Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88001) sasa311 válasza PpenoO (#87998) üzenetére


sasa311
veterán

Mutattam fórumpecán az enyémet. 5 db kastkingem van, mind tök oké. Nyilván nem egy Simano ultegra, de nem is annyiba kerül. Van mellette 2 Longbow-m is, azokkal kár összehasonlítani, mert annál jobb. Elev 100 grammal nehezebb az okuma (ami azért elég sok), árban ugyan az és peca közben sem olyan.

Én a kastkingekkel 25-ös fonottal busázok 2 éve tavasztól őszig a dunaparton, nem nagyon féltem őket, sóderbe le vannak téve, többször bevitte a hal a vízbe az egész cuccot, még csak ki sem pucoltam őket utána egész szezonba és meg se nyekkent. :)

TEMU

Rendeltem egyet már, megjött, igaz jó bóvli volt :D Azt mondják a Temo a kínai motyók legolcsóbbika (legalja) és hatalmas veszteségeket könyvel el a cég a hyperagresszív reklámmal. Amúgy én nem láttam rajta értékelhető peca cuccot.

[ Szerkesztve ]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#88002) saen válasza galervin93 (#87999) üzenetére


saen
veterán

Kicsit korrektebb forráson is van cikk róla: [link]

(#88003) saen válasza sasa311 (#88001) üzenetére


saen
veterán

Az olcsó nyeletőfékes orsóknak jellemzően ugyanaz a baja. Ami tartja a tengelyt hátul, az olcsó öntvényből szokott lenni és egy idő után törik/morzsolódik, főleg ha erősre van húzva a nyeletőfék. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden egyes darab így fog járni, de sokan ezzel szívnak. Ezért ajánlják a Shimanot inkább, mert ott ez normális anyagból van.

(#88004) PpenoO válasza sasa311 (#88001) üzenetére


PpenoO
őstag

Amiket mutattál azok első fékesek voltak és mondtad is, hogy a nyeletőfékes nem ugyanaz a minőség. Én próbáltam visszakérni a pénzemet, küldtem az Alis eladónak fotókat amiket ide is betettem annó nektek tanuságként, de az eladó részéről a válasz az volt, hogy majd a következő vásárlásból kapok árengedményt. Magyarul a hivatalos Alis Kastking forgalmazó egy igazi pöcsfej. Ennek tudatában el lehet dönteni megéri e rizikózni.

(#88005) sasa311 válasza PpenoO (#88004) üzenetére


sasa311
veterán

Szerintem egy sima és egy nyeletőfékes volt ott velem, de lehet rosszul emlékszem.
Valóban jobb a sima, de a nyeletőssel sem volt semmi problémám. A tied nyilvánvalóan hibás volt. Ezért kár leírni a terméket, láttunk már itt pl. iceQ!-tól sokkal sokkal drágább orsót, ami problémás volt, ráadásul magyar vétel aztán fenyegetőzni kellett, hogy cseréljék. 20K alatt én még mindig azt mondom bőven megéri a kastking orsó, mert jobbat itthon csak drágábban kapni.

Amúgy Alin ilyenkor - sajnos - kár is vitatkozni az eladóval. Ha első reklamálásra nem ad vissza pénzt akkor azonnal dispute-ot kell nyitni és kész. Az ali meg az esetek 99.9%-ában a vásárlónak ítél (mivel ez az érdekük). Az eladó meg nem tud semmit se tenni kb mivel Alin az anyacégnél van a pénz amíg le nem jár a buyer protection, csak utána utalják ki az eladónak.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#88006) saen válasza sasa311 (#88005) üzenetére


saen
veterán

PpenoO második képén ott a hibás alkatrész középen. Gyakorlatilag minden olcsó nyeletőfékes orsóban ez a design van, ez egy gyenge pontja mindegyiknek márkától függetlenül. Én ezért nem vennék olcsó nyeletőst (igaz drágát se), mert van egy tervezési hiba a rendszerben. Ha mégis valaki olcsó nyeletőst szeretne, akkor számítson arra, hogy ez az alkatrész előbb-utóbb meg fogja magát adni. Aztán ha mégse akkor azt fogja fel bónusznak.
Az elsőfékesekben nincs ilyen probléma, szóval a sima elsőfékes Kastking nyugodtan vehető.

(#88007) sasa311 válasza saen (#88006) üzenetére


sasa311
veterán

20K-ért szerintem senki nem egy életre akar orsót venni - hanem évi 5-6 koca pecára. Aztán ha széthullik csere, fogyasztói társadalom.

Drágán meg már szerintem nem érdemes nyeletőfékes orsót venni, akkor már inkább egy minőségibb gyorsfékes orsó. Könnyebb és a szerkezet is jobb.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#88008) PpenoO válasza sasa311 (#88005) üzenetére


PpenoO
őstag

Annyi hibája volt, hogy iszonyatosan lógott a hajtókar, ezért elvittem hézagoltatni. Szétszerelésnél esett ki a fogaskerekek közül az a fémdarabka ami a fénykepen látszik. Illetve ha megnézed a spiáter nyeletőféktartót, papírvékonyságura fúrták meg illetve irtó silány (puha) minőségű, sokáig nem fogja bírni az tuti. Hab a tortán hogy az orsóban egy csepp zsír nem volt. Disputera azért nem került sor mert a tetű deliveredre tette a megrendelést viszont 7 nap helyett 30 nap alatt érkezett meg az orsó, így elestem a dispute lehetőségétől. Biztos máshogy kellett volna kezelnem, hogy visszakapjam a pénzem de ettől függetlenül a Kastking official shop egy tróger banda. Többször akadt már dolgom problémás áruval az Alin, de ilyen szemétládákkal mint ezek nem futottam össze.

(#88009) mdav88 válasza smokiii1 (#87991) üzenetére


mdav88
senior tag

Vegyel gyorsfekes orsot, es a problemad megoldva. Dome mastercarp, pro method vagy fine carp. Olcsok es jo a teljesitmenyuk. Tavdobo ob-t pl fine carp-pal nyertek.

(#88010) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Amúgy nem értem, nekem voltak a legsilányabb nyeletős orsóim, a Silstar Tierrák, de alkatrész törésem soha nem volt. Egy pár Tierra Feeder orsót 5-6 évig tekergettem, már nyeklett az egész, fél centit kottyant a hajtókar, de a nyeletője ment.
Az a gond volt velük, hogy egy kis spirálrugó, ami a nyelető reteszelését a helyére tolja, hajlamos volt kiugrani, de ezt 10 perc volt javítani házilag.
Lehet az a titok, hogy minden orsómat (ezt az árkategóriát) újonnan szétszedtem, és átzsíroztam..? :U Bőven meg szoktam zsírozni a nyelető reteszelését is, teflonos zsírspray-vel, ez elég híg kifújáskor, mindenbe belemegy. :U

Szerk: Most tolta arcomba FB-on az Energo ezt a reklámot: [link]
(Kli)Max1 bojlis botcsalád. Jól néz ki, jó áron van az a 3m-es 2,5lbs. Szákó mesterrel beszélgettem, azt mondja párat eladott, mind visszajött gariba, törnek mint a ropi. A 3 métersek, a többi lehet jó. Ha valaki ilyet tervez venni, számlát eltegye. :K

[ Szerkesztve ]

(#88011) sasa311 válasza PpenoO (#88008) üzenetére


sasa311
veterán

off, de alin amíg te nem konfirmalod az áru megérkezését addig él az xx nap, ezen az eladó tud trükközni?

zolibacsi
Faternak csupa 20-30 éves nyeletofekes orsoja van. Ő nem is tartja karban őket, csak a féket zsirozza oszt jovan, szetszedve soha egy sem volt. Legtöbb mai napig működik csak xar hangja van... :DDD

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#88012) Steady74 válasza galervin93 (#87999) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Karácsony előtt feleségem jött, hogy mennyire jó áron vannak a temu-n a kis manó figurák, rendeljünk. Mondom, ok, de nézzük meg az ali-t. Persze, hogy olcsóbb volt minden az ali-n, amit a temun kinézett. Valóban az lehet a becsalogató, hogy magyarul is "tud".

Lapeca #87990. Milyen távra milyen mély vízen horgásznál? Ha 30mig, akkor a 330-as elég. Elvben 40m-ig jó szélcsendben, de nagyobb szélben már kevés, kell a 360 a 40 méteres távra.

Orsószervizes téma. Beadtam a Daiwa orsókat szervizelni, az ember a Mester elmondása szerint rommá szedi az orsókat, minden kenőanyagot pótol vagy cserél, ha kell csapágyakkal helyettesíti a műanyag csúszó perselyeket. Elmondása szerint évente (nyilván, mert pénze van belőle) kellene szervizelni a sokat használt orsókat, aminek az alja 16k/db. Azért érdemes elgondolkozni, hogy vagy kétévente kell cserélni a középkategóriás orsókat vagy meg kell tanulni szétszedni-összerakni őket (nekem nincs türelmem meg érzékem se hozzá).

smokiii 1#87991: esetleg ezt az orsót nézd meg. Pici orsótest, 63mm-es dobátmérő, tök jó működés. Igaz nem nyeletős, de rövid fékes, nem gyorsfékes, egy pontykapásnál meg úgy is van időd a féket behúzni ha beleemelsz a botba.

(#88013) saen válasza Steady74 (#88012) üzenetére


saen
veterán

Orsószervíz: vagy nem Daiwát veszel ahol egy vagyon a mágneses olaj bele minden szervíznél ;]
Egyébként igaza van, amit sokat használsz azt tényleg kéne kenni évente, amit keveset, ott értelemszerűen ritkábban.

(#88014) diablo1984 válasza mdav88 (#88009) üzenetére


diablo1984
veterán

Fine carp-al? Az még 6000esben sem egy nagy dobú orsó. Nem ideális távdobni.

(#88015) Steady74 válasza saen (#88013) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Megkérdeztem egy Döme orsót mennyiért szervizelne. Azt mondta 16k. A Daiwa-k 24k/db úgy, hogy belerak 2 db csapágyat a zsinórvezető görgő alá meg egyet a hajtókar gombba. Amúgy 20k lenne. Az a 4k, ha már erre adod a fejed, nem vészes.

(#88016) saen válasza Steady74 (#88015) üzenetére


saen
veterán

Akkor itt is infláció van. Bár csapágyat nem cserélsz minden évben, az legközelebb kevesebb lesz.

Egyébként tényleg nem olcsó, mondom ezt úgy ha én ebből élnék, én se csinálnám kevesebbért... Olcsó orsókat abszolút nem éri meg ide vinni, azokat egyszerűbb eldobhatósként használni, viszont ha veszel 200k-ért egy felsőkategóriás pergetőorsót, ott azért még érdemes ilyesmire költeni.

(#88017) Steady74 válasza saen (#88016) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Azt mondta a szervizes srác, hogy egy nap 4, maximum 5 orsót tud megcsinálni. Felkészített mire számítsak, meg igazából jóvá is hagytam azokat az árakat amiket mondott, de 8 db orsó full szervize nem kevés pénz. Keveset használom mondjuk őket, amennyire terhelve vannak szerintem 2 évente vagy 3 ráérek elvinni. Évi 4-5 peca nem terhelés nekik.

(#88018) PpenoO válasza saen (#88016) üzenetére


PpenoO
őstag

Nem feltétlenül értek veled egyet. Én az Okuma Inc 6000est meg a Shimano oc 4000es orsóimat tuningoltattam vele és nagyon megérte. Főleg az Okumával tett csodát a csapágyazás, fékcsillag tuning. Most tervezem vinni a daiwa exceler 4000est hozzá.

(#88019) saen válasza Steady74 (#88017) üzenetére


saen
veterán

Ha ennyi időt rászán akkor viszont valszeg alaposan megcsinálja. Évi 4-5 pecával biztosan nem kell évente karbantartanod, majd érezni fogod. Az meg korrekt, hogy előre mondja mi várható.

PpenoO: Évente vinni ezt a három orsót azért már nem kevés pénz. Persze ha elégedett vagy akkor hajrá. Ettől függetlenül szerintem itt a tuning volt a lényeg, nem a karbantartás.

(#88020) mdav88 válasza diablo1984 (#88014) üzenetére


mdav88
senior tag

Jansky írta, hogy fine carp 6000-el dobták. Majd 220métert. (+Croco 420as bot)
[link]

(#88021) Steady74 válasza saen (#88019) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Lelkiismeretesnek tűnik, a Mester is ajánlotta, szóval rávettem magam. Megvan neki az alapár, meg van egy táblázata, hogy ha "szerviz-szűz" az orsó, akkor miket érdemes cserélni benne. Ha csak szerviz, kenőanyag csere vagy pótlás, akkor az fix áras. Csak a halál fszán lakik, postázni meg nem akartam, napközben egy laza 2 órás kör Újpestről eg vissza.

mdav88: az utolsó helyen lévő pacák szerint BlackmMmdog inenn a fórumból. Mindig azt mondja, hogy 100m felett dob, aztán itt kiderült, hogy még 70 sincs :DDD ;] ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

(#88022) PpenoO válasza saen (#88019) üzenetére


PpenoO
őstag

Dehogy viszem évente :) 3 évente tervezem. Amúgy azért ennyi mert nem tuningol karbantartás/rendberakás nélkül.

(#88023) mdav88 válasza Steady74 (#88021) üzenetére


mdav88
senior tag

:DD

(#88024) Gyok2 válasza Steady74 (#88021) üzenetére


Gyok2
aktív tag

Csak úgy érdeklődésképpen, hol van ez a szerviz? Ki ő?

Tiszta Windows rendes ház

(#88025) saen válasza Gyok2 (#88024) üzenetére


saen
veterán

Szerintem ő: Dunaharaszti

(#88026) PpenoO válasza Gyok2 (#88024) üzenetére


PpenoO
őstag

(#88027) Steady74 válasza saen (#88025) üzenetére


Steady74
Topikgazda

igen, ő az. PpenoO,. köszi, igen ő az. Van egy másik szerviz is de hozzá 1 évre előre be kell jelentkezni kb.

(#88028) sasa311 válasza Steady74 (#88027) üzenetére


sasa311
veterán

Egy 200K-s orsót lehet leszervízeltetek évente (ha mondjuk 40-50 napot használtam....), de egy 20Ks meg 30Ks Döme orsót józan ember biztos nem visz évente 16K-ért szervízelni. Utiköltséggel az az orsó ára, inkább veszek újat.

Más részről érthető, ha valaki tényleg alapos munkát végez akkor az anyagköltségen felül a munka egy olcsó és egy drága orsóval is kb ugyan annyi, szóval a szakinak nem érné meg olcsó orsóval olcsóbban dolgozni, amíg van elég munkája.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#88029) BlackmMmDog válasza Steady74 (#88021) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Kedden lett kész az orsóim (Nevis Primus, Browning Black Magic FD), 4k volt darabja. Browningnak(7 éves) elég volt a zsírozás, Primusnál(2,5 éves) már komoly kopás van, tavasszal kell vissza vinnem mert a zsinórvezető görgőhöz kell beraknia alátétet.
Akinek Priumusa van figyeljen rá, mert hiába van alulról megtámasztva a tengely, ki tud szabadulni onnan. Szerinte az a gond sokat horgászok, másnak 10 év alatt hozza össze. :DDD
Shimano Ultegrát másik helyre vittem(fenti ipse Shimanot/Daiwát lenézi, szerinte az Okumánál nincs jobb),de vissza adta nem talált hibát. Itt meg azt kaptam Shimanot/ Daiwát kell venni, és nem az alját ,de gondolja hogy tudom ha Ultegra c14+ vettem. :DDD

az utolsó helyen lévő pacák szerint BlackmMmdog inenn a fórumból. Mindig azt mondja, hogy 100m felett dob, aztán itt kiderült, hogy még 70 sincs :DDD ;] ;] ;] ;]

Most lebuktam :B :DDD , legjobb formámban megy a 110. :O

(#88030) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Én csak annyit fűznék hozzá az orsószerviz témához, hogy a horgászorsó nem egy ördöglakat. Egy csillagcsavarhúzó, egy kis zsír, műszerolaj, télen kis szabadidő...
Szétszedéses videót megnézve, egy olcsóbb, nem sajnált orsóval kezdve...Szerintem könnyen elsajátítható a dolog.
Egy sima, kulisszás elsőfékes orsónál hibázni sem nagyon lehet, kevés az alkatrész, rosszul össze sem lehet rakni. Ami gond lehet, hogy elrepül a kis rugó, ami a visszaforgásgátlót húzza. Esetleg zsír kerül a visszaforgásgátlóba. Viszont nem kell piszkálni a visszaforgásgátlót, helyén maradhat, az orsó belseje lezsírozható.
Nyeletős orsó kissé bonyolultabb, de ha nem szeditek le a kapcsoló jobb oldalát, az össze szokta tartani a szerkezetet, nem esik szét.
Ha egy ilyen fakezű kontár, mint én, szétkapom-összerakom, ne féljetek szétszedni. Nem azt mondom, hogy a garis, meg százezres orsókat szedjétek szét, de a pár éves, nem nagy értékű orsókat szét lehet bontani. Ilyenkor télen el szoktam vele tökölni, egy kis sikerélményt is ad.
Pár jó tanács, saját tapasztalatból:
- Csavarokat úgy tegyétek le, hogy oda menjen vissza, ahol volt, nem biztos hogy egyforma.
- Óvatosan bontsatok szét mindent, csapágyakon keressetek vékony hézagoló alátétet.
-Rugókra figyelni, nyeletőben szokott lenni kettő, de a visszaforgásgátlóé ugrik el legtöbbször. Sok orsóban (Lidl Crivit pl.) egy "V" alakú lemezdarab a rugó.
- Nem kell sok zsír, kevés is elég, a megfelelő helyre. Nyakcsapágyat finoman zsírozni, visszaforgásgátlóba ne kerüljön.
- Legfontosabb, a dobból szedjétek ki a filc lamellákat. Ha koszos, benzinben kimosni, 24 óra száradás után olaj, szilikonzsír, orsózsír..ami van, adni neki. Felesleget papírtörlővel leitatni, összerakni. Soha nem fog letapadni.
- Fáradtan, éjszakás műszak után ne szereljetek, figyelmetlen, türelmetlen az ember.
Nagyjából ennyi..... :D

(#88031) saen válasza Zoli bácsi (#88030) üzenetére


saen
veterán

Én szoktam orsókat karbantartani és nagyon egyet tudok érteni a végével, fáradtan ne állj neki. Nekem már sikerült így tönkrevágni saját orsót... Ettől függetlenül szerintem is megéri és ha óvatos és kipihent az ember akkor gond nem lehet. Persze kell egy kis kisérletezés mire meglesz a megfelelő zsír meg ilyenek, de tényleg nem egy ördöglakat az egész.

(#88032) BlackmMmDog válasza Zoli bácsi (#88030) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Én úgy vagyok vele, 1-2 ezerért nem kínlódok, ráadásul ha valamit elrontok csak magamat szidhatom. :D

(#88033) jansky1


jansky1
senior tag

Én pórul jártam a szervizzel, úgyhogy tőlem rám rohadhatnak az orsók. Nem használok drága kütyület, majd valami más alsó polcossal pótolom őket :D

(#88034) Steady74 válasza BlackmMmDog (#88029) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Ki ez az olcsó szaki, aki ennyiért vállal szervizelést? Rá lehet bízni nagy értékű orsók szervizelését?

(#88035) BlackmMmDog válasza Steady74 (#88034) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Én ide vittem :[link] , jansky1-nek már egyszer elrontotta, nekem soha(6orsót vittem már hozzá, 30 ezerrel bezárólag).

(#88036) jansky1 válasza BlackmMmDog (#88035) üzenetére


jansky1
senior tag

Igen, elkezdte magyarázni, hogy így meg úgy szedjem szét, meg tegyek bele alátéteket. Véletlenül sem azt mondta, hogy elnézést, kérlek hozd vissza és helyrehozom, amit elrontottam.
Sajnáltam, mert az volt az első saját vásárlású orsóm. A pluto feederre helyeztem át, remekül kiegészítik egymást :DDD

(#88037) Steady74 válasza jansky1 (#88036) üzenetére


Steady74
Topikgazda

akkor eldőlt, hogy oda nem viszek orsót :)

(#88038) galervin93


galervin93
őstag

Én kávédarálóra hajtom őket, aztán mennek a kukába. :DDD Évi 80-100 peca, ha kibírnak 3-4 évet akkor nevetséges összegben megállnak per év.
Szerintem jelenlegi áron 75-80 ezer környékén járnak azok az orsók, amiket megéri szervizeltetni, alatta inkább a pár évente történő csere a megérősebb. Persze nyilván nem verseny(szintű) pecát feltételezve, de ott meg fizeti a csapat/szponzor. Éljen a fogyasztó társadalom.

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#88039) BlackmMmDog


BlackmMmDog
aktív tag

Én évente 50-60 (egyszer össze jött 67) alkalommal tudok ki jutni. 3 évente viszem szervízbe (Nevis Primus ritka eset volt :( ), 2018-ban még 1500 volt, 2020-ban 2000, majd 2022-ben 2500 és most 4000 re emelkedett szerviz ár.

Pl. 7 éve Browning Black Magic FD 440-et 12500ft-ért vettem , már költöttem szervizre 2000ft-ot és most 4000 ft-ot, ha most akarom megvenni 25 ezer lenne. 3 évet még elmehet így.

(#88040) Gyok2 válasza Steady74 (#88027) üzenetére


Gyok2
aktív tag

OK, köszi a címeket mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

Tiszta Windows rendes ház

(#88041) horcsog válasza PpenoO (#88004) üzenetére


horcsog
tag

[link]

Ezzel ilyen gondod nem lesz, ebben a méretben. Szerintem ha minden nap 0-24-ben horgásznál vele 20 évig karbantartás nélkül talán tönkre menne de nem biztos. :) Soha nem hallottam olyat bárki ezt az orsót tönkre tudta volna tenni. Kb 20 éves orsó lehet ez a hirdetésben és amennyiért hirdetik magáért beszél.

Csak ez nem egy bojlis orsó , nehéz fenekezésre a Dunán, vagy harcsázni ebben a méretben .

Nekem eddig egy orsóm ment tönkre egy silstar fx50 , egy 10 kilós tőponty végzett vele. :) Persze kb 10 év használat után sok peca volt benne. Saját magam szoktam az orsókat szétkapni, de nem minden évben. Még a régi rileh rexem is működik . :) Kíváncsi lennék mi lehet azokkal a magyar orsókkal amit egy műszerész régen a Mahor-ban hirdetett házi gyártás volt bazi nehéz full fém cucc volt. Bírják e még a gyűrődést. Nem volt olyan a kezemben. B speciál vagy valami ilyesmi rémlik. Az masszívnak nézett ki csigatengely volt benne emlékeim szerint.

[ Szerkesztve ]

(#88042) horcsog


horcsog
tag

[link]

Ez se olyan fajta ami szét akarna esni nyeletősben. Csak ez se bojlizáshoz való cucc. Kevés fut nálunk nem sokat adtak el újonnan itt Mo-n . Legalábbis én nagyon nem találkozom vele sehol, egy egy bukkan fel hirdetésekben de arany árban. Ez drágább orsó volt annak idején mint 6500b vszínű azért.

[ Szerkesztve ]

(#88043) Zoli bácsi válasza horcsog (#88041) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

[link] „B” Speciál

(#88044) mdav88


mdav88
senior tag

Kaptam egy ilyen Shakespeare Sigma orsot, muzealis erteken kivul lehet valamit vele kezdeni?

(#88045) hermanyi válasza mdav88 (#88044) üzenetére


hermanyi
őstag

az egy tök jó orsó . Használd

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#88046) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

(#88047) Gyok2 válasza Zoli bácsi (#88046) üzenetére


Gyok2
aktív tag

Biztos sokat volt nyáron is, aztán lesült.

Tiszta Windows rendes ház

(#88048) horcsog válasza Zoli bácsi (#88043) üzenetére


horcsog
tag

Erre gondoltam , régen mindig néztem ezt a horgászújságban mit tudhat, jó lenne közelről megnézni. Horgászboltokban soha nem láttam még használtban sem . Gyárthatnának ilyet 20.000-es méretben modernizálva a hajtókart , féket. Bár a súlya ebben a 6000-es méretben is komoly lehet , csak úgy ránézésre , nem a kikönnyítés volt a cél. :)

Mdav88: Kuttyogatni, harcsázásnál behúzós módszerekhez ha nem kell sokszáz méterre behúzni , léki horgászat. Dobálni nem tudom mennyire lehet alkalmas. Nekem egy penn commanderem van multiban azzal ha lehet is dobni nem lehet egyszerű mesterség. :) Azt én leginkább kuttyogatni használom arra a legjobb a multi vsz . Behúzáshoz is használtam de a kis hajtókar miatt elég kényelmetlen kitekerni messziről. Van ennek peremfutó változata igen keresett még ma is harcsások között nagy méretek pedig ez nem mai gyerek. :) Ez a multi még strapabíróbb lehet.

[ Szerkesztve ]

(#88049) horcsog válasza mdav88 (#88044) üzenetére


horcsog
tag

Peremfutó változata a Sigmának nem összetévesztendő a ma ilyen néven futó orsóval. :) Az "eredeti" amit még Japánban gyártottak. Ez a multi is kb az a korosztály lehet, de nem vszínű bármi baja lenne.

[ Szerkesztve ]

(#88050) horcsog válasza mdav88 (#88044) üzenetére


horcsog
tag

[link]

Ez a típus ebben a méretben .

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.