Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
bordi10
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A drift kerekek nem illenek rá szerintem, a vas 5*
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Hát az óriáskereket tuti összeépítem bár nem 1 napos projekt lesz, de a többi jelenleg csak beszerzés tárgyát képezte. Még a párommal egyezkedni kell az asztalt illetően, de ha nem is lesz semmi az egészből akkor sem bántam meg hogy ezeket beszereztem, mert a vonatok ára mindig felfelé megy az egy örök klasszikus és a city termékek árai is jól tartják magukat, de persze a cél kirakni őket.
-
Petya25
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Igen a Rebrickable-n fent van.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Link potolva 2vel feljebb / lejjebb

-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A 17.890.ft ból ha csak azt rendeltem volna még vegyél le 4k-t, de ha csak 2k-t veszel le akkor is kijött 15.890ft-re ami már korrekt. Allegro volt.
A Van Gogh napraforgokat meg 6k kuponnal behúztam 51 ezerért ingyenes szállítással.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Rajta vagyok.
Úgy tűnik nem haladok, de akkora a projekt, hogy nem 2p előkészíteni. 
-
manokaj
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szintén zenész. Plusz a Kiosk, tűzoltó állomás a városba
. -
Dareiosss
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ezt én is. Talán nem lesz drágább 260 euronál.
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nem rossz.
Kiosk tetszett, azt korábban is láttam. Space Cafet nem veszek de baromi ötletes, minden képen van valami extra.
Firehouse nekem bejön szokás szerint.
A vadnyugati állomás is megint minőségi darab - szerencsére a téma kimaradt.Nem találom a korábbi statom de majd utánanézek, simán lehet, hogy ezzel az újabb Wild West cuccal már llucky vezeti a listát beszavazott BDP szettek számában.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Tippre én tavaly láttam, akkor nem tűnt fel, hogy ilyen régi terv, 2022-es.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én is nagyon bírom a nintendo témát, olcsóbb lenne elfondolkoznék rajta, de nekem ez most gyengébbre sikerült

-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Elvileg Charizard elkelt
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Már jó ideje azt használom Temu/Ali/Ebay vásárlásokra. Sosem lehet tudni, hogy mikor üt be a sz*r.
Csak, hogy ON is legyek, lassan már másfél éve, hogy egy olyan Technic szett sem jelent meg, ami kicsit is érdekelne (darkside oldalon is csak egyetlen egy, de annak is egyelőre sokallom az árát). Most néztem, hogy a 42177-es G osztály is idén december 31.-vel kivonásra kerül.
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nem tudom már mi megbízható, mert Alzával pont úgy volt már meccsem, mint a MediaMarkttal, vagy éppen az Ebay-es eladóval. De pont ezért használom - ahol lehet - a PP-t, mert eddig olyan még nem volt, hogy a benyújtott bizonyítékok után, már első körben ne kaptam volna vissza a pénzem. PP-nál jóval nagyobb a kártérítés igénylésének időintervalluma, erre külföldi rendelések esetén lehet sajnos szükség...
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A legacy bank / finntech bank vita egy masik napon kerul kibontasra. XD
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Egyrészt az jóval rövidebb határidejű, másrészt ha volt teljesítés csak hiányos, vagy vitás, akkor sok sikert a bankkal való csatához.
Tipikus eset, hogy kifizetsz egy külföldi rendelést, de az nem érkezik meg 2-3 héten belül. Ekkor elkezdesz írogatni az eladónak, aki vagy húzza az időt, vagy rögtön a postára, szállító cégre mutat, hogy nyomozd ki azoknál. Míg ennek a végére jársz vastagon lejárt a banki chargeback határideje, ami forint belföldi bankon kívüli utalás visszahívásnál idehaza 30 banki munkanap, SEPA utalás esetében nemzetközileg egységesen 15 banki munkanap.
PP ezzel szemben iszonyú vevőcentrikus és neked mint usernek ez pontosan ennyibe kerül: 0 és nagyon kevés kattintásba...
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Off, de itt valóban az is számíthat, hogy ki mennyire gondolja komolyan, hogy téríti. Akkor is ha nem kéne/gázos az eset. Ez kvázi egy biztosítás, ott meg azért nagy tételben az a lényeg, hogy minél kevesebbet kelljen állnia a cégnek.
De egy Legonál én nem foglalkoznék ezzel... ilyen szempontból azért nagyok és korrektek. Kétes külföldi cégnél én is Paypallel fizetek...
(Itt egyszer volt, akkor is besz*ptam, mert a Paypal címem nem volt frissítve és a Lego oda szállított, nem a Lego accountban megadottra.)@Sordoran
A kérdésedre: Úgy működik, hogy:
1. Zárolják a pénzt rendelésnél
2. Aztán feloldódik* (bank felszabadítja X idő után, a Lego csak ül és néz... bankfüggő mennyi, van akinek 1 hónapot áll benne a pénze, Revolutnál, más banknál pár nap, 1 hét)
3. Mikor szállítják, előtte újra beterhelik.
Levél van, hogy jön, vagy, hogy nem. Nekem volt mikor jött, de 2 nappal a terhelés után.
Szóval problémás lehet, de akkor ügyfélszolgálat telefon és megoldják. Régen bankkártya szám diktálás volt
, újabban már új fizetési linket küldenek, ha sikertelen volt a terhelés és felhívod őket.*Ha rendelsz mellé mást, amit rögtön szállítanak, akkor fel szokta oldani a Lego direktben a terhelést. Nekem eddig így ment. Tehát ha 2 nap múlva küldik a mellérendelt cuccot akkor azt az összeget terhelik és a maradékot feloldják. Minden más esetben csak várnak és nem indítanak feloldást, csak akkor szűnik meg a zárolás ha a banki határidő feloldja.
Más:
Én lemaradtam a robotról, 2-3 napja még gondoltam megnézem mit rendeljek mellé a szállítás miatt PaB-ról aztán teljesen megfeledkeztem róla. Majd BL-ről... bár ezt a modellt/tervezőt szívesen támogattam volna. -
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Mert ha egy vásárláskor gond van, komolyan fognak foglalkozni még 1€-val is, és ha igazad van garantáltan vissza fogod kapni.
Nekem a kb. 18 éves PP regem óta 3-4 ilyen ügyem volt, még akkor is visszakaptam a pénzem, amikor az Ebay-es eladó igazolta, hogy feladott "valamit". Hogy a posta keverte-e el, vagy az ürge trükközött nem tudom, de a pénzem visszakaptam.
De volt digitális vásárlásom is, amikor a kulcs nem volt jó. Nem akarta megtéríteni a kárt az eladó, elhajtott mindenféle indokkal. Paypal megoldotta.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nem, de sikerült másik forrásból beszerezni, már csak ki kell fizetni
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Volt ilyen, hogy emelgették 30 felett, amikor ugye mozogtak a progress barok is visszafelé.
Már akkor is említettem, hogy vagy nem volt limit ilyenkor a köztes érték... vagy akkor is valóban volt mérlegelésük és bármikor mondhatták volna, hogy itt a vége.Aminek az lenne a lényege, hogy igazából ők döntik el mikor elég. Ha mondjuk - anno a régi rendszerben - nem 3 óra, hanem 12 nap alatt érte volna el vmi a 30k-t akkor mondhatják, hogy nincs szükség még többre és annyi.
A mostani leírás alapján is ilyesmi lehet a lényeg szvsz.
Each model will be guaranteed production of up to 30,000 sets. If demand for 30,000 sets of a model is not reached, production capacity may be shifted to other models within the Series. Models will not exceed production of more than 50,000 sets.A 30k tuti, 50k fölé nem mennek... de a 30k alatti igényekből maradó kapacitás allokálható (may be) más modellekre... a fentiek alapján akkor 30 és 50k között logikusan. Szóval majd ők tudják mi van...
-
kbalage2
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Az 50k-s maximum limit eléggé public, benne van a FAQ-ban

-
Sordoran
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Bizonyára arra építhetnek, hogy aki bizonytalan, és ki akarja várni utolsó napokat hogy megrendeli-e, az el is felejtheti. De ha azt hiszi bármikor elfogyhat, akkor inkább megrendeli mielőbb, nehogy lecsússzon.
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Bármi lehet retired. Ha ráírják.

Így csinálják évek óta kapható készletekkel is. Mi a gond?
-
hami85
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ezt olvastam:
BDP 910059 Privateer Frigate Fortuna (Freibeuterfregatte Fortuna)
(4087 Teile – 8,6 ct/Teil) 📈 31.000 Stück verkauft
BDP 910060 Sushi Restaurant für 279,99 Euro
(3604 Teile – 7,8 ct/Teil) 📈 31.300 Stück verkauft
BDP 910061 Antique Collection (Antiquitätensammlung) für 109,99 Euro
(1504 Teile – 7,3 ct/Teil) 📈 11.200 Stück verkauft
BDP 910062 Alchemist’s Shop (Laden des Alchemisten) für 199,99 Euro
(2319 Teile – 8,6 ct/Teil) 📈 33.500 Stück verkauft
BDP 910063 W.A.L.T. für 39,99 Euro
(654 Teile – 6,1 ct/Teil) 📈 13.400 Stück verkauft30000 limit ezek alapján nem valós, gondolom hagyják amennyit akarnak az emberek venni

-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nagyjából a közepétől és elnézést az offokért, még ha Legós is.
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Valahol írták, hogy több mint 20%-a a nevezéseknek vár/középkori cucc. Erősen megtolták ebben a körben. Pedig azt hittem kezd lecsengeni, de ezek az új frakciók megmozgatták őket.
Végignéztem nagyrészt a nevezéseket, az a durva, hogy sok belőlük tényleg baromi erős. Pedig a korábbiak sem voltak gyengék.Aztán persze ott vannak a szögegyszerű, gagyi cuccok is, amiket fel nem foghatok hogy kerülnek be mindig...
A legalja meg ami linkelve volt, másolt cuccok.
-
ssgk
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Meg azért az se utolsó, hogy akik ilyen témát építenek és küldenek be azok nagy része alapból is építené ezeket csak épp nem látna belőle pénzt vagy minimálisat terv eladással. Ez meg elég nagy motiváció rá, hogy minél többet tervezzen, foglalkozzon vele. Mert aki csak ezért áll neki tervezni, hogy majd pénz lesz belőle az olyan is lesz és szinte biztos nem lesz beválasztva se.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Vár, vár, hajó, vár. "Ugorgyunk."

Kicsit kezdenek nekem, egy minecraft építésre hasonlítani. Millió darab.
-
maross
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
utana rendeltem robotot, arrol mar jott ertesito. hajorol meg semmi, ersten viszont foglalja a random osszeget...nem ertem...
-
hami85
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én is ugyanígy vagyok, hajó esetleg érdekelt volna, de vitorla nélkül skippelem, meg az ára sem olyan olcsó sajnos, több meg nem mozgat meg.
-
hami85
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Sebaj, kértem pótalkatrészt, meglátjuk az milyen állapotban jön meg.
-
manokaj
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Így, hogy meg van döntve, kicsit jobb lett,máshogy el se fért volna.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Wow, jól néz ki, ez saját tervezés, vagy valami készen vett cucc?
-
Elmör
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Komoly lett ez a Discovery, gratulálok!
-
ssgk
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A képet direkt nem raktam be mert ez nem a valós hanem koncepció AI.
Szamár sajnos nem is lesz figura csak kiegészítő állat formába.#94037flashpointer
Az összes CMF dobozon csak 6-9 figura van. Nem tudom miért. Talán mert jobban néz ki nem zsúfolt. Vagy meglepetésként aki nem tudja mit vesz és valóban zsákbamacskát akar nem látja előre az összes opciót így nagyobb a késztetés, hogy többet vegyen(?). -
tocsek18
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
jó nagy ai fake
-
Throme
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Lemaradtam.
Ez mikor jelenik meg?#94031Tyler Durden
A D&D minifigekkel együtt vannak a - már nem tudom hányas - sztenderd minifig sorozatból a D&D-nek látszó figurák, de kéne valami tároló -
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nálunk ez még dobozban.
Rá akartam kérdezni a matricázásra, hogy hogy oldod majd meg. Nem szokott vele bajom lenni de itt a belső, homorú felületekre azért összerándult a gyomrom mikor videón láttam,
Hát ezt elegánsan átugrottad.

Nem akartam a témából gyűjteményt, anno gondolkodtam mi legyen "A" szett: holdjáró, Saturn... gyorsan eldőlt, hogy nekem az űrsikló egyértelműen ami így magában leginkább reprezentálja az egészet. Ikonikus darab és a szett is szuper.
szerk:
@RapaNui1
Ez is jó! Lassan összeállnak a fejemben az ultimate Lego gyűjtés szabályai: jó szett, remek építés... ja, nem én matricáztam, nem én tárolom és más fizette.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Jó kis készlet, annyira hogy a gyerkőc is megvette magának és természetesen itthon tárolja nálam a vitrinben foglalva az én amúgy is szűkös drága helyemet. Lehet bérleti díjat kéne lassan kérnem
-
manokaj
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ez nekem is tuti!
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Pedig most akartam eladni neked, hogy szenvedj vele egy kicsit
. Nem ám csak vicceltem. Bármennyire is ingatag kelleni fog a western faluba, bár aránytalanul nagynak találom. -
Petya25
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Kettőt építettem párhuzamosan, az egyik ajándékba lesz. Így 16e-re jött ki / db. De van benne 2 féle alkatrész amit itthon nem kapsz már meg épp a BL-en, "leraboltam".
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Khmm... ne húzd túl a húrt. Haverom mondta.
-
manokaj
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Akkor itt csak egy Valentin napi készlet segithet.

-
Petya25
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Melyikre gondolsz?
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Leakben egy bemutató videó volt, ahol körbemutogatják a szettet, onnan vannak a képek, szóval elég tutinak tűnt. De ránézésre én is jóval több darabot tippelnék.
8000+ volt a kiírás.
Ár: 600-650 USD volt... Legonál mostanában az EUR (bruttó) árak alacsonyabbak ekkora számoknál, de ott is fura lenne. 600 EUR adná magát, 250k, 8000+ szetthez 30Ft/db. Gyanúsan olcsónak tűnik.
Amúgy jól néz ki. Kíváncsi voltam hogy oldják meg, hogy kicsiben (a'la Megye) hülyén mutat, nagyban pedig fél szoba (mérete és ára) lenne. Ha ez a kettős kialakítás lesz az korrekt ötlet.
Más: amazon.den van pár jó ajánlat. Ráadásul kuponos árak ahol magyar szállítással sem jön rá az ÁFA különbözet.
Pl. G500 69k, Creator kísértetház 23k körül, Tigriscápa izé 39k
Iron Man 36k. Bár utóbbi gyanítom nincs már, de sztem később kiszállítják majd. -
ripla
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Így első nézésre simán lesz vagy 7-8000 darabos. Ha belül is lesznek helyiségek, akkor bőven.
#93796Kvelstadt
Rég láttad a filmet.
Messziről világosszürke, közelről pedig majdnem hófehér, valójában csak a kosz miatt tűnik világosszürkének. Úgy is hivatkoznak rá a regényben és a filmekben is, mint a "Fehér torony". -
5150head
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A leírásban írja:
Additional parts needed:
5x 10L (80mm) technic axle (Part ID: 3737)
10x Modified 2x2 plate with pin hole (Part ID: 2444)
A sikló hasára csatlakozik pinekkel.
Tuti van olyan is ahova nem kell extra alkatrész se. -
5150head
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ha van lehetőséged 3D nyomtatni, akkor én keresnék egy jó állványt hozzá.
Pl van vertikális stand hozzá, ez is jópofa.Nekem pl így van a Blacktron. Bár nem atomstabil, de szerintem marhajól néz így ki:

Ahj, a Discoveryre amúgy nekem is fáj még a fogam. Sajnos amikor 60 körül volt nem húztam be, aztán most elszállt az ára már 100k az is uh lemondtam róla. Az Atlas meg az ISS még dobozban várja az építést, sajnos nincs helyem hozzá. Az Apollo 11 meg itt csücsül az íróasztalon.
A Blackton párja a Galaxy Explorer szintén dobozban még.
Helyhiány miatt az Enterprise-t is most pakolgatnom kell ide-oda... majd ha végre költözünk...
A SC Delorean-t én is tegnap raktam ki. Első SC szettem, de tökre megértem azokat akik rá vannak kattanva ezekre. Szerintem is baromi jól sikerült, és igen ahogy írtad, ebbe miért fért annyi printelt elem és a nagy gyűjtői szettekbe meg miért nem... nah mind1.
#93725RapaNui1 Nah látom ez se egy egyszerű szett. Hajrá, eddig nagyon jók a képek.
-
Elmör
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ezek a Nasa-s legok nagyon jól néznek ki, néha elgondolkoztam rajta én is, hogy oda is ki kellene kacsintani 1-2 építés erejéig, de már így sincs elég helyem, épp azon sakkozok, hogy hova fog elférni a Vasember ha kész lesz.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A nagyobb delorean re azt hittem valodi fém modell.. =) Mai napig beszerezném.. de annyira nagy BTTF fan nem vagyok h kell is.
A printelt témának utana olvastam.
Szamos oka van de az egyik legfontosabb:
- gyartasi koltsegek: a legonak is olcsobb de ha minden elem printelt lenne adott szett ara is dragabb lenne (kerdes mennyivel persze)Akkor meg az amugy is arerzekeny fogyasztok reklamalnanak az ár miatt. Es kevesebb szett fogyna.

Egyebkent a 75355 X Wing UCS szettben lett eloszor printelt display tábla. Nem tudom azota az osszes az e.

Amig mindenki panaszkodik a forumokon hogy draga es nincs eleg printelt elem de a boltban ugyanugy megveszi a szettet. Nem lesz egyhamar valtozas..
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én így vagyok a mostani BDP Gold Mine szettel. Gondolkodtam rajt nagyon, de aztán mégsem rendeltem belőle mert akkor még egyáltalán nem volt tervben a western téma, csak a középkori. Most meg úgy vagyok vele a General Store után hogy lassan úgy érzem a western téma majdnem jobban tetszik mint a középkor, így most már bánom, hogy nem jön 1 Gold Mine. Talán ha szerencsém lesz Hami85 megszán engem és megvehetem tőle.

-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Valóbam az ostromtábor magyon megdobja az egész hangulatát életzltel tölti meg a környezetet.
El tudnék képzelni sokkal több ilyen kiegészítőkkel teli szettet akár váras, akár western, city egyéb témákban, de LOTR, Marvel, DC esetében is.
Egyszer ha rászánom magam kellenének alaplapok és további kiegészítők a táj formálásához.
Nem akarok nagy hegyeket, meg ilyenek, csak zöld mezőket földeket, folyókat, erdőket, utakat.
Egy fél vagyon
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Köszi szépen most rendelhetem meg én is
Amúgy hasonló emlékek kötnek engem is a masinához. Ennyiért meg tényleg jó vétel. -
Llew
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Csak egyetérteni tudok. Nagyon látványos készlet. Hedvig pedig különösen jó benne.
Egy érdekes apróság, ami nekem két év után derült ki. A szerencselé főzet flaskája (fehér csúcsos flaska) foszforeszkálós, ha lámpa alá teszed. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Impozáns darab, anno nekem is a talapzat meg az üvegcsék és a kiegészítők tetszettek a legjobban, de a bagoly is nagyon jól sikerült
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nagyon tetszik az Endurance, de a kalózhajó is, most már nem tudok választani a kettő közt. Élőben pedig még szebb még nagyobb és még impozánsabb mindegyik a képek nem is adják vissza teljes egészében hogy milyen jól sikerült darabok. Most már biztos hogy be kell majd szereznem a bricklinkes verziót is
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Megnéztem 2010 volt az első. Nálam felvan írva egy Rebrickable verzió, ahol a tervező a 10212-t tervezte / upgrade-elte úgy hogy a drágább alkatrészeket kidobta a szettből. De kényelmesebb lenne a boltba majd megvenni, feltéve hogy fog-e tetszeni.Rákerestem pár UCS szett első , második és harmadik kiadására. Felfogni se tudom az évek számát..

-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ki tudja mit gyártanak Nyíregyházán, hátha teljesülnek a karácsonyi álmok
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Na kérlek szépen, az a készlet volt az ami miatt 20 év után újra legozok, anno az indexen olvastam róla az összerakos cikket, és hát megvettem akkor karira. Előtte nem követtem a legót, azt hittem még mindig gyerek témáknál vannak. Azóta nem tudom kb 100 doboz legót vettem vagy többet. Katasztrófa. Tönkretett az a készlet. Kedves feleségem se rajong az egészért (pedig próbáltam a virág témával később behúzni), ő mindig el akarja velem adatni az összeset. Főleg most, hogy házfelújítás van ezerrel, állandó vita van. Ha jön egy két új készlet, mindig próbálom becsempészni valahogy titokban. Kész szerencse, hogy a futárok nem csöngetnek, csak leteszik az ajtó elé. De néha így is lebukok...Még az elején rámentem, hogy 2 őt veszek és egyet eladok haszonnal és így fedezem ezt a drága hobbit, az elején jól ment, de ez már rég nem megy. Már csak mindenből szigorúan 1 db, és minimum 30% akcióval, különben nincs vétel.
-
Throme
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Thx!
A HP vonat jó alternatíva volt azoknak, akik korábban nem tudták megvenni a 10254 vonatot. Lehet a 2 személyszállítóból 1 is elég lenne és még fehéret belevinni.
Most viszont az új karácsonyi vonat megjelenésével kihagyható. -
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A dupla SC-t én is a kislányommal tervezem kirakni, megegyeztünk, hogy apáé a fekete, övé a sárga.
Én karira macskás fadíszes pólót kaptam, de inkább nem rakom ide ki, nehogy valaki mást lásson bele...
-
manokaj
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Na elkezdtem nézegetni az állványokat
.A Venator meg a Falcon is azon van. -
manokaj
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Mondjuk a helyèt mèg nem találtam meg,lehet lesz gondolkodás.Hát ha a gyerek elkezdi a sc sorozatot nem lesz megállás.De ezek legalább árban nem elszálltak,főleg akcióban.Az újabb kocsik meg még jobbak lettek,ahogy néztem a videókat.Nekem anno Nintendo,gameboy nem volt,de mit nem adnék egy commodore 64 kazettás szettèrt
. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Erre a Minas Tirith-re viszont kiváncsi leszek, bár gyanítom kezdésként inkább lesz 249.900ft az ára mint 210 ezer, de sajnos még az is drága pedig tudom hány darabos lesz. A Titanic egy
ikonikus
készlet amit anno 180k-ért szeeztem be, szóval remélem ez is beszerezhető lesz olyan 175k körül, annyiért már talán elgondolkodnék rajt, minden a végeredménytől függ, bár jobban örülnék egy Helm szurdoknak vagy egy Rohan város részletnek a palotával együtt. -
szombatitomi
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Jaja, együtt nyomtuk
máskor én max 1 sört vagy pohár bort iszok közben, az kevésbé lassít be, meg most ugye társaság is volt, egyedül jobban megy a fókusz.
-
Xboxone40
csendes tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nekem is meg van mindkettő, de nem hasonlítható egy utcajelenet egy szoborhoz szerintem. Amúgy Hedvig nekem eddig a legjobban tetsző Lego az állatvilágból, és a kiegészítők is szuperek
Jó választás volt, de ha ma jelenne meg az is 150k felett lenne 
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
3 nap eltéréssel pontosan 2 éve adtam róla itt infót utoljára. Elnézést kérek érte.

De a tervezés ment tovább. Jobban fókuszálva a csontvázára + és a lábakat megállító mechanika kitalálására.Azóta lett egy v4.0-es verziója, ami az építés előtti utolsó verzió.
Egyelőre tényleg ennyit róla. Amint publikálható eredmény lesz ti lesztek az első fóruma ennek.

#at-at
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Jó kis polc.
-
Elmör
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Gratulálok! Jól néz ki a polc nagyon!
Van ami nekem is meg van, de a legtöbbje inkább egy későbbi projekt lesz ha lesz, mert helyem nincs....
-
ssgk
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Kuponnal allegron most újra elérhető nagyon jó áron (~23k) kevés van nagyon én egyből venném. Igaz töltögetik néha miután kifogy.
Annyira felbosszanott dpd ma, hogy megfogadtam soha nem veszek legot(semmit) ha csak dpd van. lego pontokat majd levásárlom ha hivatalos üzlet körül járok és meg se nyitom SAH-ot amíg nem válltanak futárcéget...
Nem akarom elindítani a csomagolás/futár szálat de mérgembe le kell, hogy írjam válaszolni felesleges is rá.
A hét elején érkező insiders alatt vett csomagom (amit mellesleg másfél hétbe telt kihozniuk) úgy érkezett meg, hogy szabályosan ráléptek. Ki lehet venni a cipő nyomát. Már helybe jeleztem a futárnak, hogy ez nagyon nem jó de mivel kifogyott cucc legonál átvettem. Vissza se tudom küldeni és venni másikat (ha annyira érdekelne) mert nincs már készleten.
Na ez volt a kisebb baj. A ma érkező csomagom ami mikulás ajándék lett volna (és mellesleg egy hete BF kor lett véve...) NEM HOZTA KI A FUTÁR. Reggel jött az üzenet, hogy ma jön 15-16 között. Hívott is, hogy csomagot hoz. Eleve kint voltam pont jöttem volna be de mondom megvárom. Fél óra után próbáltam visszahívni de nem vette fel többször sem. Bementem és nyomkövetőn láttam, hogy sikertelen kézbesítés... Panaszlevelet írtam és láttam elég gyakori ez. Felfoghatatlan számomra, hogy működik még ez a cég. -
hami85
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Osztrák store-ban is volt még gwp szombaton...sőt olyan szettek is amik online már kifutottak az Insider weekend alkalmával.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szerintem az AFOL egy bizonyos hányada (is), már a jobb minőségű 3rd party szetteket pakolja...viszont azok is szépen kezdenek feljönni árban, de ott rengeteg vásárlói igényt kielégítenek, amit a Lego egyszerűen nem akar...Én azért szeretném látni azt a statisztikát, hogy pl. az új Death Star szelet milyen mennyiségben és hol fogyott.
@koncsik: Pedig ez egy tök jó kezdeményezés lehetne a Lego részéről

-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Csakhogy szépen lassan az AFOL réteg is kiteszi a megtelt táblát.
És ami még említésre méltó, hogy tudok hozni egy rakás olyan készletet, amit kiadtak 2-3 évente csak kicsit szebben és részletesebben. Erősen kétlem, hogy ezt 2-3 évente megvette újra és újra az AFOL. -
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Igen, csak azokkal az a gond, hogy az meg előbb-utóbb műanyag hulladékként végzik. Lego esetben viszont él az, hogy megveszed, összerakjátok, játszatok vele, szeretitek (aztán ha nem törik és reped), majd ha úgy alakul mehet a köv. tulajhoz, ha már a gyerkőcnek nem fontos, vagy helyhiány, vagy egyszerűen csak befejezitek.
Viszont ezekkel az iszonyatosan eltúlzott bekerülési árakkal rossz irányba zakatol a cég, mert megveszed a fenti City-t 85k-ért és az úgy kb. a büdös életben nem fog már semmikor új gazdára lelni ezen az áron, mert egyszerűen már az eredeti árát se érte meg soha semmikor és ahhoz meg csak egy játszós szett, hogy kult legyen belőle. 10 év múlva is max a feléért fog szaladgálni bontottan és akkor se fogja senki megvenni, mert lesz addigra jobb, bővebb, részletesebb. (Jó persze, ha így megy tovább, az infláció majd tesz róla, hogy látszólag többet is érjen.)
-
Throme
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nekem nincs róla infóm, de nagyon adná magát, mert az első sorozat - szerintem - sikeres volt.
Feltételezem innen is sokan ugarnának rá.
Talán egyik olyan téma, aminiél nem igaz, a " kivárok, lesz az még olcsóbb is" elmélet.
Inkább a kivárok -> hamar elfogy, kivonják a forgalomból - > horror ár.Lehet nincs igazam, de én tuti lecsapok rá, ha lesz.
-
ripla
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én sem terveztem csak ezért fennmaradni, de a macskám jelezte hogy ki akar menni, és akkor ha már úgyis felkeltem, elintéztem.

-
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Alapvetően ezért nem maradtam volna fel, de éjjel értem haza + sírt a gyerkőc fél éjjel, így mellett legalább ""hasznosan"" töltöttem (vagy költöttem?) az ébrenlétet
-
nyul105
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Köszi mindenkinek, szerintem is elkezdték a futárok direktben taposni a dobozokat.
Holnap visszaviszem Etelés üzletükbe, ez már számomra is a durva kategória. Másik doboz is volt a csomagban [3in1 dino], az alul volt, az "csak" benyomódott így megtartom.
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Hát ez normál esetben hamupipőke sztori.

Viszont ha szerencséd van akkor rebrickable-ön szoktak lenni subset inventory-k is szetten belül. Én a Hogwarts állomásra néztem nemrég, ott megvan külön a mozdony, kocsik, állomás elemlistái. Ha ehhez is van ilyen akkor csak egy review-t kell keresni ahol leírják, hogy az 1-2-3 zacsiban melyik rész elemei vannak.szerk: Úgy látom ez is megvan, 1-2 a mozdony és 3 a szeneskocsi. Fent van mindkettőnek külön az elemlistája. Rebrickable meg simán áttölti BL wanted listbe.

-
manokaj
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Hát nem tudom, de én imádom. Ha max erőn használnám simán elrepülne minden lego,olyan ereje van.Mindenre is ezt használom
. Persze ebben is tuti van szar, de én akkor a jót fogtam ki. -
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Azt hittem festékszóró a fekete tárcsához...

-
ssgk
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Kuponnal kb ugyanennyi allegron vagy 300 van raktáron.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Azt kívánom mindig ilyen gondjaid legyenek az életben!
Egyébként átérzem, panel, gyerekkel, nem sok hely van, de ami van, az sincs már
-
ripla
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Irigyellek. Mármint hogy van helyed kirakni valahová, nekem ez miatt van dobozban még mindig, már vagy 1 éve.

-
balint82
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Összedobjátok nekem? Eskü elmegyek érte megveszem és megnézem .
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Same on English :-)
Dettó nekem is teljes sor + ez a készlet, de nálam akad egy Mimic láda, meg a fizikai kalandkönyv is. Ezt hívom szerelemnek. Vannak ilyen készletek és akkor az nagyon nagyon kell.
Szerintem én is most elértem a Lego nirvánát... ez a készlet, Rivendell, meg az Adventures in Transylvania.
Tl,dr: Nagy grat!
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
RapaNui1 is alive.
-
Elmör
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Mindig próbálom alakítani a helyet úgy a vitrinekben meg a polcokon, hogy legyen.
Mondjuk mostanában nem fogok ráérni belekezdeni, hétvégente mindig lesz vagy szülinap vagy mozizások, hétköznap meg kerékcsere, majd a másik kocsival szerelőhöz meg műszakira, úgyhogy ezek egyelőre maradnak dobozban.
-
Llew
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Hát faradás is lehetett benne, de a kard beillesztésénel nem voltam elég óvatos szerintem, mert akkor pattant el.
#flaspointer
Ismerős, a gyerekkoriak nekem is olyanok, de felnőttként már igyekeztem rájuk vigyázni.#ssgk
Igen, annak sajnos annyi.
Köszi a ragasztó ötletet. A maszkolás, meg vékony felkenő eszköz az mindenkeppen kell, de a legnagyobb baj, hogy félig vált csak le, igy még tűvel is nehéz hozzáférni. Szóval a ragasztashoz kb teljesen le kéne szedni. -
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nekem is tegnap érkezett meg, perfekt minden, gyári kartonban. Mondjuk a DPD-nél kezdem unni, hogy a telefonálás - ha van - abból áll, hogy 100 méterről hív fel, hogy ott vagyok. Szóval, ha éppen tusolsz, vagy klotyón elmélkedsz, vagy ebédelsz, akkor rohanj, ki mert a vonat se vár, mert ezek se melléképületek.
De ok... ezt az Express One tudta a héten überelni. Eddig zömmel hívni szoktak, majd most az ürge a házunk előtt hívott fel, hogy itt van. Mondtam neki, hogy azonnal megyek. Mire kiértem mindenféle aláírás és egyéb nélkül a járda közepére odabaxta a csomagokat, amikben céges cuccok lévén nem kettő forint érték volt. Ezzel az erővel el is vihette volna magához otthonra és mondhatta volna azt, hogy ő átadta... agyrém.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A hátsó könyves polcról tudnál kérlek egy linket küldeni?
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Most jött Lego mail, hogy küldik DPD-vel.
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
"Raktárban" státuszban szerepel, ott írják is, hogy szállításra készítik elő. Értesítőt még nem kaptam semmiről, Lego fiókban néztem.
Könnyem kicsordul kb. annyira gyönyörű.
-
hami85
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nekem Dpd hozta szokás szerint.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én a Tortuga meg a kalózhajók mellé elgondolkodtam rajta, de biztosan drága lesz. Első blikkre meg egyáltalán nem olyan, mint egy 2025-ös Lego szett... Mondjuk eddig csak telón láttam képen, de elég butuskának tűnik a kidolgozása...
-
balint82
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Várom már a Lego lapos tv-t, mobiltelefont , hűtő és mosógépet.
Lassan ott tartunk amúgy,hogy az eredetit (ami nem Lego) olcsóbb megvenni ,mint a Lego verziót....
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szokás szerint keveredik a komolyság (18+) és a játékszett kategória. Ez sokszor zavart, de egy-egy szettnél tudom értelmezni, mondjuk főleg nosztalgia alapon. Itt valahogy nem jön át az árhoz képest. Eleve mondjuk a téma alapján sem látom benne a játék lehetőséget. Ahogy mondjuk az új Batman szettnél is kevésbé jön át. De talán ennél jobban.

Ha már ár:
Volt fentebb linkelve a Trópusi akvárium.
Nem kicsi meg akár jól is néz ki - bár inkább csak Legóhoz képest, amúgy nekem erősen minek kategória - de az áráról nem volt szó. 190k.
Nem érint a szett, de így is erős hatást gyakorolt.

-
HUN_Sector
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Tegyél melléjük digitális
harcosokatmario figurákat
Hellyel-közzel méretarányosak
Bár az arányokat elnézve, nem tudom hogy képzeli Bowser a nászéjszakát. Illetve értem, miért menekül Peaches
-
Elmör
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nagynak jó nagy, meg aki szereti ezt a vonalat annak tuti komoly darab, grat hozzá!
Nálam most egy kisebb épült, ismét Star Wars, a Láthatatlan kéz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Battlefield 6
- Honor 600 Lite - koffein nélkül
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Tesla topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Macska topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Borzasztóan cuki, elegáns, HALK fileszervernek bőven elég teljesítménnyel és elegáns megjelenéssel
- Cooler Master MasterFrame 700 ház / test bench
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgy tűnik nem haladok, de akkora a projekt, hogy nem 2p előkészíteni. 
.
Firehouse nekem bejön szokás szerint.

. Nem ám csak vicceltem. Bármennyire is ingatag kelleni fog a western faluba, bár aránytalanul nagynak találom.

A Blackton párja a Galaxy Explorer szintén dobozban még.
LÁZ