Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
Nincs még annyira péntek. Még jó hét addig bármi lehet nyugalom van...
Nem lesz túlzásba esés a vásár fiát nézve az tuti csak óvatos mustra... (Aha jaj a persze persze hogyne ez mindig így szokott kezdődni aztán meg jön a..... )"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
horcsog
tag
válasz joe979 #54048 üzenetére
Megnéztem a videóját az új termékekről. Egy olyan van amire kíváncsi lennék. Champion Corn etető amivel Dél-Afrikában nyertek finomszemcsés 100% kukorica és jól felhőz de lemegy fenékre. Ebben is igazán arra mi van pontosan benne ami tizenakárhány féle kukorica. Illetve még arra miben más mint egy ledarált kukoricacsíra pellet ami szintén nagyon jól felhőz és lemegy a fenékre . Mennyivel fogósabb annál pontosabban mert nyilván bonyolultabb. Ezt a kaját megnézegetném egy kicsit közelebbről a többi cucc nem hozott izgalomba.
Dupla/tripla színű csalik hát ezer éve használjuk a különböző szendvics csalikat eltérő színek legjobb vsz amikor pici hungarocell van az élénkebb szín mellett . Mit lát belőle a hal talán annyit, hogy egy sötétebb árnyalat mellett egy világosabb . Erre nincs jobb vsz mint a hófehér hungarocell kontrasztnak. Kipróbálás nélkül jobban bízom benne mint az összes ilyen sárga/piros/bordó stb keverék drága csaliban 1-ben 10 szín cuccban. Kipróbálni nem fogom de ha látok valakit a vízparton ilyennel csalizni majd megfigyelem .
[ Szerkesztve ]
-
Spoon16
tag
Urka,kéne egy kis segítség:
Jövő hét végén megyünk a visegrádi öböl környékére 2-3 napos kintalvós pecára. Dunai pecában nem vagyok otthon, gondolom oda kevés lesz a max 150 gramm dobósúlyú feederem. Mit vegyek helyette? Átnéztem a kínálatot nagy dobósúlyú feederben és a byDöme új kék fehér cucca elég kompromisszummentes cuccnak tűnik a 100-300-as dobóval ,de nem akarok csakakék botot Esetleg Nevis Vanity 390 XXH? Vanityből van két kisseb-lightosabb itthon,azokat szeretem, de kérdés,hogy ez a nagy elég-e a Dunára. Lesz még az évben néhány alkalom a Dunán, így valami olyan cucc kéne,ami kb. mindig jó oda.
A másik: kajával mivel készüljek? Egy botot bedobnék süllőre kishallal,ha tudok addig szerezni, de a feederrel jó lenne békéshalazni. Szemes/finomszemcsés? Nagy mennyiség/kicsi? Édes/halas? Pelletes/porkaja? -
A Zéé
addikt
válasz Spoon16 #54056 üzenetére
ilyen hidegben kinnalvós
Ilyenkor az öbölben keresném én a halakat, nem a főágban, de sok halra nem számítanék.
Kajából a sajtos ment nekem legjobban hidegebb vízben is. Lesötétítve egészen sötétre, dúsítva angolmorzsával, pellettel, csontival.
Tímár sajtos, feedermánia sajtos is eredményesnek bizonyult. Esetleg egy kis keszeges édes mehetme bele.Just a simple Lineman...
-
Spoon16
tag
-
Spoon16
tag
Na, változott, elvileg kisoroszi lesz a cél. Arról van valakinek infója? Bár gondolom ott nem igazán tud befagyni.
-
dik
őstag
Amin látom azért Döme is csinált egy Kill Bill utánzatot. Nem bírta kihagyni...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Spoon16
tag
Bot tekintetében tud valaki mondani valami okosat? Illetve a kaját tekintve még valami tipp?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Spoon16 #54065 üzenetére
Bothoz szólva, nekem CXP River feeder van, Rábán használtam, nem tudok róla rosszat mondani. FB csoportokban is vagyok, volt aki Döméset is használt, azt mondta a CXP jobb....
Ha óvatosan indítod a dobást, és nem messzire, a ráírt dobósúlynál nagyobbat is eldobhatsz, a meglévő botoddal. Amúgy attól függ mekkora a sodrás, van-e visszaforgó A Rábán ha visszaforgóba dob az ember, a 30gr-os kosár megáll, pár m-el odébb a 120-as sem akar megállni. Amúgy 120gr-nál nagyobb kosarat nem szoktam használni, ha elviszi a víz, kihozza a sodrás széléhez, a spicc meg megtartja hogy lejjebb ne menjen..... Nekem nagyon nem jöttek be ezek az erős dióverő feederek, ezért szeretem a River feedert, mert az erőssége mellett (viszonylag) kecses és rugalmas.
Kaja tekintetében én MMX kaját szoktam venni (Nem tudom máshol van-e, Szákó mester nálunk forgalmazza) ez nagyon tapadós, nehezen ázik ki. Szóval valami tapadós kaját keresnék, és jól megraknám csontival. Vagy csak csonti, ragasztva. Szerintem ilyenkor élőanyagnál nincs jobb csalogató.[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz Spoon16 #54065 üzenetére
azok a Döme botok durva karók lehetnek. Van a Sipos Gábornak filmje róla, húzza a ~200g-s kosarat, meg rajta a másfeles marcit, aztán sztem még az utolsó tag sem hajlik meg teljes hosszában. Az biztos, hogy egy fél Zetort be tudsz dobni velük, de hogy fárasztási élményt mennyit adhat...
Nehéz kérdés ez a folyóvízi bot, az tuti. Márnázó botok vannak majd 2 méteres szállítási hosszal, meg a dióverők.Just a simple Lineman...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Spoon16 #54070 üzenetére
"ellenérzéseim vannak a márkával kapcsolatban."
Felejtsd el. Orsóiban sokan csalódtak, de botból vannak sikeres, nagyon jól sikerült szériák. Pl. Elite feeder is. Vedd a kezedbe mindegyiket. A CXP árkategóriájában üt mindent, szerintem. Engem nagyon nem érdekel a legújabb Energo-s marketing, ez az "Ibite" elemes világítós spicc, de ha látsz benne fantáziát, ez is érv lehet mellette.
Suhogtasd meg mind, aztán vedd meg amelyik tetszik, az legyen az utólsó szempont, milyen logo van a nyélen. -
gban
Közösségépítő
Ilyen hideg vízben lehet hogy egy 10g-os bottal se sokat éreznél, bár nem annyira ismerem a Dunát meg a halait, pláne nem télen.
Nekem a legnagyobb csalódás a Zoltán & Diána 0.5 - 1 kilós kárászai, meleg vízben is csak akkor derült ki hogy van-e valami a horgon amikor kitekertük teljesen.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Spoon16
tag
válasz Zoli bácsi #54071 üzenetére
Na,keresek a környéken egy boltot és megnézem magamnak.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Mivel megváltam a Korum X25 székemtől, így újra szék vásárlás előtt állok.
Hasonló széket keresek, de felesleges számomra úgymond ilyen "komoly". Ki milyen széket tudna ajánlani? Külföld is lehet.
Köszönöm
Gergő
-
BlackmMmDog
aktív tag
[HALDORÁDÓ Termékkatalógus 2020]
lehet elverni a pénzt -
yanna
addikt
válasz BlackmMmDog #54078 üzenetére
Valahogy 1990 tájékán reklámoztak (úgy rémlik TV-ben is) egy amerikai csoda sprayt vagy mit. Csak az üres horgot kellett befújni, és ették a halak.
Ez jut eszembe. -
joe979
aktív tag
válasz BlackmMmDog #54078 üzenetére
Amúgy ki ez a spiné teszthorgász ? Adott már ki cikket , vagy valamit ? Nem gond. Istihorgász anno felvásárolta félévente a fél haldorádót, azt gyártotta a dolgokat. Igaz halat fogni nem tudott
Szissz
-
jpeetr
aktív tag
Sziasztok!
2020ban szeretném kipróbálni a bojlis horgászatot, eddig feedereztem.
Botok és orsók már beszerezve. Még a bojli vétel van hátra, ebben szeretnék segítséget kérni.
Márka, ízesítés, méret, esetleg milyen popup+süllyedő kombináció (méret, íz).
Köszönöm előre is[ Szerkesztve ]
-
jjohn
aktív tag
válasz jpeetr #54086 üzenetére
Szia!
A Decathlonban van 10 kg-os kiszerelésben 7 990 Ft. Ez nagyon megéri etetéshez és jó is ami nem hátrány. Ízre: epres fokhagymás, scopex (vajkaramella), spicy (fűszeres), rák, májas, csoki....
Van lebegő bojli a csalizáshoz 14-18 mm-es 1 990 Ft ez megint jó ár. A felsorolt ízesítéssel kapható.A kívánt halak mérete is befolyásolja a bojli méretét illetve, hogy akarsz szelektálni. Ami még fontos a víz hőmérséklet az íz kiválasztásánál. Ebben sok eltérő tapasztalat van. Nálam nyáron az erősebb fűszeres, fokhagymás, májas, kolbászos tehát az intenzívebb aroma lett a nyerő. Kicsit hidegebb víznél az édesebb ami jó volt.
Persze az etető bojliból is rakhatsz fel süllyedőre vagy lebegtetheted.
Én ezeket használtam tavaly és bejött. Semmivel sem rosszabbak mint más termékek és az ára is rendben van szerintem. -
veterán
-
twine
veterán
válasz vihartigris #54085 üzenetére
Youtube-on néha belefutok pár horgász "kisasszonyba"...
Mindig ámulattal nézem, milyen ügyesen horgásznak.Szerk:
De van még pár hasonlóan tehetséges hölgy...[ Szerkesztve ]
-
daver88
aktív tag
Helló!!
tigrismogyoróra valakinek bevált beszerzési forrása?
-
hermanyi
addikt
Ti mind perverz állatok vagytok
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Gabi atya
csendes újonc
Hááát tudnak horgászni a lányok...
Vannak még csodák a világon.
Bár asszem ezek a hölgyek nem biztos hogy eljönnének a swiftemmel, decathlonos pecaszékből horgászni a carplove-ra.Daver88: asszem rosszkor tetted fel a kérdésed. Lehet hogy a topic most elkanyarodik a Tiszai Vegyi Kombinat szilikon divíziójának irányába.
A részemről nem tudok tigrismogyoró beszállítót egyébként. -
horcsog
tag
válasz Spoon16 #54056 üzenetére
Extrém pecának tűnik. Szerintem nem kell a Dunára brutál feeder legalábbis én picker környéki egész finom cuccal is szoktam. Persze ha ezt a "keszeghorgászat új dimenzióját" akarod művelni akkor kell minél nagyobb dobósúlyú. Döme egyik filmjében láttam ezt a folyáson messzebb a parttól 200-300 grammos kosarakkal keszegezett és ezt a folyóvízi keszegezés új dimenziójának hívta. Maximum akkor látom ennek értelmét ha egy horgászverseny van ahol nem ülhetsz bárhová csak 1 fix helyre és ott csak így lehet halat fogni.
Pl süllőre harcsára is szoktam 50-100 grammos dobósúlyú bottal 50 grammos ólommal fenekezni. 30-40-es zsinórral. Harcsára stupekezni szoktam 200-250 grammos ólommal, nem feederezni.
Milyen etetővel vsz most a hideg víz miatt a helyválasztás a lényeg. Ha jó helyen vagy sima ólmos cuccal is foghatsz bőven keszeget vagy nemeshalat ha rossz helyen akkor kapásod se nagyon lesz a legminőségibb kajával se. Hol bandáznak a keszegfélék és a többi halfaj ebben az időszakban azon a szakaszon . Ilyenkor én süllőzni szeretek pergetve , mártogatva horgászni. Maximum sötétedés után még 1-2 órát de éjszaka nem szoktam horgászni. Március vége-április amikor éjszaka is megyek már harcsára mikor rendes plusszok vannak éjszaka is. Ha kint kellene maradnom egész éjszaka valószínű süllőre próbálnám .
[ Szerkesztve ]
-
-
horcsog
tag
válasz galervin93 #54097 üzenetére
Van olyan hely a Dunán ahol az úszós harcsázó cucc tenyeres csalihallal megáll pár méteres területen . Olyan a víz mozgása nem tud onnan kimenni a tenyeres kárász visszanyomja a víz bármerre indul . Régen mikor nem volt még ekkora divat a harcsázás nem voltak gyári úszók hozzá samponosflakon úszóval ment ott a peca. Annak nagy volt a felhajtóereje könnyű volt belőle harcsázó úszót csinálni és elbírt 100 gramm ólmot . Ez a cucc megáll egy pár méteres tükörben a tenyeres hallal, harcsázó zsinórral. Van olyan hely is a Dunán ahol egy 1 kilós ólommal se biztos lerögzítenéd pár méteres területre mert olyan a sodrás. Ott kell a folyóvízi keszegezés új dimenzióját kipróbálni.
Van egy hely egy nagy visszaforgó ahol szoktam harcsázni vízállásfüggő de 15 méteres környéki víz általában . Ott olyan ólmot használok vastag zsinóron is amit kirak a töréshez . Ha puhatestű csali van rajta állandóan piszkálják a keszegek. Nagyobb méretű horgokra sokszor felvarázsolja magát valahogy . Ott egy feederrel bedobsz 20-30 grammal finom horoggal etetőanyag nélkül is 10 kilóra jó vagy valószínű pár óra alatt. Nem szeretek így keszegezni úszóssal sokkal élvezetesebb vsz.
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz vihartigris #54094 üzenetére
Van olyan resz ahol felprobal vagy 30at. Ott reszletesen elmagyaraz mindent ezzel kapcsban :)
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest