Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
addikt
Simán all-time Top5-ben ott van nálam a film, de ha nem linkeled a büdös életben ki nem találom, hogy ez mi a fene akar lenni. Először azt hittem valami fura MRI felkészítő, aztán másodikra a Vészhelyzet sorozat műtőasztala ugrott be, aztán harmadikra azt mondtam, hogy fogalmam sincs mi ez.
-
sb
veterán
Persze. Csak mivel mindig felmerül, hogy "költségek!! azért nincs új elem" (és vannak néhol vérgagyi megoldások) így szeretem előhozni, hogy hülyeség. Tonnaszám vannak új cuccok.
És akkor ott a slágertémám: Dreamzzz, Ninjago, City, Friends még szóba se jött. Az is hemzseg ezektől.Tuti, hogy ha csak az 5-10k-s készleteket összeszámolnánk akkor sokszor annyi új elem van bennük mint a 100k+ AFOL cuccokban, vagy nem AFOL, csak "félkomoly", 20-50k-s szettekben összesen.
A lényeg, hogy ezt tök külön kezeli a Lego és - szerintem - a 0-1-2 új alkatrésznél megálló nagyobb készleteknél néha tényleg kínos fillér***nak tűnő jelenség sima allokációs probléma. Már ha ez nekik az.
- A rajongói panaszok alapján gond...
- A rajongók által otthagyott pénzmennyiség alapján: kit érdekel?!?
(A 20-40-120k-s készletet így is megveszik, mindegy fanyalognak-e... a gyerkőc/gyűjtő meg egy új kés, új SW lábprint vagy kiscuki axolotl miatt veszi/kéri majd.) -
ssgk
aktív tag
Nem véletlen privát a kiválasztási folyamat és nem csak szavazat rangsorolt, amibe nyílván ez is szempont lehet. Igaz képekből nem látni a belső szerkezetet lehet eltér annyira, hogy ki is adják akár. De valószínűbb az, hogy ezeket csak simán feketelistázzák és ha nagyon népszerű lenne szavazatba akkor se adják ki hanem a következőt ami megfelel a kritériumoknak.
A többszöri felhasználása ugyanannak elég népszerű BDP-ba ami engem is nagyon zavar. Mindig van egy tucat olyan aki beküldi egy az egyben ugyanazt kiegészítve. Itt nyílvánvalóan arra játszanak, hogy a kiválasztott 5 "hely" mindig darabszám függő is. Így nagyobb az esélye bekerülni ha felteszi ugyanazt több kategóriába. Ezt már rég korlátozniuk kellett volna, hogy marad a végtelen terv / fő DE maximum 20% egyezés lehet bármely két szett között. Vagy valami hasonló.
-
RapaNui1
aktív tag
Rosszul fogalmaztam, ha békén van hagyva valóban nem esik szét, de elég sokszor pakolgatjuk a valázában ide-oda mert soha nincs meg a végleges helye mindig valahol útban van és ilyenkor hajlamos lepotyogni róla egy-egy levél virág stb, szóval igencsak vigyázni kell velük.
-
RapaNui1
aktív tag
Az igaz, de annyira a páromnak sem jönnek be mint a cserepes növények, sokkal nehezebb őket kezelni, instabilabbak, mindig lepotyog róluk valami, szóval nálunk nem váltak be, függetlenül attól hogy valóban gyönyörűek és jól kidolgozottak, de mivel ezeket a páromnak veszem és ő rakja össze tiszteletben tartom az igényeit, de egyébként ezen a téren egyezik az álláspontunk.
-
Jaja úgy tippeltem volna. Láttam videón mekkora stb és olyan 200+ fontra tippeltem volna.
De én erre azt szoktam mondani hogy oké hogy ennyiért árulják de vajon megveszik e ennyiért.
Mert nekem volt ebayen drága szett amit figyelőre raktam és még egy év mulva is ott volt annyiért. -
-
bozont
veterán
Sajnos igen. Ebből csak 2db-nak kellene a csomagban lennie és nem került máshova beépítve, meg itt még nem papír csomagokban jött. Elvileg nem is esett le, parkettán hallanám, de alaposan körbenéztem azért.
Mindegy, írok majd a Legonak, hátha küldenek egyet, ha nem akkor pár száz forintért lehet venni. Ezért nem küldöm vissza a boltnak, lehet el is hajtanának hogy én hagytam el. -
apholyon
aktív tag
-
sb
veterán
Elég sok a 40%-os akció úgyhogy nem mehetnek olyan jól. Épp ezért - mivel tolják folyamatosan - tűnik kicsit tervezői jutalomjátéknak a dolog. (Vagy csak sima Lego házon belüli anomália... elindul a szekér és nehéz megállítani. Esetleg más régióban jól megy, ki tudja.)
Gyerekszemmel sztem brutál jók a készletek, de igazából én felnőttel is elég sok extrém dolgot látok benne, tényleg megszaladt a fantáziájuk.Az új modular természetesen bejön. Jó lett szvsz. Bár épület méretre nem feltételül túl nagy első ránézésre, de majd meglátjuk a részleteket.
@balint82
Tuti siker. -
sb
veterán
Kijött pár tucat újabb szettről is kép azóta.
- Technicből egy Artemis kilövő ami érdemi (lesz vmi funkció is, bár ilyet is láttunk már valahol...), azon kívül licenszelt autó. Esküszöm a csillámpónis pullback a legütősebb.
- City: bár a kisebbeknek valókon felül is van 1-2 gyengébbnek tűnő cucc de összességében inkább erős. Látok kormányzást, van pár remek forma.
Ofc a reptérhez csak 6-os repülő jár, ha kell a nagyobb külön van.
- Ninjago: Egy-két erősebb készlet számomra, a - nekem egyedi és új formájú - figura felhozatal viszont brutális szokás szerint. És akkor itt át lehet kötni a Friends/Dreamzzz vonalra is. Megszámlálhatatlanul sok új elemet, figurát, állatkát látok megint. De nagyobb panelekből, szélvédőből is jött szerintem bőven új (Cityben is, hajókkal együtt) - ha be nem nézem. Itt mindig van keret.
A figurák egy külön témakör.
Friendsből nem sokat láttam de szokás szerint meggyőző, épületben City helyett City. A Dreamzzz-nél meg azt hinném, hogy nem tudnak ráhúzni újabb szintet annyira "beteg", de mégis. Ott tuti az utóbbi 30 év legnagyobb Lego rajongó kisgyerek (aki az is maradt) a főtervező.
Nekem a Creator is bejön, itt-ott már szinte művészi az is. (Tapsi Hapsival kiegészítve).Nem linkelem be őket, így kicsit vakon megy a dolog, de 40 képpel meg flood lenne.
SC-ből nincs sok. W1 jöhet, Ferrari se rossz, de nem érzem musthave-nek. Bugatti... próbálkoztak, látom, de nekem nem áll össze.

-
apholyon
aktív tag
Nyilván akciósan, de 22k-ért vettem a "közepes" lépegetőt egy éve, ne vicceljünk már. Az irány jó lenne, a Lego árazása durva, az új SW Lego-ké nevetséges. Nekem is ezért maradtak ki az újabbak. Még egy C-3PO és a Battle droid mindenképpen kell, de nagyon remélem lesznek félár közelébe... Most a Battle droid 37k, de még így is gáz, pedig azt valószínű be is húztam volna, ha nem vettem volna több mást a héten...
-
Mozaart
aktív tag
Redditen olvastam hogyha még mézeskalácsból lenne még kellene is.
Mivel az arazasa alig marad el tole de se minifig se elemszamban nem indokolt az ára.
Nagyon magas ez a ló. Ideje lenne leesniuk rola.. es itt nem tudom hogy a disney vagy a legora gondoltam.
Lassan az alig van anyag benne noi fehernemuk jutnak eszembe es az áruk..

-
sb
veterán
+ @bobafett
Ez eléggé letaglózott.
Mostanában sokat fikázom a Legot, nem akartam a BL-t is behozni, hogy mintha látszana már rajta a Lego "céges filozófia"
... de voltak rossz érzéseim. Nem tudom másnál is ilyen-e de egy idejei k*va lassú nálam, alig használható. Bedobtam ide az API key-es sztorit, hogy valamiért megszűnt normál accountra, csak eladóira van és levélre se tudtak válaszolni.Érted, jön egy válasz 1.5-2 hét alatt amibe annyit sikerül beleírni, hogy a másik részleget: "X@bricklink.com" keresd meg... from: bricklink@support.lego.com...
Ez a legalja. Már ha tényleg megvették anno és ennyire sikerült integrálni a dolgot.
Utóbbi címről természetesen azóta (3 hét) sem jött semmilyen válasz.Ez amúgy szerintem azt jelenti, hogy simán beszántásra kerülnek ezen régiókban a boltok. Vásárlóként nem tudom mi fog történni, azt nem lenne logikus tiltani de platformon belül nyilván azt csinálnak amit akarnak. A szállítás mondjuk nem BL integrált így lehet, hogy azzal nem foglalkoznak. Mindenesetre az irányt azt láthatjuk...

-
Neurotoxin
őstag
Tegnap este néztem meg Balázs bemutatóját, nem rossz, de nekem kimarad. Tetszik a rengeteg printelt (pl. a Fluxus-kondenzátor) és egyedi elem, mint a Mr. Fusion "kávéfőzője"
-
sb
veterán
Valóban, vmi HP szettben is ilyesmi a sapi. Csiga már volt, de az is idei új elem.
Én is ezen akadtam ki, azért egy ilyen cottage nem túl erős cucc, azon felül, hogy jópofa.
És ezért dobtam be a többit is, nekem nagyon vegyes felhozatalnak tűnik nagy elemszámú kutyával, T-Modell, múlt héten egy rakás új virág lett bejelentve... minden van.
És kontrasztként ezekhez új elemek is.
@Tyler Durden
Én sem, de erre elég igényes részletekkel sikerült felrakni mindent ami számít és jó lett az összkép is szvsz. Nekem is bejön.@backdraft81
Na, ezt nem tudtam. Azt tippeltem ilyen simán van... legalább a Blacktron szett után
, vagy épp az ilyen mütyürös-art vonalról (a'la Batman Logo...)@Neurotoxin
Jól néz ki, de nálam egyre több szett - Technic is sajnos - kezd a protest-nem veszem meg kategória lenni. Ebben a méretkategóriában ez 1.5x ár 2 év alatt.
Oké, a régiek webshop áron 12k körül 900db-al eléggé bestbuy-ok voltak, de miért ne maradhatna így?
Mondjuk nagy GT mellé nekünk nem feltétlen kell... de elférne jó áron, mert jól sikerült első ránézésre. Viszont így várjuk a következő "megfizethető", nagyobb/köztes (1:12) méretű gépet majd...
-
sb
veterán
Ne keress benne értelmet. Nincs.
Legalábbis ilyen jellegű logika. Valami más van... pl. költségkeret, ami lehet, hogy nem is a modellre van, hanem adott témára vagy alegységre... vagy darabszám limit adott készlethez/altémához/jóégtudjamihez. És még ott a logisztika is, gondolom számít van-e gép új elemre, printelni, az hol van helyileg, stb...Szóval ha logika van is, ilyesmik - amik felhasználói szemszögi logikából totál f*sságok. Ez van, sajnos más számít...
szerk: A nyomtatott tile is lehetne logisztikai kérdés de itt vélhetően vmi figyelmesség, hogy ott elől vmi robotizé van.
A 40772-es kis szellem gwp-ben is van belül egy 1x1-es szívecske tile csak úgy. Nyilván az is egy kis extrának tekinthető, amúgy nem lett volna rá szükség.
Ebből is látszik, hogy van amire figyelnek és van amire nem, más a prioritás, szabályok, döntési pontok, csapat, akármi... -
LÁZ
Topikgazda
20eur alatt sajnos nem fogja senki elhozni a méretek miatt, mert egy cipősdoboznál azért nagyobb a cucc, szóval ott már 50eurnál tartunk 1 főre, akkor már nem akkora a difi, a megoldás az lenne, ha 2-3an összedobnánk a shippinget, és akkor tényleg meg tud állni kb 15k huf-ba pestre
-
sb
veterán
Hát igen, ezek így egyben valóban nagyon szépek. Plusz az is fáj,ha törik vmi, de a fentivel valahol ezt a kettősséget akartam érzékeltetni. Sajnos másfelől tényleg nincs garancia és valahol a drága ritkaság=biztos bukó... sajnos, ha valahol azt nézem, hogy csak műanyag és nem az örökkévalóságnak készül.
Az sem jó ha elő se veszi az ember, törés, nap, stb...
A fehér cuccoknál már vételnél meggondolom, Concorde, Lambo és társai. Már alapból is necces ha tarka, de ha később még jobban sárgul...
Nem akarok filozofálni de a fenti logikai feladványból az, hogy ki, hogy... Sajnos hiába szép és jó a régi eredeti, valahol adja magát, hogy nincs teljes öröm ha drága, tönkremehet és közben olcsóból is van jó (meg drágából béna). Valahogy ez elcsúszik a Legonál és hiába a szenvedély, valahol mégis disszonáns az érzés.
@Jacob Gibbs
Minifig scan! Többet is tud egyszerre scannelni. Legjobb feature!
@HUN_Sector
Én is átlagosnak látom. A második legalább karácsonyi, az elférne egy random, átlag, kisösszegő GWP-nek, de semmi más. A mini várasban nem tudom mi az extra, ránézésre semmi. És hát a VIP+BF valahol valami extráról kéne szóljon.Pár éve volt 2-3 GWP ilyenkor, ráadásul elég jók, extra is akadt köztük. És még ha nem is Lego volt a harmadik cucc, pl. karácsonyi takarók, stb... az is elég menő volt.
-
Throme
veterán
Szép gyűjtemény!
Régről nekem két lovagom van, fapados nyereggel (egyikről nekem is letört a klipsz).Ezek a feldíyzített lovak jól néznek ki.
Rég volt szép volt...
#91701Vistaboy
Ez a gyűjtemény se kutya. A SC autókat gyűjtöm, de az F1 kimarad. Egyedül ezen a filmes F1 szetten el fogok gondolkodni. Dupla szettekből akad ilyen F1 szerű SC autóm. Külön nem vettem volna meg őket. -
nemorino
tag
Olyan nagyon szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, csak idő kérdése volt. A 7946-os Kingdoms vár chrome gold királyi kardja (amit a kezdettől kiemelten óvtam) használat nélkül is ledobja az aranyozást. Én már beletörődtem, hogy a Lego nem az örökkévalóságnak készült.
-
ssgk
aktív tag
Hát a sértetlenségnek már sajnos így is annyi.
Ha úgy döntesz megragasztot utána kell nézni mi a pontos anyaga (99.9% ABS). Ha biztos az akkor ABS cement / ABS bond néven lehet kapni modell ragasztót én azt használnék. Ez más ragasztókkal ellenben nem a felületre tapadva köti össze hanem megoldja az anyagot és ahogy kipárolog belőle "visszaköt" a műanyaggal így nagyon erős lesz a kötés és nem hagy semmi nyomot.
Viszont oda kell figyelni mert ha máshova is kerül megmarja, ha meg pánikolva le akarod törölni az meg még rosszabb nyomot hagy majd. Ezért jobb is lemaszkolni körbe valami ragasztóval (cellux, festő maszkoló) és tűvel, fogpiszkával felvinni nem a bunkszli ecsettel/stifttel ami a kupakba van.Edit. Több fajta is van ezekből, sűrű hézagtöltős meg híg. A híg lesz a nyerő kis mennyiségben.
-
-
Neurotoxin
őstag
Uhh, hol is kezdjem? Nem vagyok oda Herry Péterért, de az üst klassz lett. A ház oké, de a Ford Anglia nagyon gáz ezekkel a figurákkal…A bagoly nézésében van valami furcsa, a szemeivel vagy a fejével kezdhettek volna valamit. Az utolsó szett a “kedvencem”: Chewie ül Harry mellett a motoron, vagy mi a f….?
Szegény Hagrid 
@Mozaart: Köszönöm a videót és a posztot, ez nagyon jó!
-
sb
veterán
A madár elég furán néz. Mondjuk érthető, tekintve, hogy egy kitépett szív van mellette.

A ház használhatónak tűnik. Az autót értem a legkevésbé, ezzel a mérettel és kissé butus megjelenéssel nem tudom mihez készült.
A kék lény meg szvsz megy majd a megmaradt akciós egyéb lényes készletek közé.
A többi jó. Az üst kifejezetten jópofa.@NoOne1976
Nem teljesen értem a kérdést. Normál City sín van benne. Azt a rámpa elemet kell a végéről levenni. -
Throme
veterán
A ház bejön. Nem tudni mennyire részletes a belseje, így külsőre jó.
Nem úgy volt, hogy Harry-ék ottjártakor Luna éppen el volt rabolva?
Lehet nem akarták megint a 3 főszereplőt összerakni és a minifig limitáció miatt Ron kimaradt.Talán Luna helyett a mágiaügyi minisztert, vagy kicsodát jobb lett volna szerepeltetni....és a professzor hagyatékait....
Mindegy... -
Neurotoxin
őstag
Nekem a 40.-ik évfordulós BTTF készlet megjelenésével van bajom. Október 21.-re kellett volna kihozniuk szerintem. Megkellett volna lovagolniuk egy diorámás készlettel vagy egy decens Technic DeLorean szettel, 1:8-as vagy 1:10, akár 1:12-es méretben is (továbbra is tartom, hogy az Icons-os szett aránytalan, nem tetszik).
-
Crus
addikt
Pedig nem volt ez anno rossz. A kalandműfaj manapság nem megy sajnos, de ott és akkor eléggé kellemesnek számított.
A nagy kérdés az, hogy egy cirka 40 éves filmhez miért éppen most jön ki egy ilyen készlet... és hát pont ezért, mert 40 éves. Viszont nyilván az afol réteg fejése a nagy cél, de ahogy te is írod, akkora hú de nagy kultnak én se hívnám az is biztos.
-
Throme
veterán
Hát nem tudom, hogy miért ne érné meg.
A figuráknak megkérik az árát. Vagy fukarkodnak és adnak minimális figurát, vagy sokat, de akkor az meg is látszik a szett árán.Én csak azon csodálkozok, hogy a linkelt oldalnak van forgalma.
Attól, hogy szép egy figura festése én meggondolnám, hogy 40-200$ értékben figurát, vagy szettet veszek. -
Throme
veterán
Hát vannak árak, akár közel 200 $ ért is van minifig.
Azt megveszed és elreped... vagy széthúzva (törzs, kezek) tárolod, ahogy egy srác vieójában láttam, elkerülve a repedést....
Oké, ebből is látszik ezt nem nekem találták ki, csak meglepődtem.Amúgy szépek a figurák, az nem kérdés.
-
Mozaart
aktív tag
Tenyleg gyenge volt. Meroben mas volt a tematika mint az 1. evad de ahhoz kepest h osszesen 8 óra épites volt egy nagy zajt kaptunk osszecsapva. Mondtam asszonynak h nézd azokat az Ikarusokat. Na azok gyonyoruek. Mondtam is buszken h full ugyanilyet terveztem az egyik itteni forumtarsnak epitesre. Persze meglevo kep alapjan.

De ez a busz mégszebb volt még a tetejen levo bordak is latszottak. -
sb
veterán
Szerintem is jó, hogy januárban jönnek és nem maradnak ki teljesen. Innentől nem sok értelmét látom a speciális figeknek, márpedig az merült fel mint árfelhajtó tényező a meglehetősen drága automatánál.
Tudom, unalmas az ár téma (már nekem is), de nemrég megint bedobáltam pár készletet BL/PaB keresésre és emészthetőbb árak jöttek ki sok esetben.
(Pl. HP vonat állomás-figek nélkül, kocsikkal és anélkül. De az új karácsonyi vonat okozta felbőszítés kapcsán a régire - ami nekem jobban bejön - is 50k alatti összeget dobott a BL, de nagyobb készletekre is voltak jó találatok.)Lehet, hogy majd inkább ilyen kieg/cherry pick stílusban megint inkább afelé fordulok 1-2 rendeléssel. Nagy kár, hogy még mindig elég macerás bármit összerakni.
Sőt, most épp a BrickStore progit sem tudom használni. A BL átállás óta úgy látom megszűnt a BL API key igénylés vásárlóként. Most feldobja, hogy regisztrált eladónak kell lennem hozzá. Ezzel találkozott esetleg vki aki használja az API key-t? Bug vagy feature?@apholyon
Egyre jár az agyunk. Bennem most a Store-os fehér szellemnél is felmerült, hogy arc nélkül jó lehet szobornak.
PaB-ról is volt már 1-2 ilyen szürke figes rendelésem szobor gyanánt. A másik kedvenc pont a sand green, amiből a hajón lévő van. Szintén van egy zsákkal ablak (Brick Bank, két botanikus kert után szabadon...) és tető/díszítő elemeknek. Szobornak is jó szvsz. -
maross
nagyúr
tenyleg jo, nekem password reset (ugyanarra, nem tiltakozott) es a sokadik rossz password error dobas utan fel masodperccel lepett tovabb, de ugy, hogy elolrol kezdte a teljes folyamatot, es utana mar elfogadta az eddig is eroltetett usernev/passwordot (fontos egyebkent, hogy usernev kell)
-
sb
veterán
Ez fura, most kipróbáltam mert az összelinkelés óta be volt lépve a BL is nálam (meg a lego.com is).
Most lego.com-on bejelentkezett oldal mellett simán belépett BL-re is nekem.Mindenesetre ezt inkább megerősítő tényezőnek venném a fent leírtakhoz, hogy még nagyobb lehet a káosz... semmint, hogy rendben lenne.

Hogy egy kis elismerés is legyen:
Nálunk hétvégén az új Wall-E készletet építették a gyerekek. Szerintem remek készlet, a kidolgozás is jó, funkciók is. Mondtam, hogy szóljanak a matricáknál... már nem emlékeztem, hogy ebbe egy sem került. Nem vagyok nagy matricaellenes, nagy drága készletekben nem értem miért nem tudják elkerülni, itt így kellemes pozitív meglepetés volt. Azért 1-2 helyen van érdekes csatlakozás ami nem hozza a minőségi érzetet, 1-2 stud fogja, nem stabil az elemek helyzete. Játékra nem 100%-os.
De összességében remek így is. -
Én nem olvastam sehol, hogy ez egy falra applikálható dioráma /annak tök fasza/, de ha olyan helyre rakod, ahol más szögből is látszik az elég gatya, meg szerintem ez így igénytelen.. /nem kötekedni akarok, akinek tetszik vegye vigye, de nekem ez kiábrándító, illetve épitsdfel-es Zolival egyetértek, hogy egy ilyen szetben matrica van, az meg végképp vállalhatatlan/
És ha már UCS, akkor legyenek olyan kedvesek és adják ki ráncfelvarrva az Imperial Shuttle-t, arra hajlandó lennék kinyitni a pénztárcát.

-
manokaj
tag
Szerintem is felesleges az acc törlése. Már jó rég írtam a csoportba, de attól függetlenül minden nap többször olvasom a hsz-at. Én úgy vagyok vele mostanában, hogy inkább megvárom a 10-30%os esèst és akkor veszem meg, megjelenéskor csak nagy ritkán. De szerencsére még nem látom a végét, hogy elhagyjam a legozást.
-
flashpointer
őstag
-
Nevetni fogsz a cikk hatására végigvettem miket vettem idén:
BDP-ből gombafalu + transzi
Endurance kéz alól gwp-vel
D&D kastély + Discovery űrsikló RapaNui1 kollegától
Bowser FB-ről, illetve most úgy néz ki érkezik a Black Pearl barátom nepper kontakján keresztül.Hát bammeg nem ezt akartam látni, idén se lett semmi a nem veszek több lego-t sztoriból
Ennek ellenére biztos vagyok, hogy nem a magyar eladások tekerték meg a potmétert..
-
Crus
addikt
Tudom sovány vigasz, de ez végre építőhöz került, már kinéztem neki a helyet
Az az igazság, hogy relatív "sokáig" volt aznap este, fél órát minimum és a legjobb tudomásom szerint másnak is jutott belőle (nem innen). Ha ezt valaki visszaküldte, akkor az egy nagyon rendes ember, perfekt tényleg.
-
Crus
addikt
Tegnap 22:30 körül jelent meg ilyen árazással és voltam olyan ostoba, hogy min. 20 percet vergődtem rajta, hogy jó-e nekem ez az ár és mennyire akarom. Aztán elosztottam a 40.440-et a darabszámmal, ami 2660 db. és kijött 15 Ft-os alkatrész ár. Azonnal rendeltem is meg és azonnal el is fogyott, pedig akartam itt utána jelezni

Nyugi... szinte mindig lecsúsztam eddig ezekről, lehet ezt se kapom meg. Csomagolás alatt azt az infót látom, de ez lehet csak automatikus üzenet és nem lesz belőle semmi.
-
-
apholyon
aktív tag
Nagyon jó! Mi a gyerkőccel kifejezetten ezekre utaztunk eddig is, van már pár darab

A WV vonatot én is láttam valahol, hogy újra kiadják. Abban egyetértek, hogy nem a valaha volt legjobban sikerült vonat volt a régi, de csúnyának nem mondanám. Igaz, valamelyik HP-essel akartam pótolni, de most már lehet megvárom, milyen lesz az utód...
-
sb
veterán
Igen, írtam én is, hogy eléggé egyformára sikerültek. De amúgy jó elképzelés végre. Többen is jelezték már, hogy macerás összeszedni a figurákat stílusra/témára. Így ez is egyszerűbb és a többi filter se rossz, pl. karácsonyi téma, stb... eddig én is a stonewars-t használtam ilyesmikre, de épp elférne náluk egy rakás ilyen szűrő/groupoló cucc.
Igen, folyamatosan fejlesztenek, nem győzöm kb. 1 éve dicsérni őket.

Kikerült az elemek alá a direkt színválasztó, árban is néztem mi ez a tól-ig kiírás, az is a többszínű elemekre vonatkozik, praktikus. A limit is valóban változott 400-ról 100-ra, szerencsére az url-ben még átírható.
Talán a kategóriákat, tag-eket vagy keresést is próbálják javítgatni, legalábbis én úgy vettem észre. Szerintem egy ilyen listának ez a legnagyobb gondja és pont a fentiek segítenének rajta. Sok minden ott van de még hardcore legósként is nehéz néha megtalálni a cuccokat.
-
ssgk
aktív tag
Azokat az elemeket használhatják fel amik aktívan gyártásba vannak és nem IP szett része. Így ha olyan printelt pajzs lenne benne amit épp nem engednek kénytelen hasonlót matricával megoldani a tervező. Nem készítenek ennyi darabra tamponnyomót, ugye olcsóbb kinyomtatni matricára.
És matrica is limitált. 250 elemenként lehet 1db és maximum 25 különböző.
Pont mint az összerakási útmutató. Bulkba vannak berendelve kis mennyiségre nem rendelnek így megoldják elektronikusan.
És mindkettő elég piti dolog egy ekkora cégnél főleg "limitált gyűjtői" szetteknél szerintem. -
RapaNui1
aktív tag
Egyenlőre ezt még nem tudom pontosan megmondani, hogy a matricaíven lévő pajzs alakú matricák hova fognak kerülni, mert eddig az összes pajzs printelve van, akár az ostromgépen lévők akár a minifigurák kezében találhatóak. Még 12 tasak hátravan a hajítógép és az uralkodói sátor ha mindesz kész akkor megkapjuk rá a választ, de gyanítom hogy nem pajzsokra kerülnek mert négyzet alakban vannak perforálva
-
-
RapaNui1
aktív tag
Eddig még én sem találkoztam a napraforgókat tartó elemmel és igen most hogy mondod a gyertyát imitáló golyóstollak is új elemnek tűnnek, mert valóban volt eddig is ilyen csak sokkal kisebb, viszont az építésiben csak az szerepel, hogy a gyertyak es a propellerek új színben jelentek meg ebben a készletben, a napraforgókat tartó elemekről meg nem ir semmit, szóval lehet már máshol korábban szerepeltek.
Az egyik oldala már elkészült és készülget a másik is. Továbbra is jó építeni és szép maga a készlet is.
Egyetlen gondolat merült fel csak bennem és ez nem a készlet hibája inkább csak egy észrevétel részemről, mert nem értem azt ha a Riwendell és a Barad-dúr is mind méreteiben mind darabszámukat tekintve hatalmas 5-6.000.db-os szettek akkor ez miért lett csak ekkora?
Olyan ez számomra mintha az UCS SW szettek közé betennének UCS címszó alatt egy fele akkora és harmad annyi darabszámmal rendelkező SW szettet UCS-ként majdnem akkora összegben.
Ettől eltekintve eddig magával a készlettel semmi bajom nincs ha a többi is ekkora lenne fel sem merült volna ez bennem, csak így kicsit furának találom.
-
Guiles
csendes tag
Ezt már csak Jangoék tudhatják...

Amúgy nekem az alsó rész (sötétkék) nem tetszik ennél, főleg annak is a hátsó része oldalról kicsit fura. A felső rész az elég jól meg lett tervezve.
Kérdés mennyi lesz az ára?A másik korábbi ucs bontatlanul lapul a szekrényben, mert összerakva bitang nagy és csak display-re jó. A régebbi játszási darabokból szerencsére még értelmes áron sikerült 2-őt beszerezni (6209 reddish brown és 8097 dark red verzió).
Azok tökéletesek a gyerekeknek játszani. -
Vistaboy
veterán
Nekem is jobban tetszik a csaj, aki összeépíti a képeken...

Nem tudom, elsőre tetszett, de most, ahogy nézem, én is egyre jobban elbizonytalanodok. Meglátjuk a bemutatókat, és majd utána mondunk véleményt.

Közben befutottak a Speed Champions Formula-1 készletek - érdekes, hogy az ajándék szett nagyobb dobozban van, mint azok -, így most már teljes a kép:

Lehet, hogy már most hétvégén összeépítem őket, nagyon kíváncsi vagyok rájuk.

-
backdraft81
csendes tag
Én nem vagyok sem a T-Rex, sem ezen készlet célcsoportja, mert LEGO készletért sohasem adtam még ki 50 ezer forintnál többet, de ez így milliószor jobban megéri, mint a dinoszaurusz. Egyrészt sokkal szebb, élettelibb, valószínűleg építése is sokkal érdekesebb, alkatrészek számában is veri, így a T-Rex szerintem teljesen felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Diabetes - Cukorbetegség
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gumi és felni topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...