Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
apholyon
aktív tag
Nem ellened szól és nem is vitaindítónak szánom, de nekem Alzával soha semmi bajom nem volt, most is csak azért reagálok erre, hogy kiemeljen, hogy szerintem az utóbbi évben messze a legjobb webáruház az összes közül, az éves Alza+ pedig a lehető legjobban elköltött párezer forint volt... Igaz, nem csak Legot rendeltem onnan, de szinte mindig minden megjött másnapra (ha éjjel rendeltem, akkor is), de ha nem, akkor végig informáltak. Rendkívül jó áron volt sok dolog és mindig tökéletes csomagolásban. A visszaküldés gond nélkül megy, ha szükséges, szerintem kifogástalan (pedig gyűlölöm a zöld kabalájukat
). -
Crus
addikt
Ezek is befutottak. Allegrónak újfent jár a piros pötty. Himeji gyári Lego kartonjában, Sárkánykő viszont Allegrós dobozban, viszont bubisba tekerve, majd alaposan kibélelve nagy légbubis anyaggal, az egész profin ragasztva. Példás. Gyorsaságban is!
Alzával együtt rendeltem tőlük, Alza cucc még sehol sincs és volt pofájuk +590 Ft-ot lehúzni rólam, mert nyilván nem akarom, hogy olyan retek módon csomagolják a Juhar fát, ahogy szokták.
-
sb
veterán
Jah. Kíváncsi leszek a nepper oldalra. Hiába ment ki belőle 50k 30k helyett, valahogy az az érzésem, hogy ebből több fog megépülni mint más szériákból...
@Tyler Durden
Grat!Ha már gombaházak, Stonewars-ra épp most tette ki a szerző a harmadik szett elemlistáját és (fizetős) manualját.

-
sb
veterán
Nincs mit! Kicsit jobb ha mások pénze is fogy.
@apholyon
Na látod, csak megjött időben. Ellenben az enyém sehol. Kedden jött mail a feladásról és hogy várhatóan pénteken érkezik. Tegnap esti státusz: Hungary, kiszállítják amint tudják. Ehhez képest ma se kép se hang.
Mindegy, amúgy sem kellett mára. De remélem ilyenkor fel sem veszi és nem járta vele körbe BP-t a korábbi gif szerint.
Pontok: Az alap pont 2%-a az árnak ahogy írták. Dupla pontnál viszont sehol nem jelzi a Lego a rendelés után, hogy mennyi járt volna. Érdemes (amúgy is a f*sságok elkerülése végett
) screenshotot nyomi a rendelés sikerességéről.Máskülönben én anno keresgéltem fél évvel azelőtti hírekben, hogy vajon dupla ponttal rendeltem-e elő az adott BDP-t...
-
Neurotoxin
őstag
A Countach, mint járgány bejön, nagyon élem ezt a '80-as évek vonalat minden szinten, de ahogy korábban írtam, ha nincs mély kötődésem és maga a Legó változat sem tetszik eléggé, akkor nem adok érte pénzt. A jelenlegi szetteket is majd idővel visszabontom, remélhetőleg lesz majd egyszer gyerekem, akivel újra összeépíthetem őket.
Az Ornithopternél ugyanezek a meglátásaim, +1: Kinyitva tárolhatatlan, ráadásul ahogy olvastam, egy idő után megereszkednek a szárnyai, nem elég ikonikus, pedig a minifigura felhozatala példás. Kirakni kiraknám, biztosan élvezném is, de annyira nem kötődök hozzá, pedig az ős Dűne 2-vel rengeteget játszottam, ahogy a Dűne 2000-el is a barátaimmal, a filmek is megvannak.. (De polcdísznek az irodába még mindig nem lenne utolsó
)@Throme: Én mindig mondom, annak GT-nek az árazásánál valami (pozitívan) érthetetlenül félrement!
-
sb
veterán
Na ja. Én is mondtam, de régen volt már... meg kicsit memóriamentes is a dolog. Bármikor jön az mindig új ütés.
Ornithopoter itt már zsákban (ill. még dobozban), anno Rapa-tól. Nálam kihagyhatatlan volt. A filmeket nem láttam, semmi kötődés de a modell is tetszik önmagában, a Technik kötődés extra, azon belül is olyan a mechanika amit Technic szettekben sem kapsz meg... és a Technic-System házassága szvsz top.
Szoktuk mondani pár szettnél, hogy mit volt kár Legóból megvalósítani. Itt fordítva érzem: ezt meg kellett, ebből kellett és kihozta az erősségeit. Más formában bottal se piszkálnám.
@Throme
Igazad van az árban, bár sztem gyarkoibb lesz majd az 50k vagy akár az alatti, még új cucc volt. Nálam még az 50 is messze küszöb feletti, azért néztem eszerint (meg ugye van egy moc Lambo már alternatívban itt is).DPD: Sztem meg kell írni a Legonak is. Én is most küldtem új levelet a DPD-nek, de tervezem Lego oldalra is megírni. Az utóbbi 3/4 év siralmas itt is, nem hozzák ki, nem csengetnek egyszer sem, sikertelen kísérlet jön csak úgy. Saját nemlétező átvevőhelyükre nem tudják kiszállítani, Boxba kértem legutóbb, hogy akkor hátha sikerül... 1.5 nap után visszavitték a központba azt is. Legalja lett, ez nem szolgáltatás. Már bármivel próbálkozom csak besz*pom velük. Pedig semmi gondom nem volt velük 1-2 éve.
-
Neurotoxin
őstag
Ez a nagy szintén nem tetszik, a kissrác már kirakta az első pár zacsit, nem lesz pici, de látva, hogy milyen lesz, nem az én világom. Negatív leszek, ne haragudjon meg senki, de pénzt nem adnék érte, az eredeti ár pedig érthetetlen számomra.
@Llew: Kicsit megremegett a kezem az Ornithopternél, az irodába kitenném, de egészen jól bírom, hogy idén még egy szettet sem vásároltam
Lesz még olyan szett, ami szerelem lesz elsőmásodik látásra
-
sb
veterán
Egy a rugó, de most az enyém fordítva jár.

Kicsit örülök, hogy még csak lightos akciók vannak, így nem kell mást megvennem. Így is szoktam találni amit kéne... kifutókról nem beszélve.
És még az se biztos, hogy a Transylvania-t túlélem ha meglátják a méretes dobozt itthon... -
sb
veterán
Én a jófogás és társainál látom, hogy bejött új vívmányként a vevővédelem. Nagyban hirdetik, hogy bármilyen ok alapján ha a csomag sérült, az viszont nincs kifejtve sehol, hogy a felelősségek hogy oszlanak meg.
Nem mintha sokat küldenék jófogáson, de elméleti oldalról elgondolkodtam rajta, hogy annál szofisztikáltabb a kérdés, minthogy:
1. az eladó feladja
2. vevő megkapja valahogy, nyilván ha sérült akkor 100-ból 99-szer a futárcég b*szta el
3. vevő visszadobja emiatt, az eladó meg a hajára kenheti a kettétört csomagjátSemmi extra nincs ezen felül a leírásban, csak eddig terjed, hogy vevő dönt ahogy akar, eladó meg addig (vagy később) se lát pénzt.
-
Neurotoxin
őstag
Rendszeresen tőlük rendelek, már lehet, hogy nekem megérné az Alza+ tagság is, de ha nagyobb értékről van szó, inkább elmegyek érte személyesen a Róbert Károly krt.-i bemutatótermükbe, legalább szét is tudok nézni. Ha automatába jön valami, szinte minden harmadik alkalommal valamilyen módon sérül a doboz/csomagolás...szerencsére eddig mindig olyankor fordult elő, ha "mindennapi" fogyasztási cikket rendeltem pl. vízszűrő kancsó szűrőjének doboza volt úgy szétszakadva, mintha megrágta volna a kutya, vagy amikor AA akkumulátorokat rendeltem az Xbox kontrollerhez, konkrétan fel volt tépve, mintha valaki már kibontotta volna, azért ez elég gáz. Volt, amikor jelentettem, kaptam egy 1.000 Ft-os kupont, de már elengedtem. Én speciel üdvözlöm ezt az új csomagvédelmi garanciát, csak a mögötte lévő elgondoláson akadok meg, mert ha a futár nem akarná begyömöszölni az adott csomagot egy nálánál láthatóan kisebb nyílású rekeszbe, rengeteg csomag megúszná a tortúrát. Óó, az Emag/Samemonth párost inkább engedjük el, eddig szinte mindig bukaresti cégektől érkeztek a termékek, amivel önmagában semmi gond nem lenne, de Ázsiából megjárják konkrétan a fél világot a dobozra ragaszgatott matricákból ítélve, a megnyomorgatott doboz már csak hab a tortán. Rendeltünk az oldalról olasz gyártmányú gőztisztító gépet a céghez, legszívesebben visszaküldtem volna, ahogyan megérkezett...A termékek eredetével kapcsolatban is vannak fenntartásaim, volt már itt is átveréses szituáció konkrétan a BTTF Icons hamisított szettel kapcsolatban..
-
-
-
Llew
senior tag
Az biztos, hogy afol vásárlókra mennek, és lehet amerikában nagyobb kultusza van, de kíváncsi lennék, hogy milyen előzetes felméréseket csinálnak mielőtt kijönnek egy ilyen szettel.
Így kívülről nézve a korábban feldobott és átbeszélt SC szériás Deloreanben több értelmet látok. Igaz kisebb készlet, így sokkal többet kell eladni belőle, de pont az ára miatt arra többen is ráugranak, mint erre szerintem. -
-
sb
veterán
És akkor még tovább fűzve, olyan téma ami már erősen érint személyesen is: Technic.
Tegnap szembe jött Balázs videója, szerintem remek összefoglaló a Technic - licenszelt autó vonal és semmi mechanika kiüresedési folyamatának.Munkagép, bármi más, funkció alig. Mellé licenszelt "kiállítási" Technic autók tömegével. És akkor a már sokszor előhozott motorizáció mostohaságba bele se menjünk.
Emlékszem az első szettre, vmi 13-14k-s modell, de elég nagy buggy amiben minden benne volt, felfüggesztés, motor, diff.mű. Apának kellett, de milyen jó lesz a gyereknek is jelmondattal. Itt kezdődött a Lego új sztorija nálunk, első újkori készlet. És utóbbi is bevált, nem csak duma volt... már anekdotáztam róla itt, hogy az akkor 5 évesnél az óvónő azzal várt, hogy most megtudta mi az a differenciálmű és miért kell az autóba.
Azóta pedig Techniken élt a gyerek, fizikai, mechanika, mindent innen kapott. Majd utána Powered Up, motorizálás, vezérlés, szenzorok. Lépegetők, finommotoros cuccok: nyomtató/rajzgép és hasonlók, pálya, vonalkövetés, most épp kis robotok rohangálnak és már felderítve a terepet megjegyzik merre lehet menni és merre nem.
Nyilván érdeklődési köre is erősen, táborokban is volt ilyesmin, szokásos dolgo: robotok, autók, ki épít erősebb hidat, stb...
onnan is az a visszajelzés jött, hogy nagyon ügyes.És ennek ez volt az alapja, erre akartam kihegyezni a sztorit. Hogy itt egy valós példa, hogyan veszi fel egy gyerek láthatatlanul a tudást... ami játék, de 1-2-3-5 év alatt kiderül, hogy sokkal komolyabb dolog volt mint játék. És szvsz iszonyú komoly alapokat ad. Ez egyben dicséret is a Legonak Technic+PU vonalon, mert bármennyi szidalmazás elhangzik, mindig leírtam, hogy nem tudok jobbat. Poros, összeszoruló váltókkal együtt sem. Anno nekem fém építőkészletem volt, az se rossz, most néztünk mást is a gyerekekkel, más alternatívák... de ez nagyságrendekkel többet tud, még így játékra optimalizálva és félkomolyan is, ahogy a Lego előadja. Erre a célra nagyon is jól összerakták. És megnézve a komolyabb Technic szerkezeteket bőven a gyerekek lehetőségei feletti szerkezetek is kihozhatóak. A másik oldalról pedig réme egyszerű, de nagyszerű kis mechanikák is. Lásd neten a végtelen mennyiségű, igazán kicsi funkcionális megoldásokat, pl. pár darabos automata váltóktól kezdve.
Szóval iszonyúan jó rendszer az egész. Minden hibájával együtt is. Vagy csak volt? A mostani vonalért kár. Bár a gyerek szét fogja szedni továbbra is és épít belőle mást, de szerintem nagy veszteség, hogy ezt a Lego gyárilag elengedi.
És ez sajnos azért hat a lehetőségekre is. Biztos visszajön még, de most is kifutó a pneumatika (anno ebből kínait rendeltem, mert évekig nem volt a Lego gyártásában, azt hittem már nem is lesz), az egész PU. Az új elemlisták tele spec panelekkel az autók borításához. Kézzelfogható a változás, a polcokon, de belül is érzésre. Ránézek az éves felhozatalra és kevés fog meg, nem úgy néz ki, hogy idén ezt az 5-6-ot kéne megvenni... talán 1-2. A gyereknek mi lenne jó? Nem látom... és ő sem.
Oké, változik nyilván az igényszint is, de ő sem ugrik rá semmire. Szülinap, karácsony épp aktuális lassan, nem valószínű, hogy Technic lesz belőle. Vontató, Audi, stb... után. Talán pár spec alkatrész külön és annyi.
Az építés ma is megvan, heti szinten rak valami moc-ot, tehát ki nem nőtte azért. Komplexitásban még bőven van lehetőség fejlődni több szintet is. Biztos lesz még pár kör, de főleg szetteken kívül. Innen már elleszünk ezzel is de így visszagondolva sajnálnám ha az előző 5 év kimaradt volna... vagy amelyik gyereknek ki fog, mert a 8-10k-s remek, sokfunkciós Technic szettek után ugyanannyit vagy feleannyi funkciót kap majd a 20-40-60k-s modellekből is a jövőben.szerk: Bocs a hosszú sírásért, kicsit jobban szíven ütött a dolog így összefoglalva. De így visszagondolva tényleg sokkal nagyobb hátralépésnek élem meg ezt, látva, hogy nálunk mekkora többletet adott ez a vonal. Nem is új a dolog, a pozitív rész is megfogalmazódott már bennem rég, írtam is, ezért is léptünk erre az útra és erre a részre nem sajnáltam a pénzt sem (ezekben több 100k áll nyilván, főleg PU-val és egyebekkel), nem is bántam meg hibákkal együtt sem. És a negatív irány is összeállt rég, főleg PU-val kapcsolatban, de a szettek kérdése is téma itt rég. Szóval semmi új, csak a videó ez töményen belesűrítette pár percbe, a Technicet meg fejben nálam ezt az 5-6 évet.
-
Neurotoxin
őstag
Ha szigorúan egyéb játékokkal hasonlítjuk össze, így van, még mindig többet kapunk a pénzünkért, meggyőztél +1.
@Dilikutya: Nyílván értem, a licenszdíj is terheli az árat. De! Már nem tudom, hogy ki volt, hogy vett 3 db F1 SC-t idén és ecsetelte hogy a tervezés sem az igazi, mint egy MOC-nál, 1 bütyökkel rögzül a következő elem. A legutóbbi Alzás, bemutatótermes látogatásomkor kivoltak téve a plexi alá, hát
Nyílván, ha gyereknek venném, valószínűleg nem lenne költséghatékonyabb megoldás. De ezerszer inkább ez, mint valami fröccsöntött vacak az Auchanból. -
Neurotoxin
őstag
Értem, de nem erre gondoltam. Srácok, lehet, hogy nem leszek népszerű, de konkrétan az SC-be, mint termékkategóriában nem látom bele a ~10e Ft-ot. Darabszámra vetítve megvan az összeg, de nem úgy, mint pl. egy Technic szett esetében, ahol nem (csak) 1x1-es tile-ok vannak (most kicsit sarkítottam, de értitek). Ettől függetlenül később valószínűleg beszerzem a fent tárgyalt járgányt.
@Melezor: Eléggé kimaxoltad!
-
ssgk
aktív tag
amit két agyhalott dobott össze valami sikátor mélyén
Valoszinuleg valami kokalt legacy rendszert kell az IT nek karbantartani meg boviteni. Hidd el valoszinuleg sokan kinlodnak vele rendesen. Es igen amilyen hasznalhatatlan unblock mindenuk fura, hogy nem forgatnak vissza bevetelbol egy normalis jol megtervezett rendszerre. Mert beleferne. -
apholyon
aktív tag
Első (és vélhetően utolsó) BDP rendelésem, de paródia. Beszéltem ugye 3 "Lego szakértővel" (kettővel magyarul, eggyel angolul), még szerintük is vicc az egész. Pedig én aztán nem szoktam szidni a Legot semmiért, de ez a rendszer nevetséges kategória, kiváltképp ekkora multinál, 2025 végén... Holnap hívhatom őket negyedjére is, hogy igazolják vissza, hogy megkapták a pénz...
-
sb
veterán
Így egyetértek, persze. Abszolút túl van tolva a fomo és az agyhalál abban a formában.
11.8k az új 11.3k SC vonalon. Egy kis emelés. Ahogy nézem a Batman verdák is előrendelhetőek, azok már 12.5k-ért vannak listázva (igaz még egyelőre nem is SC alatt).
Persze mind lesz 7-8k körül, de kúszunk felfelé, mint mindenben. Nem mintha kellene, de a rózsaszín 2F2F kapós lehet, az még mindig tartja a 10k-t. De ami késik, nem múlik...
-
sb
veterán
Úgy. Nem vagyok nagy fan, de ez elég jól sikerült. Kelleni fog. Pedig már az SC-ről is kezdek leszokni, egyre kevesebbet veszünk meg adott szériából... szelektálni kell erősen.
A másik témára is akartam reagálni. Igazad van a fomo-val, én sem költök így szinte soha - sőt inkább a másik véglet vagyok - de azért ez sem ördögtől való ha épp ez kell. Nem elszállt cuccnál +5-10k nem vág földhöz senkit ha amúgy is van rá, és lehet, hogy az volt a 20-ból 1. Vagy ha a gyereket nézzük akkor a 100-ból 1.
Értsd: ők konstans tudnák nyomni az ezkell-azkell vonalat, ha 1-2x előfordul az még közel sem az szint, hogy visz mindent. És akkor épp lehet, hogy az kellett a boldogsághoz. A maradék 99 esetben meg marad a racionalitás.
-
Őt szoktam nézni, de most nem lendít át a problémán. A vidiben amit 16:55-től rak, nahh ott vagyok meglőve. A fej két oldalát összerakva, középre megy az a rugós elem ami majd ki tudja lőni a lövedéket a szájából. Itt a fej két oldalán van egy fekete elem amibe a piros összekötő megy bele. Ez így stimmel is, de amit 17:44-nél fejtetőt rárak, az nekem faszül, amiatt, hogy a két fekete elemet nem tudom lentebb engedni. Tovább építve pedig annyira faszul áll vmi miatt /amire nem jövök rá/, hogy a szarvakat már nem tudom rárakni a fejére. /18:20-nál/
-
-
-
Crus
addikt
Befutott a hajó Emagtól.
A Sameday futárszolgálat továbbra is pont olyan, mint a futárjaik... C-kat. Tegnap kellett volna megérkezzen, de a futár behazudta, hogy a címzett nem volt elérhető, csak hát rápacsált, mert abban a percben, hogy jelezte a központ felé a "gondot", hívtam a főnökét és elregéltem neki, hogy ketten is vártak rá, nem telefonált, nem csengetett és mint kiderült nem is járt errefelé, mert neki az kis kerülő és nem szeret erre jönni.
Az Emag viszont megint példásan csomagolt, nem úgy, mint a száni Alza, akik 1mm fóliával gondolnak megoldani mindent, meg zöld manós ragasztószalaggal. A hajó konkrétan az eredeti gyári Lego kartonjában érkezett és ez nem az első ilyen eset Emagnál. De, ha nem is eredeti Lego kartonban jött, akkor jött Emag kartonban normálisan kibélelve.
A hajó meg egy csoda.
-
gaga33
tag
Én 67k-ért, 74k-ért vettem világító tornyot, 67k-ért nagy Harry Potter baglyot, 86k-ért Hírharsonát (amiért reklamálnom kellett mert elsőkörbe nem jutott, de 10k kuponnal jutalmaztak) szóval vannak ott jó akciók..... A ma hajnali is elég jó ajánlat volt, főleg az elektronika miatt, ill máshol azért 50k körül van nem 37.....
(A Vissza a jövőben készletet majdnem kifelejtettem 44k, ill 47k ) -
sb
veterán
Nem akartam róla írni, de ha már előjött.

Szokásos: random a dolog... és/vagy mindszar.
Nekem a németektől UPS-szel csak jó tapasztalatom volt. Pedig hozattam velük karácsonyra is cuccot amikor minden más be volt itthon sz*rva.Ellenben a heti DPD-ért is mehetek a kib*ott depoba... majd hétfőn ha kinyitnak. Pedig boxba kértem mert a múlt heti házhozszállítást se sikerült megoldaniuk rendesen. De ezt is sikerült összehozni, hogy sz*pás legyen.
-
sb
veterán
Nem rekord szvsz, de nem kevés. Olcsó készlet, nem fért bele.

Engem amúgy sem győzött meg. Itt már ez is zavarna, de amúgy is fura. Kicsi játszósnak tűnik de annak drága, plusz pár részlet/téma sem igazán passzol nálam gyerekhez. Felnőtt szettnek meg kicsit gyerekes/játszós, kívülről nekem elnagyolt. Belülről megnézve viszont jó, kellemes csalódás volt.@HUN_Sector
Erős lista. Vár, világítótorony, középkori főtér, Hófehérke, két modular is... a Jazz Club nem élt hosszan. A kisebb HP expressz is elég friss volt. A Blacktron gyanúsan sokszor volt akciós és hamar kifut.
Ennek a fele is megint jó adag lenne ha még be kéne húzni/nem kéne lemaradni. Azt hiszem elengedés lesz.Várból kikopik minden, majd lassan vmi BL/PaB-os rendelést összehozok szerintem.
-
ripla
addikt
Tavalyi rendelésemet 4 napon keresztül szállították a saját területükön jobbra-balra, egyik épületből a másikba, majd vissza, majd megint...
Utána adtak egy időpontot hogy mikor hozzák, 2 nappal hamarabb jött a futár úgy, hogy fogalma nem volt arról hogy valójában a saját cégének az oldala milyen infókat írt.
A végén már úgy megkavarták az egészet, olyan szinten kavarodtak bele a saját rendszerükbe, hogy az Amazon visszautalta a pénzt, "eltünt csomag" címszóval.
Szóval valójában, nézőpont kérdése, de hálásnak kéne lennem feléjük.
-
Sordoran
addikt
Semmi újdonság nincs mostani rendszerben. SAH-n mindig pár nappal előbb rendelhető insider (regisztrált) felhasználóknak, reggelre az ilyen népszerű készleteket pedig le is rabolják. Aki lemaradt, azok a többi viszonteladónál kapnak.
Amúgy ez aligha lesz bőven 100k alatt, esetleg lego dolgozótól, vagy figura mentesen. Rendes boltok bőven el tudják adni 100k fölött, miért mennének le alá? -
Ez a karácsonyfa [link] 124 000 Ft-ért nálam is nagyon kicsapta a "biztosítékot"
Idén szerettem volna életem első karácsonyi szettjét megvenni, de már csak azért sem, betelt a pohár az árazással, meg a 3D printelt Lego alkatrész is érthetetlen/feldolgozhatatlan agyilag számomra jelenleg....1: problem: 10.04.-én fog megjelenni...Hogy mi? Bőven elég lenne november közepén a start.
2: Nem látom a 3171 db-ot benne, tuti tele van sok apró alkatrésszel, de már utána sem kívánok nézni.
3: horror árazással is max 90 000 Fingtallérért lenne szabad árulni, nincs licenszdíj, szóval max 30 Ft/alkatrész ár aminek kéne lennie... 30% diszkont árral ez a szett max 63 000 Ft-ot érne 2026. év januárban, de még ezen az áron is elgondolkodtató...Bízom benne kap életképes piaci versenyzőt ez a cég, már meg fogtok találni engem is a "sötét oldal" csoportjában. Sose vettem még LEGO-n kívül más gyártót, de nagyon elrúgta azt a bizonyos pöttyöst ez a cég nálam is.

Azt se értem mi a cél a Bricklink/Lego account egységesítéssel, de semmi jóra nem számítok...
Nem szeretnék senkit sem semmiről meggyőzni, saját véleményem, de jobb kiszállni a folyamatos új szettek vásárlásából, mert ez így már idiótaság műanyagért ennyi pénz kiadni...Mondom ezt úgy, hogy holnap rendelem én is a Fekete Gyöngy kalózhajót persze!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valszeg elkezdek meglévő elemekből MOC-olni és Bricklink-ről használt/új elemeket rendelgetni hozzájuk ami hiányzik esetleg, és meglévő megépített készletekből MOC-olni.

-
kbalage2
aktív tag
És a vitorlát is LEGO-nak hívják, a kötelet, meg a flexibilis műanyag csövet, a gumit, az elektronikával tömött motort... mindegyik technológia lényege pont az, hogy olyat csinálj belőle-vele, amit fröccsöntött műanyaggal nem tudsz.
#90930HUN_Sector - mint írtam fentebb, ez nagy felbontású SLS, nagyon nem az otthoni "játék 3d nyomtatás" kategória.
-
sb
veterán
Látod, én is. A fát már láttam leakben milyen darabbal jöhet de itt is mellbe vágott az ár.
De a vonatban is amiről a regényt írtam... Értem, hogy nagyok az elvárásaim PU-t tekintve, de azért ott is random gyereknél is előfordul, hogy meglátja a motorizációt rajta (gyk ezért van a dobozon). Namost ilyenkor egy ekkora világcégtől ha az a válasz, hogy "hát, ki tudja..." mondjuk fél-egy éven át...mármint arra a kérdésre, hogy mikor is lehet majd hozzá venni aranyáron cuccokat amivel eladták. Ne adj isten itt a régióban (nem Mordor, hanem úgy értem, hogy EU(!)) már soha nem lesz mert kivezettük, csak erről elfelejtettünk a részlegek között egyeztetni... hát, ez necces.
Kínából nincs ilyen elvárásom. Itt lenne.szerk:
Amúgy a minden dimenzióban, ár, érték, mod, játszhatóság, stb... Creator cuccokról sem véletlenül megy a gondolkodás, ott is kezdenek itt-ott ugrani a kezdőárak.@LÁZ
Nézem mi a tök printelt a mozdonyon... rájöttem, hogy a kis 3D nyomtatott izére gondolsz. Na az a non plus ultra. Az nálam teljesen vonalon kívüli. Nem is értem Lego készletben. Minőségre is hányásnak tűnik, Lego-feelinghez sincs sok köze. Oké, van rajta stud, na bumm. Ez nekem teljesen izzadtságszagú, hogy ettől lenne egyedi. Ennyi erővel a randomra gyűrt matricaív vagy manual is "egyedi" lenne. -
sb
veterán
Ezt (is) írtam én is.
Arra reflektáltam, hogy ha már lenne hátsó borítása, akkor fura lenne a malomkerék és jobb lenne a félgömb. Mert akkor vélhetően asztalon/szoba közepén jobban el is férne.*De a többiből (meg a korábbi írásomból) kijön, hogy amúgy felesleges a hátsó rész szvsz fal mellé tervezve: 1. drágább. 2. sík borítás minek fal mellé? 3. gömb meg helyügyileg lenne KO.
Csak hátrány lenne belőle...*Mondjuk sztem 20-ból 1 embernek lenne annyi helye, hogy ne fal mellé, hanem szoba közepére állítsa. De lehet, hogy sokat mondtam, mert aki ezt megveszi az vélhetően tele van már amúgy is UCS Legókkal.

@Tyler Durden
Befejezetlennek én így nem tudom tekinteni ha erre tervezték. Arra oké részemről. A matricával, árral nem tudok nem egyetérteni.
Már korábban is írtam, hogy a darabszám, darab/ár árazáson felül tud és szokott is kompenzálni a Lego bizonyos esetekben. Pl. nagy darabos készlet=magasabb darab átlagár. Kis tile-okból álló: alacsonyabb átlagár. Vagy ott a sok "darabszám-független" árazás, mikor Technicben, akár másban rohadtul nem a darabszámra, hanem a megépített modell méretére áraznak. Nagyobb=drágább.
Ennek mintájára sztem ki lehetne korrigálni a kiállítási darabokat ahol jellemzően ezt nem teszik meg, hiába viszi el az elemszám 20-30%-át a keret, tál, cserép, akármi... ami nyilván kell hozzá, na de a lényeg mégis a maradék 70%-ból ottmaradó izé lesz a közepén. Ránézésre sincs meg az embernek a kellemes ár-arány érzete. Ami pl. legalább a nagyobb=drágább esetén megvan.
A matrica meg egyértelmű... -
sb
veterán
Nem is tudom... szerintem megvárom milyen MOC-ok lesznek 2-3 készletből...
ON: Kidolgozott, de nem érzem a csíít, hogy ebben benne lenne 400k-nyi szuper, egyedi részlet. Persze nem vagyok fan, de így ránézésre is felismerek annyit, hogy egy-egy részét 2-3 másik dioráma erősen lefedi. Ezt sem érzem túl exkluzív dolognak.
-
5150head
senior tag
-
Jacob Gibbs
tag
A Tumblerrel is hasonló problémám volt építés közben, hogy egy fekete amorf massza kerekekkel.
Én pl, szeretem a Nolan féle Batman filmeket, meg a Batman témakört úgy általában, tudom hogy minden fekete meg nagyon nagyon söt szürke, de vmennyi szín ami kiemel részleteket igen is kell bele. -
Én szerettem a filmeket is /most pont elgondolkoztam rajta, hogy újra kéne nézni/ illetve nagyon sajnáltam, hogy lemaradtam a Karibos témáról. A színben egyet értek, nyílván jobban vonzza a szemet az Endurance, ahogy a képen is látszik, de ettől eltekintve nagyon jól megcsinálták ezt a Black Pearl 2.0-t. /amúgy az kiderült, hogy miért nem lehet Black Pearl a neve?/
-
RapaNui1
aktív tag
Nekem egyébként tetszik és ha tehetném meg is venném, sőt ha tehetném lenne egy kizárólag csak legóknak szánt házam vagy raktáram, sőt ha tehetném olyan házam vagy raktáram, ami UV védet, porvédett, klimatizált stb, sőt ha tehetném a megépített mögött ott lenne 1-2db tökéletes bontatlan példány is. Hogy miért? Mert megtehetném, miért is ne. Jelenleg azonban ha belegondolok, hogy mennyit kell dolgoznom azért, hogy tisztán meglegyen ennek az 1 készletnek az ára kiráz a hideg és rámtör a rideg valóság, hogy nem tehetem meg, addig takarózom amíg a takaróm ér és megpróbálok nem bánkódni azon hogy én miért nem tehetem meg, hanem inkább azoknak a dolgoknak örülni amik a lehetőségeimhez képest megadatnak.
-
sb
veterán
Review-k alapján a Creator kísértetházra is beigazolódott amit írtam: kicsi/drága.
Kettőből, de inkább háromból már lehet valamit kezdeni. Ott viszont 3 Frankenstein, stb... kicsit félresikerült kombó ilyen szempontból szvsz. Max aki el akar/tud belőle adni figurát drágán, úgy lehet érdekes.
Ill. kicsit sok benne a nagy panel.A várnál még nagyobb a kontraszt a régi vár általam kritizált sok 1x1-es eleme és a panelek között, de az jóval nagyobb készlet, ott elfér, sőt, sztem kifejezetten jó is moc-okra. Ott a sok ló lehet érdekes (meg a nagyobb belső tér nem várfal elemei) de azt fel lehet használni kreatívan szvsz.
Szummában a vár sztem jó alap nagyon, árban is korrekt lesz akciósan. A listaár + gyári modell lett gyengébb kicsit. A másik kevésbé jó bármelyik célra szvsz.. -
-
apholyon
aktív tag
Szerintem nem azzal van a gond, hogy leírod a véleményed, hanem hogy nem pontosan tetted: neked nem a Lego Black Pearl-el van gondod, hanem alapból az eredeti hajó színével... Szerintem nagyon jól sikerült, legalábbis így első képek alapján. Nyilván nem lehet barna, vagy fehér, vagy hupikék, tipikusan az a készlet, aminél x darabból kell a legpontosabban visszaadni az eredetit... Minden minden licencelt készletnél... Így érdemes objektívan megítélni a készletet (mármint hogy arra koncentrálva, hogy mennyire sikerült jól lemásolni az eredetit ekkora méretben).
@Johnny Depp téma: Persze össze lehet hasonlítgatni a 2 Wonka filmet, de teljesen más korban készültek. Szerintem mindkettő jó, egyébként nekem a Depp-féle jobban tetszett. Aki esetleg nem ismerné a filmes munkásságát, érdemes utána nézni, rengeteg filmben és darabban szerepelt. Írom ezt úgy, hogy általában nem tetszenek a filmjei (leszámítva néhányat), de nem miatta, szerintem igen jó színész, egyszerűen csak a témák (vagy épp a filmek hangulata) nem fogott meg (vagy éppen taszított). -
Mauzes
addikt
-
Szerintem ez a legjobb MOC amit lehet belőle csinálni, illetve még az 5x-es ami nagyon büntet. Én sajna eladtam a példányaImat, egy maradt meg a gyereknek játszásra, azt viszont én is élem

All time egyik legjobb készlet ez számomra.. /főleg amiatt, mert jáccani is lehet vele, nem csak kirakod, kiállítod azt jóvan/yahagyma: köszi az ikea-s válogató tálcát, asszem veszek vagy 3-at belőle
-
Throme
veterán
Nagyon baró lett ez a szerkezet. Lehet a fákat egyenes törzzsel építettem volna, így fura, hogy ide-oda forognak. Egyébként nagyon ötletes szerkezet.
#90488Mozaart
Nekem meg 90s évekbeli overdrive szerű PC játék jut eszembe (volt egy másik hasonló, de nem jut eszembe)#90485Petya25
Én is pályázok a Bronco-ra, pláne, hogy a wrangler nekem is megvan.#90489Neurotoxin
A szélvédő/szélvédő keret nekem se jön be egyiken se. Cobra esetében lehet a keretet elhagyom.#90487RapaNui1
Tetszetős. A kiállításokkal az a bajom, hogy az autókon lógnak az emberek. Egyszerűen nehéz jó képet csinálni, mert mindegyiken ott vannak kezek, lábak, fejek...#90494yahagyma
Tetszik ez a western téma, egy klassz háttér dobna rajta.
Az biztos nem kezdenék bele.#90496yahagyma
WOW! Tényleg impozáns. Szerintem ez a példa is mutatja, hogy az új vár is sikeres lesz, hanem is annyira, mint a 31120.#90501Crus
Ez a verzió nekem belülről túl sűrű, de kívülről állat, az is biztos!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).

) screenshotot nyomi a rendelés sikerességéről.

Oké, változik nyilván az igényszint is, de ő sem ugrik rá semmire. Szülinap, karácsony épp aktuális lassan, nem valószínű, hogy Technic lesz belőle. Vontató, Audi, stb... után. Talán pár spec alkatrész külön és annyi.

LÁZ