Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69451) balint82 válasza Dilikutya (#69449) üzenetére


balint82
senior tag

Hát az akció mától van. Tutti lenyomja az árakat, de sztem 30 körül eladható.
Tutti örülnék, ha lenne ilyenem és bedobnának egy bő két éves, erősen limitált GWP-t. ;]

Google Pixel 4a

(#69452) HUN_Sector válasza balint82 (#69446) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Csak az nem derül ki, mi vesz benne részt :)

Megvan: [link]

[ Szerkesztve ]

(#69453) balint82 válasza HUN_Sector (#69452) üzenetére


balint82
senior tag

Plussz egy klikk, ne haragudj ;]

Google Pixel 4a

(#69454) ZsZso válasza Dilikutya (#69443) üzenetére


ZsZso
Közösségépítő

Ha rám hallgatsz nem próbálsz ki modulárist. Én is így kezdtem. Nagyon jó áron volt a Sarki garázs, hát behúztam (még évekkel ezelőtt, talán eDigitől), de "ennyiért nem veszek többet LEGOt" - aztán mi lett belőle?! :B . Be tud szippantani, főleg miután 2-3 épületed van és egymás mellé pakolod őket. Eddig se voltak olcsók, viszont most már olyan áron vannak, hogy megfizethetetlenség határán táncol. Már amikor akcióban van. Egyelőre ugye még csak fontolgatják, hogy évente több moduláris is jöjjön, de ha ez bekövetkezik, akkor lesz még nagyobb baj, mert évi egyszer még csak-csak ki lehet bírni, de úgy már sok lenne. Így is a Marvel/DC modulárisok is csatlakoztak a normál házakhoz, az is cibálja eléggé a bajszom, de szerencsére az ára észhez térít, pedig a Hírharsona egyre jobban tetszik. :B

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#69455) Mozaart válasza balint82 (#69451) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Ha valakinek van itt eladó vennék, 60k-t nem szeretnék most elkölteni emiatt.. :D 25-30k. Marketplace-n mindenki 40-ért próbálja eladni. :R

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#69456) HUN_Sector válasza Mozaart (#69455) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Rendeltem is egy technic helikoptert a gyereknek.
Én el fogom adni a luke fénykardot, szerintem megfuttatom 25-ért.

(#69457) balint82 válasza Mozaart (#69455) üzenetére


balint82
senior tag

Jelen :)

Google Pixel 4a

(#69458) Joccc07 válasza Dilikutya (#69449) üzenetére


Joccc07
addikt

Mennyiért van fent? Engem érdekelne egy.

Sisakgyűjtemény eladó-- https://hardverapro.hu/apro/star_wars_sisakgyujtemeny/hsz_1-50.html -->Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

(#69459) Mozaart válasza HUN_Sector (#69456) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Ment PM.

#69457balint82 Köszi, de kettő most nem fér bele. :D De aranyos vagy! :) :R

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#69460) balint82 válasza HUN_Sector (#69456) üzenetére


balint82
senior tag

Jól megelőzted az hír hozóját. :(

Google Pixel 4a

(#69461) RapaNui1 válasza Mozaart (#69447) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Egyébként erre a nagy digital világra pont jó példa az új Mission Impossible film. Jót mulattam rajt amikor a sok digitalizált cuccot a XXI. században próbálta több ezer ember írógéppel papírra vinni, hogy, ne tűnjön el minden az éterben.

Én is inkább a kézzel fogható dolgok híve vagyok, mem mondom, hogy nem lehet digitalból építeni, de inkabb a papír alapú híve vagyok.

Egyébként az hogy környezet hatékonyabb-e ha áramzabáló gépeken nézzük az építést vagy újrahasznosított papírból nem tudom. Szerintem egy elektromos autó sem környezet barátabb mint egy sima, mert az áram nagy részét még mindig fosszilis energiahordozókból állítjuk elő, nem beszélve a Lítium bányászatáról feldolgozásáról, melléktermékeiről, szóval mindenki döntse el maga, hogy, a digitál építési valóban környezet barátabb megoldás-e, de én is szívesebben építek papír alapú útmutatóból.

(#69462) Crus válasza ZsZso (#69442) üzenetére


Crus
őstag

Jogos. Nekünk se mindig 100-as az aminek online igénye van. Ami külön pikantéria, hogy a gyerekem se szereti összemosni a kettőt. Vagy online szórakozik, vagy offline. Nem szereti keverni. Talán a gének, talán egyszerűen csak ő is látja, hogy egy fizikai játékot ha online térbe viszel, akkor tolhatod az online verzióját is azzal az erővel, hiszen van olyan is már.

Tudom, hogy összemosódik, de ettől még nagyon nem szimpi. A Minecraft Legókat én a kezdetektől fogva úgy fogom fel, hogy az a játékos aki online nagyon szereti, az jópofának tartja offline is megépíteni. Szerintem van helye a termékpalettán, noha a célcsoport nem mi vagyunk.

Igen, gyerkőcöm is nagyon imádja a Mario legókat, meg sajna a Sonicokat is, szóval csődbe megyek :-/
Amúgy a Mario Legókat én is jópofának tartom, frankó nagy pályákat lehet belőle összerakni, a figura meg ugye érzékeli ahogy kell, fun :-)

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#69463) Crus válasza maross (#69444) üzenetére


Crus
őstag

Az 1. Sonic készlet nekem is jobban tetszett, folyamatosan látóteremben van, annyira csípem. Ezek kevésbé jönnek be, viszont jobban játszhatók... csak 100k :O

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#69464) Major Lion válasza RapaNui1 (#69461) üzenetére


Major Lion
senior tag

Az emeberek jelentos resze kidobja a papir dobozt az utmutatoval egyutt. Egy feleslegesen legyartott papirkonyv, amihez festeket es fat hasznaltak fel, elettartama egy ket ora volt. A telefonrol ipadrol kovetett online osszeszerelesi nem hiszem hogy nagyon megterheli a kornyezetet, de tuti nem jobban mint legyartani a papirkonyvet.
En is szeretem a konyvet de egy ket szettet kiveve mar egyik sincs meg, kuka.

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#69465) Tyler Durden válasza Major Lion (#69464) üzenetére

Ez kinek mi, én pl videojátékoknál a digitális tartalmat preferálom, mert nem mozgat meg a doboz/tok stb. Legonál viszont ha lehetséges igyekszem elrakni a leírást/dobozokat, de nyílván én a kisebbséghez tartozom. /illetve azt is aláírom, hogy nagyon macerás a letárolás/

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#69466) Napfénysüti válasza Major Lion (#69464) üzenetére

Én szeretem a könyv összerakásit és el is teszem mindig ezeket.
Viszont a másik oldala hogy környezetszennyező sajnos. Szóval a mérleg mindkét oldalán van valami.
Hiányozna ha a Lego eltörölné a fizikia összerakásit de jobban óvnák a természetet ami tény (ezt meg ugye hangoztatják még ha a kockák minőségi rovására is megy).

Més que un club!

(#69467) Dilikutya válasza Major Lion (#69464) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nekem valahol a 30+ évesek is megvannak. :) Régen a dobozokat is eltettem, aztán anyám kidobta azokat. Pedig az összes dobozom elfért volna egy nagyobb Technic dobozban. :) De az összerakásik megvannak valahol. Régen a dobozok hátulján a B és C megépíthető dolog is rajta volt, bár egy jó ideje már csak a 3in1 Creator és a 2in1 Technic tud ilyesmit, de akkor ez volt az alap.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#69468) Crus válasza Mozaart (#69447) üzenetére


Crus
őstag

Ok, de akkor a következő lépés legyen, hogy Digital Designer progiban rakjuk össze és engedjük el a műanyag kockákat, mert szennyezik a környezetet. (Egyébként a papír gyönyörűen újrahasznosítható, így akinek nem kell a doboz, manual az teheti szépen a szelektívben és lesz belőle klotyópapír vagy újság, vagy ne adja ég újabb Lego doboz.)

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#69469) Mozaart válasza Crus (#69468) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Annyi új és új szett jön, hogy nagyon szélsőséges írányba tolja az agy inger küszöbét.. na ezt jól leírtam.. :D
Tehát egyre kevésbé tudjuk értékelni őket, nem azt mondom nem tudjuk, csak a lehetősége egyre kisebb. De ez csak én vélemény. :)
.
Biztos van olyan szett amit nem kellett volna kihozni. :D De az egész világra vetítve még a leggyengébb is biztos "jól" szerepel".
.
Csak azt mondtam annyira felpörgött az évenkénti új szett szám, hogy egyre nagyobb erdőt kell fenntartani hogy fenn maradhasson a manual. Képletesen.
Érdekelne milyen számaik vannak a Legonál erre, mikor éri el azt a kritikus költséget amikor már nem éri meg. De most lehet jó nagy baromságot írtam. :R
.
Stop táblát pedig senki se fog kitenni, hogy nem kérjük az egyre több szettek elénk tolását. Inkább. Még és még kérünk. :D
.
Az újrahasznosítás jelenleg meg elég gyengén szerepel legalábbis itthon amennyire jól tudom. De ez egy ördögi kör. Mert jó tud belőle talán wc papír lenni, de csak átalakul egy másik terméké, tehát a sok + darab átmegy másba. A fogyasztás csak nő. :D

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#69470) HUN_Sector válasza Tyler Durden (#69465) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

itt van a lábam alatt egy 60*45*45-ös doboz tele eredeti játékokkal. Mind dobozos :D De nem visz rá a lélek hogy nekiálljak fotózgatni és lecsekkolni, melyiket nem keleltt még beaktiválni különféle launcherben. De eladni lehetetlenség
Viszont a witcherek jók voltak, mert tele volt bontatlan ajándékokkal a tok. Térképek, pénzérmék, origami figurák. Én már totál megfeledkeztem róla. Asszony rögtön lecsapott rá (vaják fan)

(#69471) sb válasza Crus (#69468) üzenetére


sb
veterán

Ne offense de ez hülyeség szerintem. Az, hogy nálad ez ilyen keveredést okoz még nem jelenti azt, hogy nincs értelme szvsz. A Lego az Lego, kocka. A digitális leírás meg a papírt váltja ki.

Hogy miért? Mert sok okból praktikusabb (leírásként, nem műanyag kockaként). Sok téren gazdaságosabb.
Ennyi. Nem kell többet belelátni. Egyiket lehet nézni itt is, meg ott is, a másikat meg abszolút nem helyettesíti a digitális tervezés. Környezetterhelése mindkettőnek van de az egyiket jóval könnyebb elengedni a pozitív oldalait megtartva.

Egy rakás elektronikus kütyü van ami a való életben segít és tök felesleges anélkül vagy a régi formájával foglalkozni. Ez most olyan mintha azt mondanád, hogy csak szabad tűzön lehet főzni, mert a tűzhelyben már elektronika van.

És akkor a személyes véleményem a fentiek után: sokkal jobban szeretem a papírt, gyereknek sem kell képernyőt adni + megfogható, lapozható, fizikai.
Viszont: Elteszem őket, egy rohadt nagy fiók van tele velük. Meddig lesznek meg? A gyerekek eléggé pusztítják. Mi van a 2., 3. modellekkel? A nagy készletekhez nem füzet jár, hanem cm vastag könyv. Hány fát vágnak ki? A több modellhez, rengeteg leíráshoz, flexibilitáshoz, ne adj isten 3D-hez (ami szintén hozzáad sokszor) sokkal jobban fekszik a képernyős megoldás. Nézni rosszabb... egészen addig amíg 10-ből 10x nem sikerül papírból úgy építeni, hogy ne essen ki a szemem a színek megállapításához/becsillanások miatt.
Szóval jó a papír, több okból is. Meg rossz is. És a digitális is jó, talán összességében még több okból mint a papír... ha a használhatóságot nézem. Költségben (környezetterhelésben) pedig biztosan utcahosszal vezet.

[ Szerkesztve ]

(#69472) nexus6 válasza Crus (#69462) üzenetére


nexus6
aktív tag

a minecraftos vonalon nekünk rengeteg készlet van meg, szerintem pont olyan mint a mario. hogy az első megépítés után még ezerféle dolog építhető meg belőlük. Ahogy a kisfiam nézi a youtube-on a videósokat, vagy épp egy szerveren lát valami pályát és játszik online, a megszabott idő után meg legozik és megépít valami hasonlót. a készleteknél pont ezt szeretem hogy sok a kocka, plate, így a fantáziának megfelelően több minden építhető és játszható.

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#69473) sb válasza balint82 (#69460) üzenetére


sb
veterán

És már az árat is leverte. :D

Sok musthave számomra nincs a listában szerencsére. Persze -30k-val vannak kevésbé érdekesek is amik így már jók lennének, de szerintem ezt most kihagyom, így vesződni sem kell vele. (vagy mire átnézem mi kihagyható lenne ami így azért nem rossz addigra vége az akciónak :) )

(#69474) Tyler Durden válasza HUN_Sector (#69470) üzenetére

Uhh szép gyűjtemény (: CD/DVD időszakban gyűjtöttem a filmeket így, de az is még időben el lett adva, azóta marad a lego, mint helyfoglalo :D

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#69475) Crus válasza sb (#69471) üzenetére


Crus
őstag

Az hát. Azért írtam iróniával. Egy abszurdum, hogy tervben van a full digitális átállás, mert már nem egyszer merül fel netszerte.

A helyes megoldás itt az, hogy kell, hogy legyen fizikai manual is, mert méregdrágán veszel valamit. A bútorhoz se digitális összerakási van, pedig az jóvla egyszerűbb, mint egy 100k-s Technic szett.
A manualnak pedig újrahasznosított papírból kell készülnie, de gyanítom, hogy ez már egy ideje így is van.

(A tűzhely esetében továbbra is egy fizikai(!) történet zajlik ám le. Továbbra az elektronok rezgetése folyik, amitől melegül az étel. )
A digitális manual:
- Net kell hozzá első körben mindenképpen. Bár már jártam úgy, hogy le volt töltve, de újra csak úgy engedte megnyitni, ha netre lépek.
- A gyerekeket nem rá, hanem lefelé kell hozni a digitális tartalmakról, mert árt nekik. Túl sok van belőle.
- Kék fény. Így is dől a pofánkba, nem kell, hogy órákon, 10 órákon át ölje a szemünket.
- Rossz tartást ad a telefon/tablet bambulása, főleg ilyen sokáig.
- Sokunknak OLED kijelzős eszköze van, hadd ne részletezzem mennyire tesz neki jót az ennyire statikus tartalom...

A fizikai manual eladható, elajándékozható, újrahasznosítható, sőt ÉRTÉKNÖVELŐ tényező.

A dobozok tárolására pro tipp: Fel kell vágni alul is, majd szépen kilapítani. 100 doboz tárolható így nagyon kis helyen. Manual mérete nem csökkenthető tovább, de akinek 100 doboznyi Legóra telik, szerintem annak lesz egy kis polc arra is, hogy ott legyenek a manualok, vagy a fentebb említettek szerint megszabadulhat tőle.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#69476) Crus válasza Mozaart (#69469) üzenetére


Crus
őstag

Nézd... nekem az eredeti szakmám vegész-környezetvédő, de már gyerekkoromban is nagyon komolyan vettük még a világ végén is a papírgyűjtést. A papírt csak a barmok égetik el, vagy dobják a vegyes kukába. A papír érték és igenis komolyan foglalkoznak az újrahasznosításával.

Egyébként a Lego dobozok és manualok a Forest Stewardship Council tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből és FSC-ellenőrzött fából származó papírból készülnek, melyek itt az EU-ban, USA-ban és Kanadában is újrahasznosítható papírnak minősülnek.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#69477) Crus válasza nexus6 (#69472) üzenetére


Crus
őstag

:R

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#69478) Throme válasza Crus (#69475) üzenetére


Throme
veterán

Gyerekek digitális világban nőnek fel. Lassan mindenhez kell sz.gép (minden az, ATM, tablet, teló, pénztárgép, adatbázisok, közlekedés, ipar....stb). Ha nem lego manual, akkor tévé, mobil, tablet (vagy ugyanezek, csak apáé, anyáé), mert a másik is ezt nézi.
Én csak azért nem játszottam sokat kis gyerekként, vagy neteztem, mert nem volt.

Kék fényt szűrő monitorok vannak és/vagy szemüvegek.
Lehet ellene tenni.
Papírnál meg a nem megfelelő megvilágítás, a sokszor kivehetetlen színek, a csillogó papír rontja a látást....

Rossz tartás legózás közben is simán említhető

Oledbe azért olyan gyorsan (5-10 óra) nem ég bele semmi.
Egyébként nagyon kevés oled van a háztartásokban. Nálunk van mindenféle képi megjelenítő, egyedül az órám kijelzője, meg a fényképező EVF-je oled ezekből.
Plazmába se ég bele ennyi idő alatt semmi

Szóval én nem látom, hogy ezekkel alátámasztanád egyértelműen a papír manual előnyösségét.
Mindenki használja azt, ami neki - vélhetően - előnyös.

szvsz persze

(#69479) Throme válasza Crus (#69476) üzenetére


Throme
veterán

Ettől még az egész doboz gyártás és újrahasznosítás egy környezet szennyező dolog.
Kitermelés, vegyi anyagiok, gyártás, szállítás, a gyárak működtetése...sok sok tényező alkotja ezt a folyamatot.

(#69480) Crus válasza Throme (#69478) üzenetére


Crus
őstag

Pont ez az. Hogy minden körülöttük digitális, miért nem lehet elszakadni ettől és Legózni, ahogy azt anno O. K. Christiansen kiagyalta.

A digitális könyvek u.e. a téma egyébként. Van aki elviseli, sőt kedveli. Sokuknak meg pokol. Talán nem kell részletezni, hogy miért.

A papíron és a nyomtatás minőségén szerintem is bőven van mit javítani, az biztos! Nálam kevesebb, mint 2 óra alatt égett be CX-en a taskbar...

Addig nincs is gond, amíg van is-is. Akkor fogok Legóéknak spammelni, ha el akarják venni a manualt.

Másikra: Miért a Lego műanyagok gyártása nem szennyező? Sőt szennyezőbb? Dehogynem...

[ Szerkesztve ]

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#69481) Throme válasza Crus (#69480) üzenetére


Throme
veterán

Nálunk a legó építés az csak manuális (offline), de gyerkőc és még én is szoktunk játszani digitális lego-val is.

Természetesen a műanyag gyártás is szennyező.
A digitális építés/manual is szennyez. A tervező/megjelenítő gépeket is gyártani kell, energia kell a működtetésükhöz...stb
Nem azért tértem át pdf manual-ra, mert talán (nem kezdek el ezen gondolkodni) az utóbbi kisebb terheléssel jár.
Egyszerűen így jobb, kényelmesebb, hatékonyabb.

Szerintem mindkét módszert megtartja a Lego.

[ Szerkesztve ]

(#69482) backdraft81


backdraft81
csendes újonc

Én sokkal jobban kedvelem a kézzelfogható, papír alapú útmutatót, mint a digitálist. Számomra a LEGO úgy hiánytalan, ha megvan az eredeti doboz és manuál is. Ezek nélkül lehet bármilyen összeszedett kocka csomag, nem pedig egy komplett készlet. Én akkor lemondanék a LEGO-ról, ha nem papíralapú lenne a leírás és nem dobozban adnák. Én főleg gyermekkoromban elérhetetlen LEGO készletek miatt kezdtem el újra LEGOzni, de ha nincs meg hozzá a doboz és az útmutató, komoly hiányérzetem van. Azért pl. egy 8880-as Technic készlet félkarú óriás manuál és doboz nélkül.

Filmekben is a legnagyobb kedvencek mind ott figyelnek a polcon eredeti DVD formátumban. (A VHS-t már azonban én is felszámoltam. De a DVD-t nem szeretném később sem eladni. Sokkal jobb, mint streamet keresni hozzá.)

[ Szerkesztve ]

(#69483) Llew


Llew
senior tag

Én abszolút a papír útmutató párti voltam korábban, viszont egy több ezer darabos UCS szett utan azt mondom közepes keszletnel nagyobbnál nem praktikus.
Az utmutato több kg, kinyitva csak az elfoglalt egy fél etkezőasztalt. Az elejen hasznaltam, aztan attertem a digitalisra laptopról, meet ugy praktikusabb volt. Kisebb helyigény könnyebb voltnlapozni, nagyitható stb.
En azt mondom saccra, ami 1 cm vastag A4 utmutatot igenyel az legyen digitalis.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#69484) HUN_Sector válasza Llew (#69483) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Kicsi az étkezőasztalotok :)

Én spec. utálom a digitális útmutatót. Vagy elektronikus cuccal foglalkozom, vagy offline valamivel. A kettő együtt nem emgy.

(#69485) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Rendben legyen digitális az építési útmutató!
Vajon olcsóbb lesz ettől a Lego, vagy nagyobb lesz a haszon?
Miből is van a Lego kocka?
Ja hogy műanyag!!!
Most akkor az építésin vagyunk fennakadva, de komolyan?

(#69486) Pötyi válasza RapaNui1 (#69485) üzenetére


Pötyi
őstag

Drágább lesz, mert járulékos költségként kelleni fog egy pc/laptok/tablet, vagy az összerakásit csak szemrontó mértékben megjeleníteni képes mobilteló.

QNX is cool!

(#69487) RapaNui1 válasza Mozaart (#69469) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

"Tehát egyre kevésbé tudjuk értékelni őket, nem azt mondom nem tudjuk, csak a lehetősége egyre kisebb. De ez csak én vélemény."

Szerintem nem vagy egyedül a véleményeddel. Lassan nálam is kezd kipukkanni a lufi.

(#69488) balint82


balint82
senior tag

Gyűjthető minifiguráknál a súlyozás az új tapizás :D.

Ugyanitt keresek hordozható mérleget. :)

Google Pixel 4a

(#69489) Crus válasza balint82 (#69488) üzenetére


Crus
őstag

Sok 19g-os Strom-ot és She-Hulk-ot kívánok mindenkinek :DDD

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#69490) GALARDO


GALARDO
addikt

Vajon van aki így is berakja a kosárba? :DDD

How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS

(#69491) sb válasza HUN_Sector (#69484) üzenetére


sb
veterán

Nem értem ezt a kiemelt elválasztást a Legonál. A papír vs pl. tablet útmutató nálam ott is ugyanaz a kérdés mint bármilyen más műfajban, nem az határozza meg, hogy elektronok szaladgálnak-e benne és a másik oldalon Lego kocka van-e. Csak maga a praktikum az adott célra: leírást nézni. Tök mindegy, hogy az Legoé vagy egy hűtőszekrényé.

A társítást nem értem. Minden fizikai dologból száműzitek az elektronikát? Sport, pl. bicikli vagy bármi, se lámpa, se gps, se más? Vagy esetleg velocipéd, mert az az autentikus? :D
Recept is olvasható internetről, de nem járja, mert régen meg csak szakácskönyv volt?

Bónusz kérdés: a fiam folyamatosan a Powered Up cuccokat szerkeszti és vezérli. Hol programozza, ha csak vezérli. Ezt hogy hozza össze elektronika nélkül? Vagy hagyja, mert a Legot anno úgy találták ki, hogy nincs benne vezérlés (meg ennyi elem se, csak 8-10 féle kocka 5 színben... ;)). Esetleg ha komolyan gondolja akkor vegyek neki hegesztőállomást és cnc-t is, és rakja össze azt a zárható diffművet már rendesen ha egyszer ezt akarja!! :)

@RapaNui
Itt az a kérdés, hogy minek papír ha jobb a másik. Ill. annyi előnye nincs ami a hátrányait kiegyenlíti.
Inkább így fogalmazok mert úgy tűnik teljesen papírellenes vagyok pedig eddig kb. 100:1 az arány amennyit monitorról építettünk közösen.

szerk: Nem pontos amit írok. Fiam mostanában többet épít arányában tabletről. Mivel nem meglévő készleteket rak össze az otthoni Legoból így esély sincs rá, hogy papíron nézze.
Akkor most ő autentikusan lezógik, mert 20 félét épít ugyanabból a meglévő cuccból vagy nem, mert nem használ papír leírást? ;)

[ Szerkesztve ]

(#69492) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Vajon ha 2 féle készletet árulna a Lego, egyik melyben nincs építési és olcsóbb, a másik melyben benne van a papír alapú összerakási és az annyival drágább, vajon melyiket vennénk meg?
Én az olcsóbbra szavazok.
Ezért is írtam azt hogy legyen csak digitális építési, de akkor ez látszon meg az árakban is, de sajnos van egy olyan megérzésem hogy amennyiben nem lenne benne a papír alapú építési akkor sem lenne olcsóbb a Lego mert mindenki a saját zsebére játszik, így érvényét is veszti ez a vita, igenis legyen papír alapú építési és alternatívának digitális.
Nem gondolom, hogy ez akkora tétel lenne hogy érdemes elhagyni, de ha már itt tartunk adhatnák egy nagy szatyorban is doboz nélkül stb, stb.
Amennyiben így olcsóbb lenne ám legyen, de mivel nem lesz az, így inkább maradjon minden ugyan az.

Hajlok a változás felé, de csak akkor ha az nekem is jó, de ha csak a Legonak jó, akkor köszönöm nem kérek a változásból.

[ Szerkesztve ]

(#69493) Major Lion válasza RapaNui1 (#69492) üzenetére


Major Lion
senior tag

Hat azok akik a konyv mellett erveltek eddig azok nyilvan a dragabbat vennek meg, mert lapozgatni jo :)

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#69494) pn4hvq


pn4hvq
senior tag

Saját vélemény: nekem herótom lenne attól, hogy a telefont folyamatosan "görgessem", nagyítsam, ráadásul nálam 15 másodperc után elalszik - ezt vagy gyakori tapogatással vagy az idő átállításával kellene megoldanom. Számomra negítvum lenne, ha nem lenne papír építési útmutató. Egy pozitívumot látnék én az elektronikus megoldásban: a színek jobb beazonosíthatóságát.

(#69495) LÁZ


LÁZ
Topikgazda

lemaradtam, mint a borravaló...demámikó :DDD

én is az oldszkúl vonalat adom, papír manuallal, illetve übermegakúúlság lenne, ha vmi nagyon kerek évfordulóra a lego kiadna 1 nagy könyvben pl a space készletek manualjait egyben....na, azt adnám :DDD

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#69496) balint82 válasza Major Lion (#69493) üzenetére


balint82
senior tag

Ez gyakorlatilag ugyanaz a hitvita mint az ebook vs sima könyv.
Valakinek nagyon bejön a digitalizált könyv , valakinek nagyon nem.
Amúgy egy interaktív (teszem azt animált gifes) digitális összerakásit nagyon megnéznék én is.

Illetve még valami, mennyire környezettudatos az a cég (vonatkoztassunk el attól, hogy a Lego egy műanyag gyár), ami úgy elment a fekete (!) szín irányába a dobozokon, leírásokon, hogy rossz nézni. :(

[ Szerkesztve ]

Google Pixel 4a

(#69497) kbalage2 válasza balint82 (#69496) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Az útmutatók már fehérek ám a legújabb trend szerint :)

Digitálisnál meg ajánlom hogy nézd meg a builder appot, elég sok szetthez készül olyan útmutató ami 3d-ben forgatható, nézegethető építés közben, sőt pár szettnél már van "közösen építős" mód is ahol többeknek osztja szét a cuccot.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#69498) balint82 válasza kbalage2 (#69497) üzenetére


balint82
senior tag

Köszönöm, a dobozok is ki fognak fehéredni? :)

Amúgy kb. mióta fehérek a leírások? Botanical és architecture sorozatot raktam mostanában, azok bőven mind feketék. Jó jó, az Architecture témának kifejezetten jól áll a fekete.

Google Pixel 4a

(#69499) Throme válasza RapaNui1 (#69485) üzenetére


Throme
veterán

Miért nem lehet erről is beszélgetni?

#69486Pötyi + #69500Lajti
Min írtad ezt a hsz-t? Min rendelsz online?
Ne úgy fogd fel, hogy valaki a pdf útmutatóért vesz egy gémer lapost, vagy PC-t, vagy szifon tabletet.... szvsz

#69492RapaNui1
Tuti, hogy nem lesz olcsóbb az egyik a másiknál.
Valószínűleg a Lego a nagyobb költséggel járó megoldást választaná mindkét verzióra :K

#69494pn4hvq
Nem csak mobilteló lehet alkalmas egy pdf manual megjelenítésére.... személy szerint mobilteló szóba se kerül nálam digitális manual megjelenítésére.
Annál a papír manual is jobb.

#69497kbalage2
Ez a 3D app van PC-re is?
Tableten kipróbálom, lehet

[ Szerkesztve ]

(#69500) Lajti válasza balint82 (#69488) üzenetére


Lajti
tag

Na ebből a súlyozásból magyarisztánban meg hozzánk hasonló helyeken az lesz, hogy akik hozzáférnek egy bolt készletéhez a raktárban, ott fogják leméregetni és kimazsolázni a jobban eladható darabokat, te meg csodálkozni fogsz, hogy miért nem jön ki egy Breki sem egy teljes 24-es csomagból.

Útmutató: ahogy Pötyi is mondta, akinek még nincs tablete, annak emiatt muszáj lenne beszereznie egyet, mert a teló nem alternatíva a kijelző mérete, laptop a helyfoglalása/kezelhetősége miatt. Tabletnél meg színeknél ne felejtsétek azt se, hogy bár a nyomdai munka bizony néha kívánnivalót hagy maga után Legóéknál, egy olcsó tabletnél ugyanez a probléma fennáll ám. Egy olcsó tabletnek a kijelzője is olcsó, nem színhű, nem képes elég árnyalatot megkülönböztetni, és akinek nincs (pl. nekem), miért is venne 50-60e-ért egy megfelelőt csak erre? Bár a világ a digitalizáció felé tart és szerintem előbb utóbb elkerülhetetlen lesz a papír alapú összerakási csökkenése (lásd technic B verzió (ha van) csak pdf-ben van már), ettől még én is az egyik dolog amit a legóban szeretek, hogy totál offline, nem kívánok képernyőt nézni eközben is. Talán ha létezne színes e-ink(szerű) dolog, az még elfogadható.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.