Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79001) takessz válasza hermanyi (#79000) üzenetére


takessz
senior tag

azért kérdeztem hogy a LC tag stimmelhet e hozzá mert szerintem igen... max a nyele hosszabb ugye és az kapható..

[ Szerkesztve ]

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#79002) Zoli bácsi válasza takessz (#78999) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Veszprémi cég forgalmazza a Nevis, meg Döme cuccokat.
Egy kérdést megérne, nincs-e tag. [link]

(#79003) takessz válasza Zoli bácsi (#79002) üzenetére


takessz
senior tag

teszek egy próbát majd velük HD a weboldalán kivezette már ezt a bot-ot holnap rákérdezek köszi :)

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#79004) horcsog válasza Interceptor (#78946) üzenetére


horcsog
tag

10 grammos fej játékszer a Dunán. :) Nem kell félni vsz a nagy súlyú fejektől van az a sodrás és zsinórvastagság csaliméret aminél a 10 gramm sokszorosa se sok. Ha kevés a 10 gramm a finom cucchoz teszel 15-öt 20-at ha kell még többet, amivel már lemegy .

Egyébként egy haverom aki csak harcsára perget és 30-as környéki fonottnál vékonyabbat nem használ elég sok süllőt szokott fogni gumihallal ezzel a cuccal. Tavon is felrakja a 30 gramm környéki fejeket , méretes gumikhoz, jó a bot is olyan hozzá, hogy 10 grammos fejet nem is éreznéd vele kb. Drabális cuccokkal perget állóvízen is . De sokszor fog süllőt ezzel harcsára pergetés közben. Persze ha célzottan kövesre mész annak a nagyméretű gumihal 10 centi környéki vagy nagyobb az már sokszor nem kell. Bár amiket fogtál azok közül a nagyobbak rámehetnek ilyen nagy csalira is. Kicsi is egy egy db. De egy jó süllő ami kiló környéki feletti nem beszélve 2-3 kilósakról annak csemege egy 10 centi körüli gumihal. Pl ezen a helyen ahol ezt a sok kövest fogod érdemes lenne átnézni nagyobb csalival vsz. Írtad szeretnél süllőt fogni, ha sok az apró a kis csalit elkapják de ha nagyobb mérettel próbálod és van ott jó süllő az majd elkapja.

[ Szerkesztve ]

(#79005) horcsog válasza Interceptor (#78946) üzenetére


horcsog
tag

Nekem volt olyan süllővel csónakból már gyorsan felfelé tekertem a csónak mellett a gumit és ott kapta el. Jött utána és egyszer csak a kaja függőlegesen menekült akkor feljött utána és rávágott. De ahhoz elég gyorsnak kellett lennie utolérje.

Volt olyan is még télen is, hogy feljött utána a vízfelszínig nem kapta el de láttuk a süllőt . Volt olyan is ilyen esetnél leengedtem azonnal spiccről 2-3 métert víz közé és ott emelgettem durr elkapta. :) Ha éhes akkor tud ilyeneket is csinálni. Volt olyan is partról dobáltam fűzött küsszel , és kijött utána a partig, láttam i fél méteres víz volt a szélén le volt tisztulva. Majdnem olyan volt mint a bojlireklám mikor a ponty kijön a partra . :) Teljesen a partnál fordult vissza. Gyorsan dobtam egy pár méterest elkezdtem lassan húzni 2-öt mozdítottam a spiccen durr rávágott, már biztosra ment. :) Tud ilyet is a süllő, persze van az is, hogy ott van és csak nyammog nem eszik rendesen még a fűzött halat is csak megfogja de el is engedi nem nyeli le.

[ Szerkesztve ]

(#79006) nepszter1 válasza andrew911 (#78987) üzenetére


nepszter1
addikt

5000 méret van nekem , én is csak ajánlani tudom.

(#79007) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Kedvcsináló...Számomra. Meg nektek is.... :D [link]

(#79008) horcsog válasza Interceptor (#78946) üzenetére


horcsog
tag

Csak azt akartam kinyögni ezzel a sok dumával, hogy az ideálisnál nagyobb fejekkel is megfoghatod a süllőt még állóvízen is. Ha a jó helyen próbálod. Pl partról mikor nagyot kell dobni és azért kell nagy fej. Mivel messze dobtál és az ideálisnál jóval nagyobb a súly szinte azonnal visszaesik fenékre. Mondjuk 50 méterre kellett eldobni és a víz se túl mély. Szántod vele az alját gyorsabb bevontatással is kis túlzással. :) De ha ott tele van süllőkkel , lehet így is fogni . Ha nagy szél van és nem érzed mikor koppan le szintén nagyobb súly kell. stb.

Dunán főleg működik az ideálisnál nagyobb súly is mert ott a folyás is rásegít a mozgásra. Persze feleslegesen nem kell túl nagy fej. Csak még mindig jobb az ideálisnál néhány grammal nagyobb fej annál ha nem tudod rendesen letenni fenékre, vagy nem érzed most fenéken van.

Pl amikor én kezdtem gumihalazni ( 20+ éve ) vettem 10-20 grammos fejeket néhány féle gumihalat , volt a dobozomban csukázáshoz használt twister aztán irány a tó. Ezzel horgásztam 2 méteres vízben is és 10 méteresben is. :) Nyilván a 3 méteres vízben nem lehetett úgy vezetni, gyorsabban kellett húzni egyáltalán elemelkedjen pár centit a fenéktől. :)

Vagy pl ugyanezzel a cuccal pici twisterrel 20 grammos fejjel, még a 10 méteres vízben is szinte azonnal visszaesett távolabbi dobásoknál. Nem egy halat fogtam vele ennek ellenére. Még csukát is 10 méteres környéki vízbe. :) Persze ez így nem ideális de még mindig jobb mintha nem tudod lerakni az aljára mondjuk folyón, vagy nem érzed, hogy lekoppan stb.

[ Szerkesztve ]

(#79009) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Egyenlőre Rába. Öregasszony meg akarta nézni a Csáfordi tőzikèsnél a kikericses rétet. Oda meg 1 köpés a Rába... :D Eddig egy tükrös methodra.

(#79010) Zoli bácsi válasza Zoli bácsi (#79009) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ezért jöttem...Na, egy nagyobbra gondoltam, de kezdésnek jó lesz...Method, csoki narancs wafters.

(#79011) saen válasza Zoli bácsi (#79010) üzenetére


saen
veterán

Zoli bácsi beindult, gratula!

(#79012) galervin93 válasza Zoli bácsi (#79010) üzenetére


galervin93
őstag

Hajrá-hajrá! :))
Csipegetett itt is, újabb zseniális bolos peca. 5 db 1-2 közötti márna, számolatlan kisebb, 2 szilva, 1 nagy paduc, meg pár kisebb koncér 40 dekáig. Kb. minden úsztatás kapás. :DD

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#79013) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Fordult a szél, és apadt 30 centit a víz. Csönd van, mozdítás sincs....Nem baj, csönd van, nyugalom.El dödörgünk a házastársal.. .. :)

(#79014) hermanyi válasza galervin93 (#79012) üzenetére


hermanyi
őstag

melyik részen voltál ?
Pénteken szabad leszek D:

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#79015) galervin93 válasza hermanyi (#79014) üzenetére


galervin93
őstag

Árasztó, majdnem a kémény alatt (ameddig csak el lehet menni kocsival; ilyen szabadidős kis kiülős helyet csináltak a végére, nem lehet már végig menni).
Szanaszéjjel fogod magad szerintem. :D Múltkori pecám alatt ketten tolták rakóval lentebb középtájt, főleg a kisebbeket fogták. Ma már azért bőven volt a darabosabbja is. Nekem sajna csak a holnap meg a vasárnap jó, holnap délelőtt kinézek Csepelre, kíváncsi vagyok ott mi a helyzet. Aztán ha nem lesz nagyon rossz idő, akkor lehet este is kinézek valahová, bár záporokat mond meg szelet estére, meglátjuk.
Ma már kevés volt a 10-es bolo úszó, elkélt volna vagy 15 grammos, de lusta voltam szerelgetni. :DDD Túlsúlyoztam még a múltkorihoz képest is, már vagy 13 gramm lehetett rajta, úgy ahogy működött, de jobb lett volna a nagyobb.
Hazafele beszereztem a kövi adag csontit, vagy 2.5 liter várja lefojtva a nemes célt... :DD

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#79016) 4Grider válasza galervin93 (#79012) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ma reggel 8-10 között voltam Háros alatt durva fenekező szereléssel, etetőanyag nélkül (csak csonti a horgon), parttól 20 méterre pecázva.
Egy két kilós marci, egy csomó apró marci, apró szilva, fenékjáró küllő és géb volt az eredmény. Érdekes, hogy ha jön fel a víz, így feléled a Duna.

(#79017) hermanyi válasza galervin93 (#79015) üzenetére


hermanyi
őstag

Én még nem döntöttem ,hogy peca vagy repülés lesz holnapi program , Elfáradtam a hétre úgyhogy meló legközelebb csak hétfőn

4Grider nem véletlen pezsdülés a neve

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#79018) galervin93 válasza 4Grider (#79016) üzenetére


galervin93
őstag

Árad, hozza a sok finomságot a halacskáknak, meg kijönnek partközelbe. Ami most zajlik az kb. a legjobb, lassú, folyamatos emelkedés, szinte nem is zavarosodik. Egyedül a vízhőmérséklet csökkenése volt volt kicsit intenzív 2-3 nappal ezelőtt, nem is evett akkor ennyire (haver volt kint), de most már az is normalizálódott.
Amúgy a tejeskávé szintű zavarosodás sem rossz, de ott már jellemzően sok a dzsuva is, nehezebb a peca, illetve a halak is "dúskálnak" minden jóban, nehezebb a horoghoz csalni őket. Viszont téli hidegben ilyenkor is simán fogható a marci!
Bármilyen folyóvízen a vízszint emelkedése szinte mindig pozitívan hat a halakra. Sokkal fontosabb, mint bármi más (légnyomás, szél stb.). Ami még komoly befolyásoló tényező az az átlátszóság, ez karöltve a fényviszonyokkal. Egy borongós, esős nap jellemzően jobban működik, mint egy verőfényes napsütés*. Pláne ha ez áradással párosul, az kb. tuti win.
*kivéve az őszi időszak, amikor a langymeleg vénasszonyok nyarában totál napsütésben is zabál a márna, de az már a "vég" 10-13 fokos víznél, ott már az ösztönök dolgoznak, tél előtti hizlalda. :DD Na akkor kell tolni nekik a csontit orrba-szájba, etető olyankor kb. nem is kell, csonti-csonti-csonti minden mennyiségben.

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#79019) BlackmMmDog


BlackmMmDog
aktív tag

Akasztói peca viszonylag jól ment(többi horgászhoz képest remekül :D ), Új Extra tó középső részén voltunk, majdnem teltházzal. Aqua Uni és Ringers csoki-narancs volt a nyerő kombó ribizli-megy vagy csoki-narancs aromával a tetején. A túloldali nádhoz kellet dobni minél közelebb. Eredmény 6 ponty (4,5 és 10,8 kg között) és 4,20-as tokhal.

(#79020) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Hazajöttünk, asszonynak eszébe jutott hogy kint maradtak a ruhái..(Ha hűl a levegő este, visszanedvesednek) :)
Ahogy indult a peca, kapások, ponty, márna, egyszer csak csend lett. A szél fordult, illetve elég jól apadt a víz, nem tudom mi vitte el a halak kapókedvét.
Ja, el is felejtettem mondani, a múltkori tipp nagyon jó volt amit adtatok, tök jó ez a Czero botpánt. Egyszerű használni, és összefogja rendesen a tagokat. :) Vettem párat, de még veszek, lecserélgetem legalább a sűrűn használt botokon.
Ja, múltkor azon sírtam, mennyi a rossz akadásom, volt nap, hogy 3 kapásból ugyan megakadt mind a 3, de pár másodperc múlva leakadtak.....Egy ha meglett.
Úgy tűnik erre is meglett a megoldás. Azt hittem a monofil előkére váltás volt a nyerő, de ma is megakadt minden kapás, fonott előkével, múltkor is...Meg egy ideje. :U
Szerintem sejtitek is mi lehetett a gond. Horgot méretre vettem mindig, nem tulajdonítottam neki sok jelentőséget hogy áll a szára. Mostanában olyan horgokat veszek, aminek a szára befele áll, legalábbis a fül befele hajlik. Ezenkívül elhagytam a kis horgokat, feederezni alapból nyolcast kötök, nagyobb csalikhoz hatost.. Nagyobb, erősebb, befele hajló szárú (legalább a fül) horgokat kötöttem. Figyelek hogy csalihoz megfelelő legyen a horog. Ha más csalit szedek elő, cserélem a horgot is (Ha kell, más méret a csali). Brutális a különbség. Szinte nincs leakadt hal.
Ebből a fajtából kötöttem mára methodozni, 8-as méret. [link] Jól akad, és a hegye se megy ki.


Más. Feldobta a Fb az Epeca reklámját, őszi akció. Ránéztem. Megakadt pl. ezen a szemem: [link] Rákerestem a Google-val máshol mennyi, dobott találatokat, köztük a Sneci áruházat is. Úgy tudtam ugyanaz a bolt, megnéztem, tényleg ugyanaz az üzemeltető..De nézzétek a Snecis árat..: [link]
Mindegy, csak érdekességképp írtam, ha valakit érdekel itt az Epecás akciós oldal [link] Úgy tűnik olcsóbb mint a Snecis oldali akció. :)

(#79021) Grillo válasza Zoli bácsi (#79007) üzenetére


Grillo
senior tag

Köszi, még a végén lemegyek a Dunára. Még soha nem horgásztam kifelé a főágba, itt az ideje, ha már itt élek 8 éve (meg előtte is pesten). Itt keszin amúgy is szoktak márnázni tudtommal a rév felett. Már csak valami olyan bot kéne, ami megbírja a bazi kosarakat.

(#79022) A Zéé válasza Zoli bácsi (#79020) üzenetére


A Zéé
addikt

elég jól apadt a víz, nem tudom mi vitte el a halak kapókedvét.
Költői kérdés volt :)
30 cm apadás az rengeteg bármilyen vízen.

Just a simple Lineman...

(#79023) smokiii1 válasza BlackmMmDog (#79019) üzenetére


smokiii1
aktív tag

Mai napig nem birom felfogni ezek az ízesítések hogy jönnek a horgászathoz. :) Persze látom én is, hogy lehet vele fogni, de számomra felfoghatatlan, hogy a hagyományos csalik lassan még a kínálatból is eltűnnek.
Ami a legérdekesebb, hogy mikor egy olyan vízen, ami dugig van tömve ponttyal meg kárásszal, órákon keresztül nem volt egy mozdításom se gilisztára. Aztán ahogy csontit raktam fel jöttek a kárászok/apró pontyok.

(#79024) BlackmMmDog válasza smokiii1 (#79023) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Ribizli-meggyet most probáltam először.
Azokon a tavakon ahol vissza kerülnek a halak ott már félnek a régi nagy csaliktól. (Tegnap a nagytavon ahol elvihető méret van csak 2-3 horgász ült, mindenki már nagyhalazni akar. )Kéthete jött egy pecás beszélgetni, hogy ha felveszi is nagyon gyanakodva ,1-2 cm mozgásra is be kell vágni.

Horgászat már egyre drágább , azt látom akki csak halhúsért pecázik egyre többen hagyják abba.

(#79025) galervin93 válasza smokiii1 (#79023) üzenetére


galervin93
őstag

Igazából a csali veszi meg a horgászt... :D Az intenzív horgásztatás, nagy terhelés miatt persze van létjogosultsága az új cuccoknak, és ezért van az is, hogy ahány víz annyi íz, forma, szín ami működik.
A másik fele a dolognak, hogy a giliszta önmagában is "megosztó" csali. Van hogy rá se néznek, máskor meg csodát lehet vele tenni. (Főleg keszegezésnél tud néha mindent megverni, akár a közepes példányok egészben vagy picit elcsípve a végét, akár a "versenygiliszta" néven futó, szinte szúnyog-szerű méret.) A csonti, pinki "kiegyensúlyozottabb". Furcsa, biztosan van valami oka, ezerszer tapasztaltam már én is, de az okára nem bírok rájönni. (pl. tegnap a Dunán is direkt próbálgattam, ott ahol a csontit azonnal elhúzta, a gilisztára még moccintás se volt. Pedig gilivel előbb találkozik természetes módon, mint csontival. (Jó persze utóbbival etettem, de akkor is.)

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#79026) Atis45 válasza smokiii1 (#79023) üzenetére


Atis45
aktív tag

Én úgy horgászok, hogy az egyik bot pellet feeder kosaras kukoricával (csemege vagy cukk), a másik method (waftersekkel).
Tavasszal egyik alkalommal délelőtt csak a waftersekkel tudtam fogni halat, mindegy milyen íz volt feltűzve, kb déltől csak kukoricával. Másik alkalommal délelőtt pl csak két féle ízű waftersel tudtam fogni halat, kb déltől csak kukoricával. Egy másik alkalommal délelőtt megint másik két ízű waftersel tudtam csak halat fogni, kb déltől megint csak kukoricával. Hogy most a waftersek íze volt a fogós vagy a színe azt nem tudom, de kb déltől mindig csak kukoricával tudtam fogni halat.
Aztán feléledtek a törpék, és borítottak mindent.

(#79027) hermanyi


hermanyi
őstag

Nem lesz repülés légtér foglalás van . Marad a peca : Megnézem az Öreglányt ,itt Csepelen.

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#79028) atok666 válasza galervin93 (#79025) üzenetére


atok666
őstag

Ez már velem is megesett. Dunán, gilisztára pöccintés sincs (kivéve egy süllöt :) ), ahogy lecseréltem a csalit csontira, rögtön megindult a dévér, koncér, garda… :F

Atok

(#79029) Szilágyi84


Szilágyi84
senior tag

Megvettem az első pergető botomat orsóval és az lenne a kérdésem, hogy ki milyen gumi hallal szokott eredményes lenni melyik amit érdemesebb és gondolom nem árt jópár darab ,mert fogyó eszköz. Ehhez a bothoz hány grammos horgot érdemes 5 vagy inkább 10 gr aminek a tetején van a golyó ?

(#79030) saen válasza Szilágyi84 (#79029) üzenetére


saen
veterán

Jigfej súlyát nem a bothoz választjuk hanem az adott vízhez/szituációhoz és ahhoz, hogy hogyan akarunk horgászni. Semmit nem írtál, hogy mire és hol akarsz horgászni, így lehetetlen tanácsot adni.

(#79031) Szilágyi84 válasza saen (#79030) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Ezen a téren teljesen újként gyűjtöm a tapasztalatokat és tanácsokat egyelőre , nem tudom pontosan mikor jutok le vízhez ,de a Duna mellékágára a Hárosi öbölre tervezem és ami megtalálható és fogható ott az a balin , süllő, csuka tudomásom szerint.

[ Szerkesztve ]

(#79032) saen válasza Szilágyi84 (#79031) üzenetére


saen
veterán

Hárosi öblöt nem ismerem, de más mellékágat igen, feltételezem hasonló. Ez alapján ez állóvíz és gyakorlatilag a teljes hazai ragadozó halfauna megtalálható, a pisztráng kivételével. Ez azt jelenti, hogy legalább időszakosan biztosan van ott sügér, kősüllő, süllő, balin, csuka és harcsa. Domolykó, márna és jász akit lehet rendszeresen pergetve fogni a Dunára jellemző halak közül, de ezekre a mellékágban szintén kevés az esély, talán a jászra a legtöbb.

Csaliméret: figyelembe véve a botodat, a helyszínt meg a várható halakat én 5-7-10-12 cm-es sort szereznék be. 5-7 cm jó sügérre és kövesre, balin az olyan 5-10cm, süllő meg a 7-12cm, Csuka meg célzottan csak a legnagyobb méret. Harcsára nem dobnék kezdőként célzottan, ha beesik, beesik. Van ezek között átjárás persze, tehát foghatsz csukát is is 5 cm-es csalival is, de célzottan nem dobnék rá ilyen picivel.

Jigfej méret: én nem vennék jig fejet hanem inkább cheburaskát, mondjuk egy 2-8g között 1g-s lépésekben és a csalikhoz illő horogméretet. Ez adna elég flexibilitást és lehetőséget a próbálgatásra.

Márkát tekintve a gumikat én a Keitechet ajánlom, swing impact, swing impact fat és easy shiner mind jó. Nem feltétlen muszáj az eredeti, másolat is lehet jó. Ez kiindulási alapnak jó, mindent meg lehet fogni velük, nem kell túlgondolni.

Horgászat meg úgy néz ki, hogy el kell döntened mit akarsz fogni, ki kell találnod, hogy hol lehet a célhal és ott kell rá horgászni. Ez a következőt jelenti pl a süllőnél. Jellemzően a nap nagy részét a búvóhelyén tölti, ez lehet egy akadó vagy törés. Úgy kell elképzelni, hogy az öböl 95% tök üres és nincs ott egy süllő sem. Van néhány hely ahol szeretnek pihenni és az idejük nagy részét itt töltik és az állomány jelentős része ezeken a részeken koncentrálódik. Ez jellemzően a fenék vagy közelében van. Amikor éhesek akkor elindulnak vadászni, ilyenkor vízközt vagy akár a felszín alatt is meg lehet őket találni. Értelemszerűen ott kell rájuk horgászni ahol éppen vannak. Nyáron, illetve a melegebb évszakokban jobban szét vannak szóródva, kisebb csapatokban vadásznak. Amikor megindul a lehülés és a békéshalak is összeállnak akkor ez összehúzza őket is jobban, akkor már nagyobb csapatok vannak. Tavasszal az ívás megint széthúzza őket és még utána is egy-két hétig nem a szokványos helyeken vannak. Gumival rájuk horgászva leggyakrabban az emelgetős, fűrészfog szerű vezetés az eredményes, van amikor a leglassabb, van amikor a gyorsabb, pattogósabb és a kapás leggyakrabban akkor jön amikor esik vissza a gumi. Ez persze csak a süllő és itt szó van még sok más halfajról is, regényeket lehetne írni. Ki kell menni aztán próbálgatni, gyűjteni a tapasztalatot.

(#79033) Szilágyi84 válasza saen (#79032) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Oké köszi a részletes segítséget az elinduláshoz . Fenekezni feederezni szoktam amúgy ,de ezt már nagyon várom kíváncsi vagyok már tavaly is terveztem,de másra ment a pénz és most jött el az ideje .

[ Szerkesztve ]

(#79034) galervin93 válasza hermanyi (#79027) üzenetére


galervin93
őstag

Voltam délelőtt Csepelen, olyan brutális hajóforgalom volt, ilyet még nem pipáltam. Nem a klasszikus kis hullám hegyek-völgyek, amik inkább csak a felszínen futnak, hanem a meder teljes metszetében ringatózott a víz, ahogy sorra jöttek fel-le a dög nagy hajók. Az úszó jellemzően be sem tudott állni, össze-vissza táncolt mint a kacsa segge. Nem is nagyon ment a peca, pár halacska azért jött, egy szép balin jelentette a legnagyobbak izgalmat.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#79035) gg72 válasza saen (#79032) üzenetére


gg72
veterán

Ha már pergetés: állóvizre (Balcsi) milyen light botot javasolnál kisebb villantókhoz (2es vagy 3as Mepps) ill. hasonló súlyú (5-8gr) wobblerekhez? Gumis ill. UL botom van, ez lenne a harmadik.

(#79036) saen válasza gg72 (#79035) üzenetére


saen
veterán

Aktuális kínálatot nem ismerem, de egy 220cm körüli medium fast akciós botot keresnék a megfelelő dobósúllyal, ez kb a medium light kategória.

(#79037) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Holnap úgy néz ki elmegyünk Dunai pecára.Kicsit tartok tőle, eddig csak mellékágon horgásztam a Dunakiliti erőmű felett. A Rábán meg látjátok mekkora víz van, ha sodrásban 45gr-os kosárral horgászom, az nem is folyóvízi peca... :U
Most főágat akarom megpróbálni, elvileg Győr-Gönyű közt keresek valami helyet, de még változhat a dolog.
Segítsetek kicsit, Dunai pecások.
Method gondolom nem játszik, max 70gr-os method kosaraim vannak.....Ezt felejtsem el, ugye?
Mekkora folyóvízi kosarakkal készüljek?
Milyen messze kell horgászni a parttól, hogy eredményes lehessek, de ne kelljen 200gr-os kosár?
Milyen bottartót vigyek, fogalmam sincs milyen a part...Rod-Pod, leszúró...Tripod?
Elnézést a láma kérdésekért. Egyrészt szeretném kipróbálni a Dunai (főági) pecát, de kicsit tartok is tőle. Másik lehetőség hogy a Rába Győr közeli szakaszát, vagy a Mosoni Dunát nézem meg.
Mindenképp feeder botokkal mennék, a Bolo nekem itt azt hiszem nagy kihívás lenne, meg kevés lenne a 6m-es Tanaka Bolo....Fenekező peca értelmetlen szerintem, ha vannak erős feedereim......Ide valók az erős feederek, szerintem.(Nem a tóra...)
Na, itt tartok.
Minden okosságnak, segítségnek örülnék, este bepakolok, szerintem hajnalban elindulunk. Az ismert helyekre könnyen pakolok felszerelést, tudom mi vár rám, mire lesz szükség. Most annyit tudom hogy a legerősebb feedereket teszem be. (CXP River Feeder, ET Power Feeder 150, a régi szürke széria) :)
Csali csonti lesz, meg wafters..Eddig ez a terv.
Etetőanyag folyóvízi sajtos, pellettel-kukoricával dúsítva.
Lehet veszek csontit is bele, amit Hermanyi mester ajánl. Meg agyag is kellene az etetőanyagba, Rábán ugye nem nagyon kell, megáll a kaja a sodrás szélén..... :U

(#79038) gg72 válasza saen (#79036) üzenetére


gg72
veterán

Ezt ajánlották máshol, sajna kicsit túl van a keretemen, de hátha lesz BF akcióban valahol: [Savage Gear SG2 Ultra Light Game 2,13 m 2-10g Moderate Fast]

(#79039) saen válasza gg72 (#79038) üzenetére


saen
veterán

Ez egy ultralight bot, szerintem nem lesz elég erős. Mondom ezt úgy, hogy nem volt a kezemben.

(#79040) gg72 válasza saen (#79039) üzenetére


gg72
veterán

Igen, de a csailk is 5-8g között lennének.

(#79041) saen válasza gg72 (#79040) üzenetére


saen
veterán

Az viszont már nem ul kategória... Én megnézném élőben a botot mielőtt megrendeled, nehogy csalódás legyen.

(#79042) gg72 válasza saen (#79041) üzenetére


gg72
veterán

Mindenképpen. Amúgy érdekes ez a jelölés, mert egyes gyártók csak max 5-6-g-ig ULeznek, a 10g körüli botok már light kategória, a Savage Gear viszont ezt is az UL-be teszi...

(#79043) musli26


musli26
tag

A www.goldfishing.hu mennyire ajánlott oldal?
(Garancia,visszaküldés stb.)
Nem ismerem egyáltalán.
Rendelnék 30k felett tőlük.

Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold

(#79044) hermanyi válasza galervin93 (#79034) üzenetére


hermanyi
őstag

11 re leértem én is 2db hajó volt 1 le 1 fel,mázlimra nem volt 3 perc köztűk ☺️
Életemben nem fogtam még ennyi 5cm és márnát mint ma.
Azért volt egy pár jobbacska hálám is.

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#79045) aladarazurbe válasza Zoli bácsi (#79037) üzenetére


aladarazurbe
csendes tag

Mekkora kosár? többek között felszerelés, vizállás és hely függő. 20-200gr 
Milyen messze? hát ez nagyon a helytől és vízállástól függ.
Próbálok segíteni. Van aki ólommal végigtapogatja a medret , ez a petting megmenthet néhány kellemetlen meglepetéstől és képet kapsz arról mekkora súly áll meg ill. milyen a mederfenék.
Ha mondjuk a sodrásszélt célzod, akkor indíthatsz  50 grammal.
Ha megáll, akkor jó, ha nem áll be és görgeti feljebb kell lépj méretben.Ha van neki karma valószínűleg kisebb súly kell ...
Szerintem tripod, jól lesúlyozva, botnyél kitámasztva egy kővel.

Mondjuk ezek nem árthatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=w9HN7YDFhE4
https://www.youtube.com/watch?v=QF5Z4Io3yqY
https://www.youtube.com/watch?v=zbwJgMsmtJ

Sok sikert :)

(#79046) Ibituba válasza Zoli bácsi (#79037) üzenetére


Ibituba
aktív tag

Feederezés nem az erősségem Dunán. Javaslom írj rá messengeren Tímár Szabira, Horvát Lacira nagyon közvetlen segítőkész emberek. Vagy kezdj nálunk, pecaplaza Győr, valamelyik csak bent lesz, és be is tudod szerezni ha valamid nincs.

(#79047) Szilágyi84 válasza saen (#79032) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Még múltkorában csak úgy tetszésre ezeket vettem. Ha cheburaskát használnék akkor milyen horgot lenne célszerű , persze függ a csalihal méretétől is ,de mégis milyenek és mekkorák az ajánlottak ?

(#79048) iceQ!


iceQ!
addikt

Sikerült venni majdcsak fél áron egy SeriaWalter 330MQ feeder botot. Első ebből a márkából.

Valaki már használt ilyen botot? Tetszik nagyon, hogy kaptam hozzá egy bot zsákot, ami tényleg minőségi, nem valami vacak anyagtalan sz@r. :))

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#79049) galervin93 válasza hermanyi (#79044) üzenetére


galervin93
őstag

:R
Nekem a helyválasztás sem volt az igazi, nem is nagyon volt víz előttem, az is burványlott mindenfele, csak mivel vittem magammal a kutyát is olyan helyen kellett leülni, ahol valamennyire ő is elvan. :DDD
Nagyon jó ez az áradás, a csökkenő vízhővel együtt szépen megindította a halakat. Remélem sok ilyen lesz még az ősz folyamán. :K
Holnap a délután második felében ráérek, szerintem kinézek, lehet maradok sötétedés után is.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#79050) jjohn válasza Zoli bácsi (#79037) üzenetére


jjohn
aktív tag

Szia Zoli bácsi!
Elmondom én, mivel pecázok a Gönyűn Dunán.
Általában 120-130 gr-os alagút kosarat használok, olykor körmöset olyan 20-25 méterre. Ugye sodrás függő. Közelebb 13-15 m-re 80-100 gr általában meg áll, de sokszor használok 60 gr-os rakéta kosarat megtömve kajával az kb 300 gr, a 120 gr-os bot elbírja lájtosan elengedve. Előfordul hogy ez a kosarat lassan tova görgeti de ez nem baj, sőt néha akkor csap rá a paduc márna, szilva.
Főzsinór 0,22-025 most ép a Carp expert carbon.
Fonott dobó előke Nevis 0,16 nagy hurkos módszerrel az előke 0,16 fluorocarbon Nevis vision, 80 cm általában.

Horog Gamakatsu LS 2260 B 10-es.

Etetőanyag nálam eddig jól bevált a Tímár river plusz sajtos piros, nagyobb pellet darabok is vannak benne és angol morzsa, roppantott kukorica. A nagyobb sodrás esetén vakondtúrást szoktam még bele keverni, ugyanúgy megteszi sima pecánál, mint a bolti földet ezt még a nagymestertől lestem el.

Csali, csonti, az alagút kosárba középre is betöltve, a rakéta kosárba is szoktam az a etetőanyaggal bekeverni, illetve fullasztotta használok ha megmarad.

Kiszeretném próbálni folyón én is a 4 sajtos kukorica pop up-ot illetve a csoki narancs-csoki pop up-ot, tavon jól sikerült. Ezek a csalik ugyanígy lebegnek Guru QM1 10 es horgon is nem emelik el a horgot.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem kicsi támpontot adtam.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.