Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
Grillo
üzenetére
7-kor lehet bemenni. A kapuban mindenkitől külön be kell mutatni a merítőt(50*60 fej kell), bölcsőt/ peremes matracot és a fertőtlenítőt. Nem lehet közösködni mert nem engednek be. [horgászrend]
Pergetni nem érdemes(akadók és a halak se barátok benne), ragadozó állomány elég gyér ami jön halfilére jön.
Pontyok aqua+ kis csalikra jönnek, vagy magad elé röviden vagy át a túloldal elé.
-
-
galervin93
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Peca volt, hal nem.
Egy kapásom volt pergetve, egy nagyon apró gumira. Simán jigeltem, de gyanítom nem az általunk megszokott technika kell itt a halaknak, mert igazából rám se bagóztak.
Próbálkoztam még túlsúlyozott gumival lassan a fenék felett vontatva, de arra sem volt érdeklődő.
Na majd holnap próbálkozok még.
-
-
-
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
A Fehér Hattyú egy nagyon fancy hely lett kérem szépen, ott nem lehet már reggel lealjasodni. Ott stílusosan lehet csak, jó sok pénzért! Horgász cuccal be se engednek

Gasparich-on meg dolgozunk nagyon, onnan nem sétálhatok le a Zalára... Kollégád felügyelte, én meg izgultam, hogy nehogy kiássunk valami avar sírt
-
Nerazim
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
A helyi horgászrendben van egy ilyen rész:
A HBMHSZSZ összes vízterületén az alábbi halfajokra 15 cm-es méretkorlátozás érvényes:
A) karika keszeg (abramis bjoerkna l.)
B) dévérkeszeg (abramis brama l.)
C) lapos keszeg (abramis ballerus l.)
D) bagolykeszeg (abramis sapa p.)
E) sügér (perca fluviatilis l.).
A felsorolt halfajok 15 cm-nél kisebb egyedei csalihalként sem használhatók. -
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo
üzenetére
azzal az a baj, h pl a konyhabútor, szekrények egyéb mobília 27% AFÁ-val adózik, az új lakás meg 5%-kal. Szerintem nem teheti be az árba pl a teremgarázs vagy tároló árát mert az meg nem a lakás része. Ezért gondoltam, hogy megemelik majd 2Mra vagy kapnak kormányzati kiemelt támogatást azok a rendes vállalkozók, akik az OS-ra építenek lakásokat.
Egyébként miért nem az állam veszi meg ezeket és adja kedvező feltételekkel bérbe fiataloknak, első lakásra váróknak, stb? -
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo
üzenetére
#Pontígyvolt

Rövid összefoglaló. Grillo-n kívül bárki is bszott megjelenni a rögtönzött fórumpecán
Nyitásra ott voltunk, leültünk a szokott helyekre, én a Mester helyére ültem, kíváncsi voltam mi a fszért nem fog értelmezhető halat, ha ott pecázik
8-11 között szépen jöttek a pontyok, nem mértük, 6-7 kg-osak voltak, tükrös-tőponty vegyesen. Az etetés HD tejsavas kuki-főtt búza-főtt kender volt, csalinak fűzött kukoricát vagy kukoricapelletet használtam szilikon bszbasszal. 11 után mintha elvágták volna, alig volt beleúszás vagy kapás, a halakat felszín alatt láttuk de hiába kínáltam fel ott a pelletet, nem kellett. Ekkor pasztára váltottam de csak keszeget fogtam, igaz abból szépeket.
13.45 körül élénkültek meg a halak, fél 5ig kapás kapást ért. Sajnos elég sok volt a külső akadás, volt olyan 8 körüli, amivel fél óráig birkóztam, mert farokba akadt. Sok pikkelyt fogtam és sajnos több szakításom is volt, sajnálom a horoggal meglépett halakat. kb 13-14 ponttyal zártam. Amit most sem sikerült megfejtenem: hogy a fenében van az, hogy a filmekben a pontyokat 2-3 percig fotózzák annyira nyugodtak, a megfogott halaim meg majd széjjel rúgták a bölcsőt állandóan, visszaengedni is úgy tudtam őket, hogy csurom víz lettem.
Grillo mellettem szelektív keszeghorgászatra állt rá, nem is fogott mást. A végén a maradék pasztát beetette a parttól kb 30cm-re és olyan halmozgás-fordulás tenger lett előtte, hogy meg is lepődtünk.
Klassz peca volt, Grillo-nak jó színe lett
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Grillo
üzenetére
Egy doboz csaliért nem fizetem ki az árát még egyszer a szállításért. A keleti jó ötlet, megpróbálom valahogy beiktatni.
@hermanyi: egyszerűbb lesz hasonlóra rábeszélni a gyereket, mint pont ezt megkeresni, nyilván jó lenne pont a specifikációjának megfelelő, de mivel viccprojekt, vannak határok.
@A Zéé: "kvázi" pecázni kell, de mindenképpen úgy szeretné, hogy kirándulás közben vadvíz mellett a haverjával összeraknak talált botból meg gemkapocsból valami Tom Sawyer szereléket és azt áztatják. Családi kötődés miatt van neki rendes kezdő szettje meg horgászhat is ha akar (most ismerkedik vele még csak) de itt most konkrétan ilyen bushcraft a cél, de mivel "a papától ilyen csalit hozott" (egy darabot, mutatóba, ezzel horgásztak a hétvégén és ezzel fogott pontyot) ezért ilyet kell vinni. Szem kukorica nyilván egyszerűbb lenne és ugyanaz lenne az eredmény (semmi) de ha meg tudom oldani azért megoldom.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Mondom már láttam ma ezt a képet...
Itt a forrás, megosztom, hogy a többiek is tudják miről van szó: [link]
Ilyen velem sem történhet, nincs kiskocsim. Én annál lustitörpebb vagyok, autóval odaállok a vízpartra. Igaz egyszer meredekebb volt a part mint gondoltam, aztán majdnem beleborult az Ignis a Hansági Főcsatornába, egyszer meg a Földszigeti Rábca fahíd szakadt le egyik kerék alatt.....De kiskocsim nincs.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Grillo
üzenetére
Szereti, csak épp nem sikerül őket alkalmaznia. Néha elvétve van 1-1 félmosoly, de a legtöbb eladó/kasszás mogorva a Walter boltokban. A budaörsi Auchanban nyílt új üzletük, nagyon rossz vicc lett. A korábbi újbudai üzlet negyede méretben, kicsi a választék, és olyan szűkös, mint egy áfázós ázsiai diszkont. Szerintem nem lesz hosszú életű.
Zoli bácsi:
Akkor ne szedjék a lóvét a vadvizek nagy részén, mert kritikán aluli az igénytelenség! A szemét, a partfal és a növények állapota, helyenként teljesen lehangoló.
Persze erről leginkább a társadalom tehet, mert rengeteg a primitív elem, de a normális emberek vegzálása helyett, a szervek hasznos dolgokkal is foglalkozhatnának.
Örülök hogy sikerült fognod, de rettenetes állapotban van a környék, nagyon lehangoló a gát alatti helyzet.aladarazurbe:
Xfishen is lehet kapni ilyen helytakarékos vödröt.
Bezzeg 5L-es, rostás csalitálcás, sehol nem jött még szembe, pedig lenne rá igény. -
PpenoO
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Atya szentisten...ez nem piskóta, örülök, hogy rendbejöttél.

galervin93: a hiba az ön gépében van, a link nem vietnámi. Bátor vagy ennyi pénzért trader oldalról rendelni. Fórumpecára ne felejtsd el elhozni.

Zoli bacsi: DonCarpLake útba esik akkor

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Én is táppénzen vagyok, dec.2-án műtöttek, ortopéd sebészeti korrekciós műtét..
De hallom a kollégáktól, tőlünk is rendszeresen megyünk, nekünk (Győr megyéből felrendelt egységek) Zsámbék a telephely. Odáig céges személyautó, ott vesszük át a mentőt. Biztos megyek én is.
Jól belekeveredtél akkor. Tüdőgyuszit én úgy veszem észre magamon, hogy éjjel az ágyban fekve izzadok, ömlik rólam a víz.
Vigyázz magadra, ebben az időben ki ne ülj
-
galervin93
addikt
válasz
Grillo
üzenetére

Urak, tippeket/ötleteket kérnék pergető mellényre. Minimál dzsungel pergető peca, ami jelent 1 botot, 1 merítőt, meg egy hátitáskát. Viszont jelenleg minden a tatyóban van, egy chebu fej cseréért is le kell venni, felesleges macera. Szóval kellene néhány zseb, hogy legalább az alap cuccok kéznél legyenek. Olyan mellény keresnék, ami viszonylag tág határok közt állítható, azaz egy picit beöltözősebb pecán ugyanúgy fel lehet venni, mint egy szál pólóra. Minél rövidebb annál jobb (pl. gázlós peca miatt), de nem elsődleges szempont. Alapvetően tippeket várnék arra vonatkozóan, hol, milyen címszó alatt érdemes ilyet keresni? Nem baj ha villanyszerelő, alpinista mittudomén, csak feleljen meg a célnak.

A másik gondolatom pesig az, hogy akadós jigeléshez keresek védett horgot. Célhal csuka, abból is inkább a nagyobb méretek, szóval ilyen 10-14-es gumikkal. Nagy súly viszont nem kellene, mert sekély/nem túl mély és nem is túl gyorsan, vagy éppen egyáltalán nem áramló vízre kellene, szóval ilyen 5-7 grammok max. Ebből van valami bevált darab?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo
üzenetére
Nem tudom hol van horgászható víz. Felőlem lehet az rsd is, csak
1. Lehessen egymás mellett pecázni, ne 50 m- enkent legyen hely
2. Lehessen online jegyet váltani
3. Ne kelljen kilométereket cipekedniÉlő Dunát én kihagyom szerintem, nincs odavaló felszerelésem. Max ha valaki hoz meggfelelő etetőkosarat. Du 3ig én nem leszek net előtt, döntsetek.
-
sasa311
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Én is körbekérdeztem, tegnapi állás szerint bukta van:
A lapos part (az öböl másik vége) tegnap még nem volt befagyva - az azzal szembe van ahol Spoon16-ék voltak, szóval az is csak idő kérdése.Még kérdezősködök de aztán délutánra el kéne dönteni elég bevállalósok vagyunk-e
-
galervin93
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Csikó koromban egyszer eljátszottam, hogy hajnali sötétségben, fejlámpa nélkül a befagyott tó jegén lévő vékony hórétegbe húzgáltam pár csíkot a körforgóval, mire kivilágosodott, én meg megvilágosodtam...

Felénk is befagyott minden állóvíz. Egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert mennék pecázni, de sebaj, hagy pihenjenek picit a vizek, halak.
sasa311
Köszönet!
Úgy néz ki ide érdemes pergető cejgot is bepakolni, berakok egy-két finom botot, apró gumival jó móka a sügerezés.
-
PpenoO
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
11en szavaztak + Ervin kandúr. hermanyi 2-3 pizzát tuti beborít/eléget a kemencéjében. 14 pizzával számolva kell 2,5 kg liszt (van itthon),1,5kg fior di latte (az is van), 4db paradicsomszósz (az is van). Én azt javaslom feltétet hozzon mindenki magának (szeletelt kolbász, szardínia, sonka, gomba, capperi, articsóka de akár nutella is).
-
galervin93
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Ne má', 5-10 fokok vannak december közepén, ennél kb. csak hidegebb lehetne.

Befordul a szél délibe, nem szokott jót jelenteni, mondjuk a Dunán nem az időjárás az elsődleges befolyásoló tényező. Várjuk a beszámolót.
Én talán csütörtök délután jutok le a Dunára, de még nem biztos. Hétvégén meg Szegeden leszek, lehet a Vértón teszek egy próbát. Sosem pecáztam még ott, pedig az egyetem alatt sokat jártam a környéken.
Ha már Szeged, városi Tiszán érdemes lehet dobálni? Van értelme akár a rakpart alatt, akár az újszegedi oldalon? Van egyáltalán olyan víz, olyan haltartók, amiben legalább az elvi esélye megvan a halfogásnak?
Mert akkor arra is rápróbálnék, szégyenszemre az élő Tiszán még sosem horgásztam. -
galervin93
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Asszony asszondta, hogyha kő akkor gagyi szvarovszkit haza ne hozzak, csak gyémánt jöhet szóba.

hermanyi
Én most próbálom visszafogni a pecára költekezést, ahogy állnak a dolgok még abban sem vagyok biztos, hogy jövőre érdemes-e egyáltalán kiváltanom az országos jegyet. Házvásárlás, költözés meg mindenféle dolgok vannak tervbe véve, aztán gyanús hogy a peca lesz a legkisebb bajom.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Próbálkoztam még túlsúlyozott gumival lassan a fenék felett vontatva, de arra sem volt érdeklődő.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

sajna igen. Vasárnap Lidl bevásárlás normál dolgok, vasárnapi ebédre+hétfő kaja, a nagy kosár alig félig, 40k, 0 luxussal.
Steady74