Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Jaja. Pár napja láttam, a leírás biztató, de kép nélkül be se linkeltem, mert minek...
De aztán, hogy bedobtad (meg Crus is írta, hogy japán valamin dolgozik), gondoltam akkor csak berakom így is.A másik nekem se jön be, de az nem is japán.
A kellékek: cseresznyevirág, Fuji, híd, 3D, vízesés... még egyelőre bilibe lóg a kezem hátha vmi ilyesmi lesz minőségre a szett. 

-
sb
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Ez saját vételre merült fel bennem a még dobozban pihenő készleteknél.

Egy kis pénteki...
Eladás/készletezés, lvl 10000:
The BIGGEST LEGO Market in the World: Hong Kong HUNT! -
sb
veterán
válasz
po1son
üzenetére
Ha a Tescotól lenne akkor egy marék homok/újságpapír lenne benne.
(Volt vmi ilyen ügyük pár éve.)Tök hülyeség ilyen messzemenő következtetéseket levonni kis mintából. Márpedig, hogy egy cég mennyit szállít/ad el vs itt X-Y rendelt tőlük 2-6-szor... hát nem egy nagy minta. Vélhetően nem így adják el a 2 saját rendelésemen felüli maradék 28M terméket.

Ill. ha van több a még mindig kerekítési hibának betudható mintából akkor is lehet látni tendenciát, rendszerproblémát és eseti dolgokat.A fenti Alzásnál nyilván vevő szedte ki a figeket, az Alza max nem ellenőrizte mikor visszavette. Persze ez is az ő hibájuk (több is, ellenőrzés, ill. nem bontottként eladás) de vélhetően ez sem általános. Mindenesetre ebben biztos nem elég precízek (vagy nincs elég flagjük a jelölésre
) mert én is vettem már ott vagy 4-5 "bontott" készletet ami viszont gyárilag le volt zárva. 
Meg amúgy ebből adódik az is, hogy pénzvisszafizetésnél szintén nem szaroznak, ez meg jó annak aki valós okkal küld vissza valamit, nem a figek kilopása miatt.De visszatérve az elejére, tökéletes termék nincs, a fenti alapon pl. nem vennék telefont, akármit ami valaha is cserben hagy, lefagy, nincs net, térerő, újraindul egy app... nyilván telefonom se lenne végül. Közben meg minden márkát kipróbálnék, a sokkal szarabbakat is a 98%-osakhoz képest.

@mancer7151
Nekem semmi anomália nem volt, pedig technikai okok miatt két BL accom is van.
Viszont ha már BL és ügyfélszolgálat. A nem régi "dupla pontra várjál amíg kézzel odajutnak ki tudja mikor" után kaptam választ a BL API key kérdésre is.
Röviden:
1. BL-ből BrickStore progiba ordereket úgy lehet áttölteni, hogy igényelsz egy saját API kulcsot.
2. Az összevonás óta ezt frissítenem kellett volna de most csak eladóknak elérhető a kulcs. Az meg soha nem voltam...Megkérdeztem őket erről. A válasz szerint az API technikai teamet keressem a kérdésemmel a köv. email címen... Fwd gomb nyilván nem volt a levelezőben. Vagy 1.5 hétig keresték mire ezt a választ sikerült megalkotniuk, ennyit vártam rá.
-
sb
veterán
válasz
Tony21
üzenetére
Jók lettek szokás szerint.
A sárkány (és a nagy T-Rex) nálunk is listán van, jó alapanyagnak (és kb. kompatibilisnek
) is tűnnek ezen a sárkány-dínó(-csirke) vonalon.
Én az alsó kettőt is simán beraknám az alternatív lények csoportba.
@Virtues
Tetszik a kovácsműhely, de kb. fele darabra tippelnék ránézésre. A képek alapján gondoltam valami 15-25k közötti Creator épület nagyságrend lesz.@Throme
Jön vmi cseresznyevirágos dioráma is. Csak leírás van még de az alapján jó lehet.
Rakás új virág, minden formában. A tulipán szvsz jól sikerült:

Ez meg nem egy tucat szett, de bejön:

-
sb
veterán
Hát igen, ezek így egyben valóban nagyon szépek. Plusz az is fáj,ha törik vmi, de a fentivel valahol ezt a kettősséget akartam érzékeltetni. Sajnos másfelől tényleg nincs garancia és valahol a drága ritkaság=biztos bukó... sajnos, ha valahol azt nézem, hogy csak műanyag és nem az örökkévalóságnak készül.
Az sem jó ha elő se veszi az ember, törés, nap, stb...
A fehér cuccoknál már vételnél meggondolom, Concorde, Lambo és társai. Már alapból is necces ha tarka, de ha később még jobban sárgul...
Nem akarok filozofálni de a fenti logikai feladványból az, hogy ki, hogy... Sajnos hiába szép és jó a régi eredeti, valahol adja magát, hogy nincs teljes öröm ha drága, tönkremehet és közben olcsóból is van jó (meg drágából béna). Valahogy ez elcsúszik a Legonál és hiába a szenvedély, valahol mégis disszonáns az érzés.
@Jacob Gibbs
Minifig scan! Többet is tud egyszerre scannelni. Legjobb feature!
@HUN_Sector
Én is átlagosnak látom. A második legalább karácsonyi, az elférne egy random, átlag, kisösszegő GWP-nek, de semmi más. A mini várasban nem tudom mi az extra, ránézésre semmi. És hát a VIP+BF valahol valami extráról kéne szóljon.Pár éve volt 2-3 GWP ilyenkor, ráadásul elég jók, extra is akadt köztük. És még ha nem is Lego volt a harmadik cucc, pl. karácsonyi takarók, stb... az is elég menő volt.
-
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
https://www.brickfanatics.com/every-lego-set-retiring-this-year-and-beyond/
https://www.stonewars.de/eol-2025/Csak, hogy legyen még.
Elvileg ezeket is frissítik.
Mikor melyik használhatóbb: excel lista, képes lista ill. a 26-27-re tervezett (inkább tippelt gondolom) kivezetések.@Llew
Before kép:
Sajnálom a törést, de ez ilyen sajnos. Főleg a régi. Én írtam párszor, hogy minden clip így él az emlékeimben pedig már gyerekként sem mertem pattintgatni bele a cuccokat, mégis eltört szinte mind (és akkor is volt már több típus, emlékszem a vékonyabb-vastagabb elemekre). Ezek engem visszarántanak mindig, hogy csak játék/marék műanyag, (régi) értékként nehéz kezelni mert úgyis lesz baja. Sokat (arányosan) költeni meg felesleges emiatt régi pótlásra. De akár újnál is fontos az ár/érték ha olyan... pl. újakat venni amit írsz, nálam inkább kontraindikátor egy ilyen, hogy NE vegyek spec, drága cuccot, nem éri meg. Persze ettől még elengedni nehéz, szomorú.After kép:
Baromi jól néznek ki. Nem is tudtam, hogy ennyiféle van. Impresszív így egyben. Megérte összegyűjteni!

@Neurotoxin
Ahogy Dilikutya írta, ezek az új árak bármelyik SC-re (Batman még drágább). Webshop árban ugyanúgy lesznek arányosan 7-8k körül, mint most. A régi 5-6k-s szintről igazából ennyire növekedtünk. Az egyik legolcsóbb széria még most is, felismerte a Lego is, szvsz ha csak az arányokat és áremelések számát nézem ehhez nyúlnak a legtöbbször. -
sb
veterán
Most nekem is ezt írták. Előző alkalommal még azonnal javították... plusz nyul105-nek úgy látom most is.
Asszem megunták és kitalálták, hogy majd így több idejük lesz kézzel végignyomkodni. Ami azért megint gáz... röhejes is, meg 2-3 hét alatt ebben az időszakban pont lehet, hogy 1-1 akciós cuccról lemaradsz a meg nem kapott ponttal.
A pontokat eleve akkor írják jóvá amikor a szállítás elindul. Ez már egy biztonsági tartalék nekik. Bár érthető a visszamondások miatt, de az elállás miatt meg kb. tök mindegy lenne. Ha nagyon akarod behúzhatsz pontokat, elköltheted és ugyanúgy lemondhatod az eredeti rendelést és szarakodhatnak...
Viszont egy hónapokkal ezelőtt rendelt cuccért a fentiek alapján működő, visszatartott pontokkal még a szállítás után is fél-egy hónapot ráhúzni elég gagyi és inkorrekt megintcsak. -
sb
veterán
Jah. Kíváncsi leszek a nepper oldalra. Hiába ment ki belőle 50k 30k helyett, valahogy az az érzésem, hogy ebből több fog megépülni mint más szériákból...
@Tyler Durden
Grat!Ha már gombaházak, Stonewars-ra épp most tette ki a szerző a harmadik szett elemlistáját és (fizetős) manualját.

-
sb
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
A motoron szemüveg van rajta, én innen Mad Max figurának néztem, de lehet, hogy a tiéd találóbb. Az rögtön kétféle spec hajat jelent vagy hogy kerül rá?
@ssgk
Nekem is bejönnek ezek a figek. Bár alapvetően a gyerekek miatt ilyesmikre le szoktunk csapni de azt hittem kihagyhatom majd. Viszont túl jópofák lettek.
- Az jó, hogy nem az izzadtságszagú spec/extra figurá(ka)t érzem a sorozatban aneppereknekgyűjtőknek, amit majd kapni sem lehet. Ezek igazi gyerekfigek.
- Ilyen kosztümösökkel viszont tele a padlás. Igazából mindig kb. mind jópofa, de tényleg ezekre sem lehet lecsapni, mert 1000 féle van konstans.
- Viszont ezek tényleg jók lettek szvsz.@Crus
Lásd fentebb, nálam is ez van. Minimálra mennek érezhetően, semmi nem működik, csak papírozva legyen a pozitív/negatív esemény. A csengetésre is ez volt a válasz, nem az, hogy legközelebb fog, hanem, hogy nincs idő, gurulásból adja ki headsetről hívva vagy nézhetek.Pár új szett:
Játékra:

Ezek a kis diorámák nem rosszak:

De ez a legütősebb:
Nincs a témában szettem, de ezt el tudnám képzelni. Szerintem jól kidolgozták adott (értelmes) méretre. -
sb
veterán
A madár elég furán néz. Mondjuk érthető, tekintve, hogy egy kitépett szív van mellette.

A ház használhatónak tűnik. Az autót értem a legkevésbé, ezzel a mérettel és kissé butus megjelenéssel nem tudom mihez készült.
A kék lény meg szvsz megy majd a megmaradt akciós egyéb lényes készletek közé.
A többi jó. Az üst kifejezetten jópofa.@NoOne1976
Nem teljesen értem a kérdést. Normál City sín van benne. Azt a rámpa elemet kell a végéről levenni. -
sb
veterán
Nincs mit! Kicsit jobb ha mások pénze is fogy.
@apholyon
Na látod, csak megjött időben. Ellenben az enyém sehol. Kedden jött mail a feladásról és hogy várhatóan pénteken érkezik. Tegnap esti státusz: Hungary, kiszállítják amint tudják. Ehhez képest ma se kép se hang.
Mindegy, amúgy sem kellett mára. De remélem ilyenkor fel sem veszi és nem járta vele körbe BP-t a korábbi gif szerint.
Pontok: Az alap pont 2%-a az árnak ahogy írták. Dupla pontnál viszont sehol nem jelzi a Lego a rendelés után, hogy mennyi járt volna. Érdemes (amúgy is a f*sságok elkerülése végett
) screenshotot nyomi a rendelés sikerességéről.Máskülönben én anno keresgéltem fél évvel azelőtti hírekben, hogy vajon dupla ponttal rendeltem-e elő az adott BDP-t...
-
sb
veterán
válasz
manokaj
üzenetére
Több. Itt nem csengetnek pl. Hívnak, de csenget 10mp-t, ha nem veszed fel már vége. Visszahívásra nem veszi fel, 1 perc múlva már nem jön "vissza". Kérdeztem őket f*szért nem tudják megnyomni a csengőt, HO-ban vagyunk 90%-ban mindketten. Azt mondták rohannak. Boxban is van 1-2 napod átvenni, csomagpontra a sajátjukra nem voltak képesek kiszállítani. Látszik, hogy megúszásra mennek, ki lehessen pipálni 5mp alatt, hogy sikerült/nem sikerült és ők megtették a magukét. Nyilván a nem sikerült sokkal egyszerűbb.
ON:
Allegrón is van pár akció és 4k-s kupon. Pl. mikulás posta 31-4k. -
sb
veterán
Na ja. Én is mondtam, de régen volt már... meg kicsit memóriamentes is a dolog. Bármikor jön az mindig új ütés.
Ornithopoter itt már zsákban (ill. még dobozban), anno Rapa-tól. Nálam kihagyhatatlan volt. A filmeket nem láttam, semmi kötődés de a modell is tetszik önmagában, a Technik kötődés extra, azon belül is olyan a mechanika amit Technic szettekben sem kapsz meg... és a Technic-System házassága szvsz top.
Szoktuk mondani pár szettnél, hogy mit volt kár Legóból megvalósítani. Itt fordítva érzem: ezt meg kellett, ebből kellett és kihozta az erősségeit. Más formában bottal se piszkálnám.
@Throme
Igazad van az árban, bár sztem gyarkoibb lesz majd az 50k vagy akár az alatti, még új cucc volt. Nálam még az 50 is messze küszöb feletti, azért néztem eszerint (meg ugye van egy moc Lambo már alternatívban itt is).DPD: Sztem meg kell írni a Legonak is. Én is most küldtem új levelet a DPD-nek, de tervezem Lego oldalra is megírni. Az utóbbi 3/4 év siralmas itt is, nem hozzák ki, nem csengetnek egyszer sem, sikertelen kísérlet jön csak úgy. Saját nemlétező átvevőhelyükre nem tudják kiszállítani, Boxba kértem legutóbb, hogy akkor hátha sikerül... 1.5 nap után visszavitték a központba azt is. Legalja lett, ez nem szolgáltatás. Már bármivel próbálkozom csak besz*pom velük. Pedig semmi gondom nem volt velük 1-2 éve.
-
sb
veterán
Egy a rugó, de most az enyém fordítva jár.

Kicsit örülök, hogy még csak lightos akciók vannak, így nem kell mást megvennem. Így is szoktam találni amit kéne... kifutókról nem beszélve.
És még az se biztos, hogy a Transylvania-t túlélem ha meglátják a méretes dobozt itthon... -
sb
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Hát ez nagyon gyér még, októberi BF... ez még csak a beetetés.
@Throme
Lehet, hogy rosszul emlékszem de mintha 50k körül is lett volna már. Talán Auchan...
szerk: Hmm, most ránéztem és Auchanban is akciók vannak. Mondjuk a Lambo az elfogyott... ill. online nincs, áruházban talán még van. 56k... a többi itt is elég bevezető akció. Azzal együtt ÁK ár alatt alig van valami.
Úgy látom a többi jó cucc is elfogyott online. Concorde 67k, régi Ford Gt, Creator vár.

-
sb
veterán
Én a jófogás és társainál látom, hogy bejött új vívmányként a vevővédelem. Nagyban hirdetik, hogy bármilyen ok alapján ha a csomag sérült, az viszont nincs kifejtve sehol, hogy a felelősségek hogy oszlanak meg.
Nem mintha sokat küldenék jófogáson, de elméleti oldalról elgondolkodtam rajta, hogy annál szofisztikáltabb a kérdés, minthogy:
1. az eladó feladja
2. vevő megkapja valahogy, nyilván ha sérült akkor 100-ból 99-szer a futárcég b*szta el
3. vevő visszadobja emiatt, az eladó meg a hajára kenheti a kettétört csomagjátSemmi extra nincs ezen felül a leírásban, csak eddig terjed, hogy vevő dönt ahogy akar, eladó meg addig (vagy később) se lát pénzt.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Nem akartam nagyon belmenni és így kicsit félrement. Szerintem is evidens, hogy a technikai jóval nagyobb súlyú mint a pilóta tudása/érzéke. Akkora technikai különbségek tudnak és szoktak is lenni amiket senki nem tud behozni. Ettől függetlenül szerintem minden korszakban be lehetett lőni ki mennyire jó versenyző. De tény, hogy ott kisebb a range, aki 98%-ot hoz az jó, aki 96%-ot az lúzer.
A 103% meg Senna és hasonló kaliberek. 
MS nálam ebből is kilógott, a többi kiemelkedő pilóta azért át-átültek gyengébb gépekbe. Plusz jobb gépekben is látszott a többiek mennyivel vannak mögöttük - ha kisebb is a gap. 1-3-N VB cím után meg adja magát, hogy már tudja az illető mit tud és keres új kihívást, azon felül, hogy a toronymagas technikában szarrá alázza a mezőnyt. Nekem beégett a retinába több pitiáner húzás, Barrichello hátrasorolás, stb... mikor már kb. májusban világbajnok volt... Az ott nekem kilógott a többiek közül is - akik alatt szintén nyilván nyerő technika és fölény volt. De az ott kicsit nekem a 19-re lapot húz... és nyer! kategória volt. Inkább elvett, mint hozzáadott.
-
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
Összevissza megy, nincs sorrend szvsz. A szofisztikált rendszerből indulj ki (ügyintézők nyomogatják végig a rendeléseket). Nálam volt, hogy másnak már megérkezett a szett az enyém meg el sem indult még tőlük.
Bár így a BDP árnyékában ez nyilván futottak még kategória, de sztem - a figeket kidobva - jó alapanyag lehet dark témában (majd félár körül
). Akár 2x modban se lehet rossz, az autó is jópofa, nekem a színes üvegek is használható extrának tűnnek.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Autóban, de főleg pilótában is más szvsz a szint. Berger, Alesi ebből a sorból szvsz nincsenek azon az ikonikus szinten. (Mondjuk én Schumachert soha nem szerettem - főleg a végig alárakott technikai dominancia miatt - de azért nyilván megvolt a tudás is.)
@Gubbba
Lenne átfedés, de mint McLaren drukker egy ezüst nyilat is szívesen megnéznék. Jól mutatna.
Bár pont ezekhez a szofisztikáltabb gépekhez már kevés a méret. Akár Kimivel... persze ő sem feltétlen az a szint, legalábbis eredmények alapján, amúgy tehetségre megvolt. De Hamilton hiába kezdett McLarennel, nyilván nála már a Merci lenne evidens választás. -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Biztos drága, de az "valami", ez meg 5Ft-os műanyag továbbra is.

Ennyi erővel festek egyet és még olcsóbb a papír+festék.
A Technicet meg tudom... a saját szar érzésem és a jó, plusz sztem nagyon hasznos gyerek oktatási élményem írtam le, de sokan írták már régebben is, hogy ez a vonal ugyanúgy nem szimpi nekik sem. Felnőttként is kevesebbet ad, de gyereknek talán még neccesebb ha ez leépül.
@Jacob Gibbs
Minifig scan nevű app megvan? Vagy direkt játszol zsákbamacskásat?
Nálunk ez a pókemberes széria kimaradt*, plusz az F1-es is. Szerencsére mert amúgy kezdett eluralkodni a minifig kórság nálunk, már minden kellett minden szériából.

*Azért scannerrel mikor szembe jött egy baby-s meg egy mini lovas csak lett (mennek is egymáshoz méretben
) , a cukiságfaktor győzött a gyerekek rendelésére. -
sb
veterán
És akkor még tovább fűzve, olyan téma ami már erősen érint személyesen is: Technic.
Tegnap szembe jött Balázs videója, szerintem remek összefoglaló a Technic - licenszelt autó vonal és semmi mechanika kiüresedési folyamatának.Munkagép, bármi más, funkció alig. Mellé licenszelt "kiállítási" Technic autók tömegével. És akkor a már sokszor előhozott motorizáció mostohaságba bele se menjünk.
Emlékszem az első szettre, vmi 13-14k-s modell, de elég nagy buggy amiben minden benne volt, felfüggesztés, motor, diff.mű. Apának kellett, de milyen jó lesz a gyereknek is jelmondattal. Itt kezdődött a Lego új sztorija nálunk, első újkori készlet. És utóbbi is bevált, nem csak duma volt... már anekdotáztam róla itt, hogy az akkor 5 évesnél az óvónő azzal várt, hogy most megtudta mi az a differenciálmű és miért kell az autóba.
Azóta pedig Techniken élt a gyerek, fizikai, mechanika, mindent innen kapott. Majd utána Powered Up, motorizálás, vezérlés, szenzorok. Lépegetők, finommotoros cuccok: nyomtató/rajzgép és hasonlók, pálya, vonalkövetés, most épp kis robotok rohangálnak és már felderítve a terepet megjegyzik merre lehet menni és merre nem.
Nyilván érdeklődési köre is erősen, táborokban is volt ilyesmin, szokásos dolgo: robotok, autók, ki épít erősebb hidat, stb...
onnan is az a visszajelzés jött, hogy nagyon ügyes.És ennek ez volt az alapja, erre akartam kihegyezni a sztorit. Hogy itt egy valós példa, hogyan veszi fel egy gyerek láthatatlanul a tudást... ami játék, de 1-2-3-5 év alatt kiderül, hogy sokkal komolyabb dolog volt mint játék. És szvsz iszonyú komoly alapokat ad. Ez egyben dicséret is a Legonak Technic+PU vonalon, mert bármennyi szidalmazás elhangzik, mindig leírtam, hogy nem tudok jobbat. Poros, összeszoruló váltókkal együtt sem. Anno nekem fém építőkészletem volt, az se rossz, most néztünk mást is a gyerekekkel, más alternatívák... de ez nagyságrendekkel többet tud, még így játékra optimalizálva és félkomolyan is, ahogy a Lego előadja. Erre a célra nagyon is jól összerakták. És megnézve a komolyabb Technic szerkezeteket bőven a gyerekek lehetőségei feletti szerkezetek is kihozhatóak. A másik oldalról pedig réme egyszerű, de nagyszerű kis mechanikák is. Lásd neten a végtelen mennyiségű, igazán kicsi funkcionális megoldásokat, pl. pár darabos automata váltóktól kezdve.
Szóval iszonyúan jó rendszer az egész. Minden hibájával együtt is. Vagy csak volt? A mostani vonalért kár. Bár a gyerek szét fogja szedni továbbra is és épít belőle mást, de szerintem nagy veszteség, hogy ezt a Lego gyárilag elengedi.
És ez sajnos azért hat a lehetőségekre is. Biztos visszajön még, de most is kifutó a pneumatika (anno ebből kínait rendeltem, mert évekig nem volt a Lego gyártásában, azt hittem már nem is lesz), az egész PU. Az új elemlisták tele spec panelekkel az autók borításához. Kézzelfogható a változás, a polcokon, de belül is érzésre. Ránézek az éves felhozatalra és kevés fog meg, nem úgy néz ki, hogy idén ezt az 5-6-ot kéne megvenni... talán 1-2. A gyereknek mi lenne jó? Nem látom... és ő sem.
Oké, változik nyilván az igényszint is, de ő sem ugrik rá semmire. Szülinap, karácsony épp aktuális lassan, nem valószínű, hogy Technic lesz belőle. Vontató, Audi, stb... után. Talán pár spec alkatrész külön és annyi.
Az építés ma is megvan, heti szinten rak valami moc-ot, tehát ki nem nőtte azért. Komplexitásban még bőven van lehetőség fejlődni több szintet is. Biztos lesz még pár kör, de főleg szetteken kívül. Innen már elleszünk ezzel is de így visszagondolva sajnálnám ha az előző 5 év kimaradt volna... vagy amelyik gyereknek ki fog, mert a 8-10k-s remek, sokfunkciós Technic szettek után ugyanannyit vagy feleannyi funkciót kap majd a 20-40-60k-s modellekből is a jövőben.szerk: Bocs a hosszú sírásért, kicsit jobban szíven ütött a dolog így összefoglalva. De így visszagondolva tényleg sokkal nagyobb hátralépésnek élem meg ezt, látva, hogy nálunk mekkora többletet adott ez a vonal. Nem is új a dolog, a pozitív rész is megfogalmazódott már bennem rég, írtam is, ezért is léptünk erre az útra és erre a részre nem sajnáltam a pénzt sem (ezekben több 100k áll nyilván, főleg PU-val és egyebekkel), nem is bántam meg hibákkal együtt sem. És a negatív irány is összeállt rég, főleg PU-val kapcsolatban, de a szettek kérdése is téma itt rég. Szóval semmi új, csak a videó ez töményen belesűrítette pár percbe, a Technicet meg fejben nálam ezt az 5-6 évet.
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szokás szerint keveredik a komolyság (18+) és a játékszett kategória. Ez sokszor zavart, de egy-egy szettnél tudom értelmezni, mondjuk főleg nosztalgia alapon. Itt valahogy nem jön át az árhoz képest. Eleve mondjuk a téma alapján sem látom benne a játék lehetőséget. Ahogy mondjuk az új Batman szettnél is kevésbé jön át. De talán ennél jobban.

Ha már ár:
Volt fentebb linkelve a Trópusi akvárium.
Nem kicsi meg akár jól is néz ki - bár inkább csak Legóhoz képest, amúgy nekem erősen minek kategória - de az áráról nem volt szó. 190k.
Nem érint a szett, de így is erős hatást gyakorolt.

-
sb
veterán
Olyanok mint a sarki cipész Józsi bácsi. Tud valamit nagyon, cipőt készíteni... de máshoz nem ért. Meg úgy igazán le is szarja...
Orbitális az a kontraszt amilyen professzionalizmussal kezelik a hagyományos tevékenységet, a gyártás is elég jó (a panaszok ellenére is), logisztikában az alapanyagtól a kapacitáskihasználáson (konstans változó, igényekhez mért több 1000 készlet és jóval több elem mellett) keresztül a dobozban a világ minden táján összeállt szettekig bezárólag szvsz el sem tudom képzelni ezeket hogy hozzák össze.
De emellé a weboldala 3x jobb Józsi bá' EV-nek aki 3 éve a hobbi valamijét költöztette fel. Vagy a nemrég regélt infóáramlás a részlegek között (hol nem kapható 1-5-10-15 hónapig egy alkatrész és miért, mikor lesz újra). :confusedtravoltagif:
-
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
Hát akkor ez nem teljesen az a kategória amit bele próbáltam képzelni jóindulattal.
Azért nagyon nem vagyok meglepve.
A reward kódokat is olyan címről küldik amiben a lego szó sem szerepel.

De, hogy nem mindig szidjam őket, most nem kezdek bele, de tudnék sokkal szarabb webshopot is mondani. Ahol még a Legóhoz képest is kihullik a hajam, fél óra egy rendelés leadás már tele kosártól a végéig. Majd oldalon belül fizettet... na ott milyen bizalom van.

-
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
A telefon teljes agyhalál. A link szvsz jó is lehet... nem tudom mit küldenek pontosan, de feltételezem, hogy egy hivatalos (persze hekkelhető simán) mail-ben és ellenőrizhető és főleg vmi hivatalos fizetési kapura mutató link. Tehát ha odáig jó vagy és nem kamumail, kamucím, akkor már gyanítom ugyanarra a megbízható fizetési oldalra pötyögöd be a kártyaadatokat ahova egy rendes vásárlásnál is tennéd.
Ettől függetlenül ma már sok helyen vannak virtuális kártyák meg egyszer használatosak. Én előbbit használom csak, de a limitet leveszem és csak akkor rakom fel ha lesz vmi tudott terhelés. Lego-hoz pl. gyártottam egyet külön, erre elég nekem.
-
sb
veterán
Így egyetértek, persze. Abszolút túl van tolva a fomo és az agyhalál abban a formában.
11.8k az új 11.3k SC vonalon. Egy kis emelés. Ahogy nézem a Batman verdák is előrendelhetőek, azok már 12.5k-ért vannak listázva (igaz még egyelőre nem is SC alatt).
Persze mind lesz 7-8k körül, de kúszunk felfelé, mint mindenben. Nem mintha kellene, de a rózsaszín 2F2F kapós lehet, az még mindig tartja a 10k-t. De ami késik, nem múlik...
-
sb
veterán
Úgy. Nem vagyok nagy fan, de ez elég jól sikerült. Kelleni fog. Pedig már az SC-ről is kezdek leszokni, egyre kevesebbet veszünk meg adott szériából... szelektálni kell erősen.
A másik témára is akartam reagálni. Igazad van a fomo-val, én sem költök így szinte soha - sőt inkább a másik véglet vagyok - de azért ez sem ördögtől való ha épp ez kell. Nem elszállt cuccnál +5-10k nem vág földhöz senkit ha amúgy is van rá, és lehet, hogy az volt a 20-ból 1. Vagy ha a gyereket nézzük akkor a 100-ból 1.
Értsd: ők konstans tudnák nyomni az ezkell-azkell vonalat, ha 1-2x előfordul az még közel sem az szint, hogy visz mindent. És akkor épp lehet, hogy az kellett a boldogsághoz. A maradék 99 esetben meg marad a racionalitás.
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
100%, hogy nem. Megy "magyarul" (=okosba) a dolog. Ahogy a jobb figurák is azonnal elfogynak. Szvsz (az üres) PaB falon is max azok vásárolnak akik BL-re vihetik nagy tételben ami megérős.
Viszont ha már itt tartunk, sikerült Store-os halloween figurákat szerezni múlt héten. Köszi így utólag is, hogy jelezted. Árkádban is volt még pár.
@Crus
Nálunk írtam, hogy gyerekszemmel egynek jó. Nyilván se darabra, se kreativitásra nem csúcskészlet, olyasmi szint nálam is amit írtál, 4-5k. A tavalyi jobb volt egyértelműen. -
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Örülök, hogy sikerült megoldani.

Mérhetetlen szakértelmem oka egyetlen egyszerű tényben keresendő:
ezzel a hatalmas tudással születtemmár én is besz*ptam ugyanezt másik készletben.

@Llew
Ez kemény.
Azt mondanám, hogy alapból nem hülyeség ilyesmivel foglalkozni. Nem vitatom el, hogy biztosan minőségi és művészi hozzáadott értéke is van... de valahogy nem tűnik rakétatudománynak spec minifigeket gyártani. Kereslet meg úgy látszik van rá.Ami felmerült bennem, hogy érdekes egyensúlyozás lehet a Lego jogászkodó hozzáállása és félezer már kiadott figurája mellett, plusz egy eleve, forrás oldalon is jogvédett tartalomból gyártani ilyeneket. Igazából nem is nagyon vágom egy hogy működhet, hogy van Lego-SW(Disney) szerződés, nyilván nagy pénzért, majd más szintén gyk. SW Lego-t gyárt.
@turikoczka
Nem feltétlen kéne otthonra de ezekben van kreativitás.
Erről jut eszembe, Balázsnál láttam két Lego Masterpiece Gallery short videót, volt 1-2 ilyen darab is de ott a többin is durván kapkodtam a fejem. Brutál modellek egytől-egyig. Úgy tűnt jó pár modell helyt kapott amivel már itt-ott lehetett találkozni, érdemes megnézni szvsz. -
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szerintem felcserélhetted a két, különböző szögű elemet és a laposabb kellene oda. Úgy látom mindkettőből van a készletben:

-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Lazán kapcsolódva ez ma jött szembe. Persze nem Lego-ra felkészített, erősen DIY kategória, de szvsz annyira flexibilis, hogy így első ránézésre inkább csak előnyt látok hátrányok (kábelek) helyett. Plusz a kitek ára is horror.
Variációk:
1. Ledek saját elemmel, mágnessel kapcsolható, több üzemmód, villog, pulzál, körbemegy, stb... hátránya, hogy kicsit nagy az elem miatt.
2. Indukciós ledek: nincs elem, 5-10 (20?) cm-ről is világít. Szvsz ebben is elég nagy potenciál van.
3. Elemes, de vékony vezetékkel, lásd 1. pont, csak mini ledekkel. Kábel, de minimál.Linket nem rakok, ali-n gyorsan meglesz.

A másik link mára.
Besz*rás!No comment:
-
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Mernék rá pénzt tenni, hogy default 30k-val számolnak és meghagyták a lehetőséget, hogy eldöntsék lesz-e emelés. Így írták és ki is nézek belőlük ennyi bonyolítást.
Ahhoz képest viszont annyira nem acélos. Szerintem minden körben volt eddig pár óra-egy nap alatt kifutó favorit készlet.Sőt, egyszer linkeltem minden körre statisztikát is, de nem találom. Emlékeim szerint max 1-2 van körönként ami ilyen 40-50%-os gyér számok alatt marad.
Ja és a rendelési kedv is ilyen ívű szokott lenni. Szvsz a szumma rendelés 80%-a kifut 1-2 nap alatt.Szóval szerintem ezek most határozottan gyengébb számoknak tűnnek.
-
sb
veterán
Emag Geniusban van pár jó ár.
One Piece hajó és a nagy épület, City új vonat, Ninjago nagy templom. -
sb
veterán
válasz
Dareiosss
üzenetére
Amikor én néztem (itteni komment környékén) akkor nem láttam fura eredményeket. Volt csík, mind valahol a funded vonal 2/3-3/4 része körül állt.
Ez a mézeskalács lépegető gyorsan kimúlt. Persze kivárom, akár jövőre is, de megint olyan a start, hogy 4-5 napra rá már out of stock. Volt valami cikk nemrég talán a Lego vezérrel ahol ez téma volt: hogy a karácsonyi volumen még sok cuccból legyártva sincs. Csak ez maradt meg és készséggel el is hittem, utána olyan baromságok jöttek, hogy hagytam is a cikket.

És akkor ha már Lego szervezés/gyártás/piacok leszarása (PU után szabadon...)
Állítólag jön a kifutó szettekre kedvezmény. A leak szerint a Ninjago piros sárkány is benne van. Namost az nemhogy - lassan szokás szerint - már most nem kapható, a kifutás/akció előtt, hanem a S@H-ról már az is minimum fél éve out of stock. Nem követtem annyira, lehet, hogy megvan 1 év is. Németen is így néz ki, tehát ez is régiós.
Persze ez kapható egy rakás más helyen... de azért nézett ez úgy ki amikor máshol is meg volt fogyatkozva rendesen. -
-
sb
veterán
Szerintem is jó, hogy januárban jönnek és nem maradnak ki teljesen. Innentől nem sok értelmét látom a speciális figeknek, márpedig az merült fel mint árfelhajtó tényező a meglehetősen drága automatánál.
Tudom, unalmas az ár téma (már nekem is), de nemrég megint bedobáltam pár készletet BL/PaB keresésre és emészthetőbb árak jöttek ki sok esetben.
(Pl. HP vonat állomás-figek nélkül, kocsikkal és anélkül. De az új karácsonyi vonat okozta felbőszítés kapcsán a régire - ami nekem jobban bejön - is 50k alatti összeget dobott a BL, de nagyobb készletekre is voltak jó találatok.)Lehet, hogy majd inkább ilyen kieg/cherry pick stílusban megint inkább afelé fordulok 1-2 rendeléssel. Nagy kár, hogy még mindig elég macerás bármit összerakni.
Sőt, most épp a BrickStore progit sem tudom használni. A BL átállás óta úgy látom megszűnt a BL API key igénylés vásárlóként. Most feldobja, hogy regisztrált eladónak kell lennem hozzá. Ezzel találkozott esetleg vki aki használja az API key-t? Bug vagy feature?@apholyon
Egyre jár az agyunk. Bennem most a Store-os fehér szellemnél is felmerült, hogy arc nélkül jó lehet szobornak.
PaB-ról is volt már 1-2 ilyen szürke figes rendelésem szobor gyanánt. A másik kedvenc pont a sand green, amiből a hajón lévő van. Szintén van egy zsákkal ablak (Brick Bank, két botanikus kert után szabadon...) és tető/díszítő elemeknek. Szobornak is jó szvsz. -
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Nem véletlen, hogy összezavarta. Ott már előre írtuk páran, hogy valószínűleg hülye megoldás lesz... és az is lett.

Ha már dinamikus akkor lehetne érték szerinti hosszúságú skála. Gondolom max limit csak lesz, pl. 50k... behúzzák addig és mondjuk kiszürkítik a 30k, 40k, stb... feletti részt amíg nem aktív. Vagy amit írsz az is oké.
Szerintem nem annyira bonyolult, a lényeg, hogy azt mutassa ami a helyzet. Annak örül a user is meg az a korrekt. (És nem véletlen, hogy a homályos tartalmú ilyenekből szoktak kiugrani a vásárló megtévesztése és tisztességtelen eszközökkel vásárlásra sarkallása sztorik...)
Vagy limit nélkül lesz? Akkor mindegy, elég a timer.
Gyanítom, hogy ők sem tudják mit szeretnének megint... gondolom ha nem fogy, vagyis pl. 6. napon éri el a 30k-t akkor nem akarnak még egy adagot rátenni, ha meg a 2. napon eléri akkor igen. Így is nehéz jót mutatni. A fenti működhet, akkor megint lesz egy pont ahol a user izgulhat lemaradt-e vagy nem, de ezzel legalább tud vmit kezdeni: ha nem akar lemaradni akkor behúzza és nem gondolkodik tovább pl.De persze ha lesz elég akkor túlragoztuk a dolgot. Olyan szempontból érdemes róla beszélni, hogy ha kicsi is a jelentősége, a korrekt, vagy legalább korrektebb megoldás is tök egyszerű szerintem.

szerk: A jó részéről nem írtam. Az nyilván jó irány, hogy kevésbé limitált és visszafogja a nyerészkedést.
-
sb
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Azt írták a cikkben, hogy esz limit. Sőt, még arról is szó van, hogy html-ből talán meg lehet nézni majd hogy áll.
Én a Lego-t ismerve amúgy ilyesmi megoldásban bátran bíznék, mert így van a legcsekélyebb értelme és lehet a legnagyobb sz*pásokba belefutni. Ez már eredmény, hogy nem tudod majd hol tart az egész, mikor fut ki... már felhasználóbarát! Aztán ha mégis lesz a háttérben limit azzal hatékonyan el lehet intézni, hogy esetleg az utolsó pár 100db-ot szó nélkül törölhessék majd a rendelések közül újabb vevői elégedettségre.

Valami ilyesmit tudok elképzelni a háttérben, még pár technikai csavarral (pl. elfogy a 3. napon, ott törlik az utolsó 200 túlrendelőt, majd elindul a 4. napon a megnövelt limit, stb, stb...)Komolyan, biztos én lettem nagyon negatív, de nem értem miért nem lehet valamit értelmesen és egyszerűen megoldani.
-
sb
veterán
válasz
Lana102
üzenetére
Micsoda jó hír... de köszi, hogy beírtad. Jó tudni és sehol nem láttam erre vonatkozó híreket sem eddig.
Az külön érdekes, hogy kifutó készleteket is emelnek amik vélhetően akcióban is lesznek majd nemsokára.BDP:
BrickLink schafft BDP-Fortschrittsbalken ab: Die aktuellen Regeln zur geänderten Limitierung
Változik a limit, megmarad az előző körből a 30k feletti limit kiegészítés. Viszont lekerül a progress bar, így nem lehet majd látni, hogy hol tart a szett, mikor fut ki.Ill. 7 napig tart majd az előrendelés... emlékeim szerint ez sokkal hosszabb volt. Sok értelme nem volt, de legalább mindig belelógott egy dupla pontos időszakba. Mernék rá pénzt tenni, hogy itt ezt az apróságot is gálánsan elveszik.
Bár ezt már írtam korábban is de érzésre itt is kicsit feljebb kúsztak az árak. 30-40Ft/db sáv aljáról inkább a tetejébe. A 2500db körüliek már 97k-ért jönnek, 3000db alja 115-120k.
Nekem ez a kör kimarad. Egyébként sincs hely, árban se szimpik, lenne más ami jobban kéne, de lehet hogy az előző kettő miatt (+áremelés) azok is kimaradnak és lesz egy kis kényszerszünet.
Ettől függetlenül szokásosan a ház tetszik, a "vár" is, de ár/méretben sem látom megérősnek. A bánya is jó, western témába szuper de az nálam nem fut. -
sb
veterán
Nem akartam róla írni, de ha már előjött.

Szokásos: random a dolog... és/vagy mindszar.
Nekem a németektől UPS-szel csak jó tapasztalatom volt. Pedig hozattam velük karácsonyra is cuccot amikor minden más be volt itthon sz*rva.Ellenben a heti DPD-ért is mehetek a kib*ott depoba... majd hétfőn ha kinyitnak. Pedig boxba kértem mert a múlt heti házhozszállítást se sikerült megoldaniuk rendesen. De ezt is sikerült összehozni, hogy sz*pás legyen.
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
@apholyon
Szerintem ezek csak Store-ban elérhető cuccok szoktak lenni.@Mozaart
Értem. Sajnos nem ez a tapasztalatom, a többi PaB fal is üres, gyakorlatilag már éves szinten. Én is azt hittem az elején, hogy csak újratöltik... aztán eltelt 2-6-X hónap és semmi.
Karácsony előtt az Árkádban tele szokták rakni az előtte lévő pultot is készletekkel raktár jelleggel. Kb. be se lehet menni a falhoz. -
sb
veterán
válasz
Mozaart
üzenetére
Én a régi lego.com jelszavammal lépek be. Sőt, két account van, mindkettővel ugyanúgy a lego.com-os jelszóval megy mindenféle változtatás nélkül.
Viszont ilyen dupla loginem már nekem is volt, belépett látszólag majd újra a login screen jött. De tök ugyanazzal még egyszer beírva már belépett.
Szomorúan hallom, hogy a Westendben sincs rendes PaB akkor. Nem voltam még az új, nagyobb üzletben...
-
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
Már én is bánom, hogy 2-3 hete kihagytam a GWP-s, dupla pontos HP vonatot...
Ha lát vki, akár fél készletet, szóljon: állomás és/vagy kocsik nem érdekesek, figek nélkül még jobb is.Amúgy nyomtam egy listát BL-en, igaz, szállítás nélkül, de vmi 50k körüli árat dobott a régi kisvonat elemlistájára. Nem olcsó, ellenben nem is méregdrága, mint készletként.
szerk:
Ha már vonat, a "megszűnt" motorok mellé tovább bővült a 2026-os vonat lista:
60506 [Trains] TBC TBC June 2026
60509 [Trains] TBC TBC June 2026
60508 Police Train Heist $199.99 TBC TBC 2026
szerk2: Végignézve a City felhozatal elég erősnek tűnik. Ninjago, Dreamzzz se tűnik rossznak nevek alapján. Technicből egyelőre semmi érdemleges nem látszik. Talán a várható új RC egész olcsónak tűnik.
SC viszont +1EUR: 2020: 20 EUR ->25, 27 és jövőre 28 EUR ha minden igaz. -
sb
veterán
Nem rekord szvsz, de nem kevés. Olcsó készlet, nem fért bele.

Engem amúgy sem győzött meg. Itt már ez is zavarna, de amúgy is fura. Kicsi játszósnak tűnik de annak drága, plusz pár részlet/téma sem igazán passzol nálam gyerekhez. Felnőtt szettnek meg kicsit gyerekes/játszós, kívülről nekem elnagyolt. Belülről megnézve viszont jó, kellemes csalódás volt.@HUN_Sector
Erős lista. Vár, világítótorony, középkori főtér, Hófehérke, két modular is... a Jazz Club nem élt hosszan. A kisebb HP expressz is elég friss volt. A Blacktron gyanúsan sokszor volt akciós és hamar kifut.
Ennek a fele is megint jó adag lenne ha még be kéne húzni/nem kéne lemaradni. Azt hiszem elengedés lesz.Várból kikopik minden, majd lassan vmi BL/PaB-os rendelést összehozok szerintem.
-
sb
veterán
Ez fura, most kipróbáltam mert az összelinkelés óta be volt lépve a BL is nálam (meg a lego.com is).
Most lego.com-on bejelentkezett oldal mellett simán belépett BL-re is nekem.Mindenesetre ezt inkább megerősítő tényezőnek venném a fent leírtakhoz, hogy még nagyobb lehet a káosz... semmint, hogy rendben lenne.

Hogy egy kis elismerés is legyen:
Nálunk hétvégén az új Wall-E készletet építették a gyerekek. Szerintem remek készlet, a kidolgozás is jó, funkciók is. Mondtam, hogy szóljanak a matricáknál... már nem emlékeztem, hogy ebbe egy sem került. Nem vagyok nagy matricaellenes, nagy drága készletekben nem értem miért nem tudják elkerülni, itt így kellemes pozitív meglepetés volt. Azért 1-2 helyen van érdekes csatlakozás ami nem hozza a minőségi érzetet, 1-2 stud fogja, nem stabil az elemek helyzete. Játékra nem 100%-os.
De összességében remek így is. -
sb
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
F***t nem! Már bocsánat!

Karácsony előtt úgy rendeltem tőlük, hogy egy DPD-s térképen választottam ki a DPD-s átvevőhelyet... majd kaptam a státuszokat, hogy sikertelen kézbesítés, mert az átvevőhellyel megszűnt már 2-3 hónapja a szerződésük.*
Pikáns volt, hogy tőlem 2 utcára volt az átvevőhely, tehát valamikor itt keringett kétszer a teherautó karnyújtásnyira tőlem, de sehogy nem tudtam átvenni. Végül depo lett belőle, ott csak annyit mondtak, hogy jaaa igen, a térkép nem mindig friss.
*Ezt a bolt mesélte, hogy felmondták mert ők sem tudtak velük mit kezdeni, csak szívtak a DPD-s csomagokkal. Random hozták/vitték és random mennyiségben.
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Köszi még egyszer!
A dániai elérhetőség változásra, meg úgy általában a többire amit látunk, szerintem világosan kirajzolódik a minta, hogy itt a skála mindkét végét bejárják. Van ahol csak szarul adminisztrálnak és így 2 nap alatt vissza lehet állítani a készletet... meg van ahol valóban 1.5 évig nem elérhető valami, mert valósan sem foglalkoznak semmit a készlettel (ügyfelekkel). A közös a kettőben, hogy láthatóan nem veszik komolyan az egészet. Ahogy sikerül.

@lilaűrhajós
Sejtettem, hogy esetleges ez is. -
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ezt én is kérdezni akartam.
Szept elején voltam Store-ban, de akkor semmi nem volt ezekből. Amit LÁZ linkel az meg már az októberi felhozatal kéne legyen elvileg.PaB fal is 50-60%-ban üres szokott lenni. Pedig pár oldal alapján ott is használható cuccok szoktak megjelenni folyamatosan.
Nyilván ez is rétegigény, még itt is, nemhogy normál vásárlók között, de azért az is hülyén néz ki, hogy ott van a fal tök üresen.@Crus
A kis szellemes készletet a helyén kell kezelni. Kicsi is, azon felül nyilván dizájnra és témára sem egy komoly szett. Értsd: Úgy linkeltem, hogy a gyerekeknek tetszene. Kis jópofa.
-
sb
veterán
Úgy látom kapott az "ügyem" egy kis hátszelet.
RacingBrick videó, első komment: Tiago.
-
sb
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
egy boxutca mocot, mágnessel + Arduinoval és motorokkal szeretném az autókat egy kis oválpályán hajtani az asztalban!
Végre, nem csak én offolok itt ilyen melléktémában. Ez igen ambiciózus terv, ha elkészül szvsz nagyon menő lesz. Kíváncsi leszek rá!
@apholyon
Árakat valóban hagyjuk, én se bírom ki de lassan minden mellé oda lehet biggyeszteni sajnos. A vonat nálam ugyanaz a nagyon várós csalódás. (A fa pedig über, de a felébe soha nem fog kerülni...
)Viszont szerencsére azért van még kivétel ha költeni szeretne továbbra is az ember.

Kari témában a többivel pont fordítva vagyok: van elég jól sikerült szett. Még sok is, azokat már nehezebben engedném el. Ártól függetlenül is bejön a mézeskalács házikó, a nagy mikulás fig és a lépegető is. Meglesz az első SW készletem?
(És árban akcióval - ha lesz olyan - 20-25Ft/db-ot fogják verni. De még alapáron is jóval szebben mutatnak.)
Aztán jöhet majd egy Wall-e is valamikor.Halloween-re még nem sok szimpit láttam, de ez jöhet. A láncot majd levesszük szegényről.

-
sb
veterán
Technológiaként nekem sincs gondom. Sőt. Nekem nincs, de óriási potenciál van benne szerintem otthon is, DIY részen, meg céges szinten is tök jó támogató eszköz lehet(ne) egy csomó esetben.
Itt és ebben a formában nekem nem jött be. Öncélúnak néz ki. Összekötve az ár problémámmal még inkább vörös posztó lett, mert ez a különlegesség benne.
De vélhetően nincs összefüggés. Ha nem lenne benne akkor is ott figyelne a 20% áremelés.
@Pötyi
Legóval volt már pár interakció a témában, tételesen, nem így összefoglalva minden sz*rt. De még nekik sem gondolom, hogy célravezető lenne - lásd Balázs hsz-ét... Ezen felül nem volt kedven itthon fogyvédelemmel foglalkozni (ha van még, már megint). Ezt a részt is esélytelennek látom. Főleg, mert amúgy inkább elvi a probléma... az egyik egy cserealkatrész, bármikor mondhatná a Lego, hogy nem jár és ennyi. Persze ezt se hiszen, hogy bevállalnák, akkor meg adniuk kéne, de így ez is kérdéses terep... a másik meg az elérhetőség, megtévesztés, tervezhetőség, szintén nem azok az egzakt dolgok amikre itt ráugranának a jogbiztonság hazájában.
Szóval nem volt kedvem hozzá... aztán lehet, hogy egyszer lesz. Kedv helyett inkább vörös ködnek hívnám. Előfordult már, ment minden levél mindenfelé. És még eredménye is lett.
Annyi biztos lesz, hogy a Legónak összeszedem újra, most így keretbe foglalva több esetet. Ha már itt ennyit koptattam a billt akkor ennyi "jár", hogy értelme is legyen a ventiláción felül.
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Akkor rosszul érzékeltem, biztos a nagyítások miatt. De mondom, nekem a komplex mozgó forma is olyan idegen érzés. Hirtelen nem jut eszembe más ami ilyen és nem építeni kell/szétszedhető. Mondjuk a dekorációs láncon kívül de az nekem nem komplex valami.
Valahogy adja magát, hogy ami kis elemekből áll az Legónál nem egyben van, mindig szétszedhető és kombinálható.
Az ügyfélszolgálatot PU ügyben "magánemberként" kerestem meg
Ja, értem. Nyugodtan mondd máskor, hogy pontosan 250e panaszost képviselsz, se többet se kevesebbet!
Persze fel fogom dobni ezt a témát (újra) a hivatalosabb csatornákon is, de nem hiszem hogy túl sok magyarázattal fognak szolgálni.
Köszi előre is!Nekik marginális, de másnak lehet vele gondja. Pl. ott a cserealkatrész biztosítás. Én (mielőtt feladtam
) azelőtt párszor megnyomtam a gombot: semmi nem történt vagy törölték. Néha mail is jött, hogy majd szólnak... azóta se jött semmi. Ez így már egy nem működő szolgáltatás. Akkor meg nem kellene nyújtani. Ahogy szerintem létező és ajánlott terméket sem vesz le csak úgy egyik gyártó sem egyik napról a másikra.És a slusszpoén az a vadi új szetten lévő motorizációs ajánlás. Nem véletlenül ugrottam rá, mert a dobozon látva erős volt a kontraszt. Akkor miért kell ezzel kidobni egy készletet ha egy teljes régióban eltűnik valami és azt sem tudják mennyi időre?
Ez a felső kettő (és ugyanez a téma az is ha meg tudod venni és utána tűnik el a támogatás, akár sw-s) már sima fogyasztóvédelmi/megtévesztési kategória ha valaki komolyabban ráugrana. Komolyabban kéne venniük ezt a témát, vagy arról az oldalról, vagy innen a másikról is lehetne. Pl. erről lehagyhatták volna simán.Ez engem irritál, saját munkában ha ilyeneket adnánk elő akkor tök jogosan komolytalan hülyéknek néznének minket.
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Technikailag értem, hogy előre mutató... is lehet. De nekem a felülete miatt is kilóg, hiába műanyag, nem Lego érzet ahogy ránézek.
A gyerekek itthon is összekevernek mindent az összeborított 1 tonna Legóval. Válogatás közben ez fennakadna.
A másik pedig hogy egyelőre funkcióra sem tudom nagyon elképzelni. Stud alatti méretben nem nagyon szoktak ilyen miniatűr részeket, főleg mechanikát használni és szvsz a kompatibilis megoldások miatt nem is igen lehet rá szükség. Ami több darabos az fura, hogy nem épített.
A PU-ra elfelejtettem válaszolni.
Először is köszi szépen, hogy megkérdezted! A válasz elég elkeserítő. Meglepőnek nem mondanám, mert látszik a hozzáállásból. Ha foglalkoznának vele akkor nem így nézne ki a weboldal, bármi... erről az oldalról.
Mégsem tudom elengedni, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogyan állhat így hozzá egy nemzetközi cég. Eleve, már elvi oldalról sem értem. Biztos, hogy nem tömeges gond, a vásárlók sem tudatosak, eleve szűk réteg a PU vásárló. Mondhatni marginális lehet aki ezzel felkeresi őket. De ha egyetlen ügyfél megkeresés sem érkezik, akkor sem értem elvi síkon hogyan működhet egy vállalat úgy, hogy valamiről nem tud... hanem csak úgy sejtik. Hogy van-e raktárkészlet, mikor lesz, hol van, mi lesz a sorsa 1 év múlva a meglévő vagy akár az épp hiányzó készletnek. Mi lesz az abszolút sorsa, meddig gyártják, támogatják, stb... Nem hiszem el, hogy ezt így kezelik. Persze lehetne, hogy az ügyfélszolgálaton nem tudják, de ha máshol ez megvan akkor 4 sor egy emailben a köv. 3 hónap terve. És onnantól az üsz is tudja. Gyanús, hogy van még sok részleg ahol ugyanúgy nem tudnak az egészről vagy jó részéről.
(Extrán bosszant, hogy itthon ehhez vagyok szokva nagy részben, akár vállalkozás, akár közszolgáltatás: ahogy sikerül, mennyiség, minőség, határidő: bármi. De a világ egyik legnagyobb cégénél...
)Az meg a bónusz, hogy ezt a választ kapod te is. Ha az elveket le is szarják, a konkrét megkeresések "mértékétől" már csak függenie kellene a dolognak. Persze nem mindenki nevében kérdezted meg de szerintem így is tök más súlya van ha én/Józsika ír egy mailt vagy egy 250k követővel rendelkező Lego nagykövet kérdez rá arra, hogy itt esetleg hiányzik valami a rendszerből.
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Dehogynem... csak ignore listán vagyok biztos.

@kbalage2
Nekem ez a 3D modell teljesen kívül esik a Lego hatókörén, mind minőségben, mind kinézetben. Értem, hogy technológiailag lehet benne extra, de nem erről szól(t) a Lego. Sőt, ahogy írták, kifejezetten kerülték ezt... és szerintem minden más megkülönböztető, a konzisztens rendszerből, minőségből, megoldásokból kilógó elemeket.Lehet, hogy ez technikailag top, egy másik sávban. Ahogy fémből, másból is lehet kimagaslót alkotni, de kérdés, hogy minek? Nem ide való. Vagy eddig legalábbis nem ide való volt. Nekem ez Kinder tojás feeling mikor ránézek.
Nem értek a technológiához, de ránézésre nem extrább/kisebb méretben a mechanika mint egy botkormány rúdja pl. De ha igen, még mindig ott a kérdés, hogy minek? Csak, mert egyedi lesz. szerk: Oké, a kerék a kivágásokkal és a beleillő csapok vélhetően már túl kicsik.
-
sb
veterán
Látod, én is. A fát már láttam leakben milyen darabbal jöhet de itt is mellbe vágott az ár.
De a vonatban is amiről a regényt írtam... Értem, hogy nagyok az elvárásaim PU-t tekintve, de azért ott is random gyereknél is előfordul, hogy meglátja a motorizációt rajta (gyk ezért van a dobozon). Namost ilyenkor egy ekkora világcégtől ha az a válasz, hogy "hát, ki tudja..." mondjuk fél-egy éven át...mármint arra a kérdésre, hogy mikor is lehet majd hozzá venni aranyáron cuccokat amivel eladták. Ne adj isten itt a régióban (nem Mordor, hanem úgy értem, hogy EU(!)) már soha nem lesz mert kivezettük, csak erről elfelejtettünk a részlegek között egyeztetni... hát, ez necces.
Kínából nincs ilyen elvárásom. Itt lenne.szerk:
Amúgy a minden dimenzióban, ár, érték, mod, játszhatóság, stb... Creator cuccokról sem véletlenül megy a gondolkodás, ott is kezdenek itt-ott ugrani a kezdőárak.@LÁZ
Nézem mi a tök printelt a mozdonyon... rájöttem, hogy a kis 3D nyomtatott izére gondolsz. Na az a non plus ultra. Az nálam teljesen vonalon kívüli. Nem is értem Lego készletben. Minőségre is hányásnak tűnik, Lego-feelinghez sincs sok köze. Oké, van rajta stud, na bumm. Ez nekem teljesen izzadtságszagú, hogy ettől lenne egyedi. Ennyi erővel a randomra gyűrt matricaív vagy manual is "egyedi" lenne. -
sb
veterán
válasz
nyul105
üzenetére
Ez valami titkos izé volt?
Persze itt láttam a linket, de se mailt nem kaptam, se az oldalon nincs direkt link/banner.Nem mintha vettem volna valamit de elég fura.
@HUN_Sector
Akartam már kérdezni ki mire készül a köv. körben. Ez nekem is bejön (meg nyilván a ház).
(Árban amúgy ezek is drágultak ránézésre. Darabár és EURHUF is, amit már írtam.) -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
A HP vonat kocsijai sem jönnek be, 50-ért az se volt tervben, de pl. múlt héten 2x pontért és gwp-vel volt... kijött volna 30-35k körül!? És bár állomás sem kell de mégis ott van, a kocsikat is lehet módosítani ha nem tetszik, a mozdony meg egy sokkal komolyabb cucc, karácsonyi dizájnra nem annyira nehéz átformálni.
Alma-körte kicsit, a karácsonyira vártam én is, még ha kisebb, komolytalanabb is, de a hangulat más.
Viszont nálam inkább elvi a döntés. Most első felindulásból legalábbis... -
sb
veterán
Fúúba+
ŐőőhátizéKb. 1.5 hete minden nap ránézek a legoleak-re, hátha kiteszik a vonatot. Szóval nem mondható, hogy nem vártam. Ennek ellenére skip lesz. Első körben biztos, de később is van rá esély.
1. A régijobbvót. Kicsit. Egyéni szoc problem, bizonyos részei modernebbnek hatnak, szín nálam mínusz. A piros-zöld karácsonyibb+kis arany mehetett volna mellé ha a hőlégballonos készletet nézem. A mozdony plusz, a maci is jópofa.
2. Szóval alapvetően nincs gondom vele. A régi kicsit szimpibb, de ez is jó, leginkább más. Venném ezt is.
3. ÁRLeaknél 2-3 hónapja már beírtam, hogy vagy áremelés van vagy - remélem - csak az USD ár lesz magasabb, ahogy idén rendre emelték pár szett árát USD-ben és ha minden igaz EUR-ban maradt. Nem figyeltem pontosan, de fél szemmel ezt láttam, vám, nyilván.
Ez itt most viszont 120 EUR az eddigi 100 helyett. Az 20%.
Pro:
Ez volt az egyik legolcsóbb szett, tehát innen nézve inkább kivétel volt, hogy eddig nem ment fel az ára, vagy alig. Így tűnhet soknak a +20%.
Ódákat zengtem a karácsonyi szettről itt többször, hogy tök megfizethető még itthon is, szinte azonnal gyári kedvezménnyel és gwp-kkel nyit. Ezt tudatosnak véltem a Legótól, a fa alá igazi karácsonyi feeling szett elérhető áron a gyerekeknek.
Kontra:
40-43k (akciósan 30-35k és/vagy gwp-k) helyett most 49k...
Mellé a darabszámok: Utolsó 4-5-6 év 1500db körül volt 100 EUR mellé. Ez 956db 120 EUR-ért. Innen nézve messze magunk mögött hagytuk a +20%-ot is.
50Ft/db SW licensz árnál tartunk (persze régebben, mert az újabban még több)És akkor a slusszpoén:
- Motorizálás. Legalább a síneket beletették, de ofc semmi más nincs benne a szettben. A többi +35e (szumma 84k) lenne... ha lehetne kapni, lásd képek.
Ez hetek óta így néz ki. (Csak a távirányító elérhető ami hetekig akcióval futott, kiárusításnak kinéző módon.) Max az változott, hogy elfogyott státuszban voltak az elemek, ma már fent sincsenek. De minden más boltból is eltűntek rég, nem véletlenül kérdezgetem itt egy ideje, hogy mit tervez vele a Lego. Ill. az új vonat előtt felmerült, hogy lesz-e/más meghajtást kap-e. Balázs is felvetette anno ugyanilyen megfontolásból a vonat előtti videójában.
- A német oldalon is ugyanez van.
- Ahogy a múltkor írtunk itt róla, a (kb. egyetlen megmaradt) Technic L motor 1.5 éve ugyanígy néz ki, magyar, német oldalon nincs. Se venni, se pótlásra. Másfél éve. USA-ban van...Ez az én szememben olyan szintű lesz*rása az ügyfélnek amit nem tudok hova tenni.

-
sb
veterán
válasz
Mozaart
üzenetére
Igen, már minden IS elhangzott. Ezért is látom úgy, hogy ami felmerült a/b/c eset az más igényeket takart volna, ami más megoldást is hozott volna magával. De alapvetően nem hibának, hiánynak látom most bármennyire is kevéssé védhető a Lego sokszor.
Itt kiválasztottak egy típust: fal mellé, dioráma, hátoldal dontcare. És ezt meg is oldották szerintem különösebb gond vagy hiányérzet nélkül.
Ha kellene ezért is írtam, hogy inkább érzek hiányt abban, hogy mit kapunk diorámaként (ismerős részletek, (fél)készletek kevesebb kidolgozás...) mint abban, hogy mi maradt ki. (+szokásos ár
)Tudom ezt is "oldjak meg"
Ha ez lett volna a cél akkor kitámasztják ami egyben hátoldali tábla, dizájn elem lesz. 10-ből 10-szer van minden nagy és nem annyira atomstabil ucs modell saját talapzaton.szerk: Doom kocka. Láttam már párszor de mindig szájtátva nézem végig újra.

-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Nem akartam továbbvinni de ilyesmi még felmerült bennem. Vmi egyéb "art" és akkor maradhat malomkő is. De az megint nem halálcsillag akkor már, hátulról.

Ezek mind jó variációk szvsz, csak mások.
Nevezzük akkor pl.:
1. A mostanit halálcsillag fali diorámának - ez így működik, hátoldal nélkül.
2. A félgömböt halálcsillag szobornak - szoba közepére.
3. A hátoldali art-ost meg halálcsillag art-nak. Mehet szoba közepére de a 2. pontosok nélkül, vagy falra A/B felállásban.
Nálam oké mindhárom variáció, csak más kicsit a célközönség. Aki félgömböt várt az mindkét másik verzióra húzza majd az orrát. Pedig azokra a másfajta célokra azok a megfelelő megoldások.
Hogy mi fér bele... ezt is kifejtettem, hogy nekem beleférne ingyen hátoldal.
De a Lego valóságban ez nincs ingyen, más a nézőpont itt is ha saját vagy Lego oldalról nézem. -
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Szerintem szept 18-tól indul majd az összekötés. A levél szerint év végéig lehet megcsinálni, utána inaktiválják az accountot. Ez alapján nem lesz automatikus.
A hátuljára most eszembe jutott a színvonalas, Lego-konform megoldás: egy k* nagy matrica!! Esetleg a dobozból kivághatóan.

És mindez csak 20k-val dobná meg az árat.@Crus
Valamiből élni kell... másnak is. Avagy... Matematikus Ön??!? -
sb
veterán
Ezt (is) írtam én is.
Arra reflektáltam, hogy ha már lenne hátsó borítása, akkor fura lenne a malomkerék és jobb lenne a félgömb. Mert akkor vélhetően asztalon/szoba közepén jobban el is férne.*De a többiből (meg a korábbi írásomból) kijön, hogy amúgy felesleges a hátsó rész szvsz fal mellé tervezve: 1. drágább. 2. sík borítás minek fal mellé? 3. gömb meg helyügyileg lenne KO.
Csak hátrány lenne belőle...*Mondjuk sztem 20-ból 1 embernek lenne annyi helye, hogy ne fal mellé, hanem szoba közepére állítsa. De lehet, hogy sokat mondtam, mert aki ezt megveszi az vélhetően tele van már amúgy is UCS Legókkal.

@Tyler Durden
Befejezetlennek én így nem tudom tekinteni ha erre tervezték. Arra oké részemről. A matricával, árral nem tudok nem egyetérteni.
Már korábban is írtam, hogy a darabszám, darab/ár árazáson felül tud és szokott is kompenzálni a Lego bizonyos esetekben. Pl. nagy darabos készlet=magasabb darab átlagár. Kis tile-okból álló: alacsonyabb átlagár. Vagy ott a sok "darabszám-független" árazás, mikor Technicben, akár másban rohadtul nem a darabszámra, hanem a megépített modell méretére áraznak. Nagyobb=drágább.
Ennek mintájára sztem ki lehetne korrigálni a kiállítási darabokat ahol jellemzően ezt nem teszik meg, hiába viszi el az elemszám 20-30%-át a keret, tál, cserép, akármi... ami nyilván kell hozzá, na de a lényeg mégis a maradék 70%-ból ottmaradó izé lesz a közepén. Ránézésre sincs meg az embernek a kellemes ár-arány érzete. Ami pl. legalább a nagyobb=drágább esetén megvan.
A matrica meg egyértelmű... -
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
+80k ha még a hátulját is megépítik síkban.
Plusz itt van egy ellentmondás is: elölről érhető, hogy kettévágták mert így látható a belső a metszetben. De hátulról semmi értelmes nincs, ott ilyenformán a gömb befejezése lenne logikus. Szerintem egy levágott, tök sík és tartalom nélküli malomkerékként ritka hülyén mutatna hátulról. (Meg talán ha nem falon van akkor méretileg se lenne gáz, hogy nem lapos, hanem félgömb.)
Persze így se kiállítható hátulról, de ez van. Egy célt legalább megoldottak. A másik már túl sok lett volna. Biztos lesz rá moc.

-
sb
veterán
Nem is tudom... szerintem megvárom milyen MOC-ok lesznek 2-3 készletből...
ON: Kidolgozott, de nem érzem a csíít, hogy ebben benne lenne 400k-nyi szuper, egyedi részlet. Persze nem vagyok fan, de így ránézésre is felismerek annyit, hogy egy-egy részét 2-3 másik dioráma erősen lefedi. Ezt sem érzem túl exkluzív dolognak.
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
A funkciók és ehhez passzoló (munka)gépek eléggé hiányoznak szerintem is.
Nagyban pedig kicsontozzák őket, ezt az új markolót sem tudom értelmezni. Árban pedig itt sem szégyenlősek a nagyobb modelleknél.Ami nekem még szimpi azok a kisebb funkcionális modellek. Kukásautó, kombájn, stb... bár ezek limitáltak méretre, de ahhoz képest arányosan még itt kerül be a legtöbb funkció. Méret/funkció és ár/funkcióban is jók.
Ill. most ez a homlokrakodó jön be nagyon. Nagyobb méret, fullra töltve mechanikával/fogaskerékkel. Kissé drága relatíve (40k, 1000db), gyanítom a licensz miatt, de 20-25 körül már bőven jó lesz.
szerk: Nekem az is bejön extraként, hogy pár modell kicsit hibrid módon kap "system" dizján elemeket is és minifig jellegű fülkét. Játékra szerintem ez bónusz. Kombájn, spaceship (ott persze a moduláris kabinok is variálhatók City-vel), és ez a Volvo is.
Még nem vettem meg, de a City munkagépek egy része valószínűleg nem maradhat ki. Ez méretben kicsit kilóg de gyerek szemmel biztos beraknám ezt is a többi közé, hiába Technic vs City.
-
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én is úgy vagyok vele. Még az átlátszó kocka fétis is megvan, a modellek is jól néznek ki, sztem jó munkát végeztek, de itt felmerül bennem az ezt Legóból minek kérdés. Ill. hogy ebben azért nincs sokkal több mint amit látunk.
@Throme
... ez is igaz, csak nehezebb MOC-olni
Véső+kalapács működik mindkettőnél.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
+1
Valami Európa legnagyobb kiállításaként volt beharangozva, de szvsz már itthon is láttam nagyobbat pár éve. A terepasztalok sem voltak túl nagyok (talán a Camponás is nagyobb) bár ettől még volt meggyőző asztal... meg jó pár megúszósnak tűnő. Készlet szinten meg gyakorlatilag szinte nem volt UCS kategória, csak alatta. Nekem fura volt.
Ez a vonal amire azt írtam minek... de egész jól néz ki.
Meg mondjuk továbbra se venném.
BDP árak. Úgy látom sikerül 420-425-ös árfolyamra beárazni. Eddig lefelé tartottunk és 1-1.5 éve inkább 410 vagy akár az alattival sikerült számolni.
szerk: Megelőztek.
Akkor kép nélkül is elég lesz. -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Az biztos, hogy sima szettek, meg lehet venni a fenti árakon. Engem csak az érdekel eltűnnek-e 2 hónap alatt vagy 1 évig kaphatóak lesznek ezek is.
VW-n és beilleszthető cuccokon kívül nem igazán volt más szettem még. A karácsonyfa, de azt is oda vettem.
Itt most a mikulás az szinte biztos kelleni fog.
Mellé mehet a kis segédje, a baby sapceman.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Brickmerge is 60 EUR-t ír rá, jó lehet.
És ezek akkor mennyire lesznek szezonálisak? Átnyúlnak ugyanúgy mint a többi "normál" szezonális készlet?
-
sb
veterán
7000db-os Pokémon?

@ripla
Már a LEGO-t is érinti Trump vámháborúja
Eddig is látható volt már a hatás. Sorra jöttek ki USD-ben áremelések a híroldalakon az EUR árhoz képest.
Ez mondjuk még eggyel durvább, hogy nem is lesz kapható egy rakás elem. Bár valószínűleg nem ebből lesz majd dráma.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Az a gond, hogy ott legtöbbször s@h ár felett vannak kirakva a készletek.
@LÁZ
Jópofa.
Ez most normál készlet vagy vmi spec ünnepi ami el is tűnik majd azonnal?
szerk: A 40xxx sorszámból gondolom utóbbi. Bár így sem tudom meddig élhet egy ilyen. Ha ugyanaz mint pl. a tavalyi mikulás autó akkor nem fut ki azonnal.
Egy-két rohamosztagos manó még elfért volna benne.

-
sb
veterán
válasz
Dareiosss
üzenetére
Azért ezzel a nyugati szinttel óvatosan bánnék. Vagyon, fizu, vásárlóerő grafikonok eléggé más mutatnak, a keleti blokkot is örülhetünk ha előzzük. Az eloszlás meg durván meg van billenve, BP nem rossz, de csak itthoni szinthez képest. Vagyon/fizu decilisekből a felső 10% ami értelmezhető nyugati szinten, vagyonból inkább a felső 5 (2-3?). A többi ingatlannal felpumpált... 60M-s 50 éves panellel meg hasonló értékes cuccokkal.
És akkor ezek a szimpla számok. Amit nem kapsz adóból szolgáltatásban az jóval nehezebben értelmezhető. Nekem az az igazán sokkoló, pedig már a grafikonok is valóban azok.
@hami85
Nekem is az szimpi. Meg a Corvette. Mondjuk a Merci is minőséginek néz ki erősen és a modell mindig tetszett. Nem mondom, hogy reális lenne olcsóbban, de azt 50k körül egyelőre biztos, hogy kihagyom. Bár igazából most a többi is várhat még bőven.@maross
Egy újabb szett amivel talán nem veszített volna a világ, ha Legóból nem készül el.
-
sb
veterán
válasz
RapaNui1
üzenetére
Túl sok volt a szerkesztés, már nem fért bele. Szóval a lényeg: maradj szerintem is.
Majd helyre kerül a dolog. Nálunk is van lelkesedő periódus, megállás, abból bosszantó... és nyugis is, mikor sikerül elengedni, hogy akkor most nem gond ha pihenő van. Mindegy mi az ok: nincs fomo, nincs (új) helygond, de akkor se gond ha csak drága, amúgy viszont kéne a készlet.
Mindenkinél hullámzik, ez is, más is. Itthon a jelenlegi időkben meg főleg, szvsz. -
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nálam korábban volt gép upgrade, a többi folyamatos. Utóbbiakon elsírom magam (bármilyen orvos, nem csak fog, ill. bármi ami ún. közszolgáltatás lenne), előbbin csak röhögök. Oké, nem játszom, akkor biztos más lenne a nézőpontom, de amikor számolgattam, hogy akkor pl. az AM4->AM5 gépváltáson pár 10k ment el vagy lehet, hogy jött
akkor furán néztem. Főleg infláció mellett. Telefoncsere ugyanez, a 10 évvel ezelőtti iroda a zsebedben és 50-100-200k sajnos ma kb. már semmi. Stílszerűen egy drágább Lego készlet, amúgy meg 2-3 bevásárlás vagy ugyanennyi orvos+extrák. És akkor más szabadidős költségről nem beszéltünk. Ami jórészt elszáll, sokszor nem is maradandó dolog. Ehhez képest "fillérekért" valami olyan cuccot kapni ami 10 éve sci-fi volt... ezzel van igazán nagy kontrasztban nálam a marék őskori műanyag vagy 20 kiló "fán termett" kaja.
Rapa az accountot gondolom a negatív hatások miatt írta: nehezebb megállni a dolgot ill. nyilván nem komfortos nézegetnie sem. De én sem törölném nyilván, sok tök más topic, de, hogy a legközelebbit mondjuk, az alternatív topic.
Lazán kapcsolódva: pár hsz-el fentebb linkeltem a digitális Lego várost/gyárnegyedet. Azt látva kicsit pont ezen gondolkodtam el... a Lego nyilván nekem is, kb mindenkinek tök más: fizikai kocka, tőlem messze áll a képernyős építés, nem is egy univerzum. De amúgy meg mégis lefed egy csomó részt, kreativitást - ami azért elég vastagon lényeg - sőt, még emeli is mivel jóval kevesebb a korlát mint fizikai elemekkel. Eddig nem tudtam elképzelni alternatívaként, most bizonyos szempontból teljesen racionálisnak tűnik. Más, de miért ne lehetne jó tök/kicsit/közepesen más is? Akár...szerk:
@Llew
Korábban volt már pár köre, de akkor tök másról volt szó szvsz. Kedv kérdése volt amit még írtunk is, hogy várható hullámzás benne annyi készlet után. A mostaniban pont az a szomorú, hogy nem kedv kérdésének tűnik és nem is viccnek sajnos.
-
sb
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Értsd: jó! a 20% profit.
Szerintem nem kirívó, de bőven alatta is el lehetne lenni. Főleg ekkora volumenben. És ha hozzávesszük, hogy általában a növekedés is elég erős. Plusz az egész pár rossz évet leszámítva elég konstans hosszú időn át. Ezzel szerintem már elég erős együttállás, hasra mondom, de ekkora cégnél ez szerintem nem általános: masszív profit + konstans erős növekedés és évtizedes táv.
Ennyi.A számolgatást nem a túlárazásra értettem, inkább érdekesség annak aki csak gyártási költségre vetítené a végfelhasználói árat.
De ha már túlárazás... szerintem az a fenti számoktól eltekintve is evidens, hogy játékként drága mulatság (ami viszont nem egyedi). Az meg a profit számokból látszik, hogy amúgy lenne hova engedni. Persze ennek semmi realitása, ha így is ekkora növekedés van. Ha esnének az eladások akkor lenne tartalék 15, de akár 10% adózott profit mellett is árat konszolidálni. És akkor még nem nyúltak a költség oldalhoz ami tippem szerint marketingben brutál lehet. Ja és ebben a gyárépítések is benne vannak.
-
sb
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Fekete az a többi videóban. Itt vmi gáz van a színekkel/fényekkel.
@Dareiosss
25% körül van a a profit, nettó 20% alatt. Persze az is kemény. De ha jól emlékszem akkor az utóbbi pár évben inkább 20 felett volt, 1-2 éve csökkent kicsit, jöttek is az áremelések.
A rosszabb évektől eltekintve hosszabb távon is ilyesmi profitok voltak belőle, az látszik.És akkor aki szeret, itt lehet visszafelé számolgatni a gyártási költségek felé. Bolti áron (a webshopos -30%-oson is) adó, kisker, nagyker haszon, szállítás... ezek után marad náluk 25% bruttó profit. És gyanítom a költségek tetemes része marketing, nem a gyártás... a marketing nélküli (alternatív) gyártási ár szó szerint töredéke a polcon láthatónak.
Persze a sikerhez ez is - vagy nagyobb részt a marketing? - is kellett.
-
sb
veterán
Friss kedvencek:
Ideas LONDON: Early 20th CenturySzerintem remekmű. A külső homlokzati részen is annyi apróság van és olyan szinten harmonikus szvsz, hogy nekem kiemelkedik a sok - amúgy tetszetős - modular közül.
És akkor még ott a belső rész... nekem ez is kifejezetten részletes és ötletes minden szegletében, székek, upside down szekrények, ezer autentikus apróság. És valóban aprók, sokszor ha részletek, azok is túl nagyok a méretarányos belső térhez, itt sok kidolgozott rész abszolút kompakt.Ez ugyan digitális, de szintén lenyűgözően részletes (ráadásul sok valódi épület alapján modellezett). Akinek bejön az indusztriális téma. (szerk: más is van benne)
https://www.youtube.com/@CanosieLabs/videos
-
sb
veterán
Review-k alapján a Creator kísértetházra is beigazolódott amit írtam: kicsi/drága.
Kettőből, de inkább háromból már lehet valamit kezdeni. Ott viszont 3 Frankenstein, stb... kicsit félresikerült kombó ilyen szempontból szvsz. Max aki el akar/tud belőle adni figurát drágán, úgy lehet érdekes.
Ill. kicsit sok benne a nagy panel.A várnál még nagyobb a kontraszt a régi vár általam kritizált sok 1x1-es eleme és a panelek között, de az jóval nagyobb készlet, ott elfér, sőt, sztem kifejezetten jó is moc-okra. Ott a sok ló lehet érdekes (meg a nagyobb belső tér nem várfal elemei) de azt fel lehet használni kreatívan szvsz.
Szummában a vár sztem jó alap nagyon, árban is korrekt lesz akciósan. A listaár + gyári modell lett gyengébb kicsit. A másik kevésbé jó bármelyik célra szvsz.. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Hát igen. A kaki az nagyon messze állna a Legótól.
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Az L motor 1.5 éve nincs se a magyar, se a német oldalon. Az USA-ban végig volt. A dán-t nem néztem, de így még érdekesebb. Nem mintha magyarázat lenne 1.5 évre akár az, hogy más kontinensen van csak belőle.

Lehet, hogy naív vagyok. Ilyen szintű elérhetetlenség esetén szerintem még a telefon végén lévő ügyfélszolgálatosnak is több konkrét infója kéne legyen. Egy kivezetésről meg pláne... de ha első körben nincs is, ott 1-2 szinttel felette, elérhető távolságban azért kellene lennie ilyen infóknak. Ha nincs akkor gyk. itt komplett régiók vannak vakon és üldögélnek (a felhasználóknak is alapvető) infók nélkül.

Jövő héten kipróbálom az ügyfeleken én is. Projekt, határidő? Veniccdán.
-
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
Hajó: Valóban nem ez lett leírva de mindenki erre tippelt. Tekintve, hogy a hajó formára igen jónak tűnik. Kb. ezt próbáltam összefoglalni, én pont így látom: forma vs szín.
Na még egy akkor a filmmel kapcsolatban: most nézem, hogy Tim Burton rendezte a Depp félét. Nem láttam, de az alapján viszont akkor azért simán lehet jó. Akár Depp ellenére is.
Elvont hangulat/környezet az eléggé Burton saját terepe.@kbalage2
Bár korábban valóban erről beszéltünk, hogy mi lehet a PU jövője, de most nem erre gondoltam.
Csak egészen konkrétan arra, hogy mitől tűntek el itt EU szinten a jelenleg PU kieg. szettek.
- Simán elfogytak vagy kivezették őket? (Leak alapján jövőre kéne EoL-ba kerülniük. De a Lego évekig tudja sima "elfogyott" státuszban is tartani az adott cuccot, lásd L motor.)
- És hogy a fentinek megfelelően elérhetőek lesznek-e még valaha vagy már soha?Ennyit amúgy még az ügyfélszolgálatnak is illene tudnia és megválaszolnia. Írok is nekik, de gondoltam te ott is ismerhetsz esetleg feljebb lévő/belsősebb embert/csatornát mint a telefon végén ülőket.

Szóval most nem a tervezős, belsős-titkos jövőbeli tervekre gondoltam kivételesen.

Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
A kellékek: cseresznyevirág, Fuji, híd, 3D, vízesés... még egyelőre bilibe lóg a kezem hátha vmi ilyesmi lesz minőségre a szett. 
(Volt vmi ilyen ügyük pár éve.)

) screenshotot nyomi a rendelés sikerességéről.