Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Erre azért viszket a tenyerem, és ahhoz képest nincs is nagyon elszállva az ára.
- Ár: 159.990 Ft.
- Elemszám: 3.600 db.
- Minifigurák: 9 db.
Mos Eisley és a Falcon mellett jól mutatna a polcomon.
Azt mondják ajcsiba 2 mini űrsikló jár mellé, úgy érzem ilyen formában már nagyon korrekt a 160 ezres ár. -
Neurotoxin
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Megjelenés után belekezdtem Jean's Version bemutatójába, félbehagytam azt is a YouTube-on, bevallom, a bélyegkép miatt kattintottam rá, mert odaült mellé a hölgyike
Ezzel a hirdetéssel nem találkoztam, a legolcsóbb 305e Ft volt, amit még mindig túlzásnak érzek, de darabszámra vetítve, benne van az anyag. Viszont láttam a Redditen egy brutál kiegészített változatot belőle, amit persze eltüntetett azóta az internet.. -
ssgk
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Reméltem csak troll poszt
...
Nagyon kedvelem a sorozatot ezt finoman szólva eléggé elrontották. Karakterek fele kb. nehezen felismerhető. Az épület max játszós szettnek megy el gyerek(nek/kel).
Pedig ebből lehetett volna jó kiállítható szettet is csinálni ha már icons. -
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
100%, hogy nem. Megy "magyarul" (=okosba) a dolog. Ahogy a jobb figurák is azonnal elfogynak. Szvsz (az üres) PaB falon is max azok vásárolnak akik BL-re vihetik nagy tételben ami megérős.
Viszont ha már itt tartunk, sikerült Store-os halloween figurákat szerezni múlt héten. Köszi így utólag is, hogy jelezted. Árkádban is volt még pár.
@Crus
Nálunk írtam, hogy gyerekszemmel egynek jó. Nyilván se darabra, se kreativitásra nem csúcskészlet, olyasmi szint nálam is amit írtál, 4-5k. A tavalyi jobb volt egyértelműen. -
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Gyerekként nagyon szerettem ezt a filmet, felnőtt fejjel meg csak fogom a fejem hogy hagyták jóvá ezeket a döntéseket. Élőszereplős rajzfilm lett.
Nade a kocsi nagyon jól néz ki, és nincsen agyon butítva sem! Emlékszem volt egy '89-es batmobile hasonló méretben, de az kifejezetten gyerek játék volt. Azt kihagyott ziccernek érzem, mert megérdemelt volt egy "részletesebb" SC arányú kiadást.
-
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
@apholyon
Szerintem ezek csak Store-ban elérhető cuccok szoktak lenni.@Mozaart
Értem. Sajnos nem ez a tapasztalatom, a többi PaB fal is üres, gyakorlatilag már éves szinten. Én is azt hittem az elején, hogy csak újratöltik... aztán eltelt 2-6-X hónap és semmi.
Karácsony előtt az Árkádban tele szokták rakni az előtte lévő pultot is készletekkel raktár jelleggel. Kb. be se lehet menni a falhoz. -
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ezt én is kérdezni akartam.
Szept elején voltam Store-ban, de akkor semmi nem volt ezekből. Amit LÁZ linkel az meg már az októberi felhozatal kéne legyen elvileg.PaB fal is 50-60%-ban üres szokott lenni. Pedig pár oldal alapján ott is használható cuccok szoktak megjelenni folyamatosan.
Nyilván ez is rétegigény, még itt is, nemhogy normál vásárlók között, de azért az is hülyén néz ki, hogy ott van a fal tök üresen.@Crus
A kis szellemes készletet a helyén kell kezelni. Kicsi is, azon felül nyilván dizájnra és témára sem egy komoly szett. Értsd: Úgy linkeltem, hogy a gyerekeknek tetszene. Kis jópofa.
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Dehogynem... csak ignore listán vagyok biztos.

@kbalage2
Nekem ez a 3D modell teljesen kívül esik a Lego hatókörén, mind minőségben, mind kinézetben. Értem, hogy technológiailag lehet benne extra, de nem erről szól(t) a Lego. Sőt, ahogy írták, kifejezetten kerülték ezt... és szerintem minden más megkülönböztető, a konzisztens rendszerből, minőségből, megoldásokból kilógó elemeket.Lehet, hogy ez technikailag top, egy másik sávban. Ahogy fémből, másból is lehet kimagaslót alkotni, de kérdés, hogy minek? Nem ide való. Vagy eddig legalábbis nem ide való volt. Nekem ez Kinder tojás feeling mikor ránézek.
Nem értek a technológiához, de ránézésre nem extrább/kisebb méretben a mechanika mint egy botkormány rúdja pl. De ha igen, még mindig ott a kérdés, hogy minek? Csak, mert egyedi lesz. szerk: Oké, a kerék a kivágásokkal és a beleillő csapok vélhetően már túl kicsik.
-
ssgk
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Igaz vizuálisan nekem is új ez, és furcsa is kicsit 3D nyomtatott legot látni. Eddig a 3D nyomtatott lego elemeket nagyon kitagadta a legos közösség most maga a lego nyomtatja őket
. Kíváncsi vagyok milyen minőségű és meddig funkcionál majd.
Meg, hogy ilyenre van keret de nyomtatott elemekre matrica helyett nincs.Jöhetnek majd a pontokért váltható STL-ek
. -
-
Throme
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nézd el nekem, amatőr műkedvelőnek, hogy nálam a 2 épített és egy átalakított bolygó az egy kutya
Kösz, amúgy az infót!
Lényeg, hogy simán megcsinálnám a Lego helyében. Lényeg, hogy az ucs táblát ne hagyják le róla.
A következőhöz mehetne gwp-ben egy mini Endor bolygó, vagy lépegető/csirkelépegető.
Az utolsóhoz egy bazi nagy trón és benne egy pici minifig, ami ketté van szedve
#90805sb
Szerintem helyhiánnyal az amcsik nem küzdenek, akinek szánják a sw szetteket
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én is úgy vagyok vele. Még az átlátszó kocka fétis is megvan, a modellek is jól néznek ki, sztem jó munkát végeztek, de itt felmerül bennem az ezt Legóból minek kérdés. Ill. hogy ebben azért nincs sokkal több mint amit látunk.
@Throme
... ez is igaz, csak nehezebb MOC-olni
Véső+kalapács működik mindkettőnél.
-
-
-
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Persze, komoly filmjei is voltak, ezért írtam. Viszont ez az idétlenkedés már másban is előjött Sparrow előtt is. Kár, hogy erre ment, szerintem a komoly szerepekben is igen jó volt, pl. a gengszterfilmekben is, a különc szerepeken kívül is.
Más:
Jövőre jön az idénre tervezett "okoskocka". A figurák is kapnak valami elektronikát.
LEGO Smart Brick: Interaktiver Stein 2026 u.a. bei Star Wars und Pokémon? Was bisher zum System bekannt ist

Más #2:
2026-ra a leak szerint jön valami City rendőrös vonatos készlet, ár szerint (80k+) gyanítom ez is motorizált vonat lehet. Talán a személy helyére.Ehhez képest a motor, táv is kivezetés alatt... vagy csak az EU-ban tűnt el. Vagy csak a külön kaphatóak tűnnek el(?)... a Powered Up HUB-okkal, motorokkal együtt?
@kbalage2
Ha esetleg erről lenne bármi infód (PU/vonat cuccokak mi lett/lesz), vagy utána tudsz járni, engem érdekelne. Ha a jövőről nem is tudnak vagy akarnak mondani semmit, a jelenről, hogy eltűnt kb. minden, lesz-e még kapható... erről azért csak kellene tudniuk mondani valamit. Jobb esetben mondjuk publikusan is be lehetne ilyeneket előre jelenteni. -
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
+1
Bár a Deppes filmet nem láttam, de el tudom képzelni kb.
Nem véletlen írják mindenhol ezt a beleragadást Depp részéről (meg azóta az érezhető lecsúszást) a kalózos szerepnél, kb. pojáca az összes filmjében onnantól (ill. szvsz előtte is dolgozott már rajta)... pedig amúgy nyilván jó színész, komoly teljesítményei is voltak.Az eredeti meg klasszikus. A film is és Wilder sem véletlen futott be ezzel ill. kapott díjat, jelölést a szerepért. Wonka=Wilder kb., szerintem rá lett öltve a szerep. Ahogy Depp=Sparrow, csak Wilder a jó értelemben.

Nekem nagyon bejön a szett, vidám, "letisztultabb" szvsz. Az eredeti Ideas szett a lapozzunk kategória volt nálam, ez valahogy összeállt.
Pedig nehéz ügy, mert alapvetően szerintem félig bizarr az egész környezet, csoki, minden sz*r felnagyítva indusztriális térben, + uncanny umpalumpák. De a szettre ránézve színes vidámságot látok ragadós káosz helyett.
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Szerintem az ember úgy ahogy van bennragadt Jack Sparrow szerepében, vagy legalábbis a legtöbb ember azzal a szerepével azonosítja. Magával a filmmel nem volt bajom, az eredeti Charlie és a csokigyárat nem láttam, de állítólag jó.
Hogy legyen egy kis on-topic része is, maga a szett nekem kicsit katyvaszos.
Értem, hogy miért ilyen, meg mint mondtam láttam a remake-et, tudom milyen a "csokigyár". A híd meg a csokivízesés ikonikusnak mondható, de maga a szett valhogy kaotikusnak érződik. Csak én vagyok így ezzel?
-
Crus
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Mancave felújítgatás miatt egy rakás összeépített Legómat át kellett menekítenem random helyekre. Hát remélem sokat csuklottak a Legónál, mert hihetetlen, hogy állásuk közben is, hogy potyognak szét a nagyon is erősen összenyomott alkatrészek :-/
Ettől függetlenül is remek érzés volt elmerengeni a kollekción, meg persze portalanítottam is ezerrel.
-
czanga
őstag
-
Thodeus
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nézd ez creator set szóval abban a varázsa, hogy úgy építed át ahogy akarod. Elvileg minden lego setben ez volna, de hát na.
Viszont király figurát sem mostanában kaptunk. Anno a nagy várhoz nagyon ment a sírás-rívás, hogy hol a király.
Az a snake knight meg megkapta a "Linkes" pajzs formát. Na ha ezek felkerülnek PAB-ra, ezeket sem lehet majd elérni egy ideig
-
Mozaart
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ez már megítélés kérdése... de szerintem is több az értelme, nyilván.
Viszont most fordítsd meg: ha egy nagy várat építenél akkor biztos nem 1000db 1x1 begyűjtésével kezdenéd. Ez sem optimális szerintem olyan mértékben.@balint82
Sűrűn fogy el épp akkor mikor jön a következő gwp/akció. Sokszor úgy is, hogy előtte 1 nappal tűnik el, szóval még arra sen lehet fogni, hogy az új akció miatt fogy el hirtelen a régebbi gwp. Okosan ki vannak ezek a mennyiségek számolva szvsz. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ha sikerül vele elkészülnöm írok pár sort képekkel az egészről. Úgy néz ki, hogy bár az építési élmény nem a legjobb a torony tartogat még meglepetéseket és a felső része majd a végén jobb lesz mint a közepe, de lehet hogy túltesz még az alján is.
Most már látszik hogy a középső szekció sikerült a legrosszabbul és a legunalmasabbra.
Egy biztos, hogy építési élmény tekintetében ez nálam benne van a legrosszabb top ötben, sőt sajnos nem emlékszem, hogy utoljára melyik szett volt az aminél ennyire feltűnően idegesített volna maga az építés, de ezt félreteve lesznek azért jó dolgai is a toronynak ha elkészül és inkább majd ezeket szeretném kiemelni. -
apholyon
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Pont Batwinggel voltam úgy, hogy megeszem majd ha nem 75%, hanem 50% lesz. Kivártam
Na nem mintha számítana az a pár ezres egyébként... Adventi naptárakból a City "alapot" nézegettem ismét, de elég gyenge a tavalyi szerintem... Jó a 3 kötött pulcsis figura, de a maradék vagy többször megvan, vagy semmilyen... 
A BMW engem nem érdekel, de jó áron van, azért is írtam...
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Oké, de látjuk is, hogy hova jutottál. Elég egy diorámádra ránézni. Az alienek is sírva futnának el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én ilyentől 8 évesen biztos nem aludtam volna pár évig.
És a fiaim sem hiszem... Igazából azért ezek valahol erre készülnek és ebben elég jók is szvsz, hogy a zsigeri félelmekre hassanak. Azt meg nem lehet csak úgy kikapcsolni...szerk: Jó igazad van. Ez semmi a propagandához képest.

-
Throme
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Sajnos ilyen fényszórókat nem lehet, vagy nem lehet könnyen lemodellezni átlátszó alkatrészekkel, de én is obban szeretem, ha a lámpák (elől - hátul) átlátszó legó alkatrészből van megépítve.
#88098 sb
Szerintem a fényszóró az gyári print, minden más matrica... ja talán és remélem a szélvédő is printelt gyárilag. Mindig is utáltam a szélvédő matricázást.
A lófasz tetején a hab a tavalyi pályaversenyes BMW. Azt hiszem annak kellett ilyen inci-finci matricákkal kiragasztgatni a szélvédőt/ablakot még oldalt is ... vagy az az audi volt...mindegy.Úgy nézem a szélvédő és talán még a dísztárcsa új alkatrészek.
Utóbbiban kevésbé vagyok biztos. -
Mozaart
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nekem transparent lila van. Jellemzően fabuland / belville szettekben volt. +1 harry potter szett is volt. : )
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nagy árban a szórás. Van 10-20k-s nagy Technic motor ami a világos oldalon 60-90k. Meg vannak árban nagyon egál szintűek is. Azok azért többnyire olyan minőséget is hoznak, vagy többet is bizonyos dimenziókban mint a Lego. Nyomtatott egyedi gumik, egyedi alkatrészek, komoly, licenszelt autók, matricamentesség, motorizáltság... vagy márka nélkül én modularban ültem le legutóbb. Klasszik nyitható ház helyett nyitható falak, kihúzható padló, gyári világítás, de nem a gagyi féle, bontható szintek rejtett vezetékekkel, stb... Ezeknek már megkérik az árát de ha azt nézed, hogy a marék ledes, pár 100Ft-os ledes kieg márkák is 20-30k-s ársávban röpködnek önmagukban...
Meg időszakfüggű is volt. Én régebben nézegettem modularokat, volt egy kb. 1/4 áras időszak, majd összeértek eléggé. Mondjuk az X vs 0.6X arány körül már - és a fenti extrák nélkül - nem tudom ki gondolkodott volna alternatívákban... aztán "szerencsére" jött a Lego áremelés és helyreálltak az arányok. Ma van olcsó és van kevésbé, de extrás. Meg nyilván van félreárazott is.
Ettől függetlenül a kezdeti próba után a fentiek mentén én sem léptem még kompatibilis vonalra... inkább kivételként 1-1 ami Lego oldalon nem létezik. De ahogy mondani szokták, lehet, hogy "igény vóna rá".

szerk. Óbazz, mire beírom megjelent a csendőrség.
-
Crus
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ok, de az nem ÁFA, ráadásul sávos. Tudtommal az adóalap 100 milliárd forintot meghaladó része után 4,1%. Arról viszont fogalmam sincs, hogy idehaza a Lego eléri-e a 100 milliárd forintot... azé' az még nekik is picit soknak tűnik, de ha valaki tudja mennyi az annyi, hálás lennék.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Szerintem az ilyen készleteket azok veszik meg akik építgetnek saját kútfőből, vagy alkatrész eladással fogakozmak bricklinken vagy egyéb oldalakon, de ilyen esetben meg olyan áron kell hozzájutnia hogy neki is megérje még utána, szóval inkább potenciális vevőként marad az aki egyedi dolgokat építget és így olcsón alkatrészhez tud jutni.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Pont azon gondolkodtam, hogy veszek ebből kettőt vagy hármat, illetve most láttam 3in1 színes pókot is, az sem rossz.
Allegron Mikulás postahivatalát láttam, írni is akartam, de megelőztetek, hamarosan hazaérek, be is rendelem, ha még lesz
Ennél olcsóbb nem nagyon lesz szerintem.Allegron egyébként kuponnal már jó áron lenne a Droideka, C-3PO és a fogatverseny diorama is...
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Szemezgettem neked a "különlegesebbek"ből. Ez a "széria" sosem erről szólt. Arra ott van a rendes szett vadászat. Én is csak vegetálásra használom, mivel már ideje sima szettet alig veszek.

.
Paper bag
2024
Emperor Palpatine
2023
Obi-Wan Kenobi
Foil Pack
2022
Darth Maul
Princess Leia
2021
Rey and BB-8
2020
Luke Skywalker
2019
Luke Skywalker
First Order Stormtrooper
2018
Obi-Wan Kenobi
Droideka
2017
Kanan Jarrus - ő érte meg a legjobban mint "befektetés" de ekkor még nem gyűjtőttem ezeket.
-
nexus6
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
ezt a szettet érdekes, de az árkádban már láttam a játeknetes boltban a hétvégén, volt egy két új pl a 10359 Fountain garden (ami tetszett, mert az assassins creedes figurámat be tudnám építeni mint odyssey
), vagy a jurassicos kis állatos, de volt az írógépes virágos is
most nézem jays blogon a januári készleteket, és pl csomó van olyan ami mintha már láttam volna déja vu készletetek, pl ninjagos, city, sonic, technic motor -
Mozaart
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Mellette szól, hogy most kapható roxforti vasút. De szvsz a legszebb eddigi minifig-scale: [link] Ez a mostani picit mintha összébb ment volna. Ha csak részleteket nézel benne.
Az viszont igaz, hogy maga a mozdony+szenes kocsi gyönyörű. De akkor is mocolnám nem venném meg..
Egyébként most találtam, a gyűjtői kiadást alakitotta át minifig-scale-be. Kedvet kaptam összeépíteni..
de egyből rácsapok a kezemre. -
-
Vistaboy
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nem ez a lényeg, én is sejtettem, hogy nálunk sem olcsóbb, de ha külföldről rendelsz, nem kell vámot és extra költségeket fizetned? Még nem rendeltem semmit külföldi webshopból, emiatt kérdem.
#85983 bordi10: Sajnos én nem tudok személyesen felmenni Pestre, online webshop kellene. De köszi, megkérdem őket, hátha küldenek.
-
Crus
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Kibírta, de minek? Naiva firkálmány.
A legjobb, a nagy Jóbarátok rajongó ürge, aki kettőötvené' venne 10292-őt, amikor az 60k körül ment sokáig nem is annyira rég. Persze lehet, hogy tegnap lett Jóbarátok rajongó és eddig egy kő alatt élt. De neki is van megoldás: Friends készletek.
Új hozzászólás Aktív témák
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Melyik tápegységet vegyem?
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen autót vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezzel a hirdetéssel nem találkoztam, a legolcsóbb 305e Ft volt, amit még mindig túlzásnak érzek, de darabszámra vetítve, benne van az anyag. Viszont láttam a Redditen egy brutál kiegészített változatot belőle, amit persze eltüntetett azóta az internet..
...

. Kíváncsi vagyok milyen minőségű és meddig funkcionál majd.

az utóbbi években nem volt egyetlen játék sem ami megfogott volna...
), vagy a jurassicos kis állatos, de volt az írógépes virágos is
LÁZ