Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Hát igen, ezek így egyben valóban nagyon szépek. Plusz az is fáj,ha törik vmi, de a fentivel valahol ezt a kettősséget akartam érzékeltetni. Sajnos másfelől tényleg nincs garancia és valahol a drága ritkaság=biztos bukó... sajnos, ha valahol azt nézem, hogy csak műanyag és nem az örökkévalóságnak készül.
Az sem jó ha elő se veszi az ember, törés, nap, stb...
A fehér cuccoknál már vételnél meggondolom, Concorde, Lambo és társai. Már alapból is necces ha tarka, de ha később még jobban sárgul...
Nem akarok filozofálni de a fenti logikai feladványból az, hogy ki, hogy... Sajnos hiába szép és jó a régi eredeti, valahol adja magát, hogy nincs teljes öröm ha drága, tönkremehet és közben olcsóból is van jó (meg drágából béna). Valahogy ez elcsúszik a Legonál és hiába a szenvedély, valahol mégis disszonáns az érzés.
@Jacob Gibbs
Minifig scan! Többet is tud egyszerre scannelni. Legjobb feature!
@HUN_Sector
Én is átlagosnak látom. A második legalább karácsonyi, az elférne egy random, átlag, kisösszegő GWP-nek, de semmi más. A mini várasban nem tudom mi az extra, ránézésre semmi. És hát a VIP+BF valahol valami extráról kéne szóljon.Pár éve volt 2-3 GWP ilyenkor, ráadásul elég jók, extra is akadt köztük. És még ha nem is Lego volt a harmadik cucc, pl. karácsonyi takarók, stb... az is elég menő volt.
-
Throme
veterán
Szép gyűjtemény!
Régről nekem két lovagom van, fapados nyereggel (egyikről nekem is letört a klipsz).Ezek a feldíyzített lovak jól néznek ki.
Rég volt szép volt...
#91701Vistaboy
Ez a gyűjtemény se kutya. A SC autókat gyűjtöm, de az F1 kimarad. Egyedül ezen a filmes F1 szetten el fogok gondolkodni. Dupla szettekből akad ilyen F1 szerű SC autóm. Külön nem vettem volna meg őket. -
nemorino
tag
Olyan nagyon szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, csak idő kérdése volt. A 7946-os Kingdoms vár chrome gold királyi kardja (amit a kezdettől kiemelten óvtam) használat nélkül is ledobja az aranyozást. Én már beletörődtem, hogy a Lego nem az örökkévalóságnak készült.
-
ssgk
aktív tag
Hát a sértetlenségnek már sajnos így is annyi.
Ha úgy döntesz megragasztot utána kell nézni mi a pontos anyaga (99.9% ABS). Ha biztos az akkor ABS cement / ABS bond néven lehet kapni modell ragasztót én azt használnék. Ez más ragasztókkal ellenben nem a felületre tapadva köti össze hanem megoldja az anyagot és ahogy kipárolog belőle "visszaköt" a műanyaggal így nagyon erős lesz a kötés és nem hagy semmi nyomot.
Viszont oda kell figyelni mert ha máshova is kerül megmarja, ha meg pánikolva le akarod törölni az meg még rosszabb nyomot hagy majd. Ezért jobb is lemaszkolni körbe valami ragasztóval (cellux, festő maszkoló) és tűvel, fogpiszkával felvinni nem a bunkszli ecsettel/stifttel ami a kupakba van.Edit. Több fajta is van ezekből, sűrű hézagtöltős meg híg. A híg lesz a nyerő kis mennyiségben.
-
-
Neurotoxin
őstag
Uhh, hol is kezdjem? Nem vagyok oda Herry Péterért, de az üst klassz lett. A ház oké, de a Ford Anglia nagyon gáz ezekkel a figurákkal…A bagoly nézésében van valami furcsa, a szemeivel vagy a fejével kezdhettek volna valamit. Az utolsó szett a “kedvencem”: Chewie ül Harry mellett a motoron, vagy mi a f….?
Szegény Hagrid 
@Mozaart: Köszönöm a videót és a posztot, ez nagyon jó!
-
sb
veterán
A madár elég furán néz. Mondjuk érthető, tekintve, hogy egy kitépett szív van mellette.

A ház használhatónak tűnik. Az autót értem a legkevésbé, ezzel a mérettel és kissé butus megjelenéssel nem tudom mihez készült.
A kék lény meg szvsz megy majd a megmaradt akciós egyéb lényes készletek közé.
A többi jó. Az üst kifejezetten jópofa.@NoOne1976
Nem teljesen értem a kérdést. Normál City sín van benne. Azt a rámpa elemet kell a végéről levenni. -
Throme
veterán
A ház bejön. Nem tudni mennyire részletes a belseje, így külsőre jó.
Nem úgy volt, hogy Harry-ék ottjártakor Luna éppen el volt rabolva?
Lehet nem akarták megint a 3 főszereplőt összerakni és a minifig limitáció miatt Ron kimaradt.Talán Luna helyett a mágiaügyi minisztert, vagy kicsodát jobb lett volna szerepeltetni....és a professzor hagyatékait....
Mindegy... -
Neurotoxin
őstag
Nekem a 40.-ik évfordulós BTTF készlet megjelenésével van bajom. Október 21.-re kellett volna kihozniuk szerintem. Megkellett volna lovagolniuk egy diorámás készlettel vagy egy decens Technic DeLorean szettel, 1:8-as vagy 1:10, akár 1:12-es méretben is (továbbra is tartom, hogy az Icons-os szett aránytalan, nem tetszik).
-
Crus
addikt
Pedig nem volt ez anno rossz. A kalandműfaj manapság nem megy sajnos, de ott és akkor eléggé kellemesnek számított.
A nagy kérdés az, hogy egy cirka 40 éves filmhez miért éppen most jön ki egy ilyen készlet... és hát pont ezért, mert 40 éves. Viszont nyilván az afol réteg fejése a nagy cél, de ahogy te is írod, akkora hú de nagy kultnak én se hívnám az is biztos.
-
Throme
veterán
Hát nem tudom, hogy miért ne érné meg.
A figuráknak megkérik az árát. Vagy fukarkodnak és adnak minimális figurát, vagy sokat, de akkor az meg is látszik a szett árán.Én csak azon csodálkozok, hogy a linkelt oldalnak van forgalma.
Attól, hogy szép egy figura festése én meggondolnám, hogy 40-200$ értékben figurát, vagy szettet veszek. -
Throme
veterán
Hát vannak árak, akár közel 200 $ ért is van minifig.
Azt megveszed és elreped... vagy széthúzva (törzs, kezek) tárolod, ahogy egy srác vieójában láttam, elkerülve a repedést....
Oké, ebből is látszik ezt nem nekem találták ki, csak meglepődtem.Amúgy szépek a figurák, az nem kérdés.
-
Mozaart
aktív tag
Tenyleg gyenge volt. Meroben mas volt a tematika mint az 1. evad de ahhoz kepest h osszesen 8 óra épites volt egy nagy zajt kaptunk osszecsapva. Mondtam asszonynak h nézd azokat az Ikarusokat. Na azok gyonyoruek. Mondtam is buszken h full ugyanilyet terveztem az egyik itteni forumtarsnak epitesre. Persze meglevo kep alapjan.

De ez a busz mégszebb volt még a tetejen levo bordak is latszottak. -
sb
veterán
Szerintem is jó, hogy januárban jönnek és nem maradnak ki teljesen. Innentől nem sok értelmét látom a speciális figeknek, márpedig az merült fel mint árfelhajtó tényező a meglehetősen drága automatánál.
Tudom, unalmas az ár téma (már nekem is), de nemrég megint bedobáltam pár készletet BL/PaB keresésre és emészthetőbb árak jöttek ki sok esetben.
(Pl. HP vonat állomás-figek nélkül, kocsikkal és anélkül. De az új karácsonyi vonat okozta felbőszítés kapcsán a régire - ami nekem jobban bejön - is 50k alatti összeget dobott a BL, de nagyobb készletekre is voltak jó találatok.)Lehet, hogy majd inkább ilyen kieg/cherry pick stílusban megint inkább afelé fordulok 1-2 rendeléssel. Nagy kár, hogy még mindig elég macerás bármit összerakni.
Sőt, most épp a BrickStore progit sem tudom használni. A BL átállás óta úgy látom megszűnt a BL API key igénylés vásárlóként. Most feldobja, hogy regisztrált eladónak kell lennem hozzá. Ezzel találkozott esetleg vki aki használja az API key-t? Bug vagy feature?@apholyon
Egyre jár az agyunk. Bennem most a Store-os fehér szellemnél is felmerült, hogy arc nélkül jó lehet szobornak.
PaB-ról is volt már 1-2 ilyen szürke figes rendelésem szobor gyanánt. A másik kedvenc pont a sand green, amiből a hajón lévő van. Szintén van egy zsákkal ablak (Brick Bank, két botanikus kert után szabadon...) és tető/díszítő elemeknek. Szobornak is jó szvsz. -
maross
nagyúr
tenyleg jo, nekem password reset (ugyanarra, nem tiltakozott) es a sokadik rossz password error dobas utan fel masodperccel lepett tovabb, de ugy, hogy elolrol kezdte a teljes folyamatot, es utana mar elfogadta az eddig is eroltetett usernev/passwordot (fontos egyebkent, hogy usernev kell)
-
sb
veterán
Ez fura, most kipróbáltam mert az összelinkelés óta be volt lépve a BL is nálam (meg a lego.com is).
Most lego.com-on bejelentkezett oldal mellett simán belépett BL-re is nekem.Mindenesetre ezt inkább megerősítő tényezőnek venném a fent leírtakhoz, hogy még nagyobb lehet a káosz... semmint, hogy rendben lenne.

Hogy egy kis elismerés is legyen:
Nálunk hétvégén az új Wall-E készletet építették a gyerekek. Szerintem remek készlet, a kidolgozás is jó, funkciók is. Mondtam, hogy szóljanak a matricáknál... már nem emlékeztem, hogy ebbe egy sem került. Nem vagyok nagy matricaellenes, nagy drága készletekben nem értem miért nem tudják elkerülni, itt így kellemes pozitív meglepetés volt. Azért 1-2 helyen van érdekes csatlakozás ami nem hozza a minőségi érzetet, 1-2 stud fogja, nem stabil az elemek helyzete. Játékra nem 100%-os.
De összességében remek így is. -
Én nem olvastam sehol, hogy ez egy falra applikálható dioráma /annak tök fasza/, de ha olyan helyre rakod, ahol más szögből is látszik az elég gatya, meg szerintem ez így igénytelen.. /nem kötekedni akarok, akinek tetszik vegye vigye, de nekem ez kiábrándító, illetve épitsdfel-es Zolival egyetértek, hogy egy ilyen szetben matrica van, az meg végképp vállalhatatlan/
És ha már UCS, akkor legyenek olyan kedvesek és adják ki ráncfelvarrva az Imperial Shuttle-t, arra hajlandó lennék kinyitni a pénztárcát.

-
manokaj
tag
Szerintem is felesleges az acc törlése. Már jó rég írtam a csoportba, de attól függetlenül minden nap többször olvasom a hsz-at. Én úgy vagyok vele mostanában, hogy inkább megvárom a 10-30%os esèst és akkor veszem meg, megjelenéskor csak nagy ritkán. De szerencsére még nem látom a végét, hogy elhagyjam a legozást.
-
flashpointer
őstag
-
Nevetni fogsz a cikk hatására végigvettem miket vettem idén:
BDP-ből gombafalu + transzi
Endurance kéz alól gwp-vel
D&D kastély + Discovery űrsikló RapaNui1 kollegától
Bowser FB-ről, illetve most úgy néz ki érkezik a Black Pearl barátom nepper kontakján keresztül.Hát bammeg nem ezt akartam látni, idén se lett semmi a nem veszek több lego-t sztoriból
Ennek ellenére biztos vagyok, hogy nem a magyar eladások tekerték meg a potmétert..
-
-
Crus
addikt
Tudom sovány vigasz, de ez végre építőhöz került, már kinéztem neki a helyet
Az az igazság, hogy relatív "sokáig" volt aznap este, fél órát minimum és a legjobb tudomásom szerint másnak is jutott belőle (nem innen). Ha ezt valaki visszaküldte, akkor az egy nagyon rendes ember, perfekt tényleg.
-
Crus
addikt
Tegnap 22:30 körül jelent meg ilyen árazással és voltam olyan ostoba, hogy min. 20 percet vergődtem rajta, hogy jó-e nekem ez az ár és mennyire akarom. Aztán elosztottam a 40.440-et a darabszámmal, ami 2660 db. és kijött 15 Ft-os alkatrész ár. Azonnal rendeltem is meg és azonnal el is fogyott, pedig akartam itt utána jelezni

Nyugi... szinte mindig lecsúsztam eddig ezekről, lehet ezt se kapom meg. Csomagolás alatt azt az infót látom, de ez lehet csak automatikus üzenet és nem lesz belőle semmi.
-
-
apholyon
aktív tag
Nagyon jó! Mi a gyerkőccel kifejezetten ezekre utaztunk eddig is, van már pár darab

A WV vonatot én is láttam valahol, hogy újra kiadják. Abban egyetértek, hogy nem a valaha volt legjobban sikerült vonat volt a régi, de csúnyának nem mondanám. Igaz, valamelyik HP-essel akartam pótolni, de most már lehet megvárom, milyen lesz az utód...
-
sb
veterán
Igen, írtam én is, hogy eléggé egyformára sikerültek. De amúgy jó elképzelés végre. Többen is jelezték már, hogy macerás összeszedni a figurákat stílusra/témára. Így ez is egyszerűbb és a többi filter se rossz, pl. karácsonyi téma, stb... eddig én is a stonewars-t használtam ilyesmikre, de épp elférne náluk egy rakás ilyen szűrő/groupoló cucc.
Igen, folyamatosan fejlesztenek, nem győzöm kb. 1 éve dicsérni őket.

Kikerült az elemek alá a direkt színválasztó, árban is néztem mi ez a tól-ig kiírás, az is a többszínű elemekre vonatkozik, praktikus. A limit is valóban változott 400-ról 100-ra, szerencsére az url-ben még átírható.
Talán a kategóriákat, tag-eket vagy keresést is próbálják javítgatni, legalábbis én úgy vettem észre. Szerintem egy ilyen listának ez a legnagyobb gondja és pont a fentiek segítenének rajta. Sok minden ott van de még hardcore legósként is nehéz néha megtalálni a cuccokat.
-
ssgk
aktív tag
Azokat az elemeket használhatják fel amik aktívan gyártásba vannak és nem IP szett része. Így ha olyan printelt pajzs lenne benne amit épp nem engednek kénytelen hasonlót matricával megoldani a tervező. Nem készítenek ennyi darabra tamponnyomót, ugye olcsóbb kinyomtatni matricára.
És matrica is limitált. 250 elemenként lehet 1db és maximum 25 különböző.
Pont mint az összerakási útmutató. Bulkba vannak berendelve kis mennyiségre nem rendelnek így megoldják elektronikusan.
És mindkettő elég piti dolog egy ekkora cégnél főleg "limitált gyűjtői" szetteknél szerintem. -
RapaNui1
aktív tag
Egyenlőre ezt még nem tudom pontosan megmondani, hogy a matricaíven lévő pajzs alakú matricák hova fognak kerülni, mert eddig az összes pajzs printelve van, akár az ostromgépen lévők akár a minifigurák kezében találhatóak. Még 12 tasak hátravan a hajítógép és az uralkodói sátor ha mindesz kész akkor megkapjuk rá a választ, de gyanítom hogy nem pajzsokra kerülnek mert négyzet alakban vannak perforálva
-
-
RapaNui1
aktív tag
Eddig még én sem találkoztam a napraforgókat tartó elemmel és igen most hogy mondod a gyertyát imitáló golyóstollak is új elemnek tűnnek, mert valóban volt eddig is ilyen csak sokkal kisebb, viszont az építésiben csak az szerepel, hogy a gyertyak es a propellerek új színben jelentek meg ebben a készletben, a napraforgókat tartó elemekről meg nem ir semmit, szóval lehet már máshol korábban szerepeltek.
Az egyik oldala már elkészült és készülget a másik is. Továbbra is jó építeni és szép maga a készlet is.
Egyetlen gondolat merült fel csak bennem és ez nem a készlet hibája inkább csak egy észrevétel részemről, mert nem értem azt ha a Riwendell és a Barad-dúr is mind méreteiben mind darabszámukat tekintve hatalmas 5-6.000.db-os szettek akkor ez miért lett csak ekkora?
Olyan ez számomra mintha az UCS SW szettek közé betennének UCS címszó alatt egy fele akkora és harmad annyi darabszámmal rendelkező SW szettet UCS-ként majdnem akkora összegben.
Ettől eltekintve eddig magával a készlettel semmi bajom nincs ha a többi is ekkora lenne fel sem merült volna ez bennem, csak így kicsit furának találom.
-
Guiles
csendes tag
Ezt már csak Jangoék tudhatják...

Amúgy nekem az alsó rész (sötétkék) nem tetszik ennél, főleg annak is a hátsó része oldalról kicsit fura. A felső rész az elég jól meg lett tervezve.
Kérdés mennyi lesz az ára?A másik korábbi ucs bontatlanul lapul a szekrényben, mert összerakva bitang nagy és csak display-re jó. A régebbi játszási darabokból szerencsére még értelmes áron sikerült 2-őt beszerezni (6209 reddish brown és 8097 dark red verzió).
Azok tökéletesek a gyerekeknek játszani. -
Vistaboy
veterán
Nekem is jobban tetszik a csaj, aki összeépíti a képeken...

Nem tudom, elsőre tetszett, de most, ahogy nézem, én is egyre jobban elbizonytalanodok. Meglátjuk a bemutatókat, és majd utána mondunk véleményt.

Közben befutottak a Speed Champions Formula-1 készletek - érdekes, hogy az ajándék szett nagyobb dobozban van, mint azok -, így most már teljes a kép:

Lehet, hogy már most hétvégén összeépítem őket, nagyon kíváncsi vagyok rájuk.

-
backdraft81
csendes tag
Én nem vagyok sem a T-Rex, sem ezen készlet célcsoportja, mert LEGO készletért sohasem adtam még ki 50 ezer forintnál többet, de ez így milliószor jobban megéri, mint a dinoszaurusz. Egyrészt sokkal szebb, élettelibb, valószínűleg építése is sokkal érdekesebb, alkatrészek számában is veri, így a T-Rex szerintem teljesen felejtős.
-
sb
veterán
Nem rossz, bár ez BL-en azért akadt olcsóbban korábban is.
Én behúztam egyet tartalékba még decemberben, igaz Store-ból, ott kicsit olcsóbb volt és talán vmi ajándék is volt mellé akkor.szerk: Látom, közben BL-en még jobb lett az ár, "valahogy" megjelent 50db új egy hazai eladónál is.

@Throme
Értem amit írsz, nincs ezzel sem gond, de egy már inkább pszicho rész amiről mi beszélünk. És amúgy ott van a te írásodban is, csak rejtve...
- Pl. új alkatrészek: vannak, de azért nagy részben egy autó a régiből és hasonlókból áll, főleg ha nem is 5-10db, hanem pl. 30-40db után...
- Építési technikák. Itt is van új, de minél több van annál több a régi is.
- Lehet válogatni, nem kell mind megvenni és/vagy nincs pénz/hely mindre. Teljesen valid, ugyanezt írtam én is. De ebben is látszik szvsz, hogy kevésbé "érdekes" a széria. Amikor van 5db-od otthon és egy évben megjelenik szumma 5db akkor szinte mind annyira különleges és kuriózum, hogy vétek kihagyni. Az, hogy válogatunk és nem okoz gondot kihagyni - sőt, már sokszor utánanézni, tudni róla sem biztos, hogy kell - ebből ez jön le szerintem. Relatíve inflálódik az értéke/megítélése. Persze ez szubjektív de elég általános "működési elv". -
sb
veterán
Egyébként írtam nemrég, hogy most ezek a törlések sem futottak be időre. Főleg a novemberre ígért kifutó cuccokból rendeltem anno... már novemberben, azt hittem lekéstem és az is fura volt, hogy a fele nem volt out of stock. Aztán ezt kaptam meg most 1 hete és 1 elem kivételével mind megvolt, sőt, sztem 80%-uk most is elérhető még.
Ez korábban nem volt jellemző szerintem.Nem tudom mennyiben van benne a raktárbővítés/gondolom mögötte a készletcsere-logisztika. Mert ebből is volt azért ami menet közben eltűnt, majd újra megjelent és máig raktáron van.
-
sb
veterán
Két új Ninjago sárkányos készlet, most nem linkelném őket de a fig felhozatal így néz ki:

Nem tudom mennyire egyediek, de gondolom egy (sok) részük új print és új elemek is. Ha nem most akkor előző körökben, de mindig jönnek az újak, nem is egyenként.
Ezek kb. 20-30k között elhozható készletek lesznek.Ilyenkor gondolok mindig arra amikor Icons 30-90k-s készleteknél megy a lamentálás, hogy belefér-e 1-2db új elem vagy 1-2db printnél több... valamint a kecske öntőformát sem sikerül megtalálni 20 évig...
@Mauzes
Nézegettem én is a részleteket, összességében sztem jó ötlet a koncepció, de ugyanezek merültek fel bennem is. Ránézésre "kevés" a korábbi monumentális Ninjago City készletekhez képest, anyagban (darab) is, kinézetre is (két vékony=viszonylag beépítetlen torony), és valóban hasonlít is az előzőre. Árban pedig nem hiszem, hogy nagy különbség lesz sajnos. Anno 80k-ért tettem kosárba egy City Gardens, majd nem hoztam el... 6k+ darab.
-
sb
veterán
A két utóbbi nekem is bejön, a HP-kkel valahogy még nem tudtam azonosulni. Egyetértek.
@Throme

@HUN_Sector
Ez is tervben van... de majd akcióban. Ill. még van pár sárkány idénre ütemezve amennyire láttam a set listákat. Azokat megvárom, kíváncsi leszek még a Ninjago felhozatalra. -
sb
veterán
Tetszik a műhely. A képek alapján amúgy még így sem kicsi, de sokkal jobb a méret a többihez és részletes is maradt.
A diorámát viszont csak olyanok nyissák meg akiknek van rá elég idejük.
Durva!A kecskés dolog meg... ehh. Na EZ tipikusan az a helyzet amikor nem kéne megvenni 25k-ért egy ilyen, főleg ha van alternatíva. Gyakorlatilag csak azért ér ennyit mert ennyit ér. Azok szerint akik hajlandóak megvenni. Mert majd más is hajlandó lesz vélhetően akitől más szintén... Semmi extra értéket nem látok benne, ritka=drága. Ugyanitt eladó 10db fognyomos és/vagy egyszemű kecske: de mind egyedileg rágott/ledörzsölt szemű így ez 10db egyedi modell. 500e/db.
-
sb
veterán
Egyetértek. Végre egy ilyen kör, hátra lehet dőlni és passzolni.

@Throme
Nem rossz a készlet, ez volt az egyetlen amin elgondolkodtam, lévén, még mindig nincs gőzmozdonyunk, de itt is kifejezetten csak a mozdony tetszik, a többiben nem látok extrát, a darabszámból meg gyorsan rájöttem még az árat nem ismerve, hogy az nem fog tetszeni. Akkor már 126k az Orient Expressz. Már ha nem a téma fontos, hanem a vonat.
(Speciel én azt se venném meg mondjuk, de ha egy kisebb/kevésbé elcseszett de hasonló 80k-s szett lenne akkor gondolkodóba esnék.)Viszont ha már ennyi régi Lego/álomkészletek és retro... az új Blacktron űrhajóra azt hittem sokan rárepülnek, nagy volt itt a lelkesedés a képek alapján viszont azóta senki nem jelentkezett, hogy behúzta volna.

Bár egy kis Blacktronom volt anno és a katalógusban nézegetve vágytam pár ilyenre, de ez a nagy űrhajó nekem nem volt meg formára sem. Így nosztalgia off, nem is igazán tetszett a képek alapján, aztán a bemutatón eléggé bejött. Jó kis játszós modell, moduláris, B modell... ha a szokásos forma/dizájn retro+mégis újszerű, komplexebb modell nem elég. És árban is sincs elszállva szerintem.
-
Hardrada
újonc
Elég hasonló a legós történetünk.
Én azt hiszem, hogy 2011-ben tértem vissza legózáshoz, de még pont elkaptam a Fantasy Era végét, itt-ott még kapható volt boltokban. Azóta is a kedvenc Lego témám. Konkrétan a 7048 Troll Warship volt az, ami megfogott. Egyből a Warcraft II intrója jutott róla eszembe. A nem legós korszakomból a 7018 Viking Ship-re emlékszem még, hogy láttam 2006-7 körül boltban, és elgondolkoztam rajta, hogy megvegyem.Gyűjteni főleg Castle-t és LOTR-t gyűjtöttem, némi kis Pirates-szel, valamint vonatokat plusz pár épületet hozzájuk körítésnek. Elég sok régi készletet is megvettem, amire gyerekkoromban (ami egybeesett a Lego első aranykorával szerintem - 80-as évek vége, 90-es évek első fele) vágytam. Szerencsére akkor még jobb áron lehetett régi legókat venni. kockagyár blogot én is olvastam, volt BL boltom, 1-2 kiállításra építettem, és 1 évig LUG tag is voltam. Aztán 2015 után elfogyott a lelkesedés, kiégtem. A kedvenc témáim többsége is megszűnt. 2015-től tavalyig szinte semmi legót nem vettem magamnak. És visszanézve elég kevés készlet van az elmúlt 10 évből, aminek a kihagyását bánom.
Most a Creator 3-in-1 Castle rántott vissza, illetve talán az, hogy megint van LOTR. Igaz, még sem a Rivendellt, sem a Barad-dur-t nem vettem meg, és fenntartásaim vannak a méretük / értékük miatt. Kicsit felemás érzéseim vannak. A nepperkedés nyilván már 10 éve is ment, illetve a felnőttek körében már akkor is felfutóban volt a legózás. De akkor még elsősorban gyerekeknek gyártott játékokat a Lego. Akkor még a LOTR is gyerektéma volt normál készletekkel. Ma mintha fele-fele arányban játékgyártó és felnőtteknek collector's item-eket gyártó cég lennének. Nyilván gazdaságilag ez a logikus irányvonal részükről. De cserébe elvesztette a varázsát a dolog számomra. Túl soknak érzem a csak a felnőttekre célzó polcdísz készleteket. Az is elborult, hogy egyes IP alapú minifigek akár 40-50 ezer forintokat érnek. A LOTR gyűjteményem egy részét el is adtam, mert túl drágának éreztem őket ahhoz, hogy a gyerekeimmel leüljek velük játszani, és esetleg szétporladjanak a barna kockák és figek bennük. Akkor meg minek álljon benne a pénz / minek fogja a port a polcon?
A modern legóból a Creator 3-in-1 készletek (abból is főleg az állatosak) azok, amik a legjobban tetszenek, és szerintem a legjobb legós hagyományokat őrzik / folytatják. Megtervezni egy olyan 5 ezer forintos kis készletet, amihez a 4 hivatalos modell mellett aztán a rajongók talán száznál is több alternatív építést töltenek fel a rebrickable-re, a LEGO igazi csúcsteljesítménye, nem az X-edik felnőtteknek szánt hiperdrága IP alapú polcdísz.
-
-
Llew: Köszi a sztorid, szépe gyűjtemény!
Jöhetnek a beszámolók másoktól is bátran, kíváncsi vagyok én is mások sztorijaira

Én is "csak" azért tudom mit mikor mennyiért vettem, mert külön írom táblázatba, hogy 2020 óta hány milliót költöttem lego-ra, benne pedig pontos dátumok vannak, szettszámok és készletnevek, valamint a Bricklinkes beszerzések is!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Atyaég mit találtam most
, jó nagy valószínűséggel a legdrágább castle szett lehet ever, Giant Chess, eddig nem is hallottam róla, rengeteg egyedi alkatrészt tartalmaz, nem véletlen annyi amennyi, meg 2008-as, amikor pénzügyi válság volt, ekkortájban nemigen fogyhatott sok Lego.... [link] -
Kedves Llew:
kb fele gyerekkori, másik fele már felnőttkori beszerzés.
Feltettél egy rövid kérdést, de a válaszom írása közben az jutott eszembe, hogy röviden leírom, hogyan csöppentem bele a Lego világába felnőtt fejjel újra, így köv hozzászólásomban ez fog következni mindenki örömére
-
Hardrada
újonc
Régen bizonyos szempontból még rosszabb is volt, mert még rátettek egy lapáttal, és általában a legkeresettebb figurákból csak 3 volt egy 60-as dobozban. Cserébe lényegesen olcsóbbak voltak, valamint jóval több helyen is lehetett kapni őket. A 3., 4. és 5. széria pl. még Coop-okban is volt rengeteg.
#86565 Crus: Nekem nem kell teljes sor, általában 2-3 figura van szériánként, ami érdekel. Ilyen 1600-1800 Ft / figura áron egyszerűen nem éri meg nekem random jópofa figurákat venni. Igazándiból még seregépítéshez is túl drága, de sajnos 10 éve nincs gyerekeknek szánt Castle téma, ami seregépítésre használható lenne. És az ilyen Castle army builder figurákból, ha nem is 10, de pár darab azért jól jönne. Szerintem ez nem igazán nevezhető rétegigénynek. A Legonak 10+ évre visszamenő információja van arról, hogy egyes típusú figurák mennyire keresettek. Az, hogy az ilyen figurákból nem hajlandóak többet gyártani, pedig már a megjelenés napján 2-3x-os áron mennek, pár évvel később pedig akár 10k Ft fölött is, egy szándékos sales fogás. Artificial scarcity. Hogy rendeld meg a teljes sort, vagy akár egy egész dobozt is, hogy garantáltan legyen 1 vagy 3db-od a ritka figurából, még ha a többire nincs is igazán szükséged.
@#86568 Llew: ez szerintem csak Bp-re igaz, esetleg olyan városokra még, ahol van rendes Lego bolt. A Regio, Müller, Tesco, stb. kioszt 1 db 36-os vagy 3-4 12-es dobozt áruházanként, azt kiteszik, és akkor annyi volt, nincs tovább.
-
Gizmo86
csendes tag
Igen, van ilyen 10+ éves mid scale csillagrombolóm, aminél összevissza vannak sárgult és nem sárgult szürke elemek, vagy pl. a moduláris városházánál a fehér elemek ilyenek. Nagyon erős a gyanúm, hogy a sárgulást nem feltétlen csak a napfény okozhatja. Beszéltem mással erről egyszer és pl. az illető mondta, hogy van olyan cucca, amit telibe ér a nap és mégis az egymás mellett lévő fehér csempékből valamelyik sárgult, valamelyik meg nem.
-
YikeSS
tag
Nem full stabil, de azert lehet pakolgatni siman.
A legneccesebb resze a ket kihajthato kar, nagyon nagy a sulya es nem birja el, azt meg is kellett ragasztoznom sajnos.A hátsó lába még a gyenge láncszem, az elvileg behajthatós lenne, de én fixre építettem, az elsők bírják.
Új hozzászólás Aktív témák
- A VRAM sávszélesség titka: tényleg ez a teljesítmény kulcsa?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Blu-ray lejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Építő/felújító topik
- World of Warships
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új Lubluelu P4 vezeték nélküli állóporszívó
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- piaggio vespa et4 ( papírok nékül )
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szegény Hagrid

És matrica is limitált. 250 elemenként lehet 1db és maximum 25 különböző.

.
LÁZ