Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Llew
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ez elég gyenge, ettől bőven jobb akciók vannak és valószínűleg lesznek is.
-
Llew
senior tag
Egy kis doboz horror a redditről

-
Llew
senior tag
válasz
Melezor
üzenetére
Köszi. Valahogy én is így vagyok ezzel.
#91721 Jacob Gibbs
Rákeresel minfig scan akkor kapsz pár találatot.
Én pl ezt, mert simán böngészőből megy, de van appos verziója is:
https://falconbricks.com/figure-finder/ -
Llew
senior tag
Hát régieket pótolni, mar mikor ujrakezdtem 15-20 éve, akkor is draga volt, de most kész anyagi csőd. Gyakorlatilag új készletekkel vetekszik.
Azért is szedtem elő őket, mert én sem láttam még így egyben őket, hiába vannak meg régen.
Pedig ez nem is az összes, van még nyolc, ami nincs meg.
Azok közül pl a szamurajos az jól néz ki, azt sajnálom, de van pár olyan is, ami szerintem nem néz ki jól, azokat annyira nem. -
Llew
senior tag
De ha már előszedtem őket:
-
-
Llew
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Hát faradás is lehetett benne, de a kard beillesztésénel nem voltam elég óvatos szerintem, mert akkor pattant el.
#flaspointer
Ismerős, a gyerekkoriak nekem is olyanok, de felnőttként már igyekeztem rájuk vigyázni.#ssgk
Igen, annak sajnos annyi.
Köszi a ragasztó ötletet. A maszkolás, meg vékony felkenő eszköz az mindenkeppen kell, de a legnagyobb baj, hogy félig vált csak le, igy még tűvel is nehéz hozzáférni. Szóval a ragasztashoz kb teljesen le kéne szedni. -
Llew
senior tag
Castle rajongók osztozzatok gyászomban és tanuljatok belőle , vagy szörnyűlködjetek:
Előszedtem egy nem klasszikus, de már réginek mondható Kingdoms készletet, hogy nosztalgiazzak kicsit és 10 év dobozban lét után sikerült eltörnöm a páncél clipszét:
Most ülök és verem a fejem a falba.
Nem tört le teljesen, de ugye hasznalhatalan.
Ha igy hagyom le fog törni, ha megragssztom azzal oda az elem sértetlensége. Ti mit tennétek? -
Llew
senior tag
Lesz pár érdekes HP készlet:

Ez jó lenne, ha nem lett volna már egy sokkal jobb verziója korábban.
-
Llew
senior tag
Alzán ~43 ezer a Atreides Royal Ornithopter 10327 ami nagyon jó ár érte.
Nyáron kifut, akinek kell és még nincs ettől jobban nem nagyon kapja meg. És mellesleg fantasztikusan jó készlet. -
Llew
senior tag
Az biztos, hogy afol vásárlókra mennek, és lehet amerikában nagyobb kultusza van, de kíváncsi lennék, hogy milyen előzetes felméréseket csinálnak mielőtt kijönnek egy ilyen szettel.
Így kívülről nézve a korábban feldobott és átbeszélt SC szériás Deloreanben több értelmet látok. Igaz kisebb készlet, így sokkal többet kell eladni belőle, de pont az ára miatt arra többen is ráugranak, mint erre szerintem. -
Llew
senior tag
válasz
NoOne1976
üzenetére
Bricklinken 1 db-ot árulnak itthon kerek 15000-ért.
Külföldről ~12000-től.
Ahogy nézem vinteden, allegron is ekörül lehet legolcsóbban kifogni. -
Llew
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Az a durva, hogy 1-2 CMF alapjan a LEGO is tudna ilyen szintet (laboldalfestés, kar, stb) csak nem akar, ill gondolom nem éri meg nekik.
De maskor megátesnek a nagyon minimalba. Pl egy UCS SW keszlethez gyengebb fig, vagy most az evfordulos Batmen sima minta nelküli basic lábbal. -
Llew
senior tag
Custom minifig téma ha jól emlékszem belefér a topikba, de ha mégsem, akkor LÁZ töröld.
A hihetetlen összegekért elkelő SW minifigeket már kezdem megszokni, még ha nem is értem, de most belefutottam a Baggles féle custom figurákba ami még azon is bőven túl tesz.
Valakik - és mivel üzlet épül rá nem kevesen -, 100-200 dollárt képesek kiadni jól kinéző, egyedi figurákért. Tényleg jól néznek ki a részletek, de ezek az árak eszementek. -
Llew
senior tag
válasz
Mozaart
üzenetére
Háttér tv-nek néztem. Gyenge volt.
Az első évadot sem néztem végig, mert zavar, hogy a kötelező show elemek (feladat ismertetés, eredményhirdetés, stb.) mellett max 10% ami a Legoról szól a műsorban. az is inkább csak a díszlet és a látvány. Konkrétan ami, érdekes lennem, az ötletelés, építés, arról szinte semmi nincs benne.
Szerintem ez nekem megint ennyi volt. -
Llew
senior tag

-
Llew
senior tag
A gyári készlet is nagyon jól néz ki szerintem, de itt van hozzá egy reddit mod, ami már majdnem tökéletes:

Meg egy hasonló rebrickable verzió, ami szintén jól néz ki,de sajnos külső tartószerkezetet igényel, ami sokat ront rajta:

-
Llew
senior tag
válasz
Mozaart
üzenetére
Hasonló arányúak, de nem teljesen passzolnak. K-2SO kimondottan kilóg lefelé, de Chewienak is nagyobbnak kéne lenni. Plusz a magasság mellett szerintem K-2 és 3PO szélességben sem passzol:

Itt le is írják kommentben a részleteket.
Szerintem nincs kimondva, hogy egy termékcsalád -
Llew
senior tag
SaH-nál ha kifutó készlet már csak utánrendelésre van jelenleg abból még lesz vmi vajon?
A kifutó akcióban berendeltem volna a Középkori várost, de mire mellé dobtam a PaB-ot már csak utánrendelésre adja dec 30-al. -
Llew
senior tag
válasz
Stefi_dzsi
üzenetére
A játékárverésen most 2,6 millió forintért 591 terméket próbál meg eladni a felszámoló (pdf). Ezek többsége egyébként nem legószett, hanem egyéb játékkészlet
A LEGO része sem kihagyhatatlan:
#91235 HUN_Sector
Érveket, ellenérveket kérek! Döntésképtelen vagy.
Ellenérv:
Nagyon semmilyen készlet. Nem látszik rajta az elemszám és semmi olyan technika vagy design elem, ami érdekessé tenné, vagy indokolná a beszerzését. A figura felhozatal a szokásostól is egyhangúbb a 8 egyforma torzóval. -
Llew
senior tag
PaB frissítéási hírek a stonewars-on
Május-augusztus között megjelent készletek elemeivel frissül majd, viszont a játék automata Griff és Kraken figek elemei nem lesznek köztük a castle rajongók nagy bánatára. Azok majd januárban jöhetnek. -
Llew
senior tag
Ez a LEGO-BL account merge remekül sikerült.
Eleve a LEGO bejelentkezésnél a kétfaktoros azonosítót, csak a sokadik verzióban fogadja el, hiába írom be jól. Fene tudja mi baja.
Ha be vagyok jelentkezve a LEGO oldalra akkor a BL-re nem enged ugyan azzal, csak ha a LEGO oldalról kijelentkezem.
Bejelentkezek a BL-re, ekkor megkérdezi van-e a BL accom. Kiválasztom, hogy igen, bejelentkeznék, erre közli, hogy valami hiba van.
Gondoltam elfelejtettem a jelszót - ami nem lehet, mert jelszókezelő intézi - így kértem egy visszaállítást. Új jelszó, így sem megy.
Visszakeresek, #91060 tPedro_ hozzászólása szerint az emailt átírom username-re, akkor sem jó.
Fantasztikus az egész. -
Llew
senior tag
-
Llew
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Képet se a hátoldalról nézel
-
Llew
senior tag
Az a felnagyitott mikulas fugura jó, pedig nincs benne semmi extra. A legutobbi verzíonal is írzam, hogy ezekkel siman jöhetne minden témaban a LEGO, lenne ra érdeklődés.
Ha valaki megy müllerbe nezze már meg legyem szíves, hogy a 75434 K-2SO mennyi. Illetve meddig tart a -20%?
-
Llew
senior tag
válasz
RapaNui1
üzenetére
Én ezt elteszem egy humorosba és majd a többiekkel visszatérünk rá, ha már fél éve nem láttunk.
Viccet félre ezt a fiók törlést nem értem. Az mellett, hogy a prohardver azért bőven nem csak ebből a topikból áll, szóval már csak ezért is hülyeség lenne, de én pl onlineba sokkal több legós tartalmat olvasok, nézek, mint amennyit ténylegesen legózással vagy lego vásárlással töltök. Szóval attól, hogy legót nem veszel nem építesz miért ne olvashatnád a topikot? -
Llew
senior tag
Tescoban megint -20%-osan 11990 a 75404 Acclamator
-
Llew
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Magyarul vkinek a figek kellettek belőle.
Biztos megtalalod őket BL-en, de mire beszerzed őket bőven az eredeti ár közelében leszel.
Ha figek nem kellenek csak a hianyzo sima elemek, az nem lehet olyan nagy ügy. Azokat meg pab-on is megnezheted. Lehet dragabb lesz mint BL, de jobb eséllyel meglesz egy helyen. -
Llew
senior tag
Direkt linkek nincsenek, én is a csak a stonewarson láttam. Mondjuk értelmét nem látom, mert sw-n kívül ilyen arcra is passzoló klónsereg kinek kell?
Biztos folyamatosan variálnak, mert jelenleg 100 db az egy oldalon megjeleníthető elem ,míg korábban 400 volt ha jól emlékszem. -
Llew
senior tag

Nem tudom ezeknek a figuráknak mekkora a rajongó tábora, de nekem kidobott műanyagnak tűnik a legyártásuk. Még a kiegészítőik sem érdekesek.
Mondjuk pénztárca barát, hogy 3 CMF sorozatból egy sem érdekel semennyire sem. -
Llew
senior tag
Euronics kérdés:
Esetleg tudja valaki, hogy a készleten nem lévő terméknél az utolsó árat mutatja vagy valami mas alapján?
Azért erdekel hogy lecsúsztam-e egy jó akcióról vagy vmi régi arat mutat esetleg. -
Llew
senior tag
Egy meglepően kései leak, mert jövő hónapban érkezik is:

-
Llew
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Nekem - castle rajongó létemre - a régi sem tetszett meg az új sem. Ugyanakkor mindkettőnek megvan az erőssege, gyengesege. A régi jatszos, creator készletként jobb, az uj meg figura fronton sokkal erősebb, ami szinten fontos játszhatósági szempont.
Talán akcióban elgondolkozom rajta, bár alapanyagként legalább kettő kéne belőle és abban pont nem tűnik erősnek. Így valószínűleg inkább csak figurák lesznek PAB-ról. -
Llew
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nekem megvan a 90-es (elvileg több példányban is) mega 2012-es is. Előbbi is világít még, de a 12-es teljesen jól látszik.
-
Llew
senior tag
Ez mind a spiderverse filmsorozathoz tartozo figura. Mondjuk erdekes valaszték, mert a felük az max cameo volt a masodik reszben. Én nagyon szeretme a ket filmet, de ezek total hidegen hagynak, szerintem gyengek is. Miguel karja ha jol nezem nem is festett, pedig ő az egyik főszereplő. Random pokember varianse meg az. Nem ertem.
-
Llew
senior tag
válasz
balint82
üzenetére
Mennyi az újság most?
Ezen most elgondolkodtam, bár megvan a Duel on Mandalore verzió, ami a hosszabb lekkuval jobban tetszik:
Egy kérdés a közösséghez:
Ennek a 6258618-as készletnek,v agy a sárga párjának (némi elemeltérés van benne) nem tud valaki egy digitális építési elérhetőséget? Én sehol nem találok a neten. A LEGO oldalon sincs fent, talán mert promóciós készlet volt?
-
Llew
senior tag
A Tesconal teljesen kiszamithatatlan a minifig tema. Azt hittemcmar regen lefutott, erre most megint talalkoztam ket bontatlan dobozzal.
-
Llew
senior tag

-
Llew
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Tippre min egy -30%, de ezek után kívancsian várjuk tőled a pontos adatokat. 😄
-
Llew
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Az a szögletes elem nem volt túl jó választás oda
-
Llew
senior tag
válasz
Stefi_dzsi
üzenetére
Pár képet nem akarsz feldobni, had irigykedjünk?
Mivel a bricklinket kérdezed, így azt mondom, már jó irányba indultál el. Ha olyan jó állapotú és esetleg ritka készletek is vannak benne akkor jobb esélyed van a nagyobb piacon. Ott sem biztos, hogy gyors lesz, de nem érdemes elkótyavetyélni.
-
Llew
senior tag
válasz
hami85
üzenetére
Szerintem ez egy jo széria lett. Nekem valtozatosabbnak tűnik, mint az előbbiek. Legalabb nem valami kastely meg vadnyugati van benne megint.
Nem vagyok hajós, de jo hogy az bejutott. Jól is nez ki. A Szusi etterem is tetszett mar a szavazason is.
A shop az elegge blacksmith copy, de nem rossz. -
Llew
senior tag
A PaB elég jól mehet, mert elég komoly fejlesztéseket ígérnek benne.
Sajnos ennek hála június előtt nem lesz új elem feltöltés.
Viszont lesz új keresési rendszer, meg fejlesztett-bővített minifigura építő rész.
Stonewars beszámoló. Newelementary beszámoló. -
Llew
senior tag
10332 Középkori tér 72 990 Ft - ÁK 87 880
-
Llew
senior tag
válasz
jozs6200ax
üzenetére
Vitrin vagy portörlés. Sok mas opció nincs. Lottó nyerteseknek túlnyomásos szoba.
-
Llew
senior tag
Moc. Redditen volt multheten, se rebrickableen is fent van.
-
Llew
senior tag
-
Llew
senior tag
Ma leszkenneltem müllerben vagy 50-60 figurat, egyetlen wolfpack sem volt benne.
-
Llew
senior tag
-
Llew
senior tag
válasz
Guiles
üzenetére
A középkori városban elérhető torzók nagy része le lett limitálva max 10-re.
A hivatalos fignek sima szürke lába van:
A dualmoldok drágák. Kivéve az első. Az színben is jó lehet.
A torzó és a régi figek színösszeállítása alapján én még valami feketét is megpróbálnék, vagy ezt a vikingest (Design ID: 104737)
-
Llew
senior tag
El is felejtettem, hogy megy a BDP.
Nem mintha nagyon vásárolni akartam volna.
Meglepő, hogy a Seaside Market már kifutott. Azt hitettem a vonat fog elsőnek. Bár lassan az ostromtábor is eléri a maximumot.
A Marketbe szerintem jó lett volna egy közepesebb hajó, az úgy is ritkaság középkori készletekben, meg kicsit jobban adta a volna a tengeri vonalat, mint az az egy szem csónak.
Az ostromos meg olyan semmilyen. Soknak tűnik, de semmi olyan, amit egy közepesebb kockakészlettel az ember nem tud összerakni rebrickable alapján vagy akár saját kútfőből. Valahogy nem érzem rajta, hogy ezt készletként érdemes árulni. Ha lenne futó castle téma, akkor a tartalma simán kiadna egy fél évre való féltucat olcsóbb-közepesebb árú készletet. De így egyben túl drága sok vegyes építményért.
A vonat a legszimpatikusabb az összesből, bár nem vagyok kimondottan vonat rajongó.
Viszont az összes ilyen készlet gyenge szerintem figura téren, az egyedi figek miatt. Nagy mínusz, hogy az éppen elérhető általános torzókból vannak összepakolva, ami vagy illik vagy nem annyira a szetthez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Battlefield 6
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3666 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest