- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
A #4-es hozzászólásban linkelt táblázatok helye megváltozott [link]
-
Essejó
veterán
Lassúfőzős tépett csirke (2,1 kg csontos, bőrös csirkecomb)
Hozzávalók:2,1 kg csontos, bőrös csirkecomb
250 ml csirkealaplé
200 g sűrített paradicsom
1 közepes hagyma, aprítva
4 gerezd fokhagyma, zúzva
2,5 tk füstölt paprika
1,5 tk római kömény
1 tk oregánó
¾ tk chili (opcionális)
2 ek olívaolaj
2 ek almaecet (vagy citromlé)
Só, bors ízlés szerint
Elkészítés: Pirítás (opcionális, de ajánlott): Kevés olajon pirítsd meg a csirkecombokat bőrös oldalukkal lefelé, amíg aranybarna lesz.
Rétegezés: Helyezd a hagymát és fokhagymát a lassúfőző aljába, majd tedd rá a csirkét (bőrrel felfelé).
Szósz: Keverd össze az alaplevet, paradicsomot, fűszereket, olajat és almaecetet, majd öntsd a csirkére.
Főzés: Alacsony fokozaton: 8–9 óra
Magas fokozaton: 4–5 óra ( a recept eredetileg CrockPotra íródott [kép] ahol az alacsony 70 C° a magas 90 C°
Tépés: Vedd ki a csirkét, távolítsd el a bőrt és a csontokat, majd húzd szálakra a húst.
Keverd vissza a szószba.
Sűrítés (ha szükséges): Ha túl híg, a szószt főzd be egy serpenyőben pár percig.
Quesadilla készítése: A Tortillát tedd egy serpenyőbe, tegyél rá reszelt sajtot és csirkét, majd süsd ropogósra. Reszelt sajtot a Tortilla teljes felületére, a csirkét a felére, majd ha megpirult, hajtsd kettőbe. (ez már gyorsan megy, szóval figyeld, hogy nehogy megégjen) -
Beni2360
félisten
Gyerekek mikor ér véget a karácsony utáni koplalás?
-
Flashback
addikt
Boldog karajcsont!
-
Essejó
veterán
Pacal pörkölt.
A 2 kg pacalt egy lábasban 2 babér levéllel, csipet sóval és annyi vízzel ami elkepi, fél órát abáltam, nem az álaga hanem a szaga miatt. Aztán leszűrtem a babért kidobtam.
Közben 4 db kb ökölnyi hagymát megpucoltam kockára vágtam és zsíron elkezdtem dinsztelni a kuktában, nyomtam hozzá 2 gerezd fokhagymát is. Néha nem árt megkeverni. Amikor kezdett világos karamell színe lenni, akkor tettem hozzá kb 1 dl sűrített paradicsomot, ízlés szerint sót, borsot, majoránnát, és 4 ek őrölt pirospaprikát, és 1 kk chipotle-t (tört füstölt chili)
Rátettem a leszűrt pacalt és felöntöttem annyi vízzel ami még épp nem lepte el. Összekavartam, ment rá a fedő és nagy nyomáson 50 percet főtt.
Kellemesen közepesen sűrű szaft és nagyn jó puhára főtt pacal lett az eredmény. -
Essejó
veterán
Ma sárgaborsó főzelék készült.
Az apró kockára vágott 1 fej vöröshagymát, 1 marék kockázott bacon szalonnát, só, bors, babérlevél, 1,5 l víz 10 percig nagynyomáson főztem. Majd gőz leenged, kinyit, és ment bele az átválogatott megmosott, 20 percig áztatott sárgaborsó. 15 perc nagynyomáson. Bizony harapós volt mikor felnyitottam, ezért ment vissza 10 percre.
A 450 g-os pohár tejföl felét símára kevertem 4 ek finomliszttel és pici tejjel, hogy épp csak folyós legyen, és azzal habartam be a borsót.
Legközelebb a hagymával és a szalonnával teszem fel, úgy egyben lesz 25 perc. Bár ha előáztattam volna 2 órát akkor valószínűleg elsőre is jó lett volna, csak késve értem haza és siettem. -
Antonio
senior tag
Köszönöm a tejberizs receptet, pár napja vettem instapot ot és próbáltam neten YouTube on valami épkézláb tejberizs receptet találni de mindenhol csak amerikai túlkomplikált több tucat hozzátevős rizspuding ahol a fele művelet soute módban kevergetés,
de ez így nagyon jó ( tejberizs kipipálva) volt bár a folyadék mennyiséget fel csészével megemeltem kicsit meg lehetett volna meg szutykosabb legközelebb szerintem 1/1,5 csésze folyadékot (víz, tej) meg hozzáadok. Én rizottót (arboriot) használtam ez meg szívja a vizet …
Rendeltem hozzá receptkönyvet. Abban van egy zabkása receptAminél soute módban a Zabot felolvsztott vajjal össze kell keverni 2 perc => ez mennyire ad hozzá plusz ízt? amúgy az eredmény nagyon jó lett.
A recept
4fő nekem ez inkabb csak 2 😌 (kb 25 perc + kihüles)
3ek/ vaj,
1cs zab
2,5 cs víz
Nagy hamozott szeletelt alma ( vagy körte stb)
1ek barna cukor ( sztem többet is elbír ez függ az utólgos ízesítéstől is)
1ek fahej (en kihagytam)
1/4 ek sóelőmelegítés soute modban, tegyük bele vajat, ha már felolvadt mehet hozzá zab 2 percig keverni, aztán mehet bele az összes további hozzávaló. Magas nyomáson 7 perc és Normál gőz elvezetés ~10 perc es le lehet venni a fedőt. Amíg hűl meg be fog sűrüsödni.
Legközelebb kihagyom az almát es utólag adok hozza vörös áfonya szószt. Svédországban a legtöbb szállodában így adtak es nagyon finom.
Kérdés: ha nyomás alatti főzés előtt adok hozza fagyasztott gyümölcsöt (szamóca, áfonya stb) annak mi lessz az eredménye? Vagy jobb ha inkább utólag adom hozzá kiolvasztva?
Azért is vettem a készüléket (minimális konyhai tapasztalat nélkül) hogy lerövidítsük az időt es egészségesebb ételeket együnk. A feleségem nehezen barátkozik meg új technikai eszközökkel pláne 2 kisgyerek mellett szóval nekem kell elmerülni a dolgokban.Minimalista előkészítést és könnyen beszerezhető alapanyagos receptek jöhetnek.
Elsősorban hüvelyes etelek érdekelnek mert szeretnek ebbe az irányba fejlődni (keveset eszünk). Húsmentes napokat tartani ezért a fehérje komplettálast figyelembe véve hüvelyes/gabona combo (pl. Bab/rizs)recept lenne jó. -
Essejó
veterán
Vadas a kuktában
1,5 kg Sertés lapocka
6 db kb 25 cm hosszú és kellően vastag sárga répa
1-2 db hasonló méretű petrezselyem gyökér
1 db kb ökölnyi zeller gumó fele
1 db Vörös hagyma
4 Gerezd Fokhagyma
6 szem Boróka bogyó - a kés lapjával szétlapítva
2 db babérlevél vagy annak megfelelő mennyiségű őrölt babér
2 dl tejföl
1 (2?) púpos EK liszt
2-3 EK olaj vagy zsír
Só, Bors
1 EK mustár
Ízlés szerint Borecet, CukorA zöldéget megtisztít, feldarabol.
A húst kb 3 ujjnyi vasrag darabokra vág sóz borsoz mindkét oldala
A kuktát pirítás fokozatra kapcsol. A hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk sorban ahogy férnek egy rétegben a kuktában. A visszamaradt zsiradékra dobjuk a felszeletelt hagymát és a fokhagymát, kicsit pároljuk majd rátesszük a feldarabolt zöldségeket és kevergetve azokat is pároljuk pár percig. vissza pakoljuk a húst. Én 1 liter vízzel öntöttem fel, nem kell, hogy ellepje! Lehetséges, hogy némelyik hús még a max jel fölé is ért.
Ment rá 1 csapott EK só és egy mokkás kanál frissen darált tarka bors, és a 6 szem szétlapított Boróka bogyó meg az őrölt babér levél.
Ráraktam a fedőt, leves főzésre kapcsoltam. Amikor lejárt az idő akkor hagytam a nyomást elmenni, nem akartam, hogy fröcsköljön a magas folyadék szint miatt.
Levettem a fedőt, a húsokat kiszedtem egy szűrő kanállal.
Botmixerrel pürésítettem a zöldségeket, közben bele tettem az 1 EK Mustárt is. Bekapcsoltam a pirítást, hogy forró legyen a cucc a habaráshoz.
A tejfölt simára kevertem a liszttel + pár csepp vízzel és behabartam vele a zöldséges lét. Meg kell kóstolni, hogy elég ízletes-e, ha nem akkor lehet még borecettel, cukorral sóval mustárral utóízesíteni.
Ha jó ízű akkor mehet bele vissza a hús, összeforraljuk és kész is.
Köretként: Főtt tészta, Zsemle gombóc, Knédli, Burgonya püré megy hozzá. Mi most az utóbbival ettük. -
Essejó
veterán
Teriyaki szószos csirke.
Teriyaki szósz készen kapható, pár üzletben vagy ázsiai boltban. Én legutóbb az Aldiban láttam kb másfél decis kiszerelésben a szója szósz mellett, olyan 1000 Ft körüli áron. De miért is fizetnénk érte, mikor 4 dolog kell hozzá:
1 dl Szójaszósz
1 dl Mirin
1 dl Víz
100 Gramm Barna cukorA Mirin egy Ázsiában használatos Édes főző bor, talán ázsiai boltokban beszerezhető, viszont helyettesíthető Édes Vörös Borral. Én Dunántúli Édes Merlot-ot használtam.
Másfél kg két izületes csirkeszárnyat kétfelé vágtam és részletekben Saute fokozaton körbe pirítottam. Megmondom őszintén nem voltam meggyőződve, hogy belülről is átsült. Ezért öntöttem az edénybe kb 1 dl vizet rá raktam a fedőt. Nem volt könnyű mert erős gőzképződése volt ezért nyitott gőz szeleppel tudtam csak ráteni.
Ment 4 percet magasnyomáson. Gyors gőzkiengedés, a fedő levétele után Saute fokon elfőztem róla a vizet, és ráöntöttem a Teriyaki szószt. Időnként megkeverve szépen rásütöttem a szószt a csirkeszárnyra. Vagyis a szósz egy részét, ebből fakadólag el is határoztam, hogy legközelebb dupla mennyiségű szószt készítek, ugyanis a rá nem sült szósz prímán ízesítette a köret rizst.
Annyit tennék hozzá, hogy az itthon fellelhető receptekben jobbára tokányra vágott csirkemellet használnak, míg Ázsiában a szaftosabb zsírosabb csirkecomb filét használják. Már ha csirkéből készítik.Forrás: [link]
-
-
TA68
őstag
Nyugi skacok. Köszönet mindenkinek, aki megosztja velünk receptjeit, vagy éppen tapasztalatait.
Olvaslak benneteket, csak most egy kicsit betegeskedem.......
-
Keef_Lee
senior tag
A lényeg, hogy már megint nem annak örülsz, hogy legalább a kvázi egyszereplős elindított fórumodban szaporodik a receptek száma. Amiket te szinte semmi konkrétumot nem tartalmazó módon írsz le, hogy az alapján rutin nélkül nehéz követni. Amit én írtam az recept. Hozzávalókkal kezdődően, részletesen, stb.
Egyébként nem tudok főzni ezen a gépen kísérleteztem, de úgy, hogy a neten található 2-3 receptből mixeltem össze. A paprikától pedig látszik, mert serpenyőben pirult külön a hús. Mindegy.
Szóval ugyanott tartunk, ahol a múltkor, hogy sikerült a lényeget meglátnod, amikor a petrezselyem gyökér elnevezésén lovagoltál. Meg azon, hogy ha nem engedem ki hirtelen a gőzt, akkor úgy sem lesz habos. Aztán a minap meg ide írtad, hogy ugyanúgy leöblíted előtte.
Többet nem írok. Nem haragszom, csak erre nekem nincs szükségem. Jó szórakozást! -
Essejó
veterán
válasz
Keef_Lee #227 üzenetére
Bocsánat, nem kritika csak némi építő jellegű bírálat, ahogy anno a szocializmusban mondták.
A sózás mindeenki magán ügye, meg ugyi a vérnyomásra is hat, de szerintem ez nagyon kevés só.
Azt tudom, hogy a pirospaprika festékanyagja zsírban oldódik, de a bepirospaprikázott pörkölt alapba dobott szarvashúst fehérnek látni a paprika miatt kvázi lehetetlen. Ezért én rászoktam, hogy megfordítom a sorrendet. Előbb a fehérre pirítás és aztán a paprika. Ugyanolyan tökéletesen kioldódik a festékanyaga.
A hozzávalóknál 2 db marhahúsleves kockát írtál, de 2 db pörkölt kockát morzsolsz bele a végén.
A folyadék ha ellepi éppen. A szarvas hús száraz hús, de ez a zsírosságára utal és nem a víztartalmára. Főzés közben pedig ad ki folyadékot. Ezért kb annyira önteném fel, hogy a felül lévő húskockák aljáig érjen a víz. Az utolsó két órában hozzáadott vörösborról. Testes száraz vörösbort azért adunk a hosszan főzptt pörkölthöz, mert a bor csersav tartalma össze húzza az izomrostokat és így nem esik szét rostjaira a hús. Az már csak hab a tortán, hogy a tévhittel ellentétben a bor alkoholtartalmának jelentős része, nem távozik az ételből a főzés során, főleg ha kvázi a főzés végén teszed bele.
Ezeknek a kuktáknak van pörkölt főzési funkciója is, és ha ízre álagra megfőzhetem 40 perc alatt, akkor én tuti nem fogom hat és fél órát főzni.
Amit fent írtam olyan egyéni dolgok, mint ahogy évek óta őrölt babért rakok az ételbe egész babér helyett, és akkor nincs mit a tányér szélére rakni, sőt a rost tartalom még a beleknek is jót tesz. Szóval nem bírtam a fentieket magamban tartani.
Mindettől függetlenül biztos finom volt a pörkölt!
-
Keef_Lee
senior tag
Szarvas pörkölt
1 kg szarvas hús kockára vágva
3-4 gerezd fokhagyma
2 nagyobb vöröshagyma
1 nagy tv paprika apróra vágva
2 paradicsom felkockázva
2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
2 marhahúsleves kocka
2 tk. só
1 tk. bors
1 tk. őrölt kömény
kis kakukkfű (1/2 teáskanál)
2 babérlevél
pici őrölt rozmaring
Hagymát zsíron üvegesre pirítani. 1 TV paprikát, 2 paradicsomot, fokhagymát, pirospaprikát hozzáadni. A húskockákat fehérre pörkölni.
Felönteni vízzel (éppen hogy ellepje) Pörkölt kockát belemorzsolni. Fűszereket hozzáadni.
Lassú főző üzemmódban, nyitott szeleppel 6,5 óra hosszú program.
(Ha szeretnénk közben utolsó 2 órában 1 dl bort hozzáadni.) -
Essejó
veterán
A hétvégén készült csont leves is. A csontokat vízzel felöntve egy fazékban felforraltam. A vizet leöntve a képződött habot a csontokról leöblítettem és mentek a kuktába. Sóztam, ment rá pár szem törött bors, 4 szem szétlapított boróka bogyó és egy csipet frissen reszelt szerecsen dió, és a zöldségek (sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem gyökér). Felöntöttem hideg vízzel és leves fokozaton főtt fél órát. A nyomást hagytam magától lecsökkenni. Gyönyörű tiszta lett a lé és olyan íze lett mint ha fazékban gyöngyözve főtt volna 4-6 órát.
Tegnap krumli főzelék készült, 2 kg krumpli megpucolva felkockázva. Ment rá só, törött 4 színű bors, és őrölt babérlevél. Felöntöttem 1 liter vízzel és főtt nagy nyomáson 5 percet. Azután tejfölös habarással sűrítettem.
Gyors gőz kiengedés, és a még forró lébe öntöttem a habarást ami így egyből meg is főlt benne. -
Essejó
veterán
Ha nem grill csirkét akarsz benne sütni, akkor teljesen jó rá a pirítás funkció.
A hétvégén készült benne tépett hús. Bár elkövettem azt a hibát, hogy nem gondoltam végig, és hittem 1-2 Yt videónak, hogy 2,5 óra elég neki.
A mésfél kg lapockát feldaraboltam és szárazon ruboztam. 2 ek olajon körbe pirítottam, kiszedtem a húsokat és ment bele két fej félfőre vágott vöröshagyma amit üvegesre dinszteltem. Aztán ráraktam a húsokat és felöntöttem 2 dl almalével. Lassú főzést kapcsoltam, a készülék egyből 6 órát írt ki, de felülbíráltam a videón látott 2,5 órával. Igen csak kevés volt az idő, ezért vissza zártam és magas nyomáson ment még fél órát. Hát kérem utána ízre és állagra olyan lett mintha a Crokpot-ban készült volna 10 óra alatt. -
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Most már pár hete boldog tulajdonosa vagyok egy Gyorsfőzőnek.
Nagyon jó használni, rengeteg időt spórol, valamint az embernek, nem kell ott állni a tűzhely mellett, finom ételeket főz. Már jópár ételt kipróbáltam, de nyilván még azért kísérletezik az ember, de azt kijelenthetem, hogy kiváló választás volt. A tűzhelyen azóta szinte nem is főztünk, csak a gyorsfőzőt használjuk. -
andrás47
senior tag
Üdv ! Mit ajánlotok nézelődöm milyen gépet lenne érdemes vásárolni a cél az lenne az olajfogyasztást minimalizálni, esetleg gyorsabban elkészíteni amit főzünk vagy sütünk, ez nem feltétele a vásárlásnak 3 főrészére kellene hogy beleférjen a leendő ételnek való.
a kiszemeltek között ezek vannak :Multi chef kukta, Air Fryer vagy Slow cooker lassú főző, mondjuk ebben a névben benne van hogy lassú főző, ezt a három variációt nézegettem, melyik lenne a mindenes, amelyiknek aránylag egyszerű a kezelése , használata és amelyik be is vált valakinek már hosszabb használat is van mögötte,
köszönöm, ha pontos típust vagy linket is tudtok megadni.
Keef_Lee-vel váltottam már üzenetet, köszönöm neki az infókat a Multi chef-fel kapcsolatban. -
Essejó
veterán
válasz
Flashback #212 üzenetére
Végül is előferdülhet. Mert lábasban vízben 20 perc alatt fől a krumpli.
Akkor ahogy fentebb írtam főzöd a pörköltet, csak kihagyod a krumplit. Amikor a pörkölt kész van leengeded a gőzt kinyitod, beledobod a krumpit lezárod magasnyomás 4-7 perc ha az idő letelt akkor gyorsan kiengeded a gőzt.A 4.-ik számú hozzászólásban vannak jól használható táblázatok!
-
Essejó
veterán
-
Flashback
addikt
Csináltam gulyás pörit a klasszikus módon. Pörkölt alapot sauté módban csinältam, majd bele a krumplit, vízzel felöntöttem és 10 percre magas nyomáson hagytam.
A végeredmény szuper lett kivéve a húst... Mert az kicsit rágós lett. Pedig jó minöségü, bio volt.
Mit rontottam el? Lehet sokáig sütöttem/pirítottam? Vagy több idö kellett volna neki a krumpli elött alacsony fokozaton? -
Essejó
veterán
A témaindítóban linkelem egy videót, de ide rakom a link -et. Sokmindent főz benne, többek közt káposztát is.
Én ugyanúgy rakom majd össze mint a síma fazékban. A rétegek: savanyú káposzta, aprított füstölt oldalas szél, töltelék, gersli, savanyú káposzta, ez ismételve. A tetejére káposzta kerüljön, és felöntöm kb 1-1,5 liter húsleves levével. Nem kell, hogy ellepje csak épp látszódjon a lé a tetején.
Aztán fedő, és nagy nyomáson fél óra. -
laca71
aktív tag
Sziasztok
Hogyan kell kuktában töltött káposztát csinálni...?
-
Essejó
veterán
válasz
Keef_Lee #204 üzenetére
Tudom sokan hívják fehérrépának a petrezselym gyökeret, de kérem az igazi fehérrépa a sárgák közt fordul néha elő, az egy elfajzott példány, és keserű mint az epe.
Ha nem gyorsan engeded el a nyomást a hús - csont levesnél, akkor szép tiszta leve lesz, ha hirtelen akkor meg zavaros. Azon kívül, hogy hirtelen elengedve még fröcskölhet is.
Amikor olvastam, hogy mi mindent raktál bele, gondoltam is, hogy jó tömény lesz. Nem baj ha kevered a csontféléket, jobb íze lesz, de az 1 kg sertés húsoscsont önmagában is egy komplett leves adag.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Keef_Lee #203 üzenetére
No! Túl vagyunk rajta. Így készült:
Húsleves
1 kg sertés húsos csont
40 dkg marhaszegy
40 dkg (2db) marha velős csont
zöldségek (répa, fehérrépa, káposztalevél, zeller, fokhagyma, vöröshagyma, petrezselyem levél, TV paprika)
bors, só
Egy fazékban a gázlángon felforraljuk a húsokat. Forrásban 2 percig.
Utána hideg vízbe mártva leöblítjük (ez a habozás kiküszöbölésére van).
Közben a vöröshagymát héjastól félbevágjuk és lapjával lefelé serpenyőben megpirítjuk.
A fokhagymát (egy egész) félbevágjuk.
A Multicookerbe beletesszük az összes összetevőt.
Beállítjuk a vízmennyiséget a maximumra, amit a gép enged.
Kuktamódba állítjuk a szelepet.
Menüben leves mód (soup), azon belül hús (meat). (Ez a leírása szerint 155 fokot jelent és 45 percet.) Start gomb.
Elindul a felfűtés (Heat) funkció és ezt szaladgáló fényekkel mutatja. kb. 30 perc alatt fűtötte fel és zárta le a biztonsági szelepet. Majd átváltott Cooking módba és kiírta a 45 percet.
Amikor lejárt, a melegen tartó funkciót (Warm, ami automatikus) kikapcsoltuk.
Megvártuk, amíg a nyomás elmegy belőle (biztonsági szelep jelzi).
Mert, ha nem így teszünk, akkor mindent összefröcsög a kiszuszogtatáskor.
(Mivel a velős csont kényes, ezért azt nem vettük ki előző este a fagyasztóból, csak 1 órával a főzés megkezdése előtt.)Ilyen fantasztikus levest még nem ettem. A színe, az illata, az íze ... mind páratlan.
A cucc túl sok volt bele, mert eredetileg csak a sertés csonttal számoltam, de megbirkózott vele.
Továbbra is ajánlom a masinát mindenkinek. -
Keef_Lee
senior tag
Jön a nagy nap, húsleves főzés lesz. De vettem hozzá velős marhacsontot is. Hogyan csináljam?
1 db marhaszegy, 2 db velős csont, 1 kg sertés húsos csont megy bele.
Ez mind le van fagyasztva. A velős csonton kívül a többi éppen az éjjel kiolvasztáson van.
De mi legyen a velős csonttal? és eleve hogyan, milyen programon menjen? -
TA68
őstag
Pont a héten kísérleteztem az oldalas párolásával. Háromszori nekifutásra találtam el a legjobb párolási időt.
1. A kukta edényébe öntöttem 2 mérőpohár vizet. kb. 3,6 dl
2. Beletettem a gőzölő állványt, amit a kuktához adtak.
3. A befűszerezett oldalast csontjával állítva beletettem. Itt nem kell előző nap bepácolni, elég ha fél órát áll. A magas nyomás úgy is belekényszeríti a fűszert. Én megspékeltem még fokhagymával is.
4. Magas nyomáson 20 percig pároltam.
5. 10 perc után elengedtem nyomást.
6. Air Fryer-ben 12 percet pirítottam 195 fokon. Fele időnél fordítottam. (természetesen sütőben is meg lehet pirítani)Vajpuha omlós oldalas lett a végeredmény. Nagyon finom volt.
-
danih
veterán
Oldalast csinált már valaki?
-
TA68
őstag
válasz
Keef_Lee #184 üzenetére
Engedjétek ki a húst. Bele kell tenni a húst, felengedni annyi vízzel ami ellepi és fel kell forralni. Ami feljön hab, azt lekell szedni. Utána mehetnek bele a zöldségek, fűszerezni, ízlés szerint vizet adni még hozzá és mehet a leves program magas nyomáson 30 percig. Ha megfőtt hagyni kell, hogy magától megszűnjön a nyomás, (kb. 30 perc) mert ha gyorsan kiengeded, hirtelen felforr a leves és zavaros lesz.
-
Essejó
veterán
Jajj nagyon az lett!
Már túl is vagyok a káposzta áldásos hatásán.Igen a csontlevesnek elég a fél óra nagy nyomáson és esik szét.
Ha esetleg csinálsz egy Pulled Chicken-t mondjuk lilahagymás babsalátával, akkor annak a csontjából is igen kitűnő csontlevest lehet főzni a kuktában. Bár én múltkor egy egyben sült csirkét csontoztam ki a leves miatt.
-
Essejó
veterán
Lassan kész, erre mit találok
link
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz
Keef_Lee #176 üzenetére
Szerencsémre én a konyhapulton a tüzhely mellé tudom tenni és a pára (szag) elszívó teszi a dolgát, de viszont fröcskölnie nem kéne. Ha fröcsköl akkor vagy sok a folyadék vagy még erőst forrásban van, esetleg a krumpliból kioldódott keményítő miatt forrás közben felhabzott.
Lehet várnák pár percet a gőz kiengedéssel, igen tudom míg nyomás alatt van addig forr is. Lehet ezt bele kellene kalkulálni a főzési időbe. Nekem is előfordult már, hogy gőz kiengedls közben el kezdett vizet köpködni, leállítottam a gőz kiengedést és vártam 5 percet. -
Keef_Lee
senior tag
Megérkezett a Siguro. Kérésre beszámolok
Elnézve a Szoky féle 2 videót, nagyon hasonló a tiétekhez a működése is. A túlnyomás szelep állítása nem úgy van megoldva. Csak lóbálódzik, de attól még működik. A fedőt nem lehet ráakasztani, mint a Cosorinál. Más eltérést nem nagyon látok.
A használati leírása nem valami jó.
Mivel a honlapjukon a szelepre panaszkodtak többen is, így azt akartam egyből kipróbálni. Ezért soup funkcióval vizet forraltunk. Gyors.
Utána pedig a krumpli gombócnak a krumplit ebben főztük. Soup programban vegetable beállítás 10 perc magasnyomáson. Teljesen jó lett. Az íze más, mint simán megfőzve.
Viszont a kiszuszogtatást még gyakorolni kell, mert úgy nyomtuk, mint Szoky, amikor nagyon örül neki a videóban és minden tiszta víz lett a lecsapódó gőztől. A készülék kívülről pedig krumpli keményítős vizes, amit takaríthattunk.
Egyelőre egy bibi van: A mérőpohár egy kis vékony műanyag valami, el van törve, mert a tápkábel mellett volt, ami agyon zötyögte szerintem. (Egyébként hihetetlenül be volt szépen csomagolva minden, celofán matricákkal stb.) Viszont ezt lehet, hogy meg sem reklamálom, mert nem látom fontosnak.
Az ára és a 3 év garancia vonzó. Egyelőre úgy látom, hogy tud ez is mindent, amit kell. Viszont nagyon ismerkedősben vagyunk, mert semmi tapasztalat és nem nagyon találok olyan forrást, ami egyértelmű receptkönyv lenne. (Úgy értem, hogy hova kapcsold, stb.) -
TA68
őstag
Tegnap csirkepörkölt készült ebédre, jó sűrű szafttal és könyökcső tésztával.
(szarvacska) Nagyon szuper ez a Pressure Cooker. Mióta megvan mindent ebben főzök.
-
Jadro
veterán
válasz
Keef_Lee #166 üzenetére
Már olcsósítva? Most 20%-kal olcsóbb A Black Friday elkezdődött.
-
Essejó
veterán
Ez egy kicsit hmm tán régebbi Cosori modell, de pár recept ötlet el leshető. link
-
Keef_Lee
senior tag
Berendeltem a Sigurot. Meglátjuk. "Magaduram" videóját megnéztem róla.
-
TA68
őstag
Rizs főzése Pressure Cooker-ben.
Hossú szemű fehér rizs/ Jázmin rizs/ Basmati rizs
Hozzávalók
1 csésze rizs (öblítve)
1 ¼ csésze víz
1 ¼ teáskanál só (kívánság szerint )
Főzés
Főzzük a rizst magas nyomáson 3 percig.
Amikor kész, várjunk 10 percet és engedjük el a nyomást.
Nedves rizslapát segítségével keverjük fel a rizst.
Lehet a gyári RICE programot is használni, ami 12 perc alacsony nyomáson, de 3 perces magas nyomáson főzve jobb lesz a rizs állaga.
(ne főzzük magas nyomáson 12 percig, mert túlfő)
-
Essejó
veterán
Mondhatni vissza pótlod a zsírt amit kivettek belőle.
Hol van már az amikor minden este füleltem Kecelen a nagymamámnál, hogy jönnek-e már a tehenek a legelőről. Aztán mentem a fél literes bögrémmel a szomszédba, és Bözsi néni 1 Ft-ért tele fejte. Az TEJ! volt, friss habos tőgymeleg.
-
TA68
őstag
Hátha valakinek jól jön.
Tejberizs Pressure Cookerben
1 pohár rizs,
1 pohár víz
2 pohár tej, cukor, citromhéj, vaníliás cukor
RICE program, alacsony nyomás 12 perc. Tökéletes és nagyon finom! -
Essejó
veterán
Bab főzeléket még nem készítettem benne. De indításnak egy Szoky féle lábasban főtt Yt videó.
Mindjuk pár megjegyzés hozzá.
Én rég rászoktam az őrölt babér használatára főzéshez. A szalonna bőrt én nem pirítanám az elején, csak a babbal tenném bele, viszont a fokhagymát a vöröshagymával együtt tenném, és azt kb lassan karamel színűre pirítanám, és akkor menne bele a bab. Akkor öntenlm fel vízzel, és kapná a fűszereket. A víz éppen csak lepje el, és meleg vízzel önteném fel. Főzés nagy nyomáson minimum 1 óra. Szerintem a nyúlja (füstölt porcos oldalas szél) jobb lenne mint 1 szál kolbász, persze eldarabolva.
Vagy ott a szintén Szoky féle hagymás csülkösbab Yt videó a csülköt kivéve, az 1 óra letelte után berántod, és mehet bele a pici ecet, és kész is a tökéletes babfőzelék. Amit ha csülökkel készítesz akkor azt a berántás előtt kiveszed. -
danih
veterán
Ejj dejó, ilyen topik is van már.
Pár hónapja vettem egy Instant Pot valami valamit, már nem emlékszem melyiketOlyat ami tudja a "nagyonmagas" nyomást is tolni neki, befőzésre.
Egytálétel szuper benne. Lehet "kétemeletesen" is főzni benne (alul hús, emeleten köret), de még nem próbáltam mert nincsen megfelelő edényem hozzá.
Leveseket szeretek benne csinálni (főleg gulyás - gyerekek imádják), illetve ragus ételeket, kamu "olaszos" ételek (ez is gyerekek miatt), indiai ételek, továbbá a tejberizs is csodásan jön ki (és nem is kell állni felette, kevergetni). Szuper az eszközben hogy a belső edény beépített fogójával forrón is kivehető, és akár főzőlapra is tehető.
Fontolgatom egy sütős tető beszerzését hozzá, hogy némely ételeket elejétől a végéig abban tudjam elkészíteni, és ne kelljen a sütőt emiatt felpörgetni. -
Essejó
veterán
Ez tény és rendszeresen le is veszem megmosni. Viszont amikor még nem volt meg, akkor valahol olvatam, de már nem találom, hogy hogyan lehet kiszedni magát a szelep szárat egy esetleges étel felfutás miatti tisztításhoz.
Hozzá tenném, hogy én minden papírt leszedtem a tetőről, még a figyelmeztetéseket is.
-
TA68
őstag
Egy kis infó, amiről a használati utasításban nem esik szó.
Ha tisztítani kell a nyomáscsökkentő szelepet, vagy alatta maradt a papír egy darabja, csak felfelé le kell húzni és nagyon könnyen lejön.
-
Essejó
veterán
No végül a türelmetlen család miatt 50 percnél leengedtem a gőzt, de a bab még nem igazán volt puha, pedig kb 16 órát ázott.
De bele tettem a tésztát és a rántást, megkevertem, majd rá a tető, és ment vissza nagynyomásra még 5 percet, és úgy már pont jó lett. Szóval ez a tipikus esete volt annak, hogy sikerült egy jó öreg (sok éves) zacskós babot kifognom.
Legközelebb majd a piacon veszek kimért tarkababot az tuti max 1 éves.
-
Beni2360
félisten
Érdemes volt heszólni, mindjárt jó kedvem lett.
-
Beni2360
félisten
Mi van gyerekek?
Áramszünet van mindenkinél?
Elfogyott a főzni való? -
TA68
őstag
válasz
Keef_Lee #125 üzenetére
Az, hogy volt amiről lejött, nem lehet messzemenő következtetést levonni. Ami lejön, az szar minőségű, vagy úgy bántak vele. Nekem van egy 13 éves kerámia bevonatos serpenyőm, még a mai napig is makulátlan rajta a bevonat, pedig nagyon sokat volt használva.
"Karcállóság is szempont, ha mégis vakarni kell valamit róla
, mert elkalkuláljuk a perc,funkció, vízmennyiség kombót."
Nem kell semmit vakargatni róla, mert nem ég rá cucc. Ezt tapasztalatból mondom. -
Keef_Lee
senior tag
Az lehet. Viszont az inox "örökélet", a kerámia bevonat meg volt olyan amiről lejött. Karcállóság is szempont, ha mégis vakarni kell valamit róla
, mert elkalkuláljuk a perc,funkció, vízmennyiség kombót.
De a lényeg, hogy teflonszerű alusat nem akarok. Az olcsóbbakban pedig úgy látom, hoyg az van. -
Keef_Lee
senior tag
"A kocka el van vetve". Kipurcant a régi kuktánk. (Végre
) Szóval lesz multicooker helyette.
Meglepődtem, hogy mennyiféle ilyen masina van a piacon. Ha már a másik fórumon megy az allegro téma, körülnéztem ott. Rengeteg van. 10-nél kezdődik az ára. 16e. már a 30 programos, stb. (persze értem, hogy nem a programszám alapján kell ilyet venni, mert az airfryerben sem használtuk egy év alatt a programokat egyáltalán.)
Viszont az "üst" része sem mindegy. A legtöbbnek tapadásmentes aluból van. Inoxot nem nagyon találni. (Kedvenc márkám az alzan (saját márkájuk) pedig a múltkori akció vége után még drágább lett. Nyilván a forintárfolyam stb.) Szóval figyelem a dolgokat jelenleg. -
Essejó
veterán
Még nem, mondjuk a pacal árát nézve, nem is csoda. Nekünk a minimális mennyiség 2 kg lenne. De kb mint Szoky a hagymás füstölt csülkös étele, szóval megcsinálod a hagymás pörköltalapot, fűszerezed, ráteszed a pacalt, felöntöd némi vízzel (kb 0,5 liter) lezárod, nagynyomás 1 óra. Ha kiderülne, hogy az idő kevés akkor még adsz neki kb +30 percet.
-
Boss81
senior tag
Valaki főzött már ilyen elektromos kuktában pacalt?
-
Essejó
veterán
Üdv!
Nagy szavak, de az egyik legjobb döntésünk volt a beszerzése. De nem hazai vásárlás volt, hanem link ráadásul akkor volt épp a Back to schol akcióban -18% kedvezmény is rá. linkBár ahogy látom most is van egy -10 €-s Voucher, ha bepipálod.
Nincs mosogató gépünk, de könnyedén súrolás nélkül mosogattam el mindig eddig.
A belső bevonata tapadás mentes. Adnak hozzá egy pároló betétet, egy szedő és egy kavaró kanalat, mindkettő hőálló műanyag, meg egy mérő poharat is bár azt nem használtam eddig.
Adtak hozzá egy rakat matricát is, át lehet feliratozni a kezelő gombokat, sajna magyar nyelvű nincs közte.
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy gyorsfőzőt, vagyis egy kuktát
A neten körbenéztem, és sokan használják ezt a márkát.
Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok róla, aki ilyet használ, mennyire készült minőségi anyagból, valakinek esetleg kellett már cseréltetni, illetve a cseregaranciával élni? Lehet esetleg hozzá külön belső edényt vásárolni, illetve annak milyen a bevonata?
Mennyire könnyen, vagy nehezen tisztítható?
Ki milyen márkát típust használ, ajánlana ?Köszönöm a válaszokat előre is
-
Essejó
veterán
Vasárnap húsos csontból készült csontleves. 1 kg csont, fűszerek, só, zöldségek, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 liter víz. Nagy nyomáson 35 perc.
Legalább olyan jó lett mint amit fazékban gyöngyözve főzök 4 órán keresztül.
-
Essejó
veterán
Ma Japán curry készült rizzsel.
Kell bele 90 dkg vöröshagyma, 1 kg csirkehús, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg burgonya. Mindent apró kockára kell vágni.
A hús most 1,1 kg - 2db csirkecomb volt, kicsontoztam, össze kockáztam majd a csontokat az ízületnél elvágtam.
Pirítás fokozat, amikor kiírta, hogy Hot akkor ment bele 4 ek étolaj és a hagyma. Amikor kezdett enyhén tejeskévé színe lenni ment bele a hús és a csont, amit fehéredésig pirítottam, akkor ment bele a zöldség. Jelen esetben (lustaság fél egészség) Francia saláta keverék. A sárgarépa kocka mellett burgonya kocka és zöldborsó is van. (nem rontotta el)
Kicsit átkevertem párszor, és a recept szerint felöntöttem 1,2 liter vízzel. Ment a kuktára a fedő és nagy nyomáson 15 percig főztem.
Közben megfőztem 1,5 bögre rizst.
Itt jegyezném meg, hogy legközelebb valószínűleg csak 1 liter vízzel öntöm fel. Ugyanis az idő letelte után, mikor az edényt kinyitottam (ekkor kivettem a csontokat) kell bele tenni a Curry kockát és besűrűsödésig kavargatni. Nos ez volt még kb 15 perc, mert el kellett forralni belőle kb 2 dl vizet, Ezért írtam, hogy legközelebb csak 1 literrel öntöm fel, mert a recept nem számolt a zöldségekben lévő vízzel, ami kifől. Sajna nem fotóztam időben ez már csak a maradék az edény alján link
A kockát úgy képzeljltek el, hogy férfi tenyér méretű az ujjak nélkül, ebből van 2 db a dobozban, és 1 db kell a fenti recepthez. link
Tálalás egy mély tányérba felkupacolt rizsre 3 szedőkanál Curry. Utána csak kényelmes helyet kellett találni. -
Essejó
veterán
Hagyd el, 1x szülinapi malac sütés volt betervezve. Piacon végig kérdeztem a henteseket, az egyik vállalta a 10-15 kilós malac beszerzését zsigerelve lábak és fej nélkül. Lett kölcsön egy motoros forgó nyárs, és egy szomszédtól kaptam 2 db kb 3,5-4 méteres banán levelet, becsomagolni a cocát. Mentem adott napon reggel 6-ra a piacra a húsért. A főnök aznap nem volt, de az egyik emberének szólt, hogy jönnek majd az egybe malacért. Viszont a másiknak nem, és az szétbontotta. Mi több a javát el is adta. Hát köpni nyelni nem tudtam a pipától. Ráadásul nem is maradt akkora darab egyben húsuk amit érdemes lett vona nyársra húzni.
Átmentem a baromfisokhoz, és vettem egy 8 és egy 6 kg-os bébi pulykát, füstölt szalonnával és fokhagymával spékelve azok mentek a nyársra. -
Essejó
veterán
Valami furát főztem ma.
Lányom az amerikai barátaitól hallotta, hogy kicsontozzák a grill csirkét és a csontból levest főznek. Grill csirke sült ma a Cosoriban, próbáljuk ki.
Dinszteltem egy kis hagymát a Pressure cooker-ben, ment rá a csontok, a két szárnyvég és pár kis bőr. Felöntöttem 1,5 l vízzel, fűszerek, leveszzöldség, egy fél marék eperlevél tészta. Lezártam magasnyomás 7 percig.
Jó lett, de már fejben átvariáltam.
Legközelebb, nem dinsztelem a hagymát, megy összekockázva a kuktába, rá a csontok, fűszerek és 1 liter víz. Rá a fedő, és megy 30 percet nagynyomáson. Leengedem a gőzt, zöldségek, tészta, 0,5 liter víz, és 3 perc nagy nyomású főzés.A kicsontozott csirkére ráöntöttem a kisült szaftját, és tépett hús lett sültkrumplival.
-
TA68
őstag
válasz
Beni2360 #101 üzenetére
Bocs lejárt a szerkesztési idő.
Egyébként itt Kartalon hagyománya van a bográcsozásnak. A szalonnasütést is szerettem. A családdal kőrbeültük a tüzet és nyárson forgattuk fölötte a szalonnát és a zsírját csöpögtettük a kenyérre. Most, hogy ezt írom, már érzem az illatát a sült szalonnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Aki mostanság vásárolna ilyen edényt, az lehet szeretne ötletet ajánlást kapni, Tippeket a használatról, bevált és nem...
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest