- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #96998 üzenetére
Pont ezen agyaltam este, hogy ezt a sok fotel/láda kiegészítő bizbaszt milyen jól lehetne nyomtatni, csak a megfelelő anyagot kell megtalálni hozzá, ami rugalmas, de a hőmérséklet, UV stb. nem eszi meg.
Köszi előre is a helpet, keresni foglak.---
Föld témához: homokos föld nem jó, mert nem áll össze a szemcseméret miatt. Kis szemcseméretű anyag kell, lösz, agyag stb. A felhasználás módjától függően n+1 verzsön van.
Dunára alapvetően a mélység, sodrás miatt kell, én oda agyagosabb verziót választanék. A bontási időt pedig a nyomás erejével érdemes szabályozni. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Steady74 #96941 üzenetére
Csütörtökön kaptam meg a kártyát hogy cégest is vezethetem, de itt elég szigorú szabályok vannak(GPS megfigyelés).
#96942lumpy92
Viszi a pénz , horgász cucc fejlesztés meg nincs
Volt még vonóhorog védelmi célra (előre is jelenne valami megoldás)-88k
-Dísztárcsa vásárlás ,ami a kocsin volt elhagytam -10 k#96950Redneck
Tömegközlekedéssel ezt nem tudnánk csinálni, csak ha lenne még 2-3 fizetett pakolónk.
Nem (sokkal) viszek többet autóval se, de néha volt bejáratott hordárjaim is. -
válasz
Steady74 #96823 üzenetére
Persze, volt egy pont ahol felkeményedtek. Az már más kérdés, hogy irányítani egy jobb halat még partközelben sem kell velük.
De nem is verték le magukat a horogról... valamit valamiért.
Más: Tegnapelőtt megint voltunk lenn féderezni a nagy dunán. Pár kisebb bagolykeszegen kívül semmi sem jött. A gébek meg még sötétedés után sem álltak le. Továbbra is nagyon rossz az idei élő duna nálunk.
-
válasz
Steady74 #96819 üzenetére
Amúgy kevesen tudják, de két fajta volt belőlük. Volt belőle a "sima" korum v2 carp float, na az egy igazi nagyhalas match volt, nem volt egy kedvelt darab. A "legenda" nevében ott volt a medium megnevezés is, semmi köze nem volt az erősebbik bothoz.
Csak azért írtam le, mert pár éve én is sok használt botos hirdetést láttam még, de a legtöbb közülük nem a lágyabb verzió volt. -
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #96674 üzenetére
Köszönöm! Ilyesmi Exnert néztem, csak patron, meg tölthetőség nélkül, ezres körüli áron.
Az úszó súlya, mennyire számít ellenállás szempontjából?
Egyelőre a keszegezés, kisebb ponty, kárász megfogása a cél. Gondolom nem célszerű, nagyon nehéz úszóval (8-10g+) támadni, hiába ilyen hosszúkás antennás.Anno a feleslegesen megvett, masszív duci rablós úszóról már kaptam felvilágosítást. Annál nem csak a súly, hanem a forma is nagyobb ellenállást jelent ránézésre.
Ezek az 5+1.5g 7+2g Exner pálcák, jónak és masszívnak tűntek.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #96672 üzenetére
Á, még csak kezdő próbálkozások vannak. Múltkor ezért kérdeztem, hogy lehet feszesebb a zsinór, és hogy nem viszi el a víz. Totál kínai még.
Akciós pellet waggler úszó (6.5g,2db/pakk) jött ma velem szembe, de nem mertem meglenni, attól tartva, hogy azzal meg csak pw módszer mehet.
Pedig az jó kis kompakt, könnyen dobható volt! -
válasz
Steady74 #96666 üzenetére
Idén nyáron csak a peca, a pihenés, utazás, túrák plusz motorozás stb... Egyszóval csak a hobbikra és családtagjaimra plusz barátaimra koncentrálok.
Az utóbbi 5-6 évben rohadtul túlvállaltam magam, nem maradt időm élni.Most úgy döntöttem május végén, hogy kivonom magam a munka alól egészen nyár végéig, de szerintem hozzá csatolom a szeptembert is. A cégemnél tudomásul vették (más választásuk mondjuk nem is lett volna). Bár elméletben mint írtam azt beszéltük meg, hogy szeptemberben visszatérek, de most úgy érzem, hogy jó lesz az októbernek is.
Nem borultam ki idegileg vagy ilyesmi sőt, az én bajom inkább az, hogy munka megszállott tudok lenni. Plusz sajnos a lottón sem nyertem, egyszerűen így éreztem jónak. Aztán lehet, hogy ezt nevezik kiégésnek, nem tudom. Hitelem nincs, most a megtakarításomból élek, plusz természetesen igénybe vettem a jó kis munkanélküli segélyt is (talán 20 éve voltam utoljára ilyenen, nem hagyjuk benn).
Úgy hogy el vagyok... -
A Zéé
addikt
válasz
Steady74 #96659 üzenetére
BP-re koncentrálva szerintem 2 opció lesz:
- hivatalosan "emelt szintű fűtéskész" lakásokat árulnak a belsőbb részeken. Burkolatok, festés, szaniterek nélkül, ami pont belefér az 1,5m-be. Kiemelt projektként ezekre simán meg fogják adni a használatbavételi engedélyt, a többi meg megy sima vállalkozói szerződéssel, csak ott még meg kell majd találni a kiskaput, hogy hogyan lehet 5% az áfa.
- felhúznak egy halom épületet megfelelő infrastruktúra nélküli (emiatt pár évvel ezelőtt gombokért megvett) területekre, ahol még bele tudnak férni ebbe az árba. Felkészül erre a Csepel sziget északi része, a Budafoki út délebbi területei, kelet és dél Pest külső részei.Egy harmadik, nem túl sportszerű opció még lehet, a lakás mellé kötelezően megvásárlandó parkolóhely/garázs/tároló csilliókért, de az pont az áfa miatt annyira nem lenne jó biznisz senkinek sem...
-
A Zéé
addikt
válasz
Steady74 #96652 üzenetére
nyilván tudjuk, hogy ez az egész miről szól: a rövidtávú politikai előnyszerzésről.
Ugyanakkor, ha jobban utána gondolsz, akkor bár bőven lehetett volna ezt jobban, célzottabban támogatni, de ha a mostanihoz hasonló magas inflációra számítanak, akkor nem biztos, hogy akkora lyukat üt ez a költségvetésbe...
Saját példámból kiindulva, az önrész nem az 6-6,5%-os PMÁP-ban ücsörög, hanem fizet érte az állam a banknak 3,5-4% "kiegészítést". Lehet, hogy az eladók visszarakják az Államkincstárba, de egyrészt biztos nem a teljes összeget, másrészt ha vissza is kerül, már nem az infla+1%-os kötvénybe.
Kap az államkassza tőlem majd 2,5 millió forint vagyonszerzési illetéket, meg még egy marék aprót a mindenféle díjakra, amiért megint csak nem kell majd kamatot fizetnie senkinek sem. Elkezdem a felújítást és abból is áfa bevétel lesz, mert nem fixen pihen a "kamatesőben" a lóvé.Nem tartom sokra a gazdasági vezetőinket, de még az is lehet, hogy futtattak erre egy gyors matekot, és nem lennék meglepve, ha összességében jobban járna ezzel az államkassza is. Rövidtávon szinte biztos, de hát mindig is ez volt a fő szempont.
Én meg csak örülök most ennek, mert ugyanazt a házat majdnem megvettem nyár elején ugyanennyiért, csak 6,09%-os, 10 évig fix kamattal, csak akkor jött a nagy magánéleti tornádó, ami azt a komoly szándékot elsöpörte. Ezt viszont már meg kellett lépnem.
Viszont aki most áll neki keresgélni, annak tényleg nem lennék a helyében, mert itt nálunk is elindultak a felfelé licitálások...
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #96642 üzenetére
Amúgy az a Start elég ütős ha valaki megfelel a feltételeknek, kb. ingyen ingatlan-befektetés.
Balassagyarmati vagyok, az egyik szomszéd faluba Ipolyszögre megyünk, ami amúgy sokáig közigazgatásilag a város része volt, és potom 4 kilométerre van a várostól.
Gyarmatról meg annyit kell tudni, hogy egy pici, polgári iskolaváros. Ha valaki ránéz a térképre azt látja "világvége". Az is picit.Viszont pont ezért "minden" van helyben, nem egy alföldi tanyaközpont két Cooppal meg heti egyszer nyitva levő gyógyszertárral. Nekem a szívem csücske, itt nőttem fel, minden ide köt, és nagy vágyam volt hazamenni.
Nyilván igények és lehetőségek. Éltem már Szegeden, Pesten, Hatvanban. Elegem van már 13 év (nagy)városi életből meg a panel/társasházból. Kert, dzsuva, kacsa-liba, ilyesmit akarok már.Meg természetesen giliszta farmot, alig várom már hogy megcsináljam a betonozott komposztot. #végtelengiliszta #csakamatch
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #96578 üzenetére
Amúgy valóban, abszolút nem sok, pláne nagy szemű pelletből gyorsan elfogy. Korábban 6-ossal űztem ezt, de kipróbáltam 9-essel, és összességében kényelmesebbnek éreztem, könnyebb pontosan lőni, lassan süllyed, szóval teljesen jó a nagy méret, és legalább a zavaró apróhal kevésbé tudja felvenni.
Az hogy etetés után volt pár beleúszás utána meg csend, az a mély vízzel + meleggel párosítva gyanúsan vízközti halakat sejtet. Ez persze nyilván nem jelenti azt, hogy éppen esznek is, meg hogy meg lehet őket fogni...De Grillo part menti kapása jó kiindulási alap, lehet abban a mélységben volt pont olyan a vízréteg, hogy volt benne elegendő oldott oxigén, táplálék, a hőfok is jó volt stb., ilyenkor simán képesek az egész víztestben egy hulla vékony vertikális sávban tengődni a halak. Ami part mellett nyilván lehet fenék is, de a tó mélyebb részein akár félvíz is. De ez a Dunakeszi mindenhogy egy talány, pláne methoddal, fenéken...
---
Örömmel jelentem a hírt, hogy a trónörökös ma délután megérkezett!
Pár év ereszd el a hajam, és újra megyek majd én is horgászni, talán.
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #96568 üzenetére
Akkor csak a szokásos.
Az jutott eszembe, mióta Martinék telerakták hallal, pellet waggler esetleg nem működhet? Mert gyanítom fent vannak vízközt a halak...? Mondjuk volt ott gond iszap gázokkal, oxigén tartalommal is, ilyen moslék meleg időben lehet csak túlélésre játszanak a halak, minimál energia befektetéssel alig táplálkoznak...?
Milyen teknyikákkal toltátok? -
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #96552 üzenetére
Már fórumpeca-helyszínnek is többször bedobtam, de bactok ide jönni.
Mátravidéki Erőmű, Lőrinci.
Még egy-két hétig Hatvanban lakunk, addig hazai pálya a víz (tag is vagyok), de nemsokára költözünk, szóval most engedjétek meg hogy egy kicsit haragudjak, hogy egy ilyen könnyen megközelíthető vízre nem jöttetek el, amíg itt laktam. -
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #96527 üzenetére
Jómán persze, direkt olyankor szerveztétek, amikor már bármelyik órás az asszony.
Azok a keszegek érdekelnének, jó buli lehetett.
Grillo, mivel sikerült a nagy dévéreket szelektálni?---
Szóval nekem most csak szobapeca van, így Zoli bácsiba kapcsoltam és beújítottam két botikát.
Azt hittem az első Sensas botjaim, de rájöttem, hogy van már egy 6-os spiccem, amit amúgy imádok.
Nagyon baba cuccnak tűnnek, kezdek rájönni, hogy bár a 390-et mondják igazán univerzális hossznak, de nekem a 420 valahogy jobban kézreáll, pedig jellemzően max 25-30 méterre pecázok, de sokszor alatta.
Érdekes hogy feedernél is ezt tapasztalom, amikor mások még vígan dobálnak a 330-cal, én már veszem elő a 360-at 35 méteres pecához is. Sőt, pergetés ugyanez, ha nem korlátoz a parti növényzet, akkor 230-240-270 botokkal szeretek dobálni, valahogy úgy érzem, sokkal jobban meg tudom valósítani velük azt amit akarok, mint az 198-210 meg hasonló hosszakkal (persze vannak kivételek, dzsungel patak peca, gázlós horgászat stb., ott a rövid bot a jó).
De visszatérve a matchekre, szokásos vesszőparipám a súly, mindkét botika 200 gramm körül van, orsót még nem próbáltam rájuk, de valszeg 250-270 grammal egyensúlyban lesznek.
Vérbeli keszeges botok, de meghúzva őket azért ott van az erőtartalék a nyél felett. Nagyon várom már, leheletfinom spicc, görcsöt lehet rá kötni, imádom az ilyet.
Az első blikkre hosszúnak tűnő nyelet még szoknom kell, kíváncsi leszek a vízparti tapasztalatokra.
Vicces volt mert kiderült, hogy a sráccal, akitől vettem, ugyanazon a versenyen ültünk pár hónapja, ráadásul a csapattársa a szomszédom volt, aki ki is fújta az orromat annak rendje és módja szerint. -
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #96500 üzenetére
Naná, hogy mennék, de sajnos dolgozom.
Végre befutott a pakk! Barátnőmnek rendeltem egy pergető botot: Wizard Skill 2.1m 5-23g, a hozzá illő Wizard Skill 2000 orsóval. Ennyiért korrekt a cuccnak tűnik, de majd az idő eldönti.
Ezzel fog pergetni, és partközelben úszózni. Nem akart nagy botot, úgyhogy ezt láttam jó megoldásnak.
Jött mellé egy méretben megfelelő botzsák, és egy kicsi rodpod, hogy két bottal pecázhasson. -
hermanyi
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz
Steady74 #95565 üzenetére
Jaja, klassz nagyon. Csak a tapasztaltabbak szerint 3-4 hét itt a szezon és most már a vége felé jár, utána eltűnnek a halak
És ebben van valami, tavalyelőtt valahogy március vége felé voltunk faterral és közel kilós dévért is fogtunk, tavaly májusban meg olyan ordas nagy betlit toltam ugyanezen a helyen, ahol most is ültem, hogy még küszt se fogtam. -
mdav88
aktív tag
válasz
Steady74 #95508 üzenetére
Pizzavason süss kenyeret, vagy vasedényben.
Kenyérhez a pizzakő nem volt annyira meggyőző, nekünk az viszonylag nagy ugrás volt.Engedjetek meg egy kis promót is, ha érdekes a téma, asszonyka KovászKonyha Insta profilja
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74 #95319 üzenetére
Van egy 330-as Döme Master Carp Pro botom, egy 40-es Longbow van rajta, majdnem nagyobbakat dobtam vele mint a 360-as botokkal, én is 70m körül tudtam vele dobni. Lemértem Google maps-en milyen széles a tó, szóval jól be tudtam saccolni a dobás távolságát.. Mondjuk ennek a botnak nem kicsi a gyűrűzése. Pont jó.
@mriya@: Nem távdobó, valóban. De egy ikon..volt, a régi széria. -
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95198 üzenetére
Jól hangzik!
Az aprócikk vásárlást most egy időre befejeztük, de majd ha jön a szezonja, mindenképp vennék pár ilyen úszót. Amit most megnéztünk a boltban, nem volt olyan jó, mint a DG féle a videóban. Annak darabja 2-2.5k, de meg fogom nézni Alin is, mert biztos van nagyon hasonló.A majosligeti tógazda azt mondta, ha oda tervezitek a fórum pecát, időben foglaljatok, mert nagyon sok verseny és rendezvény lesz a nyári időszakban.
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #95188 üzenetére
Nope, évi pár versenyre/speckós pecára nekem nem éri meg, bár kétségtelenül ezek tudják azt, amit én szeretnék.
Ukpecánál van még egy darab Guru Aventus F1 270-es hosszban, ami egy nagyon baba cucc, csak a hossza...
A minap szembesültem vele, hogy a Ukpeca átalakul "only MAP" bolttá... Szomorú, szeretem az angol cuccokat, és ők megbízható bolt voltak. -
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95120 üzenetére
Én is ebben bízom, de barátnőmre nagyon oda kell majd figyelnem. Igyekszem tanácsokkal segíteni, és megértetni vele, hogy ez a peca nehezebb lesz mint a korábbiak. Ezek már komolyabb halak, a merítést én csinálom.
Először csak 1-1 bottal horgászunk majd, aztán meglátom mit lehet kihozni a dologból.Nagyon szép hal, gratulálok hozzá!
-
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95080 üzenetére
Köszönöm a tippeket! A klipszelést egyelőre elvetném, mert plusz egy buktató, amivel gyakorlatlan pecásként problémát csinálhatok, de oda fogok figyelni a leírt tanácsokra!
saen:
Gyakorolni fogom amit írtál! Bevallom, egy ideje már meg akartam kérdezni mások hogy csinálják, csak kicsit cikinek éreztem. -
saen
veterán
válasz
Steady74 #95080 üzenetére
Klipsz helyett lehet azt is csinálni, hogy kicsit ráfogsz a dobra mielőtt vízbe érkezik, sokat fog egyenesedni a zsinór. Teljesen nem lesz egyenes, illetve ne fogj rá túl hamar, mert akkor nagyon pici lesz a dobás. Egyébként nem kell megállítani teljesen, elég ha lassítod a dobást, feszülni fog a zsinór.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95053 üzenetére
Nehéz ügy. Találtam párat, majd felhívom őket. Az a baj, hogy van ahol abszolút hétvégére vannak berendezkedve, én meg inkább hétköznap mennék.
A Vadkan-tó fent van a listámon, de nem írt még egy konténeres zuhanyzóról sem. Annyira nem izgulok ha két napig nem fürdök, de azért jó lenne egy kulturáltabb WC.Vagy marad a vadkempingesebb vonal, de akkor több embert kell szerveznem, mert egyedül nem akarok kint éjszakázni.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95051 üzenetére
Csipogó csak indokolt esetben, diszkrét hangerőn, mások zavarása nélkül.
Vadregényes tavak előnyben, de vadkerítés legalább legyen. Kellemetlen mikor éjszaka rezeg a bokorban valami, és farkasszemet nézel a vadmalaccal/toportyánféreggel.
Meg az sem baj, ha éjszaka nem jöhet be akárki...Az agyonszabályozott, kapitális pontyos, divatos menő helyek is kilőve. Nógrádban nézelődök épp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 Pro Max 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest