- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Gubbba #88834 üzenetére
Creator szellemház jó kis Halloween-i szett lesz. A farkasfej már az HP szettben is szerepelt érzésem szerint.
A vár is tetszik. Hallgattak a sirámokra és kapunk több figurát.
Nem tudom hova teszem ha megépül de most érzem a "meg kell venni" vezérhangya megindulását.Speed Championok egész jók.
A Cahllengert mint márkát szeretem és ilyen megoldást vártam a 8 széles érában. Azt a dragstert vagy mit, a hosszú darázs autó helyett ilyet szerettem volna a Dodge duplaszettbe.
Viszont a megvalósítása kicsit deja vu számomra.
Egyik alter gyártónak, akinek neve is van, szintén van egy Challengere. Valószínűleg fizettek a tervekért, mert rendes dobozos kiadású az ő verziójuk és eléggé hasonló.
Lehet ezt az autót máshogy nem nagyon lehet megépíteni és a dizájnok nem tudnak eltérni egymástól, nem tudom.
Az alter változat ráadásul hátul nem tartalmaz a kasztnin bütyköket, míg a legósok ezt nem ugrották meg.
Persze kelleni fog a Lego verzió is a gyűjteményben. a Komplett F1 vonalat kihagytam, de ezt az új eresztést nem fogom.Nem gondoltam, hogy ezek a 800 db körüli licenszelt sport verdák ekkorát fognak menni. Nekem nem igazán tetszenek. Az biztos, gyerekeknek -ezek szerint- bejöhetnek.
Legalább elérhető áron vannak. -
LÁZ
Topikgazda
nagy nisszán
-
tocsek18
senior tag
-
h3lios
addikt
válasz
Gubbba #88830 üzenetére
Nagyon vártam őket, de a legtöbb elég nagy csalódás.
A Bugattit nagyon eltalálták, az összes közül az sikerült a legjobban.Szegény Revuelto eleje is eléggé meg lett erőszakolva.
Ekkora méretarányban lehetetlen pontosan leképezni a formáit.Élőben persze ettől még látni kell, a box artok alapján sem a Porsche sem a Revuelto nem jött be.
-
Gubbba
tag
Új Speed Champions készletek.
-
HUN_Sector
őstag
Legonál valami nem oké.
Minden eddigi rendelés unknown. Technical issuet ír ki az orders aloldal és még mindig nem vonták le az összeget (confirm levél jött)
-
tPedro_
őstag
válasz
HUN_Sector #88827 üzenetére
Nekem korábbi rendeléseimnél látszódott.
Esetleg van aki adott le ott most rendelést? Visszaigazoló emailben látszik az ajándék?
-
tPedro_
őstag
válasz
HUN_Sector #88825 üzenetére
Nekem ott az ajándék nem látszik.
-
HUN_Sector
őstag
A lego.bravostore-on 40000 ft feletti készletnél elengednek 10000 ft-ot az árból és 62 felett jár az ajándék. Az sokkal jobb vétel.
-
HUN_Sector
őstag
NA EZ AKCIÓ!
Kockaaruhaz elárazás
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #88817 üzenetére
Rosszat nézel, van itt akció.
-
tPedro_
őstag
UCS csak 1-től lesz?
-
HUN_Sector
őstag
Fura, nem is kért kétfaktoros hitelesítést fizetéskor. Igaz, a levonásról szóló üzenetet sem kaptam még meg...
Érdekes lesz ezS igen, az eddigi messze legszarabb Maythe4th
-
maross
nagyúr
Vagy en oregszem, es az igenyeim egyre magasabbak, vagy ez az eddig latott legszarabb may the 4th. Igy nehezen fogom kihuzni azt a szerencsetlen urkozpontot.
-
HUN_Sector
őstag
Most már megjelent. Eddig nem volt.
-
maross
nagyúr
válasz
HUN_Sector #88817 üzenetére
akad, akar 10-20% akciot is latok, ÁK folott kb ugyanennyivel vannak
-
HUN_Sector
őstag
LEGO.com
Elindult... de nincs akciós SW készlet... :/
-
apholyon
aktív tag
Fehér alaplap jó áron, talán LÁZ Te kerested a múltkor, ha jól rémlik...
-
sb
veterán
Érdekes, de nekem nem igazán jön be. Ha kifut a személyvonat gondolom jön helyette másik, ha már ez ugyanebben a formában jött és maradt akkor a hajtás.
Kérdés, hogy akkor wtf a motorok, egyebek eltűnése!? (és a Technic PU is erősen ritkul, ott szinte már offolva az egész vonal). Vagy csak a szokásos Lego káosz?
szerk: Egyik kép alapján világítást is kap, de a dobozképeken semmi nyoma.
-
Llew
senior tag
City vonat sarki rókákkal
És egy elég szép MOC sisak kollekció. Főleg Alex BricKartuss MOC-jai a jelek szerint.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
HUN_Sector #88812 üzenetére
Én biztos nem maradok fent addig, de utána sem érdekel semmi. A Barad dúrt és a Zsáklakot is levettem a jófogásról, egyenlőre megmaradnak a Zsáklakra 65k-ért ingyenes szállítással még csak érdeklődő sem volt, ahogy a visszafelé szétszedett és bezacskózott Barad-dúrra sem 115k-ért, szóval újra összerakom majd az őszi-téli időszakban és egy ideig megmaradnak. Kezdek átállni a ps5-re az is leköti a szabadidőmet és nem kerül olyan sokba mint a Lego ráadásul a lemezes játékokat ott is el tudom adni. Sőt most hogy kijött a jóidő inkább biciklizünk, kirándulunk, kerti partizunk stb.
-
maross
nagyúr
válasz
HUN_Sector #88810 üzenetére
oh, tenyleg. bar 11 es fel ora mulva inkabb ejfel lesz, mint egy
-
maross
nagyúr
Ma ejfelkor varhato a nagy may the 4th akcio, vagy egykor? Muszaj lenne egy kort vasarolni, lejar a 60napja az egyik ajinak.
euronics fortnite: se hire se hamva, még talalatot se dob ra -
HUN_Sector
őstag
Ha már busz: megint van az euronicsnál 26-ért fortniteos
-
Krajczi
tag
[link] - kivételesen ráérek játszani, így kibontottam ezt a készletet: 60407 emeletes, városnéző busz. Meglepetésemre ebben papírzacskókban vannak az elemek.
A matricaív és az útmutató külön heverészett a dobozban. -
Krajczi
tag
A Müllerben ÁK legjobb áron kaphatók az új polybag-ek.
Én a 30693 és 30694 számút hoztam 1790 Ft/db áron. -
sb
veterán
válasz
Major Lion #88794 üzenetére
Ugyanazt tudom mondani, van ahol van relevanciája, van ahol nincs.
Azt adom hozzá ami járt gyárilag, pontosan, mindent. Amennyiben nincs meg valami azt pedig beleírom előre egyértelműen. Ennyi szerintem a legtisztább elvárás. Aztán a kép nem ront a helyzeten, de van ahol nem is ad hozzá. Kizárólag arra meg továbbra sem építenék.
Fordítsuk meg: én ilyenkor sem a kép alapján akarok vásárolni, hogy én szúrjam ki benne van-e minden csavar, vagy ha már Lego, ontopic: "eladó használt Lego, ahogy a képen látható". Értelmezni sem tudom a jelenséget... készletet szeretnék venni, nem zsákbamacskát, hogy én szőrözzem ki mi van rajta és mi hiányzik a nem látható oldaláról, belsejéből.Esetleg 1-2 kínai pótalkatrésszel, mer' há' ott volt a képen.
-
Major Lion
senior tag
En mindig mindenrol teszek fel kepet, meg RAM-rol is, lefotozom neki a modell szamot, vagy barmilyen azonositot es ugyanezt szeretem latni is mikor en veszek, leginabb a felreertesek elkerulese miatt, meg a felesleges kerdesek miatt, pl Kontroller van hozza? Tapkabelt is adod? Stb.
-
LÁZ
Topikgazda
ON PLEASE
-
Crus
őstag
Jelenleg csak az értékelések alapján (nem számítva a lustákat) ~3x nagyobb "üzleti" tapasztalatot mond a rendszer csak ezen(!) az oldalon, mint neked...
Ezen az oldalon sem elfogadott a stock fotós hirdetés, mod ha észreveszi szólni fog. Örülj, ha nem veszi észre...
"Kijelentem, hogy a feltöltött kép jogtisztaságát ellenőriztem: a kép felhasználási jogosultságával rendelkezem (ha forrásmegjelölés szükséges, azt megteszem). A kép feltöltéséért a teljes jogi és anyagi felelősséget vállalom."
Nincs helyes A meg B, helyes B van. Viselkedni kell egy piactéren és nem pedig elvárni a másiktól, hogy kérdezzen. Nálam a részletes leírások, képek miatt gyakran ennyit kérdeznek indulóban(!) hová utalhatok? Te amiről beszélsz, az a felesleges időhúzás, felesleges körök, mert lusta voltál tisztességesen feldobni egy hirdetést. Ilyen értelemben igen, van A is... de hál' égnek egyre kevesebb helyen tolerálják.
Mondok egy közelmúltbeli példát. Hirdet egy játékot az illető. Érdekel. Írok neki. Szabad. Kérdezem tőle: Angol borítós? Válasz: Aha. Rendben, kérem. Megkapom, német borítós és neki állt feljebb. Ugye nem fogsz áldozathibáztatásba kezdeni, hogy az én hibám, mert nem kérdeztem meg tőle 3x, csak 1x? Amúgy csaló módon egyetlen képet tett fel a frontról, ezért is kérdeztem rá... És olyan csodás itt is a rendszer, ha értékelem negatívan ő is úgy fog. Vicc.
"Itt is van némi ellentmondás, hogy melyik adat ér többet: valós működésről valami vagy egy fotó róla mint egy darab kavics.
Pl. HDD/SDD esetében alap egy Sentinel kép és a termék képe.
"Boltot is ismerünk szart amit bottal se piszkálnánk"
Hozzam a shotokat arról, hogy nálam uv-tel ezek a boltok teljesítettek? Tudom, hogy gyűlölni kell őket és naná, hogy elhiszem, hogy előreutalva szemetek, de hát vadász-vadász...
Igen, nem is egy ilyen eladót ismerek, aki megbízható és többször is már vásároltam tőle. De ezt fel kell építeni, nyilván első körben nem utalok el nekik 80 ezreket... hanem pl. egy GWP vásárlás, ami kis kockázat. Ellenben a boltok ellen egyszerűen több jogi fegyver van a kezedben, mint egy magánszemély ellen és ez nem kis fegyvertény.
"ami sose utánvét igazából" - Nálad lehet, hogy nem. Ezt én évek alatt építettem fel a futárokkal. Borravaló, kedvesség, együttműködés. Hozzám a GLS-es futár úgy jön, hogy "figyi kivegyem egyáltalán a csomagot a kocsi hátuljából, vagy élből menjen vissza, mert van rajta egy nagy benyomódás?". Ekkor nyilván megnézzük együtt. Megvárja(!) míg ott előtte felbontom és ha gond van papírozunk. H.o. miatt céges csomagok is gyakran jönnek ide, a futár se hülye, látja fent a kamerát a ház sarkában... komolyan kell venni. Akár hiszed akár nem, így extrém ritka a kis probléma is.
Múltkor tv vásárláskor a 2 fazon hozta be az előszobába. (Borravalót kaptak előre.) Pörgött a belső kamera és úgy bontottuk fel ott előttük, kb. 3 perc alatt. Ha erre valamiért a futár nem ad lehetőséget (sose volt még ilyen!), akkor viheti vissza ahonnan hozta, főleg, ha még külső sérülés is látszik a csomagoláson.
A fentieket tudom mindenki tanácsolni, ha megunta a szíváshalmazt, amiket elég gyakran ide bevertek...
-
sb
veterán
válasz
Throme #88786 üzenetére
Nincs még limit infó sajnos. Készletre tippem sincs, kb. 1 éve játszanak azzal, hogy nagyon kis készletet adnak, ezzel turbózva a keresletet, de nem látom ez nekik miért jó ha közben 3x annyian is vásárolnának limit felett.
A legutóbbi pontért beváltható cuccok viszont nem fogytak el... majd kiderül itt mi lesz a helyzet.Ami még érdekes:
Itt ha tippelnem kéne, még extra elem/szín sincs, csak a print/matrica egyedi.Rebrickable MOC
Érdekes kérdés, hogy ki volt előbb. -
sb
veterán
Megint tök egyoldalúan látod, szokás szerint. Felsoroltam A-ra példákat, te meg B-re... mindkettő létezik, senki nem cáfolta a másikat. Erre következtetés: csak B a jó, mindig 100%, A meg 0%.
További kép-indifferens példák:
- Adott chippel szerelt ram kell: megkérdezem mi van rajta (normál képről eleve nem szokott látszani ennyi részlet)
- Bontatlan cpu-t, akármit veszel: mit ad hozzá a kép?
- Mondjuk vázát veszek ahol számít? Megkérdezem van-e rajta karc... cpu-nál/HDD-nél nem kérdezem meg - mittomén, ami számít karc helyett - pl. égésnyom. Vagy kettétört nyák. Ez eléggé adja magát. Ha fontos a külcsín akkor nyilván nulladik pont a kép.
- Ha személyesen összefutunk az se valószínű, hogy HDD-t akartam venni és ott derül ki, hogy egy vázával akar átverni.
- Képek pl. ram/HDD/SSD-ről: memtest/sentinel képet szoktam nézni/kérni, viszonylag sok szar hw-vel lehet találkozni ami pont ugyanúgy néz ki képen mint bármelyik másik. Pro tipp: épp ezért nehéz lefényképezni, mert ha én adnám el akkor sokszor inkább még gépben tartom a fenti kérdések miatt. Itt is van némi ellentmondás, hogy melyik adat ér többet: valós működésről valami vagy egy fotó róla mint egy darab kavics.
- És végül a legutolsó ellentmondás: boltok vs magáneladó vs utánvét vs bizalom. Ez nagyon keveredik nálad. Boltot is ismerünk szart amit bottal se piszkálnánk... (meg van jó is, de 100.00%-os ott sem létezik) de vannak ezek szerint megbízható magán eladóid. Akkor most melyik hogy éri meg és mi az 1000% elvi no go??? Vagy mégis van gyakorlati tapasztalat része és mégsem ilyen előrekinyilatkozós, 0-100%-os fekete-fehér nagykönyves-elvi izé ez az egész? (De hogy van tapasztalatod ha ismeretlennel nincs=maxi kockázat és így tapasztalatod sem lesz vele?) Komolyan kérdem, mert magánszemélytől kép alapján szállítás+akár utánvét - ami sose utánvét igazából, mert csomagbontást (eleve csomaggaranciát sem ad, lévén a futár is benyomhatja) + visszaküldést nem tudom kivel lehet lemeccselni a valóságban. Ez egy Rivendellnél nekem messze van egy 10-20 éves bolti előrefizetés-kockázattól. Ránézésre van amiben sokkal nagyobb kockázatot látsz: előre fizetés, kép nélküli hirdetés; és van amiben pedig nullát... pedig közel sem az: utánvétes bármi, képes hirdetés.
Tudom, hogy nálad koherens lesz az egész, de logikailag nagyon nem az, 100 példa repked jobbra-balra ami mást mutat. Kár, hogy nem tudom megállni ezeket, de majd igyekszem. Szerintem leírtam mindent.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Major Lion #88771 üzenetére
Nope. Par napja mar hasznalt muszakit is lehet. Innen pedig nem nehez tovabb gondolni. Lasd lego.
-
Crus
őstag
Így van a részletekben rejlik és ha nincs kép, a legfontosabb részlet hiányzik... há' magának a terméknek a konkrét képe
Ahhoz, hogy ne kérjek képet a termékről olyan eladó kell, akitől már többször vásároltam és nem volt gond.
A személyes átvétel nyilván op, de jártam már úgy, hogy lebeszéltük a személyt, állította, hogy ja, minden ok, erre személyesen kiderült, hogy karcos a cucc, itt-ott ütődött (mint a gazdája), meg matricás, szóvá teszem és még én vagyok a kötekedő izé. Azé' ha valakinek azt mondom, hogy perfekt a cucc, akkor értelmezzük már a perfektet annak ami.
Hw esetében van akinek számít, hogy milyen chipek vannak a cuccon, vagy mennyire poros/koszos a cucc. Amikor küldi nekem a procit és arra se képes, hogy a gyári hővezető pasztát lenyalja róla, az nagyon gáz.
Rivendell az pont jó példa, de hozhatjuk a D&D készletet is. Mind a kettő futárral/postán jött, normális emberektől, akik tudnak csomagolni is. Minden rendben volt.
Bolton kívül, ha holt u.a., akkor 0 értelme van magánszemélytől venni. Előző esetben elég komoly fogyasztói jogaid vannak, melyek probléma esetén nem kicsit hasznosak.
Vízjeles képet használtam már eladáshoz, amikor tudtam, hogy olyasmit árulok, ami azért nem általános, ill. a küllem is fontos volt. De pl. ha eladom a grafkártyám, azt nem vízjelezem.
-
bobafett
tag
Elvileg május közepi GWP.
-
czanga
őstag
válasz
Tyler Durden #88775 üzenetére
Nem hagyhattam ki egy kis félreolvasós humort.
-
-
czanga
őstag
válasz
Tyler Durden #88753 üzenetére
Egy ilyen esetleg jó lenne?
-
nyul105
senior tag
válasz
Djuree #88769 üzenetére
nyilván nem azzal van bajom
csak Bpen magasabb áron mennek a legok átlagosan illetve itt a legnagyobb a kereslet is.
A 36 ismerősös fb profiloknak pedig szerintem csak a személyes átvétel játszik.sb: pc alkatrészre azt hittem mindenki hardveraprot használ, vatera az ilyen "minden is" kategória inkább.
Mondjuk vinteden multkor feleségem hirdetését tiltották, mert náluk csakis "bontatlan/használatmentes textiliát lehet árulni." fellebbezett, hogy hülyeség, azt irtàk hogy ha ujra megprobálja bannolják.
Én meg azt hittem használtruha eladásra van kitalálva... -
sb
veterán
Erre: Aki arra nem veszi a fáradtságot, hogy saját fotót tegyen fel, az nálam pl. élből kiesik. Rendkívül megnöveli a bizalmatlansági faktort az, ha valaki stock fotóval hirdet.
Mint mindig, az ördög a részletekben rejlik. Van aminél no go, ha nincs fent kép, nekem is. Van aminél meg pont nem érdekes. Persze ehhez az is kell, hogy személyes átvétel legyen amit én preferálni szoktam, meg hát meg is tudom szerencsére oldani legtöbbször BP-n, ez helyfüggő is.
Ezek miatt, ill. ha megfordítjuk a dolgot: mi az amit és ahogy kép alapján megvennék, én jóval kisebb relevanciát adok ennek az egész képesdinek.
Csak hogy érthető példa is legyen:
- Használtan rengetegszer vettem már hw-ket, ami nem mozgó alkatrészes és vagy garis kb mindegy a dolog, ram, SSD, stb...
- Ami olyan az személyes vagy kizárólag garral+személyesen, pl. alaplap socket tüskesorral
- Egyedibb és fizika behatásnak kitett cuccok, mittom'én gyerekbicikli, hiába van kép, személyes átvétel, más no go.
- És akkor a skála legvégén egy Rivendell vagy hasonlót sem vennék meg szállítással, akkor sem ha körbefotózza vízjellel meg a mai New York Timessal együtt.(De ezt gondolom nem kell magyaráznom annak aki boltból sem vesz előre fizetve.
)
Hasonló szvsz mint a bolt vs jófogás "vita" anno. Ki venné meg bolton kívül ha ugyanannyi ott is. Ugyanezek az élethelyzetek hozták ott is az eltérést, simán lehet ismert eladó, de akár ismeretlen is (kép nélkül), viszont 15 perc alatt kiderül mi a helyzet és jóval biztosabban mint a képekkel.
De igen, a csalók meg élnek, mint hal a vízben, de erről főleg az eladók is tehetnek, akik nem vízjelezik a Legós hirdetéseiket. Nem kell hozzá nagy éc'.
Na igen. A fenti okfejtés mellett is mehetnek a saját képek, de szvsz nem vízválasztó, főleg nem 100%-os dolog. És ha már foglalkozni kell valamivel akkor sokkal többet lehetne érdemben tenni máshol, mint pl. a saját kép elvárás-elemzés. Ennyi volt a lényege a mondandómnak. Ez is jó, de lenne jobb. Főleg ha már energiát ölnek bele.
@balint82
Nem vagyok csoporttag (nem is szoktam fb-zni), ilyenkor átfut azért a fejemen, hogy be kéne regelni. Viszont ilyenekkel félő, hogy én a rossz oldalra kerülnék. Szembe jönne 1-2 jóráas modular és mindent összevásárolnék. -
Crus
őstag
Korábbira: Valóban nem jött át, még a smiley ellenére se.
Erre: Aki arra nem veszi a fáradtságot, hogy saját fotót tegyen fel, az nálam pl. élből kiesik. Rendkívül megnöveli a bizalmatlansági faktort az, ha valaki stock fotóval hirdet.
De igen, a csalók meg élnek, mint hal a vízben, de erről főleg az eladók is tehetnek, akik nem vízjelezik a Legós hirdetéseiket. Nem kell hozzá nagy éc'.
-
Crus
őstag
válasz
balint82 #88758 üzenetére
Azért a Discovery esetében a doboz nem csak bontatlan, de konkrétan, mintha egy tehén aludt volna rajta, ráadásul az egyik zacsi csak "elméletileg" hiánytalan.
A Friends kert 20k-ért ment nem is annyira régen, annyi volt Osanban', hogy tényleg csak nem vett belőle, aki nem is akart. Persze, értem, kifutott, de nem oly' rég. Nem csoda, hogy 2k bukóval adná a bontottat a user, mikor bontatlanul meg vannak ~10k-val többért.
(Másik nekem sose volt radaron, biztos jó ennyiért.)
De igen, ilyenkor tényleg lent van a piac, de valahogy annyira még sincs lent, hogy igazán ütős dealket lássak.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #88757 üzenetére
Mert megérdemelted!!4!!
Azon is sokan dolgoztak. -
balint82
senior tag
Amúgy olyan szinten pang a piac,hogy elképesztő,ez csak ma Reggel jött velem szemben db:
-lego Discovery, Doboz bontott belül bontatlan,45,e
-friends összerakott botanikus Kert 18e
- kék VW lakóautó szintén összerakott 35eEgyiken sincs egy komment sem . ..
-
sb
veterán
válasz
balint82 #88752 üzenetére
Nem igaz. Gőzerővel dolgoznak... valakinek a szívatásán.
Múltkor meglepve tapasztaltam - viszonylag ritkán, de azért szoktam hirdetni - hogy nem enged stock képpel hirdetni, csak sajáttal. Régebben ezzel nem volt gondom. Vmi olyasmi volt, talán SSD/HDD, aminél kb. mindegy a dolog, nincs "használati nyom" és nem volt kedvem gépből kiszedni csak ezért... amúgy meg személyes átvétellel volt kirakva.Gondolom itt ér össze a dolog, csak szokás szerint hülyén: ahol felesleges ott szívatják az embert, a csaló meg amúgy is más képével hirdet és le se sz*rják.
Talán még vissza is dobták utána a köv, képes próbálkozásom is valami miatt, komoly apparátus foglalkozik ott dolgokkal, csak épp nem azzal amivel kéne.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Tyler Durden #88753 üzenetére
Szia. Nálam akad.
-
Ha már bontott lego, eladó bontott Bowser nincs esetleg valakinek?
-
balint82
senior tag
Vaterán van 60e árral (nincs minimálár) gőzös, meg 65e áron hobbitlak.
Ennyiért eléggé adja. Mondjuk új felhasználó, úgyhogy módjával kell kezelni.
-
Crus
őstag
De nem... ez a könyvtámasz, vagyis book end:
Ez meg a könyvespolc dioráma, vagyis book nook:
1. Esetben a könyveket támasztod a két végén, innen a book "end" elnevezés.
2. Esetben a könyvek KÖZÉ teszed, így azok megállnak maguktól is, csak sokkal menőbb a könyvespolc tőle. Éppen ezért book "nook" a neve, ami ugye ilyen kis zugot jelent... -
sb
veterán
Pedig tök egyszerű, könyvtámasz... hiszen támasztják a könyvek.
Szerintem egyértelmű volt kb. miről van szó, inkább tényleg csak az a gond, hogy nincs rá közismert név itthon.
szerk: Talán a Micimackó sorozatban volt egy rész amiben elveszett az egyik fele a rendes könyvtámasznak és így használták.
@Neurotoxin
Nem tudom végül írtam-e mikor feljött, de én ezt tippeltem. 2500db, kb mint a nagy Discovery, csak két modellre... adta magát, hogy nem lesz annyira kidolgozott. Plusz azt gondolom, hogy ezekre a formákra nincs igazán jó megoldás Legóból, orr vagy erősebb ívek még modellezhetők, de a lágy, hosszú ívek gázosak.Alapvetően a Concorde is egy flat cucc, egy az orr- és farrészt leszámítva 90%-ban egyenes cső és egy nagy egyenes szárnylap, a 2D szárnyív pedig még jól megy Legóból. És ha jobban megnézzük akkor az űrrepülő is tök ugyanez a koncepció. Nem véletlen szerintem, hogy ezek sikerültek jól.
-
Dilikutya
félisten
30709: Ferrari 499P - Hypercar
Igaz, csak a McLaren Elva és az Aston Martin Valkyrie van meg ezekből a pici SC-kből, de simán lehet ez a legjobb mind közül. Pofásan néz ki. A pici sárvédő nekem új elem volt, de ahogy utánanéztem, nem az, főleg régi Racers meg polybag pici autóknál használták, de 1-2 SW meg régebbi Indy szettnél is előjött. Ami fura, hogy eddig ami polybag pici SC-t láttam, annak volt teljes méretű változata is, de ennek nincs. Talán a nyári etappal jöhet? Bár idénre szerintem rendesen kimaxolták legóék az SC-t a Forma 1-el.
-
Llew
senior tag
A Tesconal teljesen kiszamithatatlan a minifig tema. Azt hittemcmar regen lefutott, erre most megint talalkoztam ket bontatlan dobozzal.
-
Pötyi
őstag
Oké, ma is tanultam egy új kifejezést.
Na és a Kérdés 2. ?
-
Zotyipotyi
tag
Basszus a Lego mostanában durván utazik rám! 😄
Először a Hobbiton (mondjuk ott már 2016-ban voltam), aztán a 747-es (szerencsére annak a készletnek nem tetszik a kidolgozása), most meg a Sherlock Holmes-os készlet miután 1 hónapja voltam a Baker Street 221b-ben, a Sherlock Holmes múzeumban. -
Neurotoxin
őstag
válasz
flashpointer #88664 üzenetére
Ez nem Concorde, az még tetszik is. Kétszer ennyi darabból talán meglehetne szépre csinálni (Technic formában?), egyedi orrkúppal, ahogy írtad. Nekem ez így, ebben a formában továbbra is olyan csúnya, mint a CREATOR Export Boeing 787 Dreamliner (10177) 1197 darab. Év: 2006. De 2025-öt írunk, ez jelenlegi iteráció még mindig csúnyácska. Van egyedi pilótafülke elem, de az orrkúp ronda, hogy gondolták, hogy ez így rendben lesz?A hajtóművek? Úgy néznek ki, mint valami kínai bóvlin. Tudom, nem model, de akkor is felhúztam magamat rajta. Mindegy, kimarad, pedig, érdekelt volna. Nekem eleve nem tetszik ez az Icons termékpaletta, 1-2 szettet leszámítva, mintha saját maga karikatúrája lenne bármelyik benne szereplő téma.
-
apholyon
aktív tag
válasz
flashpointer #88731 üzenetére
Jogos, könyvespolcdísz... Lényegen nem változtat nálam, majd kitalálok vele valamit...
-
Pötyi
őstag
Kérdés 1.
Ha ez a Sherlock-könyvtámasz valóban könyvtámasz lenne, akkor véletlenül nem a könyvsor két ellentétes, szélső végén kéne lennie?!? (Nem pedig kettőbe hajtva, középen.)
Kérdés 2.
Ha könyveket tamasztandó kint van egy nyïlt polcon, akkor milyen rövid idő múlva lesz atom poros?
-
apholyon
aktív tag
válasz
RapaNui1 #88727 üzenetére
A tény, hogy könyvtámasz nálam konkrétan ront az összképen, de minek után imádom a témát és más készletet b*szik kiadni a Lego, így
valószínűlegbiztos beszerzem majd, természetesen egy combos akció keretein belül. Egyébként nem hinném, hogy nagyon közkedvelt készlet lesz... Meg könyvtámaszként használva is úgy lenne értelme, ha lenne egy másik is mellé (a HP-s nem tetszik). -
RapaNui1
aktív tag
válasz
apholyon #88721 üzenetére
Ok előfordulhat, spongyát rá.
Én még agyalgok ezen a Sherlock készleten. Nem tudom hova tenni mert egy új sorozat része lesz.
Épületnek vékony kicsi, könyvtámasznak meg minek is kellene egy 50 ezres könyvtámasz, szóval agyalok rajt, mert nem tudom hova tenni.
Nem néz ki rosszul, de nem is néz ki túl jól, bennem nem alakult ki ez a mindenképp kelleni fog, kihagyhatatlan érzés, szerintem el tudom simán engedni.
-
Crus
őstag
válasz
RapaNui1 #88723 üzenetére
500k mínusz, akkor a havi fizujának nagyjából annyi is. Így járt. Legközelebb jobban figyel. Nálunk is úgy van, ha a céges eszközben, járműben bármilyen kárt teszel az a te sarad. Így elérhető, hogy az alkalmazott 10x jobban vigyáz a céges bármire, mint a sajátjára...
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
HUN_Sector #88724 üzenetére
Ez már 2 darab sajnos párban kell cserélni
-
RapaNui1
aktív tag
Nesze neked Lego. Ma ráment a sofőröm egy kőhalomra kitört a lánctalpból egy darabka. 1 darabka 2 új lánctalp mínusz 500k
-
apholyon
aktív tag
válasz
tocsek18 #88711 üzenetére
Bak(k)er (street
) !
Ezen megint nem kell majd sokat gondolkodnom, fordított Fortnite, ezt biztosan megveszem
#88695 RapaNui1Szerintem félreértettél, pont, hogy nem vettelek egy kalap alá a nepperekkel... De Te tartozol a kisebbségbe, nézd meg az eladó mainstream készleteket, sokat mondok, ha 5%-a bontott, egyszer összerakott, majdnem mind bontatlan...@sb: neked meg írtam!
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #88719 üzenetére
A konkurenciánál van igényesnek kinéző modular - persze nem kicsi.
Nekem a szimpátiám miatt az jobban bejön, de ez is teli találat szvsz.Nekem kettős, kicsit ez a kilapított stílus a megúszós megoldást jelenti egy "rendes" épülethez képest, de nyilván itt pont az volt a cél, hogy ne egy rendes és kezelhetetlenül nagy épület legyen belőle, hanem egy átlagvásárlónak is kezelhető, árban sem elszállt optimális dísztárgy. Szerintem ez maximálisan sikerült, a szett és a sorozat is remek lehet. A kidolgozás pedig profi.
-
-
LÁZ
Topikgazda
sodródunk
-
Crus
őstag
Abszolút értem, mit írtál, csak nem értek vele egyet. Pontosan azért, mert hozok 3000+ éves művészeti tárgyat (pl. Tutankhamon halotti maszkja), ami előtt minden normális ember megemeli a kalapját, mert annyira látszik rajta a tehetség, az igényesség és a szakértelem. A beleölt munkaóráról nem is beszélve. Nem fogadom el soha azt, hogy valaki fellöttyint a falra 5 vödör festéket, húz rajta kettőt keresztbe és nesze 15.000$ mert ezt JaniFeri csinálta, aki híres és elismert művészet. Erősen azt gondolom, hogy egy műtárgy akkor számít művészetnek, ha abba komoly energiát és időt tesz a művész.
100% biztos lehetsz benne, hogy a dadaizmus nélkül is lett volna Tim Burton-féle Karácsonyi lidércnyomás, meg Little Nightmares is, ugyanis az emberek folyamatosan fejlődnek minden téren, folyamatosan ötletelnek és nem a dadaizmus vette le a szellemi rabigát az emberekről, hanem a fejlődés, oktatás, az ipari/technológia forradalom, emancipáció, társadalmi fejlődés, etc. Ahogy jobban kinyíltak az elmék és fontosabb lett az individuum, u.e. a nyíltság megjelent a művészeti ágakban is, legyen az zene, vagy éppen szobrászat. Természetes evolúció.
Teljesen elfogadom, hogy ez is egy stílus - ezt sosem vitatnám -, de akkor átfogalmazom: Egy olyan stílus, mely alsóbbrendű és rangú számos korábbi művészeti stílusnál (lsd. "high" reneszánsz). Miért? Nem azért, mert nekem nem tetszik, hanem azért mert egyszerű, a komplexitása alacsony, a közvetített hatás édeskevés, felszínes, mainstream (értem, anno nem volt az). Ráadásul úgy tudom, hogy pár óra alatt dobta össze, mert szerinte nem a részletek, meg a beletett idő számít, hanem az energia.
Na... helyben is vagyunk! Pontosan ezt mondanám, ha csak ilyen ovis izéket tudnék, de meg akarnám győzni az embereket, hogy az egyszerűség a fontos a műveszetben, meg a fokos, meg demizson bor, meg egy kis kolbász hagymával, mert azt mindenki érti... Érdekes, valahogy a Sixtus-kápolna freskóit is érti a nép, pedig azért az nem egy derékszög.
Másikra: És akkor most nézd meg a Willendorfi vénuszt (volt szerencsém élőben látni). 23.000 éves körüli. Nincs több kérdésem.
-
ripla
addikt
Vagy pl. ez a játék, pont most adja ingyen az Epic, azért pont jó mert így megmutathatom. Ha nincsenek azok az újító művészeti formák, valószínű ez a játék sem létezne.
Rengeteg mindent köszönhetünk az akkori lázadó szellemű újítóknak, és ezért csak hálásak lehetünk hogy ott és akkor voltak annyira bátrak, hogy megújítsanak mindent amit addig a Világ művészetként ismert! -
ripla
addikt
Még egyszer.
Akkoriban ez lázadásnak minősült, mert az akkori művészek megunták a régmúlt egykaptafára épülő alkotásait, és valami egészen újat és szokatlant akartak alkotni, felrúgva minden létező szabályt.
Ebből talán a dadaizmus az, ami még most is érezteti a hatását, és ha az pl. nem lett volna, akkor nagyon sok mindent ma nem ismernénk, a filmektől kezdve a számítógépes játékokig, a könyvektől a graffitiig, főleg azokat az alkotásokat amik elvontak, szürreálisak és teljesen egyedi látásmódjuk van, szóval a játék- és filmipar cirka 60-70%-át.
Hiszen pl. minden ami egy játékban vagy egy filmben eltér a normálistól, annak ezek a művészetek jelentették az alapját. Ha ezek nincsenek, rengeteg minden amit ma ismerünk nem létezne. Pl. játékból valószínű soha nem létezne a Little Nightmares, vagy filmek közül Tim Burton filmjei, hiszen az akkori művészetek jelentették ennek az egésznek az alapját.
Az hogy te nem érted a miértet meg a hogyant, az csak azért van mert nem éltél akkoriban. Hidd el, hogy minden ami ma alkotásként megjelenik, arra 100 év múlva ugyanúgy rá fognak csodálkozni az akkoriak, és ugyanúgy nem fogják érteni. -
RapaNui1
aktív tag
-
Crus
őstag
Nincs művészet topik? Ott kéne folytatnunk.
Mert pont az van, hogy egy több, mint fél évezredes Dávid-szobor az még ma is döbbenet szintű műremek, ez az izé meg lehet, hogy ott és akkor egy bizonyos körben szokatlannak számított, de az idő meg a Dávid-szobrot igazolta. Még akkor is, ha ezért a firkálmányért vannak akik hajlandók 100 milliókat fizetni.
Mondjuk nem is értem mit csodálkozok... egy ismerősöm lánya szobrász/művész. Egyik alkalommal kérte, hogy segítsek neki 1-2 műalkotását elszállítani, mert nehezek. Az egyik az pl. egy láda volt, amibe belevertek pár száz szöget befelé és így nyilván elvesztette egyetlen értelmes funkcióját, hogy pl. burgonyát tegyél bele. Eeeegen, ennyi volt.
Marcel Duchamp mondta egyszer asszem', hogy "Szarj az asztalukra és mondd azt, hogy művészet!". Működik.
-
ripla
addikt
válasz
RapaNui1 #88699 üzenetére
+ többiek
Azért mert ezeket a képeket a saját kontextusukban kell nézni.
Amikor ezeket festették, a 19. század elején, azok akkoriban olyan lázadások voltak a régi művészetekkel szemben, hogy összesúgtak mögötte az emberek.
Mai szemmel nyilván semmit nem jelent már, mert jelen korunk embere látott már szinte mindent, és az ingerküszöb határa is a Naprendszer túloldalán van. De akkoriban, amikor mindenki tájképeket meg portrékat festett, és épp véget ért a 19. század végén az impresszionizmus, a művészet pedig épp kereste a saját útját, ekkor robbant be a köztudatba a kubizmus, a szürrealizmus, az absztrakt művészet, a dadaizmus, amik akkoriban úgy rúgták fel a szabályokat, hogy mindenki róluk beszélt.
Szóval itt nem csak a képet veszik meg, hanem az egész művészet egy akkoriban létező szeletét, ami az egyik meghatározó eleme volt annak a korszaknak, ahonnan mára eljutottunk. Ha ezek nincsenek, akkor teljesen máshogy alakult volna az amit ma művészetnek ismerünk. A művészettörténet egy darabjáért fizet az ember, nem "csak" egy képért. -
balint82
senior tag
válasz
Mozaart #88698 üzenetére
Egyáltalán nem mondtam,hogy nem tetszik. Én szeretem Haring művészetét.
A Lego már elindította a festmény kategóriát, szépen lassan komoly kis gyűjteményt lehet felhalmozni :
Hokusai
Van Gogh Starry Night
Van Gogh Virágok
Mona Lisa
Modern Art 31210
HaringNem lesz ennek vége sosem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest