Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
Közösségépítő
válasz Zoli bácsi #54550 üzenetére
Persze, 30 km, 45 perc alatt, akkor 40-nel menne végig
Épp akkor teker oda ha pont nincs Tour de France
Én 10-et mondanék, pláne ha földút is van benne, akkor az is sok.Postázást nem vállalok.
-
@mriya@
őstag
válasz Zoli bácsi #54550 üzenetére
nem rakéta ez
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
egykettő
aktív tag
válasz energy4ever #54544 üzenetére
Én pl sokkszor megyek bringával pergetni vagy feederezni is. Pergető botokból vannak 4-5részesek amik akár hátizsákba is elférnek és jobbak mint egy teleszkópos, +pár doboz csali, meg apróságok és kész. Feederhez lényegesen több cucc kell + egy vagy több veder, de az sem lehetetlen. Fater a Scarabeo robógóját megtunningolta ilyen barkács tartókkal és 4 vedernyi cuccot visz + a hátán a nagy bottartó. Szal meg lehet oldani, de kell hozzá egy kis leleményesség. Pl a robogó pizza futárok hátsó nagy dobozába is elég sok cucc elférhet.
-
joe979
aktív tag
válasz hermanyi #54546 üzenetére
Kicsit kattogtam rajta melyik legyen , a 14 vagy a 16 incses cucc, de spiccbothoz akartam laza finom cuccot, elég lesz , oda meg fölös a nagyobb fej. Viszont a forma meglepett nagyon. Azt hittem egy apró kerek forma lesz , de nem, egy f@sza tenisz ütő fazon .... valamiért sosem tűnt fel ez nekem .
Szissz
-
joe979
aktív tag
Tavaly is jeleztem , idén is megteszem !
Szörnyen elavult a téma összefoglaló. Igazán ráférne a frissítés !Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz hermanyi #54557 üzenetére
ez : about:blank#blocked
NISZ gerincen vagyok, kb semmit sem látok amúgy seoké már látom simán összelehetne dobni, de konkrét bot és orsó és aqua pellet dologgal . Nem lenne vészes, páran összeállnánk és annyi ........
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
A Zéé
addikt
válasz Steady74 #54560 üzenetére
formátumban valami hasonló lehetne, mint a Canon topicé, és 1-1 témát részletesebben ki lehet fejteni egy-egy logoszféra posztban (hasonlóan, mint a bojlis részt) és a terjedelme se szállna el.
Just a simple Lineman...
-
Zolabol
tag
Sziasztok.
Nah, sikerült megvenni a rakóst, igaz csak jövő hétvégén tudom kipróbálni... de lenne egy kérdésem
A szereléket hogy szoktátok elkészíteni? Hosszúságára gondolok. Mondjuk kimegyek egy tóra, verseny, nem tudom hova fogok ülni, változó vízmélységgel. 1,5-3m-ig.
Van mondjuk egy méret, 4-5 méter, amire megcsináljátok a szerelést létrára, és a vízhez mérten vágjátok méretre a tóparton?
Milyen távolságra legyen a bot spiccétől az úszó? -
Bakareszia
újonc
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni!! Venni szeretnék 2db bojlis szettet de sajnos nem értek hozzá így nagyon megköszöném ha írnátok pár tippet és hozzá még egy elektromos kapásjelző készletett(Vevővel és 4db-ost). Kérlek ha úgy gondolod tudsz nekem segíteni akkor írd le mit vennél a helyemben!
UI: Nem a legdrágább cuccok érdekelnek hanam ami ár érték arányban megéri! -
Zoli bácsi
őstag
válasz Bakareszia #54564 üzenetére
Ez az ár/érték azért változó lehet, bukszádba nem látunk, azért írjál keretet. Én a legolcsóbb használható kategóriában szoktam nézelődni, azt mondom orsóban ha tartós kell, akkor egy nagyobb méretű Okuma Longbow, ha távdobni kell akkor egy Okuma CB 60/80. Ha tartós orsó kell, ezek alá nem szabad menni.
Botból szerintem egy Prologic c1a a minimum, ettől persze sokkal jobbak vannak, de ár/értékben ez dobogós, ezen kívül szerintem a DAM botok is jók 20e. körüli ársávban.
Nekem ár értékben ezek jók, de ez belépő szint. Határ a csillagos ég. Elekrtomos kapásjelzőt kínából venném, így készletben. -
saen
veterán
válasz Zoli bácsi #54565 üzenetére
Emellett az se mindegy, hogy dobni akar vagy behúzni.
-
jjohn
aktív tag
Szia!
Ajánlanék pár dolgot. Volt szerencsém ezeket használni. Megvoltam elégedve velük azt tették amire kitalálták őket, minden sallang nélkül, árban, minőségben is megfelelőek.Az első bojlis bot orsóval [link] persze ha messzebbre, vagy erősebb botot szeretnél akkor [link] .
Rod Pod masszív árban is megfelelő. Táskával bottartóval nagyon ott van. [link].Kapásjelző szett [link] ha nincs neten akkor áruházban is félre tetetheted ahol van ennek ideje 24 óra. Ide nem kell kúszómajom csak bele kell húzni zsinórt a jelzőbe.
Ezeket ajánlanám jó szívvel és tapasztalattal állták a sarat. Persze mindenkinek meg van a saját véleménye a dolgokról. Én azt tartottam szem előtt tegye a dolgát és azt jól és hosszú ideig.
Remélem nem hagytam ki semmit. -
gban
Közösségépítő
válasz Zoli bácsi #54565 üzenetére
Rádiós kapásjelzőt nézegettem, nem igazán van olcsóbban Kínából, ezen felül ott a vám meg a gar rizikó is.
Postázást nem vállalok.
-
szgzuri
tag
A 2020-as dunai horgaszrendet olvasva feltűnt egy változás. Míg tavaly a márnára is volt felső méretkorlátozás (65 cm), addig ez idén megszűnt.
Kíváncsi lennék milyen indokok vezérelték a döntéshozókat erre az "enyhítésre"?
Személy szerint jó gyakorlatnak tartom, hogy a nagy halak védelemben részesüljenek.
Szeretem a sült halat, szoktam is haza vinni 2-3 kilós márnát (nagyon finom), tavaly volt szerencsém egy 69cm-es példányt fogni, az olyan szép volt, hogy nem lett volna szívem hazavinni, így a saját lelkiismeretemmel és a horgászrenddel egyetértve jó szívvel elengedtem.
Úgy gondolom, hogy ezzel a horgászrenddi változással nagyobb felelősséget raknak a sporikra, bízva a mértékletességükben.
Vagy a FŐHESZ szerint úgy megnőtt volna a kapitális márnák állománya, hogy nem árt egy kis legális gyérítés? -
galervin93
őstag
Megejtettem az évadnyitó pecát a Dunakeszi bányatavon. Hát, vót' má' jobb is... Pár apró vörösszárnyú jött, bár azok legalább gyönyörű színekben pompáztak.
Ellenben végre meg tudtam suhogtatni a Benzar Competitiont (390), úgy érzem barátok leszünk. 30 grammos method kosarat egész jól ki lehet lőni vele, bár nem erre vettem, inkább klasszik feederezni nagyobb távokra. Kicsit a Maver Genesis matchre emlékeztet a karaktere, mert ugyan hajlékony, parabola akciója van, de mégis van egy kis enyhe feszessége, vagy nem is tudom mi lenne a jó szó rá. Nem arról van szó, hogy felkeményedik dobás közben, inkább mint amikor egy spiccbot picit lógós, és az egész icipicit "lomha". De persze ez csak egy pár órás peca tapasztalata, majd az idő eldönti.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
válasz Zolabol #54562 üzenetére
megint második vagyok
Ha tudod, hogy a két részes topp elegendő az adott helyen, akkor én azt javaslom, hogy a szerelés olyan hosszú legyen horogelőke nélkül, mint a topszet. Így tudsz variálni kicsit, ha fúj a szél pl, mert akkor állóvízen kell a 50-60 centi is vagy több. Horogelőkét szerintem ne köss a szerelékre, az külön legyen. Pontyozni, ha nem fúj a szél, én kb 30 cm-es zászlót hagyok, többet nem szeretek, ennél viszont figyelni kell, mert ha lifeg a spicc, ha tolod be a botot, könnyen rátekeredik az úszó, így elsőre 50 centi körül állítsd be szerintem. Ha nem ismered a vizet, akkor köss 3 részes toppra szereléket, és majd ott vagy rövidítesz rajta, vagy copol és toldani kell Utóbbi gáz, de megoldható.
Én rakóssal csak pontyozok és nagyon lusta vagyok. Minden szerelékem 24-es főzsinórra van kötve, az előkével variálok.
Ha folyón rakózol, akkor a zászló lehet 1m vagy több is, az úsztatáshoz az nagyon kell.Ha már a parton leszel, javaslom, hogy először a ládát állítsd fel, utána pakold ki rá a cuccodat (első rakótartó, tálca, stb), görgő felállítás, topszettek felszerelése (kupakos is), utána a bot maga, vége ilyenkor már mehet a görgőre, majd jöhet a fenékmérés. Kupakolásnál minden esetben rövidebbre tedd a kaját, mondjuk 30-50 centivel mint ahová horgászol, mert ha kell körbe tudod horgászni az etetést. Ha minitoldó bent van a botban, akkor úgy ürítsd a kaját, hogy az utolsó tag vége legyen a könyöködnél, és ha a tartóba teszed a botot, vagy fogod a combodon, akkor a mini lesz a tartóban pl, és pont annyival horgászol az etetés mögé. Pontyozásnál így tökéletes.
galervin: Merre ültél, hová pecáztál,mivel etettél? Nekem a holnapi pecám is ugrott, munka van. Oda mentem volna.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
válasz Steady74 #54576 üzenetére
47-es hely, bő 25 méter (beljebb érdekes mód kicsit sekélyebbnek találtam), Walter Panettone Black kis édesítővel. Előke 10-es, 70 centissel nem bírtam megfogni őket, fel kellett mennem méterig, csali két-három szem pinki vagy egy szem piros csonti + egy pinki. Haver kétszer volt az elmúlt két héten, mindig fogott keszegeket, pontyokat is, így kissé csalódott vagyok, többet vártam, még ha ismerem is a vizet, mennyire hektikus.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Zoli bácsi
őstag
[link] Halkímélet.....
-
horcsog
tag
Rod poddal, elektromos jelzővel én kivárnék néhány horgászatot. Mennyire kattansz rá a bojlizásra. A bot orsó vételnél is lehet jobban jársz ha először 1 szettet veszel néhány peca alatt látod mennyire jön be mit kellene változtatni. Gondolom nem úgy akarsz kezdeni kimész 1 hétre sátorozni teljes felszereléssel.
Botban daiwa d carpot venném 360 3 librást. Nem durung, jó fárasztani, lehet vele dobni is , de nem egy távdobó bajnok bot. Aluminíum oxid gyűrűk vannak csak rajta és nincs 5 centis keverőgyűrűje ha ez fontos , de 10.000 Ft annyiért vsz ajándék. Orsó nehéz ügy olcsón olyat aminek nincs komoly hátránya. 20-30 között daiwa crosscast 5000 qd, 30 -50 között sokféle szóba jöhet. Ha 10-20 k között kellene semmit se tudok ajánlani biztos van olyan ami használható de komoly kompromisszumokkal.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Illetve van egy orsó 10-20 k között amit tudnék ajánlani spro super long cast 460 lcs . Ez az árához képest jó, súlyban is passzol ehhez a finomabb bothoz. De ilyen orsót lehet, hogy csak használtban tudsz már venni . Banax helikon 5600 még masszív de nehéz orsó, és az okuma longbow 65 szintén nehéz orsó.
Ha találsz olyan spro 460 lcs-t ami használt de alig használva akkor azt rárakod a daiwa d carpra és a szett ára nem lesz több 20 k Ft-nál . Ennyiért ez egy igen jól használható szerkó vsz.
Ami előnye lehet ennek a spro orsónak 550 gramm a súlya nagyon passzolni fog az ajánlott bothoz és egy könnyű finom cuccod lesz . Ha banax helikont raksz vszínű tartósabb orsó de 800 gramm a súlya nem nagyon passzol egy ilyen finom pálcához. Ha okuma longbow 65-öt az is 700 gramm nehéz a bothoz. Max 600 gramm körüli de inkább 500-600 közötti passzolna jól hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
http://carptravel.pl/kolowrotek-spro-super-long-cast-lcs-555-p-394.html Erre a sprora gondoltam nem is 460 hanem 555.
De vigyázz mert ez régebbi típus. Lehet kár volt belekevernem az ajánlásba mert újonnan nem fogod tudni megvenni. Talán van még valahol készleten.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Még annyi ha ez a spro 20 k környékén van ne vedd meg mert 24-25ért kapsz daiwa crosscast 5000 qd-t ami jobb orsó.
De ha 15 környékén kapnál új ilyet valami elfekvő készletből vagy 10 k és alatta jó állapotú használtat akkor megéri spro super long cast lcs 555 . Talán most már sikerült végre pontosan leírnom. De vsz jobban jársz ha inkább rászánsz még 10-et és daiwa crosscastot ráteszed. Akkor bejön a nyeletőfék kérdése kell vagy sem mert az gyorsfékes . Persze ezt lehet tovább fokozni ha már 25-öt rászánsz akkor szánj rá 35-öt és így tovább. Szóval nem tudom mi a felső határ amíg elmennél árban.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Daiwa Legalis LT orsóróval kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Nekem a 2500-as méretben kellene. A súlya(205g) és az áttétel nagyon ideális, kérdés milyen a zsinórkép, és hogy meddig bírja. Gondolkoztam a Ryobi Zauber Cr orsón, nézegettem tekergettem élőben is(nagyon bejött, pokolian jó cuccnak érződik), csak olvastam róla pár negatív véleményt, hogy pár hónap után elkezd kotyogni meg "rágni" az orsó. Nekem most egy 2500-as Penn Pursuit III van a kisebb botomhoz, ami amúgy egész jó orsó, ha leszámítom a nem túl szép zsinórképet, és a 270g-os súlyát. Fent említett Daiwa tetszene már az is volt a kezemben, csak azzal is bizalmatlan vagyok mint a zauber CR-rel. Még gondolkoztam azon is, hogy a meglévő 4000-es zauber tm orsóm mellé amit a nehezebb botokhoz használok, vennék egy 2000-est annak a súlya ideális 230g körüli.A lényeg, hogy maximum 230-240g lehet az orsó súlya és szép legyen a zsinórkép, a 6:1-hez áttétel előny, szívesen fogadom a tippeket. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
saen
veterán
válasz Interceptor #54583 üzenetére
Nekem régebbi szériás Legalis van vagyis inkább csak volt, mert már nem használom, az elég hulladék orsó. A mostani Zaubereknek rendkívül rossz híre van, én nem mernék belevágni.
Pergetni ilyen árkategóriában orsót szerintem csak az Aliexpressről érdemes venni.
-
saen
veterán
válasz Interceptor #54585 üzenetére
Zsinórképe rendben volt, alapvetően a tartóssággal volt bajom. Alapból se volt egy nagyon szép futása, de rendkívül hamar kopott, elkezdett lógni mindene. Pedig 2000-es méret volt és apró csalikkal használtam csak, nem kapott komoly terhelést. Egyszerűen silány minőségű anyagokból készült. Használni persze lehet, én is sok halat fogtam vele, de sose szerettem meg igazán.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Bojlis botot,es orsot vennek,kezdo szinten. At alabbi bot es orso jo lenbe?
Daiwa Crosscast Carp SP 5000LD QD
Daiwa Ninja-X Carp 12ft 3lb 50mmOlyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Interceptor
addikt
Most a fishingtime-on van két hozzászólás az újhoz elégedettek. Egyik 2 szezon óta használja és elégedett, persze attól még lóghat mindene Mondjuk a daiwa az ilyen túlárazott valami, elképzelhető hogy 25-30-ért nem adnak még minőséget. ali-n 17,5k-ba jönne ki a 27k itthoni ár helyett ami azért számít, csak mi van ha valami sz@rt küldenek.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz Interceptor #54588 üzenetére
Alin a kínai márkákat kell nézni, már több éve használjuk itthon őket, van elég tapasztalat. Tsuroniya jellemzően korrekt, minden modellje és kevés a gyengén sikerült példány. A Whirlwing pl most a nagy sláger, 50 dollár környéke és teljesen rendben van. A márkát egyébként itthon is forgalmazza valamennyire az easyfeeder (inkább a feederes méreteket tartják), igaz kicsi felárral a kínaihoz képest, viszont garantáltan nem kapsz rosszul sikerült példányt.
-
Interceptor
addikt
Erről beszélünk? Zsinórképet tudsz mutatni? Súlyra tényleg igaz ami rá van írva? Azért fontos a zsinórkép és a súly mert ez jelentene előrelépést a mostani orsóhoz képest, és tulajdonképen ezen két összetevő miatt akarom cserélni, persze legyen ugyanolyan megbízható mint a Penn.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz Interceptor #54591 üzenetére
Igen. Annyi van most Alin, hogy nem minden bolt szállít ki mostanában a vírushelyzet miatt. Érdemes rákérdezni náluk rendelés előtt, de a hivatalos bolt nekem szállított ki múlt héten ha esetleg kell tipp, igaz nem ott a legolcsóbb.
-
horcsog
tag
válasz Interceptor #54583 üzenetére
30 k környéki orsók , 40 k környékén stradicot vehetsz. Nem ismerem a ryobit , legalist . Stradicban tudsz venni ci4-et ha a súlyban minél könnyebbet akarsz 4000 -es méret se nehezebb 230 grammnál. Tudsz nagyobb áttételűt, kisebb áttételűt a normál súlyúak se lesznek 3000 méretben 230 gramm fölött. Ilyen cuccot vsz úgy érdemes venni mikor szériaváltás van megy le az ára . Eredetileg indul mit tudom én 60 környékén végén megáll 35-nél mikor már kijött az új széria és a nyakukon van még a régi.
De ha az a kérdés ryobi 30-ért vagy stradic 40-ért akkor én a stradicra szavaznék. Biztos, hogy jobb és tartósabb és szebben rakja a zsinórt és a többi. Van egy 4000-es régi stradicom a karbantartás annyi zsírsprayt évente egyszer befújok az olajozó nyíláson és kívülről letörölgetem és kb 15 éves lehet. Olyan mint az új érzésre. A zsinórképe álomszerű és a csendessége is .
-
horcsog
tag
A crosscast 5000 qd gyorsfékes , nem nyeletős. Ez annyiban más nem a hajtókart tekered bevágás előtt hanem ráfogsz a dobra bevágásnál és a fékcsillagot beállítod , ami rövid utas nem kell sokat tekerni. Nehéz megjósolni neked ez bejön e vagy inkább a hajtókart tekered bevágás előtt egy nyeletőféknél.
Ninját nem ismerem bojlisban nem volt a kezemben. A D carpot azért merem ajánlani mert volt alkalmam kipróbálni egy nagyon eltalált bot vsz pontyozáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #54591 üzenetére
-
horcsog
tag
válasz aladarazurbe #54595 üzenetére
Passz, nem tudom mi az újabb szériája . A super long cast lcs 555 nekem van, és használható orsó pont olyan súlyban ami passzol egy normál 360-as bothoz. Nem böszme a mérete, és jó a zsinórbehúzása . 10-20 között volt az ára valahol annyit megér vsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest