Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Krajczi
tag
válasz
Krajczi
üzenetére
Elkészült. Tetszik. Illik a városba.
Több játszható rész is van benne, a kislányom már kezelésbe vette.
Az óratoronyban galamb fészkel.
A PC miatt a vasutas két mankóval jár, utóbbinak külön tartó van az irányítóteremben, ahová lifttel jut fel.
Egy állomásépületet akartam már jó ideje építeni a saját fejemből, de nehezen alakult a terv (inkább lépcsős utasátjárót gondoltam a sínpár felett átvezetni), így ezt viszonylag jó áron megúsztam.
-
Krajczi
tag
válasz
Krajczi
üzenetére
A 4 éves kislányom kívánságára most nekifogtunk. Tévedtem, útátjárónak nem alkalmas, ugyanis a sínvéget egybeöntötték a lehajtóval: [link] - nekem ez új elem.
A készlet tartalmaz 2 egyenessín-elemet és két, ilyen "lehajtót", bár a dobozon csak 1-1 szerepel.
Nálam továbbra is a 9 V-os pálya (abból van sok sín és 1 vonat) köré telepítés szerepel tervként. -
-
válasz
Krajczi
üzenetére
Mondjuk azt a logikát nem értem, hogy a Galaxy Explorer új kiadását miért nem az előző verziójához, a 928-ashoz hasonlítod, hanem egy tök másik készlethez, a 6980-ashoz?

Ééérted, mintha a négyes Golf fejlődését nem a hármas Golfhoz hasonlítanád, hanem mondjuk egy Suzukihoz
No offense, csak felkeltette az érdeklődésemet ez az unortodox logika, elmagyarázhatnád.

-
sb
veterán
válasz
Krajczi
üzenetére
Igen, szép nagy a város a korábbi képek alapján.

Őszintén szólva nekem ezek az újak nem jöttek be igazán - annak ellenére sem, hogy a régi nagyokból sincs sok. Városépítésben, bár igény lenne rá, de én nem tartok sehol és egy jó ideig nem is fogok a hely miatt. Majd akkor eldől merre és hogyan lenne érdemes építeni. A régi nagyok szimpatikusabbak de nyilván a moduláris házakhoz és kidolgozottsághoz nem illenek igazán. Bár szerintem ezek az újak sem, akkor már az épített környezet + néhol nagyobb lapok szimpibben nekem.
Az új lapokra egyedül ezért csaptam le mert emelt építményhez nincs nagyon más egyszerű lehetőség.
-
sb
veterán
válasz
Krajczi
üzenetére
A 31153 talán 21k volt nemrég az Auchanban. Persze az elég minimál ár, de szvsz 25 körül biztos többször is elkapható volt/lesz. Szóval szerintem nem kiugró a kedvezmény.
Utakat én még külön BL-en vagy kockaáruházban vettem viszonylag olcsón. (Nem sokat, én emelt útnak vettem csak pár darabot - pályaudvar/kikötő - nem normál úthoz.) Ahogy nézem azóta BL-en sincs túl sok, de talán még úgy is olcsóbb összevadászni ha csak a nagy lapokra van főleg szükség.
Más:
Ami szintén nincs, eltűnt az összes Powered Up cucc gyakorlatilag.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Krajczi
üzenetére
Na ez az az irány melybe soha nem mertem belevágni mert szintén egy végeláthatatlan folyamat lenne. A végeredmény szemet gyönyörködtető, de néhány régebbi city készlet is már lassan arany árban van, de mindig imádom nézni ezeket a fotókat mert nagyon jók ezek a diorámák, városok legyen az city, modulár, SW vagy bármi. Én most jelenleg a középkori témára kattantam rá, de amekkora volt a lelkesedés pár héttel ezelőtt most kissé alábbhagyott ahogy kezd a pénztárcám kiürülni.
Nagyon jó lett ezekből sosem elég. -
-
Throme
veterán
válasz
Krajczi
üzenetére
Igen, ha city/creator szettekből jön ki a város, akkor inkább a noname autókat érdemes keresni, mert a 6 széles licenszelt és ezért is drágább, pláne , hogy kifutott.
6 széles SC autóknak megvolt az aránytalanságból adódó bájuk. Mikor melyik adta ki az eredeti formát felismerhetően. Volt, aminek ehhez sok matrica kellett, de voltak, amik anélkül is simán felismerhetők.Amit linkeltél piros autó szintén suta, aránytalan, csak nincs nevesítve, cserébe jóval olcsóbb.
Nekem a licensz költségek a durvák. Most egy 6 széles SC verdák lennének kb 5-6k huf körül, ha gyártásban lennének, ez a piros meg 2,8k, szóval kb a fele. A tervezés, az alkatrész, logisztika, csomagolás...stb ér annyit, mint maga a licensz. -
Crus
addikt
válasz
Krajczi
üzenetére
Az derék, nem gyenge gyerekkori felhozatal :-)
A City és Creator vonal szerintem nagyon nagyon jó, mivel a Legózás igazi lényege ezekben a készletekben nagyon ott van, hiszen még egy kezdő is könnyen tudja átépíteni, vagy csinál sok készletből terepasztalt... míg egy Sián az Sián marad, bajosan lesz belőle komoly helikopter (Próbálgatom a fordított pszichológiát, nem tudom bejön-e
)A 40k árhatár amúgy nem ördögtől való elhatározás. Mivel még értékesebb készletek is adott esetben elcsíphetők ennyiért (van itt 40k körüli DeLorean tulaj úgy rémlik!), így ez tökre érthető.
Nálam a január azt hozta, hogy nagyon át kell gondolnom ezt a hobbit, mert egyéb hobbik mellett ennek a helyhiánya már nem vicces, sőt katasztrofális. És akkor adjak/cseréljek el olyan készleteket amiket szeretek?
-
törölt tag
válasz
Krajczi
üzenetére
"40 ezer ft készletár fölé elvből nem megyek"
Hát nem tudom.. ha veszel 1-1 1500 darabos készletet 40k/darab áron vagy veszel 1db 3000 darabos készletet 80k-ért szerintem ugyanaz
De persze értem a határ szabást, én is próbálom sokmindennel megkötni a kezemet, hogy ne költekezzek túl. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Krajczi
üzenetére
Lenyűgöző egy gyüjtemény.
Szerintem meg pont így kell tárolni a Legot, kirakva, arra használni amire való, várost építeni belőle, játszani, élvezni gyönyörködni benne, na persze ehhez kell egy üres padlástér vagy szoba stb.
Persze így nem egyszerű megóvni meg tisztán tartani, de miért is kéne, alapjában véve nem erre szánták, hanem pont arra amire te is használod.manokaj: Szép lett ez így is
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
Krajczi
üzenetére
Nem a figurára gondoltam, hanem ott a krokodil feje feletti fehérre űrhajóra gondolok. Amin a 2x2-es trans-red dish van. Közben megtaláltam Stardefender 200 lesz 9632-es szerintem
.
Bár a nagy képen nem látom.Nekem 4x8 lapos város van tűzoltósággal, shell kúttal, rendőrséggel, házakkal. Csak nincs több helyem bővíteni.
Nekem is a Galaxy Commander a kedvencem.
Tizen éve vettem meg. Gyerekkoromban esélytelen volt. Itt nem is nagyon volt lego akkoriban.
A Black Falconos 6030-as kőhajító volt az első legom. Látom az neked is megvan. -
-
Llew
senior tag
-
5150head
senior tag
-
Crus
addikt
válasz
Krajczi
üzenetére
Nálam ma egy dettó 4 tételes pakk (75301 Luke Skywalker X-szárnyú vadászgépe, 75330 Jedi kiképzés a Dagobah bolygón dioráma, 76386 Százfűlé-főzet kis hibával, 42123 McLaren Senna GTR) futott be Kockavárostól. Fogalmam sincs mi itt a topikban a megítélés irányukban, de minden perfekt volt. Tény, hogy előre ezt kértem is, hogy fontos a dobozok állapota.
-
manokaj
tag
válasz
Krajczi
üzenetére
Én is most gondolkodok a padláson ami nincs beépítve, hogy oda kéne költöztetni a készleteket. Nálunk is csak egy feljaro létra van, semmi más.Kb 3-4 millaba meg is állna, hogy elfogadható legyen a hely Hülyének is megéri
.Kiderült, hogy nem is a lego drága, hanem a hely ami kell neki 
-
sb
veterán
válasz
Krajczi
üzenetére
Mindig lazán beírom ide hogy rajtam alig fog a nosztalgia, erre ezek a képek... elvarázsolt azonnal. Nagyon szép gyűjtemény, bármelyik részét elfogadnám most is, gyerekkoromban pedig ezek után sóvárogtam.
Többiek: megvannak ilyen készletek, mint a reptér, space (nem space fanként írom) és valahol el vannak süllyesztve?
@RapaNui1
Hát ez durva lesz. Írni akartam a korábbi hsz-edre, hogy ne legyenek fenntartásaid, a Lego kockák ezt szeretik: szétbontva, összekeverve, új készletet alkotva. Ez a küldetésük.
De gondoltam ha leírom akkor ez a mondtad fog beleégni az agyadba amikor szentségelsz a szétszedés/szortírozás/építés sokadik munkanapjában.
Vagy amikor mennek érted a kényszerzubonnyal ezek után.
Tipp #2: Ha ez megvan, összeraktad és szétkaptad akkor szerintem alig pár elem fog hiányozni a Xerionhoz is.

-
-
Throme
veterán
válasz
Krajczi
üzenetére
A gyerekkorom space legóit nem vettem még elő, mert nincs nagyon helyem, de ahogy látom a polcodat előjött a nosztalgia érzés. A rakéta kilövő járgány, az űrhajó kilövő/felszálló űrbázis és takarásban az űrsiklót szállító űrhajó nekem is megvan.
Terepasztalon hátul raptér nekem is megvan. Buszmegállót nem látok, ami szintén valahol megvan.Szép gyűjtemény!
-
HellGreg
őstag
válasz
Krajczi
üzenetére
Neked már van kész városod, én egyelőre csak bohóckodom hozzád képest, 18 alaplapnyi "várossal" (már a 32-höz is átalakítasok kellenének a szobámban, vagy venni egy nagyobb házat, pincével :) . Nekem még megéri váltani most az elején. Nincs is más választásom, ha nem akarom majd 15 ezer forintért venni darabját a kifutott utaknak...
-
HellGreg
őstag
válasz
Krajczi
üzenetére
Mivel a zöld alaplappal nem egy szinten van, így az utat is eleve alaplapra kell tenni, és megemelni mindent körülötte, tehát kell rohadt sok 16x16-os lap, ami nem olcsó mulatság. emeléshez mondjuk szerencsére akármi jó, 2x2-es vagy 2x4-es kockából gondolom mindenkinek van annyi, mint égen a csillag.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Krajczi
üzenetére
viszont az épületek jó deal-ek még összerakottan is befektetésnek
, ahogy kivonul, kb duplája az ára, ha meg esetleg vmikor lesz akcióban, veszel még1et elrakni/összerakniépület ügyben sokáig tartottam magam én is, mert mind1, tele a lakás, nem érdekel stb stb, aztán behúztam egy dinnert 35ért újan (persze 100ból 1, de bejött), úgyhogy ez a vonal is bukó nálam
-
válasz
Krajczi
üzenetére
Mit szólna a T. Társaság ahoz a javaslathoz, hogy bevezetnénk egy új szabályt:
'21. január 01-től nem elegendő csak a készlet számát odavetni, mert az egyszeri fórumolvasó nem feltétlenül tartja fejben a Lego által 1950. óta kiadott, nagyságrendileg tizenhatezer készlet nevét, kinézetét és azonosító számát, ezért legyen kötelező vagy leírni, hogy
...a 60258 számú AUTÓSZERELŐ MŰHELYT...
vagy legyen belinkelve a készletazonosító számra mondjuk a BrickLinkről egy kép.
Nos? Mit gondoltok erről? Számos felesleges kattintást és külön rákeresést spórolhatnánk meg ezzel a szabállyal a jövőben.
-
törölt tag
válasz
Krajczi
üzenetére
Nem tudom hogy tudtál ilyen dolgokra bárkit is megkérni. Elég nagy meggyőző erőre vall.

Én amúgy személy szerint szeretek ezzel szórakozni. Ahogy a boltba bemenni és körbenézni is. Ezt egy netes áruház nem adja vissza. Ha nem is feltétlen költ pénzt az ember, azért sok Lego közé mindig is jó volt bemenni.
-
Parson
addikt
válasz
Krajczi
üzenetére
Nos én ebböl a jelenlegi készletböl...:
1 - 31080 Modular Winter Vacation
2 - 60193 Arctic Air Transport
3 - 75895 1974 Porsche 911 Turbo 3.0
4 - 42088 Hubarbeitsbühne
5 - 42075 First Responder
6 - 42096 Porsche 911 RSR
7 - 42094 Tracked Loader
8 - 42078 Mack Anthem
9 - 42110 Land Rover Defender
10 - 42099 Allrad Xtreme-Geländewagen
11 - 42070 Allrad-Abschleppwagen
12 - 42095 Ferngesteuerter Stunt-Racer
13 - 42082 Geländegängiger Kranwagen
14 - 42097 Spinnen-Kran
15 - 42083 Bugatti Chiron
16 - 8293 Power Functions Motor Set
17 - 42090 Getaway Truck...eddig csak a 6, és 17-eset bontottam ki november közepe óta... Szal a nézegetés nekem is nagyon megy...
Most gondolkozom, hogy még 1-2 kisebbet lehet kéne venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új HiBREW H13 dual boiler kávéfőző kávégép
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

örülök.
)

LÁZ