Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
Szerintem a a city készletek nagyon jók. A vonat bejön, de már nem veszek, mert bevásároltam HP vonatból, ami a téli faluba ment. Ez a city-s kisebb, jobban elhelyezhető, viszont nincs hozzá rendes állomás, cserébe tuti olcsóbb is, már a licenszet tekintve is.
Nézem én is ezt a dodge charger-t és szerintem is keskenyebb, de ez nem akkora hű-ha szett, hogy kellett volna belőle egy kvázi ismétlés, pláne ilyen hamar.
Én nem nepper szemüvegen kerszetül nézem a szettek megjelenését és örülök, ha valami újra kijön, vagy kicsit más formában.
Nekem is segítség volt anno a téli szettek közül a Toy Shop újra kiadása.
Persze ment a fikázás, de - feltételezem - többen örültek a kiadásnak, mint az ellentábor.
Volt olyan is aki azért nem örült, mert így egy újabb évet kellett várni egy újabb szettre.... hát baromira sajnáltam
Az SC suprának és PW-nek örülök nagyon. Gyűlnek az FF autók.
Legutóbb Suki honda s2000 verdája jött ki és természetesen megvan.
Korábban volt olyan év, hogy kihagytam az SC autók közül párat, mert nem jöttek be. Kb 2 éve viszont mind tetszenek. Nemsokára jövök a porsche GT3-al, amit már volt, aki itt megépített és bemutatott, de szerintem szuperjó lett.Creator óriáskerék jól mutathat, ha valaki várost épít és lesz benne egy szórakoztató park is. Pláne, hogy ebből a szettből lehet még építeni körhintát és egy másik forgó akármit...
#95222Tony21
Nagyon klassz lett a hadihajó és a repcsi is hasít.
A szín is dob rajta, tudom a pic-up színe. Nálam azért megmarad egyben, nem lesz belőle hadihajó. Egyébként ez is egy egészen jól MOC-olható szett.#95226Petya25
Nekem is megvan ez a Corvette és tetszik, annak ellenére, hogy érte kritika az elejt. Nem lett tökéletes, de összességében jó lett, örülök, hogy megvettem. -
kbalage2
aktív tag
Azért vicces lenne a lebomló LEGO, ezt még ragebait szinten se gondolhatja senki komolyan
A cél a minél nagyobb arányú újrahasznosított és/vagy bio alapanyag használata, ezzel kűzdenek leginkább. Amennyire én tudom egyelőre csak bizonyos flexibilis elemek készülnek valami bio-mixből, pl fák. Volt egy hosszabb teszt projekt PET-újrahasznosításra, de tudomásom szerint az nem hozta a kívánt minőséget, így azzal leálltak. Egyes áltlátszó elemek tartalmaznak még bizonyos mennyiségben újrahasznosított műmárványt vagy mi a túrót 
-
Mozaart
aktív tag
Igazából márcsak egy lepesre vagyunk attol hogy a Lego elkezdje gyartani a regi szetteket ujra.
De erre is mar lattunk peldat barracuda kalozhajo eseten. Ezzel engem biztos megvennének.
Viszont az a gondom hogy ujragondolással teszik. Ha egy az egyben kiadna egy regi szettet csak uj dobozban.. arra vágyok..
hm. Lehet piaci rést talaltam. Befektetot keresek.
-
Throme
veterán
"20 évvel ezelőtti várra"
Ez a másik, hogy a Lego minőséggel is gond van, legalább is itt-ott lehet róla hallani. Az elképzelhető a "régen minden jobb volt" működik a régi legó szettekre, mert akkor még nem foglalkoztak ennyit a környezetvédelemmel és a lebomló műanyagokkal.
Mégis bemászott a köztudatba és nem alakulhatott ki egy sztereotípa, ami miatt régi szettek iránt csökkent az érdeklődés? -
-
Mozaart
aktív tag
-
-
Mozaart
aktív tag
Nem értesz. Onnantól kezdve hogy nem kell megállnia csalhat az illető. Innentől kezdve amit látok az nem "valosag". Latszik a bele tett munka de ez innentol csak illuzió.

De en a Lego szemszogebol nezem igen. Mivel tudom addig nem vesznek komolyan amig nem bizonyitom hogy megáll e. Amig csak latvanytervek vannak addig csak egy terv.

-
Mozaart
aktív tag
-
RapaNui1
aktív tag
Köszi. Nem tudom még mi legyen mert elvileg idén decemberben kifut az express és az arctic vonat jövőre meg a másik, de a tapasztalat az hogy kifutás előtt még a maradék készleteket november környékén jól le szokták akciózni a kérdés az hogy ki tudja-e fogni az ember épp akkor. 55-55-40k-ért már hevállaltam volna de az illető azt mondta hogy annyira kevés rajt a haszna hogy még azt a 3-3-2,5 ezer forintot se tudja elengedni, viszont amennyiért meg most árulja 1-2 ezerrer drágább csak jelenleg a boltokban is ezért is gondolom, hogy egy jó akcióban bemehet az ár ezek környékére. A jelenlegi gazdasági helyzetben nem sürgős annyira a Lego vásárlás.
-
Mozaart
aktív tag
értsd: nem lesz esélyük = nem akarnak túlzóan* sokkal több pénzmagot beleszórni
*a vezetőség szerint soknak ítélt
Így is elég profitjuk van a rekordszámú szett kiadásból, nem akarnak még egy aranytojó tyúkot, ami nem is biztos aranyat tojik. Így kockázat.
De az szerintem is sokat elmond hogy a gyerekek edukálásáról újabb vonalban mondanak le. Pedig tényleg öngólnak tűnik, az AI korábban nem meglépni a Lego Mindstorms új generációját.
De ahogy eddig, ezentúl is lesznek külsős megoldások, amik a Lego-val jól működnek. És legalább a Lego-tól mint szervezettől függetlenek. Nyílván így erőforrásuk is kevesebb, de "függetlenek".

Amilyen gyorsan fejlődik az AI, amennyi pénzt beletolnak, hiába veszteséges az Nvidia-n kívűl minden piaci szereplő. Nem is biztos hogy 5 éves távlatban lesz annak jelentősége hogy egy átlag gyereknek motivációja kell legyen értenie bármilyen programozáshoz / robotikához készség szinten. Miközben leírom, borzasztóan nagy hülyeségnek hangzik, de amilyen írányba tart az egész artifical intelligence fejlődése, jelenleg már az is körvonalazódik / megkérdőjeleződik van-e értelme kézzel kódot írni.. hiszen jövőben elég lesz 2 prompt engineer 10 valódi fejlesztő helyett. Más kérdés mennyire "normális" ez. De a világ gyorsul be és hülyül be egyre jobban. Vagy csak én öregszem.
-
rbgm
csendes tag
sztem meg újra fog ez indulni - lehet, h nem is olyan sokára
...és akkor NAGYON!
ha belegondoltok, eléggé adja magát, mivel a különféle robotokat "összelegózni" HW-ként a Lego a legegyszerűbb (meg talán a konkurensei is), főleg a Technic
innentől még az kell, h legyen egy üzletileg is tényleg jó koncepció, és ahhoz SW is (beleértve a FW-t és az azt tartalmazó vezérlőket (meg persze aktuátorokat, egyéb motorokat és stb.))
nem csodálkoznék, ha ez nem is csak játék lenne, hanem akár konkrét robotizált eszközöket is készítenének ilyen módon
ennek analógiája most pl. a Botanic vonal, csak kicsit másként: az is Lego is, meg dísztárgy is
ez meg lenne Lego is, meg konkrét robot eszköz is
(mittomén, pl. összerakhatsz zokni összeszedő robotot az ilyen funkciótt nem tudó robotporszívód mellé)
-
kbalage2
aktív tag
Azért eddig még az Education vonalon úgy tűnt hogy tartják magukat, azzal viszont hogy a teljes Spike felhozatal megy a kukába elég határozott jelzést adtak. A Science & AI szerintem már csak színjáték, a PC-vezérlet automata motorokkal lehet még kicsit bohóckodni de semmi komolyra nem jó. Lehet hogy tényleg eljutunk oda pár éven belül, hogy a LEGO lesz a "no screen" vonulat éllovasa, lásd szmartbrikk
-
Llew
senior tag
Egyszerű okai vannak. Simán helyhiánnyal küzdök már a meglévő és vágyott sima készletekkel is. Ami tetszett az a BDP-ben is nagy plusz drága.
Továbbá nekem a jó figurák, kiegészítők is számítanak egy készletnél, és a BDP-k nek ez szerintem egy gyenge pontja, mivel csak az éppen elérhető merítést használhatják.
Szóval ha leveszem a figurákat a készletekből, akkor meg még drágábbak.
Most mondjuk castle oldalon ez javult, mert éppen jó a figura felhozatal is a PAB-on. De pl egy barding rengeteget dobna rajtuk, közben meg még egy sima nyereg sincs benne. Értem a logikáját, de akkor sem tetszik. -
kbalage2
aktív tag
Nyilván be van lebegtetve valami folytatás, mással, másképp, de az új Science & AI eszközök egyike se képes autonóm működésre, úgyhogy a klasszikus robotika vonal innentől praltikusan kuka.
Én két verziót látok, vagy most készülnek újra feltaláni a spanyolviaszt és nulláról felépíteni az egész elektronikát úgy hogy jó is legyen, vagy jön a csendes elmúlás. Azt mindenkinek a képzeletére bízom, hogy melyik a reálisabb forgatókönyv
-
Zotyipotyi
tag
'91-es katalógus rendesen beindította nálam a nosztalgiát!
Rendőrség (6386), sportrepülő (6673), meg a 6381-es és 6644-es versenyzős készletek megvoltak. De a 6388-as házas szett is ismerős, bár lehet csak bebeszélem magamnak.
Meg persze az útelemekből is volt, azon ment a versenyzés.
Ó, meg az a 8820-as Technic dzsip!...
Köszi, hogy ezt megosztottad! -
umek
tag
-
kbalage2
aktív tag
Ez olyan mint a 18+ életérzés. Az új sportos "Editions" (milyen hülye név) szettek kapcsán hirtelen felbukkant a 14+ kategória a semmiből, amihez már nem kötelező a gyászdoboz. Gyanítom hogy valami kutatás kimutatta hogy a Nike cipő és a Ferrari sisak menő a fiataloknál (is), ezért hiába 100% polcdísz, ezek varázslatosan más kategóriába esnek.
-
kbalage2
aktív tag
Logika az nincs nagyon valóban
Az Eiffelt ugyanaz az (építész) tervező tervezte, mint a Neuschwansteint és a Notre Dame-ot, szóval pont ugyanaz a kategória. Az, hogy a marketing szakosztály éppen milyen lábbal kel fel és milyen plecsnivel próbálják megtolni az eladásokat egy teljesen más kérdés 
-
Crus
addikt
"nyitsz egy játékboltot a neten" - Magyarul webshopot nyitsz
Ezt nagyon nehéz megítélni, hogy ez mennyire nettó kalózkodás. Egyrészt a hazai politikai közeg melegágyat teremtett annak, hogy emberek nem jönnek ki hó végén, így van aki ruhákat árul a vinteden, van aki meg Praktikeres akciós bontatlan lombvágót, pár "k" haszonnal.
Mondanám, hogy sosem vásároltam ilyenektől, de hazugság lenne. Legót is, szerszámot is, műszaki cikket is vettem már neppertől, mert kénytelen voltam rá. Hiába vette meg ő xy laptopot 95.000 Ft bruttóért 1 hónapja, ha nekem most kell egy és nem 170 ezerért amennyibe most kerül, hanem van rá 130k keret. Zokszó nélkül kifizetem neki.
Fizikai képtelenség minden jó dealt megvenni és majd örülni pár hónap múlva, hogy de bölcs voltál. Pl. Talán 2 éve volt olyan Nissan Leaf akció, hogy a 11-12 millás ár helyett 6.5m körül vehetted a kifutó verdát. Most haragudjak arra, aki anno megvette, beletett 25 ezret és 6.9-ért árulja? Nem haragszom rá, mert ez jelenleg egyszerűen jó dealnek számít.
-
sb
veterán
Ááááááááááááááááh!
Mégsem tudom megjelenik-e rendelésben.
Bakker, most, hogy írtál rákerestem a levelezésben a decemberi lego.com-os levelemre amire "nem jött válasz". Megtaláltam a spam-ben a későbbi válaszukat.
Két héttel a levelem után küldték kb., dec 23-án... nyilván akkor kicsit mással voltam elfoglalva és amúgy se vártam már nagyon választ ennyi idő után.
Tartalma: küldenek motort, rendelésszám: xxxxxxxxNamost:
- A rendeléseim között nincs ott semmi ilyen.
- Fizikailag sem kaptam semmit.
- DPD sem küldött semmit róla, se mail, se csomagregisztráció, se más.
- Úgy, hogy a DPD járt itt párszor amúgy. A dec 15 körüli 2db normál rendelésem a Lego 4db-ba szedte szét, ezt a DPD 3 adagban hozta ki az ünnepek között/után. (Amiből egy volt az ominózus kerítés felett bedobott csomagok esete.)Szóval dolgoztak serényen... de ez mellément. És akkor azt sem tudom mondani, hogy a rendelések között látszódnia kéne. Marad az eredeti konklúzió: vagy sikerül valami vagy nem. Ha nem akkor goto 1. pont és újra minden.

-
Napfénysüti
nagyúr
Megnéztem, focib*zi vagyok, játszom is aktívan de valahogy ez a labda nem fogott meg. Azt hittem összetettebb mechanikája lesz, meg sokszor elég hasonló részeket kell benne többször megépíteni szóval lehet az építési élménye se olyan mint amit ekkora elemszámtól várna az ember.
-
Vistaboy
veterán
Igen, pont emiatt furcsállom én is, hogy a PayPal pénztárcámon kereken 0 forint volt, szóval nem értem, miért mentek mínuszba, ahelyett, hogy visszautasították volna a kifizetést. Mert kifizették, ott a tranzakció, hogy elküldték a LEGO-nak a 37.990 forintot, pontosan ennyivel vagyok most mínuszban a pénztárcámon...
Mindegy, itt hagyjuk abba a PayPal témát, majd megkérdezem a saját topikjában, hogy ott mit mondanak.
Egyelőre várok még, mivel a LEGO továbbra sem küldött semmiféle üzenetet arra vonatkozólag, hogy most megkapták a pénzt, vagy hogy áll a rendelésem... Bár az emailben úgy írták, hogy csak akkor keresnek meg, ha nem tudják levonni, szóval gondolom, megkapták. Remélhetőleg a héten fel is adják, és ha megkapom végre az emailt, hogy úton van a készlet, akkor nyugodt szívvel rakom rá a hiányzó összeget a PayPal pénztárcámra...
Majd szólok, mi történt, addig átmegyek a másik topikba, és utánajárok, pontosan hogyan is működik ez a dolog ilyenkor...
-
Tökéletesen megfogalmaztad. Én építeni szeretek, szóval ha végtelen helyem és pénzem lenne, akkor egyelőre nem érzem azt, hogy elunnám a dolgot. Viszont a jelenlegi állapotomban a hely az véges, és így tényleg nagyon de nagyon megnézem, hogy mit veszek. Az árra mondanám, hogy másodlagos, de nem igaz, hasonló elveket vallok, mint RapaNui1 fórumtárs, nem kell rohanni, lesz az olcsóbban másodkézből. Ezzel együtt is elértem oda, hogy nem nagyon tudok kirakni semmit. Most mentőövként jön egy IKEA-s szekrény, annak a tetejét még tudom használni, oda kirakom terveim szerint az Endurance + BP kombót /ennek se örülök maradéktalanul, mert az Endurance jobb helyet érdemelne, szal lehet még lesz némi logisztika/. A Titanic ha idén megveszem, megy a TV állványra a soundbar mögé vagy tetejére, majd meglássuk. És itt ért véget a történet, jeleneg ezzel el is fogyott a hely. Amik készletek vannak, azok pedig olyanok, amiktől nem fogok megválni, mert mindegyik top tier az én szememben.
-
Crus
addikt
Nem engedem el. Pont idén láttam idehaza egy srácot, aki perfekt állapotban árulta egész jó áron, de doboz és manual nélkül... ott azért remegett a kezem, de az az elképzelésem, hogy ők fogják majd átvenni/fizetni, amikor ide rendelek belőle egy fullost.
De nem is ez a lényeg: Szerintem okuljon ebből minden itteni szülő is. Amit megígérünk, főleg ekkora horderejűt, ami éveken keresztül tart, akkor azt kutya kötelességünk betartani, különben a vénülő gyerekünkben ez örök tüske... izé... dárda marad.
-
kbalage2
aktív tag
Akkor itt maradjunk a vonatnál

Hivatalosan jön a rendőrös vonat márciusban (a review meg jövő héten). Nem hivatalosan állítólag lesz nyáron kikötői tehervonat, klasszik gőzös meg vmi villamos is. Szerintem ezek közül már egyik se gyárilag motoros, max opcionálisan. Az alkatrészek elérhetősége valamit javult ehhez a mutatványhoz, de Smart Play alapján már lassan kinézem a LEGO-ból hogy az lesz a hivatalos ajánlás, hogy vedd meg a rendőrös vonatot ha bármi mást akarsz motorizálni
-
kbalage2
aktív tag
Az induló sorozatnál még nem "nyílt" verseny volt, hanem régi nyeretlen Ideas 10k klub tagokat futtattak meg újra.
Ideasnál szavazol hogy bejusson az ötlet végső körbe 10k szavazat után, ahonnan a LEGO választ, szóval effektive egyszer szavazol. Itt szavazol hogy bejusson a top 5-be, ami sokat számít ugyan, de végsősoron a Bricklink választ szóval detto. Annyi a különbség hogy itt koncentráltan van kb 10 napod szavazni, ott meg több hónapod.A felvetésed az volt hogy túl sok feltöltésből kell a BDP-ben választani és sok a béna építmény. Ideasnál jelenleg 3679 "gathering support" státuszú feltöltés van, nagyságrendekkel több mint itt, és sanszos hogy kevesebb az értékes ötlet is a sok átlagos között.
Hidd el, ha valaki itt egy vacak tervet feltol botokkal, vagy mert lefizet 10k szavazót, attól még a Bricklinkesek simán rámondhatják hogy kösz, nem. Sokat számít a szavazat, de ettől még nem a top 5 nyer automatikusan.
-
kbalage2
aktív tag
A 10k limit az Ideas, és oda aztán tényleg bárki bármit feltölthet
Ez a kör itt olyan, mintha adott időszakban a teljes Ideas felhozatalt végig szeretnéd lapozni. Más a szavazási struktúra, de a végeredmény szempontjából itt is, ott is annak lesz esélye aki több szavazót tud mozgósítani, nem a lapozgatók kattintásaival lehet nyerni.Itt sokkal inkább korlátozza a feltöltéseket az a tény hogy Stúdióban instrukcióval együtt létre kell hozni az építményt, ebből sztem sose lesz igazán túltermelés.
-
kbalage2
aktív tag
Aztán persze ott vannak a szögegyszerű, gagyi cuccok is, amiket fel nem foghatok hogy kerülnek be mindig...
Úgy hogy ha Studio-ban készült instrukcióval együtt és minden egyéb szabálynak megfelel, akkor tulajdonképpen bármit fel lehet tölteni. Akár szép, akár gagyi, ez a szavazási fázis, itt még minden és mindenki játszik.
-
kbalage2
aktív tag
Meg lehet forgatni, de nem azért van ott
Ettől függetlenül valóban kérdőjeles megoldás. Az 5.5-es tengely se oldja meg a dolgot, a "rendes" tengely kapcsolat itt nem elég. Ha már stressz-teszt, megpörgeted a tengelyt és ráfogsz, akkor azonnal elenged az egy szál tartóelem. Ha Technic módra lenne összerakva, akkor közvetlenül a fogaskerék mögött kéne még egy fix felfüggesztési pont.Nekem a kerékdőlés volt a legszembetűnőbb, már a gyári fotókon is bőven látszik. A kormánymű úgy próbál autentikus lenni hogy kb semmire se jó, ráadásul abban is van egy fél egységnyi tengely kapcsolat, szóval tök könnyű szétrázni.
Attól tartok hogy az egyre több kiadott szett mellé csak tervezőket vettek fel, a QC részleg biztos nem bővült ugyanolyan ütemben.
-
RapaNui1
aktív tag
Hála égnek nekem a 8. Szériából nem kell semmi ellenben a 9.-re nekem is gyúrnom kell mert mind az 5 készlet bejön. Ilyen még nem is volt, bár ha minden kötél szakad a vonat depót és a tökös szettet el tudom engedni, de a másik három az nagyon jó ráadásul az egyik western téma a másik meg Castle.
-
Throme
veterán
Kár, hogy nem a Lego gondolkodik valami hasonlóban... illetve lehet jobban járunk, ha 3rd party teszi ezt, gondolok itt az árazásra.
Még csiszolni kell a pontos méreteken, de jó lesz ez.
Jelenleg kis ledes világításhoz kell egy PU kocka, vagy egy PF táp+ infra (ha jól sejtem...) , már ha maradunk a topic témájánál.
-
Mozaart
aktív tag
Most is csak az utolsó bekezdésre reflektálok.

Én csak arra akartam rávílágítani, hogy a gondolatmenetem végére nehéz ezt elképzeljük hogy a lego direkt kilépne ebből. Teszem hozzá a +18 éra pont erre lehetett volna egy sansz, de nem élt vele.
Az MI témát, meg szerintem engedjük is el, mert nincs létjogosultsága, olyan szempontból hogy egy ekkora vállalat nem a 120 tervezőjén fog spórolni. Igen utána olvastam.

Ettől függetlenűl spórolhat pl a grafikai munkán vagy egyéb kreatív munkafolyamaton, de a szettnél pont az a lelke hogy az ember tervezi a te kezedbe. Ezt egy gép sose fogja kiváltani tudni, amíg embernek tervezzük ezen szetteket..

-
kbalage2
aktív tag
Az on-demand gyártás méregdrága lenne a LEGO-nál, senki se akarná megfizetni. Régen volt valami hasonló az LCP-k kis szériás szettjeivel, de az se volt hosszú életű. Egyébként ha annyira tuti biznisz lenne és meglenne a stabil felvevőpiac rá, akkor nem bukkannának fel majd tűnnének el a süllyesztőben pár év alatt azok a bizniszek akik erre építenek. Lásd pl. a magyar Mochub, akik jól menő BL boltra (is) alapozva indították ezt a szolgáltatást, aztán már sehol sincsenek.
A LEGO szemszögéből már az is egy hatalmas logisztikai kihívás, hogy az évi sok száz megjelenő szettet összehangolja azzal, hogy éppen milyen alkatrészek vannak gyártásban, illetve még raktáron. Erre nagyon maximum egy BL designer program bonyolultságú "egyedi" dolgot lehet rászervezni, komoly megkötésekkel, lásd a jó 1.5 évvel előre tervezést, a fix elempalettát, csak matrica semmi egyedi nyomtatás stb. Ennél tovább biztos nem fognak menni.A MOC-oknak két rákfenéje van, az egyik az hogy tervezőként általában a valaha megjelent összes alkatrészből válogatnak (tisztelet a kivételnek), tehát teljesen esetleges hogy honnan és mennyi idő alatt tudod azokat beszerezni. Erre üzletet építeni eléggé rizikós. Persze lehet optimalizálni, de akkor céltudatosan ide kell tervezni, és hopp ott is tartunk hogy BDP és annak restrikciói.
A másik probléma pedig a tervezés inkonzisztenciája. Teljesen a tervezőn múlik hogy milyen stabilitása, bonyolultsága, átláthatósága stb van annak az egyébként baromi jól mutató építménynek. A LEGO-nál nem hiába van ezer féle szabály, ezért kapunk többé-kevésbé konzisztens élményt. Az más kérdés hogy ők a legszélesebb rétegekre lőnek, ezért a rutinos építők ritkán találkoznak kihívásokkal.
Erre ragyogó példa a BDP, RapaNui1 és a vadnyugati vonat esete. A végén úgy látom megbékél az építménnyel mert tényleg nagyon jól néz ki, de rettenetesen érződik hogy ezt nem LEGO tervező tervezte, nincs optimalizálva, tesztelve, pont ellentétes a folyamat pl. az Ideas-hoz képest. Ott a LEGO szabályai szerinti építmény lesz a végeredmény mivel hivatalos tervezők csinálják, nem is véletlen hogy csak nagyon ritkán hasonlít a beküldött pályaműre. A BDP-nél (főleg az első szériákban) nagyon kényesen ügyeltek arra, hogy csak a legszükségesebb esetben szóljanak bele a tervekbe, akkor is inkább csak iránymutatást adtak a fan designernek hogy mit változtasson. Ennek ez az eredménye, egy dobozos MOC, annak minden előnyével és hátrányával. -
Mozaart
aktív tag
Az utolsó bekezdésre: az is "nyűg" lenne a Legonak. Ahogy Balázs is írta a BL-t csak az adatokért vásárolta fel.
Az meg pláne ellenkezik, hogy gyártóként saját boltot indít a bl boltok között.
A BL boltok tiltakozásáról nem is beszélve. Így is sztem egyre 'nehezebb' működniük a sok re-boot miatt szett szintjén. Kocka szinten nem tudom.
+akkor még kevesebb szett fogyna mert többen MOC-olnának szívesebben
+nem vagyok annyira aktív BL user, de aki tényleg komolyan MOC-ol az még a mai napig BL-ezik <> Bricklink shutting down access in 35 countriesTudok egy "gyárat" ami a LUG-oknak legyárt elvileg szintén lego kockákat, van egy kvóta mennyit rendelhetsz, de ott tényleg nagy tételben elvileg tudsz. Hátha van valaki aki tud róla. De sztem nekik is csak beszállít a Lego.

-
Throme
veterán
Neppereket leszámítva szerintem többen örülnek egy kvázi ismétlésnek. Nem ugyanannak, mint történt a toy shop karácsonyi szettel (bár én annak is örültem, mert az elsőről lemaradtam), hanem ahogy azt a creator várral tették.
Aki lemarad valamiről vagy csatlakozik a Lego gyűtők táborába, annak ne kelljen már horror összegekért egy rég szétrepedt szettet megvenni. -
kbalage2
aktív tag
Ezért jó az ekkora vállalat, mire észreveszik, mire átmennek az e-mailek legalább 4 emberen, mire beér dolgozni az akinek tényleg van jogosultsága kitörölni a galériából azt a pár képet... vicces, na

A PU alkatrészek retired státuszában hogy őszinte legyek nem hiszek, volt az már minden is. Szerintem marad a minimál felhozatal, bármi jön ki abban vagy Technic hub (BT vagy sima) + L motor lesz, vagy az AIO hub, vagy vonat. Egye fene a LED is megmarad, hátha kell valahova. Ezzel idétlen időkig el tudnak muzsikálni minimális ráfordítás mellett.
-
Szerintem az alap is kiba jó. Pont most hétvégén végeztünk az összerakással /5 éves kisfiammal raktuk közösen már pár hete
/ és eszméletlen jól lehet vele játszani. MOC alapnak ahogy írod 10/10, de aki csak olyan lego-t akar a gyereknek, amit megépít majd játszik vele, nahh arra is top tier. -
maross
nagyúr
ú, ez is menőség
kösziLeszedtem az xmlt (és csv-t), de már nem latom, hol lehet hozzaadni bricklinken a wanted listhez. Se xml lehetoseget nem latok, se azt, hogy manualisan beirjam a kodot, legutobb még igy vadasztam ossze a brickheadz batmanekhez a hianyzo alkatreszt. Valtozott valami, vagy csak en nem talalom?Megtalaltam, egy masik helyen volt ami nekem kellett. 3 shopbol vasarolhato ossze ami kell hozza
. -
szombatitomi
senior tag
Köszi, igen, ennél is, de főleg Technicnél “vicces”, amikor bekerül a közepébe valami, aminek máshol kellene lenni
Szerencsére itt jól el voltak választva az elemek, bár a 31 zacskót nem értettem. 15db “basebrick” van, de ebből hármat 5-6 zacskóból épít fel, jobban tetszett volna, ha minden base-hez egy zacskó van, de ettől nagyobb baj ne legyen. 
@RapaNui1: Köszi neked is, látom alakul szépen a botanikus kert is
A Van Gogh festményekre nekem is fáj a fogam, tervezem is őket beszerezni egy jobb akcióban. -
RapaNui1
aktív tag
Korábban linkeltem hogy allegrón még mindig 69k és nekem alkalmazásban feldobozt egy 4k-s kupont is. Mivel 1300ft volt 1 hónapra az ingyenes szállítás, ami alap esetben meg ha jól emlékszem 2400ft lett volna így érdemesebb volt az 1 havit megvenni így 66.300.ft-ba került ami szerintem korrekt ár érte, ennél olcsóbban nem nagyon láttam de ha valakinek amúgy is megvan az ingyenesség akkor 65k-ból ki ehet hozni. Állítólag Amerikában mar nem kapható és ha itt is kimerülnek a keszletek biztos elszáll az ára.
-
kbalage2
aktív tag
Bővebben a "PU konyec" témáról itt
Ami a vonatot vagy akár vonatokat illeti, nem feltétlenül zavar bele a képbe. Amíg a minimumot fenntartják (vonat alkatrészek + mindent bele hub), addig eldöcög a szekér bármi újítás nélkül. Szemmel láthatólag (szerintük) is igény nincs másra, már Education vonalon sem. -
HUN_Sector
őstag
-
manokaj
tag
Persze, én se számítok nagy színkavalkádra a jövő évi szettnèl,de a nagyobb szetteknèl valahogy elnézem.Engem egyáltalán nem zavart a szinte full fekete Barad dur,csak a végeredmény. Élőben a megye valahogy nem adta, és nem a szín miatt(zöld a vérem
).Az sw szetteknèl meg főleg nem számít,ott minden is szürke
(Jango még nincs meg) -
kbalage2
aktív tag
Csak hogy on maradjon a dolog - az én igényeimet a Rebrickable teljesen kielégíti. Nem vágyok dobozos csodákra, egy jól megtervezett B modell nekem többet ér mint a prémium csomagolás meg a telibe printelt elemek. Közösségi visszajelzések alapján egész jól le lehet követni kitől várhat az ember minőségi instrukciót, ha meg bukta van akkor 5-15 EUR megy a levesbe, nem 300.
Ami az elektronikát illeti, lassan már könyvet tudnék írni arról hogy mit szúrt el a LEGO és hogyan lehetett volna ezt tisztességesen megcsinálni. Közben elment mellettük a világ, valószínűleg ami ma pont jó lenne, azt egy évtizede kellett volna nekiállni fejleszteni. Innentől kezdve elvagyok a 3rd party dolgokkal, meghajtásnak bőven elég a BuWizz, ha valaki végre egy tisztességes szervót össze tudna rakni akkor rendben is lennénk.
-
HUN_Sector
őstag
A city nagyon rossz példa. A régi town érában is voltak nagy és szép készletek, a mostani city vonal azonban kezd a 4+ fele elmenni. Nagy panelek, buta kinézetű épületek.
Számomra örök klasszikus marad a katalógusokban nyálasra nézett sárga metro station (vasútállomás)De castle/pirates témában is 300 elemből közepes készletet építettél, melyből gond nélkül kreáltál magadtól robotot, űrállomást (vagy egyes topiclakók bizonyára helikoptert)
-
atus72
őstag
Remélem maradhat...
Ezúton szeretném hálámat kifejezni sb-nek, aki "véletlenül" posztolt egy kompatibilis szettet, a Revell Das Boot-ot ... engem ez nagyon megfogott és megvettem, mostanra sikerült összeraknom
Elképesztő modell

Amúgy a cégnek ez az első és egyetlen LEGO jellegű terméke!
Az IKEA-s polc 110cm széles (!)

Che vigyáz rája! (a kép viszont echte LEGO)
-
Crus
addikt
0 - Szerintem mi itt kb. mindannyian ki szoktuk várni azt a 3-4-5 alkalmat amikor a kiszemelt készlet annyiba fáj amennyibe Day1 kellett volna fájjon.
1 - Értelek, csak tudod amikor megveszed mondjuk a középkori kovácsot figek nélkül klónként 40-45k-ért, majd úgy döntesz, hogy venni kéne hozzá figeket is, de azt már Legót, akkor a matek azt fogja mutatni, hogy majdnem u.o. leszel, mintha akár neppertől vettél volna egy eredetit. Nyilván -ahogy már beszéltük is-, egy Rivendellnél nagy az olló, ott ez nem él, de nem is gyakran veszünk ilyen magas darabszámú készleteket.
2 - "Legonál nincs is a téma" - Ezt most ne hari', de nem értem. Pont, hogy olyan témafelhozatal van, hogy a kínaiak megérik lemásolni 1:1-ben!
"De ez itt egy marék műanyag most." - Naaaaaa! A milliós nyaklánc meg csak egy negyed marék nemesfém, egy 1 db. BTC meg csak egy k. hosszú számsor aztán tudjuk mennyit ér, a Mona Lisa meg csak festék meg vászon, etc.
Te is nagyon jól tudod, hogy egy készletbe mennyire kegyetlen sok minden kell, hogy az a legvégén ott legyen a kezedben...Klónnál említetted az építési élményt... mivel kaptunk ajándékba már és raktuk össze így ezt árnyalnám. Egyrészt gyerek kezének alig volt való, mert iszonyatosan nehezen ment össze és cserébe iszonyatosan nehezen is jött szét. AFOL-ként ez nekem pont plusz pont, csakhogy ez egy City klón volt pont. (Ami amúgy kb. 6k-val került volna többe csak és akkor nem olyan bendzsák a színek, se a figek!)
Másrészt volt a manualban 2 hiba! Az egyik esetben totál kihagyott egy elemet, a másik esetben rossz színű elemet írt. És mindez egy nem is nagy elemszámú készletben. Ja és a matricákon levő ragasztóval is spóroltak, alig akart megtapadni.A véghez még annyit tennék hozzá, hogy egyre nagyobb azon felnőttek köre, akik nem néznek hülyének, mert Legózol. A Lego elég jól tolta eddig azt a szekeret az utóbbi időben, hogy megszólítsa a felnőtteket is. Pl. a Lego Masters 1-2 évadát még olyanok is nézték, akiknek soha életükben nem volt a kezében Lego kocka, meg olyan is akadt, aki nem is gondolta volna, hogy a felnőtteknek is már vannak készletek, gyak. modell szinten néha (lsd. Endurance, vagy az Architect vonal), így olyanról is tudunk, akit finoman behúztak.
-
Major Lion
senior tag
Minden azert ertekes mert masok is annak gondoljak, nem? Az se szamit ha ma mar nem igza ami regen az volt, ha az emberek meg mindig elhiszik hogy a lego er valamit akkor erni fog, ha nem igy lenne akkor mar osszeomlott volna a hasznalt meg az uj piac. Lehet majd valamelyik klont is felkapjak egyszer es nepszeru lesz, de majdnem 100 ev brand ismertseggel nem lesz konnyu felvenni a kesztyut, ahhoz az olcsosag nem eleg szerintem.
-
Crus
addikt
Sok esetben az altereknél a figek nincsenek, vagy iszonyat gagyik. Sok esetben egy jó akciós Lego készlet és az alterje közötti difi nem túl nagy és ha a figek is bekerülnek a kalapba, no brainer, hogy melyik. De az tény, hogy itt akkor Lego oldalon nem Day1 árakról beszélünk, hanem a BB-ről.
1. Igen... nagyon boldog lenne szerintem a Legós társadalom, ha ezt a zöld maszlagot elengednénk Lego témában, mert pontosan ez az a műanyag, amit értelmes ember soha nem dob a kukába. (Pl. óvodák mázsaszám boldogan átveszik, soha nem kell kidobni.)
2. Nem csak a másik topikba, de 3-4 márka felhozatalát is követem és igen, vannak nagyon top megoldások, de jellemzően nekem azok szimpik, ahol nem eszetlen Lego klónozás van, hanem saját ötletek és megoldások. De ahogy te is említed, azért vannak már erősen észrevehető áru alter megoldások és amikor ott vagy, hogy kiadni készülsz 50-70k-t egy ilyenre, akkor lehet, hogy inkább rácsúszol egy éppen akciós eredetire más/hasonló témában.
"Ér, sokszor önmagában dönt, de mi a ráció mögötte? Csak azért értékes vmi mert mások is annak gondolják - de mi indukálta?"
Ok, akkor a BTC se értékes, hiszen nincs mögötte semmi csak a hit. Mennyiért megy most 1 BTC? 29 milla?
Az a helyzet, hogy még egy komolyabb globális konfliktus esetén is ott lesz a Lego, kb. mint a Windows, amit gyerekként ingyen ismersz meg és amikor melóba keveredsz már ott is azt akarod és vagy te fizetsz érte, vagy a munkaadó. Gyak. az emberiség kultúrájának megkerülhetetlen és kitörölhetetlen része lett a Lego.Hogy mi indukálta? Hát pl. az, hogy miután már nem fajátékokat láttál tőlük, már akkor nagyon pofás és egyedi építményeket pakoltak le az asztalra (olyanokat, mint senki más) és mindig top ízléssel nyúltak a témához. (Persze azóta sok félresiklás akadt, de van mellette 50 másik abban az évben, ami meg nagyon is rendben van.)
Igen, jó ideje vannak alternatívák és kellenek is, mert papíron ez versenyhelyzetet és alacsonyabb árakat indukálna, csak az van, hogy a klónok egyszerűen nem kapnak akkora hátszelet és ismertséget, hogy az átlaganyuka altert válasszon az eredeti helyett. Meg bele is mélyen bele van égetve, hogyha Legót vesz, azzal nem foghat mellé."Ez csak globál nézőpontból működik." - Éppen ez az, hogy globálisan a cég már réges rég kiharcolta magának a nevet.
"Te sem adsz el, Throme sem." - Sajnos semmi sem állandó.
"Akkor meg a lényeg megvolt." - Igen, de akkor bedobhatjuk ezzel az erővel a modelleket is kalapba, mert vannak szenzációs jók, csak több velük a meló. És a szegény ember zseniális építgetését még nem is mondtam: papercraft. Nagyon sokáig műveltem, csodákat alkottam belőle. (Fun fact: Máig őrizgetek egy olyan "könyvet" a szekrényemben, melyből egy működő órát lehet összeépíteni... 100% papírból.)
Valójában amikor volt egy nagyobb kihagyott Legós korszakom, akkor csúcsra járattam a papír alapú építgetést. -
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 1 TB Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Amúgy a Vader jó lett.
.
Lőhetnél körbe képeket...

LÁZ