- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
válasz
Grillo #95721 üzenetére
A magyar csukák szálkásak, enyhe sózással (24h), sűrű irdalással és veszteséges filézéssel kiköphető csontocskák maradnak. Én mindig nyúzom a csukát (nincs értelme pikkelyezni), különben vad (csatorna) íze lesz. Ez a drávai példány olyan volt mint egy pisztráng, filézve nem volt benne több szálka. A hús textúrája olyan mint egy tőkehalé ha nincs elhízva.
-
válasz
Grillo #95707 üzenetére
Igen, főleg magánkézben lévő vizeken sok helyen ugyanazok a lehetőségek, mint a felnőtt napijegyeseknek, csak 1 bottal - de a horgászkártya/fogási napló azért kell. Nekem a fiamnak volt 3 éven keresztül gyerek engedélye (nekem meg volt regisztrált fiókom, de engedélyen nem, csak kártyám). Aztán pár hete levizsgázott 12 évesen, most már ifjúsági engedélye van - lehetne felnőtt is, csak akkor drágább a napijegy.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Grillo #95578 üzenetére
Egy doboz csaliért nem fizetem ki az árát még egyszer a szállításért. A keleti jó ötlet, megpróbálom valahogy beiktatni.
@hermanyi: egyszerűbb lesz hasonlóra rábeszélni a gyereket, mint pont ezt megkeresni, nyilván jó lenne pont a specifikációjának megfelelő, de mivel viccprojekt, vannak határok.
@A Zéé: "kvázi" pecázni kell, de mindenképpen úgy szeretné, hogy kirándulás közben vadvíz mellett a haverjával összeraknak talált botból meg gemkapocsból valami Tom Sawyer szereléket és azt áztatják. Családi kötődés miatt van neki rendes kezdő szettje meg horgászhat is ha akar (most ismerkedik vele még csak) de itt most konkrétan ilyen bushcraft a cél, de mivel "a papától ilyen csalit hozott" (egy darabot, mutatóba, ezzel horgásztak a hétvégén és ezzel fogott pontyot) ezért ilyet kell vinni. Szem kukorica nyilván egyszerűbb lenne és ugyanaz lenne az eredmény (semmi) de ha meg tudom oldani azért megoldom.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Grillo #95273 üzenetére
Mondom már láttam ma ezt a képet...
Itt a forrás, megosztom, hogy a többiek is tudják miről van szó: [link]
Ilyen velem sem történhet, nincs kiskocsim. Én annál lustitörpebb vagyok, autóval odaállok a vízpartra. Igaz egyszer meredekebb volt a part mint gondoltam, aztán majdnem beleborult az Ignis a Hansági Főcsatornába, egyszer meg a Földszigeti Rábca fahíd szakadt le egyik kerék alatt.....De kiskocsim nincs. -
Redneck
nagyúr
válasz
Grillo #95155 üzenetére
Szereti, csak épp nem sikerül őket alkalmaznia. Néha elvétve van 1-1 félmosoly, de a legtöbb eladó/kasszás mogorva a Walter boltokban. A budaörsi Auchanban nyílt új üzletük, nagyon rossz vicc lett. A korábbi újbudai üzlet negyede méretben, kicsi a választék, és olyan szűkös, mint egy áfázós ázsiai diszkont. Szerintem nem lesz hosszú életű.
Zoli bácsi:
Akkor ne szedjék a lóvét a vadvizek nagy részén, mert kritikán aluli az igénytelenség! A szemét, a partfal és a növények állapota, helyenként teljesen lehangoló.
Persze erről leginkább a társadalom tehet, mert rengeteg a primitív elem, de a normális emberek vegzálása helyett, a szervek hasznos dolgokkal is foglalkozhatnának.
Örülök hogy sikerült fognod, de rettenetes állapotban van a környék, nagyon lehangoló a gát alatti helyzet.aladarazurbe:
Xfishen is lehet kapni ilyen helytakarékos vödröt.
Bezzeg 5L-es, rostás csalitálcás, sehol nem jött még szembe, pedig lenne rá igény. -
PpenoO
őstag
válasz
Grillo #94446 üzenetére
Atya szentisten...ez nem piskóta, örülök, hogy rendbejöttél.
galervin93: a hiba az ön gépében van, a link nem vietnámi. Bátor vagy ennyi pénzért trader oldalról rendelni. Fórumpecára ne felejtsd el elhozni.
Zoli bacsi: DonCarpLake útba esik akkor
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Grillo #94446 üzenetére
Én is táppénzen vagyok, dec.2-án műtöttek, ortopéd sebészeti korrekciós műtét..
De hallom a kollégáktól, tőlünk is rendszeresen megyünk, nekünk (Győr megyéből felrendelt egységek) Zsámbék a telephely. Odáig céges személyautó, ott vesszük át a mentőt. Biztos megyek én is.
Jól belekeveredtél akkor. Tüdőgyuszit én úgy veszem észre magamon, hogy éjjel az ágyban fekve izzadok, ömlik rólam a víz.
Vigyázz magadra, ebben az időben ki ne ülj -
galervin93
addikt
válasz
Grillo #94014 üzenetére
Urak, tippeket/ötleteket kérnék pergető mellényre. Minimál dzsungel pergető peca, ami jelent 1 botot, 1 merítőt, meg egy hátitáskát. Viszont jelenleg minden a tatyóban van, egy chebu fej cseréért is le kell venni, felesleges macera. Szóval kellene néhány zseb, hogy legalább az alap cuccok kéznél legyenek. Olyan mellény keresnék, ami viszonylag tág határok közt állítható, azaz egy picit beöltözősebb pecán ugyanúgy fel lehet venni, mint egy szál pólóra. Minél rövidebb annál jobb (pl. gázlós peca miatt), de nem elsődleges szempont. Alapvetően tippeket várnék arra vonatkozóan, hol, milyen címszó alatt érdemes ilyet keresni? Nem baj ha villanyszerelő, alpinista mittudomén, csak feleljen meg a célnak.
A másik gondolatom pesig az, hogy akadós jigeléshez keresek védett horgot. Célhal csuka, abból is inkább a nagyobb méretek, szóval ilyen 10-14-es gumikkal. Nagy súly viszont nem kellene, mert sekély/nem túl mély és nem is túl gyorsan, vagy éppen egyáltalán nem áramló vízre kellene, szóval ilyen 5-7 grammok max. Ebből van valami bevált darab?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo #93603 üzenetére
Nem tudom hol van horgászható víz. Felőlem lehet az rsd is, csak
1. Lehessen egymás mellett pecázni, ne 50 m- enkent legyen hely
2. Lehessen online jegyet váltani
3. Ne kelljen kilométereket cipekedniÉlő Dunát én kihagyom szerintem, nincs odavaló felszerelésem. Max ha valaki hoz meggfelelő etetőkosarat. Du 3ig én nem leszek net előtt, döntsetek.
-
sasa311
veterán
válasz
Grillo #93596 üzenetére
Én is körbekérdeztem, tegnapi állás szerint bukta van:
A lapos part (az öböl másik vége) tegnap még nem volt befagyva - az azzal szembe van ahol Spoon16-ék voltak, szóval az is csak idő kérdése.Még kérdezősködök de aztán délutánra el kéne dönteni elég bevállalósok vagyunk-e
-
galervin93
addikt
válasz
Grillo #93496 üzenetére
Csikó koromban egyszer eljátszottam, hogy hajnali sötétségben, fejlámpa nélkül a befagyott tó jegén lévő vékony hórétegbe húzgáltam pár csíkot a körforgóval, mire kivilágosodott, én meg megvilágosodtam...
Felénk is befagyott minden állóvíz. Egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert mennék pecázni, de sebaj, hagy pihenjenek picit a vizek, halak.
sasa311
Köszönet!
Úgy néz ki ide érdemes pergető cejgot is bepakolni, berakok egy-két finom botot, apró gumival jó móka a sügerezés. -
PpenoO
őstag
válasz
Grillo #93483 üzenetére
11en szavaztak + Ervin kandúr. hermanyi 2-3 pizzát tuti beborít/eléget a kemencéjében. 14 pizzával számolva kell 2,5 kg liszt (van itthon),1,5kg fior di latte (az is van), 4db paradicsomszósz (az is van). Én azt javaslom feltétet hozzon mindenki magának (szeletelt kolbász, szardínia, sonka, gomba, capperi, articsóka de akár nutella is).
-
galervin93
addikt
válasz
Grillo #93314 üzenetére
Ne má', 5-10 fokok vannak december közepén, ennél kb. csak hidegebb lehetne.
Befordul a szél délibe, nem szokott jót jelenteni, mondjuk a Dunán nem az időjárás az elsődleges befolyásoló tényező. Várjuk a beszámolót.
Én talán csütörtök délután jutok le a Dunára, de még nem biztos. Hétvégén meg Szegeden leszek, lehet a Vértón teszek egy próbát. Sosem pecáztam még ott, pedig az egyetem alatt sokat jártam a környéken.
Ha már Szeged, városi Tiszán érdemes lehet dobálni? Van értelme akár a rakpart alatt, akár az újszegedi oldalon? Van egyáltalán olyan víz, olyan haltartók, amiben legalább az elvi esélye megvan a halfogásnak?Mert akkor arra is rápróbálnék, szégyenszemre az élő Tiszán még sosem horgásztam.
-
galervin93
addikt
válasz
Grillo #93167 üzenetére
Asszony asszondta, hogyha kő akkor gagyi szvarovszkit haza ne hozzak, csak gyémánt jöhet szóba.
hermanyi
Én most próbálom visszafogni a pecára költekezést, ahogy állnak a dolgok még abban sem vagyok biztos, hogy jövőre érdemes-e egyáltalán kiváltanom az országos jegyet. Házvásárlás, költözés meg mindenféle dolgok vannak tervbe véve, aztán gyanús hogy a peca lesz a legkisebb bajom. -
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo #92709 üzenetére
egészségére mindenkinek, a reggeliről lőttem képet, az ebédről nem, elfelejtettem, inkább ettem, krva finom volt:
Kérésem lenne: vagy ott hagytam valahol a fűben a szemüvegemet mert leesett, vagy valakihez bekeveredett. Megnéznétek lsz? Másik egy kék-szürke gyapjú zokni fél pár, azt nem találom. Akinél ott van kérem szóljon -
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo #92648 üzenetére
Hát volt a Samu, volt a Frodó, az tuti. Ja meg még volt kettő kiskrapek. Akkor valami mást kell kitalálni, de lehetsz Galadried, viszont ahhoz az az outfit kell... haj,fül, smink.. és sétálnod kell egy kört UPK ban így
PpenoO: fasza cuccok. Ez a pergető kesztyű mitől pergető kesztyű? Kb olyan mint a futókesztyűm
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo #92606 üzenetére
Szerintem igen. Vagy a 4. 5. sarkánál tesszük le az autót vagy a horgásztanyánál, ott a megszokott welcomedrink (lumpy lesz a felelős, ugyetuggyuk
), reggeli és mehetünk sétálni. 3kor kellene indulni, mert visszafelé beugrunk Szisziékhez, ha minden igaz várni fognak ránk.
-
hermanyi
addikt
válasz
Grillo #92579 üzenetére
Reggel kissé hidegecske volt
És ismét bebizonyosodott, hogy ha nem a kora reggel szépségéért szállsz vízre akkor felesleges 7 re vagy korábban kint lenni
Kb fél 9 töl kezdtük el fogni a halakat addig csak dobáltunk, hogy ne fázzunk. Pedig radaron látszott, hogy ott vannak ,de az istenért nem akarták megenni sem a gumit sem a vasat .
-
Steady74
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged