ez a két árkategória érdekel.

Lx7, RX100-at néztem, picit nagy, inkább ilyen zsebrevágós kéne, de abból valami komolyabb, nagy szenzorral.

De lehet a méret még kompromisszumos lesz, elsőre kéne tipp egy 100e körüli áron, meg mit lehet kapni 50-60e körül.

Majd MILC-et is kérdezek.

DSLR most nem játszik erre a célra.

(#51937) bluobluo75 válasza sanzi89 (#51935) üzenetére


bluobluo75
őstag

Konkrét típus érdekelne, hátha rátudnék keresni, mondjuk a Nikon 1 S2-ről nem nagyon találok prohardveres tesztet, csak 1 cikk volt, 2014-05-14 12:15-es rovat

(#51938) mazsi70 válasza bluobluo75 (#51937) üzenetére


mazsi70
senior tag

Nikon 1 S2

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#51939) bluobluo75 válasza mazsi70 (#51938) üzenetére


bluobluo75
őstag

Ezt már olvastam korábban, köszi :R

(#51940) Lacy6 válasza darvak (#51936) üzenetére


Lacy6
senior tag

RX100-nál kisebbet akarsz, de még a MILC is érdekel? Ez szerintem elég erős ellentét....
RX100-nál lényegesen kisebb nagyobb szenzoros gép nincs is, vagyis én nem tudok róla h lenne. Főleg ilyen árkategóriába...

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#51941) bluobluo75 válasza mazsi70 (#51938) üzenetére


bluobluo75
őstag

A tesztfotókat elnézve elég jó képet csinál, csak kicsit drágállom a masinát.
Azért, mert nem ártana még mindenféleképp 1 akku hozzá + egy jobbfajta SD kártya és ez plusz kiadás :(

(#51942) Quent1n válasza darvak (#51936) üzenetére


Quent1n
senior tag

RX100-nál kisebb gép hasonló tudással legjobb tudomásom szerint nem létezik :) Nekem ugye Canon G7x van ami kb hasonló méret és zsebre lehet tenni. Nem egy szűk farmerba (vagy ott max farzsebbe) de egy ilyen nyári rövidgatyába simán. A MILC ott kiesik, hogy bár a váz kompakt de az objektív meg ugye nagyon nem. :D

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#51943) mazsi70 válasza bluobluo75 (#51941) üzenetére


mazsi70
senior tag

Mindenképpen cserélhető objektíves gépet akarsz 1" szenzorral ?

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#51944) darvak válasza Lacy6 (#51940) üzenetére


darvak
senior tag

Mi az ellentét? :D Írtam, lehet,h a méret kompromisszumos lesz.

Pont ezért most inkább a MILC felé hajlunk az APS-C miatt..

(#51945) czanga


czanga
őstag

Sziasztok!

Használtan egy Nikon Coolpix S3500, vagy egy Canon IXUS 115 HS érné meg jobban? Nem nagyon tudunk dönteni. Párommal közösen használnánk, de főleg ő. Egyikünk se nagy photo junkie, álltalános felhasználásra lenne megvéve. Néha én tárgyfotózásra használnám, ezen felül családi képek, kirándulások, szóval amit mindenki más is megörökít.

Photography blogon olvastam mindkettőről az alapos tesztet, de míg az egyik cmos érzékelős a másik meg jóval újabb tipus, így a fene tudja. :) Remélem tudtok segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#51946) bluobluo75 válasza mazsi70 (#51943) üzenetére


bluobluo75
őstag

A cserélhető objektív ötlete innen jött, nem tőlem származik, nekem lényeg, hogy normális gépet kapjak közel xz-10 tudással 60e Ft-ig!

(#51947) mazsi70 válasza bluobluo75 (#51946) üzenetére


mazsi70
senior tag

Szerintem 60ezerig inkább használtak vannak .

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#51948) bluobluo75 válasza mazsi70 (#51947) üzenetére


bluobluo75
őstag

Az elég baj, mert az xz-10 olcsóbb volt! :(

(#51949) creation válasza creation (#51916) üzenetére


creation
senior tag

Szervusztok,

Még él a kérdésem!

Kérem az illetékeseket, vessenek erre is egy pillantást és véleményezzék: #51916

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#51950) Quent1n válasza bluobluo75 (#51948) üzenetére


Quent1n
senior tag

Próbáltam nézni neked de 60-ért nincs ilyen gép újonnan semmiképp, legalábbis én nem találtam. Én azt mondom nézz szét a használt gépek között is. Pl. ez se rossz ajánlat ha nem viszik el: [link]

Az Oly 50-60 körül best buy volt és most nincs helyette semmi sajna.

Egyébként erre is érdemes lehetne ránézni ennyiért rohadt jó vételnek tűnik, én rácsapnék :D -> [link]

czanga: Nekem a Canon szimpatikusabb a leírások meg a mintaképek alapján de olyan nagy difi azért nincs. A 20mp nem sokat ér a Nikonnál ekkora szenzormérettel.

creation: Ilyen árba ne lepődj meg ha nem kapsz sok választ.. Egyszerűen, mert egyik gép olyan mint a másik. Menj el egy boltba próbáld őket megfogdosni és vedd azt amelyik masszívabb, az biztos, hogy ennyiért nagyon ellenálló modellt nem kapsz. Próbálj külföldi nyelvű kis ajánlókat, hogy legjobb kamerák 100 dolcsi alatt ilyesmi mint pl. ez -> [link]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.