Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz CloZee #27499 üzenetére
Azt tudom elképzelni, hogy nem arra az eszközre került a grub, ahonnan bootolni akarsz. Általában ez alapértelmezés szerint annak a vinyónak az MBR-je, amelyiken a "/" is van.
Dumber: kapitány a kincs, a kincs! Hárrr!!!
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CloZee
aktív tag
Megoldódott. Csináltam egy EFI partíciót és jó lett.
-
nagyúr
válasz fradi81 #27494 üzenetére
Köszi, megnézem majd!
Más. A bt adapterem nem ismeri fel az egeret újraindtás után. Emlékezik rá, hogy van eszköz csatlakoztatva nem csatlakozik hozzá és timed out-tal hibát vág. 7 alatt nincs gond vele. Ötlet?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
MurdR
veterán
Na azt hiszem ma Neki is ugrok a próbálgatásoknak
Abban bízok, hogy a Lenovo T61 egy nagy darabszámban eladott noti, csak nem lesznek problémák driver szinten...A partíciókiosztás hogyan alakuljon 60 gigán?
30-on hagynám a C-t, amin a W7 van.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
MurdR
veterán
Na, megtörtént a telepítés, rendszer megy, minden ok, arról pötyögök.
1.: A telepítőre bíztam a sorsomat, nem találom a win7-et
Grub be sem jön, egyből a linuxot tölti be.
2.: rohadt gyors az egér, pedig a beállításokban minimumra van véve. Erre van valami megoldás? Eléggé kényelmetlen, mert hozzáérek a TP-hez, és már 3-4centivel odébb van a nyilacskám.[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
pitman
őstag
válasz bazsi83vp #27389 üzenetére
Azért mert abban akarom látni a végeredményt. Nincs különösebb szükségem az .odf formátumra, mert az meg MS oldalról tud kellemetlen lenni. (Addig, amíg az odf konverterek MS alatt nem adják vissza azt, amit Libre alatt látok, illetve a Libre alatt nem azt látom, mint Excel alatt, addig elég kellemetlen a helyzet, mert soha nem tudhatja az ember, hogy a valós végeredmény van-e a szeme előtt.)
A fő problémám az, hogy úgy jönnek ki sorra az új Libre verziók (akár főverzió is), hogy alapvető hibákat tartalmaznak. Ezek egy része már akkor látszik, amikor megnyitok egy állományt, a súlyosabbak azok, amik csak a mentés és újranyitás után válnak nyilvánvalóvá. Ezek képesek tönkretenni a megnyitott állományt és nincs visszaút. Az is elszomorító, hogy pl. a 4.2-es sorozat visszahozott olyan hibákat, melyeket a 4.0-ás okozott, majd javították és a 4.1.x-es sorozatban már jó, most megint nem.
Arról nem beszélve, hogy egészen alap funkciók esetén már többször belefutottam ebbe a jelenségbe, még azt sem mondhatom, hogy speciális, egyedi problémáról lenne szó. Nem hiszem, hogy az lenne a normál ügymenet, hogy minden egyes verziófrissítést követően azzal kell kezdeni, hogy megnyitom a kritikus állományokat és tesztelem, hogy minden jó-e? Sajnos most ezt kell tennem. Felvetődhet persze a kérdés, akkor minek frissítgetek: mert várom azt a verziót, ami működik és a sebessége is összevethető végre az Excel teljesítményével, már annak örülnék, ha csak megközelítené azt. Lehet, hogy jó a nyílt formátum, de nem vagyok kisegítve vele, mert ha nem klappol valami ugyanúgy nem tudok vele mit kezdeni, mintha MS alatt tenné ezt. MS alatt visszamenőleges kompatibilitási problémával eddig szerencsére nem találkoztam, pedig gyakorlatilag minden verzióból vannak állományaim, nem is kevés - bízom benne, hogy a jövőben sem futok bele ilyesmibe.
„Kívülálló” szoftverként pedig azért várom el, hogy tökéletesen megnyissa és mentse az MS dokumentumait, mert örülnék neki, ha eljönne az idő, amikor tényleg ki lehetne vele váltani az MS termékét. Amíg erre nem képes, addig az első bekezdésben leírtak az érvényesek. Próbálom követni a Libre fejlesztéseket és látom, hogy nagyon jó dolgokat is tud, viszont azt is látom, hogy bizonyos területeken mennyire le van maradva a vetélytárs mögött. Vannak olyan dolgok, amik jobban tetszenek, mint MS alatt, de olyanok is, amiket kár volt „újra feltalálni”, simán átvehették volna a konkurenciától vagy esetleg más szoftverből (pl. kiadványszerkesztők) azt ott már kiforrott és jól használható megoldásokat.
Elnézést, hogy kicsit hosszú lett, de jelenleg ez a véleményem a kérdéskörről és így talán érthetőbb, hogy mit is szeretnék. -
Jim-Y
veterán
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, tudna valaki írni 2-3 hasznos parancsot példával keresésre?
Pontosítok:
1: megkeresni egy adott fájlt rekurzívan egy könyvtárban
eddig ezt így csináltam: find . -name akarmi.xml2: megkeresni egy adott stringet rekurzívan egy könyvtárban
eddig ezt így csináltam: grep -R "ezt keresd" .
ez nem működik, pedig ez kéne: grep -R "ezt keresd" *.xml
ez sem működik: cd .. ; grep -R "ezt keresd" dir/*.xmlEsetleg még: locate ant.sh
Ilyen és ehhez hasonló keresési parancsokra szeretnék ötleteket kérni, mert mostanában sokat kell keresnem, és szeretném minél gyorsabban, és hatékonyabban megkeresni amit kell. Mármint real -time időben, nem a keresési sebességre gondolok
Üdv
-
BoB
veterán
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #27523 üzenetére
A kurzor szenzivitását (érzékenységét) is érdemes visszavenni. Ezen két paraméter állításának kombinációjával lehet elérni a kívánt sebességet és pontosságot.
Természetesen manuálisan is állítható, terminálban:
xset m 12 60 <-ez az általános érték
12 érzékenység
60 sebességAsus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
MurdR
veterán
válasz Fritz Teufel #27523 üzenetére
T61 beépített táccsped
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #27512 üzenetére
No, ebből dzsihád lesz! De legalább jó poen volt és Te leszel a fő célpont, remélem!
Bocs a képért, de most ide kívánkozott!
MZ/X MZ/X jelentkezz, jelentkezz-kapcsford[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Sok rizsa között a lényeg.
Gondoltam egyet hogy lecserélem a LM16-ot win7+14,04 kombóra.
Feldobtam a Win7. Telepíteném a Gubuntu-t. Nem lehet mellé. Oké csere Ubira, ezzel sem lehet .
Akkor fel a Ubi. 2 óra múlva maradandó agykárosodással csere. Fel a Gubuntu, bezzeg ezt meg lehetne mellé.12,04-nél lehetett mellé, most mit néztem el hogy hogy nem bírtam Winfos mellé feldobni?
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
_Dumber_
őstag
válasz Klaus Duran #27531 üzenetére
Ebből a leírásból nem tudni mit néztél be, de valamit biztos..
Nekem volt ilyen is:Win7_boot+Win7_system+ NTFS_DATA+Kubuntu+Manjaro+Chakra+Swap
És most is csak a win7+NTFS lett összevonva egy ext4-re, valamint a Chakra lett kicserélve másra.
szóval bármit fel lehet rakni... -
válasz _Dumber_ #27533 üzenetére
Én sem értem igazán, mert korábban a win7 után telepítettem a 12,04-et és látta, fel is ajánlotta hogy mellé. Most viszont a win7 hez nem ajánlotta, de amikor lecseréltem Ubuntura, a Gubuntu felajánlotta hogy mellé is telepíthetem. Win7 cd ubu+gubu usb-röl. Ha ha már nagyon unom magam megpróbálom újra.
ui.
Bármit fel lehet rakni ha az ember ért hozzá és van türelme. De nekem csak 2 program miatt kéne.[ Szerkesztve ]
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
_Dumber_
őstag
válasz Klaus Duran #27534 üzenetére
Csak ajánlani tudom, hogy hagyd az automatát a fenébe.
Ha nincs fontos dolog a gépeden, és ilyen könnyedén cserélgetsz, akkor én biztos, hogy kézi particionálást és telepítést próbálgatnám. Nem veszíthetsz semmit.Én olyan élő rendszer mellé telepítgettem elsőnek is kézzel, amin másnap dolgoznom kellett. (persze azért lepróbáltam vmware alatt, és clonezillával lementettem előtte )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz joecontra #27532 üzenetére
Igazad van effendi, bár én csak figyelmeztettem egy fórumtársamat, de a poenja akkor is jó volt és főleg nem sértő!
béka
(határozottan elnézést kérek, ha hozzászólásom zaklató jellege felfedezhető akár csak nyomokban is)(#27531) Klaus Duran
MINT- et cseréltél le Win+Ubi párosra és csodálkozol?(#27533) _Dumber_
win7+NTFS lett összevonva egy ext4-re
Ezt tényleg nem értem.[ Szerkesztve ]
-
-
-
MurdR
veterán
Basszus...
Egér: trackpoint.
Érintőtábla: Touchpad.Mission complete.
-
teleahocipöm
senior tag
Mi lehet az oka annak, ha a notebookban benne van a optikai meghajtó, akkor nem ismeri fel a HDD-t, amint kiveszem működik rendesen?? A HDD jó, állítólag az alaplap is. A gyári HHD-t felismeri, de az rossz.
Legközelebb majd a kövi hónap végén kel utalnom, feltelepítetettem az openjdk7-etés maj kiderül segítette-e valamit.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz teleahocipöm #27540 üzenetére
Bios / uefi frissítés volt már?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
válasz _Dumber_ #27538 üzenetére
Tényleg nem bonyolult, én lehetek nehéz felfogású. Mifelénk a törlés/pucolás szónak nem szinonímája a lett összevonva forma, ez okozhatta a félreértést.
Ha legközelebb az asszony aszongya, hogy megyek, összevonom már az étkező helyiségben az edényzetet, akkor tudni fogom, hogy kiment végre mosogatni!Félve mondom, hogy mifelénk ezt se így használják: kirítottam - gyanítom, ez se bonyolult egyébként.
Menek kissé megbürgenyézem a dörgehinnye hurnyékosítóját. Átojításúlag persze, sugornyába!
(#27537) Klaus Duran
na meg ezt lehet frissíteni egyszerűen kiadásról kiadásra.
Az tényleg nagy előny, a piszok MINT 17- et meg telepíthetem újra 5 év múlva![ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Klaus Duran #27537 üzenetére
A Gnome-ért itt agyon fognak verni Pedig szerintem is a legjobban sikerült WM Próbálkoztam az xfce-vel, de az össze-vissza tearing-el, az Openbox meg még nekem is sok vagy kevés vagy mi.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #27543 üzenetére
Szerencsére van Gnome, mert jó alapja a Cinnamonnak. Azt azért tisztázzuk, hogy most WM avagy DE a Gnome!? Vannak jó dolgok abban is, de...csak nem fogom a KDE- t dícsérni. Azt legalább nem kellett a MINT csapatnak átdolgozni, hogy használható legyen.
(#27544) _Dumber_
Igaz! Viszont lehet, hogy azt se értem meg könnyen.(#27546) MurdR
Synapticban sincs?[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
Wine-t honnan szedhetek le? A letöltőközpontban nem találtam
-
válasz Fritz Teufel #27543 üzenetére
Unity jobban fájt, mint ahogy a verés fog.
(#27545) ubyegon2
Nem mindegy melyik esz meg 800+MiB-ot 3 hét után[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Klaus Duran #27547 üzenetére
3 hétig ki sem kapcsolod? Itt a Cinnamon feleannyit sem eszik.
Most FF azért felvitte 650- re.
(#27546) MurdR
A MINT- en Ubuntus van a synaptic- ban, fura lenne, ha Ubiban nem lenne benne és PPA- t kéne használni. A lényeg, hogy lehetőleg a stabilt tedd fel, az 1.6.2 verziót.[ Szerkesztve ]
-
teleahocipöm
senior tag
válasz CPT.Pirk #27541 üzenetére
2006-os a gép és BIOS frissítése nem volt még, de ebbe nem merek belevágni.
Két szervízben is volt a gép egyikben azt mondták alaplapi chipset hibás és javíthatatlan -szerintem hozzá sem nyúltak- a másikban azt mondták jó az alaplap, kipróbálták egy másik HDD-vel és azzal müködött amivel bevittem az viszont bootszektor hibás. Visszavittem a HDD-t akitől vettem, berakott egy másikból kivett XP-s vinyot, nem működött, kivette a dvd-írót és, rendesen bootolt a gép, de sajnos megoldást nem tudottm ondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest