Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
apholyon
aktív tag
Ne is, hagy maradjon nekünk, "bátoraknak" a sok akciós készlet
@sb: bejön ez a lovas készlet (meg úgy en bloc a kínai tematikájú készletek nagy része), de sokkal királyabb lenne, ha más színekkel lennének és az apokalipszis 4 lovasát szimbolizálná
- ilyet egyébként akartam tervezni... -
apholyon
aktív tag
Nem ellened szól és nem is vitaindítónak szánom, de nekem Alzával soha semmi bajom nem volt, most is csak azért reagálok erre, hogy kiemeljen, hogy szerintem az utóbbi évben messze a legjobb webáruház az összes közül, az éves Alza+ pedig a lehető legjobban elköltött párezer forint volt... Igaz, nem csak Legot rendeltem onnan, de szinte mindig minden megjött másnapra (ha éjjel rendeltem, akkor is), de ha nem, akkor végig informáltak. Rendkívül jó áron volt sok dolog és mindig tökéletes csomagolásban. A visszaküldés gond nélkül megy, ha szükséges, szerintem kifogástalan (pedig gyűlölöm a zöld kabalájukat
). -
apholyon
aktív tag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
omgbricks szerintem a legjobb!
-
apholyon
aktív tag
Tudom, hogy már többször is volt téma, de melyik a legmegbízhatóbb lista az idén kifutó készletekről? Netán van hivatalos?
Előre is köszi!
-
apholyon
aktív tag
Az új autós anomália az előző motoros förmedvény párja gondolom...
A Ford Anglia arányai egyébként egész jónak tűnnek első blikkre, a vízfejek nélkül természetesen. Ha SC méret lesz és élőben is jó, akkor egy feláras akcióban lehet beszerzem

HUN_Sector: csak hír volt róla, velem is most jött szembe a FB-on, én a gyerkőc miatt kifejezetten várom! Meg úgy egyébként nekem is bejönnek ezek, rendkívül jópofák.
-
apholyon
aktív tag
válasz
nyul105
üzenetére
Bocs a hülye kérdésért, de azt honnan tudom, hogy egy készlet után mennyi pont járna?
Más: Ma kaptam sms-t, hogy DPD hoz nemzetközi csomagot. Nem voltam itthon, hívott a futár, lebeszéltük, munkanap végén visszajött, teljesen jó fej. Igaz, a Lego kommunikációja nem volt túl acélos, de legalább megjött a Tortuga, hamarabb jött idén a Jézuska...
-
apholyon
aktív tag
Az normális, ha én még mindig nem kaptam még csak értesítést sem a BDP-s csomagról? Vagy ez mindig ilyen hosszadalmas folyamat? Esetleg érdemes lenne keresnem őket?
-
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én a Tortuga meg a kalózhajók mellé elgondolkodtam rajta, de biztosan drága lesz. Első blikkre meg egyáltalán nem olyan, mint egy 2025-ös Lego szett... Mondjuk eddig csak telón láttam képen, de elég butuskának tűnik a kidolgozása...
-
apholyon
aktív tag
Nem maradt véletlenül valakinél R2D2 + virág kombó esetleg, amitől megválna?
-
apholyon
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Én sem vagyok nagy SC fan, de úgy gondolom, hogy egész jó ár/érték. Én csak a klasszikus autókat veszem, de pl. barátom és unokaöcsém is gyűjti az F1-eseket. Nézegettem őket, egyértelműen nem játékra vannak szánva, akármennyire is próbálják néhányan belelátni, ellenben jól mutatnak a polcon egymás mellett és 6k/db. általában 1-1 akcióban (szinte mindegyik volt már). F1-fanoknak szerintem teljesen rendben van.
-
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére

-
-
apholyon
aktív tag
Első (és vélhetően utolsó) BDP rendelésem, de paródia. Beszéltem ugye 3 "Lego szakértővel" (kettővel magyarul, eggyel angolul), még szerintük is vicc az egész. Pedig én aztán nem szoktam szidni a Legot semmiért, de ez a rendszer nevetséges kategória, kiváltképp ekkora multinál, 2025 végén... Holnap hívhatom őket negyedjére is, hogy igazolják vissza, hogy megkapták a pénz...
-
apholyon
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Majd megvesszük 2-3 hónappal később 8k körül...
-
apholyon
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Visszaigazolták a Lego-tól, hogy ezek valós címek... Mondtam is, hogy értem én, hogy organizáció, de @ után nem simán lego.com, az gyanús...
Egyébként ez a normal BL értesítő volt: Noreply@t.crm.lego.com
-
apholyon
aktív tag
Hát figyelj, én hívtam őket, csak furcsák az e-mail címek is: payments@mail.p.lego.com // Noreply@t.crm.lego.com // hello@support.lego.com (még ez utóbbi értelmezhető is...).
Adyen-es fizetéses linket küldtek, amit ráadásul a uBlock Origin sem szeret... paródia...
Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy scam, mivel többeknek most jött a BDP-s értesítő + beszéltem az ügyfélszolgálattal, de akkor is...
-
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nálam az a helyzet, ami volt már többeknek, hogy közben változott a bankkártya, lejárt a régi. Hívtam a Lego-t, mert nekem is jött az e-mail és a fiókomban nem lehet változtatni. Persze kedvesek meg segítőkészek, ellenben csak nekem borsódzik még mindig a hátam ettől a rendszertől, hogy vagy bediktálom a bankkártya adataimat, vagy megadom egy linken keresztül? Mármint jó fej volt a srác nagyon, mondta, hogy még neki a vonal túlsó felén is furcsa érzés ez a mai világban, még úgy is, hogy tudja, biztonságban vannak az adatok és nem mentik sehová, illetve nem kerül 3. félhez...
-
apholyon
aktív tag
Ehh... Imáink meghallgatásra találtak?
-
apholyon
aktív tag
SW téma: én csak a droidokat gyűjtöm, bár még elég sok hiányzik... Majd ha meglesznek a mostaniak, csinálok képet
Batman téma: 4 kisebb Batmobilom van (a klasszikusok + a Tumbler), jópár figura, de ezek az autók jó eséllyel kimaradnak. Ellenben a Logo szerintem jó lett, kvázi annak a pótlására vettem (igaz féláron) a kisebb Batwinget...
-
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Én is megrendeltem, ugyanúgy kaptam, nincs vele semmi gond, hibátlan a doboz (bár amúgy sem érdekel...). Gyerkőc beteg, így hétvégi kirándulás elmaradt, elkezdtük összerakni... Azt kell, hogy mondjam, hogy az utóbbi idők egyik legjobb ár/érték arányú készlete. Írom ezt úgy, hogy egy percet sem játszottam soha Fortnite-tal... Jópofák a figek, ráadásul 9 db., király a busz is, egész részletes a mérethez képest. A kiegészítőket nem tudom hova tenni, de tetszenek... Csak ajánlani tudom mindenkinek, főleg 24k-ért...
-
apholyon
aktív tag
válasz
Szada85
üzenetére
Az még mindig elég borsos, ráadásul a 120€ ár az lego.com-os gondolom, annál lesz azért olcsóbban is. Ettől függetlenül értem, amit írsz. Számomra egyelőre úgy néz ki marad a HP vonat (akár a mostani, akcióban, akár a régebbi, másodkézből is jó...). Mondjuk ha találok a régi Miku vonatból hiánytalant 100€ körül, azt valószínű bevállalom (esélytelenek nyugalmával).

-
apholyon
aktív tag
Nem tudom volt-e, de Alza+-szal a Fortnite busz 24k ingyen postával...
-
apholyon
aktív tag
Hát kövezzetek meg, jópofa a fa, de nekem még mindig nem adja annyira... (ártól függetlenül, az csak ront a helyzeten...) Persze ez szubjektív... Szerencsére nem leszek szomorú, hogy nem lesz meg... Ellenben a vonat elkeserítő, amennyire vártam...
Továbbra is vadászni kell régit olcsón vagy HP-t akciósan (talán utóbbi esélyesebb)... -
apholyon
aktív tag
Aztaaa betyár! Holnap megnézem...
Karácsonyi szettek vélemény:- Fa: szerintem én vagyok az egyetlen, akit nem nyűgöz le, nem rossz, de nem is kapott nagyon el... Furcsa az alakja, egyáltalán nincs meg a feeling elsőre, majd holnap megnézem "nagyban".
- Vonat: NAGYON vártam, ehhez képest csalódás... A régi jobban tetszik, de ára miatt esélytelen... Így vagy marad ez, vagy egy HP vonat (de utóbbi felé hajlok egyelőre)...Árakat hagyjuk is... Én is kezdem szépen lassan elengedni - sajnos.
-
apholyon
aktív tag
Szerintem nem azzal van a gond, hogy leírod a véleményed, hanem hogy nem pontosan tetted: neked nem a Lego Black Pearl-el van gondod, hanem alapból az eredeti hajó színével... Szerintem nagyon jól sikerült, legalábbis így első képek alapján. Nyilván nem lehet barna, vagy fehér, vagy hupikék, tipikusan az a készlet, aminél x darabból kell a legpontosabban visszaadni az eredetit... Minden minden licencelt készletnél... Így érdemes objektívan megítélni a készletet (mármint hogy arra koncentrálva, hogy mennyire sikerült jól lemásolni az eredetit ekkora méretben).
@Johnny Depp téma: Persze össze lehet hasonlítgatni a 2 Wonka filmet, de teljesen más korban készültek. Szerintem mindkettő jó, egyébként nekem a Depp-féle jobban tetszett. Aki esetleg nem ismerné a filmes munkásságát, érdemes utána nézni, rengeteg filmben és darabban szerepelt. Írom ezt úgy, hogy általában nem tetszenek a filmjei (leszámítva néhányat), de nem miatta, szerintem igen jó színész, egyszerűen csak a témák (vagy épp a filmek hangulata) nem fogott meg (vagy éppen taszított). -
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Az igen! Milyen csoportokban lehet ilyet kifogni?
(a kérdés komoly!) Gratula hozzá!@sb: ne érts félre, úgy fogalmaztam, hogy nem a legjobban sikerült, de egyébként hangulatra kifogástalan! Pont arra akartam utalni, hogy nem annyira rossz szerintem, mint a fórumtárs beállította, persze ez szubjektív. Nagyon beleillik a Legos karácsonyi témába. Egyébként ez tetszik a HP szettekben is, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy rajongója a témának, valahogy a karácsonyi hangulatot számomra nagyon jól visszaadják (a könyvek, a filmek és a Lego készletek is).
Az SW halálcsillag szerintem brutál jó lett, az eddigi legjobb, de ilyen ár mellett csak neten fogom nézegetni...
-
apholyon
aktív tag
Nagyon jó! Mi a gyerkőccel kifejezetten ezekre utaztunk eddig is, van már pár darab

A WV vonatot én is láttam valahol, hogy újra kiadják. Abban egyetértek, hogy nem a valaha volt legjobban sikerült vonat volt a régi, de csúnyának nem mondanám. Igaz, valamelyik HP-essel akartam pótolni, de most már lehet megvárom, milyen lesz az utód...
-
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
-
apholyon
aktív tag
-
apholyon
aktív tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Jogos, könyvespolcdísz... Lényegen nem változtat nálam, majd kitalálok vele valamit...
-
apholyon
aktív tag
válasz
RapaNui1
üzenetére
A tény, hogy könyvtámasz nálam konkrétan ront az összképen, de minek után imádom a témát és más készletet b*szik kiadni a Lego, így
valószínűlegbiztos beszerzem majd, természetesen egy combos akció keretein belül. Egyébként nem hinném, hogy nagyon közkedvelt készlet lesz... Meg könyvtámaszként használva is úgy lenne értelme, ha lenne egy másik is mellé (a HP-s nem tetszik). -
apholyon
aktív tag
válasz
tocsek18
üzenetére
Bak(k)er (street
) !Ezen megint nem kell majd sokat gondolkodnom, fordított Fortnite, ezt biztosan megveszem
#88695 RapaNui1Szerintem félreértettél, pont, hogy nem vettelek egy kalap alá a nepperekkel... De Te tartozol a kisebbségbe, nézd meg az eladó mainstream készleteket, sokat mondok, ha 5%-a bontott, egyszer összerakott, majdnem mind bontatlan...@sb: neked meg írtam!
-
apholyon
aktív tag
válasz
balint82
üzenetére
Én ezekre a készletekre olyan szemmel próbálok tekinteni, mint a Fortnite-osokra... Minél többet hány ki a Lego ezekből, annál kevesebb olyat dobnak piacra, amire egy pici ingert is érzek, hogy megvegyem.
Köszönöm Lego, hogy spórolhattam!
@RapaNui: Én alapvetően (amellett, hogy egyáltalán nem vagyok kárörvendő) örülök, hogy a nepperek kezdenek leállni, annál több akció lesz (majd ha csökken a kereslet), illetve több eséllyel tudunk behúzni mi földi halandók is egy-egy ilyen leárazott szettet... Persze Te (aki egyébként szerintem kevesebb, mint 1%-ot képviselsz) rosszul jársz ezzel... -
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Én még mindig úgy gondolom, hogy kár összehasonlítgatni a régi időkkel... Mint minden más, a Lego is fejlődött. Én megértem a nosztalgiát, bár mi csórók voltunk, csupán 3-4 kisebb készletem volt gyerekként, tehát közepes vagy nagyobb Pirates vagy Castle még újságban is ritka volt nekünk (beleértve a barátaimat is)
.
Nem mondom, hogy anyagminőségben nagyot ugrott a Lego, ellenben a rendkívüli design megoldásokat nehéz lenne elvitatni... Azért a mai készletekhez képest a 20-30 évvel ezelőtti "baltával faragott" cuccok megmosolyogtatók... -
apholyon
aktív tag
Néztem ezt valamelyik nap... Pont az Andort nem láttam, mert valamiért 1-2 rész után abbamaradt, ellenben ez a droid (is) bejön. BB-8 és D-0 maradt ki, azok valamiért nem jöttek be annyira, viszont ez jön majd a többi mellé (R2D2, kutaszdroid, BD-1, Droideka, C-3PO). Mondjuk még az "aranyembernél" is várok valami jó akcióra...
-
apholyon
aktív tag
válasz
Djuree
üzenetére
Az, hogy a színezés kinek mennyire tetszik, teljesen szubjektív, de nem a Lego találta ki...
@Rapa: természetesen én is tudom, hogy a darabra vetített ár sokszor nem mérvadó, félig - meddig ironikusan írtam, mivel általában a legtöbb készletnél ez a mérce. Ugyanakkor ha szükséges egy mutatószám, akkor ezt a legkézenfekvőbb használni (vagyis nem nagyon van jobb alternatíva az egyszerű objektív mérésre vagy összehasonlításra).
-
apholyon
aktív tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Ne legyél irigy, gondolj a szegény fórumtársakra is!
-
apholyon
aktív tag
válasz
po1son
üzenetére
Igen, szemeztem azzal is, de a Droideka fix vétel volt, alig vártam, hogy újra kiadják, ez meg olyan jó lenne, de ha nem lesz se gond kategória... És szerintem lesz még olcsóbb, durván túlárazták, de hasonló áron legalábbis biztosan. Nálunk a Tesco-ban elég sok készlet eljut az 50%-ig, van amelyik a 75%-ot is megéri (ezek nyilván a kevésbé népszerű készletek).
Ami nagyobb gond, az C-3PO, nagyon meredeknek érzem az árát, másfelől viszont nagyon kéne... Remélem lesz valami jó akció arra is.
-
apholyon
aktív tag

Még mindig azt mondom, hogy a Megye jópofa, de nem nagy eresztés, a Rivendell a legszebb, de a Barad-dúr a leglátványosabb (nyilván méretéből is adódik). Jó így egymás mellett a három - ezzel együtt megerősített abban, hogy egyik sem lesz meg
-
apholyon
aktív tag
Nálunk a Tescoban gyakran szokott lenni, de úgy vettem észre, hogy csak akkor töltik, ha elfogyott koppra. Hozok Farkasost, ha kell (és lesz).
Tortuga nekem is bejön, csak drága lesz...

Maneki Neko-t miért csak pár helyen lehet kapni?
-
apholyon
aktív tag
válasz
tocsek18
üzenetére
Az antik boltot leszámítva nekem a többi tetszik, majd meglátjuk az árazást. A gombaház színvonalát talán nem sikerült hozni és ez drágább lesz, a kastély valószínűleg horror áron, még a Tortugát meglátjuk mit mutat, az talán nem fog 2 perc alatt elfogyni...
#88400 ratgab Múlt hét végén voltam pont Cegléden.
Nem panaszkodásból írtam én már a Tescoból beszereztem, amik kellettek, csak furcsállottam... -
apholyon
aktív tag
válasz
gaga33
üzenetére
Gratula hozzá!

Más:
Euronics: ritkán vásárolok ott, de már 10+ rendelésem volt, ránéztem erre a hűségkártyára, nem volt aktiválva... Egy kattintás, na mindegy, most készülök úgyis nagyobb tételt rendelni...
Lidl: Hozzánk is beértek a figurák, de elég érdekes: volt összesen 20-30 doboz, azokban összesen max 6-7 féle figura... Nyilván nem a felkapottabbak... Az létezik, hogy már a raktárban kiválogatják? -
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Nálunk a Lidl-ben egyáltalán nincs ilyesmi, legalábbis eddig nem volt, de FB-on jött szembe velem egy poszt reggel, hogy egy srác 6-8 darabot vett belőle... Még mindig kicsinyesnek és szánalmasnak tartom ezt...
-
apholyon
aktív tag
válasz
Maximo88HUN
üzenetére
Bestmarkt eladótól van a 108k-s ajánlat, ha jól emlékszem, nem tőlük... Mindazonáltal nem is értem, aki egy ilyen vásárláshoz bárminemű reményt fűzött...
-
apholyon
aktív tag
Igen, nekünk az megvan, nem régen lett a nyusziból madár és ment a madaras polcra... Ahová még keresek egy rózsaszín papagájt, illetve ahol a madárfészek van... Nah azt imádja a gyerkőc és a múltkor mondta, hogy olyat szeretne... Pont mire már kifutott
Pedig egy időben mindenhol "utánad dobták"... -
apholyon
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Pont Batwinggel voltam úgy, hogy megeszem majd ha nem 75%, hanem 50% lesz. Kivártam
Na nem mintha számítana az a pár ezres egyébként... Adventi naptárakból a City "alapot" nézegettem ismét, de elég gyenge a tavalyi szerintem... Jó a 3 kötött pulcsis figura, de a maradék vagy többször megvan, vagy semmilyen... 
A BMW engem nem érdekel, de jó áron van, azért is írtam...
-
apholyon
aktív tag
Helyi Tescoban kiárusítás van, minden maradék Lego 50%. Van pár egész jó deal, 42130 BMW 1000 RR például 50k. Adventi naptárak is félárasok (bár így sem nagy durranás szvsz, néhány Minecraft (például 21256 11.500 Ft), Ninjago 71815 7.500 Ft, Batwing 76265 7.500 Ft.
Új hozzászólás Aktív témák
- piaggio vespa et4 ( papírok nékül )
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- Capriolo Oxygen 29" MTB Új
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Ganacia / BONTATLAN NULL Perces!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
- ilyet egyébként akartam tervezni...
) marék drága műanyag...
).

Továbbra is vadászni kell régit olcsón vagy HP-t akciósan (talán utóbbi esélyesebb)...

Majd írj rám, hogy ne felejtsem el elküldeni!
Vajon ki is küldik? Elcsípted Te, vagy bárki más?