Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19627) King Unique válasza junior11 (#19615) üzenetére


King Unique
titán

Ezek már a legújabb WD modellek, komoly teszt. :C

A 8 TB-os My Book esetén nem tudom a WD80EZZX pontosan milyen HDD, de azt említetted korábban, hogy esélyes az átcímkézett HGST. Elsőre amúgy Red-re tippelne az ember, mivel az új Blue modellek között nincs ekkora. A cache mérete (128 MB) is stimmel, illetve a kikapcsolt TLER szintén árulkodó. Ugyanis a Red alapvetően NAS HDD és az utóbbi technológia desktop környezetben esetleg okozhat gondokat.

A 4 TB-os My Passport belseje (WD40NMZW) elvileg a Blue mobil sorozatból való, de mióta átvariálták a gyártó oldalát, azóta nincsenek benne a listában az 1 TB+ modellek. Ekkorát még egyébként a Seagate gyárt, viszont az már SMR technológiára épül. A 2,5" WD-nél nem tudom mi a helyzet ilyen téren.

Az adatátviteli sebességet illetően az új 3,5" My Book nem sokat gyorsult a korábbi 6 TB-os változathoz képest. Viszont egy korábbi 3 TB-os változathoz, illetve az ugyanekkora tárkapacitású Elements Desktop modellhez képest már igen. Bár érdekesek az eredmények, mert amúgy 18x MB/s szekvenciális értékeket tud a 8 TB-os Red is. Ellenben a HGST 7200 RPM-es és annak gyorsabbnak kéne lennie ezen teszt alapján

Az új 2,5" My Passport a szekvenciális értékeknél kicsit lassabb, mint a korábbi 1 TB-os, illetve 3 TB-os modell. Bár az új 4 TB-os esetében a 4K írás értéke meglepően magas. Továbbá a 2,5" 4 TB-os Seagate Backup Plus Portable összességében megint gyorsabb nála.

A teszt még egy érdekes része a működés közbeni hőmérséklet, illetve a fogyasztás (energiafelvétel) mérése. Utóbbit nemrég én is ragoztam egy hozzászólásban. Tehát a mostani tesztben a 2,5" 4 TB-os modell működés közben már többet eszik, mint a 2 TB-os, azaz ~ 0,53 - 0,67 A között változik az áramfelvétel. A hőmérséklete is jól felmegy 45 °C körülire, bár az még úgy-ahogy elfogadható intenzív igénybevételnél.

Amúgy a CDM az energiafelvételt úgy tudom nem tudja mérni és a screenshotokra vsz házilag lettek rámontírozva az értékek. Illetve a méréshez is eleve egy speciális kütyüt használtak.

:R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.