Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssgk
aktív tag
válasz
Lana102
üzenetére
Pontos infó nincs róla szerintem de úgy tűnik, hogy minden hónapba ad mindenkinek aki regisztrált és volt korábbi tranzakciója. Fiókhoz kötött a kupon.
#91607 nyul105
Nekem nem adtak duplát gombafalura. De ez se egységes. Volt kör ahol pl nekem dupla pont jött míg többen mérgelődtek itt, hogy nekik nem vagy fordítva. Nem lepne meg ha nem automatizált dolog lenne, hanem visszaigazolásnál lenne megszabva (manuálisan) és attól függ épp ki intézi. -
sb
veterán
válasz
Lana102
üzenetére
Micsoda jó hír... de köszi, hogy beírtad. Jó tudni és sehol nem láttam erre vonatkozó híreket sem eddig.
Az külön érdekes, hogy kifutó készleteket is emelnek amik vélhetően akcióban is lesznek majd nemsokára.BDP:
BrickLink schafft BDP-Fortschrittsbalken ab: Die aktuellen Regeln zur geänderten Limitierung
Változik a limit, megmarad az előző körből a 30k feletti limit kiegészítés. Viszont lekerül a progress bar, így nem lehet majd látni, hogy hol tart a szett, mikor fut ki.Ill. 7 napig tart majd az előrendelés... emlékeim szerint ez sokkal hosszabb volt. Sok értelme nem volt, de legalább mindig belelógott egy dupla pontos időszakba. Mernék rá pénzt tenni, hogy itt ezt az apróságot is gálánsan elveszik.
Bár ezt már írtam korábban is de érzésre itt is kicsit feljebb kúsztak az árak. 30-40Ft/db sáv aljáról inkább a tetejébe. A 2500db körüliek már 97k-ért jönnek, 3000db alja 115-120k.
Nekem ez a kör kimarad. Egyébként sincs hely, árban se szimpik, lenne más ami jobban kéne, de lehet hogy az előző kettő miatt (+áremelés) azok is kimaradnak és lesz egy kis kényszerszünet.
Ettől függetlenül szokásosan a ház tetszik, a "vár" is, de ár/méretben sem látom megérősnek. A bánya is jó, western témába szuper de az nálam nem fut. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Lana102
üzenetére
Igen. Maximális elégedettség, kiváló, gondos csomagolás, mindig gyors és pontos, nyomon követhető postázás. Nem mindenki csaló aki a jófogáson hirdet, konkrétan ő biztosan nem, bátran ajánlhatom bárkinek én még egyszer sem csalódtam benne, eddig minden csomagom bubi fóliába csavarva, kibélelve, kartonba csomagolva, hibátlanul érkezett meg. És igen valóban Lana102 fórumtársunk a DoTabricks, Hídvéginé Haklik Éva vagy ismerhetitek Dr Bordás Hidvégi Vivienként is.

Én ezt a Vintedet annyira sem tartom mint az Emagot.
-
Hardrada
újonc
válasz
Lana102
üzenetére
Én úgy tudom, hogy 10.000 EUR / év / ország a limit. Tehát pl. német áfát akkor kell felszámítani, ha 10.000 EUR-nyi dolgot eladtál konkrétan Németországba. Plusz ez az áfakörös vállalkozásokra vonatkozik. Tehát ez a limit, ami fölött magyar áfa helyett a célország áfáját kell felszámítani. Abban most hirtelen nem vagyok biztos, hogy ez hogyan viszonyul a nem áfakörös vállalkozások szabályaihoz.
@HUN_Sector: a magyar S@H-n pedig már nincs Record Player, ha jól látom.
-
zsuha
aktív tag
válasz
Lana102
üzenetére
Ha megvan a kódod, akkor neked már foglalva van a szett, 60 napig tudod rendelni.
Amúgy olyan bénák ezek a jutalom szettek, szerintem mindegyik gagyi, amit az utóbbi 1-2 évben láttam.
Kivéve talán a world of wonders miniscalet, de már azt is mindenhol kapni másodkézből. Meg azt a régi varázslós erdős szettet.Már annyi lego szett van és mindenféle "ritkaság", hogy napjainkban már semmilyen szett sem számít ritkaságnak, pótolhatatlannak, vagy hasonló.
Lego már lassan mindenből csinál 3 méretet (mini, normál, giga szett) meg azokat is kiadja kétszer.
Helye otthon már mindenkinek elfogyott 4 éve. El se tudom képzelni, hogy még kik nagybevásárolnak legobol
Persze nagyon jó szettek vannak, én is veszek ezt-azt, csak már teljesen más az érzés mint régen, meg már semmiért nem tudnék megőrülni, főleg nem egy insider pontos bármi vacakért

Így a több tucat modular building, meg winter szett, meg speed champions, meg ezredik ideas után, már lassan meg se nézem az új szetteket ezekből (se)

-
apholyon
aktív tag
válasz
Lana102
üzenetére
Ezeken mindig megakad a szemem... Nem offolnám szét a topicot, de 3 gyors gondolat:
1. Aki "kiviszi a hasznot", az is adózik ám állam bácsinak...
2. Ha a multik kivonulnának az országból, akkor instant államcsőd lenne.
3. Nem kell gazdasági diploma ahhoz, hogy az ember ne legyen saját maga ellensége: a biztos források közül azt fogja megvenni az egyszerű ember, amelyik olcsóbb, pont. -
Dilikutya
félisten
válasz
Lana102
üzenetére
Az ÁK ár alatt értékesítő magánszeméllyel nincs bajom, ha nem üzletszerű, akkor pláne, hisz olcsóbban adja. Én azokat nem szeretem, akik, bár se vállalkozásuk, számlát se adnak, de azért bolti áron adnák, sőt még boltiból se mindig a legolcsóbb.
Adózással nem vagyok maradéktalanul tisztában, de viszonteladó is fizet az értékesítés, haszon után adót, mégha nem is a teljes ÁFA összegét. Na, a számla nélküli nepper ezt biztos nem fizeti be. Innentől ő túl van árazva, aztán még be is teszi a bolti ár alatti csoportokba.Ezt a haszon kivitelt sose értettem. Van egy külföldi tulajdonú cég, az nem azért terjeszkedik külföldre, hogy otthagyja a pénzt. Befizeti az államnak járó adókat, járulékokat, amit kell, a nettó haszon az övé, majd eldönti, mihez kezd vele. A magyar cégek sem hagyják külföldön a hasznot, kivéve, amit közvetlenül a kinti érdekeltségekre költenek.
-
Crus
addikt
válasz
Lana102
üzenetére
Nem nagyon vagy benne úgy látom a valódi kereskedelemben. (Nem, nem a Lego nepperkedésre gondolok.) Az Alza, Emag és tsai irgalmatlan kis árréssel dolgoznak, így nem véletlen, hogy a mennyiségre mennek rá. Szó szerint gyakran 1-2% haszonkulcs van a termékeiken, néha ennyi se, vagy árukapcsolás & akció miatt mínuszos, amit behoznak máson meg persze a mennyiségen. Pl. egy átlagos kisker a gyártótól kap mondjuk 10% kedvezményt, egy Emag kalibernél ez 20% is lehet, hiszen több ezer, vagy 10k u.o. terméket vesz meg a gyártótól.
Ellenben az ÁFA-t befizetik az államkasszába, így valóban visznek ki profitot, de tömik is az államkasszát. Nem ez a baj velük. A baj velük a hazai kiskerek totális megölése. Mert ezen kiskerek képtelenek akkora kedvezmények kiharcolására, mint egy Alza kaliberű cég, így árban nem tudnak versenyezni.
"Az eladók többsége Áfás számla nélkül szerzi be a szetteket"
Ezt úgy tudná megtenni, ha lopja. Amire te gondolsz, hogy pl. a Nyíregyi nepper, ott dolgozóként vásárol, ott is megvan fizetve az ÁFA, csak éppen mivel közvetlenül a gyártól vásárolhat, így a gyár haszonkulcsa minimális, ezért tudja aztán olcsóbban adni a Rosszfogáson. Te sem gondolhatod komolyan, hogy sok milliós pénzmozgás és termék értékesítés után, egy Lego kaliberű gyáron belül az ÁFA nincs rendezve.
"Akkor melyiktől érdemes vásárolni? "
A neppertől feltétlenül nem. Az, hogy felvásárolják az akciós készleteket, majd magánszemélyként (vagy e.v.-ként) azt haszonnal értékesítik, az különösen egy -alapvetően - gyerekjátéknál gáz. Amikor xy családnak nem jut a 8 ezres Micimackóból, miközben a neppernél ott van 10 db., az semmilyen erkölcsi rendszerben nincs rendben.
A mai napig nem tudtam venni jóáras DeLoreant szigorúan a gyerekkel összerakásra, mert mire léptem volna (legutóbb Euronics) már lerabolták, majd már aznap ment fel a Szarfogásra meg a FB marketre 10-15k-s haszonnal.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Lana102
üzenetére
Amíg sokan úgy vannak vele, hogy te mint eladó add fele annyiért a terméket mint az árukereső legolcsóbbja és lehetőleg ingyen is szállítsd, utánvétellel természetesen, no meg ha valami apróságot vesz mellé, akkor engedj mindkettő árából, addig lesz továbbra is csalás, mert meglesz a piaca.
-
Mauzes
addikt
válasz
Lana102
üzenetére
De pl ha csak Paypal-t enged a BL, akkor hogyan tudom kikerülni? Oké, elvileg meg tudnám mondani a vevőnek, hogy utalhat is. De utána hogyna tudom a BL-en beállítani, hogy megtörtént az adásvétel, kiállítanám a számlát, miközben nem is történt Paypal fizetés? Paypal fiókkal össze van kötve a rendszer.
-
sb
veterán
válasz
Lana102
üzenetére
Már többször láttam de így is sokkoló.
Creator vár is +25%. Tree House, ami engem még érdekelt: a Hotel, Lámpások városa, City Garden. +17-20%.
A Home Alone és Kovácsot már kihúztam a listáról.De durva az Assembly Square és igazából minden nagy és eleve rohadt drága szett áremelése.
Haunted House 300EUR? Az most 120k+
De tényleg bármelyiket mondhatnám...
vagy "közepesekből" a modulárisok vagy a Discovery, és ami gyűjtői fókuszban van: Delorean, Landspeeder, Tumbler, Mustang, 911, BMW, Ecto-1. Utóbbi kettő laza 100k így.Persze kérdés az akciók mértéke, de felszorozva brutális árak jönnek ki.
És ami még feltűnt, hogy itthon is van ami elkezdett szépen kúszni felfelé.
Vár, Kalózhajó már nem nagyon van 34-35k alatt. Az is pár helyen... -
balint82
senior tag
-
-
edgR
őstag
-
Mauzes
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3666 100% Akkumulátor
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

. Miért nem lehet ide kiirni amugy ha valakinek van 1-2 dolog eladó? Ne kövezzen senki meg, de ha mégis kiméletesen
LÁZ