Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
RapaNui1
üzenetére
Mi is nem rég raktuk össze, én nagyon bele vagyok zúgva, igaz az első WV készletünk. Azok a színes pöttyök, a fehér ívek a tetőn ... áhhhh, zseniálisak! Meg az is szuper ahogy megoldották a tetőt. Nem nyeklik, hanem szépen tart. Mézeskalács figurák hatalmasak, bár a babáért kijárna egy seggberúgás annak aki kitalálta, hogy lapos 1x2 -esre nyomtassák. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha ragasztani kellett volna rá.
A mellékesek (kocsi, vonat) nem nagyon jöttek be. Hótakarító még csak-csak.
Összességében nagyon jó szerintem.
Remélem lesz még jövőre is a Mikulás háza és szán is, mert idén spur voltam azokat is berántani.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
RapaNui1
üzenetére
Egy jó tanács a többieknek. Miután felépítettem a mézeskalács házat rájöttem hogy nem éri meg a korábbi wv készleteket horror áron beszerezni, mert nem is akkora durranás pedig korábban megőrültem azért hogy beszerezzem az összeset, de így hogy látom összerakva már nem vonz annyira. Azért karácsony este közösen összerakjuk a Mikulás látogatása készletet.
-
LÁZ
Topikgazda
Akkor a tèmát kitárgyaltuk
-
timar88
tag
Jajj ne, ne menjünk bele ebbe kérlek. A számításom helyes, maximum nem fogalmaztam egyértelműen, teljesen mindegy, hogy én a bolti árhoz képest számoltam-e vagy sem, egy átlagosságban 100 ezres bolti áras készleten sose fog egy nepper 50 ezret nyerni, te pedig ezzel számoltál. Még ha annyit is nyerne és a büdös életben más költsége nem lenne, se benzin, se infláció, akkor is lejön a kata, tehát 6 milla mínusz 12x50000, azaz 5,4 marad. És ehhez minden egyes évben kimaxolva a 12 millát PONTOSAN, NEM LEHET TÖBB, SE KEVESEBB, kell működnie. Nem azt mondtam, hogy NEM érheti meg nekik, persze hogy megéri ha évi 30 milla tételben adnak el legot. Én azt mondtam LEGÁLISAN nem érheti meg, mert egy bolttal, lego webáruházzal sose fogja tudni felvenni a versenyt, így akkora haszna sincs. Pont.
-
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Na ENNÉL nagyobbat még nem pilláztam mint az imént. Se szó se beszéd egyszer csak megjelent az Emag ügyféloldalamon, hogy szétszedték a rendelést több darabra és küldik mindent. Minden kapott csomagszámot stb. Lehidalok, komolyan.
@KaiotEch
Igazad volt, hogy ha a tied elment, ezzel sem lehet gond. Nem hittem volna, de mindet egy rendeléshez felhasználtam amit barátoktól kaptam, és simán kiküldik.
Többieknek is köszi aki válaszolt nekem ezzel kapcsolatban akár itt, akár a BB topicban. -
Mauzes
addikt
Na, elkezdtek érkezni az AT-AT-k az apróra. Már 200-ért is láttam, ami durva ár, de ez minifigurák nélkül van. Korábban szóban forgó fő nepperünk 230-ért kínálja.
-
edgR
őstag
válasz
timar88
üzenetére
Igen, ezért kérdeztem, hogy erre akartál-e kilyukadni. Picit szerencsétlenül jött ki a szóhasználatod ("legálisan"), ezt félreértettem.
A számításod egyébként helytelen, mert te a bolti árhoz (amit ugye ebben az esetben soha nem ér el a készlet) hasonlítottad a margint, nem a beszerzési árhoz

50e-nek például 57,5e a 115%-a, nem 65e, így 90e ft-os értékesítésnél a viszonteladó marginja ~56,5% (90/57,5), nem 25 !56,5%-os marginnal pedig 12M esetén a bruttód 6,78M, amiből ha levonod az egy évre vonatkozó katát, meg az egyéb költségeidet, akkor is marad minimum 5M-5,5M.
Hogy megéri-e ezzel foglalkozni 400-450e ft/hó haszonért, azt mindenki döntse a saját lehetőségeihez mérten el maga

-
válasz
timar88
üzenetére
Már ha KATA-s. Amúgy ezt főállásba senki sem csinálja az biztos, emellett mással is seftelnek, akinek ennyi forgótőkéje van az más üzletet is bonyolít és nem bérből él.
Van pár ilyen ismerős. Mármint nem LEGO-s, havi millákat keres és állandóan sír, hogy szarul megy...
-
timar88
tag
Vegyünk egy alapszámítást, egy mondjuk bolti áron 100 ezres szettet. Tehát alkalmazott féláron kihozza a szettet a neppernek, mondjuk 15%-os haszonnal odaadja, tehát 65-ért. Nepper eladja neked 90-ért, nyert rajta 25 ezret, tehát 25%-ot. A kata 12 millióig működik, afelett megszűnik és 40%-os az adó... tehát ha a 12-t maximálisan kihasználja és elad mindent, akkor 12 milla/25% a nyeresége... Az nálam 3 milla. 12 hónapra elosztva az 250 ezer. Ebből lejön a havi 50 ezer fix kata a navnak, marad 200. Ha pesti nepperrőp beszélünk akkor ő nyilván le kell hogy menjen a készletekért nyíregyre havi akár többször is... marad 150? És akkor nem számoltam még azzal, hogy áll a pénze a legoban, a pénz pedig romlik, tehát effektív kevesebb még ennél is a haszna... De maradjunk a havi 200 nyereségnél... Az sok?
-
timar88
tag
Sejtettem, hogy lesz ilyen kérdés.. Mindenre, de:
2 kérdés és mondok rá egy összeget. Azt írtátok, hogy a nyíregyi alkalmazottak fél áron veszik a legot. Én egyszer mást hallottam, de nincs rálátásom, így alapvetően induljunk ki ebből. Nyilván az alkalmazott is keres vmit, és nem prodit nélkül adja tovább. Tehát az első, hogy ő hány %-os haszonnal adja tovább a neppernek? A másik, hogy a nepper hány %-os haszonnal adja tovább a vevőknek? Még egy utólag, pesti eladókról beszélünk? -
tocsek18
senior tag
-
timar88
tag
-
Érdekel valakit 71-ért egy Zetros? Le van foglalva(Bp.), de nem fogom átvenni.
-
nexus6
aktív tag
válasz
hami85
üzenetére
tudom, én is voltam nála többször... ezért is írtam hogy mennyi pénze lehet a készletekben. mondjuk én sokszor példának egy régen áhított ucs slave 1-et hozok fel. kb 3 éve kezdtem el gyűjtögetni a készleteket, na a slave akkor 50 körül ment, de sajnáltam rá annyit kiadni, inkább vettem a kisfiamnak a ninjagos szetteket, amivel játszott-épített. most egy slave 1 130!!! ez azért eléggé durva emelkedés és hány ilyen készlet van. persze van ami tartja az árát, van ami esetleg veszít is szerintem. erre szokták mondani pénz az ablakban. most a trendnek azt látom hogy sokan megvesznek készleteket és csak a figurákat tartják meg. ott is milyen emelkedések vannak éveken keresztül (nekem is volt amit anno vettem 3-ért most 10 felett van).
-
timar88
tag
válasz
maross
üzenetére
Adózásban legálisan nem valószínű.. Nem webáruház, annyit sosem fog eladni, mint ők. A nepperek kevesebbet adnak el, ezért a haszonnak is nagyobbnak kell lenni egy-egy eladásnál. Katában nem kivitelezhető a dolog legálisan, nem katásan pedig nem érné meg. Így valószínűleg illegálisan/fél legálisan működik az összes ilyen...
-
maross
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
AT-AT-t nem fogja felretenni evekig, minel elobb el akarja adni, mielott meg beesik az ara. Ha van folos 10+ millioja, ertelmesebb legoban parkoltatni, ha meg tudja oldani helyben, idoben, es adozasban, mint hogy betegye valami kockazatmentes, de alig kamatozo papirba. Mindenbol lehet sok penzt csinalni, csak jonak kell lenni benne/kozel kell ulni a tuzhoz.
-
timar88
tag
Szerintem én veszek rá normális leveleket, virágokat, békák meg mennek a kisasszonynak.
-
Mauzes
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
A "normál" készleteket a nepperek jellemzően fél ár + valami marzs áron veszik, ezek a nyíregyházi gyárból származnak (dolgozói vásárlások nagyrészt, de lehet közte szürke tétel is). Így azért igen jó kis haszon van belőle. Az meg szerintem nem fura, hogy ha valaki kereskedésből él, akkor sok tőkét kell készletbe raknia. Azért elég kényelmes kis "munka". Most hogy ki mennyire ítéli meg etikusnak ezt a tevékenységet, az szubjektív. Mindenesetre ilyen forrást én is elfogadnék.

Amúgy a rózsaszín virágzás pont tavasszal jön el a bonsainál, szóval fordítva csinálod.
Amúgy mindkettő jól néz ki, általában úgy sem közelről nézi az ember (habár tényleg nem értem, miért a béka a legjobb elem a Lego kínálatában a virágokra). -
-
adalbert1
veterán
Kíváncsi lennék, hogy ha valaki tényleg ebből él, akkor mekkora tőkéje lehet, ami LEGO-ban áll?
Mert szerintem is kicsit életszerűtlen, hogy valaki 3,5 milliót belerak 12 AT-AT megvételébe csak az ajándék készletek miatt, meg hogy majd valamikor eladja azokat is, mikor lehet, hogy mellette még milliói állnak LEGO-ban (mert oké, ha úgy nézem, akkor a 45k-ért eladott fénykard gyors tizenpárszázalék megtérülés, viszont ha a lépegetőt 290-ért vette volna, azt tuti nem adja el annyiért még évekig, szóval úgy már nem tűnik jó üzletnek, hogy gyors 550k haszonért parkoltatok 3,5 milliót évekig...)Közelről szerintem is csúnya a bonsaion a béka virágzat, viszont a nappali másik feléből már nem látszik
Terveztem, hogy majd felrakom a zöld lombokat is, de eddig még nem jutottam odáig, talán tavasszal 
-
skyie
csendes tag
válasz
nexus6
üzenetére
Ha valahonnan beszerzett 12 lépegetőt, megkapta hozzá az ajándékokat, és azokat árulja, akkor tényleg rendben van. Nekem úgy tűnt, hogy a felhördülés inkább annak szólt, hogy sokaknak erős a gyanúja, hogy valahogy szürkén jutott ezekhez a - magukban ugye hivatalosan nem forgalmazott - készletekhez.
-
Throme
veterán
válasz
timar88
üzenetére
Szerintem nagyon adja. Ha nem fókuszálsz rá, akkor szép cseresznyefa virágzás... amúgy meg béka.
Ha kinyitod az építési füzetet, láthatsz benne pár ötletet.
Van olyan fa, aminek szétszedők a levelei, vagy van minifigurás fa is.
Nagyon ott vannak
szerk: na ebben is kisebbségben maradtam
el vagyok én tájolva legóügyileg, nem követem a közízlést
#44046balint82
"45ert simán jó áron van, lesz egy 60 is, hamarosan."
170 db szettről van szó, oké, meg SW logóról.
Egyszerűbb alkatrészenként összeválogatni BL-ről, nem?
... és akkor még itt sírok, hogy egy 1500 db-os Creator pick-up szett 50k huf....
-
timar88
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Mindegy, hogy levél vagy virág, nekem az ágon ülő béka
-
timar88
tag
Megvettem asszonynak a bonsai-t. Eddig meg se néztem tüzetesebben a szettet és most látom, hogy a rózsaszín virágzásnál békák a levelek. Nekem valahogy nagyon bántja a szemem, csak én vagyok így vele?
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Ez a szint már azért tényleg gáz. Amiket linkelgetni szoktatok az a közelében nincs 1-1 ragasztószalagos képhiány vagy benyomott lappal/sarokkal. Kis túlzással mintha szatyorban lenne.

Én nem vagyok gyűjtő szerencsére.... csak maximalista. Így alapból azért érdekel a doboz is, de racionálisan elengedtem a témát. Főleg ilyen ár mellett.
Át is vettem amúgy épp ezért a készletet ennek ellenére.Hogy mégis visszakerül kicsit más az oka:
1. Közben sajnos rácsúsztam a topicra ami finoman szólva is egy leszokós gyűlés ellentéte.
Így az "egy éve nem vettünk új Legot, mert elég ez" állapotból a "na jó, veszek 2 szettet + pár apróság a gyerekeknek" után most kb. 8-9 doboznál járok, "jó lesz az még, ennyiért el kellett hozni". 
Így igazából lenne a helyére már más (rendőrség), ami helyügyileg is kicsit jobb választás lenne most.2. Mivel bontva is volt így erősen nem csak a doboz kérdés, hanem a beltartalom is. Arra meg sem időm, sem kedvem nem lenne, hogy ellenőrizgessem ott mi történt. Főleg az 1. pont után.
Bár általában nem afelé haladunk, hogy olcsóbbak lesznek a szettek, de talán még ki lehet fogni később is normálisabb áron. Lehet, hogy a többi készlet itt is jobb állapotban volt.
-
nexus6
aktív tag
a fénykardos részt pont most olvastam és láttam a hirdetést is a facen. én már vásároltam ott többször is, ha épp pont olyan készlet kellett ami már kifutott. mindig szoktam az eladóval beszélgetni, szerintem semmi kivetnivaló nincs benne amit csinál. amennyi pénze benne áll, szerintem az ő dolga mennyiért adja, a piac úgyis megmondja mi mennyit ér. én a comicconos blistereken is elcsodálkozok mennyi van neki és tudom mekkora értéket képviselnek. nálunk itt a 17ben is találkoztam olyan "nepperrel" aki így finanszírozza a saját készleteit, hogy félretesz régebbi bontatlan készleteket majd később haszonnal eladja.
-
Mauzes
addikt
Figyuzzatok már, Edigitalnal hol látszik a rendelés átvételi határideje?
- Kaptam egy értesítést ma, hogy átvehető egy rendelésem.
- Sehol nem találom, hogy meddig, se az emailben, se a fiókomban.
- Van egy olyan gomb, hogy határidő meghosszabbítása, amivel egyszeri alkalommal 1 hétig kitolható.
- Ha erre rákattintok, akkor kiírja, hogy december 8-ig fogja meghosszabbítani.
- Tehát akkor a jelenlegi határidő a mai nap? Egy mai naptól átvehető rendelésnél? Wtf?Mod: ügyfélszolgálatnak elküldöm, de érdekességképp ide is beírtam.
-
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Elolvastam az Emag AFSZ-t. Kizárólag az minősül ajánlattételnek, ha lényegében megérkezik a második értesítésük, és azzal ugye egyúttal megkapta a futárszolgálat a szállítandó terméket. Szóval az van amire gondolok. Hiába van számlája az embernek stb. Bármive hivatkozva törölhetik. Még várok a héten, aztán elkezdek velük online kommunikálni, hogy mikor küldik a rendelésem, mert papíron elvileg dec 16 lenne. Nem véletlenül..
-
Lajti
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Valaki nagyon gyors lehetett, már csak egy 87e-s jön be a helyén

-
HUN_Sector
őstag
38900, újracsomi modular könyvesbolt
https://www.emag.hu/legor-creator-expert-10270-konyvesbolt-5702016667974/pd/DSQ8VBMBM/#used-products -
Mauzes
addikt
válasz
wolfcsibe84
üzenetére
Persze, hogy nem vett, nyíregyi forrás, nagy tételben. Évente több száz darab eladó készlet. Vagyis bocs, éppen nyugodtan vehetett 12 AT-AT-t is, hiszen fél ár + kis marzs elég jó vételi árfolyam. De azért a nagy készletekből még a fő nepperek sem szoktak ennyire betárazni, talán nem is lehet egyszerre ennyihez jutni. A promó cuccok meg sokszor lopottak. Amikor doboz nélkül árulnak bontatlan csomagos készletet, azok is általában túlgyártott sorozatokból vannak, amik valahogy "kikerülnek" a gyárból.
Egyébként szerintem aki teljes mértékben ebből él (vannak páran), azok gondolom nem hülyék és megoldják a nav-állóságot. Talán katásként is lehetsz alanyi adómentes. Én is mentem már készletért apróhirdetés alapján, egy garázsban vettem át, és kaptam róla rendes számlát egyéni vállalkozótól. 🙂
-
Sundesz
addikt
Érdekes, hogy itthon gyakorlatilag 3 napig lehetett AT AT-t kapni karddal, Amerikában meg hamar elfogyott. Igazából nem érdekes, tudom a nagyobb piac és fizetés az oka.
-
maross
nagyúr
válasz
Throme
üzenetére
Ennyire draga szettnel (hacsak nem jut a barca szurkolok sorsara, hogy most hozzadvagjak), es tok meno promonal szerintem siman megallhat ilyen ar korul. Es tuti, hogy sokan kifizetik. Tudod, egy darab miniert is gyakran ropkod a 10k+, en olyankor szoktam a fejemet kapkodni.
balint82: gondolom az, aki bricklinken arul 3 darabot
-
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
Update:
Eddig nem volt kiszállítási időpont, sem számla ott.
Most estére megjelent egy számla, és egy kiszállítási időpont. Box-ba kértem amúgy a cuccot az eMag-tól.Nos, eme sok-kuponos rendelésem kiszállítási időpontja
Várható kiszállítás:
Kezdés 2021.12.16Ez azért humoros szerintem, mert mit ad Isten, pont pár nappal a kuponok felhasználási ideje után van.. Gondolom itt még simán megoldják, hogy jajj storno számla, és kend a hajadra, mert mégsem szerezhető be a rendelésed.. Tudom, tudom negatív vagyok, de BB topicban olvasható volt már sok olyan, hogy egyszer csak kapott az illető egy emailt pl arról, hogy "törlési kérvényed sikeres", miközben nem kért rendelés törlést.

@Mauzes és @KaioEch
Ez a kép nekem is nemrég jött szembe, és gúvadt a szemem rendesen. Amúgy mitől "kötsög"? Mármint nyilván etikailag (plusz még lehet törvénytelen is) nem okés, és megértem (ezt a fonalat elengedem), de van más is amitől? Komolyan kérdezem. -
Lajti
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Na kabbe
Nekem meg most írtak sajnálkozó levelet, hogy nincs
-
Mauzes
addikt
Hm, azt hiszem, hogy ehhez sem 12 db AT-AT vásárlás által jutott az eladó: [kép] (fb egyik fő neppere hirdeti)
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Memmaao
üzenetére
A problémám az hogy 2 db különböző Hp szettet rendeltem amiből az egyik jelenleg is raktáron lévő készlet hibátlanul érkezett míg a másik ami most sincs raktáron érkezett hibásan mintha valaki már egyszer visszaküldte volna. Gyanús is volt hogy a rendelést követően levették a raktárkészletről majd hirtelen 2 hét elteltével írtak hogy a csomagot összekészítették holott akkor sem szerepelt raktáron. Gondolom valaki visszaküldte és elküldték nekem. Nem tudom most akkor mind a kettőt vissza kéne küldenem vagy csak az egyiket ráadásul ha telefonon és emailban sem tudom őket elérni mi a garancia hogy visszakapom a pénzem, valamint a visszaküldés költségeit is kifizethetem, szóval inkább megpróbálom így eladni hátha kell valakinek aki nem befektetési szándékkal szeretné megvenni és nem számít neki a doboz állapota mert össze szeretné rakni. Egyébként nem annyira gáz a doboz de befektetési célra nem lesz jó.
-
Sundesz
addikt
Én ma a Mall.hu-ról kaptam elengedett ragasztós nagy Tumblert, megy is vissza.
-
RapaNui1
aktív tag
Nálam a Kockaváros is leszerepelt. Megkaptam egy csomagot. Kizárólag befektetési céllal vásároltam meg a Harry Potter Roxmorts szettet. A külső doboz hibátlan sértetlen állapotban volt majd a benne lévő Hp legoról a vonalkód leszaggatva a doboz benyomva stb. Biztos nem a szállítás során sérült, hanem valaki visszaküldte vagy visszavitte és én azt kaptam meg teljes áron sértetlen bontatlan legoként. Visszavinni nem tudom mert üzletük nincs csak webáruház, az emailekre nem válaszolnak telefont nem veszik fel megcseszhetem a magyar törvényeket és fogyasztóvédelmet ebben az országban ezt kitörölhetem. Szóval most adhatom el bukóval az egészet mivel befektetési célú vásárlás volt így a sorozat részét képezi csak hibátlan darab fogadható el számomra. Eddig még csak a hivatalos lego boltban, a kockaváros és a kocka.hu ban nem csalódtam, így számomra maradnak ezek a beszerzési vonalak, illetve egy általam már másoknak többször ajánlott megbízható eladó a jófogáson
-
HUN_Sector
őstag
42124 homokfutó is van még 2 dobozzal (szfv)
-
Mauzes
addikt
Volt több darab is, így elég random, ki milyet kaphat.
Viszont amúgy tényleg számít a doboz, amikor valami ennyivel olcsóbb? Nyilván ha a beltartalom sérült, az nem oké, de ez most 14 ezerrel / 22%-kal volt olcsóbb, mint a legjobb árukeresős ár. Ennyit kinek ér meg a doboz?
-
nexus6
aktív tag
tök jó, hogy megkaptam én is a nyeremény kuponomat a tétől és a kocka.hu le is halt...
-
goofy85
kezdő
Frissítettem a régi studiot a gépen újra és nem találok benne 2x6 tile-t. Másnak is eltűnt? Van 2x2, 2x3, 2x4 és utána egyből 6x6 jön...
-
Lajti
tag
Emagnak és edigitalnak elvileg most már ugyanaz a raktára, a két weblapon mégsem jelenik meg feltétlenül ugyanaz az újracsomagolt termékeknél.
Emagnál, ha beírom a keresőbe, hogy újracsomagolt lego, az újracsomagoltat kitörli, csak a lego keresőszó marad meg. Ediginél működik. Azonban ezt valamiért kihagyta a listából (mostanra lehet azért, mert már megrendeltem, de megrendelés előtt sem volt benne, véletlenül láttam meg). Emagnál viszont működik a menüben az újracsomgalot termékekre keresés, és pl. ez ott megjelenik, ediginél nem.
Nagyon furán, következetlenül működik az egész. -
Lajti
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Email nincs, spam-be se, auchan fiókba belépve a rendeléseknél "Előkészítés alatt" látszik már 5 napja, de szerintem nem lesz belőle semmi.
Kockashopos rendelésem boltba érkezett, plusz egy dobozba becsomagolva, mindkettő kiváló álapotú. Lego shopos rendelés címre jött, külső doboz állapota sérülésmentes, belül még nem néztem meg. Mall-os rendelés átvevőpontra jött, látszik, hogy egyik sarkára le lett ejtve, másik él feltépve, rögtön mondtam is, hogy ezt így nem, bármi kérdés nélkül készségesen mondták, hogy felveszik cserére. Remélem a következő elfogadható lesz. Sajnos ennél nagyon feltűnő, a Tumbler az, aminek tök fekete a doboza, azon meg minden szar meglátszik.
-
czanga
őstag
-
timar88
tag
válasz
Throme
üzenetére
Forog persze. Nem olyanra csináltam, de meg akarom még csinálni, hogy tekerhető legyen. Nem jeget szerettem volna létrehozni, csak magát a jég színt imitálni, hogy menjen a karácsonyi hangulathoz. Megcsináltam több színbe, de valahogy egyik se tetszett. Neked is bántja a szemed a kék amúgy?
-
Mauzes
addikt
válasz
Memmaao
üzenetére
Nem mindig egyértelmű, de jellemzően a belső tartalom érintetlensége mellett a dobozt kinyitották és a boltnak le kellett újra ragasztani. Ezen felül maga a doboz néha ép, de általában kicsit sérült, néha meg nagyon sérült.
Én már több ilyet vettem saját részre, a tartalom mindig rendben volt, de azért érdemes azt is ellenőrizni otthon (csomagok száma, stb.). -
Throme
veterán
válasz
timar88
üzenetére
Forog a körhinta?
Annyira együtt állnak a 8szögletű alapok, hogy nem tudom eldönteni.(Bennem némi ideg van a körhinta láttán
, mert pont egy ilyen legó ajándékszettről maradtam le és nem újráztak. A hógömbbel (ami szerencsére megvan) együtt nagyon népszerű, és/vagy nagyon kevés volt belőlük.... )#44008timar88
Jégre szerintem ne a matt kéket használd, bütykös felülettel.
Most egy példa ugrik be, a WV témakörből a tűzoltóság jégpályája. -
balint82
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Sajnálkozó email jött, meg egy 1 forintos szállítási kupon...
-
timar88
tag
Semmi baj, dehogy bántasz. Az alap lehetne még cser (tan) színű esetleg, a kékkel a jeget, hideget próbáltam imitálni, ami jellemző a télre. A rénszarvas szerintem jó lett, ekkora méretben tényleg nem tudod másképp megcsinálni, sőt, szerintem szarvasabb, mint pl amit a lego csinált pl a 10245-ben. A hó talán tényleg túl sok, vagy lehetne másfeléképpen is.
Egyébként meg csak biztatni tudlak, nagyon jó kis kikapcsolódás tud lenni, egy kis gyakorlással pedig később már jópofa dolgokat lehet csinálni. Minél többet tervezel annál könnyebben fog menni, régebben ez pl lett volna pár este mire megcsinálom, most cirka 3 óra volt.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
timar88
üzenetére
Gyors leszögezném, hogy én ilyet a büdös életben nem tudnék összehozni és alapvetően tetszik is, de a kék szín bántja a szemem. Ezen kívül a rénszarvas egy picit Star Wars -ból előugrott lénynek néz ki (de e mellett értem, hogy ilyen piciben így megoldani is bravúr). Középen az a színes pöttyökből álló függőleges csík baromi jó, ahogy a piros-zöld színek is nagyon hozzák a karácsonyi hangulatot. Talán még a tetején túl sok a pötty és így inkább katicabogár hatást kelt mint a havat.
Laikus vagyok, lehet hülyeséget írtam. Nagyon kritikus vagyok, magammal szemben is, úgyhogy a fikázás sajnos jól megy nekem.
Saját vélemény, remélem nem bántottalak meg vele, de őszinte szerettem volna lenni. Ja és mivel sose tudtam volna hasonlót se készíteni, ezért megoldásokat se tudok a fentiekre sajnos. -
Mauzes
addikt
Van pár újszerű lego edigital-ban jó áron:
Mustang 30k
Ecto-1 48k
Haunted House 50k -
timar88
tag
Spambe volt az email, a csomag megjött tegnap.
-
HUN_Sector
őstag
Megrendeltem az auchantól múltkor a hp óratornyot. Emailt nem kaptam róla, az oldalon a rendelések megtekintése meg hibára fut. Másnál mi a helyzet?
-
Lajti
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Az hagyján, de lombház 58-ért:
https://www.kockaaruhaz.hu/lego/lego-ideas/21318-lego-ideas-tree-house-21318.html
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Saját vélemény, remélem nem bántottalak meg vele, de őszinte szerettem volna lenni. Ja és mivel sose tudtam volna hasonlót se készíteni, ezért megoldásokat se tudok a fentiekre sajnos.
LÁZ