Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Djuree #69155 üzenetére
Most komolyan ezen mit lepődtök meg? Hónapokkal ezelőtt meg lett mondva, vissza lehet keresni a hsz-eket, hogy off lesz a piac. Az, hogy volt aki ellenvéleményt fogalmazott meg az mostanra irreleváns, tévedett. Jelenlegi helyzetben nem műanyag kockákat fognak venni az emberek több tízezer forintért. Ha el akarod adni, akkor célozd a külföldi vásárlókat, vagy lehet kótyavetyélni őket olcsóbban, az 1 évvel ezelőtti világ nem most fog visszajönni..
-
Dilikutya
félisten
-
RapaNui1
aktív tag
Én még mindig nem értem ezt a minifigura mizériát, de végül is mindenki maga tudja. Azt még megérteném, ha mondjuk évente 1 sorozatot adna ki a Lego és abban lenne egy két egyedi vagy értékesebb darab, de most amikor tömegével adják ki mindenféle témában a minifigurákat, na meg a készletek mellé sem 1-2 db jár hanem némelyikhez 10-15-20db, akkor számomra ez teljesen elvesztette a varázsát és mindenféle gyűjtés iránti vágyamat, de azt látom sokszor itt folyik a verseny, hogy ki mikor szerzi be ebből meg abból a sorozatból az összeset. Mondjuk már Legobol is csak azt próbálom megvenni amit megtartok. Azért néha beesik sajnos egy-egy olyan darab is ami aztán végül mégsem tetszik annyira hogy megtartsam, na meg tele a padlás az elmúlt évek haszontalan és esztelen beszerzéseivel. Sokszor túl nagy jelentőséget tulajdonítok ennek a halom műanyagnak.
-
Dilikutya
félisten
válasz
maross #69193 üzenetére
Viszonylag jól kitapogatható széria, nekem csak abban volt duplázás, amit csak úgy bedobtam a kosárba. De egy szezonban egy szériát kitapogatni bőven elég is, kereskedelmi céllal nem csinálnám, most nincs rajta haszon, nyilván lesz olyan figura, ami később is olcsó lesz, most is van olyan régi, az ami esetleg elszáll árban önmagához képest évek múlva, azért meg nem éri meg.
-
Crus
őstag
Gyak. egyetértek és igen, a 30+ éves Lego az érzelmi faktor is. Sok küszködés állt akkor 1-1 készlet mögött, mert egyszerűen nem fért bele. Volt olyan, amiért 1 teljes nyarat végigizzadtam szőlőben/kukoricásban. Ha most azt mai munkaórára lefordítom, az tetemes, garantáltan kevesebbet ér az az adott szett.
-
Crus
őstag
válasz
HUN_Sector #69180 üzenetére
Oks, de nekem 2x50k a legközelebbi Auchan a legközelebbi Müller meg fele se.
-
sb
veterán
Azért ezt a kettőt én szétválasztanám.
- A nepperkedést már beszéltük sokszor, ipari mennyiségben viszonteladásra venni: az úgy nem is igazán lehetne ha nem kereskedő vagy, gyk. jogilag/erkölcsileg sem áll meg igazán. (Itt most nem 1-1 gwp vagy extraként megvett/megunt szett eladásáról beszélek.).- A másik amit írsz viszont szvsz az érték ismerete/helyén kezelése. Én pl. látva a régi Lego árakat egy megtalált 30 éves szettnél biztos elgondolkodnék rajta ha gyerekjáték a célja akkor mennyit ér. Lehet, hogy valami X-akta miatt 5x ára van egy mai szetthez képest, amúgy a téma ugyanaz, a gyerek még örülne is a frissebb, kidolgozottabb szettnek, pl. egy tűzoltóságnál. Akkor meg inkább lose-lose odaadni neki játszani azt mint mást amiből jobb, több jut neki.
Persze ez csak értékben nézve, ha nosztalgiafaktor van, direkt az a cél az más. De ez ugyanígy igaz a - mit tudom én, pl. - nagyapa féltve őrzött akármijére is ami akár anyagilag, akár erkölcsileg többet ér, mint az adott cél. -
Throme
veterán
"egy rakás ember csúszik le a jóáras Legókról a nepperek miatt."
Engem ez rettenetesen zavart. Pl mikor a Lego boltok (ami pl Allee-ban is van) akcióztak és csak személyes vásárlással lehetett beszerezni, már el se olvastam az akciókat, mert mire odaértem volna egy darab se volt (pl újranyitási akció).
Vagy, a Lego oldaláról rendelés, mikor éjfél után kb 5 perccel már nem volt egy darab gwp sem.... (addig meg elérhetetlen volt a weboldal...).De lehetne beszélni az áruházas polcsöprésekről.
Ilyenkor írtuk itt páran, hogy rohadjon rájuk a műanyag... hát ez a mai helyzet a világban lehet, hogy elhozta ezt a szitut.Szerencsére változtak a dolgok, pl a Lego hivatalos üzletekben akciók elérhetők a Kocka oldalán is, ezzel megkönnyítve sokak dolgát.
Legyen üzlet a legó, csak ne más kárára.
Vérlázító, mikor lecsúszik az ember az akciós árú vásárlásról, majd itt linkelve megjelennek a hirdetések, hogy valakinél egy egész doboznyi szett meg lett hirdetve...Változnak a dolgok, pl most is a kovácsműhely még mindig elérhető a Kockaváros oldalán, jóárasítva. Ilyen korábban nem fordulhatott elő. Oké azért is lehet, mert mindenki megvette már, ilyen-olyan okból, akinek kellett.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
tocsek18 #69176 üzenetére
Nem vagyok nagy marvel fan, de az a Farkas nagyon tetszik!
.
Yt külföldi hsz-ben olvastam, hogy beszélt egy Lego alkalmazottal és nekik állítólag lesz valami listájuk, amivel a vásárlóknak fognak tudni segíteni valamely számokkal.. Tudom katyvasz de hátha lesz valami támpont.
.
"Talked with a Lego employee and they said that the employees will have a list of the placements for the exact figures within the box and a lot of them may go further and mark them with numbers to help everyone out and not make it completely random." -
maross
nagyúr
válasz
HUN_Sector #69170 üzenetére
50-ert nem vetted volna meg, ugyhogy szerintem full ertelmetlen 50-et irni. Ha anno volt hozza 10-15knyi gwp, akkor anno lenyegesen jobban jartal, mint most a 45 ezres arral, hiaba irod le, hogy akkor 50-ert vetted. Regenmindenjobbvot.
-
ADAM1337
nagyúr
A ducati méretarányban az 1:8-hoz van közel vagy nagyobb ? (42107)
Nem találtam képet melléjük rakva
-
Crus
őstag
válasz
Djuree #69160 üzenetére
With all due my respect: A Lego az építés öröme, a szórakozás, a játék, a dísz funkciókról szól, ezért találták fel. Könnyebb az élet, ha így tekint rá az ember és nem mint befektetés.
Van 30-35 éves készletem, nem is egy. Fogalmam sincs mit érnek és nem is érdekel... majd picit idősebb lesz a fiam, újra összerakjuk és játszhat vele kedvére. A jelenlegi készleteket meg folyamatosan építem, mikor mihez van kedvem. Most éppen 16k-ért tudtam szerezni egy Űrkorszakot, az első tegnap este kiraktam, egyszerűen gyönyörű! Örömet okoz ránézni és még van 3 :-)
Tiszteltben tartom, hogy van akinek ez üzlet, de nálam ez rettenetesen nem fér bele, mert egy rakás ember csúszik le a jóáras Legókról a nepperek miatt.
Van ez a 4200 Ft-os Mülleres akciós szörfös ház. Két Müllerben is jártunk 5 éves gyerkőcünknek kellene. Nincs. 1 helyen volt, le volt foglalva. Az egyik helyen azt mondta a nő, hogy egyik nap bejött egy 40-es fószer elvitt 5-öt... Most erre mit mondjak a csúnya jelzőkön kívül???
Na most innentől fogva kicsit sem tudom sajnálni azokat, akiknek nem mennek el a Legók...
-
Dilikutya
félisten
válasz
legopingvin #69164 üzenetére
Adok 37-et.
-
törölt tag
Szerintem ezek az árazás dolgok nem csak a legora érvényesek. Én például most játék konzolt akarok venni, és mindenki szinte bolti áron hirdeti a használt xboxot/ps-t gari nélkül. Akkor inkább adok érte 10-15 ezer pluszt és megveszem a boltban.
-
maross
nagyúr
válasz
HUN_Sector #69152 üzenetére
csak gwp ertekkel egyutt erdemes szamolni, ha gwpvel vetted.
-
Djuree
félisten
válasz
legopingvin #69164 üzenetére
pedig reménykedtem.
-
Djuree
félisten
válasz
legopingvin #69161 üzenetére
én 36-ért is viszem egyből.
-
legopingvin
kezdő
Én is úgy gondolom elég jó áron hirdetek most két készletet, de még komoly érdeklődőm se volt. Officet el tudtam adni, de ott is az első jelentkező 30 ezerről 20 ezerre akarta lealkudni, a következő pedig 5ezret és felezzük a postát. Végül azért 30 ezerért elment.
A lombházamra egy üzenet jött, ő 35ezerért akarta vinni -
Djuree
félisten
én olyanokat árulok amik már nem kaphatóak boltban, régebbi szetteket, igazán jó áron, kb. annyiért mint amennyiért anno kapható volt boltban, ez a pénz ma az infláció stb. miatt kevesebbet ér mint anno, szal bukok is rajta, de lexarom csak menjen el...de így se megy, pedig jófogáson is a legolcsóbbak amiket hirdetek. de lejjebb már nem viszem, az már nagyon nem éri meg, akkor marad a szekrényben, előbb utóbb minden elmegy, de most inkább utóbb.
-
Crus
őstag
válasz
Djuree #69155 üzenetére
Különbség van a hirdetem és az el akarom adni között. Ezt sok Lego eladó nem érti meg, mert kb. ezen akar meggazdagodni. Lsd. alig pár hetes példám, amikor a Középkori kovácsot 54.900 Ft-os ár ellenében nem volt hajlandó eladni az árus 50k-ért.
A Lego árus, aki számla nélkül hirdet a jófogáson, marketen a bolti ár alatt KELL, hogy adja olyan vonzó áron, hogy a bolt gondolata se jusson a vevő eszébe. Ilyen ritkán van.
Hála a jó égnek, úgy tűnik a relatív új szettek eszetlen felvásárlása kereskedelmi célzattal már egyre inkább nem adja ki, mert műanyag... gyártanak belőle tonnaszámra.
-
Djuree
félisten
válasz
RapaNui1 #69147 üzenetére
akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy nem lehet a legót eladni.
van egy csomó elpakolt bontott szettem, á mondom kell a hely, gyorsan eladok párat és kész.
ahha persze, alig tudok egyet egyet eladni, pedig legolcsóbb bl eu áron adom...
eladom ezeket a bontottakat, újakat sztem nem veszek már, max nagyon ritkán, a nagy bontatlan szetteket meg majd eladom ha kell pénz de azok nincsenek hirdetve még.
1-2 éve max 1 hét alatt mind elment volna... -
RapaNui1
aktív tag
Lego Technic 42158 Mars Rover. Összesen 4db dupla számozott zacskót tartalmaz a készlet, egy kisebb és egy nagyobb tasakkal, valamint egy plusz tasak a kerekeknek. Azt hittem a kerekek gumiból vannak, de tömör műanyag az egész. Van egy elég vaskos 262 oldalas építési útmutató, valamint 2db kisebb matrica ív, melynek nem örülök, mert valahogy sosem sikerül az összeset teljes pontossággal felragasztani. Kiváncsi leszek a végeredményre, bár ma biztos nem.fog elkészülni.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #69152 üzenetére
Tesco Limited Edition újságpapír.
-
HUN_Sector
őstag
Na de ha úgy bézzük, hogy az az assembly square volt 52000 is...
Az én 3 kovácsműhelyem bekerülési értéke GWP nélkül számolva:
- 45 000 Ft
- 50 000 Ft
- 49 000 Ft
volt.@Mozaart: "vicces belegondolni, hogy forognak új vevőkhöz kerül de csak átkerül egyik lakás polcáról egy másik lakás polcára"
Vajon hány dobozban lehet keksz lego helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Külpolitika
- Megújul a Netflix tévés appja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest