Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75625) h3lios


h3lios
addikt

Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)

Nálam is Legozással telt az elmúlt közel 2 hét, de nem a normál verzióval.
Aki rég óta olvassa a fórumot találkozhatott tavaly augusztus környékén az egyik postommal.

Akkor történt ugyanis, hogy 1 random rovarírtás során majdnem az összes készletem károsodott. A kifújt szer szépen ráhullott fentről a Legokra és apró foltokban (mint a vízpermet) megmarta az anyagot. Előre nem lett szólva, hogy károsodhat akármi és mivel én nem voltam otthon csak muterom ezért nem is tudtam tenni az eset ellen semmit. Persze utólag könnyű okosnak lenni, hogy egyszerűbb lett volna letakarni őket. Valószínű, ha otthon vagyok így is történik, de ez már sajnos csak 1 mi lett volna ha... scenario.
Nagyjából minden olyan alkatrész hasonló módon nézett ki, amire felülről ráesett az írtószer.

Természetesen az összes létező féle tisztító / súroló szert végigpróbáltam. Vízkőoldó, sebbenzin, hígító, aceton, fogkrém, radír, CIF, szappanos víz, mosószeres víz. Semmi sem szedi le ezt a sz.rt, mert anyagában marja meg a műanyagot. Egyébként poén, hogy a gumis alkatrészekről valamint a matricákról lejön...

Végül született megoldás még akkor. Egyesével végigmentem az összes sérült készleten és alkatrészről alkatrészre összeszedtem miből mennyit kell rendeljek, hogy mindent tudjak pótolni. A vége valahol 9000 elem körül volt összesen 1300 körüli külön alkatrészből. Kártalanítva lettem, mert 1 csinosabb összeget fizetett a jómunkás ember. Természeresen nem takarta be az összes kiadásomat a közel 100 órányi munkámat pedig pláne nem.

Még akkor szépen megérkezett az összes alkatrész a Lego-tól, viszont azóta is csak a sarokban álltak, mert sem lelki erőm nem volt nekiállni sem türelmem.

Idén viszont eljött az alkalom...

Valahogy így nézett ki az összes megrendelt cucc szétválogatva.

Már csak ki kellett mindent cserélni.
12 nap alatt sikerült mindezt abszolválni, több kevesebb sikerrel.
A hatalmas elemszám miatt 1-2 alkatrészből kevesebb érkezett, ezeket MAJD 1x berendelem, hogy minden teljes pompájában ragyoghasson ismét.

Mondanom sem kell, hogy 1 életre szóló "élmény" volt ez nekem. Úgy éreztem, hogy kénytelen vagyok pótolni a sérült elemeket. Megtarthattam volna azt a fél millát, amit kaptam a károkozásért, viszont nem tudtam volna ismét úgy rájuk nézni, mint korábban. Ott volt 1 hatalmas törés a Legos gyűjtögetésben. Azóta sikerült picit visszaszerezni a korábbi gyűjtői vágyat. (A Venator kifejezetten segített... :DDD )

Szóval ha a jövőben lakás felújjítást terveztek, vagy bármilyen szakember megy hozzátok bizonyos munkákat végezni az első dolgok legyen a Legokat vagy teljesen likvidálni a szobából, vagy gondoskodjatok a megfelelő védelemről, hogy ti még véletlen se járhassatok így. Ha pedig nem vagytok otthon a hozzátartozó be se engedje abba a szobába az illetőt ahol a Legoitokat tároljátok.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.