Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54751) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Na megrendeltem a Daiwa Ninja x bojlis botot osztrákiából. Igaz fél órát kínlódtam még fordítóval is. Ott buktam el, hogy nem tudtam fizetni. Aztán mikor beleuntam, akkor derült ki hogy a "kijelentkezés" gomb a fizetéshez visz. Végül is sikerült. Köszönöm a tippet! Észre nem vettem volna ha nem tárgyaljátok itt. A kétrészes, 3,6m-est vettem, 50-es keverővel. Nézegettem a négyrészest, csábító a 95cm-es szállítás, de úgy gondolom akkor már ésszerűbb a teleszkópos.
Szállítással, valami 3% jutalékkal 14.100ft-ot vontak. Így is bőven megéri, szerintem.... Majd jövő héten meglátjuk..... [link] :R :R

(#54752) @mriya@ válasza BlackmMmDog (#54741) üzenetére


@mriya@
őstag

Én utálom a viharos déli szelet, de nálunk a halak is. 😰

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#54753) BlackmMmDog válasza jansky1 (#54748) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Igen. 1,5kg-os ponty már jött.
Nincs meleg :DDD

(#54754) jansky1 válasza BlackmMmDog (#54753) üzenetére


jansky1
senior tag

Meddig leszel kint?

(#54755) BlackmMmDog válasza jansky1 (#54754) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Fél ötig

(#54756) vihartigris válasza @mriya@ (#54752) üzenetére


vihartigris
őstag

A nagy indián álmos könyv szerint a halak nem szeretik a déli szelet, a viharosat a horgász sem. :N

bármi reciproka a semmi

(#54757) beci válasza Zoli bácsi (#54751) üzenetére


beci
őstag

Orulok,hogy sikerult. :)

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#54758) tsimehcla válasza A Zéé (#54738) üzenetére


tsimehcla
csendes újonc

Nem szelektíven jászra, igazából UL pergetést gondoltam bármilyen halra, ami jön rá (kivéve persze a tilalmasakat, magyarul most maradnak a fehér halak). Valamiért az a benyomás alakult ki bennem, hogy a Duna BP-i szakaszán inkább jász van, a domolykó pedig inkább a kisebb folyókon (Ipoly, Bodrog, stb.) és patakokon jellemző, de persze totál kezdőként ez csak az online anyagokból kialakult feltételezés. Ha valakinek van tapasztalata ilyen tavaszi dunai UL pergetésben, megoszthatná, pl. mikortól érdemes ezzel próbálkozni, milyen jellegű helyeket keressek, napszakok, ilyesmi.

(#54759) egykettő válasza tsimehcla (#54758) üzenetére


egykettő
aktív tag

Fővárosi szakasz nagyon jó jászra és leánykoncérra, pl marina part, dagály mögött, szabadsághíd erzsébethíd közötti szakasz, a Rio alatt, Csepel rózsa utca meg a szavolya kifolyó, is nagyon jó. Reggel mutatják magukat, sokat forgolódnak a víz felszínén hajnalban pirkadatkor, ilyenkor nagyon nehéz megfogni őket valamiért, ha feljön a nap és abba marad a csobogás akkor megkezdődik a zaba, jó mégb az este is, sötétedés után.
Kis dobósúlyu hajlékony botot keress azzal lehet messzire dobni az apró woblereket, pl cc-50 már elég kicsi, hogy megtámadják és még messzire repül, apró vasakat is eszik. Aztán néha még-meg viccel egy-egy komolyabb balin, de nyílt terepen kijön az is simán a light bottal (2-10g) is, rendes UL-el még nem nagyon próbáltam.
Kis kedvcsináló, pár régebbi fogás:

[ Szerkesztve ]

(#54760) Interceptor válasza egykettő (#54759) üzenetére


Interceptor
addikt

Azt írod marina part, dagály mögött.
Ezt Mondod?

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#54761) horcsog válasza tsimehcla (#54737) üzenetére


horcsog
tag

Ennek is a feltétele ott legyen a süllő. Akkor tud csak működni. Vsz pergetésnél is mint a bármelyik módszernél a helyismeret és a nyerő időszakok az több bármilyen hiper szuper felszerelésnél. Hiába a legideálisabb orsó bot stb ha nincs ott a hal. De ha ott van egy régi üvegbottal és a nem legideálisabb csalival is megfoghatod pergetve. Csak ezért írtam ezekről a nádbot és többi körítésről. :) Mostanra annyira nagy a kínálat pergetőbotban lassan 100 botot is vihetnél pergetni mindegyik másra ideális és nüansznyi különbségre is van külön bot. :) Ami tök jó csak a bőség zavara melyiket válaszd.

Szóval a süllő mikor van ott. Ha van mit egyen ott és olyan a vízhőfok egyéb körülmények kajál is. Leginkább vsz tilalom utántól olyan novemberig kb. De vannak olyan helyek ahol én már télen is fogtam pergetve wobblerrel felszínen is este süllőt. Úgy tele volt küsszel a pálya a víz tetején mintha küszívás lenne. Nem tudom miért jöttek annyira fel a küszök akkor téli estén és szétrabolták a süllők felszínen a helyet. Minden 10. dobásra kapás volt annyi hal volt ott. :) De akkor is enyhe téli idő volt nem a normális -10 . De nem ez a jellemző télen inkább fenékközelben a küszök is süllők is .

Beci: a hosszúsága alapján jó ez a zsák amit néztél belefér a bot mert 18x centi a kétrészes 360 szállítási hossza. Az a tapasztalatom ezekkel a 3 botos bojlis zsákokkal ha kettőt beleraksz a 2 szélső rekeszbe a középsőben nem túl kényelmes még bojlist vinni. Max spiccbotot vagy valami karcsú cuccot. De persze zsákja válogatja nem volt a kezemben az összes.

[ Szerkesztve ]

(#54762) horcsog válasza tsimehcla (#54737) üzenetére


horcsog
tag

Csak egy példa , de ezzel megint nem tudtam egy hsz-be szorítani. Szóval legutolsó felszíni wobbleres süllőm az tavaly december elején volt. Egy szép 2,5 kiló körüli. Besötétedett és dobáltam egy csónakkikötőben és a környékén . Először nem volt felszíni rablás de kb 1 órával besötétedés után már lehetett hallani a küszöket a víz tetején . Aztán 1-1 rablást aztán többet. Fogtam is ezt a süllőt. Nem sokkal később jött egy horgász , először végigvilágította a partot az autóval, aztán fejlámpával , autóajtó csapkodás, nekiállt kimerni a csónakjából a vizet, végül beült a kikötött csónakba és a csónaktól 10 méterre nekiállt úszózni süllőre. Lánccsörgés , csónakban zörgés.

Mondanom se kell ezután egy db rablást se hallottam vagy 1 órán keresztül és mentem is haza. :) Ott is lehetett volna vszínű szépen fogni ha pl már úgyis partról akar horgászni a horgászat végén meri ki a vizet a csónakból . :)

De a víz még valahol 5-10 fok között lehetett ennél az esetnél, december első harmada kb tavaly.

[ Szerkesztve ]

(#54763) horcsog válasza Zoli bácsi (#54751) üzenetére


horcsog
tag

Poén valahol, hogy ajánlom a daiwa D carpot milyen jó kis bot , erre mindenki daiwa ninját vesz. :)

Közben kiderült az is a D carpból kettőféle van d carp uk és d carp phantom II. Nem egyszerű ez az online ajánlás valamilyen cuccra egy fórumon. :) MIndig felmerül valami újabb részletkérdés.

Kíváncsi leszek mi lesz a véleményetek ezekről a botokról/orsókról. Szerintem ár/értékben nagyon ott vannak ezek a 10 k környéki árral.

Azt néztem a múltkor black widow botok is 30-40 euróért vannak fenn. Az 30.000 -es bot volt annak idején úgy emlékszem. Aztán mennyi különbség van mondjuk ezek között az alap daiwák között d carp, ninja, black widow nem tudom . Vsz valami hasonló cuccok lehetnek. Nekem a D carpban az tetszett nagyon pont olyan bot amit én szeretek egy pontyos botban. Nagyon jól dolgozik nem egy durung bot és mellette pont annyira gerinces dobásokhoz ami kell. Arra nem tették rá az 50-es keverőgyűrűt mondjuk ez szólhat a ninja mellett, lehet ezért választották ti is ezt . :) Attól még azért a 100+-os távokat vsz a d carppal is simán lehet dobni vsz ha jól van összerakva a cucc. Távdobó versenyre persze nem az lenne az ideális.

[ Szerkesztve ]

(#54764) egykettő válasza Interceptor (#54760) üzenetére


egykettő
aktív tag

A marinapartnak csak a foka öböl bejárathoz közel eső kövezéses részén fogtam jászt. A dagály mögötti pálya meg a patak kifolyótól kezdődik, bárott mindig sokan vannak, főleg jó a vízállás.

(#54765) Grillo


Grillo
senior tag

Na bementem Walterba leadni a naplókat, a két gyerekét sikerült, az enyémnél jött valami rendszerizé, és csak a büntivel akarta engedni.
Mondta a srác, menjek vissza hét közepén, és megoldja. Korrektek voltak, a másik helyet meg a bunkó fazont már el is felejtettem.

(#54766) Hyder11


Hyder11
csendes tag

Halihó! Debrecen környékén ki hova jár természetes vízre horgászni? :) kicsit meguntam így 15 év után a lavórokat.

(#54767) gban válasza Grillo (#54765) üzenetére


gban
Közösségépítő

Nem az volt a gond hogy fenruár 28. volt a határidő?

Postázást nem vállalok.

(#54768) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Csütörtöktől horgászakciók a Lidlben. [link]
Tavaly vettem nyeletős, és sima pergető orsót is, utóbbit két fém dobbal. Ennyit megérnek, 1 év használat után azt mondom, kb Silstar/Nevis minőség, csak kicsit olcsóbban. Újonnan erősen ajánlott a féklamellák kenése... A nyeletősben rozsdás fém fék lamellák voltak.Más gond nem volt. Használat előtt kíváncsiságból mindegyiket szétszedtem, megfelelően zsírozva vannak belül, a fék ami használat előtt foglalkozós.
Előkötött horgok beszabdalni jók... Senki ne ezekkel akarjon több kilós halakra horgászni. Zsinór használható. Mást nem vettem. Lehet veszek idén is orsót, tartaléknak. Szettek gyereknek jók lehetnek.
Ha valakit érdekel...... :U :)

[ Szerkesztve ]

(#54769) Sungoo válasza Zoli bácsi (#54768) üzenetére


Sungoo
addikt

Köszi, a háromlábú állványra befizetek.
Tizenév kihagyás után jól esett megint kézben tartani. :)

(#54770) hermanyi válasza Sungoo (#54769) üzenetére


hermanyi
őstag

én olyan 4-5 évesre tippelem ezt a kárászt , szerintem tuti nincs 10 éves . :)

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#54771) Sungoo válasza hermanyi (#54770) üzenetére


Sungoo
addikt

Jogos, félre érthető! :DDD

(#54772) Grillo válasza gban (#54767) üzenetére


Grillo
senior tag

De biztos, mondta a srác, hogy meg tudja oldani, de csak hét közben.

(#54773) Steady74 válasza Grillo (#54772) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Okosba', Nokiás dobozzal... úgy könnyű :D

[ Szerkesztve ]

(#54774) Grillo válasza Steady74 (#54773) üzenetére


Grillo
senior tag

Á, ott szigorúan csak Series Walteros orsó dobozával foglalkoznak csak. :DDD

(#54775) Steady74 válasza Grillo (#54774) üzenetére


Steady74
Topikgazda

jatélleg :D

(#54776) galervin93 válasza Grillo (#54774) üzenetére


galervin93
őstag

:DD
Van egyébként egy türelmi idő a rendszerbe való rögzítésnél (most hirtelen nem tudom mennyi, de pár napig március elején még rögzíthető február 28-ai, illetve előtti időpontra a leadás).

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#54777) Grillo válasza galervin93 (#54776) üzenetére


Grillo
senior tag

Igen, pont ez lesz a megoldás. :DDD

(#54778) Interceptor válasza egykettő (#54764) üzenetére


Interceptor
addikt

Erről van szó? Én ezt marina spiccnek hívom :D Innen "csak" balinokat fogtam eddig. Ez is közvetlen a dagály mögött van, bár ezt a részt utálom én is az általad említett túlzott horgász tömeg miatt.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#54779) Interceptor válasza egykettő (#54764) üzenetére


Interceptor
addikt

Közbe leesett a dagály mögötti rész alatt melyiket érted oké :D

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#54780) Gabesz87


Gabesz87
veterán

Aposomnak kéne erős fonott zsinór, ami süllyed, 0.06-0.08-as átmérőjű, és jó nagy a szakitoszilardsaga. Mondjuk olyan aminel a 0.10-es már 10kg vagy afolotti. Kínából kerestük volna, de egyszerűen nem talaltam ilyen értékekkel rendelkezot. Itthon láttam a Döme blue feedert, ami viszonylag erős.

(#54781) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Sporttársak, én azt hiszem elértem a törzsfejlődés csúcsára......Sőt.... :B

(#54782) yanna válasza Zoli bácsi (#54781) üzenetére


yanna
őstag

:DDD :D

(#54783) Sungoo válasza Zoli bácsi (#54781) üzenetére


Sungoo
addikt

És tényleg! :DDD De bojlizni sosem akarok, vigyázni kell a pocakra.

(#54784) Steady74


Steady74
Topikgazda

Valakinek fölös Aqua garant 2mm-es uni és classic pelletje van-e? mondjuk 3-3 kg. Köszi

(#54785) jansky1 válasza Steady74 (#54784) üzenetére


jansky1
senior tag

Classicom lehet, hogy van. Megnézem majd.

(#54786) Steady74 válasza jansky1 (#54785) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Köszi

(#54787) Gabi atya válasza Steady74 (#54784) üzenetére


Gabi atya
csendes újonc

Classic-ból van egy nagy vödörnyi. Kb fél eves. Abból tudok adni 3 kilát. Uniból nincs olyan sok, így abból irigy vagyok. :) Helyileg Újpest ha érdekel.

(#54788) Interceptor válasza Zoli bácsi (#54781) üzenetére


Interceptor
addikt

Jó, akkor én egy olyan pergető horgász vagyok aki legyező horgász testalkattal rendelkezik :D

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#54789) Steady74 válasza Gabi atya (#54787) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Ha jó állapotú, akkor átvennél 3 kg-ot, szintén Újpesti vagyok :)

(#54790) Gabi atya válasza Steady74 (#54789) üzenetére


Gabi atya
csendes újonc

Hibátlan az aru! Ennél jobb anyagot nem kapsz most a piacon! Bomlanak érte a tömegek! Egyedül gyere, ha szólsz a zsaruknak akkor köddé válok. :)
Komolyan: Lezárt tiszta diszpis vödörben van.

(#54791) egykettő válasza Interceptor (#54778) üzenetére


egykettő
aktív tag

Igen arról, és ott a spicctől visszafelé kb 50 méteren kövezés van.

(#54792) cool13 válasza Steady74 (#54784) üzenetére


cool13
őstag

A classic a világos, a fekete az uni? Ha igen, akkor lehet uni meg nálam akad.

(#54793) beci


beci
őstag

Sziasztok. Balatonon keresnenk kozvetlen vizparti,steggel es csonakkal szallast. 4 fonek,ebbol 2 horgasz. :) Tudtok esetleg ajanlani?

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#54794) Steady74 válasza cool13 (#54792) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Igen, pontosan. Ha van uni 2 kg, átvenném, köszi :R

(#54795) vihartigris válasza Zoli bácsi (#54781) üzenetére


vihartigris
őstag

:C :DDD

bármi reciproka a semmi

(#54796) Gabesz87 válasza Gabesz87 (#54780) üzenetére


Gabesz87
veterán

Erre valaki?

(#54797) saen válasza Gabesz87 (#54796) üzenetére


saen
veterán

A fonott zsinórok lebegnek alapvetően, szóval ha nem valami spéci feeder zsinórt nézel, akkor egyik se lesz jó. Hazai kínálatból több esélyed van szerintem választani, mint bárhol máshol.

(#54798) galervin93 válasza Gabesz87 (#54796) üzenetére


galervin93
őstag

Lehet én nem értem a helyzetet, de vagy vékony a zsinór, vagy erős. Miért annyira fontos az is-is (szvsz. ilyet nem fogsz találni, egy 10-es fonottnak jó eséllyel néhány kiló a szakítója).
Amúgy a szakító egy nem túl informatív adat, a vastagság sokkal fontosabb. Mire kellene a zsinór, milyen felhasználás?

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#54799) saen válasza galervin93 (#54798) üzenetére


saen
veterán

Ez meg a másik, lehet eldönteni melyik adat fontosabb. A szakító vagy a vékonyság, valamelyik úgyis kamu lesz, de lehet mindkettő.

(#54800) cool13 válasza Steady74 (#54794) üzenetére


cool13
őstag

Van. Hogy legyen?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.