- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
72100 - 72001
95791 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-12-17 16:18 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hami85
aktív tag
Néhány figura lesz azért ebben a bosszuállók tornyàban…

-
HUN_Sector
őstag
-
Mozaart
aktív tag
Elkészült a 75313 AT-AT digitális stud.IO modellje, akinek esetleg kell dobjon egy PM-et és átdobom e-mailben (1.38mb).
1-3 collision van benne, de nekem csak renderhez kell. Igyekeztem útmutató szerint haladni. 4 sikló is benne van.
-
Diesel38
tag
Nagy kedvencem az űrsikló, de nagyon nem tetszett, hogy olyan unalmas fekete dobozba adták ki, míg a Saturn V rakétának még szép grafikája volt. Kicsit feltuningoltam.
Szerintem ezzel jobban menne a készlet.

-
Bencus88
nagyúr
-
Melezor
csendes tag
-
ADAM1337
nagyúr
Megleptem magamat, illetve a szekrényt is egy újabb porfogóval:
Bárki bármit mond, én sokkal jobban érzem az ilyen 1400-1700db-os készleteket mind a 4ezres 1:8-as aranyúakat, hiába azokban több részlet van kidolgozva, az ugyanolyan színek miatt már belefájdul a szemem azokba.
Pár custom módot már most csinálnék az autón, az ajtó zsanér szerkezete egyelőre nincs lefedve, egy 1x5-ös lapos elemet a kék elemekre simán rakhattak volna, a kormány beállítás könnyebb mint más modelleknél, a betérnél kicsit több kidolgozást csináltam volt. -
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Azt lehet tudni esetleg, ha a kocka.hu-n vége az ajándék kalózos settnek mi fogja váltani? Ez a mickeys hajó? -
hami85
aktív tag
Elvileg az amerikai lego siteon már adják a 100 éves disney mickey egér gőzhajó gwp-t
Ezt hol látod, mert én egyáltalán nem látok ilyet.
-
Tyler Durden
addikt
Én most rakom épp az UCS Razort /Falcon még dobozban, talán jövőre vmikor előkerül/, de szerintem kellően ki van dolgozva. Ebből nagyobbat teljesen felesleges lett volna csinálni, az meg, hogy ikonikus az teljesen szubjektív. Nekem tetszett a hajó a sorozatban, de nyílván ha rangsorolnom kellene, nálam sincs a top3-ban. Nálam is eladásra fog kerülni ha összeraktam, de ennek az oka a helyhiány, nem a kidolgozottság/jó kinézet hiánya.
-
Mauzes
addikt
A méretet nem tudom, de az ikonikusságról azért vitatkoznék a Razor Crest esetében. Egy AT-AT-hez, Millenium Falcon-hoz, Tryridium-hoz nem igazán mérhető.
A kisebbik, nem UCS variánsra egyszer majdnem lecsaptam, de aztán úgy voltam vele, ha Falcon nincs itthon, erre pláne nem költök.Pont azt írom, hogy nem olyan ikonikus, mint az AT-AT és a Falcon, és gondolom ezért lehet, hogy jóval olcsóbb, mint amit az elemszám és a tömeg indokolna.
-
Dilikutya
félisten
Guys, azt jól érzékelem, hogy a 75331 UCS Razor Crest az a nagyméretű UCS vonalon belül egy kifejezetten korrekt(ebb) áron beszerezhető szett? Másodpiacon időről időre látok ilyen 160-165k körül példányokat (most volt egy 150k-ért is, azonnal elvitték), míg mondjuk egy 75313 AT-AT olyan 240 körül szokott lenni eladó, és a régebbi 75192 Millenium Falcon is 220-240 körül. Az új 75367 Venatorról még ne is beszéljünk, mert az még túl új ahhoz, hogy olcsósítva legyen.
Máskép szólva, az 50%-os felár még az elemszám és az átlagos elem méret figyelembe vétele mellett is elég durvának tűnik. Egyszerűen az van, hogy ezek annyivel ikonikusabbak, és méretesebbek összerakva, így a Razor Crest-re kisebb a kereslet?
A méretet nem tudom, de az ikonikusságról azért vitatkoznék a Razor Crest esetében. Egy AT-AT-hez, Millenium Falcon-hoz, Tryridium-hoz nem igazán mérhető.
A kisebbik, nem UCS variánsra egyszer majdnem lecsaptam, de aztán úgy voltam vele, ha Falcon nincs itthon, erre pláne nem költök. -
Mauzes
addikt
Guys, azt jól érzékelem, hogy a 75331 UCS Razor Crest az a nagyméretű UCS vonalon belül egy kifejezetten korrekt(ebb) áron beszerezhető szett? Másodpiacon időről időre látok ilyen 160-165k körül példányokat (most volt egy 150k-ért is, azonnal elvitték), míg mondjuk egy 75313 AT-AT olyan 240 körül szokott lenni eladó, és a régebbi 75192 Millenium Falcon is 220-240 körül. Az új 75367 Venatorról még ne is beszéljünk, mert az még túl új ahhoz, hogy olcsósítva legyen.
Máskép szólva, az 50%-os felár még az elemszám és az átlagos elem méret figyelembe vétele mellett is elég durvának tűnik. Egyszerűen az van, hogy ezek annyivel ikonikusabbak, és méretesebbek összerakva, így a Razor Crest-re kisebb a kereslet?
-
Cheesus
senior tag
Mivel Bionicle itt ritkán fordul meg a fórumon, ha van érkezésed képet szívesen megnéznék a gyűjteményről
-
bazsimano
őstag
-
Tony21
tag
-
Pötyi
őstag
Van 2-3 fanatikusa itthon is, majd hozzád irányítom az egyik jószágot privátban.
-
Llew
senior tag
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
Gyerkőceink kaptak "örököltek" nagyon sok bionicle cuccot...annyira nem jött be nekik
mit érdemes csinálni velük? eladni? van egyáltalán "piaca" ?valami máltainak lepasszolni?
köszi
b -
backdraft81
csendes tag
Köszönöm! Azért lett a Discovery, mert úgy gondoltam (lehet helytelenül), hogy az embereknek az ugrik be először az űrutazásról, de igazad van (egyébként először az 1969-es holdra szállást terveztem az Apollo 11-gyel, utána módosítottam az első emberre az űrben).
A számítógépes sztorinak utánanézek még egyszer, az internetet jó lett volna külön megjeleníteni (szerintem is hatalmas ugrás), csak ugye a darabszám...
És ha esetleg a www betűk lennének kirakva 1991/1992 körülre, amikor a CERN-ben kidolgozta Tim B. Lee?
Vagy így: "www._"Így még jobban tetszene nekem. Mintha épp gépekne valaki.
A Discovery jó ötlet, és az űrutazást tényleg jól reprezentálja, de szerintem a Saturn V fontosabb és emberiség szempontjából döntőbb eredményt ért el.
Egyébként nagyon ötletes, szép alkotás.

-
maross
nagyúr
Elvileg az amerikai lego siteon már adják a 100 éves disney mickey egér gőzhajó gwp-t
Erdemes ma ejfelkor + 1kor ranezni? Vagy inkabb pihenten pingpongozzak holnap delelott

-
HUN_Sector
őstag
-
Crus
addikt
95k a Kocka.hu-n a Home Alone, hozzá a 8k értékű kalózos GwP. Talán másnak is érdekes lehet...
Viszont a Rosszfogáson' megint értetlenbe futottam, aki nem képes értelmezni, hogy a kutyát nem érdekli a terméke, ha nem versenyképes a fenti ajánlattal. Honnan szalajtják ezeket, sose fogom megérteni.
-
apholyon
aktív tag
Szia,
Az űrsikló helyett szerintem jobb lenne a Saturn V - az emberiség eddigi egyik legfontosabb találmánya mégis csak az, hogy azzal értünk el elsőként egy idegen égitestet, a Holdat -, és évszámra pontosabb és jelentőségre is fontosabb szerintem. A PC ábrája lehetne, hogy maradna, de az évszámot én 1981-re raknám. Egyébként az IBM PC indított el sok változást, nem pedig a sima számítógép. Vagy nem is tudom milyen gép volt 1971-ben.A folytatás lehetne a web ( és az internet), mert az alakította át nagyban még a világot, nem az A. I. Az majd, talán. De még nem.
Egyébként ötletes, tetszik.
Köszönöm! Azért lett a Discovery, mert úgy gondoltam (lehet helytelenül), hogy az embereknek az ugrik be először az űrutazásról, de igazad van (egyébként először az 1969-es holdra szállást terveztem az Apollo 11-gyel, utána módosítottam az első emberre az űrben).
A számítógépes sztorinak utánanézek még egyszer, az internetet jó lett volna külön megjeleníteni (szerintem is hatalmas ugrás), csak ugye a darabszám...
-
LÁZ
Topikgazda
Winter Chalet nem érdekli?
az már sajna megvan neki
-
Napfénysüti
nagyúr
-
backdraft81
csendes tag
STEM challenge-re az ötlet, bár nem teljesen ez volt az eredeti, itt köt az 1k (emiatt kiszedtem pl. a telefont)... Hasonlóan az előzőhöz, jöhet minden kérdés, vélemény, javaslat, változtatás, ötlet. "Greatest Inventions (of Humanity)" - Avagy "(Az emberiség) legnagyobb találmányai":
(tűz - kerék - nyomtatás - gőzgép - villanykörte - repülés - űrrepülés - PC/internet - ismeretlen)Szia,
Az űrsikló helyett szerintem jobb lenne a Saturn V - az emberiség eddigi egyik legfontosabb találmánya mégis csak az, hogy azzal értünk el elsőként egy idegen égitestet, a Holdat -, és évszámra pontosabb és jelentőségre is fontosabb szerintem. A PC ábrája lehetne, hogy maradna, de az évszámot én 1981-re raknám. Egyébként az IBM PC indított el sok változást, nem pedig a sima számítógép. Vagy nem is tudom milyen gép volt 1971-ben.A folytatás lehetne a web ( és az internet), mert az alakította át nagyban még a világot, nem az A. I. Az majd, talán. De még nem.
Egyébként ötletes, tetszik.
-
balint82
senior tag
-
apholyon
aktív tag
-
Throme
veterán
Az akció gyakorlatilag hétfő óta tart, szóval nem csoda, ha nincs már belőlük... Egyedül a marketingesek nem látják a raktárkészletet
.
Ma jár le az akció, gondolták egy uccsó hajrá belefér... -
sb
veterán
Úgy értettem, hogy arra volt kevés, hogy "igazából" robotot irányítson öntudattal.
Ezért tenném a jövőbe a skynetet.
(De ha meglesz úgyis mindegy, mert jön az időutazás is.
) -
Throme
veterán
Ezért is volt csak fikció, a C64 kevés volt hozzá. Na de majd most jöhetnek igazából is, ha elindult az A.I.!

@balint0406, apholyon
Szerintem jó így a sorrend a végén, és az űrsikló is. A lényeget ezek adják vissza jobban, ikonikusabb modell: űrsikló, főbb találmány/hatás: nem az első pc érdekes hanem amikor tömegtermék és -hatás lett belőle. Az pedig később volt. Sőt, még inkább talán a használati forma a nettel, de szvsz erre meg jó a pc modellje.@Krajczi
Már a korábbi képeiden is volt jó pár szett amit nyálcsorgatva néztem, ha összeáll várossá akkor még szuperebb lesz. Kíváncsian várom, az F1 pályát főleg!
A lapokra is kíváncsi leszek, én is városhoz kérdeztem anno de mivel nem kezdtük el összerakni az továbbra sem változott, hogy általános út céljára nem tudom melyik lenne a nyerő, valószínűleg össze lesz kombinálva minden. Az emelt lapok onnan jöttek, hogy arra nem volt más, jobb megoldás és oda abszolút nyerőnek tűntek az új lapok.
"a C64 kevés volt hozzá"
Mikor azt mutatták, hogy mit is lát a terminátor, akkor c=64 programsorok futottak le
szóval a T800-as az commodore basic oprendszerrel ment
Az első rész még filmtrükkökkel volt megoldva.
-
sb
veterán
Érdekes, hogy erre nem tudnak/akarnak régiónként figyelni. Pedig az akciós készlet eltér, máshol több/más készlet is van akcióban. Viszont ha nincs készleten azt nem figyelik, lazán kiteszik akcióba... pedig ennek nem szokott örülni sehol a helyi fogyasztóvédelem/GVH.
-
Pötyi
őstag
Kereken 1k ez így... Az idővonal is sokkal szebb volt (épített római kori kőoszlopokon / viadukton futott végig a háttérben), meg több dolog egyszerűsítve lett (repülő, gőzgép, PC) vagy ki lett szedve (telefon)... szigorú a korlát...
Gondolkodtam azon is, hogy kihagyom az idővonalat, de úgy kissé esetlen szerintem.
Valami dán gyerekjáték...

-
tPedro_
őstag
Ma reggel küldött a LEGO egy hírlevelet, miszerint 4 termék le lett akciózva. A négyből 2 már nem kapható, 1 meg nem is akciós.
-
maross
nagyúr
Nagyon köszönöm az észrevételeket!
A kérdőjelet egyszer levettem, de egyrészt nem az dobja meg (28 db), másrészt kicsit olyan misztikus így, hogy ki tudja mit hoz a jövő?

A Ford-ot nagyon szerettem volna, de minimal megoldásban is túl sok darab.
A számítógépet nem az űrrepüléssel, hanem így gyakorlatilag a telekommunikációval vontam össze, nem biztos, hogy a legjobb megoldás, de a telefon eredetileg külön volt, az űrtudományt pedig mindenképp elválasztanám az IT-tól (hiába, hogy szoros a kötelék).
Azért is ilyen nehéz megjeleníteni (a darabszámkorláton kívül), mert ugye ahogy fejlődik a tudomány, egyre rövidebb idő alatt egyre több találmány születik. Próbáltam azokra koncentrálni, amelyek a legmeghatározóbbak voltak (éppen ezért fáj nagyon a telefon és a T-model hiánya).
nekem tetszett a kerdojel, azzal kerek a tortenet.
-
apholyon
aktív tag
A kérdőjelet én kiszednèm. Nem kell oda. Maga a számítástechnika átfedésben van az űrkorszakkal (is), nem kell külön feltüntetni. A mobilkommunikáció talán jobb ötlet lenne.
Sok nagy felfedezés volt, így az 1900-as évek ford t-modelljének is akár ott lehetne a helye.
Ha megengedsz egy tippet, összevonnám az utolsó évtizedeket.. A minifiguráknak volt már építhető és printelt mobilja is, a city számítógépek is korrekt kinézetűek és 4-5 elemből épülnek fel. Mehet mellé a lapos tv (pl ami emmet álomházában volt), de az internet is (pl rack szekrény) S gyűjtőfogalomként lehet a híradástechnika évtizede
Nagyon köszönöm az észrevételeket!
A kérdőjelet egyszer levettem, de egyrészt nem az dobja meg (28 db), másrészt kicsit olyan misztikus így, hogy ki tudja mit hoz a jövő?

A Ford-ot nagyon szerettem volna, de minimal megoldásban is túl sok darab.
A számítógépet nem az űrrepüléssel, hanem így gyakorlatilag a telekommunikációval vontam össze, nem biztos, hogy a legjobb megoldás, de a telefon eredetileg külön volt, az űrtudományt pedig mindenképp elválasztanám az IT-tól (hiába, hogy szoros a kötelék).
Azért is ilyen nehéz megjeleníteni (a darabszámkorláton kívül), mert ugye ahogy fejlődik a tudomány, egyre rövidebb idő alatt egyre több találmány születik. Próbáltam azokra koncentrálni, amelyek a legmeghatározóbbak voltak (éppen ezért fáj nagyon a telefon és a T-model hiánya).
-
Mauzes
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
ismerősnek keresek első körös designer készleteket
halászhajó+bowling center -
HUN_Sector
őstag
STEM challenge-re az ötlet, bár nem teljesen ez volt az eredeti, itt köt az 1k (emiatt kiszedtem pl. a telefont)... Hasonlóan az előzőhöz, jöhet minden kérdés, vélemény, javaslat, változtatás, ötlet. "Greatest Inventions (of Humanity)" - Avagy "(Az emberiség) legnagyobb találmányai":
(tűz - kerék - nyomtatás - gőzgép - villanykörte - repülés - űrrepülés - PC/internet - ismeretlen)A kérdőjelet én kiszednèm. Nem kell oda. Maga a számítástechnika átfedésben van az űrkorszakkal (is), nem kell külön feltüntetni. A mobilkommunikáció talán jobb ötlet lenne.
Sok nagy felfedezés volt, így az 1900-as évek ford t-modelljének is akár ott lehetne a helye.
Ha megengedsz egy tippet, összevonnám az utolsó évtizedeket.. A minifiguráknak volt már építhető és printelt mobilja is, a city számítógépek is korrekt kinézetűek és 4-5 elemből épülnek fel. Mehet mellé a lapos tv (pl ami emmet álomházában volt), de az internet is (pl rack szekrény) S gyűjtőfogalomként lehet a híradástechnika évtizede
-
apholyon
aktív tag
Kereken 1k ez így... Az idővonal is sokkal szebb volt (épített római kori kőoszlopokon / viadukton futott végig a háttérben), meg több dolog egyszerűsítve lett (repülő, gőzgép, PC) vagy ki lett szedve (telefon)... szigorú a korlát...
Gondolkodtam azon is, hogy kihagyom az idővonalat, de úgy kissé esetlen szerintem.
Még azzal lehetne nyerni pár darabot, hogy a kockák helyett az évszámoknak matrica (fúj
), de nem is spórolnék sokat, meg nem értek PS-hoz...Illetve a segédrakétákat le lehetne venni a Discovery-ről, de jól néz ki szvsz + az sem sok darab...
Háttérrel kapcsolatban gondolkodok, hogy lenne-e jobb szín? Szürkével próbáltam, jól néz ki, de túlságosan búskomor...
-
apholyon
aktív tag
Annyira nem fura. PC (Personal Computer) nem egyenlő a számítógéppel. Csak ha nem a PC-t, hanem a számítógépet teszed oda, akkor kérdéses mi számít az elsőnek, ráadasul nem is lenne olyan ikonikus a kinézete. De szerintem jó a PC/internet oda. Esetleg az internetet meg lehet próbálni lemodellezni ilyen kis méretben, abba nem annyira lehet belekötni.
Amúgy jó lett
Úgy nem néz ki jobban, ha az idővonalra vannak rápakolva a találmányok? Vagy akkor szélesebb idővonal kéne, ami sok plusz elem?Kereken 1k ez így... Az idővonal is sokkal szebb volt (épített római kori kőoszlopokon / viadukton futott végig a háttérben), meg több dolog egyszerűsítve lett (repülő, gőzgép, PC) vagy ki lett szedve (telefon)... szigorú a korlát...
-
sb
veterán
Ezért is volt csak fikció, a C64 kevés volt hozzá. Na de majd most jöhetnek igazából is, ha elindult az A.I.!

@balint0406, apholyon
Szerintem jó így a sorrend a végén, és az űrsikló is. A lényeget ezek adják vissza jobban, ikonikusabb modell: űrsikló, főbb találmány/hatás: nem az első pc érdekes hanem amikor tömegtermék és -hatás lett belőle. Az pedig később volt. Sőt, még inkább talán a használati forma a nettel, de szvsz erre meg jó a pc modellje.@Krajczi
Már a korábbi képeiden is volt jó pár szett amit nyálcsorgatva néztem, ha összeáll várossá akkor még szuperebb lesz. Kíváncsian várom, az F1 pályát főleg!
A lapokra is kíváncsi leszek, én is városhoz kérdeztem anno de mivel nem kezdtük el összerakni az továbbra sem változott, hogy általános út céljára nem tudom melyik lenne a nyerő, valószínűleg össze lesz kombinálva minden. Az emelt lapok onnan jöttek, hogy arra nem volt más, jobb megoldás és oda abszolút nyerőnek tűntek az új lapok.
-
Pötyi
őstag
(tűz - kerék - nyomtatás - gőzgép - villanykörte - repülés - űrrepülés - PC/internet - ismeretlen)Na és 1958.?!?

-
balint0406
újonc
Annyira nem fura. PC (Personal Computer) nem egyenlő a számítógéppel. Csak ha nem a PC-t, hanem a számítógépet teszed oda, akkor kérdéses mi számít az elsőnek, ráadasul nem is lenne olyan ikonikus a kinézete. De szerintem jó a PC/internet oda. Esetleg az internetet meg lehet próbálni lemodellezni ilyen kis méretben, abba nem annyira lehet belekötni.
Amúgy jó lett
Úgy nem néz ki jobban, ha az idővonalra vannak rápakolva a találmányok? Vagy akkor szélesebb idővonal kéne, ami sok plusz elem? -
apholyon
aktív tag
Jól látod, Vosztok-1 volt, teljesen máshogy nézett ki... Ám itt inkább az ikonikusabb dolgokat választottam, leírásban benne lesz. A Kenbak-1 sem így nézett ki, a villanykörte sem, sőt, nem James Watt volt, aki feltalálta a gőzgépet, csak tökéletesitette...

-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
-
Krajczi
tag
Én úgy vagyok az ilyen GwP-kkel, hogy csak amiatt nem vásárolok (legfeljebb másik webshopból, hasonló áron, ha ott adnak), de ha épp úgy jön ki, akkor mindig megtartom / kibontom őket (ez alól egyetlen kivétel a Forest Hideout, nem is tetszik különösebben és nem is passzol itthon semmihez). Ellenben sokszor ezek igazán tetszenek (pl.: Cardboard Adv., Vintage Taxi, Dickens Tribute, stb.), viszont sokan nyerészkedni akarnak rajta, nem ér annyit általában, amennyiért árulják. Szoktam itt is olvasgatni, hogy xy GwP-t eladják a fórumtársak, akkor ennyi a készlet... hát mostanában ahogy látom annyira nem jön be a matek, ráadásul hónapokig hirdetgetni... Azért néha-néha ránézek ezekre és látod, ki lehet fogni... Az is érdekes, hogy sokszor németek / osztrákok / stb. olcsóbban adják, csak hát a posta ugye... Csak azt sajnálom, hogy a Lego ezeket nem adja ki önmagukban.
Már egyszer leírtam, de még mindig nem értem, hogy emberek pár ezresért (néha pár százasért) mit össze vergődnek... Persze én sem vagyok gazdag, sőt... És én is ár/érték b*zi vagyok, meg nézegetem az akciókat... de valljuk be, 1-2 ezressel senki nincs beljebb. Mondhatjuk, hogy persze összeadódik a sok kicsi, de ami idő és energia rámegy... egy komolyabb készletnél egy jobb akcióval többet fog az ember. Ez persze nem szól senki ellen, csupán szubjektív vélemény, mindenki csinál, amit jónak lát...
Én szívesen fogadom a Forest Hideout-ot.
Nekem megvan a régi, az újat viszont számomra drágán árulják.
-
Krajczi
tag
Valahol a kettő között lehetne az igazság. a nagyon nagy és speciális lapok sem használhatóak univerzálisan és tárolni is nagyok, főleg a 3D-sek.
Kérdeztem itt párszor ki mivel építene most várost, régi nagy lapok úttal vagy az új modulokból. Végül régit egyelőre nem vettem, az újakból viszont több darabot is, nem egyelőre elsősorban olyanokra amikre a sima alaplapok nem lennének jók/más megoldás eddig nem is volt rá: emelt alapok kikötőnek, pályaudvarnak, stb... erre tök jó köztes megoldások, elég nagy és építhető is.
A másik a szikla rész:
Én vettem PaB-ról ill. BL-ről nagy 6 magas sziklákat. Először idegenkedtem ezektől is, mondván univerzálisabb lehet kockákból építkezni, ezek túl nagyok tárolni, használni is... de egyszerűen annyi kocka kellene hozzá, hogy nem megoldható. Szvsz jó kompromisszumok ezek is.Mivel az én városom 40 éve épül(get), így nekem többféle régi úttest van benne, plusz a repülőtér kifutópályája zöld szegéllyel.
Vettem már új készletet is a megújított úttal, de még hely hiányában nem került bele. Hamarosan szabadul fel terület.
Kikötőnek megépíteni jó ötlet, nekem eszembe se jutott, megoldottam másképp.
Több házat, épületet vettem az elmúlt években, azokhoz van szükségem összeköttetésre. Illetve próbálom úgy kialakítani, hogy egy Forma-1-s pálya is kijöjjön.
-
maross
nagyúr
ferrari daytona 115k alzan, GLAMOURNAPOK2023 kuponnal. ezer eve vettem egyet ugyanennyiert, meg a nagy lego aremelesek elott, hogy majd hogy el fog szallni az ara, aztan itt van megint

-
apholyon
aktív tag
-
sb
veterán
-
Throme
veterán
(tűz - kerék - nyomtatás - gőzgép - villanykörte - repülés - űrrepülés - PC/internet - ismeretlen)Kérdőjel helyett A.I. utána meg megint a tűz ....

űrhajóhoz nem kellett számítógép? Azt megfordítanám..
-
apholyon
aktív tag
(tűz - kerék - nyomtatás - gőzgép - villanykörte - repülés - űrrepülés - PC/internet - ismeretlen) -
Xboxone40
csendes tag
-
apholyon
aktív tag
-
adalbert1
veterán
-
Xboxone40
csendes tag
már nincs készleten
A 75342-ből rendeltem most kettőt, remélem nem pattintják le, mert már én se tudom összesen hánynál járok, de 5 a limit (implementálhatnának egy összegzőt a rendszerbe)
Nekem küldik pedig most 5db és egy éve is vettem

Sok készlet fogyatkozott, trónterem, inkvizitor, egy dioráma is már... -
po1son
addikt
már nincs készleten
A 75342-ből rendeltem most kettőt, remélem nem pattintják le, mert már én se tudom összesen hánynál járok, de 5 a limit (implementálhatnának egy összegzőt a rendszerbe)
Áruházakban még elérhető.
Update: Nem kell hozzá megvenni az újságot, nekem az önkiszolgáló kasszánál sikerült beolvasni erről a képről, csak nagyitani kellett (fizikálisan nem kértek el semmi kupont).
-
HUN_Sector
őstag
-
po1son
addikt
-
apholyon
aktív tag
Látom, de a hétvégén be akarom fejezni, mert hétfőn vissza...
Egyébként elgondolkodtam azon, amit írtatok... ha ezekből valóban csinálni akarnak egy készletet (és valószínűleg ez a fő cél...), akkor ha valaki tényleg arra megy, hogy nyerjen, akkor olyan szempontok alapján kell terveznie, hogy megvalósíthatóság, célközönség, játszhatóság, gazdaságosság, stb... és az igazán jó művek mennek a levesbe...
-
Mozaart
aktív tag
Nagyon köszönöm a kedves szavakat, első (befejezett) kreálmányom és első beadott idea... Nincsenek elvárások + elnézve Lego előző nyerteseit, elég érdekes szempontok alapján ítél, de nekem is tetszik a végeredmény. Nagyon sok jó ötletet és segítséget kaptam innen is

Teljesen off, de beadtam végül úgy, ahogy volt (be akartam fejezni a felhők hátulját, meg pár apróságot javítani), mert be kellett feküdjek a kórházba tegnap reggel, mai műtétre, erre du 3-kor közlik velem, hogy ma már nem műtenek, csak hétfőn... Így legalább be tudom majd adni talán a STEM-eset is, az is 90%-ban kész, holnap dobok fel pár képet - ha szabad
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A STEMre a Lego 2 nappal meghosszabitotta raadasul a hataridot!

Igy uj hatarido: 19th October -
apholyon
aktív tag
-
Sundesz
addikt
-
balint82
senior tag
-
Tyler Durden
addikt
Nagyon köszönöm a kedves szavakat, első (befejezett) kreálmányom és első beadott idea... Nincsenek elvárások + elnézve Lego előző nyerteseit, elég érdekes szempontok alapján ítél, de nekem is tetszik a végeredmény. Nagyon sok jó ötletet és segítséget kaptam innen is

Teljesen off, de beadtam végül úgy, ahogy volt (be akartam fejezni a felhők hátulját, meg pár apróságot javítani), mert be kellett feküdjek a kórházba tegnap reggel, mai műtétre, erre du 3-kor közlik velem, hogy ma már nem műtenek, csak hétfőn... Így legalább be tudom majd adni talán a STEM-eset is, az is 90%-ban kész, holnap dobok fel pár képet - ha szabad
Dobjad dobjad én kíváncsi vagyok, a kórház meg remélem semmi komoly, jobbulást!
-
maross
nagyúr
-
apholyon
aktív tag
-
apholyon
aktív tag
Nekem is ez jutott eszembe elsőre

#71971apholyon
Hát nem tudom. Ötletes, hogy több irányból több mindent bemutat, de az is bevillant, hogy van, amikor a kevesebb több.
A tiéd egy ilyen nyugi szett. Nincs miért szégyenkezned, már ha ilyesmi megfordult volna egyáltalán a fejedben
Az biztos, hogy leszenek klassz megoldások, nekem az is tetszett, amit a minap láttam, hogy egy 3D képet hozott össze valaki, amin a kiscsaj profilból van és kilóg a képkeretből.
Szerintem teljesen pozitív az a szett, amivel neveztél.#71969Mozaart
Hosszú távú tervem egy kisebb ház megépítése és szoktam figyelni ki milyen módszert használ a bútorok építésére.
Valahol ez a fórum erről szól, annak ellenére is, hogy nem régen valaki meg is jegyezte, hogy milyen vacak témák mennek itt... még ezek a kreativitások se hozták tűzbe...Nagyon köszönöm a kedves szavakat, első (befejezett) kreálmányom és első beadott idea... Nincsenek elvárások + elnézve Lego előző nyerteseit, elég érdekes szempontok alapján ítél, de nekem is tetszik a végeredmény. Nagyon sok jó ötletet és segítséget kaptam innen is

-
LÁZ
Topikgazda
-
Dzsuri89
őstag
-
maross
nagyúr
-
LÁZ
Topikgazda
-
Sundesz
addikt
Ez elég jó akció, persze szokás szerint csak a BP-ieknek. Okt 13-15. között.
-
sb
veterán
-
balint82
senior tag
-
apholyon
aktív tag
Sziasztok! Elnézést, csak nagyon kétségbe vagyok esve, azért írok ide. Egyik barátom születésnapjára (ma/holnap) szeretnék adni egy készletet. Viszont amit rendeltem nem jött meg most hétvégére. 40485-ös Barcelona szurkolói készletet keresnék Nyíregyháza és környéke vagy Debrecen körül. Valakinek nincs véletlenül ezen a térségen bontatlanul eladó?
Meglepődnék ha pont Nyír1 körül nem találnál...

-
LÁZ
Topikgazda
vkivel dumáltam jó régen, tán aug. környékén egy haunted house-redbeard cseréről, hiába túrom a privátokat nem került elő a kollega
. Mától aktív a projekt bitte
-
maross
nagyúr
Sziasztok! Elnézést, csak nagyon kétségbe vagyok esve, azért írok ide. Egyik barátom születésnapjára (ma/holnap) szeretnék adni egy készletet. Viszont amit rendeltem nem jött meg most hétvégére. 40485-ös Barcelona szurkolói készletet keresnék Nyíregyháza és környéke vagy Debrecen körül. Valakinek nincs véletlenül ezen a térségen bontatlanul eladó?
12-vel bezarolag ha talalsz, az mar jo.
-
LÁZ
Topikgazda
fészbukos lego csoportokban szintidőn belül elő fog kerülni vki aki egy 20asért azonnal segít...

ps. esetleg bricklinken nézzél körbe a helyi boltokban
-
myrenne66
újonc
-
Tyler Durden
addikt
Nahh ez is megjött, így lesz igazi a Ghostbusters collection. Idénre még jóárasított Delorean-t szeretnék, de ezt majd leboxolom a Mikulással/Jézuskával
-
Djuree
félisten
-
Sundesz
addikt
Nekem 2 éven át ugyanez volt, semmi jelzés, hanem egyszer csak hív. Ma viszont kaptam egy emailt a DPD-től, hogy csomagom érkezik és melyik idősávban... Mi változott? Fogalmam sincs.
Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek a mydpd funckiót, én itt szoktam mindig nézni, hogy melyik nap fogják kihozni, lehet dátumot és címet is módosítani.
Nálam eddig jött DPD értesítés, de legutóbbi 2 hetes rendelésem egyszer csak itt lett csendben.
-
Dilikutya
félisten
Batman mai megjelenés, 3 magazin egybecsomagolva:

-
Throme
veterán
Látom nagy szórás volt most Legoéktól és a dpd szinte csak legót fuvarozott.
Nálunk is jártak... tiszta Karácsony
. Ja előrejelzés nuku.
Soha rosszabb Péntek 13-at
-
LÁZ
Topikgazda
csak kelleni fog egy helovínes polibag az ajtóra díszítésnek...ha vki benne van vmi csereberében, dobjon egy privit
bittedanke -
sb
veterán
Nekem 2 éven át ugyanez volt, semmi jelzés, hanem egyszer csak hív. Ma viszont kaptam egy emailt a DPD-től, hogy csomagom érkezik és melyik idősávban... Mi változott? Fogalmam sincs.
Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek a mydpd funckiót, én itt szoktam mindig nézni, hogy melyik nap fogják kihozni, lehet dátumot és címet is módosítani.
Szerintem ez több helyen is el tud romlani. Nem frissítik a státuszt (időben), a futár lesz*rja, hogy hívjon vagy frissítse kiszállítás napján, a rendszerből nem megy mail/sms időben hiába van státusz, stb...
@po1son
A Legotól szinte mindig jön levél, hogy mikor indult el a csomag és írnak be (legtöbbször) csomag azonosítót is. Ezt tényleg érdemes olyankor mydpd-n vagy vmi csomagkövetőben megnézni és akkor email/sms elmaradásánál is van talán infód. Kivéve ha a belső státuszolást is hanyagolja a futárcég, az ellen nem véd.
-
Mauzes
addikt
-
po1son
addikt
Kedden rendeltem reggel, most hívott a futár hogy mindjárt nálam a csomag (semmi előrejelzés), így kénytelen voltam átrakni hétfőre az átvételt.
-
magickonfig
tag
Ez a Kalóz GWP még biztosan vissza fog úszni és remélem black friday alkalmával
-
Djuree
félisten
igen ezen én is meglepődtem, alig tudtam gyorsan szólni valakinek vegye már át. hirtelen azt sem tudtam mit hozhattak...
-
Melezor
csendes tag
Igen a rendelés megjött gyorsan, de az nagyon gáz, hogy a dpd semmilyen jelzést nem küld (a pab-os rendelésnél sose voolt, de szetteknél igen), csak hív a futár, hogy itt van, jeleztem is de azt mondta, hogy szar a rendszerük..
-
Gizmo86
csendes tag
-
Djuree
félisten
Még sose rendeltem sahrol de ez a kedd-csutortok ennyire lassu hogy szemforgatas legyen? Szerintem mas webshop sem csinalna gyorsabban
nemnem, pont az ellenkezőjére gondoltam, ennyi idő alatt itthon se nagyon ér ide, inkább 3 nap...
Új hozzászólás Aktív témák
-
72100 - 72001
95791 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Battlefield 6
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Bemutatkozott a OnePlus Nord 6
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Analóg fényképezés
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- További aktív témák...
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Aprilia ESR2
- Teverun Blade Mini Ultra V2. 60V 27Ah Fekete. Csak 93 Km van benne.
- Saeco Royal Digital Plus I Irodai igásló I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Csak kipróbált!!!! Roborock Q10 VF+ robotporszívó, fekete
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 05.11
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

Szerintem ezzel jobban menne a készlet.

mit érdemes csinálni velük? eladni? van egyáltalán "piaca" ?valami máltainak lepasszolni?

.
szóval a T800-as az commodore basic oprendszerrel ment