Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Hát Lego elemet valóban nem. Az szabálytalan építés. De a doboz papírját?!? Azt tiltja valami?

-
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Hááát, volt olyan ismerősöm, aki úgy csinált csuklós villamost, hogy egy Lego DOBOZ oldalából vágott ki csíkokat és azt hajtogatta meg harmónikaszerűen a csukló gumipántjainak. Szó szerint én is azt a kérdést tettem fel neki, hogy ez most Lego? Mire ő azt válaszolta, hogy naná, hogy Lego, hiszen a gyári dobozból csinálta, az pedig Lego gyártmány. (Én ABS műanyagra gondoltam, mint Lego-Lego.)

Ilyen alapon te is csinálhatsz rámpát egy kimustrált dobozt szétvágva...
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Lucas Kane
üzenetére
Egy versenyre kell a dolog. Robotot kell építeni. Kitétel, hogy minden alkatrésznek legónak kell lennie.
Szumó robotot kell készíteni. A feladat az lenne hogy kell egy olyan felület(a robot eleje) aminek ha nekimegy a másik robot(amikor ki akar lökni a körből) akkor ne tudjon tolni hanem felcsúszon rajta.
Ha ezeken a rámpákon kívül van más elem is, ami megfelelő lenne ilyen célre az is érdekelne.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Lucas Kane
üzenetére
Az a fekete tényleg nagyon ott van!

-
-
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Boltban naná, hogy nem, mert a készlet már rég kifutott. De használtan a BrickLinken találhatsz ebből az alkatrészből eladó darabokat.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Lucas Kane
üzenetére
Köszi, de a 8490-8494 készleteket már nem lehet kapni sajnos

-
Lucas Kane
tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Az meg csak abban van.

Ezek vannak még, de minden készletben 1 db. -
DrojDtroll
veterán
válasz
Lucas Kane
üzenetére
valami hasonló nincs ami műanyag mint pl a 8490-ben?
-
Lucas Kane
tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Rossz hírem van, ez csak ebben az egy készletben van.
Viszont papírból van, lehet jobban jársz, ha simán nyomtatsz belőle 4-et valami vastagabb papírra.
Más:
Pagani Zonda
A fekete nagyon megtetszett. -
DrojDtroll
veterán
Érdekelne az összes olyan készlet amiben ilyen, vagy hasonló rámpa van.
Csak a rámpa érdekel, az hogy mi van mellé lényegtelen. Kellene belőle 4 db szóval a legolcsóbb olyan készletet keresem amiben van ilyen.

-
LudiDOK
csendes tag
Eladásra szánt megmaradt készleteim:
– MONSTER FIGHTERS komplett sor (9461-9468-ig + 850487-1) 2x összerakottak, komplettek, matricák az íven 129900.-
– CITY 4434 bontatlan, új ÁR: 7000.-
– CITY 60018 1x összerakott (komplett, dobozos, matricák az íven) ÁR: 6000.-
– TECHNIC 8049 1x összerakott (komplett, dobozos) ÁR: 16000.-
– TECHNIC 8436 dobozos, leírásos, komplett (pótok is) ÁR: 24000.-
– TECHNIC 8292 dobozos, leírásos, komplett, matricák felragasztva (pótok is) ÁR: 19900.-
– TECHNIC 8457 komplett, leírásos, pótok is megvannak, doboz nincs ÁR: 45000.-
Személyesen Debrecenben vagy postán keresztül utánvéttel tudom átadni.
Érdeklődni PÜ-ben.
-
Jégkokó
veterán
Én pl sosem értettem, hogy nagyon sokan hova teszik el a lego készletek összerakási útmutatóját. Nekem kb mindegyik meg van amit valaha vettem vagy kaptam. Persze tudom a neten meg van szinte az összesnek pdf formátumban, de azért az nem ugyan az mint az eredeti.
-
Köszönöm az infót a pótkocsihoz! Mindenkinek aki tett hozzá egy picit is!
Még jelentkezem az ügyben majd! 
-
batmanéhes
tag
igen, cserélhető. igazából a vonatos a normális táv, a másik 0/1 az elég vicc. más kérdés, hogy a vonatos se potos, nem egy megbízható ilyen szempontból. néha kattan de mégse vált szintet (az asszem 7 vagy 8 szintes).
más, a rendszeresen berakott szet, doboz képek kapcsán: elmentek ti a picsába. itt irígykedek folyton.
-
-
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
Ez így van. Ugyanis a Lego kocekákba nincs beleütve a gyártás dátuma. Néha meg lehet ismerni a régi és az új kiadást, mert mondjuk változik a 2x4-es kocka aljában a keresztmerevítés és olyan, amit a használtan megvett készletben találsz, az még, vagy már nem volt akkor. (Ezeket a változásokat jó pár ember figyeli és gondosan feljegyzi.)
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
bobafett
üzenetére
Ezzel a "Ha veszek egy 1985-ös készletet, akkor a darabjaitól is elvárom, hogy akkoriak legyenek.
" mentalitással az a baj kicsit, hogy gyakorlatilag ez lehetetlen. Mindenkinek veszik el belőle 1-2 alkatrész, amit pótolni fog az évek során illetve sehonnan sem tudod leellenőrizni, hogy 1985-ös eredeti minden darabja. Ilyen elvárásokkal inkább bontatlant kell vásárolni. 
-
-
Djuree
félisten
válasz
bobafett
üzenetére
"Ha veszek egy 1985-ös készletet, akkor a darabjaitól is elvárom, hogy akkoriak legyenek.
"
ez oké, csak akkor meg nem kell reklamálni, nyilván 30 éves kockák nem lesznek olyanok mint az újak. főleg h akkor még játszani vették a legót, nem bontatlanul tárolni és eladni később nyereség céljából. nyilván biztos maradt bontatlan is, de akkor meg aranyáron lesz ugye és akkor az nem karcos... -
bobafett
tag
Szerintem meg a vevő nyugodtan reklamáljon, főleg, ha ez az állapot nem volt kiemelve vagy rendesen leírva a hirdetésben. Ezek a kockák azért tényleg gyalázatosan néznek ki...
Amúgy ha vadiúj darabokra cseréled ki, az már nem ugyanaz a készlet nekem, hanem csak egy klón.
Ha veszek egy 1985-ös készletet, akkor a darabjaitól is elvárom, hogy akkoriak legyenek.
-
Én azt nem értem, hogy a leghétköznapibb alkatrész miatt minek reklamálni? Értem én, hogy jogos a panaszod, de megéri belemenni egy csinnbe? Nem lenne jobb, gyorsabb, gördülékenyebb kicserélni ezeket a darabonként nyolcforintos karcos kocekákat vadonat újra - kábé egy-kétszáz forintos összáron?
-
xedos
addikt
Technices kollégákat kérdezem:
Az egyszerű infra távirányító kicserélhető a vonatos sebességszabályzósra? -kompatibilisek?
Szerintem az általam látott videók alapján igen - de tuti?Ezek a régi készletek szuperek - még nem nagypanelos elemek vannak bennük...
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
sztem nem nagyon, max a pesti lego store-okban lehet vmi , de onnan nincs belsős infom, ha járok arra, benézek,
SAH-on
-ápr.30-május4ig dupla pont minden sw készleten
-first order trooper minifig 15k felett
-force awakens poszter minden vásárláshozmeg gondolom jön az ucs hoth , de minek

-
LÁZ
Topikgazda
miarákértnincsnálunkhivataloslegobolt

-
Amit belinkeltél, annak van egy Technic változata is:
Lego TECHNIC Avatar battle helicopter
Motorizált, kábé minden működik rajta.

Ja, igen, az aktuális állást kifelejtettem: 8050
-
xedos
addikt
3-4db nagy készletet vettem Jófogás -VATERA-n kersztül. Nekem még nem volt gondom velük...
Amelyik dobozos volt, abban benne voltak a plusz alkatrészek is.
Amelyik pedig összerakva érkezett, az is szép és komplett volt - maximum poros... -
tvamos
nagyúr
Regebben vasaroltam par cuccot a Vateran. Mindig volt valami gond. (Nem Lego)
Legot eddig csak "biztos forrasbol" vettem, es mindig - de tenyleg mindig - abszolut elegedett voltam!
Koszonom ezuton is!Ami a beszaras, hogy itt is vettem egy osszerakott keszletet, doboz nelkul, kepeknek megfelelo modon. Amikor megerkezett, akkor lattam, hogy meg a keszlethez levo + alkatreszek is meg voltak hozza, az utmutato, minden. (Persze, doboz tenyleg nem volt. Ez igaz.)
Mondjuk olyan is tortent, hogy vettem egy omlesztett adag alkatreszt, mert megtetszett benne egy, es a mai napig nem hasznaltam belole semmit. Koszos is egy kicsit. De ez mindegy is.
Nekem most ez [link] a set tetszik nagyon!
-
Brumi
senior tag
Nálam kb ez a szabály úgy néz ki: magyar eladó retkes és hiányos (tisztelet a kivételnek), külföldi eladó szép és hiánytalan. Mindkettőre voltak ellenpéldák, de elég sok rendelés után ez a tapasztalat.
Ja és ha gond van: magyar eladó vádaskodik, lehúz, anyázik, külföldi eladó ha nem tudja saját költségére pótolni a hiányzó alkatrészt sűrű elnézés kérések mellett, akkor némi pénzt visszaküld (amit a magyar posta ellop útközben). Ez megtörtént eset.
Olyan is volt, hogy az ajánlottan feladott cuccot ellopta a postás, majd azt mondta, be lett dobva a postaládába (nem fért volna bele). Olyan eladótól volt, akitől sokszor vettünk, maximálisan megbízható. Ő az üdítő magyar kivétel. -
LÁZ
Topikgazda
válasz
batmanéhes
üzenetére
wow
-
-
Én a Technic űrsiklót vettem "hiánytalanul", abból csak 97 alkatrész hiányzott. Ha matematikai szempontból nézzük, az 1368 alkatrésznek ez kevesebb, mint öt százaléka.
Én emberi szempontból néztem, mert kábé nyolc eladótól kellett összevadásznom a dolgokat. Ezt pluszban nehezítettek olyan apróságok, hogy voltak olyan boltok, ahol minimálár volt meghatározva, pld. egy ötforintos alkatrész egész Európában csak egy hollandiai boltban volt, más abból a boltból nem kellett, de a bolt rendelési minimuma kábé kétezer játékpénz volt. Szóval emberi szempontból néztem ezt a szopatós hiánylistát és indiszkréten vádaskodtam az eladó végbele és a ló nemi szerve feltételezett kapcsolatáról.

Kiegészítés:
Leveleztem az eladóval, hogy nem maradt a fiókja alján néhány kóbor alkatérsz? Ő azt válaszlta, hogy nem. Különben is, a neten voltak felrakva fényképek a készlet alkatrészeiről. Megnéztem? Hát igen, valóban volt pár fénykép egy halom alkarészről. Persze egy halomról csak az Esőember tudja meg mondani, hogy pontosan hány elem. Én például nem láttam be a halom aljára. Nem láttam, hogy a halom legfelső rétege alatt mi van, illetve mi nincs meg az 1368 alkatrészből.

-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Classic Castle alkatrészek nincsenek valakinél véletlenül eladók? Főleg figurák kiegészítői, figurák stb. Vettem egy sárga várat "hiánytalanul", amiből csupán 2-300 alkatrész hiányzott...

-
batmanéhes
tag
heli. oké, nem lego hajcsa, de azért látványos repülni látni.
-
batmanéhes
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
szerintem bricklinken van esélyed ennyi cuccra. a kérdés úgy merül fel, hogy a 8 pézben benne van-e egy inventory, mert akkor azt 1:1 fel tudod tölteni bricklinkre és már látod is mennyi lenne és melyik bolt(ok...)ban. sok jóra ne számíts, néha nem egyszerű kisakkozni, hogy ne 100 embertől rendelj és ne is elvadult árakon.
-
Djuree
félisten
válasz
elektrotank
üzenetére
ez csak az útmutató...én már vettem innen, mocplans, ami tervet jelent.
a nagy darut asszem 45-ért adtam el...és még ennyiért is alig akart elkelni. nincs itt pénzük az embereknek. -
elektrotank
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Én is keveseltem, de hátha csoda...

Azonban ott van az ebay... beírod, hogy lego, utána meg a számát (pl. lego 3702)... aztán kihozza legelső találatként kb. az alkatrészeket. Én eddig akárhányat beírtam, mind megtalálta. Van több különböző színben is (így sárgában is). Nem lesz olcsó, az tény, de remélem összejön pár hónap alatt
Sok sikert! -
válasz
elektrotank
üzenetére
Az csak az útmutató, hogy kell összerakni a pótkocsit. Sajnos 28 dollárért ennyi alkatrészt megvenni esélytelen...

-
hszilard666
veterán
Szevasztok!
Mégmindíg van egy fölös lego outdoor challengerem. Vettem bele új elemet is!
BUdapesten belül házhoz viszem! Dobj PÜ-t ha érdekel! -
Grillo
őstag
válasz
elektrotank
üzenetére
Szerintem ennyiért az összerakási útmutatót kapod meg...
-
elektrotank
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hát, amit linkeltél oldalt: [link], legfelül ott van, hogy Purchase for $28,50... gondolom ez azt jelenti, rámész, be is rakja a kosárba. Gondolom a komplett pakkot meg lehet így venni, ez kb. 8 ezer forint.
Max. írsz nekik egy mail-t és rákérdezel. Veszteni valód nincs!
-
válasz
elektrotank
üzenetére
Köszönöm!

Nem tudom, meglehet venni?!
-
elektrotank
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hát... az szép...

Na de. Itt megveheted hozzá a motorokat, hosszabítokat stb... csak az az egy hidraulikus kar, vagy mi akar az lenni, az nincs: [link] avagy itt: [link]
Itt találhatsz hozzá még alkatrészeket, karokat stb... : [link]
De igazából itt egy oldal: [link] , lejjebb mész és ott kilistázza az összes alkatrészt sorozatszáma szerint, tehát pl. a gumi, lego 34019... így könnyen rá lehet találni. Bár ilyen nyalánkságok nem igen vannak itthon ,szal marad külföld.
De az oldal, amit linkeltél, ott meg lehet vásárolni az egészet nem?
-
-
Freddy76
addikt
válasz
elektrotank
üzenetére
Én ezt a darut kb. egy éve a kockarakón vettem 43-ért... Azóta sem értem azt az árat, a kockarakón voltak értelmezhetetlenül jó árak...
-
bobafett
tag
-
válasz
elektrotank
üzenetére
Ha nem találsz újonnan, akkor már csak használtan tudsz hozzájutni, maximum doboz nélkül. Úgy még olcsóbb.
-
válasz
elektrotank
üzenetére
Amúgy google a barátod. Én is úgy szoktam csinálni.

-
válasz
elektrotank
üzenetére
Az MK2-es darut olcsóbban is meg tudod szerezni. 80-ért nagyon sok. Nekem is van egy, 5x-be fájt csak.
[link]Más:Srácok, alkatrészeket honnan lehetne beszerezni? A gyári Lego oldalról rendeltem 2 db sárga alkatrészt a 8109-be, már 2 hete és most kaptam emailt tegnap, hogy 21 munkanap mire ideér.
Rendelek tőlük vagy 1500 db alkatrészt mikor kapom meg?
-
elektrotank
aktív tag
Hali, új vagyok még a topicban. Örülök, hogy van egy ilyen fórumtéma is. Végre. Kissrác koromba nem volt olyan alkalom (szülinap, karácsony, húsvét stb...), amikor ne legót kértem volna ajándékba. Aztán sajna egy idő után, amiket akartam, már túl drágák voltak, szóval nem igen volt legom. A legdrágább talán eddig 17 ezer volt. Valami daru volt, Lego Technic, a 8288-s számú. Ez volt az első komolyabb Technic cuccom.
Aztán már olyan 2 éve dolgozom és most jutottam el oda, hogy na... folytatni kéne olyanokkal is, amit szívesen kitennék az asztalomra pl. vagy a polcra. Szóval vannak terveim, 60-80k között mozognak sajnos már a nagyobb és komolyabb dolgok.
Gyerekkori álmom ez: [link]
Ha beledöglök is, de megszerzem
Persze más fajtákban is vannak jók, mint pl. a 8649.
Másik kiszemeltem egy ilyen: [link]
Hej, hej, mennyi lego, csak pénzem legyen
Alapvetően szeretek építkezni, önállóan is nekiállok valaminek, ha kell. Szimetria mániás vagyok, szal nagyon ritka, ha önállóan olyat építek, ami nem egyforma, mind színben, mind formában.
Itt van egy kép, az összeállított cuccaimról (ezeket mind én építettem magamtól, kivéve azt a nagy dögöt, mert az valami távirányítós lego féleség akart lenni, de féluton bedöglött, ezért kapott egy új panel részt, ami a tetejére leszt biggyesztve, nem a legcsinosabb)
Mindközül a legkedvesebb legom ez (ismét saját építés, a már említett 8288-as Technic lego talpaival). Valószínűleg azért, mert ez sikerült a legjobban, illetve az a kék 18-s jelzésű szélvédő valójában az első legomból való

Igen, jól látjátok, porosak, régiek, megviseltek. 99%-t most bányásztam elő egy dobozból, fent egy tároló rekeszből, a legkedvesebb legom pedig a polcon porosodott be.
Örülök, hogy rám tört valamely részt újból a legománia. Remélem, amint meg lesz valamelyik a tervezettek közül, prezentálhatom nektek!
-
bobafett
tag
Srácok! Van egy 4645-ös City/Farm kikötőm eladó. 100% hiánytalan, nagyon szép állapotban, dobozával, leírásokkal. Ha valakit esetleg érdekel, írjon privátba. Itt vannak képek róla: Lego 4645
-
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
Na-na! Azért ne keverjük a szezont a faszommal!
A korábbi modell egy Käfer volt, vagyis a klasszikus bogárhátú. A mostani hírben pedig Beetle kiadásáról volt szó! Értem én, hogy a Beetle a Käfer felújított újrakiadása, de az akkor is két különböző kocsi, tehát a Lego-témában _nem_ a régi modellt adják ki újra, hanem teljesen más fog érkezni!

-
LÁZ
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vallás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Még jelentkezem az ügyben majd!
Igen, oda kell írni természetesen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)