- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardrada
újonc
Ember, 10 éve nincs sem Castle, sem Pirates téma. A LEGO nem tesz rossz lóra vele, mert nem is gyárt ilyet pár kereskedelmi forgalomba korlátozottan kerülő exluzív készletet leszámítva. Én legóztam, amikor még mentek ezek a témák, és nem voltak sikeresek sajnos. Az utolsó Castle és Pirates téma, a LOTR és a POTC közül egyik sem fogyott jól. Nem vitte a nép tömegével, pedig volt 2-3 ezer forintostól kezdve minden árszinten. Anno simán besétálhattál januárban egy Tesco-ba, és megvehetted a teljes első LOTR szériát karácsony utáni kiárusításon féláron, csak hogy egy példát mondjak. Azóta a Creator vonalba volt beszuszakolva 1 vár, 1 kalózhajó és 1 viking hajó, és ennyi.
A nagy klasszikus Castle és Pirates témák sajnos csak ennyit bírnak el, hogy a nosztalgikus felnőtteket megfejik évi 1 hiperdrága készlettel és évi 2-3 CMF figurával. De még ez sem diadalmenet. A törzsközönségük imádja ezeket a témákat, a legón felnőtt designereik jelentős része szintén. Ha üzletileg megérné, biztos lenne rendes téma ezekből. Még sincs 10+ éve. A mai gyerekek körében egyszerűen nem különösebben népszerűek sem a lovagos, sem a kalózos történetek semmilyen formátumban.
"Mondasz valamit... női kalóz, meg a barna, vagy éppen handycapes figek :-/"
Ezekben a klasszikus témákban az összes figura sárga. Női legó kalóz pedig már 35 éve is volt. Női lovag is jó régen. Ez még csak nem is egy történelmi filmsorozat, ahol tényleg van értelme az ilyen kritikáknak, hanem egy gyerekjáték, ami sohasem volt történelemhű. Ez tényleg zavarna bárkit is? A legtöbb esetben egy 100 forintos férfi fejjel meg lehet oldani a "problémát", vagy kidobhatod a kukába a női kalózt, ha annyira nem tudod elviselni. És nem DEI miatt vannak ezek ott, hanem mert a gyerekek fele lány. Nálunk pl. 1 fiú és 1 lány van, és ha előveszem a Castle legóimat, a lányomnak kifejezetten tetszik, hogy van pár női katona/lovag is. A Ninjago-t a fiú kezdte el először nézni, de mivel a 4 fiú nindzsa mellett ott volt Nya is (az elején gyakorlatilag ő volt az egyetlen lány karakter az egész sorozatban, aztán lett pár másik is), ezért a lánytesó is rákapott, és kért több Ninjago készletet is az utóbbi pár évben. Általánosságban azért van egyre többféle Lego figura, hogy minél többféle gyerek tudja beleélni magát a készletekkel való játékba, és így minél több legót tudjanak eladni. Színtiszta kapitalizmus, nem DEI.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Zotyipotyi #87095 üzenetére
Most nincs időm megnézni, de emlékeim szerint az emailben van a terms and conditions link alatt.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
sb
veterán
Szerintem nem látja a kupont, lévén az csak akkor volt elérhető.
És így visszanézve a kiküldött mailben sem írják meddig jó (ellentétben pl. konkrét vip reward készletről kapott maillel) A levél hivatkozik a linkelt általános feltételekre de abban sem találtam erre utalót.@Zotyipotyi
Elvileg 60 napig érvényes minden ilyen reward kupon. (Én pl többször váltottam már be régebbit is, de ez inkább kivétel lehet. )más:
Megjött a novemberi PaB rendelésem... érdekesség, hogy elvileg kifutó elemeket gyűjtögettem össze de jó részük most is elérhető. Egyet vettek ki a listából azzal, hogy megszűnt.
Dupla pontos időszak volt, szimplát írtak jóvá. (Van egy screenshotom a rendelésről a dupla pontokkal és egy fenyegető MEGKAPOD! felirattal. )
A gwp-ket azóta sem küldték ki amit azonnal ki szoktak. A rendelés maradéka a Fortnite busz, arra pedig még mindig várni kell.
Bár utóbbit írták, tudatában voltam, de azért nem egy flottul menő rendelés ez sem. -
edgR
őstag
válasz Zotyipotyi #87095 üzenetére
a kuponnál, amit használnál
-
Mauzes
addikt
válasz flashpointer #87093 üzenetére
Van nekem ilyenem, főleg Technic-re használom. Meg raktam én már össze 10256 Taj Mahal-t is ömlesztettből. De nem élvezem az ilyesmit.
Az egy kicsit más, amikor én magam szedem szét a készletet és szortírozva rakom el. Pl. most a 42078 Mack Anthem-et szedtem szét, hogy a B modell kukásautót megépítsem belőle. De amikor többezer darabot kell a nulláról, attól agyf*szt kapok.
Viszont az Assembly Square tartogatott egy másik meglepetést is, egy nem éppen megszokott csomagolási megoldás a Lego részéről a baletterem tükör elemének megóvása érdekében:
-
Mauzes
addikt
Az újabb szettek egyre felhasználóbarátabb és egyre több részre szedett csomagolása mellett már egészen elszoktam attól, hogy egy adott számozásban nagy mennyiségű elem legyen. Oké, a modulárisok mindig is kicsit nagyobb szegmensekre voltak bontva csomagolásban, de az Assembly Square egészen brutális adagot ömleszt az emberre egyszerre.
Tudom, régen nem is volt számozás, az igazi Legosnak nincs is rá szüksége, stb. De azért amikor 10(!) zacskóból kell elemeket kiöntenem és azokat kezelhető formában elhelyezni, hát arra még asztalom sincs a háztartásban, amit lefoglalhatok ennyi időre.[ Szerkesztve ]
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Zotyipotyi #87088 üzenetére
60 nap ha jól emlékszem. De oda van írva.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Petya25
őstag
Keleti blokk
Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Zotyipotyi
csendes tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy SAH-on meddig lehet felhasználni a Black Fridaykor pontokért vett olcsó kuponokat?
-
ripla
addikt
válasz HUN_Sector #87085 üzenetére
-
HUN_Sector
őstag
Szuper árak a kockaaruhaznal, pl dnd kastély 112, jabba hajója 170…
[link]
csak ma olcsóbbak -
ripla
addikt
"Megjelenés: Március 1.
75429: AT-AT Pilóta Sisak
Ár: 32.990 Ft.
Elemszám: 730 db."Kockamorzsa
Nekem is bejön, de majdnem 33 ezret kizárt hogy adjak érte. Egy huszast max.
-
sb
veterán
válasz balint82 #87071 üzenetére
Két weboldalon szántam rá annyi időt, hogy végigkattintsam a promo képeket, azt keresve mi van belül (ha van neki olyan) ill. hátul. Egyik sorozatban sem volt semmi róla. Ezek szerint nem véletlenül.
Kicsit nehezemre esik értelmezni a formátumot. Mini háznak nagy, normál háznak kicsi. Belül-hátul ezek szerint semmi tartalom, egy kis dioráma gyk, kifejezetten kis épülettel... viszont 1100db.
@flashpointer
Na igen. Ha veszel hármat akkor kijön belőle egy... újságos bódé méretű valami 100k-ért?@balint82
Kiállítós-mutatós-csökkentett méretű, el is fér. Önmagában nem is drága. Elemszámra is sok, de mégis kicsi. Fajlagosan és főleg sorozatra meg rohadt drágának tűnik nekem.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Hardrada #87060 üzenetére
Persze, hogy az, amikor egyrészt itt nincs rá fél nap, hogy esszét írjunk, másrészt a számokat nem nagyon látjuk. Részemről viszont tényleg megkértem egy rakás nem Legós ismerőst, hogy válasszanak a 2 készlet közül és 3:1 arányban könnyen nyert a cápa. (Erről hozok grafikont is, ha kell. Nem vicc.) Abszolút nem lepett meg. Na most, hogy hányan is vennék meg akiknek tetszett a Kula ház, az elkeserítő: 0. Mert 1-2 nőnemű ismerősöm anno kedvelte a franchise-t, de rég kinőtték, a fiatalabbat meg holt nem érdekli.
"A Botanicals elsőszámú célközönsége szerintem a felnőtt nők,"
Ebben tökéletesen egyetértünk. De ugyan ezek a nők nem vesznek Kula házat :-/
Igen, egy szakállas fószeré volt az alapötlet (nem mintha ehhez sok ész kellett volna, kb. egy egyenház egy random designer progiban), de Laura Perroné már a designeri "dicsőség" és legjobb tudomásom szerint ez úgy megy, hogy a naccsága' választ és átdolgoz. (Mondjuk elnézve, hogy milyenek voltak a források, meg milyenekké dolgozta át, hát izé... inkább vonuljon fel, az legalább meglátszik.)
A DEI alapvetése egyébként, hogy egy ffi az nulla, főleg egy fehér hetero, de azt hittem ezt tudod, eléggé régóta tolják mindenki arcában arrafelé. De úgy fest csúnyán bukó a sztori, mert ilyen milliárdos veszteségek vannak ilyen döntések miatt, lsd. film és játékipar, meg csúnya stock market mínuszok.
A Friends és a Botanical készlet célcsoportja egy szőrös hódról' is látszik, de ezé a félig-kiddie tákolmányé nem. Csak ennyi volt a mondókám lényege, meg persze az apropót se érti senki... ill. a DEI-n kívül nincs más apropó attól tartok.
"a régi Lego rajongók mennyire nincsenek képben azzal, hogy mi a népszerű a nagyközönség köreiben"
Tehát azt mondod a Lego rossz lóra tesz folyamatosan a castle, meg a pirates témával? Erősen a gyanúm, hogy itt más lehet a valóság...
Ami nyilván nagyot megy (mint kb. minden termék esetén) az az olcsóbb... jelen esetben a 10-30k körüli készletek, monsterek, speed champions meg Ninjago és SW cuccok. Vinné a nép tömegével a Castle, meg a Pirate témát is, ha nem lennénk vastagon felárazva.
"Castle, Pirates és Space szettek a DEI szettek"
Mondasz valamit... női kalóz, meg a barna, vagy éppen handycapes figek :-/
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
Crus
őstag
válasz apholyon #87053 üzenetére
Nekem is egyetlen ismerősöm nézi csak, de ő az animét... valami 1000 feletti résznél jár. Biztos jó lehet 1k rész bármiből.
#87054 Sordoran: Igen, ezen filóztam, hogy Ázsián kívül vajon mekkora lehet a számuk. Pár ezer ember "ismerek" én is, egyetlen egyről tudom, de az minden animét néz. Gondolom az élőszereplős sorozat, most jobb esélyeket biztosít a készletnek. De itt legalább van apropó, megértem.
#87055 Djuree: Miért DB készlet? Látom sokszor, hogy megy rá egy rakás szavazat, sosincs belőle semmi. Pedig ezt vinném.
#87056 okibots: Viccen kívül? Tényleg jó tud lenni valami 1000+ részen keresztül? Ha igen... hogy a fenébe? ^^
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
Llew
senior tag
Ha valaki vonatozik, vagy terepasztalozik ezt nézze meg (nem tudom beilleszteni ide).
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
koszi!
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
sb
veterán
válasz maross #87065 üzenetére
A másik topicban már volt 1-2 link róla. Azok alapján egész korrekt.
Pl. itt egy amin látszik a monolit hub+motorok és az irányítás. -
Egy ilyenben mifele motor van, hogy belefer ebbe az arba? Hasznalhato cucc ez?
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
LÁZ
Topikgazda
válasz flashpointer #87062 üzenetére
csak nehogy küldjek egy listát
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO FOR SZÉL
-
flashpointer
őstag
tudom hogy meg nehany embert erinthet: nalunk a kauflandban (BW) elindult a szokasos karacsonyi keszletek kiszorasa (polcok kb fele -50% es cimket kapott aka igy mar rendes arban van )
-
-
Hardrada
újonc
Leegyszerűsítő általánosítás, amit állítasz. Az idők változnak. Az én korosztályomban leginkább még csak a fiúk legóztak, közülük is inkább az ilyen okostojás beállítottságúak. De azóta a Lego éves eladásai megtöbbszöröződtek, mert nem csak a törzsközönségüknek gyártottak készleteket, hanem diverzifikáltak, hogy a lehető legtöbben beleakadjanak a hálójukba. Ebbe beletartozik az is, hogy sokkal egyszerűbben követhetővé tették a leírásokat, meg az is, hogy mindenféle témákkal kísérleteznek, amik az eredeti rajongókat nem érdeklik, vagy akár kifejezetten ellenszenvesek számukra.
A Friends indulása óta eltelt 10+ év, mára felnőtt egy generáció nő, aki gyerekkorában viszonylag nagy eséllyel játszott legóval. (A kicsit idősebbek pedig jó eséllyel vettek legót fiú- és lánygyerekeiknek is, jobb esetben le is ültek velük játszani vele.) A Botanicals elsőszámú célközönsége szerintem a felnőtt nők, és kifejezetten sikeres a téma. Akár csak 10-15 évvel ezelőtthöz képest is sokkal elfogadottabb lett a felnőttként legózás, és nem csak a férfiak körében szerintem.
Az, hogy egy készlet részben attól is lenne DEI, hogy egy nő tervezte, az elég meredek nekem. De amúgy még ez sem igaz így. Az eredeti győztes, akinek a tervét kiválasztották, ha jól látom, egy fehér szakállas hetero férfi, akinek felesége van. Pedig a hsz-eid alapján azt hittem, hogy egy fél lábú, lila hajú, színesbőrű transz nő, vagy valami ilyesmi. Az lenne a DEI, hogy a LEGO a saját designer alkalmazottai közül egy nőt tett meg head designer-nek erre a projektre, hogy kipofozza a győztes alkotást? Vagy az, hogy egyáltalán alkalmazni mernek egy nőt designerként?
Arra meg hogy mi ment helyette a kukába: a római/görög példád jól mutatja, hogy a régi Lego rajongók mennyire nincsenek képben azzal, hogy mi a népszerű a nagyközönség köreiben. Igen, a régi hardcore, Castle-t és Pirates-t gyűjtő Lego fanok odáig meg vissza lennének érte. Csak az a gond, hogy egyrészt ők már így is rengeteget költenek legóra, tehát az ókori készletek eladásai más témák eladásait kannibalizálnák főleg. Másrészt még a nagy klasszikus témák (Castle, Pirates, Space) sem elég népszerűek ahhoz a mai gyerekek körében, hogy fullos témát áldozzon rájuk a LEGO, ami rendes retail forgalomba kerülne, polchelyet foglalva hipermarketekben és normál játékboltokban. A LEGO ezt a szűk célközönséget simán megfeji a nosztalgia bait exluzív készletekkel, Bricklink programmal, PAB-os seregépítéssel. A Castle, Pirates, LOTR is csak évi 1-2 hiperdrága exluzív készlet formájában létezik, és az előbbi kettő ugyanazt a pár 30+ éves nosztalgikus frakciót reciklálja. Nem látom, hogy egy ókori téma hogy lenne sikeresebb mint ezek. CMF-ben a Castle figurák általában drágábbak mint az ókoriak. A Medieval Town Square visszavonulását is előrehozták most 2 évvel idén decemberre, mert nem fogy elég jól, gondolom. De már 10 éve is az utolsó normál Castle és Pirates témák simán elhasaltak. A görögök és rómaiak esetleg 1-1 Ideas szettet megérhetnének, de nincs bennük semmi perspektíva a Lego számára sajnos.
Amúgy a Galaxy Explorer, ami feljött egy kicsit lentebb, szintén nem volt egy sikertörténet. Pl. az amcsiknál folyamatos masszív leárazásban volt. A mai gyerekek nem választanák azt az SW készletek helyett, nekik semmit nem mond a klasszikus eleganciája. Szerintem unalmas számukra.
Még az is lehet, hogy a klasszikus Castle, Pirates és Space szettek a DEI szettek, amik bár anyagilag nem érik meg, de azért időnként kiadnak egyet-egyet, hogy befogják az eredeti Lego fanboy-ok száját.
-
LÁZ
Topikgazda
mondjuk abba a szerencsétlen 8 stud mélységbe pont elfért volna belülre is pár 2 asztal+székek, meg a sarokba egy kasszás pult 2-3 figurával (abból a falnyi elemből, amivel le lett fedve), még ha csak display a koncepció, akkor is.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO FOR SZÉL
-
Gubbba
tag
Ez volt már?
French Café
Valószínűleg sorozat lesz belőle. -
okibots
aktív tag
A kezdete óta nézem az animét, idén októberben már huszonhatodik éve fut, talán mondhatjuk, hogy töretlen sikerrel. A Netflixes adaptáció egész korrekt lett, az anime nézők is bőven elvoltak vele, sőt szerették is.
Elsőre rámodtam feleségemnek, hogy az összeset megveszem, ahogy hallottam, hogy már nem csak pelytka, hanem jönnek is a készletek. Persze, ez nem lesz ilyen egyszerű, mert kíváncsi vagyok rá, hogy néznek majd ki, de remélem, hogy jók lesznek.
[ Szerkesztve ]
Gamertag/PSN ID: DarkNightMareII "Chelsea FC Pride of London"
-
Sordoran
addikt
Pont ez a lényeg részben, hogy behúzza a lego vásárlásba azokat is akik a One Piece-t szeretik, de legózni nem szoktak. Én amúgy szeretem a sorozatot, szóval kíváncsian várom mit hoznak össze. Viszont nem úgy állok hozzá hogy bármilyen is lesz megveszem. Ha nem sikerül jól a hajó (inkább az érdekel engem), akkor kimarad.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
apholyon
aktív tag
Egyik jó barátom imádta az eredeti anime sorozatot. Én az Ő ajánlására néztem az élőszereplős sorit, nem mondom, hogy nagyon lenyűgözött, de nem volt rossz. Ráadásul kalózos téma, abból úgyis kevés van. Persze a jogdíjak miatt biztosan nem lesz ár/érték bajnok, de hátha a Super Mario sorsára jut és -75%-kal vár majd minket a Tescoban
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Crus
őstag
Ez különben olyan izé... miért titkosak ezek az adatok, hogy mittomén' Q1-ben ennyi ment el, Q3-ban meg annyi? (Vagy csak én nem találom. )
Mindenki tudja, hogy a Lego rommá keresi magát a műanyagon, jó lenne látni konkrétabb számokat is, mert igen, csak találgatunk.Nézd, tökre értem tényleg a POV-t, amit írtál, de csináljunk egy kísérletet otthon: Kommentár nélkül mutassuk meg 10 embernek a Jaws készletet és mutassuk meg 10-nek a Kula házat és tegyük fel nekik a kérdést, hogy melyik szerintük a jobb a saját szempontjaik szerint. Én megtettem: Az ismerőseim körében, akik NEM Legóznak, az elsöprő többség a cápára dobta a voksot, legnagyobb meglepetésemre nők is ^^
Nézd... a Galaxy Explorer egy 5 évesnek, aki semmit nem tud a Lego múltjáról is egy űrhajó, méghozzá menő és klafa.
Csak pont aszondom', hogy a BTS kilóg mondjuk a te értelmezési körödből, de ha megnézed a YT-on, hogy a Dynamite lassan 2 milliárd(!) megtekintésnél jár, akkor azért úgy már könnyű megérteni a Lego álláspontját, hogy miért toltak ki belőle JÓKOR, IDŐBEN egy készletet. A Kula ház esetében fel nem foghatom az apropót, hacsak az nem volt az apropó, hogy most adjuk meg a szót akkor a kolleginának is és bár bukó lesz a cucc, de mi büszkén elmondhatjuk magunkról, hogy a checklisten ez is ki lett pipálva.
A kollegina mentségére legyen mondva, hogy a nevéhez fűződik a Nightmare Before Christmas készlet is úgy tudom... de ha jól belegondolok ennek a készletnek az apropóját is nehéz megérteni, hiszen 31 éves műremek és se játék, se musical, se remake nem készült belőle tavaly.
-
Crus
őstag
Viccen kívül... van itt One Piece kedvelő? Erősen úgy érzem, hogy ez az ázsiai közönségnek szól, pont mint a BTS készlet.,
-
Crus
őstag
válasz Hardrada #87043 üzenetére
Kiaknázatlan potenciál, amivel semmire nem mennek. A nők zömét nem érdeklik a gyerekjátékok, a férfiak sajátossága, hogy 50 évesen is gyakran nagyra nőtt gyerekek. Nyilván vannak kivételek.
A Friends, a lány gyerkőcöknek készül, azok a szülők veszik, ahol lány gyermek van, hiszen Barbie pótló, sőt annál jobb, ötletesebb, kreatívabb.
Nem attól DEI, hogy kik a célcsoport (akik amúgy kb. letojják ezt a készletet is), hanem attól, hogy ki a tervező és milyen más projektek mentek a kukába ehelyett a rom helyett. Nézz utána... tippet is adok, pl. millió éve várja a köz a római/görög épületek sorát. A Colosseumon kívül (ami overkill) egy se rémlik. Helyette van Kula ház csillogó vámpírokkal. Pfff.
Nagy kár, hogy az igazat soha nem fogjuk megtudni, mert a számok nem lesznek publikusak.
-
ripla
addikt
"One Piece 2025
Pletyka!!!Közeledve a One Piece szettek hivatalos bemutatójához, egyre több pletyka kering a minifigurákról illetve az új, öntött elemekről!
A tegnapi kis teaser videóból kiderült, hogy Monkey D Luffy, nyújtott karokkal és egy új szalmakalap elemmel érkezik a készletekbe.
A teljes szalmakalapos legénységet megkapjuk.Buggy a Bohóc és Mihawk figurákat is pletykálnak. Nagy esély van rá, hogy a több mint háromezer darabból álló készlet, a Going Merry lesz, ami Luffy-nak és csapatának a kalózhajója."Kockamorzsa
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
"Első képen a március 1-én megjelenő AT-AT Pilóta Sisak! Biztató, hogy folytatódik ez a sorozat. A készlet ára $70 lesz."
Kockamorzsa
-
Throme
veterán
Nagyon rámozdultál erre a twilight szettre.
A Lego-t nem hiszem, hogy nagyon izgatná, ha nem lenne siker ez a szett. Olyan bevételeik vannak, hogy meg sem érzik, ha ez befuccsol. Alkatrészeket gyanítom máshol is fel tudják használni, akár futó, akár jövőbeni szettekhez.
Lehet ezzel egy kvótát teljesítenek és ehhez nagyobb érdekük fűződik, mint a szett sikeressége. -
RapaNui1
aktív tag
válasz Hardrada #87043 üzenetére
Mondjuk a párom a botanikai szetteket szereti, de pl a Titanikot is ő rakta össze. Az autókért nincs oda, de a Resszkessetek betörők ház vagy a modular buildingek tetszenek neki, de a Völgyzugolyért nem rajong, de pl az Alpesi ház, vagy a Winter village készletek bejönnek neki, ahogy az Architecture szettek is. Most pl a Trevi kút tetszik neki, de a Csillagos éjt is szereti. Viszont az Alkonyat filmeket utálja, bár a Szürke ötven árnyalata bejött neki.
Amit én nem értek ebben a készletben az csupán az ára, mert ahhoz képest nagyon gyenge, kevés és csúnya, inkább City vonalba illik és az árazásának is ott kéne lennie, ha meg már licenszelt Alkonyat készlet akart lenni, akkor jobban odatehették volna magukat a tervezők és a Lego is.
Szerintem is ez egy bukta készlet lesz itthon, mint a csocsó asztal, a fekete párduc fej, vagy még jópár darab, bár Amerikában talán nagyobb érte a kereslet és az érdeklődés mint nálunk.21338 60k, 21353 85k, 76328 40k
-
Hardrada
újonc
Igen, még mindig sokkal több férfi legózik mint nő. De az emberek fele továbbra is nő, úgyhogy a LEGO számára ez egy nagy kiaknázatlan potenciál. Több lányos legó témával csúnyán megbuktak, mégsem adták fel, aztán a Friends-szel beletenyereltek a tutiba. De pl. szerintem a Botanicals-szal is sok felnőtt nőt be tudtak húzni, aki korábban nem legózott. Ezzel a Twilight készlettel is a 30-as felnőtt nőkre lőnek. Nyilván a többségük kinőtt belőle. És akkor mi van? A 30-as férfiak többsége sem a SW prequel-eket vagy a POTC-ot nézi hetente újra például. És azok sem a filmművészet klasszikusai. Attól még bőven van közönségük. Ennek a Twilight készletnek is lehet. Ha meg nem, akkor így jártak, egy próbát megér. És elég biztosra mentek, megfelelő kedvezménnyel rá tudják sózni a szettet a meglévő vásárlókörre, ha mégsem jönne be a dolog.
Az Ideas témát tipikusan pont ilyen dolgokra használják. Továbbra sem látom ebben a DEI-t, hogy az egyik niche készletükkel urambocsánat 30-as nőkre lőnek.
-
sb
veterán
F1 SC rajongók figyelmébe egy kis matek:
Az egyik első review szerint 30+ matrica egy autó. Akkor 10 autó hány matrica lesz? -
sb
veterán
Nem sok újat tudok hozzátenni.
Abban megegyeztünk, hogy rétegigény. Abban már nem tudunk, hogy melyiknek mekkora az elérése. Jaws vs ez... én nem vállalkoznék rá, hogy megmondjam melyik népszerűbb. Az én szememben előbbinek is igen neccesen szűk elérése lehet.Kultfilm: Itt nem mérőszám a "kult" szó. Ennek is van kultúrája, máshol, másoknál. Ahogy a BTS-nek is meg a 5mp-es tiktok videóknak is. Komplett korosztályok meg nem is hallottak róla, több 100 millióan. Gyorsan változik a világ és bár szerintem sem említhető egy lapon a Cápa és ez (előbbi javára), azért ma már igencsak megfakult az is. Jóval régebbi is.
Ötlet: egy dimenzió a Legónál. Lehet, hogy pont a ház jellege viszi el, ahogy én is írtam, hogy megvenném háznak, olcsóbban. Ott van csubakka: téma 1000x jobb, megvalósítás/"egyediség 100x jobb. (Ez csak egy ház.) Felhasználhatóság: 0.0001x jobb. Mondjuk ha mocsár-moc-ot építesz jól jön a sok barna hullámos elem és ennyi. Kuka.
Tehát szólítsuk meg a réteg rétegének rétegén belül egy kis réteget? Pontosan erre írtam a Galaxy Explorert. Lego mint gyerek(játék)/Űrhajó/Inkább felnőttek/40-esek/űrmániásak/azon belül játékszerűt váró nosztalgikus valakik.
Rengeteg a rétegtermék, azon belül is van különbség, ezt én sem tartom erősnek de önmagában nagyon sok a kis rétegre épülő. Az, hogy ez ennyire kilógna a mezőnyből, nem látom.
Sorolhatnánk napestig szerintem a többféle dimenzióból kilógó szetteket amik szumma sem visznek el több embert és rétegenként meg főleg értelmezhetetlenebbek, mint ez házként. Közben pedig várhatjuk a Charlie és a csokigyárat, a köv. BTS valamit vagy bármit ami ugyanennyire messzire kilóg az értelmezési körünkből.szerk: Egyetlen gondolat maradt ki. Az szinte biztos, hogy mivel kevesebb a női legós, jóval nagyobb potenciál van a behúzásukban. Szinte tuti próbálják jobban nyomni mint a férfiakat. Egyáltalán nem biztos, hogy ugyanarra a vonatra akarnak felszállni még egyszer.
szerk2:
LEGO Ideas heads back to Stars Hollow with Gilmore Girls submission
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Kilóg, mert ha ott és akkor jelenik meg, abszolút megértem. A filmek ugyanis annak ellenére taroltak a kasszáknál, hogy a kritikusok okádtak tőle... Rotten 50% alatt, IMDB jelenleg 5.3/10. Csak eltelt 15 évecske...
Az Alkonyat 2024-ben és 25-ben sem számít már egy vonzó IP-nek. Az akkori tinilányok felnőttek és ez azzal is jár jobb esetben, hogy a szellemi képességeik növekednek és egy ilyen franchise-t a "gyerekként jóvót', felnőttként kínos" kategóriába tesznek.
Értem, hogyha egy tolószékes, transz, afro nő lennék, akkor nótaszóval megjelenhetne az én ötletem is, de erre üzleti vállalkozást nem alapoznék. Az van, hogy ez a Legónak egy reklám. Tudják, hogy bukó, de nem lehet őket azzal vádolni, hogy a DEI és egyéb felekezethez tartozó bármilyen ufók ne kapnának sanszot, kapnak. A gond az, hogy más, sokkal jobb ötletek rovására. Nyomhatják? Persze, hajrá, nyomják... csak ne legyen meglepi, ha ez így bukó. De a Legónak ez vastagon belefér, kb. betudják reklám költségnek.
A konform témából, kilóg egy csomó készlet, mert hát a Lego egyik lényege pontosan ez: kreativitás, ötletek. De! Már megbocsáss, de egészen pontosan lófax/10 ötlet van a csillámpóni vámpírok házában. Helyettem már korábban más leírta, hogy gyak, egy átskinezett Creator épület, kicsit kibővítve, meg a franchise karaktereit belelökve.
A Jaws készlet egy olyan film alapján készült, ami cult classic. A mai napig valahol nyolcas felett tanyázik, legendás és mindig akad valamilyen szellemi IP, ami merít belőle. Nem mellesleg maga a készlet még a film ismeretében is vastagon jó és megállja a helyét.
Értem mit mondasz, csak elegánsan kihagyod a képletből azt, hogy a Legózást még mindig sokkal több ffi űzi, mint nő... főleg igaz ez a *középkorúakra*, akiknek legalább valami fogalma van arról, hogy mi az a Tvájlájt. Na most ez eleve egy kis réteg, ezen belül van egy még kisebb réteg a *női legósok* és ezen belül van egy még kisebb réteg a *Tvájlátosok*. (Ffi tvájlátosról még nem hallottam, biztos olyan is van. Már igazi ffi-re gondolok nyilván és nem Optimus Prime-ra.)
Tehát szólítsuk meg a réteg rétegének egy kis rétegét egy olyan filmmel, ami rég senkit nem érdekel már. Okaaaay.
Ehhez képest a Csuvicsula SW, ami folyamatosan a köztudatban van, csak hát szegény bűnrondán lett túlárazva, nem csoda a kétes sikere...
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Rengeteg rétegtermék van a Legoban, százával amihez semmi közöm/közünk. Másoknak meg van, akár kisebb célcsoportnak is. Erre (is) lőnek, nem értem miért lóg ez ki a többi, teljesen oldschool Lego vonaltól iszonyúan messze lévő más témák közül.
De ezt még gondolhatod is így, nyilván a Lego is mért, számolt, mást mint te... de ők sem tévedhetetlenek, az is lehet, hogy ennek sincs semmilyen bázisa. Belefutnak tök más alapon is fiaskóba, lásd Chewbacca, papíron adott a széles siker, mégsem az.
De amiért hsz-be kezdtem az ezen felül a fenti gondolatmenet, hogy DEI meg woke. Ide hogy jutottunk el úgy 1db készlettel, hogy mellette:
1. van mondjuk 2-3000 féle tök más...
2. és abból rengeteg olyan ami hasonlóan kilóg a konform témákból.Akkor most a 2. pont szerint ebben semmi különleges nincs. Van még más hasonló rétegtermék száz féle, ahogy Hardrada is írja. Vagy ha azok mégsem lógnak annyira ki mint ez, amiben összpontosul a normalitáserőszak és sokkal, de sokkal rosszabb mint bármi más... akkor meg milyen DEI/woke erőszak ez itt 1:3000 arányban?
Erre a síkra elvinni, hogy itt "nyomnak" valamit a széllel szemben, úgy, hogy 1db készlet vs 3000-ről beszélünk, kicsit ki van fordítva szvsz.szerk: Hogy mi lóg ki a közízlésből és mennyire arra szerintem is rengeteg a példa csak tök egyediek. Van itt Cápa Ideas készlet, nekem semmit nem ad, észre sem veszem. Van aki pedig csillogó tekintettel nézi... nyilván igencsak kor/rétegtermék. De bármelyik nosztalgiaszett, és a 18+ jó része az, csatlakozom a fenti gondolathoz. Generációk pislognak úgy, hogy azt sem tudják mi az. És játékként a gyerekek is átnéznek rajta akik vélhetően most is a Lego vásárlások többségét adják. Galaxy Explorer? Még Legón belül is rétegtermék, nemhogy a vásárlókon, a felnőtteken és azon belül is a 40-es korosztályon belül.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Hardrada #87037 üzenetére
Nyilván csak "reményt" írtam le, de ha a 3rd party eladóknál is ott fog állni és a kutyának nem kell, kénytelenek lesznek komolyan leakciózni. Mondjuk ja, az alapára röhej azzal a 90k-val így talán kuponokkal majd 40-nél lehet a legalja bontatlanul, így valóban nem mehet be 40k alá, de meglátjuk. Amúgy Art Pókit vettem ~40k-ért nem olyan rég, aztán az is cirka 82 ezres készlet.
Nem, nem a 10+ éve létező franchise itt a lényeg, hanem, hogy olyanok ötletei is teret kaphatnak, melyeknél jobbakat lőtt le a Lego (csak ott átlag ffi volt a tervező), de ő teret kapott, mert a DEI-t tolni kell(ett). Lesz ez még így se... go woke, go broke. De ez már nagyon off lenne ide, nem részletezem.
De kit húznak be ezzel új visszatérő vásárlót? Ezt normál áron a legelborultabb Tvájlájt fanaticok veszik majd, akiknek szinte mindegyike nő, vagy másként -khmmm- gondolkodó "ffi". Mivel ez a franchise már rég volt, így akik akkor tinilányként rajongtak érte, gyanítom ma már más emberek, nem érdekli őket a téma. Ha az a cél, hogy ezzel anyukákat húzzanak be, az nagyon elenyésző lesz. Ennek az egésznek a valódi célcsoportja nem releváns.
Nem úgy a másik példád esetében: A BTS-t sokan totál nem értik. A BTS-ért ugyanis hetero férfiak milliói is rajonganak. Nyilván az EU piacon drámaian kevesebben, de az Ázsiain ez is másképp van. A készlet ráadásul akkor jött ki, amikor a BTS ilyen milliárdos nézettségeket generált, meg Petfő rádióban is az szólt... kpop, Koreából. Ez nem kis szó. Nem mellesleg a készlet induló ára sem volt magas.
(Mondjuk én pont nem csípem a BTS-t, inkább Dreamcatcher, vagy ha férfiak akkor Ateez és Stray Kids, de ez legyen az én gondom, hogy ezekből soha nem lesz Lego.)Igen, az egyetlen esélye ennek a készletnek azok, akik az épületet látják benne, csak az a baj, hogy megnézed a Creator "konkurenst" házon belül és bajosan tudod megindokolni, hogy ezért miért fizess ki ennyit. Na most amikor 40k-ért adja majd a S@H (jó, legyen 45), akkor abból nem hiszem, hogy majd azt a konzekvenciát vonják le, hogy "ejj de jó ötlet volt kiadni ezt a tinilányoknak való izét, miközben azok a tinilányok, már kb. anyukák.
-
Hardrada
újonc
Én az utóbbi évben nem láttam hasonló méretű készletet 50%-nál nagyobb akcióban. A max. az Auchanban 85k-ról 45k-ra leértékelt Chewbacca és Captain America pajzs volt talán.
Engem meglep, hogy egy 10+ éve halott franchise-zal kapcsolatban is a kultúrharcra asszociálsz. Az Ideas tele van régi IP-kre épülő ötletekkel, és a LEGO rendszeresen be is választ közülük. Régi, filléresen licenszelhető IP, beépített milliós rajongótábor. Ha beletenyerelnek valamibe, remek, ha nem, mennek tovább a következőre. És ha maga a készlet bukó is, összességében megérheti nekik a gyártása, ha behúznak vele x ezer új visszatérő vásárlót. Amúgy a felnőtteknek készülő nagy szettek többsége hasonló nosztalgia bait, ez a készlet csak a Twilight-tal szembeni gyűlölet miatt kapja ennyire a savat. Pedig sokkal inkább megállja a helyét önmagában is mint pl. a BTS készlet, vagy a különböző amcsi sorozatok alapján készült stúdióbelsőket modellező Ideas szettek. Ha ez egyszer 40%-os kiárusításra kerül az S@H-n, szerintem nem fog hónapokig tartani, míg elfogy, de talán még egy napig sem.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Hardrada #87033 üzenetére
Alza, Emag és tsai-nál... s@h-on biztosan nem.
Úgy jön ide, hogy a nők mániája a nyálasképű csóka miatt a Tvájlájt... és minő véletlen nő a tervezője is. Woman powa, amivel nem lenne sok gond, ha nem lenne ebben az esetben bukó.
-
Zotyipotyi
csendes tag
75192 Millenium Falcon 231190 Ft az Euronicsnál.
Meg még van 1-2 más Lego is jó áron.[ Szerkesztve ]
-
-
Hardrada
újonc
És mégis hol fog 40k alá befigyelni? S@H-n nem nagyon láttam 40% fölötti kedvezményt mostanában. Ha nem sikeres, max kiszórják a szokásos 30-40%-os akcióval. Annyiért simán lesz rá vevő, mert akár egyben is betehető városba, és parts pack-nek is jó. Ennél sokkal értelmetlenebb készleteket is adtak már ki bőven.
Amúgy az ilyen egyszeri IP-s cuccokkal szerintem a LEGO célja újabb vásárlók bevonzása. Elsősorban nem AFOL-oknak készülnek. Simán belefér, hogy bukó lesz a készlet, ha cserébe berántanak újabb x ezer embert a hobbiba.
A DEI meg aztán végképp nem értem, hogy jön ide.
---
@yahagyma: Az állatos Creator 3 in 1 készletek kifejezetten népszerűek, a 31154-esről pedig aztán tényleg csak nagyon pozitív véleményeket lehetett mindenfelé olvasni a neten. Eléggé meglepett, hogy pont ezt emelted ki, mint az utóbbi idők egyik nagyon béna készletét. Nekem mindenesetre nagyon tetszik, és szerintem mindhárom állat főmodell szintű.
---
Más: allegro megint küldött 4000 Ft-os kupont.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz yahagyma #87031 üzenetére
Miért szánná bárki is gyerekeknek? 18+-os készlet.
Csaj tervezte egyébként és tolta végig, csajoknak is szól, orbitális bukó* lesz. Eztán talán majd a Lego is átgondolja, hogy a DEI jegyében érdemes-e ilyesmiken bukót realizálni...
*Ami nekünk jó, mert 40k alá is szerintem be fog figyelni és akkor ez egy pofás házikó, ami passzolhat pár buildbe.
[ Szerkesztve ]
-
yahagyma
tag
Tudom, mótvá , olvastam itt fórumon, de nem bírom magamban tartani a véleményem
Ez a Twilight-os city ház készlet akkora szakadék egy mocsok elba..... készlet lett , elképesztő, nem is értem ép ésszel, hogy engedték kiadni...EZ NEM GYEREKNEK VALÓ SZETT! Felnőttnek való! ráadásul 90 ezer Ft [link]Keresgettem emlékeimben és neten, utóbbi időben volt több elcseszettül kinéző és béna készlet is, tudom a szépség relatív, de ezeknél igazán "büntet" a látványvilág
terpeszróka guggolóka [link]
tervezés közben valakik be voltak "pippantva" rendesen [link]
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
HUN_Sector
őstag
-
yahagyma
tag
válasz HUN_Sector #87027 üzenetére
Köszi szépen!
Vásárolt már valaki amúgy innen?
Megbízható a bolt nem készleten lévő szett esetén is?
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
HUN_Sector
őstag
fortnite battle bus: FehérvárSzerszám: 31550ft
[link] -
ripla
addikt
Hivatalos!
Jönnek a Lego One Piece készletek!
Eddig ennyit tudni róla.75636: ?
Ár: $30
Elemszám: 301 db.75637: ?
Ár: $50
Elemszám: 573 db.75638: ?
Ár: $80
Elemszám: 927 db.75639: ?
Ár: $100
Elemszám: 1.376 db.75640: ?
18+
Ár: ?
Elemszám: 3.402 db.Kockamorzsa
-
hami85
tag
Ez nem úgy volt hogy kifutott?
-
LÁZ
Topikgazda
nohát, megkaptam a hálás melót, friends 41744 kerestetik megmenteni a világotapusztulástól nomeg a szülinaptól, tegnapra
kockán rendelhető, de sztem abból nem lenne másnapi vidéki kiszállitás,
-
LÁZ
Topikgazda
best deal evör
-
-
LudiDOK
csendes tag
Ace Ventura volt a futár??
-
sb
veterán
válasz Mauzes #87013 üzenetére
Ebben a tartományban már a doboz optikai tuningjának sincs értelme, mint a kisebb szetteknél. Kifejezetten kompakt dobozoknak néznek ki az 4-7k-s szettek ahhoz képest, hogy 1-2k-s szettekhez mekkora dobozokat adnak.Meg mostanában szerencsére mind a nagyobb, mind a kisebb méreteknél vannak jobban megpakolt, kisebb méretű dobozok is szerintem a korábbiakhoz képest is.
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #87011 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom. Nem tudom hogy keletkezett, de ilyen szinten összepréselve, több kiló elemmel kétségeim vannak, hogy meg lehet úszni sérülés nélkül.
Mondjuk nekem az is furcsa, hogy ekkora maradék helyen elfér az egész cucc. Nincsenek (bár változó) nagyon megpakolva a dobozok, de ez itt elég necces mennyiségre. -
HUN_Sector
őstag
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy ami így gyűrődik össze (keresztirányú terhelés, mint ha leteszed a falhoz és kocsival véeltlenül nekitolatsz) milyen mértékű sérülést hagy az elemekben. Ez a doboz nehéz és meg van pakolva, ergo ezer százalék hogy rengeteg elem sérült benne.
-
Crus
őstag
válasz balint82 #87005 üzenetére
Meanwhile még a S@H ár is alacsonyabb. Vajon milyen szer hatása alatt lehet.
Viccen kívül: Most ennek így mennyi lehet a reális ára? Mert ha azt nézzük, akkor ez egy bontatlan készlet. Másodpiacon a bontatlan perfektek 160k-ért mennek, ergo ez így 130k alsó hangon, de inkább 140k.
-
balint82
senior tag
Napi kisszínes fb-ról:
Google Pixel 4a
-
Gubu0101
veterán
válasz HUN_Sector #87003 üzenetére
Nekem is erkezik csutortokon ugyan ez csak a combo Anno viper volt csak ido hiany miatt eladtam Es igen a tinkercad az jo,en is azt hasznalom(tobbnyire).
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
HUN_Sector
őstag
válasz Gubu0101 #87002 üzenetére
Szintén.
Kezdésnek egy ender 3-mal indítottam, el is ment a kedvem. Aztán megtaláltam a tinkercad netes alkalmazást,, ehhez újra vettem egy nyomtatót az előző eladása után, ez volt a mini gembird gemma, aztán hamar követte egy bambu lab a1 mini. Csak úgy zabálom a műanyag filamentet, mint egy lego gyár
[kép][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2