Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
hami85
tag
-
hami85
tag
Néhány figura lesz azért ebben a bosszuállók tornyàban…
-
Mozaart
aktív tag
Elkészült a 75313 AT-AT digitális stud.IO modellje, akinek esetleg kell dobjon egy PM-et és átdobom e-mailben (1.38mb).
1-3 collision van benne, de nekem csak renderhez kell. Igyekeztem útmutató szerint haladni. 4 sikló is benne van. -
Diesel38
tag
Nagy kedvencem az űrsikló, de nagyon nem tetszett, hogy olyan unalmas fekete dobozba adták ki, míg a Saturn V rakétának még szép grafikája volt. Kicsit feltuningoltam.
Szerintem ezzel jobban menne a készlet.
-
ADAM1337
nagyúr
Megleptem magamat, illetve a szekrényt is egy újabb porfogóval:
Bárki bármit mond, én sokkal jobban érzem az ilyen 1400-1700db-os készleteket mind a 4ezres 1:8-as aranyúakat, hiába azokban több részlet van kidolgozva, az ugyanolyan színek miatt már belefájdul a szemem azokba.
Pár custom módot már most csinálnék az autón, az ajtó zsanér szerkezete egyelőre nincs lefedve, egy 1x5-ös lapos elemet a kék elemekre simán rakhattak volna, a kormány beállítás könnyebb mint más modelleknél, a betérnél kicsit több kidolgozást csináltam volt. -
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Azt lehet tudni esetleg, ha a kocka.hu-n vége az ajándék kalózos settnek mi fogja váltani? Ez a mickeys hajó? -
hami85
tag
válasz
HUN_Sector #72077 üzenetére
Ezt hol látod, mert én egyáltalán nem látok ilyet.
-
válasz
Mauzes #72088 üzenetére
Én most rakom épp az UCS Razort /Falcon még dobozban, talán jövőre vmikor előkerül/, de szerintem kellően ki van dolgozva. Ebből nagyobbat teljesen felesleges lett volna csinálni, az meg, hogy ikonikus az teljesen szubjektív. Nekem tetszett a hajó a sorozatban, de nyílván ha rangsorolnom kellene, nálam sincs a top3-ban. Nálam is eladásra fog kerülni ha összeraktam, de ennek az oka a helyhiány, nem a kidolgozottság/jó kinézet hiánya.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Mauzes #72086 üzenetére
A méretet nem tudom, de az ikonikusságról azért vitatkoznék a Razor Crest esetében. Egy AT-AT-hez, Millenium Falcon-hoz, Tryridium-hoz nem igazán mérhető.
A kisebbik, nem UCS variánsra egyszer majdnem lecsaptam, de aztán úgy voltam vele, ha Falcon nincs itthon, erre pláne nem költök. -
Mauzes
addikt
Guys, azt jól érzékelem, hogy a 75331 UCS Razor Crest az a nagyméretű UCS vonalon belül egy kifejezetten korrekt(ebb) áron beszerezhető szett? Másodpiacon időről időre látok ilyen 160-165k körül példányokat (most volt egy 150k-ért is, azonnal elvitték), míg mondjuk egy 75313 AT-AT olyan 240 körül szokott lenni eladó, és a régebbi 75192 Millenium Falcon is 220-240 körül. Az új 75367 Venatorról még ne is beszéljünk, mert az még túl új ahhoz, hogy olcsósítva legyen.
Máskép szólva, az 50%-os felár még az elemszám és az átlagos elem méret figyelembe vétele mellett is elég durvának tűnik. Egyszerűen az van, hogy ezek annyivel ikonikusabbak, és méretesebbek összerakva, így a Razor Crest-re kisebb a kereslet?
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
Gyerkőceink kaptak "örököltek" nagyon sok bionicle cuccot...annyira nem jött be nekikmit érdemes csinálni velük? eladni? van egyáltalán "piaca" ?valami máltainak lepasszolni?
köszi
b -
backdraft81
csendes tag
válasz
apholyon #72075 üzenetére
És ha esetleg a www betűk lennének kirakva 1991/1992 körülre, amikor a CERN-ben kidolgozta Tim B. Lee?
Vagy így: "www._"Így még jobban tetszene nekem. Mintha épp gépekne valaki.
A Discovery jó ötlet, és az űrutazást tényleg jól reprezentálja, de szerintem a Saturn V fontosabb és emberiség szempontjából döntőbb eredményt ért el.
Egyébként nagyon ötletes, szép alkotás.
-
maross
nagyúr
válasz
HUN_Sector #72077 üzenetére
Erdemes ma ejfelkor + 1kor ranezni? Vagy inkabb pihenten pingpongozzak holnap delelott
-
HUN_Sector
őstag
Elvileg az amerikai lego siteon már adják a 100 éves disney mickey egér gőzhajó gwp-t
-
Crus
őstag
95k a Kocka.hu-n a Home Alone, hozzá a 8k értékű kalózos GwP. Talán másnak is érdekes lehet...
Viszont a Rosszfogáson' megint értetlenbe futottam, aki nem képes értelmezni, hogy a kutyát nem érdekli a terméke, ha nem versenyképes a fenti ajánlattal. Honnan szalajtják ezeket, sose fogom megérteni.
-
apholyon
aktív tag
válasz
backdraft81 #72072 üzenetére
Köszönöm! Azért lett a Discovery, mert úgy gondoltam (lehet helytelenül), hogy az embereknek az ugrik be először az űrutazásról, de igazad van (egyébként először az 1969-es holdra szállást terveztem az Apollo 11-gyel, utána módosítottam az első emberre az űrben).
A számítógépes sztorinak utánanézek még egyszer, az internetet jó lett volna külön megjeleníteni (szerintem is hatalmas ugrás), csak ugye a darabszám...
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #72073 üzenetére
az már sajna megvan neki
-
backdraft81
csendes tag
válasz
apholyon #72044 üzenetére
Szia,
Az űrsikló helyett szerintem jobb lenne a Saturn V - az emberiség eddigi egyik legfontosabb találmánya mégis csak az, hogy azzal értünk el elsőként egy idegen égitestet, a Holdat -, és évszámra pontosabb és jelentőségre is fontosabb szerintem. A PC ábrája lehetne, hogy maradna, de az évszámot én 1981-re raknám. Egyébként az IBM PC indított el sok változást, nem pedig a sima számítógép. Vagy nem is tudom milyen gép volt 1971-ben.A folytatás lehetne a web ( és az internet), mert az alakította át nagyban még a világot, nem az A. I. Az majd, talán. De még nem.
Egyébként ötletes, tetszik.
-
sb
veterán
válasz
tPedro_ #72064 üzenetére
Érdekes, hogy erre nem tudnak/akarnak régiónként figyelni. Pedig az akciós készlet eltér, máshol több/más készlet is van akcióban. Viszont ha nincs készleten azt nem figyelik, lazán kiteszik akcióba... pedig ennek nem szokott örülni sehol a helyi fogyasztóvédelem/GVH.
-
tPedro_
őstag
Ma reggel küldött a LEGO egy hírlevelet, miszerint 4 termék le lett akciózva. A négyből 2 már nem kapható, 1 meg nem is akciós.
-
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector #72059 üzenetére
Nagyon köszönöm az észrevételeket!
A kérdőjelet egyszer levettem, de egyrészt nem az dobja meg (28 db), másrészt kicsit olyan misztikus így, hogy ki tudja mit hoz a jövő?
A Ford-ot nagyon szerettem volna, de minimal megoldásban is túl sok darab.
A számítógépet nem az űrrepüléssel, hanem így gyakorlatilag a telekommunikációval vontam össze, nem biztos, hogy a legjobb megoldás, de a telefon eredetileg külön volt, az űrtudományt pedig mindenképp elválasztanám az IT-tól (hiába, hogy szoros a kötelék).
Azért is ilyen nehéz megjeleníteni (a darabszámkorláton kívül), mert ugye ahogy fejlődik a tudomány, egyre rövidebb idő alatt egyre több találmány születik. Próbáltam azokra koncentrálni, amelyek a legmeghatározóbbak voltak (éppen ezért fáj nagyon a telefon és a T-model hiánya).
-
LÁZ
Topikgazda
ismerősnek keresek első körös designer készleteket
halászhajó+bowling center -
HUN_Sector
őstag
válasz
apholyon #72044 üzenetére
A kérdőjelet én kiszednèm. Nem kell oda. Maga a számítástechnika átfedésben van az űrkorszakkal (is), nem kell külön feltüntetni. A mobilkommunikáció talán jobb ötlet lenne.
Sok nagy felfedezés volt, így az 1900-as évek ford t-modelljének is akár ott lehetne a helye.
Ha megengedsz egy tippet, összevonnám az utolsó évtizedeket.. A minifiguráknak volt már építhető és printelt mobilja is, a city számítógépek is korrekt kinézetűek és 4-5 elemből épülnek fel. Mehet mellé a lapos tv (pl ami emmet álomházában volt), de az internet is (pl rack szekrény) S gyűjtőfogalomként lehet a híradástechnika évtizede
-
apholyon
aktív tag
válasz
apholyon #72057 üzenetére
Még azzal lehetne nyerni pár darabot, hogy a kockák helyett az évszámoknak matrica (fúj
), de nem is spórolnék sokat, meg nem értek PS-hoz...
Illetve a segédrakétákat le lehetne venni a Discovery-ről, de jól néz ki szvsz + az sem sok darab...
Háttérrel kapcsolatban gondolkodok, hogy lenne-e jobb szín? Szürkével próbáltam, jól néz ki, de túlságosan búskomor...
-
apholyon
aktív tag
válasz
balint0406 #72054 üzenetére
Kereken 1k ez így... Az idővonal is sokkal szebb volt (épített római kori kőoszlopokon / viadukton futott végig a háttérben), meg több dolog egyszerűsítve lett (repülő, gőzgép, PC) vagy ki lett szedve (telefon)... szigorú a korlát...
Gondolkodtam azon is, hogy kihagyom az idővonalat, de úgy kissé esetlen szerintem.
-
sb
veterán
válasz
Throme #72052 üzenetére
Ezért is volt csak fikció, a C64 kevés volt hozzá. Na de majd most jöhetnek igazából is, ha elindult az A.I.!
@balint0406, apholyon
Szerintem jó így a sorrend a végén, és az űrsikló is. A lényeget ezek adják vissza jobban, ikonikusabb modell: űrsikló, főbb találmány/hatás: nem az első pc érdekes hanem amikor tömegtermék és -hatás lett belőle. Az pedig később volt. Sőt, még inkább talán a használati forma a nettel, de szvsz erre meg jó a pc modellje.@Krajczi
Már a korábbi képeiden is volt jó pár szett amit nyálcsorgatva néztem, ha összeáll várossá akkor még szuperebb lesz. Kíváncsian várom, az F1 pályát főleg!A lapokra is kíváncsi leszek, én is városhoz kérdeztem anno de mivel nem kezdtük el összerakni az továbbra sem változott, hogy általános út céljára nem tudom melyik lenne a nyerő, valószínűleg össze lesz kombinálva minden. Az emelt lapok onnan jöttek, hogy arra nem volt más, jobb megoldás és oda abszolút nyerőnek tűntek az új lapok.
-
balint0406
újonc
válasz
apholyon #72047 üzenetére
Annyira nem fura. PC (Personal Computer) nem egyenlő a számítógéppel. Csak ha nem a PC-t, hanem a számítógépet teszed oda, akkor kérdéses mi számít az elsőnek, ráadasul nem is lenne olyan ikonikus a kinézete. De szerintem jó a PC/internet oda. Esetleg az internetet meg lehet próbálni lemodellezni ilyen kis méretben, abba nem annyira lehet belekötni.
Amúgy jó lett
Úgy nem néz ki jobban, ha az idővonalra vannak rápakolva a találmányok? Vagy akkor szélesebb idővonal kéne, ami sok plusz elem?
-
apholyon
aktív tag
-
Krajczi
tag
Mivel az én városom 40 éve épül(get), így nekem többféle régi úttest van benne, plusz a repülőtér kifutópályája zöld szegéllyel.
Vettem már új készletet is a megújított úttal, de még hely hiányában nem került bele. Hamarosan szabadul fel terület.
Kikötőnek megépíteni jó ötlet, nekem eszembe se jutott, megoldottam másképp.
Több házat, épületet vettem az elmúlt években, azokhoz van szükségem összeköttetésre. Illetve próbálom úgy kialakítani, hogy egy Forma-1-s pálya is kijöjjön. -
maross
nagyúr
ferrari daytona 115k alzan, GLAMOURNAPOK2023 kuponnal. ezer eve vettem egyet ugyanennyiert, meg a nagy lego aremelesek elott, hogy majd hogy el fog szallni az ara, aztan itt van megint
-
apholyon
aktív tag
STEM challenge-re az ötlet, bár nem teljesen ez volt az eredeti, itt köt az 1k (emiatt kiszedtem pl. a telefont)... Hasonlóan az előzőhöz, jöhet minden kérdés, vélemény, javaslat, változtatás, ötlet. "Greatest Inventions (of Humanity)" - Avagy "(Az emberiség) legnagyobb találmányai":
(tűz - kerék - nyomtatás - gőzgép - villanykörte - repülés - űrrepülés - PC/internet - ismeretlen) -
Xboxone40
csendes tag
válasz
HUN_Sector #72037 üzenetére
Nekem küldik pedig most 5db és egy éve is vettem
Sok készlet fogyatkozott, trónterem, inkvizitor, egy dioráma is már... -
po1son
addikt
válasz
HUN_Sector #72037 üzenetére
Áruházakban még elérhető.
Update: Nem kell hozzá megvenni az újságot, nekem az önkiszolgáló kasszánál sikerült beolvasni erről a képről, csak nagyitani kellett (fizikálisan nem kértek el semmi kupont).
-
po1son
addikt
Auchan Lego kórház 16e Ft (Glamour kupon kell hozzá - link)
-
apholyon
aktív tag
válasz
Mozaart #72034 üzenetére
Látom, de a hétvégén be akarom fejezni, mert hétfőn vissza...
Egyébként elgondolkodtam azon, amit írtatok... ha ezekből valóban csinálni akarnak egy készletet (és valószínűleg ez a fő cél...), akkor ha valaki tényleg arra megy, hogy nyerjen, akkor olyan szempontok alapján kell terveznie, hogy megvalósíthatóság, célközönség, játszhatóság, gazdaságosság, stb... és az igazán jó művek mennek a levesbe...
-
apholyon
aktív tag
-
-
apholyon
aktív tag
41717 jó áron van itt, DE! én nem ismerem a boltot...
-
apholyon
aktív tag
válasz
Throme #71977 üzenetére
Nagyon köszönöm a kedves szavakat, első (befejezett) kreálmányom és első beadott idea... Nincsenek elvárások + elnézve Lego előző nyerteseit, elég érdekes szempontok alapján ítél, de nekem is tetszik a végeredmény. Nagyon sok jó ötletet és segítséget kaptam innen is
Teljesen off, de beadtam végül úgy, ahogy volt (be akartam fejezni a felhők hátulját, meg pár apróságot javítani), mert be kellett feküdjek a kórházba tegnap reggel, mai műtétre, erre du 3-kor közlik velem, hogy ma már nem műtenek, csak hétfőn... Így legalább be tudom majd adni talán a STEM-eset is, az is 90%-ban kész, holnap dobok fel pár képet - ha szabad
-
Sundesz
addikt
Ez elég jó akció, persze szokás szerint csak a BP-ieknek. Okt 13-15. között.
-
LÁZ
Topikgazda
vkivel dumáltam jó régen, tán aug. környékén egy haunted house-redbeard cseréről, hiába túrom a privátokat nem került elő a kollega
. Mától aktív a projekt bitte
-
myrenne66
újonc
Sziasztok! Elnézést, csak nagyon kétségbe vagyok esve, azért írok ide. Egyik barátom születésnapjára (ma/holnap) szeretnék adni egy készletet. Viszont amit rendeltem nem jött meg most hétvégére. 40485-ös Barcelona szurkolói készletet keresnék Nyíregyháza és környéke vagy Debrecen körül. Valakinek nincs véletlenül ezen a térségen bontatlanul eladó?
-
Nahh ez is megjött, így lesz igazi a Ghostbusters collection. Idénre még jóárasított Delorean-t szeretnék, de ezt majd leboxolom a Mikulással/Jézuskával
-
Dilikutya
félisten
Batman mai megjelenés, 3 magazin egybecsomagolva:
-
Throme
veterán
Látom nagy szórás volt most Legoéktól és a dpd szinte csak legót fuvarozott.
Nálunk is jártak... tiszta Karácsony. Ja előrejelzés nuku.
Soha rosszabb Péntek 13-at -
LÁZ
Topikgazda
csak kelleni fog egy helovínes polibag az ajtóra díszítésnek...ha vki benne van vmi csereberében, dobjon egy privit
bittedanke -
sb
veterán
válasz
Mauzes #72007 üzenetére
Szerintem ez több helyen is el tud romlani. Nem frissítik a státuszt (időben), a futár lesz*rja, hogy hívjon vagy frissítse kiszállítás napján, a rendszerből nem megy mail/sms időben hiába van státusz, stb...
@po1son
A Legotól szinte mindig jön levél, hogy mikor indult el a csomag és írnak be (legtöbbször) csomag azonosítót is. Ezt tényleg érdemes olyankor mydpd-n vagy vmi csomagkövetőben megnézni és akkor email/sms elmaradásánál is van talán infód. Kivéve ha a belső státuszolást is hanyagolja a futárcég, az ellen nem véd. -
Mauzes
addikt
válasz
Melezor #72003 üzenetére
Nekem 2 éven át ugyanez volt, semmi jelzés, hanem egyszer csak hív. Ma viszont kaptam egy emailt a DPD-től, hogy csomagom érkezik és melyik idősávban... Mi változott? Fogalmam sincs.
Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek a mydpd funckiót, én itt szoktam mindig nézni, hogy melyik nap fogják kihozni, lehet dátumot és címet is módosítani.
-
magickonfig
tag
Ez a Kalóz GWP még biztosan vissza fog úszni és remélem black friday alkalmával
-
Djuree
félisten
válasz
BestBuyTopik #71998 üzenetére
nemnem, pont az ellenkezőjére gondoltam, ennyi idő alatt itthon se nagyon ér ide, inkább 3 nap...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest