- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
gergo5991 #8986 üzenetére
Nekem csak addig tetszett a MAX G30, és a Xiaomi design világa, amíg meg nem láttam ezt: Segway Ninebot F40.
Imádom a vonalvezetését!
Jó, ez még nagyon új, indiegogo: $750, előrendelve 629 USD (USA, Kanada, Ázsia). Hatótáv: 40 km, sebesség 30 km/h, 10"-os ballonos kerekek.Közben ezen az oldalon már az európai modell, az F40E is megjelent:
https://www.segway.com/ninebot-kickscooter-f-series/ -
csokaym
csendes tag
Kicsi setback csúszott a rollerezésembe - egy óvatlan mozdulattal, gázkar csere közben elfüstöltem a kijelzőmet. Ezután se kép se hang - a hátsó lámpa felvillant, de annyi...
Figyelmetlen voltam, ez van. Hát, anyáztam is rendesen magamat
Szerencsémre, DigitXT kolléga megint megmentett - volt neki egy kijelző "tarcsiba' " amit lebizniszeltünk, hálás köszönet érte
A gép újra működik - holnap szelhetem az utat munkába rollerral.
Kíváncsi leszek, mennyit merül a 48V, 21Ah-s akksi az úton.Egy furcsaság, amire - ha van valakinek ötlete - lehet tippelgetni:
A most berakott kijelző 0.5V-ot fölémér az akkufesznek - ezt DigitXT kolléga mondta is, korábban a fórumon volt is téma, hogy van egy ilyen attribútuma ennek a bizonyos kijelzőnek.
A kulcsos feszültségmérős gázkar, ha a kulcsot elfordítom, kiír egy értéket, majd esik 0.4V-ot, majdnem egyből. Így a két feszültségérték között pont 1V különbség van.A korábbi voltmérős gázkarok ezt nem produkálták, hogy esett rajtuk egyet a fesz bekapcsoláskor - ez a kijelzőjének a fogyasztása miatt lehet? És akkor a többi miért nem csinálta ezt? Vagy csak azok lassabban reagáltak, és egyből a "csökkentett" értéket jelezték ki.
El tudom képzelni, hogy egyszerűen ezek a mérők a gázkarokban pontatlanok - a pontossági osztájuk alapják elvileg simán elmérhetnek 0.5V-okat...
Ai biztos, hogy a jelenlegi 0.5V-ot alámér, mivel a kijelző pont ugyanennyit mér fölé, és köztük épp 1V különbség van. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #8993 üzenetére
Ha az egyszeri parasztnak ezekkel a rollerekkel akkora problémája van, hogy képes jelentős anyagi kár okozására, akkor az élet más területén mekkora problémákat görgethet maga előtt? Csoda, hogy az ilyen a rollert dobja be a Dunába, és nem magát veti a mélybe.
Tolnák fel az akkupackot az elkövető hátsójába! Megérdemelné.Nem tudom mennyi eroller van BP-en, de ha azok jutányos beszezési költségét nézzük, akkor az eszközpark nem tűnik olyan vészes tényezőnek. Viszonylag hamar kitermelné az árát... De a rendszer fenntartásához emberekre van szükség, és azok bérköltsége - saját számításom szerint - elég jelentős tétel, így leginkább ezen lehet spórolni. Ha pedig kevés (minőségi) fenntartó van, annak látjuk mi az eredménye...
-
Gab3n28
újonc
válasz
PociAti #8994 üzenetére
Egyenlőre megteszi a 25 km/h 😁 Jogos, a gyalogos mód értelmét nem látom én se. A tempomatot csak most fogom meg tapasztalni, de igy látatlanban, szerintem is felesleges az 5 másodperc, valóban kenyelmesebb lenne a 3-4. Indulasi sebességgel meg úgy nem volt problémám, igazából azzal megvagyok. Még egyszer köszi a tippet👊😉
-
csokaym
csendes tag
válasz
jozsi252 #8987 üzenetére
A single motoros használatra vigyázz azért! A dual motoros járgányok nem igazán szokták szeretni, ha single-ben erőltetve vannak - pl Kugoo G-Boosternek hajlamos elfüstölni a vezérlője single módban - egyszerűen nem erre találták ki.. hogy minek van rajta singe/dual kapcsoló, ha ilyen magas szinten hajlamos leégni, azt nem tudom, de azt a típust pl tipikusan ajánlott kizárólag dualban használni
Kaboo-éknál nem tudom, hogy mi a helyzet, de ha jól tudom, a dual hajtású gépek esetén ott is a motorok nyomatékszegényebbek valamivel, mint a single-ben. Természetesen dupla motorral könnyedén nagyot mennek, bőven az 1motoros teljesítménye fölött, de úgy tudom, azok sem annyira komálják a single-ben való használatot.
Ha van valaki a fórumon, aki jobban ért hozzá, nyugodtan megcáfolhatja. Én mégis azt tanácsolnám, hogy ha single-ben hajtod majd a gépet, akkor kíméletesen menj vele
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Szeretnék vásárolni egy e-rollert, munkába járásra, max 10km, amit tudnia kéne, dombos útvonalon lenne használva, 100kg fölötti terhelés
. Hol és milyen márkákat érdemes keresni?
Köszönöm szépen!
-
PociAti
őstag
válasz
Gab3n28 #8990 üzenetére
Szívesen!
Kíváncsi vagyok rá, hány nap után fog viszketni a kezed, hogy a sikeres fw downgrade után valami extra firmware-t tegyél a rollerra? Amivel ki lehet hozni belőle a 30 km/h feletti tempót...
Engem pár apróság zavar:
- tempomatnál néha túl sok az 5 másodperc, 3-4 jobb lenne;
- a gyalogos mód értelmetlen... átprogramoznám mindhárom tartományt;
- az indulási sebességet is levenném 3-4 km/h-ra. -
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #8991 üzenetére
Ez nagyon kitekert érvelés... Napok óta a bicikli út mellett fexik
egy törött Lime. Ez kinek jó? Nem indok a vandalizmusra, hogy
amúgy a bunkó júzer az útba rakta. Egyébként meg tiltsák be...
De tényleg. Vagy legyen dokkoló, mint a Bubinál. (Tudom, hogy
az a "szabadságát" ölné meg. De látjuk, hogy visszaélnek vele.) -
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #8938 üzenetére
#8943 csokaym
Köszönöm szépen, vigyázok nagyon rá is meg rám isSajnos a sisak még ma se jött meg, úgyhogy nem tudtam kivárni kimentem az utcára gurulni párat. Iszonyat jó gép ez a Kaabo Mantis Dual! Ugye idáig csak az udvaron gurultam egy kettőt mióta meg van, mert nem mertem kivinni bukó kesztyű nélkül utcára, viszont most már nem bírtam ki hogy ne menjek néhány km-t vele.
Nyilván mivel első rollerem így sok viszonyítási alapom nincsen, viszont brutál erő van benne! Az eco illetve turbó mód közül én csak turbóba fogom használni, eco nagyon lelassítja az az igazság. Lehet hogy egy 60-70kg-os emberkével máshogy reagál de 100kg fölött lightos a gyorsulás.
Viszont egyelőre amíg nem érzem a dolgot, bőven elég nekem az 1 motor ereje is szóval single motor beállítással fogom használni. Mind a 2 motorral hihetetlen hogy még alattam is milyet gyorsul, életveszély egy kezdőnek szó szerint.Még jó hogy azért sok éven át motoroztam így legalább van valami tapasztalatom 2 kerekűek terén. Kell rendesen kapaszkodni a kormányba! És még csak olyan 60%-os töltöttségen van a roller, teljesen fel sincs töltve.
Zoom hidraulikus tárcsafékek vannak rajta, van aki ellene van illetve van aki mellette. Persze van jobb is 2-3x áron ha valaki esetleg márkásabbra le akarná cserélni. De ezt majd a hosszú távú tapasztalat megmondja hogy jó-e vagy sem.
Szóval a mostani "hosszabb" teszt alatt teljesen meg voltam vele elégedve, nem nagyon tudok belekötni semmibe sem. Nagyon jó volt vele vége menni egy kicsit hosszabb távot.
Az a durva hogy a Dual verziókat néhány nap alatt elkapkodták az Ultimate-nél, illetve a nagy részét az előrendelők vitték el így már nincs belőle egy db sem.
Még egyelőre azzal a beállítással használom hogy csak akkor indul el ha kicsit lökök rajta, de majd később átrakom arra hogy álló helyzetbe is el lehessen vele indulni. Nagyon kezdőként nyilván az a jobb ha meglököd mert akkor már fel vagy készülve az indulásra és nem érhet nagy meglepi vele kapcsolatban.
Gyorsulást nem mértem vele de simán lehet vele tartani a forgalom tempóját!
Szóval nagyon jó döntést volt ezt választani! -
gergo5991
őstag
-
BLC
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni.
Megfogalmazódott bennem egy e-roller beszerzése. Jelenlegi fizikális adottságaim mint horizontálisán mint vertikálisan konstansnak tekinthető.Egyedül a tömegem változó ami 90-95 kg között változhat a körülmények és a bevitt tápanyagok és nyomelemek (rövidital, vagy folyékony kenyér, illetve alkohol tartamú szőlőlé) függvényében.
A két általam kiválasztott ketyere, prioritás szerint:
1) Ninebot KickScooter E25E
2) Mi Electric Scooter Pro-2Árban lefedik egymást.
Kérdésem és aggályaim:
1) A Ninebot E25E-nél típus hiba: a gyári első felfüggesztés rossz tervezés miatt mindig tönkremegy.
2) Pro-2: itt is olvastam a gumitömlő gyorsan elhasználódik. Belső kidörzsölődés illetve külső behatásra könnyű defekt.Tehát a fent nevezett két roller közül melyiket javasoljátok a fogd és vidd és használd kategóriába. A gondozásmentesség előnyt élvez.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Reggie0
félisten
válasz
DigitXT #8981 üzenetére
Igen, boritjak es torik is, mert a sok paraszt juzer szanaszet hagyja. Multkor az utcan setaltam amikor egy 70+ neni kerte meg, hogy a kapuja elol toljam mar el, mert nem birja megmozditani. Pont ez a szurke bird-es volt vagy mi a szar, nehezebbnek is tunt, mint a lime es fekezi a kereket folyamatosan.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #8945 üzenetére
Mentem még egy karikát (újabb 4 perc, tiszta vidámpark):
Borároson az emelkedőn simán gyorsul 20 km/h-ra. Hogy
legyen viszonyítási alap, megnézem mit tud a "Kugoo" ott.Szerk: viszont a felfüggesztés hiánya para! Igen kis úthiba
elég ahhoz, hogy megdobja, és elcsússzon az ember lába!
Az ilyeneket a Kugoo simán kirugózza, soha nem ütött így.Ez megfejelve azzal, hogy nincs motorfék, és FB-n olvasva
B-L-A-C-K balesetét az elszállt tárcsafékkel elég veszélyes.
Oké, Kugoo S1 gyári e-fék harmatos szar, és ha túl gyorsan
mész, akár ki is kapcsol, de legalább van taposó (vész)fék.A Dual motoros gépen ha az egyik vezérlő el is dobná hiba
miatt a féket, még mindig ott a másik. Így biztonságosabb.
A dobfék meg nem túl bonyolult szerkezet: nem száll el.
(Max. ha elszakad a bowden, de akkor még ott a taposó...) -
Logitech
aktív tag
válasz
Logitech #8880 üzenetére
Xiaomi-hoz hirdetett fékkart megvettem, ugyan úgy néz ki, ugyan az a csatlakozó, hibátlanul működik a Max G30-al.
Reggie0 említette, hogy a régi fékkar talán menthető lenne a hall szenzor vissza forrasztásával, nekem nincs hozzá eszközöm, innen a csoportból van valaki, aki budapesti, és be tudná vállalni? -
PociAti
őstag
válasz
Gab3n28 #8978 üzenetére
Én kb. június 5-én frissítettem le az 1S rollert, és pontosan ugyanaz a verzió van nálam, mint Laca1212 rollerén. Abban még volt tempomat kiválasztási lehetőség.
Lásd korábbi hozzászólásom képernyőképeit.Xiaomi Home appon keresztül frissítettem, de azóta se használtam azt az appot, az m365 Tools mindenben jobb nála.
Találtam egy videót, amin pont a mi verziónkon mutatják be a downgrade lépéseit. Talán hasznos lesz számodra (is). Szükséges fájlok linkjei a videó leírásában.
Downgrade new Xiaomi Pro 2 / 1S / Essential with BLE1.3.2 and DRV2.2.4 / 2.2.5 -
Laca1212
őstag
válasz
Gab3n28 #8972 üzenetére
Jún 16-án jött meg 1S. Akkor telepítettem le Mi Home (6.6.201) iOS appot és pár napra rá frissítettem a roller firmware-t (1.1.0_225_132_128) is. Újabb firmware-t nem ajánl fel rollerre jelenleg. De Mi Home appra igen (6.7.200 - 3 napja adták ki).
Akkor ha frissíteném Mi Home-ot, akkor eltűnne a tempomat?
Vagy ez most a roller firmware-től függ? -
Gab3n28
újonc
válasz
Laca1212 #8971 üzenetére
Szia! Nekem android app, multheten szerdan telepitettem, akkor jott meg a roller is. Akkor az appban mikor parositottam a rollert, mar nem volt benne a "cruise control". De páromnak is vettunk eggyet, Neki IOS-bol telepitett appban sem volt benne ez a funkcio. Mind a 2 rollernek a legfrissebb a firmware-je.
-
Gab3n28
újonc
Sziasztok!
Múlthéten vásároltam egy Xiaomi 1S rollert. Ha jól tudom akkor ebben is kell legyen tempomat, de sajnos az MI Home alkalmazás nem dobja fel egyáltalán, így nem tudom aktiválni.
Valaki találkozott ilyen problémával esetleg?
A válaszokat előre is köszi -
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Bár nem e-roller, de mivel a másik topic eléggé kihalt, ezért kérdezek itt:
Szóval sima hajtós roller kéne nekem, eddig is mozgás céljából rollereztem.Eddig Oxelo-s trükkrollerekkel mentem, mivel: Nem trükközök rámpáról, de padkáról fel-le ugrálok, meg a rossz városi utakon nem kímélem a rollert, ezért nem mertem eddig "városi rollert" venni. Aki volt esetleg hasonló szituban, van esetleg bevált modell, ami nem esik szét?(60 kiló vagyok, a súly nem gond.) -
Putyin90
senior tag
Na a Mi Pro 2 hátsó kereke megint defektes lett..
Kb 2 hónapja csinálta meg a gumis. És megint a hátsó kerék. Van valami oka annak, hogy mindig a hátsó gumi kap defektet? -
balintka
addikt
Segway-Ninebot KickScooter E45E elektromos rollerhez létezik olyan alvázvédő lemez, mint amilyen a Mi Pro 2-höz?
-
spider23
senior tag
Xiaomi Pro 2 rollerhez lehet venni közép támaszt esetleg? Monorim lengéscsillapító került előre hátulra és az oldaltámasz nem stabil az adapterrel magasítva sem. Még kellene alá kb még egy 1 cm-es magasító. Esetleg lehet ilyet venni valahol?
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #8957 üzenetére
A gyartok a 100% DoD-ra adjak meg az oregedest, azaz xiaominal azt jelenti, hogy 500 teljes ciklus utan meg 70% marad az akku kapacitasa. Ezt az 500-at lehet novelni a kisutes melysegenek csokkentesevel. Igazabol amit adtam grafikont az nem teljes, talalhatsz olyanokat amelyek egeszen 1 vagy 5% DoD-tol indulnak, ott latszik, hogy a mikrociklusok fele haladva szinte a vegtelenbe szall a ciklusszam.
Amit elozonek linkeltem abrat az inkabb a normal/nagy kapacitasu akkumulatorokra jellemzo, ime egy vontatasi Li akkunak a gorbeje:
A ketto kozott az a kulonbseg, hogy a vontatasi akkunak nagyobb aramcsucsokat is el kell viselnie, ami miatt a szerkezeti anyagok aranya nagyobbak es a cellaszerkezet is mas, hogy kisebb belso ellenallasa legyen. Emiatt ezeknek kisebb is a fajlagos kapacitasuk.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #8954 üzenetére
Hálás köszönet a kimerítő válaszért!
Pont az ilyen hozzászólások miatt szeretem a szakmai fórumokat.
A táblázat tengelyein szereplő kifejezéseket elegendő volt beírni a keresőbe, és bőséges magyarázatot találtam az általad írtakra.Én a Xiaomi roller specifikációját tekintettem kiindulási alapnak, és ehhez gyártottam téves elméletet:
"Cyclical lifetime: 500 charging cycles with power maintained above 70%"
Ez irányú szakmai ismeretek nélkül azt feltételeztem, hogy az 500 töltés célszerű lenne minél később elérni, tehát a töltési ciklusok számának csökkentésével (az akkuk bőséges lemerítésével) jót teszek... ...de ezek szerint pont az ellenkezője igaz. A specifikációban "egyszerű felhasználót" és átlagos felhasználást vesznek alapul, és ehhez kapcsolódó degradáció értékét adták meg, nem pedig azt, hogy mi lenne jó az akkumulátornak. -
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #8952 üzenetére
Nem trollkodas volt, ez a szakmam(vill mernok, vill. gepek es hajtasok szakon). Mindossze nem akartam oldalas litaniakba kezdeni az akkumulatorok lelektanarol, es az se jott le a kerdesedbol, hogy te ezt szeretned.
Nagyon tomoren: Mint latod az cellafesz csak 4V-ig megy fel, tehat 100%-ra nem tolti fel, de talan meg 85%-ra se. Az akkumulatorok cikklusszama a kisutesi melysegtol fugg, a ketto kozotti kapcsolat nem linearis. Azaz ha 100% kisutessel 100 ciklust bir, akkor 50% kisutessel nem 200-at fog, hanem sokkal tobbet. Ennek a hatasa sokkal jelentosebb, mint az, hogy 80-100% kozott vagy 60-80% kozott jaratod. Nyilvan az utobbi az elonyosebb, de meg mindig jobb, a 80-100%, mint fele annyi ciklussal a 60-100%. Arrol nem is beszelve, hogy hogyan akarod 60-80% kozott tartani, mert a toltottsegi szinthez tartozo feszultsegszintek az oregedes soran elmasznak, igy sem a toltottseg mennyiseget, se a tartomanyat nem tudod feszmeressel megtartani.
Bar a CyC Life vs DoD gorbe akkupakkonkent es cellankent valtozo, de az alabbibol is lathatod, hogy ha 20%-os kisulesnel toltogeted minden hasznalat utan, akkor nagyobb lesz az elettartama, mintha 40% kisutessel fele annyiszor toltened.
-
csokaym
csendes tag
Felkerült a rollerem első motorjára a raptor gumi, ismételten DigitXT kolléga segített ki, ezúton is köszönöm neki
a hátsó keréken a gumicsere várat magára - előtte ki kell reszelni majd a villát, hogy beleférjen a szélesebb gumiMit mondhatnék erről az új konstrukcióról... Sokkal jobb a menetbiztonság! A széles gumi elöl klasszisokkal nagyobb biztonságérzetet kelt, nem imbolyog be, nehezebb "kizökkenteni".
Egy szóval király lett.Kép a kerékről így:
Illletve amit már láthattatok korábban is, egymás mellett a kettő gumi:
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #8944 üzenetére
Ilyen nyúlfarknyi, magyarázat nélküli válaszról nehéz eldönteni, hogy trollkodás, vagy tényleg hasznos tanács.
Napi átlagos köröm 3 km, így ha megfogadom a "töltsed minél sűrűbben" tanácsot, akkor folyamatosan kb. 85% és 100% között lenne az akku.
Van valami ideális érték, amik között célszerű tartani a Xiaomi roller akkuját a hosszú élettartam érdekében?
-
csokaym
csendes tag
Elég közel voltam a roller lemerítéséhez, a tapasztalat a következő:
42V-ig merítve az akkupakkot, 47km-t tudtam elmenni, városi körülmények között
(20-35 km/h közötti tempó, kis emelkedők)A jelenleg használt akku, kb. 14Ah (névl. 48V)
(54V-ról indultam)Ez a kapacitás a 2/3-a annak, amit beleterveztem, van még egy jelenleg nem használt pakk, 7Ah-s, ha az is belekerül, akkor a 70km-es hatótáv izzadság nélkül meglesz alattam
(így összesen 21Ah-val)szerk.: Ez egy tuning kugoo s1 pro, dupla motorral, elöl 11A, hátul kb 20A-es vezérlőkkel. Elöl a gyári s1pro motorral, hátul gyári s1 motorral.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest