Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ez nagyon jó kis program, ezt használtam először, de csak Win alól megy, nem?
teleahocipöm linuxosat keres, lehet, hogy nincs is fenn Win neki, bár valójában képtelen vagyok követni már egy ideje, mikor melyik disztrót próbálja éppen. Elég, ha Ő tudja! Utóbbira se vennék mérget.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
teleahocipöm
senior tag
válasz ubyegon2 #26751 üzenetére
Az XP-t letöröltem valóban, bíztam a Linuxban. Kár volt?! Két desktop gépem van, az egyikben egy 2001 Mercury alaplap van Lubuntu-val ez döglődött nem oly rég -de most már működik- ezért félre raktam, kipakoltam egy-két dolgot belőle és kaptam egy kidobásra ítéltet, abban egy 2004-es ASUS P4P8X alaplap van Peppermin-tel, erről írok most. Az utóbbi jobban bővíthető, úgyhogy ezt fogom használni, be akartam rakni azt a HDD-t amin a Lubuntu van, de csak a kék háttér jelent meg és lefagyott, de majd megoldom.
Van egy öreg noti is egy félig használhatatlan PCLinuxOS-sal, a net fut rajta, de frissítések után beállításokat nem lehet rajta végezni, a jelszót kéri, villan képernyő és semmi. Most erre keresek valami használható Linuxot, de eddig nem nagyon van, mind elhasalt, túl nagy falat ez nekik.
Azért köszönöm.....[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Szeretném havonta egyszer restartolni a szerverem.
Meg akarom oldani automatán. Mit kell a crontab-ba beírni?Ez így működhet: (minden hónap 15.-én 3:59 perckor újraindít)
A végén a végrehajtandó parancs jó?
59 03 15 * * /sbin/reboot -
teleahocipöm
senior tag
A Peppermintes géppel, ma csak a bejelenkezésig jutotlam el, hirtelen még lett GRUB is lett rajta, eddig nem volt, átraktam a Lubuntus HDD-t és azzal is ugyanaddig jutottam. Lehet csinálok egy Bios frissítést, 2003-as a jelenlegi.
Cserébe működik a pár napja bedöglött HDD-m , és az Unetbootin-nal harmadjára, sikerült kiírni a Fedora 16 Llve változatát, a régi Lubuntus gépemmel. -
N0zer0
senior tag
válasz teleahocipöm #26755 üzenetére
Szerintem nem a régi BIOS a baj, a Linux úgysem nagyon foglalkozik a BIOS-szal. Sokkal inkább a lapod lehet régi, és ezek 6-7 év után egyre inkább halódnak, még a kondikon sem látszódik semmi, de száradnak ki, fagyogatnak. Elég sok P3/P4/Celeron-os gépet láttam már, aminek így döglődött el a korosodó alaplapja, nekem is volt ilyen P4-em. Ha tényleg ez van nálad, azt nem oldja meg semmilyen Linux. Sőt, a Linux különösen nem jó ilyen gépre, mert jobban kihajta, mint a Win, és haramabb lefagy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz teleahocipöm #26757 üzenetére
Miért ne lehetne bankolni?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
fradi81
veterán
-
_Dumber_
őstag
otp, k&h és erste is !
-
Tim82
félisten
Én éppenséggel egy fokkal nyugodtabban használok netbankot Linux alatt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
N0zer0
senior tag
Szerintem se add fel, mert tuti, hogy a videokártya drivere szarakodik csak nálad, ha azt túléled, kikísérletezed, onnan nem lesz akadálya a Linuxnak, a géped teljesen faszának számít még ma is, jó nem csúcs gamer gép, de minden elfut rajta normálisan. Netbankolni bőven jól lehet Linuxon, https és Java is megy rajta, még biztonságosabb is, mint akármelyik Windows.
-
Lathronos
őstag
Én személy szerint nem bízok a netes átutalás biztonságában(paranoiás vagyok), mindig személyesen intézem. Persze 100%-os biztonság nincs, a bankok szervereit is fel lehet törni sajnos.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
teleahocipöm
senior tag
Nekem állandóan lefagyot az oldal, akármelyik böngészővel próbáltam, ügyfélszolgálat "megnyugtatott", hogy valóban nem lehet linux rendszerrel bankolni, írjak a már nem tudom kinek,- nem jegyeztem meg, mert nem voltam jókedvemben- és megpróbálnak segíteni. Nem a géppel és nem a hálzattal volt probléma, mert minden mást tudta tudtam csinálni. A Raiffeisen vagy az AXA, már nem tudom, csak a FireFoxot preferálta ott Chrommal jártam így, ottis az ügyfélszolgálat világosított fel.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz teleahocipöm #26764 üzenetére
Szerintem csak nem akartak foglalkozni a problémával, hogy nem értenek a weblap íráshoz. Egyszerűen nincs rá értelmes indok hogy ha fut a java, meg fut a böngésző a gépeden, akkor miért kell lefagynia (ez akármit is jelentsen) a weboldanak a kliens gépén.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
válasz teleahocipöm #26764 üzenetére
ügyfélszolgálat "megnyugtatott", hogy valóban nem lehet linux rendszerrel bankolni
Erről nekem nem szólt senki! Én barom meg a Raffiánál utalok már fél éve!Szegény ügyfélszolga tudja, hogy mi az a linux?
(#26763) Lathronos
Személyes bankolás csak az igazán veszélyes![ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
válasz ubyegon2 #26767 üzenetére
Egy időben problémás volt a javás netbankolás Linux alatt, sokan szoptak vele, aztán elterjedt az az urban legend, hogy Linux alatt lehetetlen.
Szerk.: elméletileg egy olyan szitut tudok csak elképzelni, mikor a böngészős netbank nem megy Linux alatt, ez pedig az, amikor ActiveX vezérlőkkel dolgozik az oldal, de ilyen kirívó barmolásról egyik banknál sem tudok, még külföldieknél sem. Inkább csak céges LAN-okra és intranetes rendszerekre jellemző az ActiveX-es gányolás.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz N0zer0 #26768 üzenetére
Ha ActiveX dolog lenne, akkor eleve csak az IE vonal jönne képbe, meg ott is lennének verzió gondok. ActiveX-et használni a legalja mindennek.
ubyegon2
Most már van valami űrlapkitöltő vagy mi, ami ennek az utóda. Vagy valami ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
teleahocipöm
senior tag
válasz CPT.Pirk #26765 üzenetére
Neked lehet igazad, megnéztem a hírdetmény -ügyfélszolgálat szerint ott le van írva- én nem találtam igaz, csak gyorsan átfutottam, de azt megtaláltam, hogy az IE és FF böngészőket kell használni és elképzelhető, hogy ezekkel keverte a hölgy, bár az utóbbival is sikertelenül próbáltam és nem egy nap. Ha nektek megy nem igazán értem, hogy miért nem megy nekem .... megpróbálom még és ha nem, akkor.... akkor jelzem a banknak, mást nem igen tudok tenni.
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #26770 üzenetére
Valahogy sikerült leszenvednem a megfelelő rpm csomagot és telepítettem is, erre pont akkor jött a kernelpánik, még jó, hogy másik disztrót telepítve be tudtam menni abba a partícióba, ahol volt és el is indult a program, de nekem ugyanaz a felület volt, mind eddig. A Nav mindíg visszadobta verzióütközés miatt, persze, hogy nem tudta frissíteni írás jog nélkül a pánikos disztró /home- ját. A jövő majd 4 éve a söralátét méret!
-
olivera88
veterán
A gnome schedulerbe milyen parancsot kell megadni hogy lefuttassak egy adott python scriptet?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Lathronos
őstag
válasz CloZee #26774 üzenetére
Nekem ez tündérmesének hangzik, de én már csak ilyen hitetlen és bizalmatlan vagyok ha bankról van szó. Az igéreteik legtöbbször a parasztvakítás kategóriába tartoznak. Mindazonáltal remélem igazad van(de sose kerüljek ilyen helyzetbe).
[ Szerkesztve ]
-
CloZee
aktív tag
válasz Lathronos #26775 üzenetére
Sosem történt olyan eddig, hogy bárhol a világon feltörték x bank rendszerét, vagy bármilyen belső hiba volt és nem kártalanították az ügyfeleket. Benne van a szerződésben is, hogy minden belső kompromittálódásért teljes mértékben a bank a felelős, és fizetési kötelezettsége van.
Szóval teljesen alaptalanul félsz a netbankolástól. A legtöbb bank még olyankor is kártalanit ha a user volt a gyenge láncszem, pl: klón kártya, keylogger és hasonlók. Mert egyszerűen nem éri meg időben és pénzben az ellenkezőjét bizonyítani (Pl: HSBC).[ Szerkesztve ]
-
PunkZoli
aktív tag
hello,
ha van egy gépen debian, de szeretném újra húzni, mit kell tennem, hogy az előző eltűnjön teljesen?
Vagy hogyan érdemes? -
Fritz Teufel
addikt
válasz PunkZoli #26778 üzenetére
Telepítéskor a partícionálást kézzel kell csinálni. Itt fromázhatod a rendszer meghajtóidat, vagy akár meg is szüntetheted és újra létrehozod. Én ez utóbbit szoktam.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Tamás008
tag
Üdv, linuxosok.
Linux rendszereken be lehet üzemelni az AMD mobil cpu-kban levő Cool'n'Quiet-PowerNow! energia takarékossági rutint ?(pl egy Turion X2-es en) Illetve ha igen, akkor hogyan? (laptopra telepítenék valamilyen linux rendszert)Illetve az Ati-Amd power-play 6.0 vga chip energia takarékossági technológiát, be lehet e üzemelni linux rendszereken?(pl egy régebbi Mobility Radeon X2300-as gpu-n) Ha igen, hogyan?
Működtethetőek e probléma mentesen ezek a feature-ök linux rendszereken?
-
mzx
senior tag
válasz ubyegon2 #26720 üzenetére
Nah, bajtársak, a múlt heti hdd- és linux kehéket rendbehozandó, első mai kérdésem tisztelettel és köszönettel:
A PATA kábeleket hogyan kell összedugni úgy, hogy "ne szikrázzanak", mint egy táltosé? Mert hátha emiatt izzik a hdd-m, fél óra múltán. Előbb ezt kéne megoldanom.
Azaz mire figyeljek? Számít a sorrend, hányadik patát dugom melyik paripá... izé, hdd-re / cd rom-ra? És jó így, hogy cable select-en vannak a jumperek? Mi a helyzet a tápkábelekkel? Lehet h inkább ott a gond? Ennél (is) számít , hányas sorszámút melyik hdd-re ill cd-rom -ra dugom?(#26781) Tamás008:
Én, kezdő lévén csak annyit tudok erre mondani, h a linux disztrók eleve energiatakarékosabbak, mint a windwos-ok. Már ha egy ilyen magamfajta tenyeres-talpas, elnagyolt linux infónak is netán hasznát tudod venni.[ Szerkesztve ]
-
-
mzx
senior tag
Wehehe, ilyet, megint úgy jártam most, mint múlt héten: mire megleltem guglival az infót, épp akkor kapom itt is. De ez nagyon jó, mert ezáltal megerősítitiek, h jó helyen tapoghatózom. Köszi!
Félreértés ne essék a tapogatózás terén, tisztelt hölgyem.Szóval szintén prohardver, idézem:
"előfordul, hogy csak akkor hajlandó így működni, ha:
A MASTER vinyó a kábel végén van, a SLAVE pedig a középső csatin."Juhi. Nah megy csigusz gépet szétkapni.
SZERK: apropó, mit értesz "tyúkbél" alatt?(Emlékszem, múlt héten is szólt erről valaki itt, de akkor még épp csak kezdett előttem körvonalazódni, h mi mindenre kell figyelnem.)
Vladi:
A szikrázás idézőjelbe tettem. Úgy fogalmaznám meg, hogy talán egy kicsit forróbb a hdd a kelleténél, fél óra üzem után.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Fritz Teufel #26788 üzenetére
Hehe
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
mzx
senior tag
Elnézést, csak egy avatar lehetett a kiinduló pontom.
Igen ,sejtettem, h netán a kábelekre érted a tyúkbelet, köszi a megerősítést. Megnéztem az imént, és a master, meg a slave jó helyen van eszerint. Ráadásul külön pata kébele van a két darab hdd-nek, és külön kébele a két darab cd-meghajtónak, meg egy külön kábel a floppy-nak (régi szép idők... )
KÁbel a rengetegben!Eddig tehát oké. De akkor miért melegszik fél óra alatt olyannyira a slave hdd-m, hogy kivágja a pc-t, hibaüzenettel? De ezt csak az utóbbi hetekben tapasztalom! Éveken át semmi gond nem volt a két hdd-vel; a master-rel jelenleg sincs gond, azon van win xp egyébként, és az nem forrósodik.
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Pár órára le kell lépnem, majd jövök.
-
teleahocipöm
senior tag
Megpróbáltam még egyszer a BIOS-ban az USB HDD beállítást, de nem bootol. Arra gondoltam, hogy van ez a Super Grub2 Disk nevü LiveCD-ről futó program, ennek segítségével nem tudom a pendrájvon lévő Linux-ot elindítani? Vagy esetleg valami hasonló progi, Floppy-on futo progi van, de csak pár Linux-hoz jó.
-
mzx
senior tag
Még itt vagyok egy picit.
A smartmontools, vagy a HD Sentinel mérés lesz a kövi lépés, de csak pár óra múlva érek rá. Életemben nem használtam még ezeket, de remélem, menni fog...Mennyire melegek? Hát, "csak" annyira, mondom, hogy kivágja fél óra üzemidő múltán a rendszer a pc-t, pl ha a másik hdd-ről boot-olok, amin win xp van, vagy ha linux live cd-ről boot-olok, akkor is ez van, kivéve, ha nem kötöm be a forrósodó hdd-t, amin a linux végleg meghalt a múlt héten.
Persze a konkrét érték lesz a mérvadó, amit majd a detektáló progi kijelez, a forrósodás kapcsán.[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz olivera88 #26773 üzenetére
Hozzászólás már nem aktuális, be tudtam jelentkezni a remasterembe És még telepíteni is tudom.
(#26787) Syl: ez az avatar tényleg megtévesztő, ráadásul Jeri Ryan 7/9 -ként a testhez simuló ruhájában hát hogy is mondjam... Akit "hímnemű egyed" létére a látványa hidegen hagyott és nem járt a fejében a "de elkapnálak kislány" gondolat minden tizedik másodpercben az idomait látva az vagy meleg vagy nem volt rajta szemüveg. Én személy szerint üvöltöttem volna legszívesebben mint farkas a teliholdat!
Ez a tyúkbél kifejezés honnan jött? Biztos valami nyelvújító találta ki. Annak csak a szürke színe azonos vele, kinézete alapján a SATA kábelt lehetne így hívni. Bár a hasonlat enyhén szólva gusztustalan.
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Mindjárt nekikezdek, de írom, rögtön mit tapasztaltam, érdekelne engem, hogy netán ez normális jelenség, rendben levő tápra utal?
Hátul a tápba bedugtam a 220V kábel megfelelő végét, a másik végét meg ugye nyomtam volna a 220 V-ba, de ekkor hozzáért a kisujjam a villához, még mielőtt a 220V-be helyeztem volna. (Na nem a kisujjam helyeztem volna persze. ) Amolyan 12Voltos bizsergést éreztem az ujjamon. Lehet, h gondot jelez a tápomról? Nem értek az elektromossághoz, de talán maga a táp kábel is jü esetben földelve kellene legyen, és akkor a Pentium 3-asnak a tépja nem földelt? Vagy valami más gondra utal? Avagy ez természetes jelenség?: Lehet h a tápom hibásodott meg és ettől melegszik mindig csak az egyik, bizonyos hdd?
Baszki... zsibbad a kisjujjam és a csuklóm egy picit tőle még most is... Kicsit gyanus a dolog...[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
Valószínűleg kóboráram. A kondenzátorok akár 12 órán át is tudják tárolni a feszültséget. Egyszerűen csak rajtad sült ki. A Konnektor és az elektromos hálózat földelt(jó esetben), nem az elektromos eszközök.
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Apropó, az is lehet netán, hogy maga a 220V fali konnektorhoz való kábel sérült? Ugyanis ezt a kábelt kivételesen múlt héten a másik Pentiumra, a Celeronra is dugtam, és hogy visszagondolok, közvetlen az után halt meg azon is a linux... Csak valahogy azt nem értem, éveken át akkor miért nem volt gond? Ezt a kábelt évek óta használom, igaz, kizárólag a Pentium 3 -ashoz szoktam. Kivéve múlt héten.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest