Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
szanaszét szkenneltem a keszthelyi teszkós müllert
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1kecske
1hajóskölök
2vámpírlovag
1morcoslovaglányfakkjeeee

-
Major Lion
senior tag
Icons-ban jobban birtam volna a P1-et meg a mercit is de akkor marad a Countach
-
Neurotoxin
őstag
válasz
tocsek18
üzenetére
Ezt a színt itt nehezemre esik megszokni. Lehetett volna ezüst vagy méregzöld pl. De az a hátsó lámpa brutálisan jól meg lett csinálva, mint az eredetin (a járgány hátulja nagyon egyben van)
Szerintem ez most nekem is kimarad, pedig szeretem a G osztályt, volt egy távirányítós autóm gyermekkoromban....A dugattyúk nevetségesek lettek, az 1:16-os autókban vannak ilyen arányú dugattyúk. Ahogy jobban megnézem a hátsóját, teljesen komolyan gondolták, hogy matricázni kell a csillagot, ugye? De összességében legalább hasonlít az eredetire, szép munkát végzett a LEGO. A Land Rover-re még továbbra is folyatom a nyálamat, inkább azt szerezném be.@wolfcsibe84: Tegnap teljesen véletlenül szembejött velem az F150 az interneten...háát, kikerekedtek a szemeim, hogy az ÁK-n milyen ajánlatok vannak rá

@Szada85: +1. A kerületben napi szinten látok, ha már G500, az csakis V8-al szerelt
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Jótékony csalás lett volna. Máskor jóval nagyobb dolog sem zavarja őket.

@Throme
Támogatom. Mondjuk engem nem zavarnak annyira ezek sem. Tetszik vagy nem és eldöntöm. Meg Technicben elsődleges a funkció nálam, azért is vna inkább fókuszban nálunk a munkagép. Oldschool hatásként pedig aki látott régi Technic készleteket azoknak szerintem a hézagmentes burkolat is fura. Én jól ellennék a vázas építményekkel is.Persze sportautón hülyén mutat, ezért is más ott a fókusz, a forma... és a modell/márka. A funkció helyett.
Kiállítási darabnak viszont nem rosszak, kicsit más szemmel kell rájuk nézni, nem igazi Technik modellként.
Ez a Mercedes ilyen szempontból még jobb is mint az 1:8-asok, bár le volt húzva az ára, de azoknak majdnem csak a fele lesz. Kevesebb darab, de nem annyival és kellően komplex (átlag vásárlóknak talán még túlságosan is) Kiállítva is jól néz ki, funkcióban pedig tippre szerintem nem lesz rossz. -
Throme
veterán
"Vagy akkor legyen Volvo"
... szeretném, ha a Lego visszatérne a noname technic szettek felé, ha nem is teljesen, hogy legyen a márka híveknek is valami pénzköltési lehetőség
.Nagyon elmentek a modell autó irányba (több-kevesebb sikerrel).
Ha valami hivatalos márka, akkor az emberek pontosabb arányokat és részletességet (kettőt együtt) várnak el, érthető okokból.Lego meg nem győz kihozni új alkatrészeket, amik jobban közelítenek az eredeti verdák íveihez.
Ez persze valahol nem rossz, hogy van új alkatrész, de drágítja is a szetteket a licensz mellett. -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Értem. Mondom, én nem számoltam ki elsőre, hogy nem férne be a nagy dugattyús megoldás... és valóban necces.
Én mégis, így utánaszámolva is beraktam volna. Úgy is lenne méretprobléma, így is van.
Vagy akkor legyen Volvo és 5 henger.
(Meg azt is keresztbe teszik be, úgy rémlik... mert úgy fér el. Na megnézem magamnak ezt a G-t, hogy is van benne soros 6-os, ill. mikkel szerelik.
)szerk: V6, V8, van ebből minden úgy látom.
-
Throme
veterán
Arra akartam rávilágítani, hogy valami méretarányban közelít a valósághoz, attól még nem lesz realisztikus.
Szerintem itt a dizájner nem azért használta ezeket a pici dugókat, mert méretarányban gondolkodott, hanem nehezen tudta volna bepréselni a soros 6-os hagyományos lego dugós blokkot
.
(és maradt a kawasakihoz gyártott alkatrészből
) -
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Ismerem az alkatrészeket, költői volt főleg a kérdés de azért hagytam esélyt, hátha rosszul gondolom és lesz rá más válasz, pl. azok ott mondjuk ikonikus sárga szegecsek.

Nem tudom, nekem nagyon bután hat így ránézésre egy ekkora autóban.
Azt nem számoltam végig mekkora lenne a sorhatos csak miután írtad. Beférne, de nyilván végigérné. Lehet, hogy nem nézne ki jól, de a mostani sem az igazi.
Nekem talán jobban beleférne az. Amúgy pedig mindig a "rendes" dugattyú volt nálam az etalon, ez biztos berögzült, nagyobb autókba csak azt tudom elképzelni. Első volt amit beszereztünk anno.
És igazából sztem csak soros motornál van gond vele. Boxer, V motor elég kompakt 6-8 hengerig ebben a mérettartományban. A supercarokban a 12 hengeresek is szépen elférnek. Persze azok böszme nagy autók és ahhoz képest is nagy motorral. 
Az F1 McLarenben a V6 még picinek is tűnt. Bár a valóságban se túl nagyok a régi, nagy motorokhoz képest.@Throme
A realisztikusságnak mindig van egy egészséges határa. Nyilván nem lehet a motort meg mást sem az utolsó csavarig modellezni. Hogy hol a határ az így mindig szubjektív, de szerintem az jó döntési pont mikor van/lenne (talán) jobb megoldás is rá. Ha már lehet róla vitatkozni akkor nem egyértelmű és azt jelzi, hogy volt más alternatíva.
Pl. SC motor kidolgozottságon senki nem vitatkozik, azon felesleges lenne.
Nekem formailag bejön a leírtak ellenére is. A színéért kár, nekem is a Ford(ok, a Raptorból és Zetrosból építhető Bronco talán még jobban hasonlít erre). Továbbra is kérdés, hogy mit tud majd... de jelen állapotban látva erősen gondolkodnék ha meg szeretném venni, hogy talán a Defender szimpibb így utólag.
szerk: Színre pozitívum: remek Unimogok fognak belőle készülni.

-
Throme
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Dobálózunk itt a realisztikus szóval.
Az, hogy a dugattyúk most méretarányosabbak, mint a klasszikus dugattyúk (ez utóbbi nekem mindig is jobban bejött...), attól messze van a realitásoktól az egész. Ez a motor még félkésznek se mondható.
A motort forgatja a 4 vagy 2 kerék ...stb.
Értem, hogy így lehet megoldani, csak engedjük el a "realisztikus" szót.Amúgy az ára egy vicc, de úgy is veszik majd, mint a cukrot.
A színéről a ford, a kerekeiről, meg a tető csomagtartóról a defender jut eszembe.
Nincs kizárva, hogy a felfüggesztés sem túl egyedi... -
kbalage2
aktív tag
Értő olvasással a mondat további része segít
"A régi változat egyszerűen nagy, egy V6 vagy V8 1:10-esnél kisebb szettbe nem fér bele, és még azokban is messze túlméretezett."
Értelemszerűen rá lehet biggyeszteni egy Speed Champions szettre is a Technic vényócat hiszen LEGO, kérdés hogy minek
-
-
kbalage2
aktív tag
válasz
RapaNui1
üzenetére
Volt már több variáció tengelyekkel, pinekkel, stb. Ez most dedikált alkatrész, de a lényeg ugyanaz. A régi változat egyszerűen nagy, egy V6 vagy V8 1:10-esnél kisebb szettbe nem fér bele, és még azokban is messze túlméretezett. Itt a sor 6 kifejezetten viccesen mutatna, el se férne a motortérben.
-
kbalage2
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
RapaNui1
üzenetére
Talán alatta is lesz. Annyira nem rossz ár még a régihez képest sem, pedig azóta minden jóval drágább lett.
Viszont:
Az SC motorháza óriási dőlést kapott. Itt, ekkora méretben pedig sikerült vízszintesre kihozni?
Azok a sárga izék a motorháztető alatt a (mini)dugattyúk, vagy félreértek valamit?
Elég fura.A szín is elég érdekes, de összességében jól néz ki. A funkciókra kíváncsi leszek, az lesz a lényeg.
-
RapaNui1
aktív tag
42110 Land Rover 2573db fénykorában 40-45k, de talán volt 35-ért is
42177 G500 2891db talán megvehető lesz 70k környékén is.
-
RapaNui1
aktív tag
Atya ég. Valaki jófogáson a Düne szettet 45k-ért hirdeti ingyenes szállítással, meg valami ajándék alkatrészekkel. Tényleg nem lehet eladni a Legot, vagyis inkább az emberek pénze fogyott el, illetve nem ér semmit.
Crus: Nekem sem magával a tranzakcióval volt gondom, vagy azzal, hogy ne lett volna meg a pénz, csak fura hogy valakinkek 1 hét alatt nekem meg 1 hónap múlva oldották fel, de felhívtam a lego ügyfélszolgálatát is, ahol közölték, hogy ez a lego részéről csak egy gesztus hogy nem vonják le az összeget hanem a legyártásig visszaadják azt, mert akár be is terhelhetnék a számlát aztán majd jön a készlet, szóval ezzel sem tudtam vitába szállni, mert véleményem szerint teljesen igazuk van, szóval inkább befogom, és örülök, hogy addig is visszajött az összeg.
Szicíliába nem menj akkor nyaralni mert az autókölcsönző úgy levonja az 5-600 eurot mint a sicc, aztán a végén a maradékot visszakapod, ha nem okoztál kárt. Ott nem szórakoznak, hitelkártya és levonás, ha nem tetszik mehetsz gyalog. Jól írják itt sokan nem mindig lehet megkerülni az előre utalást.
Az ember persze legyen óvatos, de szerintem minél inkább el akarom kerülni a bajt annál előbb lépek a szarba lehetek akármilyen óvatos.
-
Mauzes
addikt
Ne kezdjük már megint ezt a kálváriát, hogy te tudod a tutit és mindenki más helikopter.
Itt most mindannyiunknál kifejezetten BDP készletekről és szállításról volt szó. Az egyetlen módja a BDP készletek megrendelésének, ha a Lego.com-nak előre fizetsz és a DPD szállítja ki.
-
Mauzes
addikt
A szállítmány része 2 csomag (2 doboz gondolom), arra tudok gondolni, hogy az egyik megvan, a másik meg (talán) nincs... De a múlt heti kiszállítási kísérletben még megvolt mindkettő, a ma reggeliben is megvolt mindkettő - tekintve, hogy autóba tették és elindították -, majd nap közben megváltozott...
-
-
Mauzes
addikt
Úgy látszik a DPD most zseniális a BDP csomagokkal (is). Nekem múlt csütörtökön szállították volna, hát persze, hogy épp amikor nyaraltam, ezért átkértem a szállítást a mai napra.
Nem jött a futár a megadott időben. Nézem a státuszt, reggel még "A csomagja úton van" jelzés volt, mondom tök jó, erre most már ez: "Csomagja a szállítmány hiányos mivolta miatt várakozó állapotban van rendszerünkben".
Tehát elindult a csomagom, majd rájöttek, hogy hiányos, és akkor most várakozik.
És akkor most valaki keresi vagy mégis hogyan fog ez megoldódni, erről nincs infó...
-
RapaNui1
aktív tag
Nekem közben feloldotta az otp az összeget.
Én csak nézek nagyokat ezeken a dpd, és egyéb futárokon, hogy felétek miket csinálnak.
Engem mindig felhívnak előtte, a gls és a dpd is eddig épségbem szállított le mindent.
A múltkor dpd felhív pont itthon voltam, kimentem mert tudtam hogy a bricklink rendelés jött, hát látom hogy a nagy kartonra féloldalvást rápakolva egy jó nehéz pepita csomag. Be is nyomta a tetején az élét, de hála égnek a Lego jól kibélelte, így nem sérült meg semmi. Mondtam is a gyereknek legközelebb jobbam figyeljen rá, megígérte hogy úgy lesz. Ismernek már, a legtöbb esetben tudják hogy lego érkezik vagy azt visznek, figyelnek is, szóval nekem hála égnek nincs velük rossz tapasztalatom. -
-
sb
veterán
Ohh b+!
Részvétem. A hivatalos mechanizmusok szépen bedarálják az ad-hoc javítási lehetőségeket. Ami csak azért vicces, mert Legóéknál mintha nem lenne sokszor automatikus mechanizmus, hanem eleve ad-hoc menne minden. Persze ez most a DPD-ről szól... az meg tragikus, mert a leírás alapján semmi nem működött aminek kellett volna. Eleve van címmódosítási lehetőség, ügyfélszolg, stb... Nekem ennyire még nem volt ígyjárás, de 1-2 kérdésesebb esetben volt hasonló érzésem, hogy most kb. olyan érzésem van és úgy próbálom utolérni őket egy mindennapos hibával mintha egy alagsori, soha nem létezett garázscéget próbálnál elérni akiket még élő ember nem látott. Csak ez az egyik legnagyobb szállítmányozó cég akik gondolom naponta több 10e ilyen dologgal foglalkoznak hivatásszerűen... vagy nem.
-
Djuree
félisten
dpd, szintén a 2 vár. 2 külön csomag...
jön az egyik csomag, bebassza a kerítés fölött a futár, se telefon se csengő, pedig látta a kocsit a ház előtt, gondolhatta hogy otthon vagyunk. direkt otthon voltam. a zasszony szól hogy itt egy nagy csomag a kerítésnél mi az? mondom wtf. kimegyek, hát a vár az.
kurv@nyád futár...szerencsére nem sérült, de nem a futáron múlt.
nem az első eset, panaszlevél on. beleírtam hogy jön még egy ugyanilyen, nem bánnám ha nem baxná be megint mert nem occsó.
direkt várom megint a futárt....zasszony szól...most baszta be megint a kerítésen. na nem kellett több idegállapotba kerültem maunika, szaladtam ki hogy elkapjam a f@szkalapot de már elhúzott addigra.
másnap jött válasz a panaszra hogy sajnálják és kivizsgálják és lesz következménye meg blabla. arra válaszként megírtam hogy persze bekúrta a második csomagot is...arra nem jött válasz.
-
LÁZ
Topikgazda
nohát...
némi szösszenet lego/dpd vonalon tanulság gyanánt...
designer várak, dpd átvevőpontra kérve, ami közben megszűnt
, ezt persze a dpd képtelen lekezelni, hogy ne is küldjék oda, akivel már nincsenek szerződésben...zseniálisnext level
többszöri jelzésemre(címváltoztatás), se történt semmi, h-k, sz-cs online panasztétel 3x (erről se kaptam még semmilyen visszajelzést, hogy egyáltalán rögzítették volna...)csütörtök lego, ők elindították a hivatalos claimet a cseh dpdvel pénteken, mára 'kivizsgálta' az itteni dpd, amiről ofkorsz szintén nincs dpd értesítés...
utolsó lego support telefon, hát, ezt a dpd nem fogja nekem, a már többször megadott címre küldeni, hanem ők ezt magyarosan visszaküldik a legonak. Továbbá a lego se tudja a visszakapott várakat újra kiküldeni, hanem van vhol náluk 2 másik, és azt fogják elküldeni, ha visszakapták az elsőket, ergo a kegy megadatott a lego részéről, mert normál esetben bszhatnám az egészet...
hagyok időt....
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Néha izzadság szagú az egész, mert elaprózzák az alkatrészeket, pl 1x6 csempe helyett kapsz 3db 1x2-est... (most mondtam valamit).
-
Neurotoxin
őstag
válasz
tocsek18
üzenetére
Az ötlet nem lenne rossz, de ritka bazári a megvalósítás és ráadásul méregdrága. Attól pedig egyenesen epét hányok, ahogy az apuka a tableten mutatja az instrukciót.
Viszont meglepő számomra, hogy a járműveken lévő kerekeket visszahozta gyártásba a LEGO. Vagy eddig is elérhető volt? Legutóbb is valaki linkelt egy motoros készletet, amiben felbukkant. Visszahozza a gyermekkori emlékeimet
@Throme #82034: Én (is) azt érzem az ilyen jellegű, ~2.000 elemszám körüli készleteknél, hogy csak azért mennek az utóbbi szám fölé, hogy el lehessen mondani, hogy "milyen, 'relatíve nagy' elemszámmal" dolgozik az adott készlet. Közben meg az érződik összerakás közben, hogy "erőltetve" van az építés....
-
manokaj
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
😂😂😂. Napfény nem fogja érni.
-
Melezor
csendes tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
én egyet berendeltem a gyerkőcnek, kollega ott lakik mellette, ma átveszi
köszi Kissj3232 a tippet, korábban szemeztem vele
-
LÁZ
Topikgazda
ezt az emagos vonalat ne kezdjük el plz
bittedanke -
Kissj3232
újonc
11ezer helyett 3ezerért elég jó ár
https://www.spar.hu/onlineshop/felfedezo-buvarhajo/p/530925002 -
ripla
addikt
"Érdekes LEGO Morzsák
29. részEgy kis statisztika a Karácsonyi Lidércnyomás szettről!
Tvuresmylife ötlete közel 2.000 db. elemből épült fel. Pletykák szerint a LEGO verziója ettől több elemet tartalmaz majd, ugyanis a végső készletet, 2.193 db. elemből építhetjük majd fel.
Ez nem lesz elaprózva!"
Kockamorzsa
Remélem tényleg nem nyúl nagyon bele a Lego, ez így tökéletes! -
sb
veterán
válasz
RapaNui1
üzenetére
Ez már pár hete így van, de ha belekattintotok az adott tételbe akkor kiírja, hogy nincs készleten.
Az összevisszának tűnő csoportosítás és duplikációk miatt én egy szokásos, sikeres IT fejlesztésnek látom csak a dolgot.
Ha már itt tartunk, hosszú hónapok után újra megjelent a 42160 Audi cserealkatrészek között az L motor. Ki is választható, korábban itt jelölve volt, ha nincs valami készleten.
Rányomtam:
0. Jött a visszajelzés azonnal a felületen, hogy nincs készleten.
1. Majd levél, hogy ellenőrzési osztályra továbbítják a dolgot, keresnek majd kérdésekkel.
2. Onnan valóban jött levél kérdésekkel, várják a válaszom.A kettő között viszont jött két egyértelmű levél:
- "The LEGO® bricks listed below were more popular than we expected. Unfortunately, they're no longer available, so we've had to cancel them from your order."
- És, hogy törölve lett a rendelés, ha újra rendelem akkor is törölve lesz.Egyrészt megint nem tudják az egyik osztályon mi folyik a másikon. Másrészt vicces látni, hogy no longer available. Egy gyártott alkatrész, gyártásban lévő készletben.
Egyébként a nincs készleten jelzésnél még azt írták jelzik, ha újra lesz. Persze ugyanez volt tavaly november környékén is és abból se lett semmi.
Nekem a hócipőm kezd tele lenne az ilyen jellegű supporttal. Nem is gondolom, hogy ennek ne lenne valami szabályozott előírása aminek ebben a formában nem lehet megfelelni. Elvi szinten zavar a vedd meg aranyáron és utána szarunk a támogatásba hozzáállás. -
RapaNui1
aktív tag
Érdekes, a Lego oldalán beszerezhető mind a 4 Micro Ninjago készlet, újra a 4 gyűjthető érme és a 4 toysrus lovaglós szett.
-
Vistaboy
veterán
válasz
balint82
üzenetére
Persze, nyilván én sem vettem volna meg ennyiért (ha jól emlékszem, 35K volt a Kockavilágnál, plusz posta), de amikor épp ott tartasz, hogy valami nagyon kell, és nem látod sehol olcsóbban, akkor állítom, hiába várnál, nem találnál jobbat. Én sem vettem meg azonnal, vártam, hátha lesz olcsóbban, de nem volt. Lehet, hogy azóta már van hébe-hóba jó áron, de sajnos én általában úgy szoktam járni, hogy amint megveszek valamit, egy héten belül tuti legalább 5K-val olcsóbban el tudnám hozni. De persze addig hiába várok, egyre csak drágább lesz...
Ez van, én is sajnáltam picit, látván, mennyi volt, mikor kijött, de nekem ez kellett, és akkor üzletben itt volt a legolcsóbb. Máshol még 50K körüli árak is voltak, pedig még raktáron sem volt a készlet.
-
HUN_Sector
őstag
Kockashopnál elmentek otthonról
Dreamzzz éjkirály 21000ft [link] -
umek
tag
Ma végül voltam az egyik érdi Intersparban, de eleve olyan magas árról indul a 40%, hogy alig ment alá az a 2-3 készlet, amit néztem, az ÁK legalacsonyabb árnak, illetve szerintem a kínálat is gagyi volt, plusz a célzott készlet eleve nem is volt, úgyhogy kihagytam a lehetőséget.
De valamennyit lehet fogni rajta nyilván, szóval akinek pont abból kell valami, ami van épp raktáron az adott helyen, még jó is lehet. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Nekem nem volt meg. Még írtam is a Dreamzzz találatodra, hogy itt néztem és semmi kezdezmény nincs. Ha tudom akkor lehet, hogy kuponnal lett volna vmi érdekes...
-
Dilikutya
félisten
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Szolnoki Intersparban nem sok érdekes van, csak egy SC Mustang-ot sikerült elhozni.
A piros emeletes buszt akartam még, csak először kupon nem volt nálam, aztán elvitték.
De kuponnal 15-re jön ki pl. a tűzoltó repülő. Ha lenne fiú a háznál, már hoznám is, átépíteni C130 támogató repülőnek.
-
umek
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Köszi, lehet ma járok az egyikben, megnezem, hátha lesz a gyerek által agyonsztárolt szettből.
-
Crus
addikt
Kalandoroknak, jóféle bankkártyás online fizetéssel, 10300 Vissza a jövőbe időgép - 52.928 Ft.
-
Lego megint nagyot megy, komolyan vicc azért néha, hogy mekkora suttyók. Tegnap nézem Jonas Kramm instáját /gombaházat jegyző srác/, és a storyban volt egy Hidejo Kojima felkérdezés. Mivel tetszett neki a game /Death Stranding/ 2020 magasságában megcsinálta a futár csávit legoból. Ezt most 1:1-ben bemutatta Kojima, de sehol nem volt Jonasról kredit. Jonas erre kérdezte fel, Kojima válaszolt is neki, és kiderült a lego-tól kapta a design-t, amit ugye Jonas rakott össze. Szerintem elég nagy gyászkeret, hogy a legotól vmelyik jóképességű ezt lelopja, majd odaadja/felhasználja a kitaláló megemlítése nélkül..
-
umek
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Hogyan működik ez pontosan? Köszi!
-
Crus
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Igen.
-
HUN_Sector
őstag
Ti tudtátok hogy újságos kuponnal már egy hete -40% van legokra az interspar üzletekben?
-
Vistaboy
veterán
Elkészültem a Hófehérke és a hét törpe házikója szettel. Ahogy sejtettem, kitartott egész nap, persze nem siettem és közben más dolgom is akadt, de azért amire elkészült, már jól benne jártunk a délutánban...

Az építési élmény nagyon jó volt, külön tetszett benne, hogy szép, színes elemekkel kellett dolgozni, nem csak 1-2 színnel. Persze, nyilván egy mese szolgált alapként, de akkor is jó kikapcsolódás volt összerakni. A figurák is szépek, jó sok van ebben a szettben, mindenféle maradék elemből készítettem nekik tartót, amíg készült a ház. Az épület belseje kellőképpen ki van dolgozva, a mérete is egész elfogadható, bár azért én nagyobbat reméltem ekkora elemszám esetén.

Nyilván a tető vitte el a jó részét a készletnek, szépen meg van csinálva, apró elemekkel kell borítani végig, tényleg pazar látvány, miután elkészül. Viszont szerintem a koporsós részt nyugodtan kihagyhatták volna belőle. Ok, része a mesének, de szerintem kissé morbid hatást kelt emellett a vidám, színes kavalkád mellett. Ezekből az elemekből inkább csinálhattak volna kicsivel szélesebb alapot a háznak, a kút sem lenne külön, a minifigurákat jobb lett volna úgy elhelyezni rajta.

Mindent összevetve, nekem tetszik, bár az árát egy kissé elszálltnak tartom. Nekem 70K-ért sikerült beszerezni, ami ugyan még úgy-ahogy elfogadható, annak fényében, hogy a LEGO oldalán 90K körül van, de azért lehetett volna picit olcsóbb. Vagy nagyobb. 2228 darabos a készlet, összerakva kisebb, mint ahogyan a képek és a borító alapján hinnénk, 90K-ért már moduláris épületeket kapni, amik ennél jóval nagyobbak.
Persze nyilván a licencdíjak alaposan megdobják, hiszen a Frédi és Béni szett is majd' 40K volt, és az még ennél is jóval kisebb, meg is lepődtem rendesen, milyen pici. Lassan már tényleg ott tartunk, hogy 100K alatt nem tudunk megvenni egyetlen normális szettet sem, ami úgy-ahogy néz is ki valahogy.
Most már csak a McLaren P1 1:8-as Technic szettre kell valahogy összekaparni a gesztenyét, és utána idén már tényleg elég volt. Az Orient Expressz egyelőre marad a dobozban, sikerült venni zacsikat, előbb szétbontom egyik szettet, hogy legyen hely hová tenni.
-
Neurotoxin
őstag
-
xcvbxcvb
aktív tag
Kecskét lerabolták 2400-ért.

-
HUN_Sector
őstag
Müller katalógusban szerepel:
Stitch 19990ft 07. 01 - 07. 07
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Futás, futópályák
- Asztalos klub
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- Szigorúan titkos dokumentumokkal a kezében távozott az Intel egyik mérnöke
- További aktív témák...
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új NEWTRAL Freedom-X-FF állítható irodai görgősszék gurulósszék
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- BMW gyári alufelni, téli gumival
- piaggio vespa et4 ( papírok nékül )
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A bugatti kb fele ennyiért kezdett anno, persze itt gondolom a forint gyengülése is közrejátszik.
Érdemes lesz még megvárni a reviewkat (de szép ez így leírva..), funkciók, benyomások stb stb. Köszi a képeket!
Szerintem ez most nekem is kimarad, pedig szeretem a G osztályt, volt egy távirányítós autóm gyermekkoromban....A dugattyúk nevetségesek lettek, az 1:16-os autókban vannak ilyen arányú dugattyúk. Ahogy jobban megnézem a hátsóját, teljesen komolyan gondolták, hogy matricázni kell a csillagot, ugye? De összességében legalább hasonlít az eredetire, szép munkát végzett a LEGO. A Land Rover-re még továbbra is folyatom a nyálamat, inkább azt szerezném be.

(Meg azt is keresztbe teszik be, úgy rémlik... mert úgy fér el. Na megnézem magamnak ezt a G-t, hogy is van benne soros 6-os, ill. mikkel szerelik.

...