- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
Köszi! Én is nagyon örültem nekik.

horcsog
Persze, való igaz, az egyik legeredményesebb módszer a tapogatás, cincálás, csónakból a mártogatás akár élő hallal, akár döggel... De ha egyszer pergethetnékem van?
Pont ahogy Sziszi mondja az egyik videójában - nem a halfogás a lényeg, hanem úgy és ott, azzal a módszerrel fogjak halat, amivel én szeretnék. Lehet hogy hallal ötször ennyi kapásom lett volna, simán előfordulhat.
Majd talán sógival kijutok a Körösökre, lassan elkezdik ereszteni a vizet, hónap végére már meglesz a téli kisvíz, jó lenne egy-két csónakos peca...
hermanyi
Hmm, érdekes. Lehet nem volt véletlen az én csekély eredményem sem, túl sok volt már ez az áradás, vagy nagyon zuhant a légnyomás, fene tudja.
Mindenesetre plusz egy tapasztalat ez is. -
andrew911
tag
-
andrew911
tag
-
koko52
nagyúr
És hogy bizonyítod, hogy nem te voltál a balfax? Ez érdekes kérdés azért. Pl szeretik bevinni a botot törött spiccel, persze azt eltitkolják, hogy 300 grammot akartk dobni az 50-100-as bottal, no meg a kiemelem a félkilós kárászt mert minek a merítő.
Ilyenkor meg szív aki tényleg ártatlan. -
@mriya@
őstag
-
lbandi777
aktív tag
-
Roland861010
veterán
Köszönöm szépen a gyors választ!
Elsősorban csak ismerkednék a pergetéssel... de mivel a Duna kiismerhetetlen nem igazán lehet felkészülni mit is rejthet
De már a balinnak vagy sügérnek is örülnék.Nem, hogy egy csukának.
Kicsit erősebb fontotton gondolkoztam(0,16-0,18) előke nélkül de akkor vékonyabb fő + előke az előnyösebb. -
galervin93
addikt
-
@mriya@
őstag
-
Steady74
Topikgazda
-
hermanyi
addikt
-
tepenzed
őstag
Gondolkodtam a telibe fonotton, de sok videót is néztem és elég népszerű a vékony monó és dobóelőke kombó, ezért alkalmaztam én is ezt a szereléket. Olyat is olvastam, hogy telibe fonottnál meg nem érdemes 0.11 fölé menni, mert akkor nagyon viszi a sodrás a zsinórt.
De ezt a dolgot ki fogom próbálni, hogy ólom fel horog nélkül, végignézem a medret és csak utána rakom fel a kosarat és előkét.Ezzel a szerelékkel az a legnagyobb bajom, ha bennmarad a kosár, ebből a szempontból tényleg egyszerűbb a telibe fonott
mono elvág
fonott dobóelőke kimérése és összekötése a monoval
erőgumi elkészítése és összekötése a fonottal -
tepenzed
őstag
-
KunEmber
senior tag
-
soldi3r
veterán
-
Steady74
Topikgazda
-
törölt tag
Nekem eddig egy botot sikerült eltörnöm a pályafutásom alatt. Egy harcsázót, az is daiwa volt és a nordfishingtől rendelve. Érdekes egybeesés mindenesetre. kb 2 kilós húzástól letört a spicc talán 2. horgászatnál. Kicserélték gyorsan küldtek egy új tagot, fényképet kértek róla emailen ment minden és nem számoltak fel postaköltséget csak küldték. Azóta nem tört el az a bot de őszintén szólva mindig eszembe jut ha használom nem egy megnyugtató érzés egyszer már eltört . Főleg egy ilyen semmi erőhatástól.
-
Interceptor
addikt
-
Sungoo
addikt
-
Sungoo
addikt
-
Interceptor
addikt
A hangnál nem játszik szerepet, az hogy 4 vagy 8 szálas? A valamivel drágább 8 szálasok nálam mind csendesek voltak(Spiderwire, Daiwa, Bokor), a 4 szálas olcsó ET meg hangos, viszont a legstrapabíróbb is. Power pro-ban gondolkodom köv zsinórnak. ET-t meghagyom a wobbleres felszerelésemhez, vagy lecserélem azt is valami halkra de szintén strapabíró zsinórra.
-
saen
veterán
-
aquark
aktív tag
-
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
-
vendingo
veterán
-
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
-
KunEmber
senior tag
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
Zoli bácsi
őstag
Az a helyzet, hogy én megpucoltam a lamellákat, és zsírozva visszaraktam a helyére....Szuper a fék így, amúgy nagyobbak a lamellák jóval mint egy átlagos Silstar/Nevis nyeletősben. A haltókar meg kitekerés nélkül, gombnyomásra behajtható..... Abszolút nem veszélyes a kotyogása (Másfélszer ennyibe kerülő, Nevis Winner Freeway hasonló konstrukciója újkorában jobban kotyogott) Nekem ennyi belefér, pár perc 0km-es karbantartás....... A zsinórvezetést megnéztem, a nyeletősben egy bronz és egy műanyag persely van, a pergetőbe egy bronz persely, és egy zárt csapágy.
Amúgy ez is kínai, ez tuti! -
twine
veterán
-
twine
veterán
-
Steady74
Topikgazda
-
dik
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Rendeltem egy ilyet is, kell a horgászládába is egy......
Más: Néztem a kínai orsóm fékjét, a száraz lamellákat már megfújkáltam egy kis teflonos zsírspray-vel, jónak tűnt. Jobban megszorítva a féket viszont darabos, szorulós lett. Újra szétszedtem, átkentem szilikonzsírral a filclamellákat. Meglepően sok zsírt felszívtak a lamellák.... Na, most tökéletes lett. Eddig azt hittem, mindegy milyen kenőanyaggal, vagy műszerolajjal kenem a filcet, de úgy látszik mégsem mindegy.
-
jansky1
senior tag
-
Zoli bácsi
őstag
Én ezt rendeltem: [link]
Ilyen volt eddig is, zöld, Carp zoomos. Az volt a gond, hogy sokszor ez volt kéznél, és nem csak zsinórt vágtam vele.....(etetőanyagos zacskót) A végén már csak megfeszítve vitte el a fonott zsinórt. Megpróbálták élezni, de még rosszabb lett. Pár szezont végigszolgált.
Amit ti rendeltek az mire jó még? Zsinórvágó és fogó? -
jansky1
senior tag
-
Steady74
Topikgazda
-
joe979
senior tag
-
dik
őstag
-
partxxx
tag
-
aquark
aktív tag
-
Interceptor
addikt
A harmadik éjszaka már teljesen eredménytelen volt, most már nagyon le van apadva a víz. Alig volt mozgás rablás, süllőket sem fogtam. Valamikor hajnali 1 körül már tükör sima volt a víz, előttem kb 10 méterrel rabolt egy harcsa, fölé dobtam elkezdtem tekerni, látom jön kifele felém és csak a lassú tolóhullámot látni, követte a csalim egészen a part széléig aztán elfordult és ment vissza befele és ugyanúgy tolta tovább a hullámot végül eltűnt. Mondom ilyen nincs, mint valami horror filmben

-
Grillo
őstag
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
-
joe979
senior tag
-
Interceptor
addikt
Mutatta az arc, hogy kb hol helyezkedik el a trabant roncs, de eléggé hihetetlenül hangzott. Igen ő is azt emelte ki, hogy sok hal megbújik ott, de minimum 150-es víz kell oda, hogy meg lehessen dobálni. Így írásban pontos koordinátával nem tudok szolgálni

Tegnap voltam lent az öbölben újra, este 8-ra értem le, hátha jön valami brutál balin megint
Maradtam éjfélig, este 10 előtt citromsárga SSR7-es rapalára jött egy 20 cm-es süllő (meg volt előtte egy rávágásom is), ami eddigi rekord az öbölben mert korábban egy 12-13 cm-es jött körforgóra. Aminek örülök, hogy végre fogtam rapalával is halat, most már kezdek bízni ebben a csaliban. Ezután nem sokkal találkoztam egy horgásszal aki szintén pergetett, éjfélig dumáltunk elég sok infót megosztott, ő egy kősüllőt meg egy sügeret fogott. -
galervin93
addikt
Igen, apróságok vannak csak, egyetlen szebbet láttam csak körözni.
Tegnap volt szerencsém a fentebb beillesztett képen látható jelenthez hasonlót eljátszani, a World Champ-pel methodoztam, és mivel pici vízen használtam rövid távra, ki is vettem a toldót belőle, hát a másfeles potyka egy az egyben a kezemtől görbítette, volt is sok kíváncsi tekintet, de mondtam nekik, hogy ez nem xxxx-hevi-fíder.

-
Interceptor
addikt
-
Janusz001
őstag
-
Interceptor
addikt
Akkor te is kerültél már hasonló szituba, ha legközelebb ilyen lesz próbáld meg a víz tetején járó csalit, esélyes hogy minden dobásra kapásod lesz, csak kb a negyede fog megakadni, de összességében több halat fogsz majd a fél óra alatt. Szerintem ezekben az esetekben bekerítik a kishalakat és úgy csapnak le rájuk, lehet végig ott kőröznek az alatt a fél óra alatt és csak időnként vágnak közéjük és kezdik el őket zabálni, egy egy ilyen "etap" eltarthat több percig is. Szerintem akkor érdemes dobálni amikor elkezdenek ugrálni/rabolni a szünetek alatt nem.
-
Interceptor
addikt
Igen az eddigi legtöbb halam is egy 40 perces fázisban jött, abból kb 30 percet tudtam horgászni a kajakos forgalom miatt. A 30 perc alatt voltak ilyen 2-3 perces csapatos kiugrós rablás periódusok messze a parttól egy meghatározott körben amibe érdemes volt dobálni. Olyan felszíni csali is kellett amit messze lehet dobni. Minden dobásra volt rávágás, legalább 20 abból 5-6 hal lett meg(víztetején járó csali "átka"), de igen jó élmény volt
Ha nem 40 percig tart hanem legalább fél napig, akkor fogtam volna 50 halat?
Persze biztos nem véletlen olyan rövid ez az időszak. Jókor voltam jó helyen(ez délelőtt 11-től majdnem délig tartott), egyszer még elkaptam ugyanezt rá 3 napra ugyanabban az időpontban, azóta mindig megnézem a helyet ha lemegyek hátha. Ma úgy tűnik lehet lecsúszok róla, bár az időpont is változó lehet. Viszont mikor legelőszőr láttam ezt az 2 és 3 óra között történt de akkor még nem tudtam mivel érdemes dobálni rájuk, a thrillt próbáltam akkor és nem egy víz tetején járó wobblert, abban a szituban nem ért sokat a thrill, pedig amúgy nagyon jó csali. -
vendingo
veterán
-
Interceptor
addikt
Az a tábla megtévesztő mód van kirakva, a spicc még a Nagy Dunára is mutat. Azt a halőrt szerintem vágom, 2016 őszén jött ellenőrizni a balf@sz és nem értette mi az a turista horgászjegy, nézegette a kinyomtatott papírokat, de nem tudom mit fogott fel belőle, mert folyamatosan értetlenkedett. Azt se vágta miért A4-es lapokra van nyomtatva. Majdnem megkérdeztem tőle, hogy az internetet azért ugye ismeri, hogy létezik már egy ideje? Aztán nem lett semmi, de azzal köszönt el, hogy legközelebb legyen engedély
Máshol nem kötöttek bele, csak ő. 2016 augusztusában kezdtem el horgászni, ezért is döntöttem abba az évben a turista-állami mellett ami 3 hónapra szól és voltam kb 8-szor horgászni napijeggyel, de olcsóbban is jöttem ki. -
Interceptor
addikt
-
FireFox1996
addikt
-
csabamigo
aktív tag
-
gban
veterán
Félreértitek, nekem tuti megfelelne, arra lennék kíváncsi (bár tudom hogy nem nagyon megoldható) hogy olyanok mit mondanának pl. az említett Kastking-ekre akik prémium minőséghez szoktak.
Én botban is, orsóban is inkább az egyszerűbbek mellett maradok, nekem egy alap Daiwa orsó is bőven jó, és csak vigyorogtam amikor kaptam két 6 csapágyas Banaxot, és fogdostam, tekergettem.
Legdrágább botom egy Daiwa MegaForce Tele, az 17k volt, igaz, arra más is azt mondta itt hogy le se akarta tenni mikor kézbevette. -
szetcsuszott
aktív tag
-
gerigorrd
csendes tag
-
sityupityu
veterán
-
gban
veterán
Igen, én is így értettem hogy olyat nem szabad venni aminél teljesen lutri hogy mit kapsz, és majd csak bosszúság árán tapasztalod meg hogy mit vettél.
Körforgóból is biztosan van jó, de ugye azt sem nagyon tudom eldönteni rendelés előtt, és jó ellenpélda a kínai wobbler készletem, ott nagyon sok igen jó volt benne, és a 16 db került annyiba mint itthon egy drágább Rapala.gerigorrd: ha nem mész ki akkor is megvan az idei utolsó rabló, csak épp nem most fogod, hanem megfogtad már korábban

És mi derült ki? Pupáék voltak itt forgatni
Nekem az derült ki, számtalanszor, ahányszor láttam, hogy baromira idegesít a stílusa

-
zsola32
őstag
biztos hogy jó, néhány spori bő 40 éve tekeri az orsót, nekik hiszek, mert ez ugye nem a sima pergetős csoport, ahol le vagyon írva a tuti..
az axe-t most jó áron lehet venni, de mint írtam, ott azért vannak gondok.travelben nem nagyon vagyok ott, azt a ott kellene megkérdezni a guruktól
-
zsola32
őstag
-
zsolt1225
aktív tag
-
sityupityu
veterán
-
sityupityu
veterán
-
sityupityu
veterán
-
gban
veterán
-
Interceptor
addikt
Köszi.
(#35682) A Zéé: Egyetértek, nekünk csak az Újpesti öböl van ahol még fog is az ember halat, vagy lehet utazgatni. Előbbi így se rossz, csak nagy a forgalom főleg vízen, meg körbe van építve. A Rákos patak meg egy vicc horgászati szempontból, jópofa de ennyi. Vagy lehet abba fogni egyáltalán valamit a kishalakon kívűl?
-
golyós
addikt
-
kaposznyak
aktív tag
-
Grillo
őstag
-
joe979
senior tag
-
FireFox1996
addikt
-
FireFox1996
addikt
-
Interceptor
addikt
-
joe979
senior tag
-
joe979
senior tag
Az úgy akkor rendben lesz. Amelyik a szimpibb lesz , válaszd azt. Egy dolgot nem tudsz megtenni, az a finomkodás. Vagyis lehet, de nagyon kevés helyen, ahol szinte nincsen kövezés, de ehhez nem árt a helyismeret, valamint az adott részen milyen halak mozognak. Nagyon sok az eltérő szakasz, valahol tudsz dobálni pár méterre, de másutt meg 40 méter környékén van egy halom kövezés leb@aszva. Legegyszerűbb a nagy hurkos szerelék. Pillanatok alatt megkötöd és dobhatod is be
Veszel egy nagy spulnival és annyi .
Tegnap az Erzsébet hídtól kezdtem és majdnem lementem a Szabadság hídig . Kb 50 métereket haladtam lefelé és dobtam szakadtam , dobtam szakadtam, bent hagytam vagy 8 - 10 követ, ólmot. Tomboltam, de már ott tartottam,hogy bebaszom az egész cuccot a Dunába és befejeztem a pecát. A tripodot felrúgtam mint a szart
így kellett volna nekem is

-
Interceptor
addikt
-
MK VII
veterán
-
joe979
senior tag
Üdv. Igen nem árt. Milyen botban gondolkozol ? Márnázó, vagy feeder ? Lehet kivinni nyugodtan régi teleszkópos egyszerű botot is.Vagy egy kraftos üveg spiccest. Az Árpád hídnál a 200gr sem áll meg 15 méteren , Az Erzsébetnél van olyan rész ahol megáll a 90gr is 50 méteren, elég vegyes a szórás. A bejuttatás a lényeges , hogy bírja a bot a terhelést. Viszont ha túl durva botot veszel, akkor az nem egy élmény peca lesz, csak csörlőzés [ pilk bot ] Általában elég jól elvannak a helyiek a feeder botokkal. Könnyű szállítani , olcsón is beszerezhető.
-
Csabee.
nagyúr
-
zsola32
őstag
-
Grillo
őstag
-
Gabesz26
senior tag
Az egyik ismerős elnevezte a házi nyulát. Nevelgette, mesélt is róla állandóan mi van vele, aztán le is vágta minden további gond nélkül, mikor eljött az ideje. A nyúl neve Pörkölt volt
. (Én már a névválasztáson is hetekig röhögtem,, de mikor elkezdte komolyan mesélni, h hétvégén megették Pörköltet, hát....
)Steady tegnap láttam, h kiolvadt a Dunakeszi kavicsbánya tó
-
gban
veterán
-
egykettő
aktív tag
-
vendingo
veterán
-
Steady74
Topikgazda
nem gond előre fizetnem egyáltalán, bár azt szívesebben teszem ismerősnek mint ismeretlennek ez ugye egyértelmű. ismerősök meg mind azt mondták eddig (ha volt ilyenre gondolatom és most is a komám így nyilatkozott), hogy elég nekik akkor fizetnem ha átvették.
Köszi srácok, ma eldől, hogy a barátom tud-e segíteni, a nem keresem az illetékes elvtársat

-
gban
veterán
-
gban
veterán
-
egykettő
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- E-roller topik
- Bestbuy játékok
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pont ahogy Sziszi mondja az egyik videójában - nem a halfogás a lényeg, hanem úgy és ott, azzal a módszerrel fogjak halat, amivel én szeretnék. Lehet hogy hallal ötször ennyi kapásom lett volna, simán előfordulhat.

Iszonyat mennyiségű ember volt mindenhol út közben, életemben nem láttam ennyit ezen az útszakaszon...
végül mínusz egy twister lett megint a mérleg
Máshol nem kötöttek bele, csak ő. 2016 augusztusában kezdtem el horgászni, ezért is döntöttem abba az évben a turista-állami mellett ami 3 hónapra szól és voltam kb 8-szor horgászni napijeggyel, de olcsóbban is jöttem ki.

Steady74