Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
apholyon
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Szerintem ezek jók, a cukrász a csokisárkánnyal, a ninja, a hercegnő-unikornis páros (kislányom imádni fogja), a steampunkos csaj, a dínós jelmez, a tündérboszi (?), a tubás, de a legjobb a slime emberke...
Azt nem tudjátok, hogy az állatjelmezes CMF-ek miért nincsenek még sehol? Vagy csak nálunk hiányzik? -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Lego official szerintem western téma nem volt csak BDP, de komolyabb vár téma is csak az Oroszlánlovagok kastélya, ha eltekintünk a Creator 3in1 váraktól, a többi mind BDP. Bocsánat a Középkori város főterèt meg a Középkori kovácsot kifelejtettem, de ezek megint nem várak hanem inkább egy középkori dioráma kiegészítői, de valóban szerintem sem sok sem a vár sem a western készlet főleg nem Lego officialban.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
A 90-es évek végén valóban jött egy elem katyvasz - ld. time cruisers. Bár addigra én már a z exploriens, ufo, insectoids, rock riders, fright knights és a pirates islanders vonalat erősítettem.
Az évtized elején én még ilyen legokat kaptam: ebből még robotot is építettem, imádtam

S volt pár olyan kisebb építményem aminek nem volt ajtaja, gyerekként semennyire nem zavart. -
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én is iróniának szántam.
@Throme
1000db-ot nem mondanék kis darabszámnak. És ez sem látszik rajta mert jóformán 4 egyenes fal és egy szintén nem szofisztikált, sík talp és annyi. És a második kihajtható beállítás sem sokat dob ezen, ez is egyszerű.Persze a téma is az... kicsit olyan ez a szett is, hogy kár Legóból megcsinálni szvsz.
Általában ezt arra szoktuk hozni ha nem sikerül elkapni a formát mert ívesebb mint amit a Lego ki tud adni. Itt meg sztem szögegyszerű, még a figura is. Nekem olyan mintha egy tábla csokit akartak volna kiadni, ez se lenne túl izgalmas.
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Elég sok légcsavar van. Ránézésre a City-ben használt 9-es kb ekkora, talán 1 studdal kisebb lehet.
Mondjuk nekem semmi bajom az építettel, plusz egy ilyen túl vékony lenne hozzá szerintem. (de vannak masszívabb szerkezetek is úgy emlékszem, meg egy rakás technic/ninjago blade amivel félig épített, de lapátszerű légcsavar építhető)
Érdekesség azért, hogy rákeresve pl. egyetlen 190db-os, tehát semmibe nem kerülő gyerekszettért tudtak belőle pearl grey-t gyártani külön anno:
A repülő is jobban néz ki mint gondoltam. Kifejezetten jól néz ki szvsz.
-
5150head
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Konkrétan a Star Wars franchise mentette meg a Legot (a Bionicle mellett) a 2000-es évek elején a csődtől, és szerintem most is elég jól fut, uh jah szerintem se lesz vége, nem is értem a felvetést, mivel a partnerséget 2032-ig meghosszabították. (ami már 99 óta megy, ugye ekkor jött ki a Baljós árnyak meg vele a rakás SW szet.)
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Relatív szerintem.
MOC alapon az előző vár nagyon jó volt de úgy sztem ez is az lesz, főleg 2-3-4 készletből.
(Alkatrész alapon írtam róla anno, hogy annyira nem nyerő a sok 1x1 cucc pl. így általánosan nézve a régi készletben. Innen nézve az új akár jobban is fekszik. De itt meg pl. a "színes" rész több ami szvsz egy bizonyos mennyiségig előny, 4-5 készletnél már lehet, hogy túl sokat elvisz a klasszik szürke falakból...)Ill. aminél sokkal jobb az új vár az az mintha nem lenne egyáltalán váras készlet.
Pár éve még ez volt a helyzet.
Attól függetlenül, hogy szerintem is jobb a régi.Váras cuccokból azóta azért volt jó pár, bár a BDP jellemzően nagy és drága készletekkel jött, az 99%-nak kiesik. Kalózosból, főleg hajóból viszont még gyérebb a felhozatal.
-
kbalage2
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Lehet, hogy ápr. 1-re utaznak...

(Concorde ~2100db 200 EUR - szóval amúgy "realitás" sajnos. Kicsit (??? 10%) többért kicsit kevesebb.)
@Petya25
Ez nagyon jól mutat.
@szombatitomi
Grat! Jól mutat és az építés sem semmi!
Azért nagy elemszámnál sokkal kevésbé diverz építésnél is adja magát, hogy néha "hiányzik" egy elem, majd kiderül, hogy tévesen építette be az ember valahova. Na most ha ennél képzelem el ugyanezt, hogy 2000db-al ezelőtt egy bézs fagyi valahova máshova került véletlenül...
-
Mauzes
addikt
-
Throme
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Sosem akartam belekezdeni a SW Lego témába. Egy feneketlen kút....
De megvettem a kicsi Tie - X szárnyú párost és a kicsi Milenium falcont. Nem túl rég jelentek meg.
Gondolván arra, hogy kicsik, elférnek és mégis csak van egy enyhe SW hangulat... Erre jött az AT-AT is ilyen kicsiben, most meg itt a csirke is... mindkettő keeell
.. ennyit a Lego SW szüzességről...
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ez van. Nem az első eset.

Többnyire olyan dolgokról - főleg elvi (lásd Lego támogatás, elemek, elérhetőségek, stb...) - írok itt amit a többség le se sz*r amúgy se. Már megszoktam ha skippelve lesz.
Manapság tudom, hogy 5mp tiktok videóba kell beleférnie minden gondolatnak, de itt annyi "érv" van ami cáfolható, és a könnyebbség miatt példákkal, hogy nehéz megállni.
Főleg mivel leginkább az látszik, hogy senki semmit nem gondol át kicsit sem... pont azért tartunk itt és megy ekkorát a "hit" mindenben. Az egyszerű: 1 bit és 1mp döntés. Gondolkodni nem kell: ja, hiszek benne, csakazajó. Kész. Jöhet a következő topic.

-
Warton
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ajtók, motorháztető nyílik, a kormánykerék hozzá van kötve a HOG tekerentyűhöz, hátul lenne lehetőség ilyen dugattyús izét kialakítani, mert van egy mozgó tengely, de ott is annyiba kerültek az ahhoz való elemek, és annyira nem látszik, hogy kihagytam, egyébként annyi.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Most látom, hogy elírtam... 33-at akartam írni, de megnéztem és 35k volt (akció + kupon), ráadásul nem egy, hanem már 3 (
) éve... 75288. Mióta megszületett a gyerek, teljes időzavarban vagyok... Elnézést! 
Gyors kérdés más témában: elnézek valamit, vagy a 40813 Maneki Neko készlet tényleg lego.com-on a legolcsóbb!? Már ahol elérhető...
-
apholyon
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ha gondolod és megírod melyikek kellenének, ránézek, itt szokott lenni...
@HUN_Sector Neked is megnézem majd a Minecraft-os ac-t. Ez egyébként miért kerül 2x annyiba, mint a többi?
Egyébként ezeket újévben szoktam megvenni, akkor általában 75%-ossal kiszórják... -
-
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Így van. Tavaly karácsonykor linkelhettem talán és már akkor megkaptam, hogy vótmá.

Akkor is megvolt már a kétféle vonat.Minőségről nekem régi emlékem van, csak ismételni tudom magam, mindkettő olcsó volt és egyik gyatra, felületi minőségre és kapcsolódásra/méretpontosságra is, a másik 99.9% Lego szint, pár elemmel volt nagyon apró hiányosság talán... 2500-3000db-ból.
Egyébként a másik topicban volt linkelve videó ami érdekes lehet, alternatív összefoglaló. Én 2db 6 éves készlettel, de még más is ott jóval rutinosabb a felszínt kapargatja amikor 40-50 "márkát" bemutatnak... viszont elemgyártásra állítólag sok ugyanonnan jön, abból nyilván nem érdemes 50 félét gyártani, de még ezek szerint a párfélénél is jóval koncentráltabb.
Továbbra se vettem Legón kívül mást, de nekem speciel témában és ötletben már sok olyan van ami túlmutat a Legón. De van ott már konkrétabb tapasztalat is.@HUN_Sector
A motorizáció Lego oldalon mindig mostoha volt szvsz, erről szoktam itt panaszkodni. Pedig BL-en (ha nincs hiány a gyártásban) azért jóval olcsóbb. Pl. a gyári 20+9.5+6 (hub, motor, táv) ár kijött olyan 12+5+2.5k környékén. Persze alternatívból ez még olcsóbb, ha "heggesztesz" hozzá kockát és csak elektronikát veszel* akkor főleg. De az nem fog menni plugnplay... és az is idő (főleg az idő!) mire vmit működésre bírsz. A kettő között vannak az alternatívok, pnp.
(A Lego meg nyilván mással is kompatibilis, sw-ben is, hw-ben is. Pl. bekerülhet táv-/színérzékelő és akkor már egész más dimenzióban működtethető a vonat. Ez extra ami a gyári árat talán nem, de a BL-est már megéri ha szükség van rá.)*Most találtam itthon egy léptetőmotort, talán egy régi CD/DVD meghajtóból való... ugye pozicionálható, még csak nem is sima motor. Egy micro esp32-vel megoldható a BT távvezérlése is... ez lesz a köv. próba nálunk.
Ilyenek ali-n 100Ft-os nagyságrendben vannak és van ami 1x1 kocka méretébe beférne ha jól nézem.
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Erre azért viszket a tenyerem, és ahhoz képest nincs is nagyon elszállva az ára.
- Ár: 159.990 Ft.
- Elemszám: 3.600 db.
- Minifigurák: 9 db.
Mos Eisley és a Falcon mellett jól mutatna a polcomon.
Azt mondják ajcsiba 2 mini űrsikló jár mellé, úgy érzem ilyen formában már nagyon korrekt a 160 ezres ár. -
Neurotoxin
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Megjelenés után belekezdtem Jean's Version bemutatójába, félbehagytam azt is a YouTube-on, bevallom, a bélyegkép miatt kattintottam rá, mert odaült mellé a hölgyike
Ezzel a hirdetéssel nem találkoztam, a legolcsóbb 305e Ft volt, amit még mindig túlzásnak érzek, de darabszámra vetítve, benne van az anyag. Viszont láttam a Redditen egy brutál kiegészített változatot belőle, amit persze eltüntetett azóta az internet.. -
ssgk
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Reméltem csak troll poszt
...
Nagyon kedvelem a sorozatot ezt finoman szólva eléggé elrontották. Karakterek fele kb. nehezen felismerhető. Az épület max játszós szettnek megy el gyerek(nek/kel).
Pedig ebből lehetett volna jó kiállítható szettet is csinálni ha már icons. -
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
100%, hogy nem. Megy "magyarul" (=okosba) a dolog. Ahogy a jobb figurák is azonnal elfogynak. Szvsz (az üres) PaB falon is max azok vásárolnak akik BL-re vihetik nagy tételben ami megérős.
Viszont ha már itt tartunk, sikerült Store-os halloween figurákat szerezni múlt héten. Köszi így utólag is, hogy jelezted. Árkádban is volt még pár.
@Crus
Nálunk írtam, hogy gyerekszemmel egynek jó. Nyilván se darabra, se kreativitásra nem csúcskészlet, olyasmi szint nálam is amit írtál, 4-5k. A tavalyi jobb volt egyértelműen. -
Jacob Gibbs
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Gyerekként nagyon szerettem ezt a filmet, felnőtt fejjel meg csak fogom a fejem hogy hagyták jóvá ezeket a döntéseket. Élőszereplős rajzfilm lett.
Nade a kocsi nagyon jól néz ki, és nincsen agyon butítva sem! Emlékszem volt egy '89-es batmobile hasonló méretben, de az kifejezetten gyerek játék volt. Azt kihagyott ziccernek érzem, mert megérdemelt volt egy "részletesebb" SC arányú kiadást.
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
@apholyon
Szerintem ezek csak Store-ban elérhető cuccok szoktak lenni.@Mozaart
Értem. Sajnos nem ez a tapasztalatom, a többi PaB fal is üres, gyakorlatilag már éves szinten. Én is azt hittem az elején, hogy csak újratöltik... aztán eltelt 2-6-X hónap és semmi.
Karácsony előtt az Árkádban tele szokták rakni az előtte lévő pultot is készletekkel raktár jelleggel. Kb. be se lehet menni a falhoz. -
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ezt én is kérdezni akartam.
Szept elején voltam Store-ban, de akkor semmi nem volt ezekből. Amit LÁZ linkel az meg már az októberi felhozatal kéne legyen elvileg.PaB fal is 50-60%-ban üres szokott lenni. Pedig pár oldal alapján ott is használható cuccok szoktak megjelenni folyamatosan.
Nyilván ez is rétegigény, még itt is, nemhogy normál vásárlók között, de azért az is hülyén néz ki, hogy ott van a fal tök üresen.@Crus
A kis szellemes készletet a helyén kell kezelni. Kicsi is, azon felül nyilván dizájnra és témára sem egy komoly szett. Értsd: Úgy linkeltem, hogy a gyerekeknek tetszene. Kis jópofa.
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Dehogynem... csak ignore listán vagyok biztos.

@kbalage2
Nekem ez a 3D modell teljesen kívül esik a Lego hatókörén, mind minőségben, mind kinézetben. Értem, hogy technológiailag lehet benne extra, de nem erről szól(t) a Lego. Sőt, ahogy írták, kifejezetten kerülték ezt... és szerintem minden más megkülönböztető, a konzisztens rendszerből, minőségből, megoldásokból kilógó elemeket.Lehet, hogy ez technikailag top, egy másik sávban. Ahogy fémből, másból is lehet kimagaslót alkotni, de kérdés, hogy minek? Nem ide való. Vagy eddig legalábbis nem ide való volt. Nekem ez Kinder tojás feeling mikor ránézek.
Nem értek a technológiához, de ránézésre nem extrább/kisebb méretben a mechanika mint egy botkormány rúdja pl. De ha igen, még mindig ott a kérdés, hogy minek? Csak, mert egyedi lesz. szerk: Oké, a kerék a kivágásokkal és a beleillő csapok vélhetően már túl kicsik.
-
ssgk
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Igaz vizuálisan nekem is új ez, és furcsa is kicsit 3D nyomtatott legot látni. Eddig a 3D nyomtatott lego elemeket nagyon kitagadta a legos közösség most maga a lego nyomtatja őket
. Kíváncsi vagyok milyen minőségű és meddig funkcionál majd.
Meg, hogy ilyenre van keret de nyomtatott elemekre matrica helyett nincs.Jöhetnek majd a pontokért váltható STL-ek
. -
Throme
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nézd el nekem, amatőr műkedvelőnek, hogy nálam a 2 épített és egy átalakított bolygó az egy kutya
Kösz, amúgy az infót!
Lényeg, hogy simán megcsinálnám a Lego helyében. Lényeg, hogy az ucs táblát ne hagyják le róla.
A következőhöz mehetne gwp-ben egy mini Endor bolygó, vagy lépegető/csirkelépegető.
Az utolsóhoz egy bazi nagy trón és benne egy pici minifig, ami ketté van szedve
#90805sb
Szerintem helyhiánnyal az amcsik nem küzdenek, akinek szánják a sw szetteket
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én is úgy vagyok vele. Még az átlátszó kocka fétis is megvan, a modellek is jól néznek ki, sztem jó munkát végeztek, de itt felmerül bennem az ezt Legóból minek kérdés. Ill. hogy ebben azért nincs sokkal több mint amit látunk.
@Throme
... ez is igaz, csak nehezebb MOC-olni
Véső+kalapács működik mindkettőnél.
-
-
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Persze, komoly filmjei is voltak, ezért írtam. Viszont ez az idétlenkedés már másban is előjött Sparrow előtt is. Kár, hogy erre ment, szerintem a komoly szerepekben is igen jó volt, pl. a gengszterfilmekben is, a különc szerepeken kívül is.
Más:
Jövőre jön az idénre tervezett "okoskocka". A figurák is kapnak valami elektronikát.
LEGO Smart Brick: Interaktiver Stein 2026 u.a. bei Star Wars und Pokémon? Was bisher zum System bekannt ist

Más #2:
2026-ra a leak szerint jön valami City rendőrös vonatos készlet, ár szerint (80k+) gyanítom ez is motorizált vonat lehet. Talán a személy helyére.Ehhez képest a motor, táv is kivezetés alatt... vagy csak az EU-ban tűnt el. Vagy csak a külön kaphatóak tűnnek el(?)... a Powered Up HUB-okkal, motorokkal együtt?
@kbalage2
Ha esetleg erről lenne bármi infód (PU/vonat cuccokak mi lett/lesz), vagy utána tudsz járni, engem érdekelne. Ha a jövőről nem is tudnak vagy akarnak mondani semmit, a jelenről, hogy eltűnt kb. minden, lesz-e még kapható... erről azért csak kellene tudniuk mondani valamit. Jobb esetben mondjuk publikusan is be lehetne ilyeneket előre jelenteni. -
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
+1
Bár a Deppes filmet nem láttam, de el tudom képzelni kb.
Nem véletlen írják mindenhol ezt a beleragadást Depp részéről (meg azóta az érezhető lecsúszást) a kalózos szerepnél, kb. pojáca az összes filmjében onnantól (ill. szvsz előtte is dolgozott már rajta)... pedig amúgy nyilván jó színész, komoly teljesítményei is voltak.Az eredeti meg klasszikus. A film is és Wilder sem véletlen futott be ezzel ill. kapott díjat, jelölést a szerepért. Wonka=Wilder kb., szerintem rá lett öltve a szerep. Ahogy Depp=Sparrow, csak Wilder a jó értelemben.

Nekem nagyon bejön a szett, vidám, "letisztultabb" szvsz. Az eredeti Ideas szett a lapozzunk kategória volt nálam, ez valahogy összeállt.
Pedig nehéz ügy, mert alapvetően szerintem félig bizarr az egész környezet, csoki, minden sz*r felnagyítva indusztriális térben, + uncanny umpalumpák. De a szettre ránézve színes vidámságot látok ragadós káosz helyett.
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Szerintem az ember úgy ahogy van bennragadt Jack Sparrow szerepében, vagy legalábbis a legtöbb ember azzal a szerepével azonosítja. Magával a filmmel nem volt bajom, az eredeti Charlie és a csokigyárat nem láttam, de állítólag jó.
Hogy legyen egy kis on-topic része is, maga a szett nekem kicsit katyvaszos.
Értem, hogy miért ilyen, meg mint mondtam láttam a remake-et, tudom milyen a "csokigyár". A híd meg a csokivízesés ikonikusnak mondható, de maga a szett valhogy kaotikusnak érződik. Csak én vagyok így ezzel?
Új hozzászólás Aktív témák
- GMKTec NucBox M6 Ultra mini számítógép - R5 7640HS 16GB 4800MHz DDR5 512GB SSD AMD Radeon 760M W11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP AI Laptop 15 - Intel Core Ultra 7 255U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

jopar szerintem meg is van meg otthon elrakva valahol.
Mekkora szett lenne
) éve... 

LÁZ