Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Na megrendeltem a Daiwa Ninja x bojlis botot osztrákiából. Igaz fél órát kínlódtam még fordítóval is. Ott buktam el, hogy nem tudtam fizetni. Aztán mikor beleuntam, akkor derült ki hogy a "kijelentkezés" gomb a fizetéshez visz. Végül is sikerült. Köszönöm a tippet! Észre nem vettem volna ha nem tárgyaljátok itt. A kétrészes, 3,6m-est vettem, 50-es keverővel. Nézegettem a négyrészest, csábító a 95cm-es szállítás, de úgy gondolom akkor már ésszerűbb a teleszkópos.
Szállítással, valami 3% jutalékkal 14.100ft-ot vontak. Így is bőven megéri, szerintem.... Majd jövő héten meglátjuk..... [link] -
@mriya@
őstag
válasz BlackmMmDog #54741 üzenetére
Én utálom a viharos déli szelet, de nálunk a halak is. 😰
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #54753 üzenetére
Meddig leszel kint?
-
beci
őstag
válasz Zoli bácsi #54751 üzenetére
Orulok,hogy sikerult.
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
tsimehcla
csendes újonc
Nem szelektíven jászra, igazából UL pergetést gondoltam bármilyen halra, ami jön rá (kivéve persze a tilalmasakat, magyarul most maradnak a fehér halak). Valamiért az a benyomás alakult ki bennem, hogy a Duna BP-i szakaszán inkább jász van, a domolykó pedig inkább a kisebb folyókon (Ipoly, Bodrog, stb.) és patakokon jellemző, de persze totál kezdőként ez csak az online anyagokból kialakult feltételezés. Ha valakinek van tapasztalata ilyen tavaszi dunai UL pergetésben, megoszthatná, pl. mikortól érdemes ezzel próbálkozni, milyen jellegű helyeket keressek, napszakok, ilyesmi.
-
egykettő
aktív tag
válasz tsimehcla #54758 üzenetére
Fővárosi szakasz nagyon jó jászra és leánykoncérra, pl marina part, dagály mögött, szabadsághíd erzsébethíd közötti szakasz, a Rio alatt, Csepel rózsa utca meg a szavolya kifolyó, is nagyon jó. Reggel mutatják magukat, sokat forgolódnak a víz felszínén hajnalban pirkadatkor, ilyenkor nagyon nehéz megfogni őket valamiért, ha feljön a nap és abba marad a csobogás akkor megkezdődik a zaba, jó mégb az este is, sötétedés után.
Kis dobósúlyu hajlékony botot keress azzal lehet messzire dobni az apró woblereket, pl cc-50 már elég kicsi, hogy megtámadják és még messzire repül, apró vasakat is eszik. Aztán néha még-meg viccel egy-egy komolyabb balin, de nyílt terepen kijön az is simán a light bottal (2-10g) is, rendes UL-el még nem nagyon próbáltam.
Kis kedvcsináló, pár régebbi fogás:[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz tsimehcla #54737 üzenetére
Ennek is a feltétele ott legyen a süllő. Akkor tud csak működni. Vsz pergetésnél is mint a bármelyik módszernél a helyismeret és a nyerő időszakok az több bármilyen hiper szuper felszerelésnél. Hiába a legideálisabb orsó bot stb ha nincs ott a hal. De ha ott van egy régi üvegbottal és a nem legideálisabb csalival is megfoghatod pergetve. Csak ezért írtam ezekről a nádbot és többi körítésről. Mostanra annyira nagy a kínálat pergetőbotban lassan 100 botot is vihetnél pergetni mindegyik másra ideális és nüansznyi különbségre is van külön bot. Ami tök jó csak a bőség zavara melyiket válaszd.
Szóval a süllő mikor van ott. Ha van mit egyen ott és olyan a vízhőfok egyéb körülmények kajál is. Leginkább vsz tilalom utántól olyan novemberig kb. De vannak olyan helyek ahol én már télen is fogtam pergetve wobblerrel felszínen is este süllőt. Úgy tele volt küsszel a pálya a víz tetején mintha küszívás lenne. Nem tudom miért jöttek annyira fel a küszök akkor téli estén és szétrabolták a süllők felszínen a helyet. Minden 10. dobásra kapás volt annyi hal volt ott. De akkor is enyhe téli idő volt nem a normális -10 . De nem ez a jellemző télen inkább fenékközelben a küszök is süllők is .
Beci: a hosszúsága alapján jó ez a zsák amit néztél belefér a bot mert 18x centi a kétrészes 360 szállítási hossza. Az a tapasztalatom ezekkel a 3 botos bojlis zsákokkal ha kettőt beleraksz a 2 szélső rekeszbe a középsőben nem túl kényelmes még bojlist vinni. Max spiccbotot vagy valami karcsú cuccot. De persze zsákja válogatja nem volt a kezemben az összes.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz tsimehcla #54737 üzenetére
Csak egy példa , de ezzel megint nem tudtam egy hsz-be szorítani. Szóval legutolsó felszíni wobbleres süllőm az tavaly december elején volt. Egy szép 2,5 kiló körüli. Besötétedett és dobáltam egy csónakkikötőben és a környékén . Először nem volt felszíni rablás de kb 1 órával besötétedés után már lehetett hallani a küszöket a víz tetején . Aztán 1-1 rablást aztán többet. Fogtam is ezt a süllőt. Nem sokkal később jött egy horgász , először végigvilágította a partot az autóval, aztán fejlámpával , autóajtó csapkodás, nekiállt kimerni a csónakjából a vizet, végül beült a kikötött csónakba és a csónaktól 10 méterre nekiállt úszózni süllőre. Lánccsörgés , csónakban zörgés.
Mondanom se kell ezután egy db rablást se hallottam vagy 1 órán keresztül és mentem is haza. Ott is lehetett volna vszínű szépen fogni ha pl már úgyis partról akar horgászni a horgászat végén meri ki a vizet a csónakból .
De a víz még valahol 5-10 fok között lehetett ennél az esetnél, december első harmada kb tavaly.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Zoli bácsi #54751 üzenetére
Poén valahol, hogy ajánlom a daiwa D carpot milyen jó kis bot , erre mindenki daiwa ninját vesz.
Közben kiderült az is a D carpból kettőféle van d carp uk és d carp phantom II. Nem egyszerű ez az online ajánlás valamilyen cuccra egy fórumon. MIndig felmerül valami újabb részletkérdés.
Kíváncsi leszek mi lesz a véleményetek ezekről a botokról/orsókról. Szerintem ár/értékben nagyon ott vannak ezek a 10 k környéki árral.
Azt néztem a múltkor black widow botok is 30-40 euróért vannak fenn. Az 30.000 -es bot volt annak idején úgy emlékszem. Aztán mennyi különbség van mondjuk ezek között az alap daiwák között d carp, ninja, black widow nem tudom . Vsz valami hasonló cuccok lehetnek. Nekem a D carpban az tetszett nagyon pont olyan bot amit én szeretek egy pontyos botban. Nagyon jól dolgozik nem egy durung bot és mellette pont annyira gerinces dobásokhoz ami kell. Arra nem tették rá az 50-es keverőgyűrűt mondjuk ez szólhat a ninja mellett, lehet ezért választották ti is ezt . Attól még azért a 100+-os távokat vsz a d carppal is simán lehet dobni vsz ha jól van összerakva a cucc. Távdobó versenyre persze nem az lenne az ideális.
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #54760 üzenetére
A marinapartnak csak a foka öböl bejárathoz közel eső kövezéses részén fogtam jászt. A dagály mögötti pálya meg a patak kifolyótól kezdődik, bárott mindig sokan vannak, főleg jó a vízállás.
-
Grillo
őstag
Na bementem Walterba leadni a naplókat, a két gyerekét sikerült, az enyémnél jött valami rendszerizé, és csak a büntivel akarta engedni.
Mondta a srác, menjek vissza hét közepén, és megoldja. Korrektek voltak, a másik helyet meg a bunkó fazont már el is felejtettem. -
Hyder11
csendes tag
Halihó! Debrecen környékén ki hova jár természetes vízre horgászni? :) kicsit meguntam így 15 év után a lavórokat.
-
Zoli bácsi
őstag
Csütörtöktől horgászakciók a Lidlben. [link]
Tavaly vettem nyeletős, és sima pergető orsót is, utóbbit két fém dobbal. Ennyit megérnek, 1 év használat után azt mondom, kb Silstar/Nevis minőség, csak kicsit olcsóbban. Újonnan erősen ajánlott a féklamellák kenése... A nyeletősben rozsdás fém fék lamellák voltak.Más gond nem volt. Használat előtt kíváncsiságból mindegyiket szétszedtem, megfelelően zsírozva vannak belül, a fék ami használat előtt foglalkozós.
Előkötött horgok beszabdalni jók... Senki ne ezekkel akarjon több kilós halakra horgászni. Zsinór használható. Mást nem vettem. Lehet veszek idén is orsót, tartaléknak. Szettek gyereknek jók lehetnek.
Ha valakit érdekel......[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz Zoli bácsi #54768 üzenetére
-
galervin93
őstag
válasz Grillo #54774 üzenetére
Van egyébként egy türelmi idő a rendszerbe való rögzítésnél (most hirtelen nem tudom mennyi, de pár napig március elején még rögzíthető február 28-ai, illetve előtti időpontra a leadás).Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Grillo
őstag
válasz galervin93 #54776 üzenetére
Igen, pont ez lesz a megoldás.
-
Interceptor
addikt
-
Gabesz87
veterán
Aposomnak kéne erős fonott zsinór, ami süllyed, 0.06-0.08-as átmérőjű, és jó nagy a szakitoszilardsaga. Mondjuk olyan aminel a 0.10-es már 10kg vagy afolotti. Kínából kerestük volna, de egyszerűen nem talaltam ilyen értékekkel rendelkezot. Itthon láttam a Döme blue feedert, ami viszonylag erős.
-
yanna
addikt
válasz Zoli bácsi #54781 üzenetére
-
Sungoo
addikt
És tényleg! De bojlizni sosem akarok, vigyázni kell a pocakra.
-
Steady74
Topikgazda
Valakinek fölös Aqua garant 2mm-es uni és classic pelletje van-e? mondjuk 3-3 kg. Köszi
-
Interceptor
addikt
Jó, akkor én egy olyan pergető horgász vagyok aki legyező horgász testalkattal rendelkezik
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #54778 üzenetére
Igen arról, és ott a spicctől visszafelé kb 50 méteren kövezés van.
-
beci
őstag
Sziasztok. Balatonon keresnenk kozvetlen vizparti,steggel es csonakkal szallast. 4 fonek,ebbol 2 horgasz. :) Tudtok esetleg ajanlani?
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
vihartigris
őstag
-
galervin93
őstag
válasz Gabesz87 #54796 üzenetére
Lehet én nem értem a helyzetet, de vagy vékony a zsinór, vagy erős. Miért annyira fontos az is-is (szvsz. ilyet nem fogsz találni, egy 10-es fonottnak jó eséllyel néhány kiló a szakítója).
Amúgy a szakító egy nem túl informatív adat, a vastagság sokkal fontosabb. Mire kellene a zsinór, milyen felhasználás?Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
saen
veterán
válasz galervin93 #54798 üzenetére
Ez meg a másik, lehet eldönteni melyik adat fontosabb. A szakító vagy a vékonyság, valamelyik úgyis kamu lesz, de lehet mindkettő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25