Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
Turn ON
-
edgR
őstag
válasz
Borgirfan #69845 üzenetére
Nem a képet nem értem, hanem a célt, ami miatt ide tetted. Úgy értem, úgy tűnik, hogy újdonság számodra, hogy némelyek lopnak vagy párszáz forintért eladják a becsületüket.
Ugyan már.
Nyilván felháborító dolog, de mit tudsz te vagy mit tudunk mi tenni ez ellen?
A cikkben jelzett okra, miszerint most a dobozra váltás okán lopják a CMF-eket, nem is tudom mit mondjakNagyon unatkozhatnak a cikkírók (és/vagy nagyon naivak), ha ilyesmire alapozzák a jelenséget.
Férgek sajnos mindig is voltak, és lesznek is; és ugyanúgy lopták a tasakos CMF-et meg az újságban lévő minifigeket is, mint ezeket.
-
RapaNui1
aktív tag
Ennek egyetlen vége lehet csak, hogy nem teszik ki a polcra ezeket a készleteket, vagyis nem forgalmazzák őket. Meg lehet majd venni Storeban Sah-ban és egyéb online felületeken, de szerintem előbb vagy utóbb a fizikai multik, Tesco, Müller, Auchan stb ki fogják vezetni. Én eddig sem vettem ilyen helyen egyet sem épp a tapizás miatt, szóval nem is értem miért vagytok felháborodva. Gondolom nem mérleggel szaladgáltok a boltban, akkor meg nem mindegy hol szerzitek be? Aki gyűjti megtalálja a módját, aki meg nem akkora a választék hogy fel sem fog tűnni ha ezek eltűnnek a boltok polcairól. Persze undorító dolog, de ez sajnos várható volt. Így legalább ezek az emberek is kénytelenek lesznek online megvenni ha akarják és eltűnnek a boltokból.
-
Throme
veterán
válasz
wolfcsibe84 #69835 üzenetére
.. jah igaz!
Rég váltottam be pontot és 1500pont = 600Ft-tal kalkuláltam, miközben pont fordítva vanMondjuk én pikk-pakk el tudnám osztani készletekre
-
Borgirfan
lelkes újonc
Ezt csak úgy itt hagyom:
-
Throme
veterán
válasz
maross #69831 üzenetére
Ennek nem én vagyok a célközönsége, sem a gyerek. A gyűjtők meg egymásnak eladogatják.
25k pontban?
A rendszernek meg pont az a lényege, hogy muszáj vásárolnod, hogy a kapott kedvezményedet (pontok) érvényesítsd/beválthasd/közvetve pénzé tehesd. Tudom még ott vannak az aji szettek (bár ezekből is van pár itt a megosztott táblázatban)
Az a 25k pont kb 10k huf, ha jól számolok? Én ezt megspóroltam a webshopokban és nálam a zsé, nem a legó oldalán.
A többszöröse megmaradt tavaly, mikor bedobtátok a BMW motoros emag akciót, vagy idén a kovácsműhelynél (hogy két példát mondjak) -
-
Throme
veterán
válasz
Mozaart #69828 üzenetére
... hát, ha VIP tag vagyok, akkor már vásároltam online. Ha online vásároltam, akkor kicsit ismerem az internetet és hallottam az ár összehasonlító oldalakról. Ha egyszer is kipróbáltam, akkor látom, hogy van olcsóbb hely, mint a SaH... és el is veszítettem a naivitásom, hogy a Lego engem szeret
-
Throme
veterán
válasz
Mauzes #69826 üzenetére
Az egész pontrendszer alapjaiban megkérdőjelezhető. Aki sokat vásárol és az ajándékokat kiárulja, annak lehet megéri. Az alkalmi legó vásárlónak nem biztos.
Említett 100 szettre is meg lehetne nézni, hogy SaH vs webshop árak hogy alakultak.
Mivel van előrébb az ember?!
Pl ha sok Ideas, Brickheadz, Art, ...nemtudom még mi szett van benne, azok ára nem igazán csökkent a webshopokban sem, míg mások érezhető előnyben vannak utóbbi boltokban, az árat tekintve. -
Mauzes
addikt
válasz
draco31 #69815 üzenetére
Ez talán a félig tele vs. félig üres mentalitás kérdése, de aki a nagyobb szetteket gyűjti, azt valahogy nem fogja lázba hozni, hogy kaphat 50 ft-nyi pontot szettenként. Vettél 100 db szettet évek alatt 3-4 millió ft-ért, és most kapsz 5 ezer ft-ot, amit le is kellene vásárolni.
Vagy máshogy nézve, "megéri-e" bármilyen aktív cselekedet, hogy kapj 50 ft-ot, ez mennyit ér manapság.
(Igen, én a félig üres típus vagyok)
-
-
Lajti
tag
válasz
draco31 #69823 üzenetére
A kép alapján kicsinek véltem a kódot, de amit írtál, elég hosszú. A számok szerintem típus/készlet és hasonló azonosítók lesznek, az utolsó számos-betűs viszont gyanúsan egyedi cucc. Ez nekem nincs meg, kíváncsi vagyok másokéra. (remélem a tiédet már beszkennelted a fiókodhoz
)
-
draco31
veterán
Az hogy egyedi-e a kód, könnyű kideríteni, olvasó appal be kell olvasni két egyforma készlet külön kódját, és kiderül.
Szerintem nem akkora méretű az a kód, hogy pl egy SP szettnél több millió variációt összelehessen hozni belőle.
Illetve nem is kell adatbázis, ha nem egyediek a kódok, az online összerakásiban is ott a kód. -
Lajti
tag
Én nem ismerek olyan nyomdai technikát, amivel egyedi képet lehetne előállítani. Viszont jobban belegondolva szoktak azért ilyesmit csinálni, pl. jegyeken. Talán az lehet, hogy elkészítik rendes nyomdai úton a borítót és a kódot utólag adják hozzá egyedien. És igen, a meglátásod jogos, elég lenne egy képes adatbázis a neten és mindenki boldogan szkennelhetne, az nem működik, úgyhogy megkövetlek.
-
-
Borgirfan
lelkes újonc
GWP 2023
Részletek érkeztek a Gringotts Bank ajándék készletéről!
A 40598: Gringotts Széf GWP, egy részletesebb széf lesz azoknál, amelyek a Gringotts Bank szettben láthatóak! Ebben a készletben is lesz egy bányász kocsi és egy hullámvasút is, továbbá egy új Kobold figurát is kapunk még!
A szett 212 darabból áll majd és szeptember 1-től lesz elérhető!
- Kockamorzsa
-
draco31
veterán
Erről a VIP változásról van más infó? Biztos jól átgondolták ezt a 20 pontokat a kódok után?
-
Lajti
tag
válasz
petya86 #69768 üzenetére
Voltam dél környékén és el is hoztam kettőt, még három maradt (akkor). Mindenütt kerestem, nagyon köszi!
backdraft81: 800-ért nagyon jó ár a kastélyre, annyiért én is vettem volna többet
Muti meg a tiédet, kíváncsi vagyok rá!
Vikthor: az ereklyegyűjteményedért régen a fél karomat odaadtam volna. Azok a fotók, újságok... Mára csillapodott a szenvedélyem, de most se ugranék el előle, ha valaki hozzám vágná
-
apholyon
aktív tag
Ha lát valaki valahol még 30k-s viking hajót ne tartsa magában (de ha olcsóbb az sem baj...
).
-
ripla
addikt
válasz
HUN_Sector #69809 üzenetére
Látok már annyi tankot a hírekben... :/... maradok inkább az eredetinél.
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #69807 üzenetére
Elméletileg a teteje nyúlt hosszúra a Lego verziónak, profilból nézve, eredeti rövidebb és így hamarabb indul a lecsapás.
Profilból a szélvédő hiánya miatt is hülyén néz ki a teteje.
Amúgy nem lenne rossz ez a szett, csak elárazták.Hát nem tudom, talán 5x rugóra még lemehet, de az is sok érte szvsz.
Én csak attól tartok, hogy majd a következő 1:12 arányú autót árban hozzáigazítják a peugeot-hot, de majd meglátjuk...
-
Neurotoxin
őstag
válasz
RapaNui1 #69709 üzenetére
Gratulálok az SW készletekhez, szerintem ilyen egymás melletti dioráma szett-özön még a YouTube-on sincs
Az Executor se kutya! De pl. nem értem, hogy a Jedi: Fallen Order/Survivor-ból miért nem dob ki a LEGO több készletet? Ötlet lenne bőven, a Mantis nagyon megérdemelne egy UCS szettet. Tudom, vannak moc-ok, de na.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Throme #69794 üzenetére
A licenszpénz teljesen érdekes, a GT hivatalosan se nyitott magasan. Darabszám alapján meg kb 2000 db-ig kb-ra be lehet lőni az árat. Inkább úgy tűnik, hogy a méret számít és a licensz díja. Ilyen alapon a Peugeot-nak reálisan 65 körül kellett volna nyitnia... A kérdés, hogy ha a kisebbik Lambóért kérnek 21e-t, akkor az egy méretaránnyal nagyobb járgányokért reális-e a 60e. A következő supercar? Az mennyin nyithat reálisan? 200k?De mondjuk ott vannak az Icons-os készletek is, amik szintén össze-vissza vannak árazva. Pl. csodálkozok, hogy a Concorde is "csak" 84e-n fog nyitni. Simán betippeltem volna 110-120 köré...De ezeket az árakat úgysem mi fogjuk meghatározni, hiába keressük benne a logikát, mert nincs.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Throme #69794 üzenetére
A Peugeot-ról még nem mondtam le (egyszer megveszem, lehetséges, hogy valaha úgy leakciózzák, hogy F1 moc-ot építsek belőle - észrevettem, hogy ez az új "helikopter", WC-t meg mindenből lehet építeni
), de a jelenlegi minimál árat se éri meg nekem, pedig a jelenlegi autóm is Peugeot. A készlet valahogy nem áll össze nekem, valamiért profilból a hátsó traktus nagyon furcsa. Az én hülyeségem ez, mert csak azokat a készleteket teszem ki a polcra, amik tetszenek, más meg tojik rá, megépíti az építés öröméért és megy vissza a dobozába stb.
-
-
csaabz
őstag
Én sajnos nem jutok el auchanba. Ha valaki venne egy Creator Várat pluszba, nagyon megköszönném. Még rá is fizetnék...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest