Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy látom nem vágok bele a hajók összevadászásába. A kínaiak azokat is simán lemásolták, így meg ki a fene venné meg 40-50 ezerért a 3 árbócos hajót? A jó kis régi kastélyos-lovas készleteket is árulják már. Már az üvegbe tett hajó is kapható náluk 34$-ért.
-
tPedro_
őstag
Karacsonyra en is megleptem magam egy 70618 Destiny's Bounty szettel. Sosem raktam meg ossze ekkora legot, baromira elveztem. Nagyon tetszik a kesz modell is, megert minden forintot.

En is csak ajanlani tudom.Bejon a hajo tema is, kar, hogy a Silent Mary nem igazan tetszik.
-
balint82
senior tag
IKEA FABRIKÖR (méret itt) vitrin akcióban Soroksáron 24 900 HUF.
Hátha valaki épp tárolót keresi a gyűjteményének.
-
Djuree
félisten
válasz
unclefucka
üzenetére
meg eleve nem is lenne rá nagy kereslet, engem se érdekelne, nem játszok a destiny2-vel. de ha játszanék se venném meg legóból.
-
hulp01
senior tag
válasz
C4mp3r
üzenetére
Még azokat a kreálmányokat sem fogadják el, ami egyezik a Lego elveivel és népszerű is, vagy a végén annyit változtatnak rajta, hogy pont az eredeti lényege veszik el (lásd két hozzászólással feljebb, de a Caterham eleje sem az előnyére változott). Szerinted mennyi esélye van annak, hogy pont egy puskát fognak elfogadni?
-
Djuree
félisten
email jött a legótól ilyen címmel:
Want to see more NEXO KNIGHTS™ sets?
ehh...most erre tényleg válaszoljak.
ezekszerint még folytatják ezt a hulladék témát.
-
Novics
senior tag
Ma én is megnéztem kicsit jobban ezeket a képeket, és hát kb tönkrevágták az egészet. Ahogy nézem jóval kisebb lesz, így olcsóbb is - bár nem hiszem, hogy anyagárban olyan hú de nagy diferencia lenne -, viszont jó eséllyel én nem fogom megvenni, mert ez így a "De miért?..." kategória.

-
Ha bricklinken rámegyek egy boltra/eladóra, akkor ott ki lehet valahogy választani, hogy az én kívánságlistám alapján nézze meg milyen elemek vannak meg nála?
Ja bocs, vééégre megtaláltam! (akkor ez törölhető is akár) -
Szabip
csendes tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Igen bármilyen színű elemet de! Én a 6274 kék kabin 75 fokos oldalfalát fehérítettem (35% peroxiddal), ugyan a sárgulást megszüntette, de sajnos az elemeken a kék kifakult, így minden elem helyett kénytelen voltam újat rendelni. (egy-kettő napot áztak a napon)
Fehéreknél már ilyen nem volt, a szín miatt se, de anomália nagyon kevés esetben igen. Volt olyan elem 2x4-es aminek a felülete felhólyagosodott majd málni kezdett (régi elemeknél). 100 elemből 2 az arány.
Festett elemeket is fehérítettem nagy kalóz zászlókat, ezek jól sikerültek, egy esetet leszámítva a 6274 nagy kék zászlóját kikezdte egy helyen, miután kivettem és hozzáértem lejött a festék de csak egy ponton és csak addig ameddig megszáradt.
Van egy két elem ami érzetre ridegebb lesz...
Azért vigyázz vele, 35%-ba tedd, lehetőleg érje napsugárzás, egy nap alatt helyrehozta nekem.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Mármint nekem nem hiányzott az alkatrész, mert eleve benne sincs a végleges verzióban, ami nekem is van. (Az enyémben minden alkatrész megvolt.)
Inkább akkor úgy fogalmazok, hogy érződött, hogy kihagyták onnan, mert ordít, hogy kéne oda. De nem is 1x4-es, hanem egy 1x3-as csempe illik oda, szerintem.
A tetején sem értem, hogy miért 1x4-es lapok és miért nem 1x4-es csempék vannak.
A MOC -jait én is néztem, de inkább kitalálok valami sajátot.
-
bozig
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát ez zseniális

-
LÁZ
Topikgazda
kicsit jobb kép az évfordulós januári ajándék készletről

-
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
válasz
lord.lakli
üzenetére

-
lord.lakli
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
-
Sirandrish
legenda
Tudtok adni olyan oldalt ahol ha beírom az adott készlet rövidkódját, egyből kidobja hogy hány darabos ?
-
válasz
Throme
üzenetére
Amúgy a kérdésedre válaszolva bármilyen színű elemet fehéríthetsz, de a leglátványosabb javulás a világosabb, tehát a fehér és a régi szürke (old gray, light gray) elemeknél fog mutatkozni.
Én áztattam már be kék színűt is, az is szépen visszakapta az eredeti árnyalatát.
-
-
Throme
veterán
válasz
Fr0z3n
üzenetére
Ha vissza megyünk az időben, akkor is van elég horror mese. Piroska és a farkas, ahol a farkas megeszi (ok bekapja) a nagyit (horror), majd jön a vadász, felvágja (horror), kiveszi nagyit, köveket rak a helyére, visszavarja (állatkínzás) és asszem bedobja a tóba, vagy tudomisénmicsinálvele.
Vagy csak én emléxem rosszul és a sok korhatáros film miatt eltorzult az agyam?Amúgy szerintem is lehetnének ilyen figurák. Egy része mitológiai lény, mások gyerek/ifjúsági filmekből ismerősek. Itt is fel kell tüntetni a dobozon, hogy hány éves kortól, és kész...
"én vagyok Penge és levágom a fejed te köcsög"
ilyen tényleg létezik a játszótéren? -
Dareiosss
senior tag
Még annyit kérdeznék, hogy a hidrogén per-oxidba bármilyen színű elemet bele lehet rakni? Vagy csak fehéret és szürkét?
Festett elemeket is? Pl kalózzászló vagy váras pajzsok?
-
Fr0z3n
őstag
Azért a mai gyerekek eléggé mások mikor úgy szaladgál a játszótéren, hogy kergeti a másikat és közben kiabál, hogy én vagyok Penge és levágom a fejed te köcsög... Ott nem egy figura fogja a gyerek lelki világát tönkre tenni. De elég egy mesét megnézni, lőnek, robbantanak, verekednek, meghalnak. Fiús mesék, nem a barbi meg az én kicsi pónimra gondolok.
-
válasz
Fr0z3n
üzenetére
Khm... Azért én icipicit máshogy fogalmaznék! Tud ilyet a Lego is, de ha a Lego gyárt ilyet, például élient, akkor a Lego cég fizet jogdijjat H. R. Giger örökösének.
A kínaiak meg nem.

Kiegészítés:
A Lego cégnél még azt is figyelembe veszik, hogy árt-e a gyerek lelki- és jellemfejlődésének a játék? Ezért nem fog élient a kezébe kapni a kisgyerek.
Szóval az első megállapításomat kiegészítem annyival, hogy ha akarna, a Lego cég is tudna gyártani ilyet.

-
Throme
veterán
válasz
unclefucka
üzenetére
Nekem nem csak az az 1x4 lapos alkatrész hiányzott.
Az alkatrész hiány megadásánál már nem szerepelt a listában ez az 1x4-es alkatrész. Én azért megadtam, mint listán kívüli alkatrészt, rendes alkatrész számmal, hátha.....Én mint egyszerű júzer nem igazán örülök, hogy ilyen-olyan verziók keringnek a kereskedelemben, még ha elenyésző is a differencia....
Az is igaz, hogy a többi alkatrésznek (3) a hiánya kellemetlenebbül érintett...
Viszont jobban néz ki az autó azzal az 1x4-es elemmel, még ha szerelhetőségben jelenthet problémát...
Ugyanígy nem értem a tetőn lévő 2 1x4-es bütykös fedő elemeket. ODa inkább lapos illett volna... no mindegy.A többi modell nem igazán fogott meg ebből a szettből, viszont valaki megcsinálta a 31070-ből is a Ferrári F40-et

Még ez a megoldás is tetszik...

(#20055) LÁZ :
Nézegettem képeken, hát nem lesz olcsó, ha tippelnem kellene.. A hajót tényleg butították...Utolsó akkordként (átcsúszva az Újévre) az utolsó szettel is elkészültem.
Visszatekintve 2017-re elég gazdag volt számomra lego-ból
Matricázással ment el inkább az idő.
A csúcs az 1x1-es lapos kocka matricázása, 2 oldalon!!!!! -
DopeBob
addikt
Valaki help, valszeg én vagyok a béna. Rebrickablen régen lehetett úgy keresni MOC-ot, hogy az én alkatrészeimből miket tudok megépíteni, de ezt most nem találom. Hova dugták?

-
Brumi
senior tag
Az hogyan lehet, hogy a 10259-es winter trainstation retired státuszba került? Kizártnak tartom, hogy 3 hónapos készletet kivonjanak a forgalomból...
-
Freddy76
addikt
válasz
sodokan
üzenetére
Átpörgettem neten a Taj Mahal összerakásiját. Nos, ezt építse meg, akinek két anyja van
. Az okés, hogy összerakva pöpec, de nem egy élmény.Ugyanez volt a Tower Bridge is, a végeredmény lenyűgöző, de az építés helyenként monoton, és nagyon sok benne az ismétlés. De ez még annál is keményebb...
-
airm92
csendes tag
Boldog Újévet minden Topic lakónak és kedves családjának!
Új vagyok a Lego világában, vagyis kiszeretném próbálni,mennyi minden változott, a gyerekkorom óta.
Mit ajánlotok kezdésnek. Kitartásom, türelmem bőven van.
Maximum 15-20ezer az első Legora a keret.
Köszi előre is!
-
Janaboy
veterán
Sajna a shopon par szett ara felment

-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Most indulok érte és elhozom a kutyát meg a Samu S8-at is, biztos, ami biztos.

-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Sirandrish
üzenetére

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LudiDOK
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
De én mondtam a 19943-as hozzászólásomban.

Egyébként ha technicben gondolkodunk akkor 42054-es Claas traktort is nagy élmény összerakni.

-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nagyon jó cucc, én is ajánlom.

-
unclefucka
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Ez igen érdekes, amikor építettem a 31070-emet, akkor az egyik leginkább zavaró tényező pont ennek a 1x4-es (1x3) csempének a hiánya volt.
A képen lévő verzió amúgy nehezen megépíthető lenne.A másik, amin módosítottam, az a C modell. Egyszerűen nem tudtam megbarátkozni azzal a keskeny hátsó szárnnyal, úgyhogy kapott egy kis húst. A hátsó tengelyt is egy lyukkal előrébb tettem. Így sokkal jobban néz ki.

-
Janaboy
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Igen csak jo aron volt, szep szett

-
Fr0z3n
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Első körben a 42065-öt javaslom. Táv és a motorok jól jöhetnek később. Utána a 42069, mind elemszám mind ár/érték arányban jó. Idei felhozatalból pedig a kamion mindenképp ajánlott.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Fujj, nem kell ez neked
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
🤣😂
Mercedes Arocs. Vedd meg, beszarás!. 😂
Igen amúgy, vagy az egyik, vagy a másik modelt rakod össze. 😀 -
Sirandrish
legenda
Először is BUÉK mindenkinek!
Másodszor meg b*ssza meg a LEGO....
Kiraktuk az asszonnyal...
Rajongó lettem...ez nagyon nagy buli ....ezt senki se mondta

Januárban veszek is valamit még...valami olcsóbb Technic szet érdekelne...
Tudnátok ajánlani valamit?Szerk: Ezek a 2in1-es setek milyenek? Két cuccot lehet kirakni, vagy pedig vagy ez vagy az?
-
thesound
addikt
Boldogot mindenkinek.
Az ultimate Porschet rakom most LDD alapján, de nem mindig egyszerű.
Fél szemem a könyvön, másik az LDD-n zoomolva, forgatva, pakolgatva, a maradék fél meg az építendőn, miközben úgy folynak be az újjaim a liftarmok közé. Eddig élvezem
-
r.levente75
addikt
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
-
Teszla_
senior tag
Boldog új évet mindenkinek!
Én a 2018-at egy Tower Bridge-dzsel kezdem majd, ezt is karácsonyra kaptam, de fel kell magam készíteni a számozatlan zacskókra
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Ereshkigal
üzenetére
az esetek 95%-ában nem para, mivel szürke/barna elemek vannak benne jelen esetben, színes-teknik elemek is más árnyalatúak, szóval egyáltalán nem para
.ps. a 10030 nagyobb para volt, mert ott még a zacskók sem számozottak, és kb 98% a szürke, a váz elemeit is beleértve, az volt az igazi kihívás

@Freddy: bizbasz ucs-t a népnek

@mindenki
-
válasz
Throme
üzenetére
Nem egy blaszfémia, előfordult már többször is a világtörténelemben, hogy más lett a végleges készlet, mint a bétatesztelt. Elképzelhető, hogy a fotó a béta termékről készült és valahogy belekeveredett a végleges termék képei közé.
Olyat is láttam már, hogy szándékosan (nem a könnyebb építés, vagy logikusabb megvalósítás miatt) változtatnak meg valamit a béta és a végleges készlet közt, pld. alkatrészt, vagy színt, csak azért, hogy lebukjon az a bétatesztelő, aki arra vetemedik, hogy eladja a bétatesztelésre kiadott készletet. A spéci alkatrész alapján beazonosítható, ilyesmi.
Illetve előfordult már hiba összerakási útmutatóban is.
-
-
Throme
veterán
Valaki tudja mi a sztori a 31070 verziókkal kapcsolatban?
1x4-es kék lapos alkatrész különbség. Nem lepin

Ezt raktam össze (dobozon is ilyen, a manual kép is ilyen, alkatrész felsorolásban is benne van ), de az az 1x4-es lapos elem nem volt a dobozban (meg még 3 alkatrész, de azokat megrendeltem). (bocs nem lett olyan jó a kép)
Ez pedig a brickset-en, vagy a yt videókon. Nincs ott az a lapos 1x4-es.
thx!
-
-
Fr0z3n
őstag
Bújjék mindenkinek!
Örömmel látom nem csak nekem telik építéssel a szilveszter. Bár én halloween témában építek egy temetőt..
-
-
Throme
veterán
BÚÉK mindenkinek!
más ... -- o --
Engem is elért a hiányos szett szitu...

31071 szett nagyon klassz.
Élmény volt építeni (amit kicsit beárnyékolt a hiány), szerencsére be tudtam fejezni.Szemből, és hátulról nagyon vagány. Külön tetszik, hogy kis technic jelleget is belecsempésztek az ajtó nyitó mechanizmus révén.
A sport ülések szín összeállítása el lett találva.
Hajaz a Ferrrári F40 szettre.
A szélvédő meg is egyezik.Amit nem értek a dizájnban, hogy a tetőn, a két különböző színű, 1x4-es elemeket miért nem sima, bütyök nélküli elemmel oldották meg?!
Na, megyek is, és (s)írok a Lego-nak, hogy küldjék el a hiányzó elemeket...
-
LudiDOK
csendes tag
Boldog Új Évet kívánok a Fórum Stábjának és Lakóinak!!!!
Janaboy köszönöm és viszont kívánom!!
-
Janaboy
veterán
LEGO vásárlásban gazdag Boldog új évet kívánok!

Estére meg jo bulizast!
-
Teszla_
senior tag
Köszi srácok, a Temple of Airjitzu tetszik
méretben is passzol a hajóhoz?
Modularok se rosszak, régebben nézegettem őket, csak az alapterületüket találtam kicsinek, de lehet egyet meg kéne nézni és megváltozna a véleményem.
Simpson házzal és a bolttal van esetleg valakinek tapasztalata? Azok is egész részletesnek tűnnek. -
Dareiosss
senior tag
Srácok, hogy is kell kifehéríteni a besárgult fehér legot? Pár hete írtátok, de már nem emlékszek.
Valaki leírná nekem, és ha lehet az egész folyamatot
Ezer hála.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lubluelu P4 vezeték nélküli állóporszívó
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Alumínium terasz tervezés - építés
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- Gyerek kerékpár 12 Kék színű, tanulókerékkel, kosárral (2 4 éves korosztálynak)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)